Új hozzászólás Aktív témák
-
richa
csendes tag
kösz! azt hittem még az adatlapodon szereplo 320as karid van...
-
cowboy_bebop
őstag
IGP-t is be lehet fogni fizika számolásra?
Csak AMD oldalon ismerem a dolgokat, de azért az már ütős lenne, ha vkinek van egy dedikált mondjuk 4850-es VGA-ja, ami számolja a grafikát, és emellett egy 780G/790GX integrált VGA-ja ami meg fizikát számol.
-
richa
csendes tag
Lafaty milyen driver van fent a karidhoz?
-
Lafaty
csendes tag
Hi!
Tegnap nem hagyott nyugodni a dolog, hogy vagy szaggat a game, vagy el sem indul...
Feltettem a 8.07.18-as physx drivert, és láss csodát, 1 game kivételével minden elindult....(cellfactor) és nem akadoznak....
Eddig tetszik a dolog....
-
janos666
nagyúr
Hát én már csak azt tudom mondani hogy ki kell próbálni mindkettőt.
Ha most ki lehet választani a GPU-k közül melyik kell neked akkor a módosított driverben is így kéne lennie. Annyi hogy a wrapperen keresztül az AMD GPU-it is felismeri a physx driver mint CUDA kompatibilis GPU-t.
A hibrid rendszer megint jó kérdés. Én nem látok elmélti akadályt. Kivéve ezt ami nemrég derült ki, hogy Vista alatt a winsows asztalt is ki kell terjeszteni a physx-hez szánt GPU-ra is. (de XP-ben nem szóval maradt remény...) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
A Radeon féle Physx nem hiszem, hogy támogat Crossfire rendszert grafika->fizika formában.
Bár minden attól függ, hogy az AMD, hogy áll a dologhoz. Azt tudjuk, hogy az nV és az AMD nem hivatalosan segít a srácnak, csak a segítségek közt van különbség is. Az nV kijelentette, hogy teljes mellszélességgel a project mellett áll és minden segítséget megad. Az AMD pedig hallgat...
-
janos666
nagyúr
Miért? Most hagyok mindent úgy ahogy van, radeon megy az első slotban a 8.8b ctalystjával, behajítok valamit a 2. slotba, bootol a gép, eszközkezelőben szépen odaadom a forceware inf-jét az új eszköznek. Aztán ha a Vista is úgy akrja nem történik semmi, lesz egy másodlagos videóvezérlő eszközöm, egyenlőre csatlakoztatott monitor nélkül amire nincs kiterjesztve a windows asztal (inaktív cucc, csak fog egy IRQ-t és kész, mintha hangkártyát tettem volna be). Aztán felrakom a Physx drivert, a monitorom másik benetetére rákötöm a geforcet is hogy azt hidje kapott monitort (de nem váltok arra a bemenetre), aztán reboot. Eddig elvileg semmi gond nem lehet.
Ott lesz rizikós a dolog mikor valahogy ki kéne terjesszem az aztalt a második videóvezérlőre. Itt valóban tippem nincs hogy lehetne megoldani? Addig rendben ha két geforceom vagy radeonom lenne akkor az adott control panelban elvégezhető a művelet, de itt most passz.
Jobban belegondolva itt tényleg elvérzett a dolog. A Physx-re fogott geforcenak is élő videóvezérlőnek kell lenni, de a radeonnal nem tud osztozni a windows asztalon.
És ha a későbbi fixük is csak emulálja ezt az állapotot megint kampó.Vagy inkább egy 3450-est kéne beszereznem és várni Renegade wrapperét?

-
janos666
nagyúr
Ha 1x küldöd nem 3x akkor is elolvasom.
Én elhiszem az eredményeket. Mivel ha bekapcsolod a fizikát akkor jelentkezik egy nagymértékű számításigény. Ezt az Ageia öreg és akkoriban sem monstrumnak tervezett kis PPU-ja úgy ahogy számolgatja, de sok dolga marad a CPU-nak is amitől erősen visszaesik az FPS egy CPU-limites esetben (ha nem 2600as felbontásban avgy 8xAA-val tesztelnek hanem pl 1600-ban AA nélkül...). Sokkol gyorsabb lesz mint ha nem lenne ott a PPU a 4Ghz-es quad CPU mellett, de még mindíg a CPU izzad. Elenben egy GT-200 vagy akár G80 számítási teljesítménye bizonyosan nagyságrendekkel a PPU-é felett van (évekkel később jött ki, sokkal több tranzisztorral, GPGPU számításokra is felkészítve, gyorsabb csatolóval, gyorsabb RAM van mellette...), így ha ráterhelik a fizika számításának nagyját (amit nem gyorsabb a CPU-nak küldeni mert azért az se unatkozzon és ne terheljék feleslegesen a GPU-t) akkor az elvonja mondjuk a GPU erőforrásainak egy kissebb részét amitől ugyan csökkene az FPS, de annyit dob a CPU limit ellenében hogy a végeredmény sokkal jobb.
Én már vadászok az apróhirdetések közt valami olcsó kis használt Gef8-as. Remélem rákap majd a PhysX. Ha nem is a 8.7.xxx, de majd a 8.8.xx és a Catalyst se bőgi el magát.
Egy valamitől félek. Ugye azt írták jelenleg akkor működik a különvett kártyás dolog ha arra a GPU-ra is kiterjesztem az asztalt (amihez rá kell kötni az egyszem monitorom egy 2. kábelen). Ez ugye két geforcenál csak formaság, a gyakorlati használatot nem befolyásolja a kétkábeles meg kiterjesztett mód, és azt igértek lesz rá megoldás. Nade... Hogy fogom kiterjeszteni a 2. GPU-ra is az asztalom ha az egy Geforce, z első meg radeon. Na ebben nem bízok hogy menni fog... És ha ez fentáll akkor a workround is ezt a módot fogja emulálni plusz kábel nélkül, és ugyanúgy nem fog menni hibrid módban...
De mindegy, max egy 1000-rest bukok egy 7k-s 8500GT tesztelésén. -
gyurczy
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Azért felejtsük el, hogy a GTX-280 lényegesen több tranyóból áll, melyek lényegesen nagyobb órajelen ketyegnek a memókkal együtt, mint a PhysX zsuga a maga kis PCI aljzatában. Nem mellesleg az NVidia valszeg a drivert a saját GPU-ira optimalizálja, nem a régebbi önálló PPU-ra.
A cikket nem tudom értlmezni, mert nem emberi nyelven van (én legalábbis nem tudok ilyen rondán beszélni). A játékoknál mért eredmények mind physx-on állásban születtek? Nem merem elhinni, hogy a fizikai gyorsítás bekapcsolására maga a physx kártya ennyire visszafogná a VGA-t, hogy a GTX-280 harmadannyi FPS-t produkál a PPU-val számoltatott fizika mellett, mint ha ő maga számolja a fizikát...
-
cowboy_bebop
őstag
Lehet próbálgatni h. tud-e egy Radeon mellett egy GeForce csak fizikát számolni.
Ha elterjed normálisan a PhysX, egész jó ötlet lesz majd venni mondjuk egy 8600GT-t csak fizikára.
-
janos666
nagyúr
válasz
Firestormhun
üzenetére
Hmm. Ezek szerint egy 9500GT 1,8x annyit fut a Vatage 2. CPU tesztjében mint egy Ageia kártya. Ezek szerint egy csak Physx célra beállított Geforceból elég egy 8500GT is. (jelenleg tuti, hisz senki se tervezett a PPU kárty fölé mikor még nem is vot más, és szerintem még a közeljövő játékai is a PPU teljesítményére alapoztak, nem a geforceokéra)
Nade ez azért durva ezekben a tesztekben hogy egy GTX-280 majdhogynem nagyságrendileg nagyobb FPS-eket produkál magában, mintha egy Ageia PPU lenne mellette és arra lenne bízva a fizika, nem a GPU-ra.
Vagyis hiába lassítja be a játékot az extrém fizikai részletesség a sima CPU-s fizikához képest, mikor elvonja a VGA erőforrásait a physx is, de még így is gyorsabb mint ha Ageia kártya lenne a gépben.
Innentől kezdve akinek bármiféle Geforce kártyája van annak többet ér kidobni a PPU kártyáját, mert lassabb mint a VGA-ra terhelni a fizikát is.
-
janos666
nagyúr
Nem. Elvileg szabadon variálható. Ha két egyforma kártya van SLI-ben akkor multi-GPU megy a fizika is, ha megtöröd az SLI-t vagy különböző VGA-id vannak, akkor tetszőleges a választás, előbb eldöntöd windowsban hogy melyik lesz az elsődleges képillesztő, ez fog grafikát számolni, azán a physx driverben válogathatsz melyiken fussonak a fizikai számítások.
Már csak annak kéne bizonyíték hogy radeon mellett is működik-e egy geforce.

-
Ottoka
őstag
válasz
Firestormhun
üzenetére
Nagyon érdekes, vannak képek amiken két kártya esetén kapcsolgatják hogy egyik a grafikát másik a fizikát számolja.
És nem kell hozzá sli-s alaplap.
Viszont én azt veszem ki, hogy bár a 8-9-es sorozat kártyái is beállíthatók fizikai számolásra, egy gtx 260-280 kell primary kártyának.
Jól olvastam? -
Firestormhun
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Tegnap több oldal is mutatott be PhysX tesztet.
Computerbase.de: (Ebben van PPU-val is összehasonlítás)
Nvidia CUDA und PhysX im ÜberblickFiringsquad:
PhysX Performance with GeForce -
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Ma nézelődtem, már láttam hány FPS-eket csinál Vantageban egy 8600, 9600, vagy 9800, GTX-280. (kb olyan mértékben teljesítenek többet fizikában is ahogy grafikában)
De Ageia kártyás FPS-t tudna nekem mondani valaki? (lehetőleg ugye az is az új driver verzióval kéne hogy összevethetőbb legyen)
Be szeretném lőni kb. milyen VGA-t kéne bedobni ami egyneértékű egy Ageia PPU-val. -
Pipó
őstag
Ehhez az erősebb+gyengébb kari párosításhoz szükséges majd sli-lap, vagy akár p35-ben is működik majd? Tudom, hogy itt nem sli-ről van szó, de az NV eléggé stréber a licenszeivel.
-
Ottoka
őstag
Egyébként sztem ez a jelenlegi nvidia physx egyenlőre előfutára majd az elméletileg szeptemberben jövő valszeg komolyabb megoldásnak, amikor egy erősebb nvidia kari mellé egy kisebb teljesítményű kártyát betéve az valódi fizikai gyorsítóként fog működni. Erről volt szó a napokban.
Ez a mostani szárnybontogatás sztem csak figyelemfelkeltés, egy reklám csak.
-
Ottoka
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nálam nem szaggat az UT3 nvidia physx-el
-
Dark KillerX
addikt
Én is tesztelgettem a PhysX-et,és öszintém.ez egy nulla.Sebesség jelentőssen visszaesik,és mikor láttam hogy az Ut3 hogy szaggat időközönként,akkor egyik haverhoz átmentem,és kiváncsi voltam,hogy nála az sli-s szénnéhúzott XFX-es 9600Gt(770Gpu-1850Shared-2100Mem)kártyáival,és egy Q9300(3,8Ghz)-sal,hát nem volt meggyőző.Lehet az egész PhysX csak egy jó marketing akkar lenni,mert eddig nem túl fényes.
-
Lafaty
csendes tag
-
_Lord_B_
tag
Na akkor upToDate Driverek:
Ut3: A physX mappok HW támogatás nélkül kb 20 fps, HW támogatással 50-60
3 bottal, mivel 10 bottal sem lassabb, de szétfagy...
GRAW 1: nem megy a HW támogatás nálam
GRAW 2: lehetőség van kiválasztani a HW támogatást, de inditásnél kifagy
CELL FACTOR: Nem lehet bekapcsolni a HW támogatásta rendszer nálam joval lassabban bootolt, + a Graw 1 és 2 is mérföldekkel kevesebb FPSel ment... a Graw 2 ha jol emléxem 1920*1200 gond nélkül ment de most totál játszhatatlan lett...
HW: 8800Gt | Q6600 @ def | 4Gb ram
-
janos666
nagyúr
Érdekes lenne kitesztelni mekkora VGA elégíti ki kellően a számításigényt mondjuk egy CellFactory szintű játékban. De elsőre még azzal is megelégednék ha Vantageban vetnék össze melyik hány FPS-t dob, és lenne közte Ageia PPU eredmény is.
Ha egy 7-8k-s 8500-as is bőven elég lenne neki, akkor lehet már most bedobnék egyet hogy szórakozzak az UT3-al, de ha kell hozzá 8800 akkor nem vásárlom vissza ugyanannyiért a régi kártyáam amiért eladtam, úgyis alig használja még valami... -
_Lord_B_
tag
Én még csak ut3 alatt probáltam, ott 8800gt vel a physX map ~ 50 fps el megy 1920*1200ban, minden maxon. Igaz mind a négy mag közel 70-80% terhelésen megy
-
csiky
tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
nálam dettó ugyan ez van

-
Dark KillerX
addikt
Nem tdom mért,de nálam a leírásomban lévő konfiggal az UT3 PhysX mod szaggat mint állat,jelenleg a 177.79 driver van fönt a gépemen,
-
Ottoka
őstag
Na műxik nálam is.
Akkor egyenlőre csak az ut3 egyes pályáin veszem hasznát? -
Ottoka
őstag
Na amit a kolléga berakott link az új physx driverhez már nem jó...
Valaki látta még vhol?mod: megvan, hülye Ottó használd a guglit

-
John_Doe
senior tag
válasz
Rover623
üzenetére
Olvastam a cikket de csak egy dolog van benne ami összefügg a hozzászólásommal és az sem teljesen fedi a lényeget.
"Távolabbiakban pedig hogy egy 8-as sorozatú fizikát számol és egy akármi grafikát az legyen már rendesen támogatva."
Ez inkább egy óhaj, vágyálom vagy ahogy akarod a lényeg nem is igazán ez inkább az hogy mit tudnak majd a különböző kártyák illetve megoldják-e a kártya lekapcsolását ha nem használja a rendszer. Valamint a PCI (nem PCI-E) kártyák viszonyulása a témához. Bár nem látom semmi akadályát hogy akármilyen csatolófelületű geforce kártya fizikai gyorsító legyen csak jó lenne tudni erről is valami konkrétabbat. -
richa
csendes tag
csak az én kártyámat nem szereti...
de az nvidia.comon ha beirom h 8series meg winxp stb akkor a 175.19es drivert dobja ki es az jo hozzá, csak a physx nem mukodik vele. szal nem ertem. -
richa
csendes tag
hm... felraktam a 177.79es beta drivert de atrakta a felbontast 640x480ra meg 4bit szinre szal nem igazan hasznalhato :s nvidia controlpanel nem is mukodik...
-
csiky
tag
kieg:
9600GT-n elindul de iszonyat lomha, cellfactort pl hidegen hagyja nem is engedélyezi, ut3-ban meg a physx-es mapok 5ször addig töltenek és akadnak...
masseffectet még megnézem...
-
Rover623
félisten
válasz
gergobaby
üzenetére
Ennyire nem olvastok...?

Csaj egy hsz.-re van Fori postjától...
John_Doe: ez neked is szól...

-
gduck
addikt
Aha, most már a 8800GTX-el is működik
(177.72-es driver VISTA32bit próbáltam) -
John_Doe
senior tag
Engem igazán érdekelne majd ha lesz egy normális driver hogy a különböző kártyákon hogy muzsikál a fizika (ideértve az Ageia kártyát is) már ahol működik. Illetve hogy vajon a PCI-os csoda 8500-at is lehet-e majd fizikai gyorsítónak használni. Távolabbiakban pedig hogy egy 8-as sorozatú fizikát számol és egy akármi grafikát az legyen már rendesen támogatva. Valamint a dedikált fizikai gyorsító csak akkor legyen már bekapcsolva ha használja is valami. Valamilyen Hybrid Power kellene ehhez is.
-
richa
csendes tag
8800gts (320mb) el mukodik vkinek?, felraktam a linkelt physx drivert es egy 175.19es drivert de nem jo... vkinek vmi ötlet? fel kell meg rakni vmit?
-
Fori23
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Sőt, gyári órajelen 8k-t tud a CPU benchben (le volt véve, mert minek?)
Ezen mit kell bizonygatnom? 8-as kártyáktól támogatja. -
csiky
tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Leszedtem. Felraktam. Müködik. Már ahogy.
Most már biztos hogy veszek egy 4850-est. Ez marketingnek és Vantage pontszámmal vagizásra tökéletes.

-
Ottoka
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Akkor este rálövöm a 8800gtx sli-re

Egyébként azt tervezem, ha szeptember környékén kijön a 180.xx sorozatú forceware driver, egyik 8800 gtx-et eladom, berakok egy gtx 280-at a másik 8800 gtx meg megmarad fizikai gyorsítónak... remélem ilyen célra alkalmas lesz a 8-as sorozat, nem kell 9-es.
-
Fori23
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Na ne nézzél le! [link]
Szinte látom a tőzsdén ahogy kúszik fel a 85GT-m ára. -
Hawk1979
őstag
válasz
Rover623
üzenetére
Khmm.
"Amennyiben a források információi helyesek, az Nvidia ForceWare 180-as sorozatú meghajtóprogramja, azaz a "Big Bang II" szeptember folyamán válik elérhetővé a nagyközönség számára."
De nekem 8,jöhet 2028ra is.
Ha kint lesz,majd kipróbálom.....(Amúgy ha jól tudom bele lesz fésülve,nem lesz külön Physix és Forceware,de ha tévedek akkor kisnyúl....)
-
Dark KillerX
addikt
Megvan a végleges Physx driver,innen tölthető:
http://www.toomanydownloads.com/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&link_id=163&Itemid=54Eddigi tapasztalatok alapján a G80-ok erősebb tagjaival is működik(8600-kal és gyengébb karikal ügytünik hogy nem),én pedig személyessen láttam 8800Gs-en,és a saját garimon(8800GTX).Egyébként én a 177.79 drivert használom.
-
gV
őstag
elvileg ma jön ki minden GF 8 és újabb karikra a phsyx driver

-
törölt tag
nekem xp-re feltette talan vmelyik jatek a progit
egyszercsak azt vettem eszre a telepitett progik kozott, hogy fent van egy physx ageia nevu vmi
nekem ugy tunt, mintha kicsit elethubbek lettek volna a jatekok...
nem tudom, hogy most 64 bit vista ala fog-e telepulni ez a "csoda"
-
Ottoka
őstag
"Nagy újításokat hoz a ForceWare 180-as driver"
Ezek szerint szeptember környékén már arra is lehetőség nyílik, hogy egy 9800 gtx kártya mellé egy másik gyengébb nvidia karit berakva a második kártyát valódi fizikai gyorsítóként használjuk.

-
_Lord_B_
tag
válasz
jetimokus
üzenetére
há igen, meg nem is.
Nem haszontalan mert sok esetben a fizikai számitásoknál és itt nem a játékokra gondolok a videokártya tétlenül áll. A jelenlegi kártyák elé erőssek ahhoz, hogy számolják a fizikát, természetesen ez már a teljesitmény rovására megy mondjuk egy játék alatt, kevesebb FPS jobb fizika. Bár ez is kérdéses, mert nekem pl a CS Source 1920*1200 ben 8xAA és 16AF jóval 100 fps fölött van, néhol 400 is, de 100 alá nem esik. Ha mondjuk jobb fizikát kapok, de csak 60 fps el megy a játék már megérte mindenkinek. (Persze ez egy rossz példa mert a Source a havoc enginet használja)
A legjobb teljesitmény érdekébe még mindig kell a PhysX kártya.
És az nvidiának mindenképpen megéri, hogy a driver menjen az ATI kártyákon is, mert minnél több kártya támogatja annál valószinübb, hogy inkább PhysX fizikai motort épitenek a játékokba a fejlesztől és nem pl havoc engint... de ez már egy másik történet...Szoval mindenképpen van értelme, ha pedig nagyon nem megy a game az emulácoóval akkor pedig ki lehet kapcsolni. Szerintem mindenképpen erős vas kell hozzá, x8xx as széria szerintem, egy x6xx -al szerintem nem fog csodákat produkálni
-
Dashes
őstag
-
jetimokus
tag
válasz
Rover623
üzenetére
elolvastam max a tudatomig nem jutott el... de különben jeti sok van,csak nem igen mutatják magukat...az emberek onnan tudják hogy létezik(vagy legalábbis gyanakodnak rá) hogy néha sikerül lencsevégre kapni... csak a szkeptikusok erre meg azt mondják hogy kamu... ők tudják..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jetimokus
tag
válasz
_Lord_B_
üzenetére
Értem...én azt hittem hogy azzal hogy az nvidia felvásárolta a physx-et esetleg tesz az új kártyáira egy olyan (mondjuk physx chipet ami esetleg külön erre a célra van),és mint modtad: segít a procinak...de ezek szerint az egész csak blöff tulajdonképpen, és annyiról szól hogy elhiteti a driver a géppel hogy tartalmaz a gépház egy physx kártyát...
különben mennyiben segít ez a procinak? van ennek értelme? -
Dashes
őstag
WHQL GPU PhysX driver Aug. 5-én, kisebb demok
" enables PhysX for all GeForce 8 and 9 series GPUs, and also the GTX 280 and 260" -
_Lord_B_
tag
válasz
jetimokus
üzenetére
?

A PhysX csak a PhysX kártyákon van alapból. Az nvidia 8 as szeriátol felfele csak Fizikai számolási támogatást nyujt a kártya, ami tehermentesítheti a CPU-t, vagy elhitetheti a rendszerreeddel, hogy fel van vértezve PhysX kártyával, pedig mégsem.Szoval alapvetően egyik kártya sem rendelkezik PhysX integrált kártyával..
-
jetimokus
tag
A PhysX különben melyik kártyákon van alapból? Csak A GTX260 és GTX280? a többi kártyán (mondjuk a 8-as és 9-es szérián) alapból még nem volt bent ugye?
-
sto1911
veterán
válasz
_Lord_B_
üzenetére
Sajnos meg kell, hogy kovesselek, mert tenyleg nem megy igy
Csak akkor azt nem ertem, elozoleg miert volt lassabb, ha kivettem a pipat.(azota mondjuk leszedtem, meg visszaraktam, de akkor nem indult, aztan ujra leszedtem es vissza. Es igy nem engedte bekapcsolni a Physx-et
) -
Rover623
félisten
Azé nem lett PCI-Express-es változat a Physx-ből, mert a PCI port sávszélességét sem használta ki a rendszer.
Ejnye-bejnye...már megint egy világot látott ember...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Már 2006-ban kiadták PCI-express változatban...itt van egy éppen eladó...
P.S.:
Komolyan nem értem némelyik embert...mielőtt ilyen határozottan kijelentesz valamit, nem fér bele 30 másodperc gugli...
-
Egzee
őstag
Valaki próbált már Atira Physix-ot varázsolni?
-
_Lord_B_
tag
8800 Gt-m van jelenleg, az adatlapomon a régi gépem van még.
Pista alatt probáltam, a Driverben minden Ok, szerinte tökéletesen megy. A Vantage is tökéletesen fut és szépen felmennek a végén a számok
de ha bekapcsolom a HW physXicset a játékban, akkor ujraindul, de nem kapcsolja be a támogatást...
Mleyik driverrel probáltad?most olvasom, hogy belassul, elméletileg aki valahogy meghackolta, neki viszonylag ~40FPS en ment.
Nálam q6600@3200 8800GT OC vel, 2 bottal 25 és 30 FPS között ingadozik, ha megindlnak a dobozok akkor pedig 14 FPS.
Ha a game Optionsban nem kapcsoltad be a HW támogatást akkor csak SW modban játszottál, alapértelmezetten ki van kapcsolva -
sto1911
veterán
kotekedjunk csak 
A tornado az tenyleg brutal, de a tobbi, mint pl. az ablakuveg kitorik, es ugy hullik szet, ahogy illik, nem eppen eszreveheto
Pedig direkt egyedul mentem, hogy megenzzem. Sztem senki nem venne eszre, hogy mindig uugy hullanak a szilankok, vagy eppen a jobb szelen ketto szilank 3 centivel arrebb gurul 
Ez a physx JELENLEG csak parasztvakitas velemenyem szerint.
-
sto1911
veterán
válasz
_Lord_B_
üzenetére
Ha kikapcsolja, akkor valszeg nem mukodik ugy, ahogy kellene neki. Ezt le tudod ellenorizni, ha a vezerlopulton megkeresed az nvidia logot, es azon belul lesz egy olyan ful, ahol ki tudod valasztani, h Geforce vagy Ageia physx-et hasznaljon. (hajszalpontosan nem emlekszem, de vhogy igy. Ha nem megy kesobb lovok kepet is)
Ha ott mindket gomb szurke, akkor vmi nem jo.
Milyen kartyad van? ja, latom 9600 - de az ati, ez meg Nvidiahoz kell. Sztem nem fog menni

-
Kr/\toS
senior tag
Annyi kell hogy legyen. :/
Igzából erre mondtam hogy jó a dolog, igazán a warmongerben és a cellfactorban látszódna hogy mire lenne képes a technológia, de egyik sem átütő játékszempontból. Ezen a téren talán a Graw2 az amiben egész jól elkapták a dolgot. Meglátásom szerint az elkövetkező játékokkal futja majd ki magát a PhysX, mikor már az alapkoncepcióban is benne lesz a fejlett fizika. Ahogy elnéztem a BIA3 videókat talán az már olyan lesz.
-
sto1911
veterán
Na, en is kiprobaltam, es mukodik.
Konfig:
8800GT Gigabyte
Core2Duo E6550
2x1 GB Kingmax 1066UT3 1680x1050, maxon + Physx pack
Ha be van kepcsolva a hardware physx akkor olyan 25-30 fps, ha nincs, akkor 15 a tornado kozeleben. HW Physxel viszont joval hosszabb a toltesi ido.
Jatekelmenyben nem vettem eszre olyan hu de kulonos valtozast

Ja, es a CellFactor is elindult, kb 25-30 fps-t az is produkalt.
-
janos666
nagyúr
Szóval ha nem lenne Physx kártyád, és működne már olyan szinten a driver hardverkezelése hogy tetszőleges GPU-t rendelhetsz hozzá (pl radeon VGA mellett is Physx kártya lesz a geforceból) te is inkább egy olcsó G8x-es geforceot tennél be PPU helyett?
Bár lehet az NGO megoldásában ilyesmire is lesz lehetőség, és akkor berakhatok egy még olcsóbb 3850-est is Physx-nek. Csak aztán legyen hozzá játék is UT3 után.
-
Kr/\toS
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Olyan 30 magos lehet amugy a physx, valami miatt nem hozták még nyilvánosságra a konkrét chip felépítését, de az nv oldalán több tíz mag van említve.
Emellett azt mondom az API messze nem tökéletes, pl olyan irányt képzeltem az elején is a physxtől mint amire most az Euphoria engine képes. Ha bevezetnék a fracturing-et és az AI ragdollt azt tudnám értékelni.Azt gondolom a jelenlegi cél ugyanolyan gyorsra tenni a gpu fizikát mint amit célhardveren teljesített. Ez ez a következő generációs GPU-kon még és még jobban futhat majd, mégtöbb extra effektel. Míg ha csak a Physx chipet raknák rá a VGA ra a dolog maradna a jelenlegi szinten, és hát bár nem rossz azért van még ott hova fejlődni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
Azért a PPU mégis csak célhardver, arra fejlesztették, hogy az optimalizált kódokat futtassa. Az egy dolog, hogy a GPU-ra átfordítják a kódokat működőképesre, de attól még nem lesz optimalizált a kód. Fizikánál pedig főleg 3-4 komponensel lesz számolva, míg a G80-at komponensre tervezték, persze fut az többel is csak az teljesítménybe kerül.
Azé nem lett PCI-Express-es változat a Physx-ből, mert a PCI port sávszélességét sem használta ki a rendszer. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Van egy konfigod... A Physx kártyával megy X eredményt, ha kiveszed a PPU-t akkor szerinted gyorsabb lesz a feldolgozás?
Azon a 3 darab Physx pályán kívül annyira vérszegény a fizikai megterhelés az UT3-ban, hogy észre sem veszed majd a sebességkülönbséget.
Az SLI-nél a fizikára dedikálás jó dolog, de a Physx kártya a fizikai számítási teljesítményben felér egy G80-nal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Megtévesztő a Lite jelzés a OnePlus új óráján
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- Pixel 7 pro 128/8
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Játékra úgyis Radeont vesznek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)