Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
klac
aktív tag
Ez elvileg jó, ha mégsem számol az NVIDIA PhysX et, akkor további kérdésem.
Milyen NVIDIA Driver és melyik Patch lett alkalmazva ?
Esetleg telepítsd fel mégegyszer külön csak a Physx Drivert a C: / Nvidia / Display Driver / verziószám / xxx 64 / international (vagy Englis ) / PhysX könyvtárból. -
klac
aktív tag
Érzékelnie kellene a tesztprogramoknak, a Physx fluid mark futtatásakor bal felső sarok physx bekapcsolása esetén hardvare physx kellene írnia, kikapcsolása esetén software physx.
Van értelme 5870 mellé , mert radeon nem tud physx megjeleníteni, mint ahogy a cikkben is olvasható, csak a CPU számol physx et radeon esetén ez a software physx kiírás a Physx fluid mark esetében.
Milyen op. rendszer , hány bites ? amit használsz. -
sysrq
őstag
Hetes pontig eljutok, de a nyolcas nem létezik. Melyik nVidia driver kell hogy választható legyen a Physx?
-
cytec
csendes tag
Üdv.
Gyanús hogy "monosz" kolléga nagyon csendben van.
Tuti megint valami gigászi tesztre készül.
Már alig várom. -
ssppiikkee
tag
Eléggé kihaltnak tűnik ez a totyik...

-
ssppiikkee
tag
Szevasztok mesterek

1 kérdésem lenne.Adott egy HD4850 és mellé 9600GT-t akarok physx-ezni
probléma:
2 monitor van, mind2 kártyában külön moncsi, ati a felső elsődleges PCIex-ben van az nvidia az alsóban. próbáltam régebbi, és ujjabb driverral is az nvidiát, de a 2-t egyszerre nem tudom müködésre birni hogy az NV fizikázzon...
ha letiltom az atit, akkor az nv control panelban megjelenik a physx, be is kapcsolom hogy csak a 9600GT számolja, alkalmazom, kipróbálom fluid mark-al, tökéletes... visszaváltok 2 monitoros módra, most az ati-s monitoron próbálom a fluid mark-ot, még mindig jó, következőben lekapcsolom az nvidiás monitort (tehát ne terjessze ki az asztalt az nvidiára) elindítom a fluid-ot, még mindig működik, örül...nék de...
ha elindítok egy physx-es játékot akkor már nem megy a 9600gt, pl mirrors edge, üldöznek a rendőrök, kitörik az üveg, apró szilánkok hullanak, és vele együtt az FPS is lecsökken 6-3 -ra... tehát nem számol az nvidia, de előtte még a fluiddal müködött...
am ha beállitok mindent ugy hogy a fluiddal megy a fizika, és restartolom a gépet, akkor megint nem jó...És most vagyok tanácstalan, hogy hogy tudom müködésre birni őket...
próbáltam 3 driverral, egy physx patch-el, de nem jutottam előbbre...
Win 7-et használok. PLS help
-
kokoato
aktív tag
A "monosz" nekem is sokat segített,néha előrébb gondolkodik mint a fejlesztők!

-
klac
aktív tag
Esetleg külön telepítsd fel a PhysX drivert, majd újraindítás, lehet akkor megjelenik az NV panelben.
-
klac
aktív tag
Az NV Control panelnél van PhysX vizuális indikátor ?, ha van lehet kapcsolni.?
-
klac
aktív tag
Nagy a valószínűsége, hogy igen.
Nálam is volt ilyen jelenség, CF lapban HD 4870X2 mellett ASUS 8800 GTS 512, persze ott még a path et is fel kellett tenni.
Továbbá Hack elt CF lapban ASUS P5Q Deluxe is volt ilyen két 8800 GTS SLI be kötve esetén is.
Mindkettőnél a driver nem támogatta az eljárásokat.
Ha az NV Control panelen nincs PhysX akkor nem tudod kapcsolni CPU vagy GPU ra.
Próbáltad a PhysX Fluid mark progit futtatni, biztos a CPU számolja a PhysX et, tehát szoftveres módot ír ki.
De van egy kapcsoló, esetleg ezzel meg lehet oldani. -
ruti
Közösségépítő
persze hogy nincs sértődés
......ha megfogadod, hogy ha már körüljársz valamit előzetesen, a feltett kérdésedből ez az előtörténet, információ derüljön már ki (pl. hogy eddig csináltál 5 fogyasztástesztet, ...itt meg itt..., és oltári baromságot mutatnak, mi az igazság, mert van 2 tápom, ebből egy f@sza Chifi ...ilyen meg ilyen..., nem akarnám cserélni, maffia2-znék, elbírja-e)

-
cytec
csendes tag
Tisztelt ruti.
Remélem nem sértődtél meg a hozzászólásom miatt.
Nem ez volt a szándékom.Én sem sértődtem meg csak közöltem mit érzek ki a válaszokból.
Előfordulhat hogy én értek mindig mindent félre.Az a baj velem hogy mindig ezerszer körbejárok valamit mielőtt cselekednék és tönkretennék bármit is a gépemben.
Mindig megpróbálok utánajárni és ha még mindig bizonytalan vagyok akkor fórumokon érdeklődök.
Többnyire csak öreg rókáknak, rutinos versenyzőknek a szavára adok és figyelek fel.
Ők általában mindig tudják a tutit.Persze néha előfordul hogy az öregség nem mindig párosul a bölcsességgel.
Ilyen is van. -
_seth_
veterán
Mitől lehet az, hogy öcsém notijában (fusi 1536 8600m gs 512mb) működik a physx de az enyémben (fusi 2528 8600m gs 256mb) nem működik. A physx oldala szerint a 256mb nem lehet az oka ennek.
Ötlet?
-
cytec
csendes tag
Üdv.
Na igen, pontosan erről beszéltem.
Kalkulálgat-kalkulálgat aztán kiderül hogy mit sem ér.A VGA gyártók meg általában nem a terhelés alatti felvett teljesítményt írják oda a kártyáik leírásához, aztán az ember csak pislog ha nem indul el mert kicsi a tápja pedig azt hitte elég lesz.
Jelenleg a gépemben dohog:
Chieftec550W-os táp ami 450W-ot tud leadni a 12V-os ágon 25A-rel meg egy névtelen (mert nem találtam rajta gyártót) 250W-os táp.
Előbbi hajtja ugye az alaplapot, procit, procihűtést, videokarit utóbbi pedig a meghajtókat és a további ventiket.
Mielőtt bárki megkérdezné miért.
Az előző tápom mikor a túlterhelés miatt meghalt vitt magával két HDD-t is az összes adatommal és fényképekkel stb.
Azóta jobbnak látom ezeket a dolgokat külön tápról üzemeltetni.
Persze semmi sem garantálja, hogy ez nem szál el de nemvalószínű hogy túlterheléstől teszi majd.
Mellette pedig a Chieftec boldogan teheti a dolgát a nagyfogyasztókra koncentrálva.Szóval szívesen próbálkoznék a 8800GTS beszerelésével fizikára hasznosítva, de kérdés nem ül-e le a táp tőle, esetleg okoz valami nagyobb galibát.
-
ruti
Közösségépítő
visszaolvastam, szerintem mindig kaptál választ, és senki nem nézett hülyének

Mert ha például terhelés nélkül nézzük a fogyasztást alapjáraton akkor ügye mindjárt más a helyzet mint terhelés alatt.
a kalkulátorban választható, hogy milyen terheléssel számol (a prg javasol elméleti 90%-ot egyidejűleg minden komponensre - ha te is tudod, hogy ez nem igaz, akkor eldöntöd, hogy mit veszel mértékadónak)Azért kérdem hogy elég-e egy 550W táp mondjuk egy 9800GX2-nek és egy 8800GTS-nek együtt.
egy C2Q + (2)+1 GPU, peak load közelében sokat ehet, mondom megnézem, mit mutat ez elméletben...nem azt mondtam, hogy holnap vegyél egy új 650-es tápot... -
Qru
MODERÁTOR
Nah ezek a kalkulátorok kb sz@rt se érnek. Közelítőleg ad vmi értéket de erősen táp függő is a dolog. Pl a 12V-os ágai hogy vannak felosztva, ott mennyit tud leadni stb. Vga ugye a 12V-os ágat kajálja meg a proci is.
De hozok rá egy példát:
Ugye itt ajánl egy 650-es tápot. Ok, vegyünk egy átlagos, jó minőségű 650-es tápot, pl a Chifi CFT 650-et. Ez 12V-on tud 216W-ot leadni, ehhez képest egy Corsair VX450 (amiben amúgy "csak" egy SeaSonic 400W-os belső lakozik) 396W-ot tud leadni 12V-on.
Na akkor kell nekünk 650-es táp vagy sem hozzá...?
Na ennyit érnek ezek a kalkulátor progik.mod:
Szóval pontosan milyen tápod van?
-
cytec
csendes tag
Üdv.
Skacok, komolyan miért van az hogy ha kérdezek valamit akkor általában olyan válaszokat kapok mintha teljesen hülyének néznének?
Félreértés ne essék, senkit nem szeretnék megbántani, de én így érzem.Ezeket a dolgokat a kérdésem előtt én is végigzongoráztam, több kalkulátort is kipróbáltam, de az eredmények nem egyezőek.
Gondoltam a fórumok azért vannak hogy kérdezzen az ember ha bizonytalan valamiben, olyanoktól akik feltehetőleg jártasabbak a témában.
Ami meg a legfontosabb hogy ezek a kalkulátorok mennyire megbízhatóak?
Értem ezt például arra hogy amit kiszámol eredményt az a tényleges fogyasztást tükrözi vagy csak megsaccol egyet.
Nem mindegy.
Mert ha például terhelés nélkül nézzük a fogyasztást alapjáraton akkor ügye mindjárt más a helyzet mint terhelés alatt.
Valamint a grafikai számítás miért olyan biztos hogy ugyanannyit vesz fel mint a fizikai?A mai helyzetben az ember nem szívesen cserélgetne sűrűn drága tápokat folyamatosan költve rá a pénzt minden egyes fejlesztésnél, ami érvényes más alkatrészekre is.
Ugyebár egy olyan beruházása ami mindent elvisz meg főleg meggondolandó a mostani gazdasági helyzetben.
Kénytelen vagyok a gépemmel kapcsolatban úgy fejleszteni, hogy az a pénztárcámhoz képest a lehető még legjobb ár teljesítmény arányt tudjam kicsikarni úgy hogy közben a játékok is élvezhetőek maradjanak, idegesítőbb rángatások és egyéb nemkívánatos élményromboló hatásokkal szemben. -
ruti
Közösségépítő
hali!
ide bepötyögtem a konfigodat (mert nagyon ráértem
), és recommended tápnak 650W jött ki
az adatlapodon nem közölt összetevőkkel tudod finomítani, én ezeket feltételeztem:a társkártyát additional 8xPCIe-nek vettem, mind a 4 vinyót 7200-esnek, 2 kisebb házventit, egy DVD combót, egy külső USB eszközt, és a tápot több évre feltételeztem használni
jó kalkulálást
-
cytec
csendes tag
Üdv.
Egy újabb kérdés.
A fizikára befogott másodkártya a fizikai számítás alatt is ugyanannyit eszik mint mikor grafikára használnám?
Esetleg kevesebbet eszik?Azért kérdem hogy elég-e egy 550W táp mondjuk egy 9800GX2-nek és egy 8800GTS-nek együtt.
-
mpierre
veterán
Akadt egy kérdésem, miszerint:
Egy 9800GT elegendő lenne egy HD6950@1536 shaderes vga mellé fizikára? Felbontás nem tudom számít-e, de 1680×1050... -
klac
aktív tag
Csak a link nem lett jó hozzá, ez akart lenni.
Így már a progik is különböző verziószámúak. -
klac
aktív tag
Lehet egyeseknek segít a PhysX képesség összehasonlításában.
Mivel itt azonos tesztprogik futottak, bár a képernyő felbontások, és GPU órajelek különbözhetnek.
A Radeonoknál CPU számol. -
cytec
csendes tag
Üdv.
Tudom sokat kérdezek és őrültségeket.
Esetleg valaki tudja hogy Nvidia quadro karik mennyire jól hasznosíthatóak fizikai társkártyának.
Van értelme foglalkozni vele? -
cytec
csendes tag
Köszönöm a választ.

-
-
cytec
csendes tag
A fizika a játékokkal kapcsolatban érdekel.
A gépem nem egy nagy durranás.
Pótoltam a hiányosságot az adatlapomon.Szóval attól hogy csíkoz még 100% használható, nem vág haza semmit a gépben?
Egyébként orvosolható a probléma vagy ezek a karik már csak erre jók?
Gondolom szervizben kemény pénzekért mi?Van aki a 9600 és 9800 karikra esküszik és van aki a 8800 típusokra.
Szóval az öreg rókák biztosan jobban tudják mit is érdemesebb választani.
Hiába a rutin meg az évek sokkal többet ér mint a kontár tudás. -
monosz
őstag
Mit szeretnél?Benchmark pont hajkászást,vagy normálisan Physx-es játékkal játszani?
Mivel az adatlapod üres,így nem tudni semmit a konfigról.Sokat ne várj,hogy ebben a dologban,így ebben a formában valaki is tud segíteni.
Minimum jelezd,hogy mihez,mit szeretnél. Cpu,Ram,Vga,azután már tudunk segíteni.(#2745) dajani:Gt 240-tól felfelé,de inkább erősebb kari.9600Gt,9800Gt.
Nem baj ha csíkoz,fizikára tökéletesen megfelel,társkártyának. -
cytec
csendes tag
Igen, tudom hogy már volt itt írva hol tudom megnézni mit érdemes mivel.
Igazából én a ti személyes tapasztalataitokra vagyok kíváncsi mit érdemes fizikára használni.
Jobb szeretek az öreg rókák rutinjára hallgatni mint táblázatokra. -
dajani
tag
Sziasztok.
Hibás VGA ami csíkoz, esetleg nem ad képet jó lehet még társ kártyának ATi vga mellé Physx-re?
-
klac
aktív tag
Korábbi közlések, videókártyák teljesítménye, és PhysX teljesítmények.
Ez szerintem segít a döntésben.
-
cytec
csendes tag
Skacok mit ajánlotok fizikára?
9800GT vagy 8800GTS G92 vagy 8800GTX esetleg valami mást?
-
monosz
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Ezt a videót nézd meg.Bőven van különbség.

-
-
klac
aktív tag
válasz
kefizor
üzenetére
Viszonyításnak, ez például két 8800 GTS 512MB. SLI ben, PhysxFluidMark teszt @x16 slotban, mivel x48 lap.
A Furmark képen van FPS is -
kefizor
tag
Jobb lenne egy komolyabb vassal, csak nem tudom mivel lóduljak neki. Nézegettem a 88-96-9800 GT-ket csak nem tudom, hogy ezzel mennyi lenne az fps? Gondolom nem 20 lenne benchmark közben, hanem minimum a duplája. Vagy ha tudsz ezeknél olcsóbbat vagy ami keveset fogyaszt az is érdekel
Amúgy eléggé beleszerettem ebben a pár nap alatt a PhysX-be 
-
kefizor
tag
Tesztelgetésnél biztos többet érne egy erősebb kártya, mivel ott a prociból kb 10% vga-ból meg 0% kihasználtság van. Játékok terén meg ugyanez van, mivel csak physxnél megy le 20-25fpsre az érték, de az is amikor egyszerre több száz tégla, üveg, lövedék, víz csapkolódik. Szóval idővel lehet beújítok eggyet, de akkor azt majd közzé is teszem

-
cytec
csendes tag
Én 9600Gt 1Gb főkarival és 8600GT 256MB DDR3 fizikára toltam a Mafia 2 játékot.
Sajnos nem sokat javított a 8600-as a fizikán.
Igazából jobban ment a dolog csak magában a 9600-assal.
Máshol még le is húzta az FPS-t más esetekben meg 15-20 FPS javulást hozott.
Változó, de szerintem 8600 fizikára eléggé kevéske de azért nem is rossz. -
klac
aktív tag
válasz
kefizor
üzenetére
Az a 2688 @x8 al szerintem jó eredmény a 8600 Gt től.
Nekem 8600 GTS volt korábban, az ennyit tudott.
Annyira nem vagyok tapasztalt, hogy megmondjam mennyit javítana egy jobb kártya, mert a főkártyától és az azt kiszolgáló processzortól is függ.A Te gépedben valószínű nem sok javulás lenne erősebb társkártyával sem, kár pénzt kiadni érte.
De, ez csak az én véleményem, lehet tévedek.
Nem ismerem a Maffia 2, de hallottam, olvastam, az erős hardvereket igényel, ahhoz hogy a Physx - szel is jól fusson. -
kefizor
tag
Nem tudom mit lehetne vele elérni, szerintem semmi érdekvetőt. Régen mikor még nem volt physx-es karim, akkor elindult és tudtam ilyen kis demokat futtatni, meg beállítani, hogy mivel számoltasson. Valahogy így
Amúgy mi a véleményed az eredményről amit kaptam? Persze nem ezen a linkelt képen

Nem nagyon tudom, hogy mi számít jónak a 8600 GT-vel. Mondjuk kicsit bosszantó, hogy mafia 2-ben nagy darálás után, kb. 1perc után annyi törlmelék lesz, hogy 20fölé nem nagyon megy az fps. Ezzel lehetne javítani egy erősebb physx melléktárssal? -
klac
aktív tag
válasz
kefizor
üzenetére
Na, megvan, a Physx-FluidMark program grafikus felületének közepe táján van, amit írtál, végre megtaláltam.
Nálam sem csinál semmit, de Gigabyte GA-X48-DQ6 hackelt SLI két EVGA 8800GTS 512MB. (G92) kártyánál sem, akkor ez nem probléma.Lehet azzal lehetne ki be kapcsolni, amit a programm futásakor a fenti részen kiíír.
-
cytec
csendes tag
Köszönöm a választ.
Sajnos úgy néz ki azonos gyártó azonos típusa hajlandó csak SLI-ben menni.
Hiába próbáltunk a haverommal két 8600GT SLI-be tolni, két különböző gyártótól vannak.Kíváncsiak lettünk volna mit tud a kettő együtt.
Valószínűleg nem sokat, de nem akart költeni erősebb kártyára mert a tápja csak 350W-os.Most mind kettőt vennie kell, kártyát is tápot is.
Sajna az enyém is gyengusz a karimhoz, csak félgőzzel megy a 9800GX2
Talán hekkelhetnék hozzá egy másik tápból egy redundánsat?
A meghajtók már így is ezen az elven működnek.
A kártyám meg a proci és a hűtése egy 480W-os ról a többi meg egy 250W-os tápról külön működik.
-
klac
aktív tag
válasz
kefizor
üzenetére
Nem ismerem azt a programot, de, ha erről van szó, ez csak a jelzett op. rendszerekkel megy, lehet van hozzá javítás, nem néztem utánna.
Inkább más progikkal teszteld, amivel koráűbban írtad PhysX - Fluid Mark. -
kefizor
tag
-
klac
aktív tag
Én mikor kipróbáltam a 11.4 es drivert előtte leszedtem a Win program eltávolítóval az előző 11.2 drivert, meg a CFX Cap 4 et.
Majd újraindítás után csak a 11.4 lett feltéve, és egyből lett CFx is nem kellett neki a Cap 4 úgy rémlik, de most azon a gépen megnyekkent az FSP 700W táp ezért nem vagyok benne teljesen biztos, de úgy rémlik nem kellett Cap 4 külön feltenni.
Nem volt semmi gond a driverrel, másik táppal megy is csak most nincs összerakva, egyébként az op.rendszer Win7 32 bites verzió. -
kefizor
tag
Sziasztok!
A hétvégén beüzemeltem a HD 5770-em mellé egy 8600 GT-t PhysX-re. Kicsit szívnom kellett vele de megoldottam. Most végül is számolja amit kell, csak van egy két furcsaság, amit nem értek. Először is, nekem az nvidia control panelben nincs olyan fül, hogy set physx, amit láttam sok embernél. [NV panel] Eddig nem volt nv kártyám, ezért lövésem sincs, a driverek, meg a tulajdonságok terén, ezért is szeretnék segítséget kérni. forceware-ből 258.96 van fent physx-ből pedig 9.10.0514 (elvileg legújabb) van fent. Másik pedig, nem kéne pipának lenni a CUDA kockában? [GPU-Z]
[FLUID] pts: 2714
-
klac
aktív tag
Hát, nem tudom nézd át a BIOST, de nem hiszem, hogy SLI lapban engedélyezni kellene a BIOS ból a SLI t, de sosem lehet tudni.
Esetleg cseréld meg a két kártyát.
Végül ha semmi nem oldja meg a gondot, tedd fel a Patc- et.
Kérdezz rá ebben a topikban is, lehet ott tudnak megoldást, ha SLI lapban nem megy a SLI.De lehet valamelyik kártya nem jó.
-
klac
aktív tag
Akkor ez 5970+5870Cfx + GTX 460 PhysX.
Nagyon jól megy.
Ezen biztosan nem fog ki mai forgalomban lévő játék.
Radeonhoz próbáld ki a 11.4 es drivert, nálam 5870 és másik gép 4870X2+4890 CFx is jól megy vele. -
cytec
csendes tag
Üdv.
Skacok segítség kellene megint.
SLI lapba bedoptam két egyforma karit, de nem akarja az SLI-t.
Driver minden fent van.
Mi lehet a gond?
Gondolom Bios-ban nem kell semmi ilyesmit állítgatni?
Az nvidia vezérlőpultban látja a két karit csak az SLI-t nem akarja nyomni.
Hátha valakinek friss gondolattal jó ötlete van, nekem már nincs több.

-
monosz
őstag
válasz
pottyantós
üzenetére
Valóban jobban teljesít,az 5850-hez képest,és a Gtx460 is hozott szépen,a fizikában.

-
ruti
Közösségépítő
mégegyszer idelinkelem a PHYSX.INFO oldalán az összehasonlító táblázatot
a kis színes oszlopocskák közül a D jelű (jobb oldali) mutatja a társkártya physx képességét!a memóriának nincs jelentősége, legyen meg a min. 256 MB
-
klac
aktív tag
A 8800GTX lehet jobb főkártyának, itt is megnézheted.
Biztosan van jelentőssége a társkártya MEM méretének is, szerintem, ha mégsem, akkor tévedek. -
cytec
csendes tag
Skacok melyiket lenne érdemes fő kártyának használni az alábbiak közül: 8800GTX 512MB vagy 9600GT 1GB ???
Továbbá van jelentősége a társkártya memória nagyságának vagy ez lényegtelen a fizikai számításokhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- E-book olvasók
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Gembird Fornax 500 DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

...