Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PirosHello
senior tag
Ez érdekes. Ugyanis a monitorod (ha csak nem dugtad össze az NV karit is vele), nem tudja, hogy van egy új kártya a gépedben. Azt csak az op rendszer tudja. A monitor akkor keres más bemenetet, ha van is beledugva másik csatlakozó. Így érthetetlen...

Ha az 5850 van csak a kijelzővel DVI-n keresztül összedugva, eszébe nem jut másikat keresni.
Nekem egyből ment....

-
zolaas
senior tag
válasz
PirosHello
üzenetére
win7 64 bit...de addig el sem jutok, mármint olyan mintha menne minden rendben csak éppen a monitor próbál állandóan más bemenetet keresni, ha benn van mind2 kari.
-
PirosHello
senior tag
válasz
Tripower
üzenetére
5870 mellé nem tennék másikat CF-be, mert amit kell, azt szerintem elviszi egyedül is (ha csak nem vagy olyan, aki mindent fullon akar játszani 2500x1600-ban...). Hybrid Nvidia karit meg csak akkor, ha olyanokkal játszol, ahol látványos a fiziksz (Metro 2033, Mafia II, Cryostasis, SW: TFU I és majd nemsokára II.)
-
zolaas
senior tag
Sziasztok!
Szereztem 1 gts 220-t az 5850-m mellé fizikázás céljára, de ahogy beleteszem a lapba az nv karit nem kapcsol be a monitorom. Hdmi kábellel van összekötve a gép. ha csak az egyik kari van a gépben megy rendben. Ötlet?
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Tripower
üzenetére
én nem vacakolnék vele 5870-nél, annak ellenére mondom, hogy physx-párti vagyok...
1.) azért mert mindig nyűgös a hybrid, sok szempontból
2.) ekkora CPU nyugodtan elszámolgat némi fizikát, ha izmos GPU van melletteCF-től ugyan nem lesz több fizikád, de ha lehet a pénzt lapátolni, ám legyen

-
Tripower
tag
Sziasztok!
Olvastam vissza amennyire tudtam de ere a kérdésre választ nem találtam... lehet keveset mentem vissza.....
Az alaplapom most igaz elpusztult de nem sokára vissza is tér,5870 mellé érdemes e betenni valami hybrid boostert (és az mi legyen?) vagy inkább lapátoljak össze egy cfx-t? -
Sanyi19
őstag
válasz
PirosHello
üzenetére
hát jobb az ajánlott drivereket használni!
de a lényeg ,hogy megoldottad !

-
PirosHello
senior tag
válasz
Sanyi19
üzenetére
Sikerült megnézni a Fluidmarkkal is, hogy megy e a fiziksz. Az 1.2.2.2 verzióból hybrid kártya esetén ki kellett törölni a Fluidmarkból egy dll-t (külföldi fórumon olvastam), és tátá: PhysX : CPU helyett mindjárt PhysX : GPU szerepelt a kiírásban. Egyébként az új Forceware-al (260.93), hybrid kártya esetén nem ajánl fel fiziksz pipát, hiába futtatja le az ember a patch-et, de a fiziksz ennek ellenére működik.
Azért egy napom ráment....
-
ruti
Közösségépítő
3dm Vantage-al érdemes megnézni egy összehasonlítást, hogy mi a különbség a két bentlévő kártya GPU fizika számítási képeségében:
ugyanúgy előszöt a főkártyát, majd a társat jelölöd ki a cpanelben, és a Vantage-ban a CPU Test 2-t elég ha futtatod (fánkos-műrepülős) mindkét esetben
kiderül, hogy a főkártya maga mit tud, és a társkártya hozzá képest mennyivel kevesebbet tud fizikai számításban
(a korábban leírt tesztben egyébként a fizikai szám.képessége 4-szerese a főkártyának)
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Sanyi19
üzenetére
az NV control panelben három lehetőséged lesz:
no GPU fiziksz (CPU számol)
főkártya GPU-ja zámol
társkártya GPU-ja számola besegítés úgy látható, hogy ingame benchmarkkal (3DM Vantage nem jó erre!) ugyanazt a graf beállítást lefuttatod
először a főkártyára állított physx-el (ekkor a társkártya nem csinál semmit)
majd a társkártyára állított physx-elteszed fölfelé a grafikát, és szépen fogod látni, mikor fullad ki a 240
és milyen graf beállításoknál kezd rásegíteni a 220, van-e értelme bent tartani...
ha extrém, és nagyítóval sem látható beállításoknál fog csak rásegíteni, nem érdemes bent tartani - a fizikai effekt meglesz a főkártyával ispersze a 4x-es slot az ajánlott, 1x-es sebességen lassú lesz, ez mégis csak egy 220-as
ha a hybrid rendszerben az ATI mellett 2x-en futott a 220, most is azon fog menni...
alaplapi PCI-e vezérlő vsz két kártyánál ennyit biztosítanak a 2. slotra. -
Sanyi19
őstag
az nvidia control panelban a physX-et majd ,hogy állítsam be?(elvileg holnap érkezik a gt240-em)
automatikus kiválasztás?
vagy ,hogy működik ez a besegítés?megnézem amúgy majd tesztekkel,hogyha nem lesz gyorsabb úgy ,hogy bent van a gt220 akkor lehet eladom.
Ja és amugy a PhysX tárkártya működéséhez miylen sávszélleség szükséges? mert régi alaplapom van amin van egy 16x és egy 4x PCI-E amikor néztem az x1950pro val akkor az 16x módban futott, a geforce meg 2x módban pedig 4x a port.... kíváncsi vagyok elég lesz-e az???
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Sanyi19
üzenetére
Sanyi19 kérdésére:
"ha valaki tesztelte kisebb kártyákkal is ezt a társkártyás megoldást akkor szívesen meghallgatnám!"kisebb kártyáknál a Batman AA-val minden jól mérhető!
egy 9600GTX -- GTS 240-ig terjedő fő kártya mellé physX-re egy G84-es, tehát kvázi a legkisebb alkalmas kártya felállásban tapasztalat a következő:
a főkártya ugye mindent fullon, de noAA-val döccenésmentes (80-120 fps), még full physx-en is (tehát nem számol a társkártya semmit, a fizikát is a nagy kártya számolja)
csak akkor kezd besegíteni a kis kártya, amikor ráadogatod az élsimogatást
annak érdekében, hogy a játék 40-60 fps maradjon, a nagy kártya segítségére csak most száll be a kicsi
tehát minden fullon továbbra is, és a AA=8x-nál kezd megszaggatni a játék, mert már közösen sem bírja a két kártya...ennyia kicsi kártya tehát eddig az élsimitásig tud rásegíteni, de az sem mindegy, mikor lép be egyáltalán a számolásba!
tehát ha nagy a kártya különbség, vagyis inkább a kicsi kártya gyenge önmagában physx-re (akkor ugye mindenre), akkor nem fog dolgozni!tehát az alap kérdésre válaszolva, kisebb kártyákról beszélve, 22"-on, 1680-ban van, egy 2009-es játékon:
1.) egy jó játék engine ebben a felbontásban élsimitás ráadásával sem mutathat különbséget! --> erre a célra tehát nem kell a társkártya, a fizika sem lesz szebb élsimogatva!
2.) kisebb kártyáknál nem jó a nagy kártyakülönbség, mert a főkártya lesz a gyenge pont!
3.) gépigényesebb játékban (Mafia II. Metro) a régebbi főkártya gyengévé válik, itt gyorsabban siet a segítségére a társkártya -
Sanyi19
őstag
válasz
PirosHello
üzenetére
én egy régi radeonnal csináltam + gt220 al az nvidia régebbi drivere volt fent 197 es tán amit alapból felrakott a windows update-ről
, és felraktam az 1.03 patchet(csökkentett módból) és egyből megejlent az nvcp-ben a physx engedélyez vagy tilt..az érdekes ,hogy a gpu-z látja,akk csak ott kéne lenni...
hát nem tudom 197 es driver-be még nincs gtx460 mi? nem tom mit csinálj, én is win 7 alatt csináltam amúgy.csökkentett módban raktad fel ugye a patchet?
ja és gpu-z be a geforce nél 258.96 -os drivert ír? nem lehet h neked is a régi ment fel véletlen mikor átraktad a másik pci-e portba? mert nekem úgy volt..... fel volt téve a 258-as és átraktam rigtig másikat tolt fel rá ...

-
PirosHello
senior tag
válasz
Sanyi19
üzenetére
Akkor valami nem stimmel nálam. A 1.04ff patch-et raktam fel, 258.xx driver, és a 9.10.0155 PhysX driver. Viszont a GPU-Z tett egy pipát a Radeon 5850-es lapja alján a PhysX négyzetbe
, a GTX460 alján nem pipálta be a CUDA-t.
A Fluidmark szerint a 2 GPU-s mód engedélyezett, zárójelben azt írja utána, hogy "crossfire". Szerintem egy GPU-s módban kellene valahogy lennie, és az Nvidiát csak fizikszre kellene beállítani. De már mindent próbáltam, és sehogyan sem sikerül...

-
Sanyi19
őstag
válasz
PirosHello
üzenetére
Helo,
PhysX -mod felvan rakva? v milyen nvidia driver van fent?
PhysX mod:
mert az nvida driver oylan,hogy amint észleli ,hogy beraktak egy ati-t letiltja az nv control panelben a physx-et... és erre kell ez a patch (hack)....
-
PirosHello
senior tag
Még ezt az Nvidia Nurient megnézem...
-
PirosHello
senior tag
Ja, és még annyit, hogy az NV Control panelban nem találtam a 3D beállírások között olyan pipát, hogy fiziksz....Sőt, pipálni nem is tudok, csak teljesítmény+élsimítási (képminőségi) beállításokat tudok tenni, de azt sem pipával, hanem "legördülő menüből"...
Már többször átolvastam az erről szóló logout cikket, youtube-on videót néztem róla, még sem tudom megcsinálni.

Konfigom az adataimnál...Win 7 64 bit op.rendszer.. -
PirosHello
senior tag
Sziasztok!
Most tettem be fizikára az 5850 mellé egy GTX460-ast. A fluidmark szerint nem megy a PhysX, csak a CPU-val, azt írja ki, hogy a 2 kártyás üzemmód (crossfire) engedélyezve van. Viszont a Metro 2033-ban a fiziksz pipa feléledt, és szerintem megy is, mert a GTX hőmérséklete (GPU) emelkedik, a ventillátora gyorsul.
Most mi van? -
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy gt220-am ddr2 -es és szeretnék mellé egy nagyobb kártyát és ezt pedig bent hagyni physx-re, melyik az a legolcsóbb kártya ami mellé van értelme bent hagyni vmit physx -re.Tehát ilyeneknél ,hogy mafia 2,metro betudjam kapcsolni a physix-et és ne akadjon nem kell hogy full grafon fusson, elég 1440x900, közepes de fizika legyen! hd4670/9600gt gyenge lenne ehhez?
esetleg 5570/gt240 vagy alsó határ az 8800gt/4850?ha valaki tesztelte kisebb kártyákkal is ezt a társkártyás megoldást akkor szívesen meghallgatnám!
előre is köszi!
-
kulerr
őstag
Sziasztok!
5770 mellé Physx-hez milyen vga-t tegyek be még szerintetek? (elnézést ha már kitárgyalt dolgot kérdeztem, ...totál kezdő vagyok ezen a téren
)Nézegettem 8600GT 9600GT 8800GT....vagy egyáltalán mennyire számít milyet rakok az5770 mellé?
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Valószínűleg nemsokára lapot cserélek,egy ASUS P7P55D EVO vagy PRO jön a kis Biostar helyére.Az ASUS-okon ugye már van több PCI-E csati,így szeretnék PhysX-ot csinálni.
A most vásárolt Galaxy 9500GT 512Mb DDR3 elég lenne PhysX karinak mondjuk egy GTX460 vagy hasonló AMD kari mellé?Köszönöm a segítséget!

-
GAbre
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
8600gts körül adtak tanácsot nekem is,vagyis vagy olyat,vagy kicsit jobbat.
Amúgy nagyon jó kis leírás van prohardveren a beüzemelésről.
Keress rá googleben(Ati+nvidia hybrid)... -
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Na vettem egy Gigabyte X48-DS5 lapot és szeretném kipróbálni a Physx-et.
Milyen karit javasoltak egy 5770 mellé?
Illetve röviden valaki írja már le, hogy hogy lehet beüzemelni a Physx-et, mert tegnapik volt nálam egy 8800GT, de az istennek sem sikerült megoldanom....
-
cyberkind
félisten
Ha még egyszer jobbat csinál mint én, akkor felteszem ide a személyi számát, a lakcímét, a telefonszámát, és a fotóját !

Ja és a családi állapotát, és az autója rendszámát, alvázszámmal együtt !
-
monosz
őstag
-
sakto
őstag
Hali
Ha van 2 db GTX 460 sli a gépbe akkor hova rakjam a fizikát?
GPU1? GPU2? VAGY CPU?
Vagy hagyjam ahogy a driver kiosztja? -
monosz
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Ha a Bench nem megy,játék alatt meg működik rendesen,akkor levan tojva a benchmark.Ha a Maffia2-ben a füstös,szilánkos részen 60 fps-el stabilan megy,Dx11,full graf,Phsyx high,akkor számol az NV karesz rendesen..
Mert a jó "monosz" az megmondta.Megy az szépen,a 9800gt-t,meg nem kell lecserélni,felesleges pénzkidobás.
De ha gondolod elviszem a GTX-t próbára,nem lessz különbség. -
GAbre
veterán
Kérdezném,h anno volt róla szól valahol,h ha kitöröm a pci-e x1es slot végét,akkor elvileg belemegy az x16os csíkszélességű nvidia kari is,és tudom használni physxre is...
Ez akkor tényleg működik?
Illetve mennyire hátráltatja a rendszert? -
ricsi99
addikt
válasz
cyberkind
üzenetére
Az a Physx driver van fent amit a játék telepit? Én a "nurien" demoval néztem hogy megy e a fizika..ha az ment akkor ok, amugy maffiában ugy láttam hogy ment ha szétlöttem egy kirakatot akkor az uvegszilánkok megjelentek a járdán, ha kocsit löttem szét akkor meg törmelékdarabok voltak az uton ,de szintén lelassult töle a game, nem gyorsult
-
cyberkind
félisten
Ha jól tudom aránylag a 9800 gt és gtx között nem sok különbség van, igaz ?
Ha igaz, akkor monosz-nak a mafia 2 bench full-on physx high-en average 62 fps, nekem kb feleannyi, mint amikor még csak az 5970-es volt benne, na így értem !
A metro is pont úgy megy mint ha csak az 5970-es lenne a gépben, de érdekes módon a bench-ben pedig megy, hihetetlen !
Ja és még az f1 2010 is csak feleannyival (23 fps full) megy, mint mikor még nem volt meg a kártya !
Komplikált dolog !
A GPU-Z-ben kipipálva kéne lennie a cuda-nak, vagy az opencl-nek ! -
cyberkind
félisten
válasz
pottyantós
üzenetére
Mafia II nagyon is az !
-
monosz
őstag
Én elég keveset használom játékra,de ha netán van időm,akkor azt szeretem,hogyha mindent a maximumon tudok használni.
Játékok alatt a fogyasztás változó,de kb.330W-450,470W ig megy fel.Azért is írtam,hogy átlagban 400W környékén van.Ez a teljes rendszer fogyasztása,monitorral együtt,és nyilván a konnektorból felvett értéket mutatja. -
Qru
MODERÁTOR
Hmm, és játék alatt menyit eszik?
Igaz nekem csak 1 vga-m van de nálam így alakul (konfig az adatlapon, a lényeg: i7 920, 6GB ram, GTX260): A cucc alapon van i7: 2,8GHz, ram 1066MHz CL7, GTX260 meg húzva, 685/2100MHz-re load-ban, Idle-ben meg alapon.
Fixen 1V-al (mínusz az a minimális drop amit produkál a deszka) küldve a procit HT off:
Idle: 135W Load: 243WFesz auton (1,28V-ád szegénynek, pihiben 1,040V veszi vissza) HT off, C1/C6, EIST stb bekapcsolva, Dvid auto-n:
Idle: 130W Load: 250W
Fesz auto-n mint fent de HT on:
Idle: 135W Load 269W
Hozzá veszem, hogy a DAO max 5 magon teker, abból is 4-en inkább azt kb 75%-ra az 5-et meg kb 10-15% terheli, azt se szignifikánsan. Nyilván render alatt más lenne a különbség de főkent erre használom ezért lett ezzel mérve.
C1/C6-al visít a lap mint a választási malac, ami marhára idegel így marad a kézzel belőtt 1V HT off-al.mod:
Ezek természetesen konnektorból felvett értékek, tehát a konfig valós fogyasztásához még le kell vonni a táp hatásfokából adódód veszteséget.
-
-
GAbre
veterán
Hát én sajna ezt nem tudom lemérni,de hát hiába a gyártási tehnológiának köszönhetően,és ,h fejlődött a pc....
Értsd:
Kissebb gyártási tehnológia, 45 nanomiliméter(procik,és vgák),stb.
Plusz a memóriák is jobban mennek kisebb fesz mellett,mint pár éve,szóval itt is kevesebbet fogyaszt. -
monosz
őstag
Az adatlapomon van a konfig,és az ennyit fogyaszt,monitorral,és q9550 3,8Ghz-n:
5970+9800gtx Hybrid,Gyári OC-s mind a két VGA.
Asztal 2D:230W
Prime95:310W
Furmark:500W
Fluidmark(physx):330W
Maffia2 total full+Physx high:átlag 400W
Szerintem ettől a konfigtól nagyon baráti a fogyasztás.Anno a 4870X2+4870 CFX,bekajálta a 740W-ot.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Mit ajánlotok 5770 mellé fizikáztatni milyen nvidia kairt?
Én 8600gtsre gondoltam....
Amúgy,h lehet meghúzni az órajeleit,értsd:
1edül teszteljem ki,h mit bír,pl afterburnerrel,aztán azokat lökjem be neki bioszba,avagy ha csak fizikát számol mehet az órajel feljebb is? -
fenergie84
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Bocsi, nem olvastam vissza

Szóval kevés lesz az az x1 pci-e kapcsolat...kár mert lapot nem akarnék cserélni... -
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Itt is feltenném a kérdésemet:
"Hozzájutottam egy Leadtek 8800GT-hez, nagyon jutányos áron.
Megfordult a fejemben, hogy fizikáztatásra fogom, igen ám, de csak egy PCI-e 16x csatim van, abban meg ott ül az MSI 5770-n.
Olvasgattam és láttam itt is, hogy létezik olyan riser card ami PCI-e 1x csatiba dugható és bele megy a VGA. Azt vágom, hogy a sebessége marad 1x-s, de ez mennyire fogja vissza a karit?
Érdemes ezzel foglalkoznom és esetleg vennem valahonnan ilyen karit, vagy sem?
Előre is köszönöm a válaszotokat!"Üdv

-
monosz
őstag
Üdv mindenkinek!
Nah végre sikerült összehoznom egy Hybrid konfigot,ami ráadásul,még működik is.
Egy 5970-es vga mellé,beraktam egy 9800Gtx+ kártyát fizikát számolni,és az eredmény:
Egyenlőre csak a Vantage-al próbáltam,de majd jönnek a Gamek is.
Csak egyedül az 5970:
Itt már a kettő együtt:

Ebből is látszik,hogy működik a dolog.Köszönöm a felvilágosítást,és a bíztatást.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
ricsi99
üzenetére
CPU cloth és GPU particle ide vagy oda, HD5770 + 8600GT párossal így megy nálam az obszervatóriumban:
2010-09-16 12:16:57 - mafia2
Frames: 8601 - Time: 139763ms - Avg: 61.540 - Min: 48 - Max: 289
Grafikai beállítások
Ugyanezen a beállításon az ATi-t egyedül hagyva 17 környékére esett be az átlag fps
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ricsi99
üzenetére
Hát pedig Maffia elég rendesen ki lett vesézve már, akit érdekel az tudja is, mik a tények.
Viszont mindettől elvonatkoztatva - cpu cloth és gpu particle - tényleg nem indokolt a lassulás, hisz nincs kihasználva a rendelkezésre álló erőforrás (mármint az effektív gyorsítás mellett is belassul a játék)
Méghogy dedikált gtx 470 az ajánlott konfignál, röhög a vakbelem. 98gtx+ kártyákat se láttam még 50%-nál nagyobb terhelésen a játék alatt a legdurvább jelenetekben sem.
-
ricsi99
addikt
Valahol olvastam hogy ,nem egészen koser itt a fizika számitása a játékban, nálam is ha megy a 8800gt fizikára akkor leesik az fps... amit viszont nem értek hogy a gt akkor sem megy 100% on mint pl egy tesztprogiban...
ha nincs bent a gt, s bekapcsolom a physx-et akkor kevesebb efffektet látok s ugyan ugy lassul a game
szerintem itt ha be van kapcsolva a physx ,akkor pár effektet mindeféleképp a cpu számol,de a physx mindenféleképp csak 1 processzormagot terhel -
aeroxr
tag
Ha nincs nvidia vga a gépemben és egy játékban bekapcsolom a physx-et akkor a cpu számolja az ezzel kapcsolatos dolgokat?
Kell ehhez vmilyen driver?Azt vettem észre, hogy pl mafia 2 physx nélkül kb 40-50%-on terheli a cpu-t (q8400@3,2ghz, 2x2gb,4890) ha bekapcsolom a physx-et akkor csökken az fps de a cpu terhelés nem növekszik jelentősen, egyik mag sem éri el a 100%-ot.
Nem értem h ha a cpu elvileg nem szűk keresztmetszet, akkor miért csökken az fps. A gépen csak ati catalyst van, physx-hez semmi egyéb drivert nem telepítettem.
-
jericho69
tag
Hello!
Gondolkodtam rajta, hogy a gtx295 mellé beteszek még egy vga-t fizikázni, csak az a problémám, hogy 1db x16-os foglalatom van. A kérdésem, hogy ha sikerülne beszereznem egy x1 9500gt-t az elég lenne ehhez a feladathoz, vagy nem érnék el vele túl sok mindent?
-
BullKoxa
őstag
válasz
Kacsa75
üzenetére
Vagy SLI-t használsz(Akkor igazán nem számít PhysX-t a kari) vagy,az egyik 480-t játékra a másikat meg PhysX-re._nekem 460 Sli-m van és PhysX-re egy 8800 gt teszek majd be egyszer.
-
XoZ
aktív tag
Szívesen

A Vantage előtti 3DMark tesztprogramok még nem használnak PhysX technológiát. Tehát tényleg csak játékokkal lehet tesztelni, és tulajdonképpen csak azokkal érdemes.
Ha a társkártyás és társkártya nélküli rendszert hasonlítunk össze, akkor az eredmény a következőktől függ:
- a fő kártya számítási kapacitása
- a társkártya számítási kapacitása
- a játékban szükséges grafikai és fizikai számítási kapacitás igény (ami ráadásul igen változó lehet játékon belül is)
Néhány példa (nem feltétlenül fordul elő mindegyik valós játékoknál):
- a játék nagyon erős grafikai terhelést jelent, ezért a fő kártyának alig marad kapacitása a PhysX számítására: ilyenkor érdemes használni társkártyát
- a játék közepes grafikai terhelést jelent, így marad számítási kapacitás a PhysX-re: ha erős a fő kártya, akkor nem feltétlenül kell társkártya, mert az is lehet, hogy a fő kártya PhysX-re megmaradó számítási kapacitása nagyobb, mint az aktuális társkártyáé
- a játék közepes vagy alacsony grafikai terhelést jelent, viszont nagyon nagy PhysX számítási kapacitásra lenne szüksége: ez egy speciális extrém eset, ilyenkor erősebb társkártya mellé kisebb főkártya a jó megoldás -
XoZ
aktív tag
A Vantage GPU tesztjénél nincs GPU-n számolt fizika, ezért itt a fő GPU teljes számítási kapacitása a grafika számításra áll rendelkezésre. Mivel ebben a tesztfázisban a PhysX beállítástól függetlenül a 8800 GTS számolja a grafikát, a CPU pedig a fizikát, ezért mindig ugyanannyi GPU pont lesz a végeredmény. Ebből, és az előző hozzászólásomban a CPU tesztről írtakból következik, hogy a három PhysX beáálítás között a CPU pontszámban lesz különbség, aminek az eredménye beleszámít a TOTAL pontszámba, és így nyilván akkor lesz a legtöbb, ha a 8800 GTS-en futottak a CPU teszt fizikai számításai. A Vantage tehát a társkártyás PhysX rendszer teljesítményének mérésére teljesen alkalmatlan, amire jó, az a különböző kártyák grafikai és PhysX számítási teljesítményének mérése.
-
ruti
Közösségépítő
OK, de akkor viszont nagyon zavaróak a 3DMVantage TOTAL pontok, mert azt mutatják az avatatlan szemnek, hogy:
nagy kártyával fizikáztatás total pontja magasabb, mint amikor a kicsi rá van segítve, ezáltal az hihető, hogy visszafogás van!
most ezt bármilyen kártya kombóra mondom, nem az enyémekre (#2297), mert ott tuti nincs visszafogás
de lehetne PCI-E 1x-esen meghajtott slot miatt, két nagykülönbségű kártyánál, és igy a testben nem derül ki a visszafogás, csak tényleg játékbanpersze hibridnél ilyen fals VÉGeredmény nem jön ki, látszik hogy mekkora a rásegítés mértéke, és örülünk
azt nem értem viszont, hogy a GPU pontok miért tök azonosak, függetlenül attól, hogy ki számolja a fizikát?
A CPU mentesítés szépen látszik, de ezek szerint a teszt-csomagnak csak a CPU-teszt része vizsgálja ezt a képességet, és ennek a grafikai terhelés meg minimális, és a nagy GPU meg se rezzen -
Sziasztok! Kérnék szépen segítséget,a gépem így néz ki:asus p6t,i7950,3x2g geil,2db GTX480,enermax 850w Azt szeretném kérdezni tisztelettel,hogy elég nekem harmadik kártyának (physx-nek) egy gts450OC? Leginkább a Mafia 2-re gondolnék mert azt írták a fejlesztők hogy a játék full-fullon 1db GTX480-at igényel egy GTX285physx-el.Kérném segítségeteket.Köszönettel Dombi Péter Isten áldjon mindekit minden jót kívánok
-
Crytek
nagyúr
Jelenleg 8800GT-m van.
Ha a későbbiekben veszek majd egy GTX 460-at (ha árban jó lesz és jobb lesz akkor valamilyen 67xx-es atit) akkor mit kell majd felraknom hogy a 8800GT fizikát szomolja majd?1. 8800GT driver uninstall 8800GT kivesz másik slotba rak
2. GTX 460 betesz
3. GTX 460 driver fel
4. kiválasztom a control panelen belül hogy a 8800GT csak fizikát számoljonEz lenne a menete?
-
XoZ
aktív tag
válasz
megint én
üzenetére
A társkártya csak olyan játékoknál segít, amelyek támogatják a GPU PhysX-et: hivatalos list (a lista egy ideje nem frissült, azóta a Metro 2033 és Mafia II jött ki). Ezen kívül sok olyan játék van, ami használja a PhysX API-t ([link]), viszont ezek csak a CPU-n futtatják a fizikai effektek számítását, tehát itt nem segít semmit egy plusz kártya. A játékok nagy része pedig egyéb fizikai motort használ (pl. Havok), amelyek jelenleg kizárólag CPU-n futnak. Ezek közé tartozik az általad említett Counter Strike és Bad Company 2, tehát ezeknél sem érne semmit egy társkártya.
A társkártya kiválasztása nehéz dolog, mert eléggé eltér a játékok számításigénye, a physxinfo.com oldalon szoktak lenni tesztek. Ha viszonylag olcsón kell átlagos teljesítményű kártya, akkor a 8600 GT általában megfelel, valamivel drágább árkategóriában a GT220/GT240 ajánlható az alacsony fogyasztása miatt, kompromisszummentes megoldásként pedig akár GTX480 is szóba jöhet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
megint én
őstag
Hali!
Még új vagyok a topicban, úgyhogy bocsi ha marhaságot írok...
Először is nem tudom, hogy van-e szükségem nekem ilyen társkártyára. Legfőképpen a Counter Strike: Source-al játszok ott azt vettem észre, hogy gránátok gobbanásánál zuhan meg picit az FPS. De nem tudom mi végez számításokat a CSS motorban, lehet, hogy semmit sem adna egy társkari. Emellett szinte minden singleplay gamet ki szoktam pörgetni. Az újabbaknál, főleg a mafia2-nél tudom, hogy segít, de nem tudom milyen mértékben. És ha javasolt egy társkari akkor milyet? (8600? Vagy gtx 210? vagy valami más?)Ja meg kollégám is kérdezi, hogy egy 5770-hez érdemes-e valamit berakni? (Ő BF Bad Company2-zik)
-
XoZ
aktív tag
A Vantage nem alkalmas a PhysX társkártya játékokban mutatott teljesítmény javító hatásának mérésére. Ennek egyszerű oka van: nem úgy működik a mérés, mint ahogy a játékban van használva a társkártya. Játék esetén a fő kártya számolja a játék grafikáját, és a társkártya csak a fizikáért felel, ezzel pedig tehermentesíti a fő kártyát a PhysX effektek számolása alól, és így az teljes teljesítményével a grafikával tud foglalkozni. A Vantage CPU tesztje úgy teszteli a CPU erejét, hogy a PhysX API segítségével fizikai számításokat végeztet a CPU-val, miközben egy viszonylag egyszerű grafikai megjelenítés is történik. Ez a CPU teszt úgy lett megírva, hogy ha PhysX képes GPU van a gépben, és engedélyezve van rajta a PhysX számítás, akkor a CPU helyett a GPU fog számolni. Ekkor tehát a viszonylag egyszerű grafika miatt az eredményt a GPU PhysX számítási teljesítménye fogja meghatározni (amiből a grafikai számítás alig vesz el), ezért kap több pontot a 8800 GTS, mint a 8600.
A konklúzió tehát az, amit Te is írtál: játékokkal érdemes tesztelni, ahol a bonyolult grafika lefoglalja a fő kártya számítási kapacitásának nagy részét, és így a társkártya alkalmazása segíteni tud a jobb FPS szám elérésében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Házimozi belépő szinten
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Arc Raiders
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, és felraktam az 1.03 patchet(csökkentett módból) és egyből megejlent az nvcp-ben a physx engedélyez vagy tilt..

Nah,talán majd egyszer.

control panelen meg kiválasztod, hogy a cpu fizikázzon
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)