Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ruti
Közösségépítő
ja, ha már itt vagyok, valakit esetleg érdekelhet egy VANTAGE mért eredmény,
bár rnem mai kártyákról van szó, de NV+NV physX-re most ezek vannak (minden lap Gigabyte):
1.
G92-es 8800 GTS (azaz durván egy 9600GTX --> GTS 240-ig terjedő fő kártya)
+ physX-re egy 8600 GT (G84)2.
ugyanez
+ physX-re egy 8600 GTSEredmény:
gpu score uaz
cpu score +15%
total score+-ban csak +1%Konklúzió:
ilyen alapkárytához elég egy alap 8600GT, mert egy tőle azért sokkal jobb GTS-sel sem érhető el érdemi telj.növekedés
ráadásul ha ez a GT passzív is (mint nekem is), nincs plusz zajkeltő, és plussz 30-40W körül megúszható a többletfogyasztás
ha a passzív bírja a szoftver tuningot, még a GTS közelébe is érhet
adalék: FLUIDMARK-ban 82 fokig melegedett a passzív GT, nyitott háznál -
ruti
Közösségépítő
sziasztok! segítsetek légyszi, mert physx ügyben elbizonytalanodtam...
batman AA-val kezdtem a társkártyás bulit, akkori NV control panelben ugye Physx On / Off kapcsoló volt. On esetén a társkártya számolt, OK.
Most nézem, hogy új driverben (256.98-nál vettem észre) a mostani lehetőségek között PhysX-re kiválasztható kapcsolóval a CPU és mindkét kártya !
mondom tesztelek...jelenleg: 8800GTS (G92!) + 8600 GT silent, P35-ós lapban, tehát 16x és 4x sávokon
proci + mem alapra visszavéve (E8400@3,0 GHz), felb. 1.280, AA=0
Vantage teszt (kerek számokat írok meg %-okat):
PhysX számoló / CPU score / GPU score /// TOTAL
--------------------------------------------------------------------------
CPU / 5.600 / 6.000 /// 5.800
8600GT / 11.800 / 6.000 /// 6.700
8800GTS tehát a main kártya számol / 26.500 / 6.000 /// 7.300most akkor mi van??? mit mutat a Vantage?
Ha a fő kártyával fizikáztatok, jobb az összpontszám 10%-kal, mint amikor a dedikált kártya számol?
hogy lehet a CPU score ilyen sokkal magasabb, amikor még fizikát is számol?
vagy a 3DM benchmark végeredmény ilyen szempontból semmitmondó, nézzem meg ingame benchmark-kal?több kérdésem nincs egyelőre
-
TTomax
félisten
-
rumkola
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #2291 üzenetére
régi a cikk szerintem, de nem találtam mást, pedig rohadtul érdekelene egy 8500gt-8600gt-9600gt-gt220/240-es összehasonlítás.
-
-
rumkola
nagyúr
Nem találok sehol egy normális physx erősorrendet, de ez tetszik:
"HD 5870 for graphics + GT 220 for PhysX (using GenL Mod)Test results:
Nurien Benchmark
Min fps Avg fps Max fps
Single GT 220 16,5 33,1 93,4
Single HD 5870 18,8 42,3 148,5
HD 5870 + GT 220 64,7 101 183,6Star Tales Benchmark (1280×1024, 4xAA, 8xAF)
Min fps Avg fps Max fps
Single GT 220 11,1 19,3 698,9
Single HD 5870 9,46 34,9 1213,5
HD 5870 + GT 220 38,39 125,7 2851,2Cryostasis Techdemo (1280×1024, DX10)
Min fps Avg fps Max fps
Single GT 220 9,5 15,1 43,8
Single HD 5870 5,8 15,8 164,6
HD 5870 + GT 220 45,7 75,1 172,9Batman Arkham Asylum built-in benchmark (1280×1024, PhysX High)
Min fps Avg fps Max fps
Single GT 220 12 23 42
Single HD 5870 13 21 57
HD 5870 + GT 220 41 88 132" -
kasa85
őstag
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Taifa Díaz #2285 üzenetére
Siker. 197.45 WHQL + legújabb PhysX(Mafia II) + PhysX mod 1.03 a nyerő kombináció. Érdekes: régi driver új Physx szoftverrel
[link]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
pengegyerek #2284 üzenetére
Köszönöm. Az a baj, hogy 64 bites Windows 7-en a legújabb PhysX szoftverrel és driverrel nem jelenik meg az NVidia vezérlőpultban a PhysX opció. Én is úgy gondolom, hogy régebbi meghajtóval és PhysX-szal kell megpróbálni
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #2283 üzenetére
Hali a legújabb physix módhoz a legújabb driver és a legújabb physix szoftver kell és az nv vezérlőpultban be kell kapcsolni a physixet. Ha ezek megvannak és még mindig nem az nv kártyán számolja a physixet akkor próbáld meg régebbi driverrel és Physix szoftverrel az 1.03 genl móddal. Nem tudom olvastad e ezt a cikket itt le van írva minden részletesen.
http://logout.hu/bejegyzes/ffodi/ati_nvidia_hybrid_graphics_system_update_2/hsz_1-50.html#rel_msgs -
Taifa Díaz
őstag
A Fluidmark szerint is CPU-n számolja a PhysX-ot
Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva. Régebbi driverekkel működhet esetleg...?
-
Taifa Díaz
őstag
Sziasztok. Asus EAH5770 CuCore vga mellé tettem a PCIE2 portba egy Asus EN8600GT-t, Hybrid PhysX kipróbálása céljából. Támogatott driver fölment a GT-re, PhysX a legújabb, PhysX mod 1.04ff aktiválva, a 8600GT ablakában viszont mégis csak a DirectCompute 4.0 előtt van pipa a gpu-z ablakban. Most működik vagy mi van ilyenkor? Kell még valamit csinálni? Vezérlőpultban nem jelent meg PhysX opció. Oprendszer Win7 x64 Ultimate.
-
carr
őstag
ATI+NV hybrid howto
Bár gondolom itt mindenki ismeri már ezt az oldalt.
Még egy kis segítség ha nem akar menni legújabb nv driverrel, akkor próbáljátok meg NEM a whql drivert, hanem a BETA drivert felrakni.
WHQL-ben physx tiltva van.(bár lehet félreolvastam, de egy próbát megér)
Nálam most 4830+9600GT megy párban PCI-E x16-on mindkettő.
A HD 4830 topikban vannak képek. -
carr
őstag
-
leonel
aktív tag
válasz
Teasüti #2275 üzenetére
Az új nvidia driver alatt nem jelenik meg a Physx sor az nv contol panelen. Legalább is több helyről hallottam már ezt. Ergo nem lehet kézileg ki/be kapcsolni. Viszont 2 Fluidmark teszt egyszer normál egyszer letiltott nv karival és látszik a különbség.
ui: időközben arra is rájöttem, hogy ha elvileg működnie kéne de nem teszi az is látszik mert a teszt alatt nem emelkedik a hőmérséklete...
-
Barney™
aktív tag
próbálgattam, de nem igazán jött össze.. felraktam az nv drivert, de nem találtam benne Physx beállítást..
-
leonel
aktív tag
Sziasztok!
Végleg megoldódott minden bajom hála ffodi hathatós segítségének!
Szóval müxik a 258.96 nvidia driver is az 1.04 patch-el csak nem jelenik meg a physx sor az nv panelben. De Fluidmark szerint minden ok!Kezd összeállni a rendszer Most még csak egy 220-as van az 5850 (1000@5200) mellett de kedden érkezik a 250-es.
(Egy kérdés: az atit afterburner-el húzom. Mivel lehet mellette az nvidia karikat kicsit feljebb húzni?)
-
-
scope2007
addikt
hali!
i7 930
4890 1gb
giga x58a-ud7
(2 x PCI Express x16 foglalat, x16 sebességű
2 x PCI Express x16 foglalat, x8 sebesség )milyen olcsó PhysX vga-t lenne érdemes venni?
-
master90
aktív tag
úgy gondoltam hogy gtx 260 mellé fizikára egy 8800gt vagy gts 512 lene a jóh mitszoltok hozzá?
-
Barney™
aktív tag
crossfirex melett, vmilyen nvkártyával működésre lehet bírni a physx-et??
-
master90
aktív tag
Hello!
Gtx 260 mellé milyen vgát ajánlotok PhysX-nek?
Configp7p55d
i5 750 @ 3.50GHz
chieftec 550 AB-a
2GB ram -
leonel
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Beüzemeltem a hybrid rendszert - most még csak Xp alá.
De az Nv control panelen sehol sem szerepel a Physx bekapcsolásának lehetősége.
Hol tudom bekapcsolni?Köszi!
-
monosz
őstag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy apró kérdésem.Egy Ati,és egy NV hybrid rendszer működőképes-e?
Konkrétan egy HD5970 mellé szeretnék egy 8800GTS(g92) karit betenni fizikát számoltatni.Lehet ebből valami?A deszka amiben figyelne a kettő kari,az egy X48-as lap.
Előre is köszönöm. -
Sziasztok!
Egy hd 5870 mellé milyen karit ajánlotok fizikázni? Amúgy még működik ez a félvér rendszer?
Köszi
-
Teasüti
nagyúr
Cellfactorban látta már vki az extreme physx pályákat??
Mert én youtube-on még csak nem is találtam olyan videót, amiben ne az alap 3 pálya szerepelne, hanem látható lenne, h mi az, amit csak aegia ppu-val lehet elindítani.
Megöl a kíváncsiság. -
Teasüti
nagyúr
Nálam geforce kártya physx alatt még sose produkált 90% feletti terhelést.
96 gt-re ~82% volt a jellemző maximum, gts 250-re 72%-os kihasználtság gpu limites physx esetén.Más: raging rapids ride demót sikerült már vkinek működésre bírni hibrid rendszerben?
Meg úgy az nvidiás demókat? Physx fluid particle demó, stb?Physx vízből két féle létezik?! Egyik részecske alapú, az ok, de létezik egy oylan is, aminél csak a víztükör van szimulálva?
-
Ribi
nagyúr
Olyan kérdésem lenne, hogy szimplán fizika számítás során a teljes gpu tudásának mekkora része van kihasználva ? Illetve, hogy minden része használatba van-e véve, vagy van ami csak "normál" grafikai használat esetén számol? Pl a "régi" Ageia kártya mennyire volt alkalmas grafika számításra? Ha most csinálnának egy csak fizikára használt kártyát, az kb. mennyibe kerülne? Mondjuk egy kb gf260 tudású?
-
TTomax
félisten
válasz
laci503 #2244 üzenetére
Jahm,akkor a barátod akitől vetted minden bizonnyal nv mellett használta,nekem gyanús,hogy hogyan lehetett fizikszre használni,de nem tartom kizártnak... így sakk-matt....próbáld meg akkor leszedni az atit,és úgy telepíteni az nv drivert... bár ez akkor is bukó,mert az nv panelra szükség lesz...
-
laci503
tag
az előző hsz-emet már nem tudom szerkeszteni azért írok újba...
előbb fel tettem az Nvidia Driver-t akkor már fel isemrte a 8800GTS-t... ahogy feltelepítettem az ATI driver-t olyan mintha az anvidia nem lenne betéve...
elsőnek mikor próbáltam akkor ATI Driver fenn volt de nem engedte h Nvidia-t tegyek fel... szóval én ezt nem értem...
-
TTomax
félisten
válasz
laci503 #2235 üzenetére
nem vagyok benne biztos,hogy az menni fog fizikszre ha nem ad képet...na mindegy... megpróbálom összeszedni ami az oldalon van...
Vistán nem megy élből,csak WIN7-en meg XP-n...
Letöltöd a legutolsó WHQL drivert ami a 258.96
Aztán kell neked az aktuális PhysX System Software 9.10.0513
Telepíted őket... aztán letöltöd a PhysX-mod-1.04ff.rar-t kicsomagolod.... elindítod belőle a Hybrid-PhysX-mod-1.04ff.exe-t alul bepipálod "backup" apply,majd kilépsz,és elvileg ezzel így mennie kellene.... -
laci503
tag
az a baj hogy nem angolos vagyok tehát nem értem ami oda van írva a honlaopn :S olvastam itt a magyar leírás-t amit megpróbáltam megcsinálni de nem nagyon ment... nem tudom mit csinálok rosszul... a 8800GTS nem ad képet de egy srác GTX260 mellet használta physxnek tehát működik... bocsi csak tegnap is írtam már és ti meg veszekedtetek valamin és na érted
szóval szimplán nem tudnád leírni mit hogy csináljak?? úgy hogy egy IQ nuku is értse ha érted hogy mondom
-
TTomax
félisten
Tulreagálod ezt az egészet,az az Nv dönti el,hogy hogyan milyen körülmények között lehet használni a fizikszet,illetve apexet.Semmi értelme ennek az egyszemélyes hadjáratnak amit vívsz.Nem is értem miért zavar ez téged annyira,hogy folyamatosan ezzel foglalkozol mindenhol.Már már Don Quijote-i magasságokra emeled ezt a szélmalomharcot,ezzel gondolom érted azt is hogy semmi értelme.Ha a dolog eladható/életképes akkor a piacon marad,ha nem akkor megy a 3DFX és társai után....Addig amíg TE is tudod játszani a játékot egy radeonnal addig nincs miről beszélni szerintem.... játssz élvezd az életet,és ne dőlj be minden maszlagnak,minden kapitalista cég arra törekszik hogy eladja amit tud,sokszor a semmit,ezen kár rágódni,az ATI sem jobb semmivel, hallottunk onnan is szép meséket,de az intelt vagy bármelyik másik céget is is említhetem.
(#2233) laci503
Hybrid PhysX mod 1.03
Tessék,csak ne rakj be annyi szmájlit, attól még nem kapsz választ.Ha nem megy valami akkor írd ide,megpróbálunk segíteni.
-
laci503
tag
azt mondjátok már meg nekem mi a fenének van fórum ha nem kapok segítséget???
sőt még válaszra sem méltat senki hát köszönöm...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nagy terhelés, de az NVIDIA szerint a grafikus processzor alkalmasabb a fizikai hatások számítására. Ha nem megy a kettő együtt, akkor mi a fenének erőltetjük? Ezt lenne jó tisztázni. Igazából az NV most nagyon nehéz helyzetben van, mert két lehetőségük adódik. Ha valamit szándékosan eltorzítottak, hogy a GPU eredménye jobb legyen. Ezt már számost PhysX-szel kapcsolatos elemzés alátámasztja, kezdve a magok ki nem használásától, az x87-es utasítások alkalmazásáig. Nyilván ez az eshetőség nem kedvező, mert ebben az esetben tökéletesen világos, hogy az NV-nek arra kell a PhysX, hogy a gépigényt az egekbe tolja és mesterségesen ráerőszakolja a piacra a drága termékeit, ha már az Intel és az AMD a legtöbb pénzt hozó IGP-s piacról kiejtette őket.
A Másik lehetőség, hogy a fizika feldolgozása lassabb a GPU-val. Nos ezesetben érthető, hogy a CPU-val csinálják, csak fel lehet tenni a kérdést, hogy akkor miért mondják azt, hogy a GPU a gyorsabb út. Egyértelmű a presztízsveszteség és ennek nagy hatása lenne a GPGPU a jövő, meg GPGPU-t mindenhova elvüknek, amit évek óta skandálnak.
Gyakorlatilag most az van, hogy lapítanak, és megvárják, hogy ez az egész lecsengjen. Ha továbbra is vita lesz a Mafia 2 cloth modulja, akkor az NV-nek választania kell, hogy mit mondjon. Az egyik esetben a PC-s felhasználóinak hazudott (szándékos butítás), míg a másik esetben mindenkinek (nem is ér sokat a GPU). Az egészben az a legszebb, hogy a PhysX hivatalosan elismert rajongói oldala leplezi le őket.Igazán kíváncsi vagyok, hogy mit fognak lépni, ha a média a többség számára is megszellőzteti ezt a turpisságot.
-
laci503
tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, az NV válasza világos. Ha van dedikált GeForce-od, akkor GPU-n fut az APEX cloth (bár ezt egyelőre senkinek sem sikerült kimutatni, mert továbbra is a CPU-s folyamatok futnak a tesztelt környezetben - Zogrim megígérte, hogy megnézi, így ha hazudott az NV, akkor olyat kap, hogy előre készülhetnek a kimagyarázással
). Ha nincs dedikált GPU-d a PhysX-re, akkor a cloth a CPU-n fut, míg a particles a GPU-n. Ez beállítástól független. Ha dedikált GPU nélkül, a High mellett a GPU-n futna a cloth, akkor gyorsabb lenne ez a mód, mint a Medium szint.
Egyébként ez a dolog kísértetiesen emlékeztet a 3dfx-es időkre. Ott is annyiszor mondták a cégnek, hogy a játékosokat hülyének nézni nem jó stratégia. Ez mostanra is igaz, mert mindig kiderülnek a turpisságok.
-
laci503
tag
az a helyzet hogy elolvastam a cikket de nem értem... most hogy kell akkor ezt megvalósítani?? előbb felteszem ATI Driver-t aztán felteszek egy Nvidai Driver-t aztán lefuttatom a progit?? vagy mi? valaki világosítson már fel :S az alanyok HD5850 + 8800GTS
-
TTomax
félisten
Félreértetted a cikket,NV kari esetén csak akkor fut cpu-n ha nincs dedikált kari és a "high" beállítást használod...tehát ha mediumra teszed akkor dedikált nélkül is a gpu-n fut,a hihghoz pedig dedikált kell,hogy ne a cpu-n fusson.
(#2225) apollo12
Ezt neked kell eldöntened,de én nem sokat áldoznék rá.Ahol kell menni fog szépen,az biztos.Én amúgy nem sokat áldoznék rá a te helyedben,egy olcsó 88 vagy 98GT/GTX ez a maximum...de inkább várd meg a kisebb fermiket mert szerintem több erő lesz bennük eladhatóbb marad ha már nem kell,és nem fognak annyira fűteni. -
rup1u5
nagyúr
nem olvasom azt a "másik topik"-ot de ha egyértelmű hogy az apex a cpu-val számoltatja a cloth szimulációt akkor is ha van dedkiált physx kártya a gépben akkor az szerintem nem találgatás. vagy én értettem félre valamit a cikkben leirtakból? mafia 2-t még csak a demojával próbáltam. szebbnek szebb a gta-nál de ez még nem minden. a gta 4 "önállitgató" motorja egy olyan dolog amit én sosem vettem észre. nem tudom ez miben és hogyan nyilvánúl meg észrevehetően. ha meg nem szembeötlő (márpedig röpke 2 év alatt nekem nem tűnt fel) akkor nem is lényeges. ott szerintem az euphoria és a bullit üt, hozzva ezzel a játékélményt. a grafika csak másodlagos. mafia 2 full változatát még sajnos nem tudtam kipróbálni.
-
TTomax
félisten
Eszemben sem volt megbántani,peace
Most akkor egy picit azon gondolkozz el,hogy a GTA4-et a csodás "önálligató" motorjával milyen képminőség mellett tudod játszani,és hogy néz ki a mafia2 a te gtx280-on.Nem lehet egy lapon sem említeni,ha csak a grafikáról beszélünk... ugye ott is megvan az ára a fizikának vegyél egy quadot,és azt ki sem lehet kapcsolni,se lebutítani...Az,hogy az nv most társkarinak egy gtx280-at irogat, szerintem semmit sem jelent,mindenki eldöntheti kell-e az neki,szán-e rá annyit én nem szánnék,és most jól jártam az SLI-vel.Amugy szerintem meg semmi gond sincs azzal,hogyha kell egy csavar akkor lemegyek a köruti vasért-be...hamarabb teszem ezt,mint hogy fürészért menjek ugyanoda egy 8800GT vagy egy PCI-E sin szét/le/vágásához
Ez is csak nézőpont kérdése.Abba gondolj bele,hogy nincsenek itt nagy átütő címek amiért egy fiziksz társkarit be kell vállalni a gépedben tartva ...egy-két játékhoz be lehet rakni,de szerintem ezért kár szétvágni a PCI-E sin végét,vagy egy vga-at, ezzel kockáztatva azt,hogy valahol lecsúszik a fűrész és ledarálsz pár smd alkatrész amiből pl bőven van egy rakat az alaplapom,de a pci-e csatin is.Ha komoly veretes darabokat lehet rendelni külföldröl interneten akkor ez a riser card sem lehet gond,hiszen igazából még gari sem kell rá,nem nagyon van rajta olyasmi ami tönkremehet szállítás közben.
Ezt azt indulatos reagálást amúgy te is megfogadhatod hiszen előbb te keltél ki magadból a másik topicban folyó hivatalos információk nélküli találgatás miatt.Én nem vagyok benne olyan biztos,hogy szerencsés messzemenő következtetéseket levonni ennyiből,és a fizikszet temetni.Az biztos,hogy ezek a kapitalista cégek azért vannak,hogy a te zsebedből a pénzed így vagy úgy de kicsalják,nem kell ennek bedőlni...még egyszer peace... -
rup1u5
nagyúr
érdekes megközelítés.....
maradjunk annyiban hogy nekem is igazam van meg neked is.
csak a nézőpontjaink különböznek.azt szeretjük mindannyian ha az új játékokban, új fejlesztéseket látunk. a gta-ban látunk. (euphoria, bullit) amit a mafia 2-ben látunk apex néven az nem az. az egy fejlesztésnek álcázott üzleti fogás. az atit meg nem kell ide keverni. egy szót nem szóltam az atiról meg a gpu-s havokról.
az meg elég vicces lenne ha még gazdaboltba is kéne rohangálnom egy gépbővítés miatt.Jónapot! adjon egy kaszát meg egy menetes szárat a fiziksz karimhoz.
"A maffia lázadós topic meg kettővel arrébb"
Ezzel a stílussal meg vigyázz mert bár bírom a figurádat de volt már konfliktusunk a felvágott nyelved miatt. Amig én nem személyeskedek veled addig próbáld meg elfogadni, hogy egy nyilvános fórumon előfordulhatnak a tiedétől eltérő vélemények is és ne idulatból reagálj. Nagyon nem szeretném veled emiatt újra összerúgni a port. -
TTomax
félisten
Nincs igazad....
-rendelni lehet 9font+pk nem hiszem hogy egy ötösnél többe kerülne...
-a rögzítést mint írtam meg lehet oldani,egy menetes szár meg három anya,akármelyik gazdaboltban kapsz ilyet...
-1X-es PCI-E slotba gyakorlatilag semmi értelme egy fiziksz karinak oda nem is tenném,viszont az összes P35-ös lapon van 4X-es PCI-E csati ami vagy nincs kivágva,vagy van mögötte valami.
Amig egy 8800GT több mint ötezer forint,addig kár szétvágni, arról nem is beszélve hogy azt el is lehet rontani de rendesen...
A maffia lázadós topic meg kettővel arrébb,mert erről megvan a véleményem,szép kis hadjárat indult a semmiért...mondjon le az ati,mert nem pénzeli a játékfejlesztöket és nem terjeszti a havokot...van alternatíva nem kell bekapcsolni,esetleg nem kell megvenni.Egyébiránt a GTA4-ben kevesebb fps-em van a 460 SLI-vel mint a mafia2-ben a 460+dedikált 460-al... hova tovább maxra nem is rakhatom a GTA4-et... az rendben van?Senkinek nincs pisztoly tartva fejéhez,hogy társkártyát vegyen fizikszre,ki lehet kapcsolni anélkül meg már egy gtx260-on elfut kimaxolva 1920-ban...ez a ficsör még mindig használhatóbb mint az RV770 pakolt DX10.1,vagy tesszeláció...(#2219) apollo12
Az biztos,hogy menni fog.A lapod rendben lesz hozzá a táp is bőven elég.NV panelben szerintem a telepítés után már úgy lesz hogy ki van pipálva a 9800 didkáltként,de azt majd ellenőrizd le. -
rup1u5
nagyúr
Elméletileg szép és jó de gyakorlatilag hülyeség, mert :
- itthon nem lehet kapni ilyen riser card-okat
- vagy kurva drága
- nem tudod rögzíteni a kártyát a házhoz ha ezt használod.
- az 1x-es PCI-E sebessége nagyon kevés egy PhysX társkártyának.Szóval még mindíg egyszerűbb venni egy olcsó 8800gt-t és lefűrészelni (bár értelme nincs mert lassú lesz de ATi mellé talán....) vagy venni egy CF-s, SLI-s lapot annak aki erre izgúl. Számomra ismét bebizonyosodott, hogy semmi értelme ennek a társkártyásdinak. A mafia 2 kapcsán meg az egész apex maszatolás olyan szinten vérlázító, hogy ha fizetnének érte sem kéne. Ilyen pofátlanúl lehúzni a bőrt a felhasználokról. És a userek meg ráadásúl mosolyogva mennek megvenni a második nv karijukat, hogy a mesterségesen felnyomott gépigény meglegyen. Nem esik le nekik, hogy fejik őket. Ahelyett hogy olyan játékokat vásárlonának amikben valódi megoldások vannak. És most ismét említhetném a Red Faction-t vagy akár a bughalmaznak titulált de amúgy nagyon jó GTA 4-et.
Na szóval szégyelje magát az nv amiért így hülyíti a népet. -
apollo12
veterán
heló szerintetek meglehet majd oldani azt hogy veszek egy gtx460 1gb oc és a 9800gt met meghagyom PhysX nek, az adatlapomon lévő lapommal ?
és majd egy Corsar hx 650w táppal -
Akybron
aktív tag
Ebben igazad van, ez a szakszerű megoldás.valószínűleg nem is drága.
Viszont ha megnézed a küldött képet, az a kiemelő is a x16 feleslegének lemarásával készült (a nyákon látszanak a továbbmenő fóliák).
De azért írtam, hogy ha mindenképp fűrészelne, akkor inkább a slotot. Így (ha nem ügyetlenkedi el és vág el mást is) "csak" esztétikai probléma lesz (illetve a hátsó támasztás hiánya miatt a kártya rögzítésére jobban kell figyelni), funkcióvesztés nem történik. Az x1-re alakított kártyából már nem lesz x16 soha.
Egyébként már láttam gyárilag kivágott slotú alaplapot, de nem jellemző. -
TTomax
félisten
Még mielőtt valakit megtévesztene... a slot ettöl még mindig csak 1X-es marad!!!!Ez akkor megoldás ha...
1. slotod nincs kivágva hátul...
2. a slotod ki van vágva,de mögötte valamilyen alkatrész van és e miatt nem megy bele a teljes értékű kártya fűrészelés nélkül...
3. a slot nagyon közel van a teljes értékű slothoz így dupla magas hűtésű kártya szóba sem jöhet,de te nem szeretnéd ha visítana a gépben egy szimpla magas gts250...lásd flexibils PCI-E riser cardAzt még tudni kell,hogy kiegészítő felfogatást kell csinálnod menetes szárból,hiszen a házhoz nem tudod csavarozni a kiemelt kártyát,kivétel ha flexibiliset veszel...Továbbá a PCI-E sávszélesség nem változik a riser card-tól annyi marad amennyi az alaplapi slotba van drótozva.
-
TTomax
félisten
nehogy szétvágjátok a kártyát vagy az alaplapot... mindjárt frászt kapok...vegyetek riser cardot,fixet vagy flexibilest...
Például...
PCI-E1X-röl-PCI-E 16X-ra
Forrás... -
Akybron
aktív tag
válasz
rumkola #2208 üzenetére
ha mát fűrészelni akarsz, akkor inkább a x1 slot végét vágd ki (persze csak akkor érdemes, ha nincs mögötte alkatrész amiben fennakadna a kártya), mert később ha lesz jobb lapod két x16 slottal, akkor akkor teljes értékűként berakhatod a gts-t.
(Amúgy az lenne a lényeg, hogy le kell vágni a kártya csatlakozójából, hogy beférjen a rövid slotba) -
zoleeboy
csendes tag
Sziasztok!
Evga GTX 460 mellé szeretném a régi Evga 8800gt-met befogni Physix-re.
Érdemes vele foglalkoznom? Müködőképes a konfig? És ha igen akkor elég lesz nekik a Coolink 400as tápom? a procim kihajtja a 460ast?Rendszer:
P5ne-sli
Core2 e6750-2.66 ------ 2.9 en megy
4gb ram
1 hddha valaki tud segiten akkor nagyon köszönöm
Segg hülye vagyok ebben -
G.I.JOE
senior tag
Helló!
gtx 460 mellé veszek egy ageia-t, annak van értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Synology NAS
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest