Hirdetés
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kr/\toS
senior tag
Igen jártam erre, de rendszeresen felsültem a patcher progival, safe módban patchelt ugyan de továbra is tiltva maradt a fizix. Viszont volt hogy szerencsém volt és bekapcsolt, de a dolog pikantériája hogy mindent ugyanugy csináltam mint az előző próbálkozásnál.

AZ NGOHQ-n is sokan panaszkodnak hogy win7 alatt nem lehet betallózni a kérdéses file-okat.Jelenleg 1 8500gt-t hülyitek fizikára a Cryostasis-hez, 177.xx es driverrel és 9.0.xx fizix meghajtóval, pár százalékkal jobb mint egy ppu, viszont többször fagy, a nagy erőlködés miatt valszeg.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kr/\toS
üzenetére
GenL írta az NGOHQ-n, hogy folyamatosan frissíteni fogja a megoldást, ha kell. Jelenleg minden PhysX driverrel működik az 1.02-es verzió, de a 195.xx-es grafikus driver kell. Persze ez nem probléma ... úgy sem grafikára van a GeForce.
Igazából nem nehéz beüzemelni, csak nagyon kell figyelni a telepítései sorrendre. [link] - itt egy összegzés. Számos linkelt útmutatóval, már van videósegítség is.
-
Kr/\toS
senior tag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Be tudsz.Ati kókányolásra ne készülj elég nehezen beüzemelhető ráadásul kényes, az uj fizix driverekkel egyetemben letiltódik, szal nyűg.
Viszont 2 geforce is elfutkározik neked crossfire alaplapban VGA+dedikált fizika kombóban. Full HD-alatt épp megfelel egy 9600gt, de inkább a 8800/9800gt-től felfelé optimális. -
FoBCRaistlin
őstag
Sziasztok!
Adott egy Giga P35-DS4 lap, egy Giga HD5850. Be tudok fogni egy NV karit PhysX számolásra? Érdemes-e? És ha igen, akkor Full HD-hez milyen kari kéne minimum?

előre is thx!
-
MC Pite
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Akkor ha jól látom csak megoldható a vegyes használat; erre voltam kíváncsi

Most épp elfogytak a rendes kártyák a gépből, az 5770 (5670?) elött egy 1-2 slotos passzív vagy elég halk 8600ot betennék(Giga féle silentpipe II-es pl), ami később maradna fizikára; már ha azt mondjátok hogy használható ereje van a célra. Tizen alatt érdekel mindenképp a dolog; ha 15-20at nele éne ölni akkor annyit nem ér meg, addig marad a HD3300...

-
Kr/\toS
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Csak annyit füznék hozzá hogy 2 külön képernyővel is beüzemelhető.
Pont tegnap szántam rá magam a kisérletre. Mondjuk a fizix patcher cserbenhagyott de megoldottam régebbi 177.83as driverrel és a majdnem legujabb fizix update-el. Eddig müxik jól, csak a Batman AA-hoz és a Cryostasis-hoz gyengécske a 8500gt, most csak ez volt talonban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Genius007
üzenetére
Szia!
Semmit nem kell csinálni csupán berakod mind a két kártyát és bekapcsolod a gépet.
Ennyi.
Mivel ez nem SLi kapcsolat ezért nem kell a két kártyát külön összeköni. Driverben ha esetleg kikapcsoltad volna, a PhysX legyen enabled (alapból engedélyezve van).
Aztán próbálj ki pár physX-es demót/játékot. -
Genius007
őstag
Hali all!
Adott a gépembe egy 8600GT (idéglenesen van benne 2hétre) és most van nálam egy 8800GTX is, az alaplap egy Asus P5K Premium WiFi/AP Black Pearl Edition!
A kérdésem az lenne, hogy meglehet oldani, hogy mindkét kártyát használjam, ilyen physx módszerrel?
És ha igen, akkor pontosan hogy?
Mit kötök össze mivel ... stb ...
Előre is köszönöm!

-
janos666
nagyúr
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Ezzel a kijelentéssel azért várd meg a Fermi megjelenését, és az első valós teszteket.

-
Jakab66[hun]
senior tag
Ahogy olvasgattam, és nézelődtem, azt látom, hogy az nV nagy bajban van

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
A Clive Barker's Jericho PhysX API-t használ, de csak a processzor számolja a fizikát. Ezért nem került be az első hsz-be, mert ott azok a játékok vannak, amik GeForce PhysX gyorsítást használnak.
Jakab66[hun] (#1786): Nem kell elnézést kérni ... azért járunk ide, hogy okosodjunk.

-
Jakab66[hun]
senior tag
janos666 neked pedig ment egy püzenet

-
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy kisebb észrevételem. Az #1. HSz-ben néztem a PhysX-et támogató játékokat, és nem találtam köztük az egyiket. Pontosabban a Clive Barker's Jericho nevezetű program. Egy nagyon jól megcsinált, gépigényes játék. És természetesen az Intro-nál megjelenik az nVidia PhysX felirat.
A hozzászólásom teljesen segítő szándékú, és ha volt már erröl szó, vagy tudtatok róla, akkor elnézéseteket kérem. Üdv.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
janos666
nagyúr
Hát, szerintem konvergál a 0-hoz, én már meghirdettem a 8800GTS-em, és lassan leárazom hogy eladjam mielőtt jön a fermi.
Nem nagyon jön semmi játék, a Bordeland-el játszottam 1-2 órát, és tetszett, ha benne lenne már a Physx bővítés, vagy nem is lenne Physx cím, már végig játszottam volna, így meg csak pang.
A már bejelentett 2010q1 játékok közt is jó ha 1 olyan van, ami tényleg érdekel, de a shattered horizon után ki tudja mi lesz belőle. -
janos666
nagyúr
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Ez nem SLI és nem CF, hanem Physx gyorsítót használsz egy grafikus gyorsító mellett, egymástól függetlenül. Ha muszáj nevet adni, nevezd vegyes társkártyázásnak.
Közvetlenül a hsz-ed alatti hsz-emben van linkelve egy program, amivel hackelni lehet a a 195.62-es drivert.
- Dugj monitor bemenetet mindkét kártyára (lehet ugyan annak a monitornak két külön bemenete, mondjuk a Radeon a DVI-re, vagy HDMI-re, a Geforce-ra a D-subra...)
- Törölj le minden VGA drivert.
- Indítsd újra a gépet.
- Telepítsd a 195.62-es nv driver.
- Futtasd le a patchert.
- Telepítsd a legfrissebb Catalyst drivert.
- Indítsd újra a gépet.
- Állítsd be úgy a windows-t (jobbklikk az asztalon, és felbontás beállítások), hogy a Radeonra kötött megjelenítőn legyen az elsődleges asztal, a Gefroce-on pedig a másodlagos (ehhez kiterjesztett módot kell választanod). Hogy ne zavarjon, illeszd másodlagos képernyőt az elsődleges bal-felső sarkához (megfogod egérrel, és odahúzod).
- Ellenőrizd az nvidia control panelben, hogy engedélyezve van-e a Physx gyorsítás.
- Fluidmark-al ellenőrizheted legkönnyebben, hogy működik-e a Physx hardware-es gyorsítás.
+ Ha szeretnéd, tedd fel a legfrissebb Physx System Software-t, mert jött már ki újabb, mint amit a forceware mellé csomagoltak.
+ Játsz valamivel, ami Geforce Physx támogatást élvez: Mirror's Edge, Batman AA, UT+ + Mappack, Cryostasis. NFS Shift, és ilyesmi nem játszik, egyelőre a Borderlands és Shattered Horizon se. -> Ezen topic legelső hsz-e.Ja, és Windows 7 vagy XP kell hozzá, Vista nem jó.
-
Dyingsoul
veterán
Üdv Urak!
Elvetemült dologra készülök:
Hétfőn jön meg a HD4890-es karim, de szeretném kipróbálni a régi 9600GT-mmel együtt! Hogyan lehetne ezt megvalósítani? Többek közt a physx miatt csinálnám ezt a hajcihőt, nagyon érdekelne a két kártya együttes működése! Mire számítsak? Hogyan kössem össze őket?Szerk: Ha sikerül SLI-nek vagy Crossfire-nek hívjam?
Lehetne mondjuk CrosSLI! 
-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
A 195+ béták már 3.0.x-es CUDA-kkal jöttek, van már köztük WHQL is.
Physx terén pedig igen, nálam gyorsult pár FPS-nyit a Fluidmark, kár hogy ehhez a driverhez nincs még patch, így csak a 191.07-est tudom használni a Radeon mellé.
De csinálgatnak ezt-azt a physx-el is, pl. az új 9.09.xx-es softwarek már telepítenek x64-es dll-eket is, tehát a 64-bites programok is használhatnak már Physx-et. -
FeriPRO
tag
Üdv...
Lassan nem kéne kijönnie a CUDA 3.0-nak? Ez a physxbe előreláthatólag jelent majd valami "jót"? Az új cuda kompatibilis lesz dx10-es kártyákkal (tudom hogy a cuda-nak nem sok köze a dx-hez csak így tudtam megnevezni a régebbi kártyákat) vagy az már csak a gt300-on fog futni? -
janos666
nagyúr
-
joi29
őstag
-Heló egy bétás win7-re felnyomtam a physx meghajtót próba gyanánt,
mégis mit eszik a procin Geforce nélkül.
-Azt tapasztaltam hogy fluid mark alatt csak az egyik proci mag van terhelve
de az 100%-ban míg a másik csakúgy pitypang.
-Ugyanakkor pl Atitool alatt mikor még a gpu is dolgozik, a cpu mind két
magja igen szépen szinkronban fut, egymást erősítve.
-Az volna a kérdésem hogy tapasztalt e valaki hasonlót esetleg akinek több
magos procija van az nézte e hogy physx-es kártya nélkül hogyan teljesít
a procija.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mika1227
üzenetére
A driverből automatiksan engedélyezve van. Ha enm nyúltál hozzá a PhysX beállításhoz akkor megy.
Látványosabbak lesznek tőle azok a játékok maik kihasználják. Élethűen törik ki az üveg, fodrozódnak a ruhák, stb.janos666: Hah, akkor le vok maradva.
Hát eléggé döglődik ez a PhysX, az nV-val együtt.
Azért reméljük nem lesz eltemetve. Bár ha nem teszik nyílttá akkor biztos, csak idő kérdése. -
Mika1227
őstag
Hali!
Nekem egy Geforce 9600 gt karim van. Mit jelent ez a PhysX támogatás, kell valamit állítani, a játékban külön vagy a kártyán, hogy megy ez a dolog? -
Qru
MODERÁTOR
Kijött az új v.9.09.0814 PhysX-et is tratlamazó 195.62-ös ForceWare: [link]
-
janos666
nagyúr
Hát igen, ez a játék nálam esélyes a hónap ponén-megjelenései közt az első helyre: GPU PhysX in Star Trek D-A-C, nem beszélve arról, hogy még a Physx sem oszt vagy szoroz sokat ezen a hihetetlenül vicces játékélményen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janos666
nagyúr
Nem annyira a semmiből, én már hallottam erről korábban, csak most, mire odaértem, hogy meglett a Radeonom is, már elfeledkeztem róla.
Hopsz, de most, hogy rákerestem, már tudom is, hogy miért: "egy multiplayer felülnézetes lövöldözős akció az űrben." Itt aztán nagy sansza van a Physx effekteknek, tán' még annyi se, mint a Batman-ben.
Kár, pedig Spock-ékat jobban csípem, mint a denevérembert.Valami fasza kis FPS kéne, ahol "ki lehet rúgni a ház oldalát", bár én már azzal elszórakoznék, ha legalább pár ablakot ki lehetne lőni, vagy összetörni pár vázát, ilyesmik.
Így látatlanban abban is kételkedem, hogy a Borderlands-ban érne-e valamit az extra Physx content. Jobban porzik a föld, ha belelövök, aztán ugyan úgy maszatos hullos marad?
Mikor elkezdtem vele játszani, az első 5 perctől úgy a 30-adikig rendesen szédültem attól a játéktól. (Aztán megszoktam, hogy mikor körbefordulok minden majdnem ugyan úgy néz ki, mint mielőtt megmozdítottam az egeret, és sikerült rákapni a tájékozódási pontok belövésére.) -
Abu85
HÁZIGAZDA
A semmiből feltűnt egy új GeForce PhysX-es játék: Star Trek: D-A-C
Beírtam az első hsz-be.

janos666: Micsoda hasonlat.

-
janos666
nagyúr
Jap, szóval az AMD megint úgy szolgálja a vásárlói érdekeit, hogy az asztal másik felén ülők kezéből kiveri a pirítóst, ami törvényszerűen a vajas felével pottyan az ölükbe, és ekkor a kurrens oldalon ücsörgőknek már fel sem tűnik a nagy cirkusz közben, hogy ők meg vaj nélkül, szárazon kapták a pirítósukat ebédre. (Merthogy nekik meg volt rendelve mellé a lekvár, csak 3 éve várják már, hogy végre leltározzák, és osztogassák is, mert még megrohad a raktárban, vagy hamarabb kerül az asztal másik oldalán narancslé is a vajas pirítós mellé, minthogy ráharapnak végre a lekváros kenyerükre.)
Elismerésem. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
Persze ... ki lehet próbálni csak időpazarlás.

Az is készül állapotban van. Igazából azt pletyizik, hogy az AMD úgymond fellázító hadjárata rosszul hatott a Batman-ra, és az igazi indok nem is a hibás PhysX, hanem a fejlesztők félelme, hogy nem teljesíti a várt eladásokat a játék, mert a Radeon tulajok kiesnek a vásárlóbázisból. Éppen ezért tologatják a patch-et, és amikor már nem sláger a termék, akkor bevetik.
Igazból gyanús, hogy két GeForce PhysX játék nem lett PhysX ready. A Batman után főleg. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
A Borderlandshez majd csak jövőre lesz PhysX DLC, de még nem biztos, hogy megjelenik. Azért maradt ki a megjelenéskor, mert sok benne a hiba, így még dolgozni kell rajta, persze kérdés, hogy megéri-e. Ezt gondolom majd a fejlesztők felmérik. Gondolom a hibák komolyak, másképp nincs értelme tiltani a technikát.
-
janos666
nagyúr
Belenéztem a Batmanbe, de Physx terén ez egy vicc, még a Mirror's Edge-be is látványosabban sikerült bezsúfolni pár effektet. Kikerül a füst, mozog a földön pár papír, lebeg a köpeny, de ez csak látványeffekt, eddig nem találtam még semmi széttörhetőt. Így az interakciók hiánya nélkül nekem nagyon sovány ez a physx támogatás. Ha lenne pár betörhető ablak, vagy bármi, ami roncsolható, és látványosan hullik/morzsolódik szét, az dobhatna rajta. (igaz nem sokat játszottam vele, de így már nem is fogok tovább, mert utálom Batmant, csak a Physx miatt érdekelt a játék).
Belenézek még a Borderlands-be, állítólag előbukkan pár Physx effekt, ha átírkálja az ember az ini filet, de szerintem utána dobom kifelé a gépből ezt a 8800GTS-t.

-
janos666
nagyúr
válasz
voodoo98
üzenetére
Amíg ki nem adják, bármi lehet, de valószínűleg csak a CPU-n fut majd, hardwares extra effektek nemigen lesznek.

Emiatt kár cserélni, max megtámogatod majd egy 2. 8800GTS-el, illetve hát ki tudja, megéri-e majd váltani akár más játékok miatt geforce-fermire, az még a jövő meséje (de most ez sem valószínű). -
voodoo98
addikt
Sziasztok,
szerintetek a mafia2-nek normal vagy geforce phsyx-es engine-je van, mert most egy HD5850-em van és ha G. physx-el jön (kb. 2010Q1), akkor lehet cserélnem kéne egy NV-ra?
Vagy hogy is van ez?
Köszi! -
janos666
nagyúr
válasz
KlezOne
üzenetére
x58 tudtommal 32 sávos, így 16+16, vagy 16+8+8 (esetleg 8+8+8, de 16+12+4 nincs, mert a 12 elektromosan talán elérhető, de nem standard, a BIOS nemigen engedi így beállítani), bár ha a te lapodon az ICH10-ből vezették ki az említett 3. slotot, akkor mehetnek 16+16+4-ben. (Ha az alsó slot max 4x-es, akár van a felette lévő kettőben bármi, akár nincs, akkor az ICH-ból jön, és nyert ügyed van, mert hejjel-közzel, de elég lesz)
9600GT felett gondolkodj, inkább 8800/9800-ban, és ha a hűtés zajszintje is számít, akkor a 8800GTS a te kártyád (akár a 320-as, ha tényleg olcsón adják, vagy az 512, drágább 9800GTX szerintem már felesleges, a GTS-ben is lesz még tartalék is).Azt viszont kezeld egy külön kérdésként, hogy egy 15-20k-s kártya (szerintem ezt mindenképp csak használtan vedd) megéri-e a Physx-ért cserébe. Vedd számba milyen játékokban vennéd hasznát.
De pl a pillanatnyi helyzetedben sokat nem vesztesz, ha veszel egy használt 8800GTS-t, vagy hasonlót, elbirizgéled a már kiadott Physx-es játékokat, és akkor vagy úgy döntesz, hogy amit még ígértek későbbre, amiatt megéri a gépben hagyni, vagy max 1-2k különbözettel eladod, és ennyibe került a móka, illetve kivárod pár új játék megjelenését, és akkor megint veszel majd valami Geforce-ot, ami akkor megéri... -
KlezOne
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy HD 5850 mellé milyen kártyát ajánlanátok physx-re?
Asrock x58 extreme lapban lenne a HD 5850-es, és mellé lehet jön még 1db CF-be( későbbiekben persze
), és ha physx-re egy kártyát az alsó 4x-es pci-e-be raknám ott adna elég teljesítményt a 2db HD 5850 mellé?
Köszönöm előre is a válaszokat. ( Remélem jó helyen kérdeztem
). -
XoZ
aktív tag
Ahogy ígértem, néhány újabb teszt az ATI + 8800GS PhysX társkártya témában:
- Warmonger: simán fut (nem igazán megy 60 FPS alá).
- Cryostasis benchmark: 1680x1050 minden maximumon 22,2 a minimum FPS, és 31,8 az átlag, ide már kevésnek tűnik a kártya.
- Mirror's Edge: 50 FPS alá nem megy a legmegterhelőbb üvegtörés effektnél sem. A GPU PhysX működéséhez törölni kellett a PhysxDevice.dll fájl, ahogy azt jános666 korábban kiderítette.
Szubjektív megjegyzés: a számomra legérdekesebb két játékban, a Batman-ben és a Mirror's Edge-ben PhysX effektek nagy része pont ott történik, ahol nem igazán látható
pl. a járkálás közben szálló papírlapok (a képernyő legalján), a gőzön/füstön áthaladó Batman hatása az áramlásra (a karakter háta mögött, tehát megint nagyrészt a látható képernyőn kívül), a futás közben mellettem kitörő ablaküveg (a képernyő legszélén). -
Abu85
HÁZIGAZDA
Lehet talonba kell rakni a Shattered Horizont is a GeForce PhysX listán. Épp visszaírt a FutureMark, hogy csak a CPU számolja a fizikát, ettől függetlenül van GeForce PhysX mód a játékban csak nincs engedélyezve (még nem működik tökéletesen). Elképzelhető, hogy később engedélyezik, de az is, hogy nem. Még nem döntöttek.
Valszeg ez az egész a játék népszerűségétől fog függeni. Ha sokan veszik, akkor megéri vele foglalkozni, ha meg nem, akkor ugye nem. -
szuper-t
őstag
válasz
janos666
üzenetére
a lényeg lényege lényegben lényegtelen
csak azt ittem valaki már tesztelte h mire is képes egy ilyen picike kártya és tud erőviszonyokat mondani h érdemes e vele baszkódni
nagyon nincs kedvem ilen oylan beállításokkal 3dmarkozni:d meg sétálgatni a pályán annyi időm sajna nincs
azért köszi
-
janos666
nagyúr
válasz
szuper-t
üzenetére
Még mindig totál nem vágom.

Ezt mondtam, hogy játékok esetén határeset, hogy megéri-e. És azt mondtam, hogy teszteld játékokban, hogy az alapján megéri-e a játékoknak, és ekkor mondtad, hogy igazából CAD-re kell, pedig az adott témában mégis a játékok érdekelnek...

Ha azt kérdezed jó-e a nejlonzacsi cipőtartónak, nem érdekes, hogy reggel a szemetet is nejlonzacsiban viszed-e ki, mert csak túlbonyolodik a kérdés, ha én is a szemétszállítás kérdésével kezdek foglalkozni.

Amúgy a GTX-en is van két DVI csati, amire rá tudsz kötni egy-egy darab 2560-as monitort, sőt, a dual link DVI dugaszokra két-két kisebb felbontású monitor is rámegy, ha az a cél, hogy megjelenítőkre szeparálva legyenek a dolgok. Szóval ebből nem következik, hogy két kártyára van szükséged, hacsak nem kell kettőnél több FullHD vagy attól nagyobb felbontású monitor is.
(#1743) XoZ - Jó hallani, hogy működik.
Az a kártya tényleg hangos, ezért szoktam inkább 8800GTS-t javasolni.És milyen jó, hogy eszembe juttattad! Én is kénytelen leszek lecserélni a PCI-os Audigy 4-et PCI-E 1x-es X-fi-re, ha az alsó slotban akarok tartani egy 8800GTS-t, márpedig csak így jó, mert a másik alternatíva hogy vizesblokkot teszek erre is, hogy kisebb legyen, de mivel csak addig akarom a slotban tartani, amíg a Physx-es játékokat végigszórakozom, így nem akarom odabetonozni a csövezéssel, és hosszútávon jobb befektetés ~8-10k-t hangkártyacserére költeni, mint felvizezni egy ilyen VGA-t...
-
XoZ
aktív tag
janos666 logout írásain felbuzdulva kipróbáltam az ATI kártya mellé tett NVidia PhysX gyorsítást egy Gainward 8800GS kártya segítségével. A hardver és szoftver összeállítás viszonylag problémamentes volt, Windows 7 RC 64 bit operációs rendszert és 191.07 verziójú drivert használtam a korábban belinkelt PhysX moddal. A telepítés simán ment, utána már csak a képernyő beállításokkal kellett küzdenem egy kicsit (extended desktop a Geforce kártyára), hogy be tudjam kapcsolni a hardveres PhysX-et. A tesztelésre túl sok időm nem jutott, a FluidMarkot próbáltam, a szoftveres mód szaggatásához képest simán futott. Ezen kívül a Batman AA-t néztem meg, mindent maximumra állítva (kivéve AA), 1680x1050-ben: a játék legelején, amikor az átvilágító folyosón kell áthaladni, akkor a beáramló gőz/füst CPU módban 6-7 FPS-re lassított, a 8800GS-sel 45 FPS volt a minimum, de jellemzően 50 környékére ment le a normál 60 FPS-hez képest (vsync on). További tesztelés következik majd, de sajnos a kártya hűtése nem túl halk, előbb ezt kellene megoldanom, de sajnos nincs hely a hangkártyám miatt.
-
szuper-t
őstag
válasz
janos666
üzenetére
cad tervezés de az 2 monitoron megy ezért kell a 2. kártya
ott nem hazsnálok fizikát
az csak a játékban lett volna jó mert így a gtx275 dolgozik .. ha megérné akkor bekapcsolnám mellé a 9500gt-t
már csak az a kérdés h megéri e vagy szerezzek valami kimondott fizikai kártyát?
amit persze 2.lagos monitor kimenetként is tudok hazsnálni -
janos666
nagyúr
válasz
szuper-t
üzenetére
Hmm. Milyen tervezéshez használsz Physx-et?
Úgy általában CUDA program alá nem sok jelentősége lehet, ha beraksz egy ilyen kis kártyát a nagyobb mellé. Sőt, ha nem kell egyidejűleg jó minőségben (nagy textúrákkal, árnyékolással, stb.) renderelni, és fizikát számolni (mint játékokban), akkor is sokkal jobban jársz, ha a nagyobb GPU-n ketyegnek a fizikai számítások, miközben renderelget valami kis drótvázas vagy szimpla alapszínekkel kitöltött felületekkel határol geometriai alakzatokat. Ha épp a fakerealisztikus megjelenítés a lényeg, akkor pedig SLI kell erős GPU-kból (és szintúgy, egy masszív számításigényű CUDA programhoz is...). -
janos666
nagyúr
válasz
szuper-t
üzenetére
A friss driverek (190.xx felett már tuti) elvileg már automatikusan úgy állnak be, hogy ha egytől több GPU közt jelen van olyan is, mely nem vesz részt SLI konfigurációban, akkor az lesz a dedikált Physx gyorsító.
Bár nem vagyok benne biztos, hogy ezzel így feltétlenül jól jársz. Teszteld le valami objektív benchmarkkal (játék alatt, de timedemót visszajátszva, nem Vantage, és nem "sétáltam a pályán és úgy éreztem"...), hogy gyorsabb vagy lassabb-e így.
-
szuper-t
őstag
hali
nekem lenne egy olyan kérdésem h gtx275 melé gyorsítónak betettem egy 9500gt-t de beállítani nem tudom kelll ehez valami külön program? vagy elég a beállításokban a 9500gt nek engedélyezni a gpu gyorsítást? -
Aryan
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Friss a window -om és a legutolsó whql nvidia driver fel tette a PhysX_9.09.0814-et. A fluidmark mappájában csak 3 sys file-t látok, de egyik sem az.
Mindegy, van a StarTalesBenchmark ott már megy müködik jól +15fps-t hoz átlagban, hogy ha nem a főkártya GTX260 van belőve fizikára hanem a 8800GT
Köszi az infot!
-
janos666
nagyúr
Próbáld meg te is törölni a Physx-el DLL fileokat a fluidmark mappájából, azok még a legelső GPU-s runtimeból származnak, azóta eltelt már több, mint egy év, és lefolyt legalább 3, de inkább több runtime verzió, a társkártyázást hivatalosan amúgy is csak V9.akármi óta támogatja (elvileg).
-
Aryan
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Érdekes, nálam nem akar menni jól a Fluidmark. Mindig a főkártyát GTX260 teszi be fizika számolónak és nem a másik kártyát ami egy 8800GT. Nvdia vezérlőpultban a 8800GT van belőve PhysX gyorsítónak. A StarTalesBenchmark nevű NVIDIA-s techdemo-ban viszont jól működik a dolog
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Hoppá, töröltem a teszt mappájából a PhysxLoader.dll-t, most már nem 98 és 100, hanem 100 és 103 közt ingadozik. (Az még 8.x-es physx driverből való, most pedig kénytelen volt rákapni a legfrissebb 9.09.14-el települt verzióra, de sikerült neki így is, hogy már nem is Ageia hanem Nvidia mappában vannak a fileok.)

-
janos666
nagyúr
Nálam a 195.36-os driver (ami már 3.0.1-es CUDA-val települ) látható gyorsulást hozott FludMark-ban. Az eddigi ~89 FPS után most ~98 FPS-t irkál (191.56 vs 195.36, külön VGA-val talán meglesz a kerek 100
)
Csak lenne már valami VGA-m is, hogy ez a GTS tényleg Physx kártya lehessen. -
FeriPRO
tag
Üdvözlet... rég írtam,még egyes ősebb tagok lehet emlékeznek is rám. (Alaplapcsere történt!)
Hát gyerekek,lett szerencsém találkozni egy HAVOK physics-szel (Red Faction) és azt kell mondanom,hogy jobban meggyőzött mint az NV PhysX. Mindenkinek csak ajánlani tudom,tényleg próbáljátok ki.... -
janos666
nagyúr
válasz
Debilon
üzenetére
Elvileg a magasabb számú verzió updatelné a régit, tehát mikor a 7.xx-re rátelepül egy 8.xx, majd egy 9.xx, után ugyan olyannak kéne lennie az állapotnak, mint ha eleve csak a 9.xx települ volna üres windowsra.
Mondjuk az eredeti Ageia kártyákhoz nem készít már új drivereket az nVdiai, így lehet, hogy a 7.xx-es bejegyzés arra referál.Azt javaslom, töröld le mind, és telepítsd fel a legfrissebbet, amit az nvidia oldalán találsz. [9.09.0814]
(Már, ha hozzá akarsz nyúlni, mert ha minden jól működik, akkor felesleges, helyet sem nagyon foglal, még ha véletlenül duplikálva is van valami.) -
Debilon
addikt
kicsit off a kérdés.. radeonom van, de régebben game-k feltették a phisyx-et.
namost van egy olyan hogy ageia phisyx 7.07.09, meg egy nvidia phisyx az uninstallok között.. melyiket szedhetem le?
-
Aryan
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Köszi, sikerült megoldani, nem dugtam a kártyára semmilyen monitor csatit. Belehet állítani, hogy a 8800gt számolja a fizikát, dob is valamenyit a teljesítményen. Van az nvidia-s japán éneklős csajos techdemo, ha bevan lőve a 8800gt fizikának akkor átlag 65fps-t ír, ha a fő kártya a GTX260 van belőve fizikára is akkor csak átlag 50fps-t nyom a demo. Köszi a választ mégegyszer.
Most már csak a 8800gt halkítása van hátra, Rivatuner nem indul el 64bit miatt, msi afterburner progi egész értelmesnek tűnik.
-
janos666
nagyúr
A lényeg, hogy a Physx kártyán is legyen valamilyen megjelenítő, amire ki lehet terjeszteni az asztalt. 99%, hogy működni fog, ha TV van rákötve (ha windowsan beállítod, hogy oda is terjessze ki az asztalt).
Mondjuk ez azért érdekes, mert régen lehetett driverben olyan csinálni, hogy akkor is küldjön jelet a TV outra, ha nem érzékel TV-t (gondolom többeknél hibásan nem ismerte fel, hogy rádugtak valamit), és akkor ezzel a módszerrel ki lehetett volna trükközni ezt a monitor dugdosósdit (már automatikusan driverből...). -
Aryan
senior tag
Most vettem egy XFX GTX260-at és van mellette egy hibás 8800GT-m is (képet nem ad, mert sérült a pci-express csatija, de néztem anno melóhelyemen windows xp alatt felismeri a vga-t és müködött is vele a physx egy másik nvidia vga mellett, úgy hogy kitudtam választani, hogy a 8800gt legy a fizika számolója). Egy Asus P5q-e-ben menne a két vga és az oprendszer Win 7 X64. A kérdés az lenne, hogy mindenképpen rá kell dugni a 8800Gt-re is a moncsit (226BW van d-sub és dvi kimenet is) és kiterjeszteni a monitort, mert egy tv is rá lesz dugva a vga-ra tv out-on és oda lesz kiterjesztve a monitor.
Megtudnám én is nézni ezeket, csak most rakok fel új windows-t egy új winyóra és nem szeretném már az elején szét cseszni a windows-t.
-
janos666
nagyúr
Ez is olyan kérdés, amire mostanában ez a divatos válasz:
Pontosan egy 634,3456 Mhz-en járó, konkrétan Sparkle márkájú 9600GTO 512Mb, de csak 2.0-ás slotba, 1.1-ben már 673,4534 Mhz-re kell húzni, mint akkor, amikor napfogyatkozás van, szóval ha nem elég tuningos, 1.1-el gondban leszel még holdfogyatkozáskor is, nem beszélve a vasárnap esti +5 Mhz szabályról.
Ez attól függ, mire kell. Milyen játékokhoz, és milyen célzattal (tűrhetően, élvezhetően, vagy simán fusson, legyen benne tartalék 2010-re...)?
Én új játékokhoz minimum egy 9600GT-t javasolok, de a kis árkülönbözet, és a sokkal halkabb hűtés, valamint a lényegesen több tartalék GFLOPS miatt egy 8800GTS-t sugallnék (inkább 512Mb-osa, de a 320Mb-os is kiváló a célra, és olcsóbb még a 9600GT-től is). Ez utóbbival biztos simán fog futni minden mostanság megjelent és megjelenő Physx-es játék.
De Mirrors's Edge-hez elég egy 8600GT is, és azzal bele lehet kóstolni egy UT3 mappackba és Warmongerbe is. Nem lesz teljesen sima, de techdemó futtatás szintjén elviszi a cuccot, játszadozni és nem játszani megteszi ez is. -
FRENK1988
veterán
4870 1GB-hez milyen PhysX kari illene jobban?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Bővítettem az első hsz-t. A Nurient hivatalosan megerősítették és a PT Boats: Knights of the Sea is GeForce PhysX-es lesz. A játék már a ruszkiknál kint van, de a többi országra nincs megjelenési dátum.
Friss infó:
A Borderlands is most jelent meg. A PhysX módot valószínűleg a Batman-es lázongás hatására kivették a fejlesztők. Egyelőre tehát mindent a proci számol. A mód teljesen kész van, így lehet, hogy később, amikor már nincs a játék a középpontban kiadnak egy patchet, de ez nem biztos. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NV végre csinált egy normális GeForce PhysX játéklistát. [link] (ezek a tutik, pár cím még nem jelent meg)
Ezzel egyidőben kiderült, hogy a Terminator Physx patch-nek meszeltek.
Aki erre várt nyugodtan játssza végig GeForce PhysX nélkül. -
janos666
nagyúr
Nézegettem kicsit a Fluidmarkot (hogy lentebb tekerjem-e a 8800GTS órajeleit, ha majd csak a Radeon mellett ül majd).
756/1836/1044 a max stabil órajelek, ezeken 89 FPS-t tud összehozni.
756/1836/525-ön csak 64 FPS-t
380/1836/1044-en 70
756/920/1044-en pedig 89-et.
Szóval úgy tűnik, totál érzéketlen a shader órajelre, ha megfelezem, akkor sincs mérhető változás (amit írtam, átlag, mászkál +/- 1-2 FPS-t...). Ami furcsa, hogy a RAM órajel felezésére reagált a legérzékenyebben, sőt, drasztikusan, a GPU órajal pedig szintén érdekelte, de kevésbé akart belehalni, mint a RAM sávszél elvesztésébe.Ennyit arról a régi mondókáról, hogy csak az SP-k száma az érdekes, és csak azokat érdemes tuningolni. Ezek szerint viszont a DDR2-es kártyákat kell messze elkerülni (bár az 8600-asok fordulhat elő, amik amúgy is kevesek DDR3-al is), és érdemes a RAM tuningolásával kezdeni, majd a GPU órajelével folytatni, és csak akkor továbbmenni a shader órajelre, ha még mindig nem melegszik túlzottan, mert hőfokilag viszont erre a leg érzékenyebb a mag.
Viszont az idle ventilátorfordulat gyakorlatilag szintén mérhetetlen változáson ment át, mikor 380/920/525-ön órajeleket használtam (csak az FPS esett le 41-re), tehát hagyom max tuningos órajeleken (gondolom a fogyasztást sem igazán érdekli, ha se a venti nem lesz lassabb, se a maghő kevesebb, és gondolom ezért nincs is ezeken a kártyákon 2D órajel profil, mert nem sokat ér variálni vele).
-
janos666
nagyúr
Szóval írja alá mindenki: Az is aki A-val, az is aki B-vel akar kibaszni, de szignózza bátran az is aki, aki nem akkora köcsög, hogy bárkivel is ki akar baszni. Ez gyógyír mindenre, még az ázsiai éhezők is jóllaknak tőle.

A petíció szövege egyébként egész jól meg van írva. Mármint 80%-a szemét, de van benne hatásos érv is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - Petíció az NV-nek a PhysX kari függetlenségéért.
Akit érint írja alá.
Aki ki akar baszni az AMD-vel és/vagy az NV-vel, az is szignáljon.
-
janos666
nagyúr
válasz
gabor85
üzenetére
Tuning, vagy nem tuning, annyit nem fog pörögni, hogy lehagyjon egy gyorsabb kártyát, amin még szintén lehet egy szerényebbet rántani (285).
Érzelmi alapok, vagy sem, ezt a kártyát ennyiért már nem szabadna megvenni, max 40-45k-ért használtan.
Ha lenne egy 8800GT-m (mondjuk van is GTS-em), akkor most inkább HD5850-et tennék mellé, és lenne Physx is (és DX11 is). Ha mindenképp Geforce-ot akarnék, akkor vagy várnék a Fermi variánsokig, vagy ha addig nem akarnék várni, akkor boltolnék valami olcsón hirdetett, használt Geforce-ot, mondjuk GTX260-at, vagy tényleg olcsón árult GTX295-öt (attól függ, mire kell). Ha most kipróbálod a radeont, még mindig válthatsz az új Geforceok egyikére év végén, de ezzel a 275-el könnyen bajban leszel, mert hamar elfogyhat az ereje a 2010-es játékok alatt, és ha váltani akarsz, nem fogod tudni értelmes áron eladni, esetleg borravalónak elmenővel többért, mint a ref 275-öt, és az sem lesz nagy összeg. -
XoZ
aktív tag
válasz
gabor85
üzenetére
Szerintem:
Ha racionálisan nézem, akkor ennyi pénzért nem vennék GTX275-öt, mert ennyiért már GTX285-öt is kaphatsz (persze ha érzelmi okokból veszed, akkor nem szóltam
):
1. Olcsóbb GTX275, pl. ez vagy ha ATI is szóba jöhet, akkor 5850 (utóbbi esetben mindenképpen meg kell tartanod a 8800GT-t)
2. Kb. ennyi pénzért GTX285 vagy ATI 5870, esetleg használt GTX295
A 8800GT-t pedig kezdetben mindenképpen megtartanám, tesztelgetnék, és ezek függvényében döntenék az eladásáról. -
gabor85
őstag
Üdv!
Hogy járok jobban?
1; Beruházok erre és megtartom a 8800GT-t mint PhysX számolót,
2; vagy a fenti kártya, de egyedül?Köszönöm.
-
janos666
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
A kettőnek semmi köze egymáshoz. Ha például egy GTX295 mellé akarsz betenni egy GTX260-at, csak Physx gyorsítónak, vagy bármiféle CUDA-záshoz, ami független attól, hogy az elsődleges képillesztővel mit csinálsz (pl játszol videókonvertálás közben), akkor is kell rá monitort kötni.
Vista/Win7 alatt csak akkor tudja bármiféle program használni a VGA-t akármilyen gyorsításra (3D, CUDA, OpenCL, akármi...), ha kiterjeszted az asztalt arra a GPU-ra is, amihez pedig elengedhetetlen, hogy a windows érzékeljen valamiféle megjelenítőt azon a kártyán (különben a semmire nem lehet kiterjeszteni az asztalt).
Elég hülye limitáció ez a GPGPU folding divat idején, de biztos meg volt rá az okuk (ha mást nem, a lustaság).
Bár azt sem értem, miért nem oldják meg a VGA gyártók hardwaresen a kapcsolóval történő (jumper vagy tolópöckös kapcsoló a nyákon, stb.) monitor emulációt. Tesla kártyáknál sem szokott erre szükség lenni?
Szerk: Sőt, meg is oldják ezt még szoftware-esen is, mert Crossfire esetén is látszódik mindkét GPU (és látszik is, hogy egy nemlétező "Default display", vagy hasonló jelenik meg a kimenetén, csak hát erre kénytelenek voltak figyelni az MS-nél is). -
Oliverda
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
"Azért UT zorall lenne 32-fős városi pályán, ami 100%-ig rombolható... Meccs végére nem maradna város, csak sitt..."
Erre ott a Warmonger.
Igaz a pályák elég kicsi, szóval nagyobb kompánia esetén egy pálya jöhet számításba csak igazán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 2
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Lehetne mondjuk CrosSLI! 

Az a kártya tényleg hangos, ezért szoktam inkább 8800GTS-t javasolni.
)
Meg a duplaram (bár ez csak kifogás)