Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SoundBlaster X-Fi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Valaki kitapasztalgatta már, hogy melyik VGA ideális dedikált physx gyorsítónak?
(Tehát melyik a leg olcsóbb geforce, amit ha berak az ember a rendes VGA-ja mellé, akkor elég gyorsan számolja a fizikát ahhoz, hogy ne nagyon fogja vissza az FPS-t?)
A Mirrors Edge nem győzött meg annyira, hogy a kevésnek bizonyult 8400GS után ismét vakon próbálkozva vegyek egy 8600GT-t, de azóta lentebb esett már a 9600GT ára is, és a Terminátor játék érdekesnek tűnik. (nameg majd eladom párezerrel olcsóbban, ha végigtoltam, és nem lesz a láthatáron új érdekes physx játék megjelenés...)
Igaz sokat javulhatott azóta a driver is, mert még a legelső verziókkal volt az hogy laggolt az UT3 a tornádó mapon.
-
FeriPRO
tag
Nah megtudtam mi az a cuda,és le is szedtem a legújabb nvidia drivert (a bétát),és most nem tudom kiválasztani hogy melyik kártyámat akarom használni physx-re (meg se jelenik a physx-nél a választási lehetőség,sőt ha enabledre nyomom és elmentem visszaugrik,viszont játékokban meg működik a dolog).. ez minek köszönhető hogy nemt udom kiválasztani? Mert béta verzió és nem tökéletes? Az új 2.2-es Cuda miatt mert így megosztja a physxfeladatot a gpu-k között és most lehet hogy mind a kettő számolja? vagy csak egyszerűen így lett megírva a program hogy majd a gép választ???
-
FeriPRO
tag
Lehet hogy nem ide tartozik de mi a rák az a CUDA?
-
FeriPRO
tag
válasz
Black-core
üzenetére
Nem csak téged,engem is!
-
Black-core
aktív tag
De SLI ben biztos hogy működik! Legalább is aki segített itt a fórumon neki SLI gtx 260 a van és működik neki a phyzx mód,Egyébként már szerintem is elfelejtették az Nv -ok ezt a játékot sajna.Pedig valószínűleg nem lenne sok idő megcsinálniuk.Bár lehet hogy már csak engem érdekelne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Black-core
üzenetére
A fejlesztőknek kellene GeForce patch-et csinálni a CellFactorhoz. Amíg ez nincs, addig csak a PhysX kari a megoldás. Persze gyanítom az NV is meg tudná oldani a dolgot, de szerintem a rendszerprogramozóknak most sokkal fontosabb feladatai is vannak.
-
Black-core
aktív tag
válasz
FeriPRO
üzenetére
Én is rengeteget (szórakoztam
) a Cellfactor al de nem sikerült be x elni az enable phyzx beállítást,Pedig próbáltam úgy hogy csak a gtx, meg úgy is hogy gtx+8400gs.Nekem van egy olyan erős gyanúm hogy (aegia kártya kivételével) csak SLI ben lehet bekapcsolni azt az opciót.Legalábbis én eddig csak olyat láttam.Ha valakinek sikerült valami más módszerrel megoldania azt természetesen szívesen hallgatnám vagyis olvasnám hogy,hogy sikerült mert kíváncsi lennék a story módra. 
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FeriPRO
üzenetére
Mert a Maffia 2 sem támogatja a GeForce Physx technikát. Az UT3-on, a Mirror's Edge-en, a Warmongeren és a Star Talesen kívül egyik Unreal Engine 3 alapú játék sem támogatja a GeForce gyorsított fizikai számításokat. A Physx API használata nem jelenti azonnal a GeForce Physx támogatást.
Keldor papa: Ez van, de ettől meg lehet jó játék belőlük.

-
FeriPRO
tag
Hát le tudod hangolni az embert Abu85 (persze most meg ne sértődj) mivel ha felmerült volna ez a Singularitys dolog lehet nem teszek szert egy 9500GT-re is!
De pl én nem is tudok oylan UE-s játékot mondani amibe ne lenne NV PX,te tudsz?
(amúgy a listádból pl hiányzik a Maffia 2) -
FeriPRO
tag
Én olyat is hallottam hogy a Red Faction: Guerrilla is physx-es lesz (bár szerintem nem,mondjuk igaz az is hogy nem elképzelhetetlen mert oda erős fizika kell)!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NV nyilvánosságra hozta a GTX 275 premierjén (előző hsz-em), hogy idén mi lesz Physx-es játék. Ettől persze lehet még új játékokat beszervezni, de ez rengeteg pénzbe kerül. A fejlesztőknek nem éri meg olcsón adni a bőrüket, mert a célközönség már Radeont használ, a Mirror's Edge is gyengén teljesített PC-n. A DICE szerint azért az 5 milláért nem érte meg. Bár a konzol verziók kezdeti sikertelenségéből ítélve elsőre jó üzletnek tűnt.
-
FeriPRO
tag
Amúgy onnan gondolom hogy lesz benne NV Physx hogyha megnézed a trailerjét akkor az UT3 PhysX módos (ami ugye az NV-nak köszönhető) elemeket megtalálod benne (pl.: az a nagy lakókonténer szerű doboz,vagy az a csatornacső,de a zászló mozgása is elég árulkodójellegű),természetesen tudom hogy ez még nem jelenti azt hogy muszáj benne lennie,csak akár még lehet is.De ha megint blődségeket beszélek akkor mond meg nyugodtan! (bocs ha erőszakos vagyok)
-
FeriPRO
tag
Értem,mondjuk ennek nagyrészét tudtam,pl hogy lehet CPU-val is fizikát számolni... de ebből én még mindig nem tudom levonni azt hogy miért ne lehetne majd a Singularityben NV PhysX? Oké nem kötelező hogy legyen benne,de attól még lehet,és észrevételem szerint általában szokott is a UE-s játékokban GPU (esetleg PPU-s) physx IS lenni,tehát akár még lehet is majd benne nem?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FeriPRO
üzenetére
Az Unreal Engine 3-ban Physx fizika van beépítve, de ezt nem kötelező megvenni. Az Epic kínál moduláris licenszet is a motornak. Bár ezt a Physx miatt nem érdemes megfontolni, mert a Physx eleve ingyenes. Ettől függetlenül ha nem akarod, akkor nem használod a Physx-et. De ha használod is a Physx motort, akkor sem kell a GeForce-féle fizikai gyorsítást használnod. UE3-as játékból ami használja a fizikai gyorsítást az az UT3, a Mirror's Edge és majd a Star Tales. A többi UE3 is physx, de a processzor számol. Ennek az az egyszerű oka, hogy a célközönség már többségében Radeon grafikus kártyával rendelkezik, így a GeForce Physx támogatás már a kisebbségnek lenne fontos, ami a fejlesztők többségének lényegtelen. Ha lenne Physx OpenCL-re, akkor talán megváltozna a fejlesztők hozzáállása, de amíg CUDA alapú az NV-féle fizikai gyorsítás, addig a Physx haldokló technológiának tekinthető. Ezt az is mutatja, hogy a nagy címek amiket az NV ígért még a múlt évben (Alien: CM, Borderlands, Backbreaker stb.) ... egyszerűen eltűntek. Azóta az NV is az AMD-hez hasonló kusspolitikát folytat, mert a vásárlók számon kérték a cég fórumán az ígéreteket, amiből nem lett semmi. Sokan csak a Physx miatt vettek GeForce-ot, de ennek egyelőre nincs jelentősége.
-
FeriPRO
tag
A Singularity az unrealengine 3-ra épül,tehát nem hinném hogy új motorja lenne, hozzátenném hogy én a Ravensoft-os singularityről beszélek ami ősszel jön majd ki,nem hinném hogy ezt már így előre meg lehetne állapítani hogy nem lessz physx-es mert eddig minden unreal-os game physX-es.Vagy tévedek?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FeriPRO
üzenetére
A Singularity az nem használ Physx-et. Saját fejlesztésű fizikai motorral dolgozik.

Idén még a Metro 2033, az U-wars, a Shattered Horizon, a Metal Knight Zero és a Star Tales jön GeForce Physx támogatással.

Persze ha OpenCL-es lesz a Physx, akkor mondták a fejlesztők, hogy jobban elgondolkoznak a támogatásán. -
FeriPRO
tag
Hát gyerekek én már tiszta kész vagyok,segítenétek nekem...
Leszedtem egy újabb cellfactor revolutiont (kb 30 mb-al nagyobb mint az előző,eleinte nem akart elindulni ezért a NET Framework 2.0-t is leszedtem hozzá),ebben már található physx szoftver is így a system mappában meg is található már a PhysxCore.ddl,ami a régiben nem volt benne és még mindig nem engedi az optionban az "Enabled physX card" fület kipipálni.Ez a módszer hatalmas változást hozott az UT-ben.Találtam olyan oldalakat ahol igaz hogy le van írva hogy még az Unreal engine támogatni az nvidia-s physxet addig a reality engine még nem,mégis látni olyan videókat youtubon ahol egy 8800GT-n fut ageia kártya nélkül tökéletesen a gém,sőt még Multi-card-dal (Társkárytával by.:Qru) készült videjót is találni...
Ha tudtok vmit írjatok.Jutalmul kaptok cserébe egy tesztet róla (amit már biztos nagyon untok tőlem).Kösz -
FeriPRO
tag
3 nappal ezelőtt még vettem is volna,csak nem lehet sehol kapni... amúgy meg jó ez így... végülis nekem a fizika csak az UT 3 pályájához kell,a GRAW 2-höz majd ha megszerzem,a Cryostasis amin még egyenlőre gondolkozom mivel a demo tesztet nem tudtam kipróbálni mert XP-m van, és a Singularityhez majd ősszel mikor kijön...

-
FeriPRO
tag
Tessék egy Mirror's Edge teszt is,itt már jobban szerepelt a plusz kártya és ez érezhető is (mintha több repkedő üvegdarab lett volna):
1280*1024 *16Q minden maxon!
8800GTS
MIN 37 27
MAX 59 63
AVG 48.550 41.2339500GT
MIN 44 36
MAX 64 64
AVG 54.317 49.883 -
FeriPRO
tag
De most így nem szaggat az UT3 tornádó (legalábbis csak 8800GTS-sel nem).
Cellfactor Revolutionhöz nem tudtok varázslatot,hogy hogy lehet a beállításoknál kijelölni a "PhysX card enabled"et? mert akkor biztos az is jobban menne mint az UT. Én Találtam olyat hogy a régi demójának a parancsikonja mögé be kellett írni hogy Physxenable=false (vagy valami ilyesmi),de a revolutionnál az ikonját már Realitynek hívják és így nem is működik...:S ha valaki tud segítsen!!Köszi
-
FeriPRO
tag
Nah...sikerült kicsit megbütykölni az UT3-at és tessék itt a teszt,itt kicsit haldoklott a multi-card.
8800GTS
MIN 34 26 35
MAX 63 63 63
AVG 53.067 42.383 48.4179500GT
MIN 30 20 20
MAX 63 48 53
AVG 54.233 36.7 38.517E8400
Kipróbáltam így is,és láss csodát itt kóklerolás ellenére is visszajött az hogy lefagy 3-4 másodpercre,ebből az a következtetésem hogy kóklerolás nélkül a processzor számolja a fizikát."Kóklerolás":
Végülis csak annyi hogy a C:\Program Files\Unreal Tournament 3\Binaries --ben ki kellett cserélni egy PhysXCore.dll-t egy korszerűbb verzióra,ezt pedig a 2.8.xx akárhányas "drájver"ben találtam meg,majd a játékban a beállítások/videjóba be kell X-elni a hardveresfizikagyorsítást (és ehhez kellett a frisa physX berzió különben nem X-eli be). -
FeriPRO
tag
Üdv...
Meglett a 9500 GT-m a 8800 GTS (G92) mellé és tessék egy teszteredmény és tapasztalatok:Warmonger:
(A teszt nagyrésze falak porrálövéséből állt!)E8400 2Gb RAM
MIN 4 5 4
MAX 16 15 10
AVG 9.2 7.8 5.58800 GTS 512
MIN 32 27 30
MAX 57 53 52
AVG 42.783 37.517 39.2679500 GT 512
MIN 36 17 23
MAX 79 71 68
AVG 56.250 50.067 50.833Csak CPU és GPU köszött érezni a különbséget, GPU és GPU+GPU között nem igazán.
Érdekesség: CPU FPs mérésénél AVG-re első tizedesig kerekszámok jöttek ki!
Kb 20%-os FPS javulásUT3 PhysX mod:
A 3 pályából egy tökéletesen fut, a Tornádós is nagyon szépen megy csak olyan fél percenként megfagy a játék 3-4 másodpercre és utána megy minden tovább... csak hosszas nyűvés után szaggat be... (ut3 physxre állítólag van valami gyógyvarázslat)Cellfactor:
Az eddiginél élvezhetőbb,maga a játék már nem szaggat,csak a fizika (a tárgyak repülése) olyan vetítős,de csak nagy bummnál.
(Ha valaki pontosan tudja az UT3-as physx gyógyvarázst akkor írja meg vagy linkelje ha lehet magyarul részletesen,mert az angolból nem sokat értettem meg :S kösz)
-
pigatt
őstag
Miért szedték le sok oldalról az új physx drivert??? Valami hibája van???
-
gaby666
tag
és igen, rájöttem,nekem góóóól!

-
Black-core
aktív tag
Mert nvidia control panel-ben sem és a vezérlőpultban sem találom? Köszi előre is.

-
Black-core
aktív tag
Hy!
Valaki megtudná nekem mondani hogy hol lehet megtalálni a phyzx control centert? -
twollah
nagyúr
Kijott az uj Nvidia PhysX driver (v9.04.08).
Letoltes innen.
-
Qru
MODERÁTOR
Mindegyik PCI-E 16x, a szűk keresztmetszet a lap második (harmadik stb) slot-ja, hogy az hány sávot tud kezelni. Fizikailag 16x de eleketromosan kevesebb szokott lenni P35/P45 esetén. Nyilván ez chipset függő is X38/48 pl két fullos 16x rendelkezik.
mod:
joi29: No csak, új avatar?!

-
pigatt
őstag
Tudom amatőr kérdés, de azt, hogy tudjátok megállapítani vagy mivel, hogy melyik VGA hányszoros pcie-ben működik???
Köszi a választ!

-
FeriPRO
tag
És egy 9500 GT-hez is kevés lenne a PCIE 4x? (nem azért hogy akadékoskodjak,csak a kisebb GPU miatt,hátha kevesebbet fogyaszt) Ilyen fizika számításban melyik a lehet a jobb a 8600 gt vagy a 9500 gt?
-
FeriPRO
tag
Lényegében egy GIGABYTE 8600GTS-re szeretnék szert tenni,csak Qru egyik cikkében azt olvastam hogy a P35-ös második PCI-E a x4-es kihasználása miatt rakott bele ő is csak GT-t de többek viszont hasonló x4-es "lyukba" ennél erősebb kártyákat is "beledugnak",és innen jött a kérdés hogy elég a GTS-nek a x4-es foglalat vagy inkább GT-t bele (két-ezerrel olcsobban)??
-
FeriPRO
tag
Természetesen, mivel 8800 gts G92-es mellé lenne,itt azon van a hangsúly hogy a második x4 PCI-E-ba (16-os foglalatú) lassulna-e (hátráltatná a 4x-es foglalat) a 8600 GTS és ezért érdemesebb GT-t "dugni" oda?
-
FeriPRO
tag
Üdv..
Qru,te egyik tesztedben azt írtad hogy a P35-ös csonka PCI-E-ja nem biztos hogy elbírna egy 8600GTS-t (és gondolom ezért használtál GT-t),megkérdezhetném tőled (vagy esetleg ha más is tud válaszolni,akkor csak nyugodtan) hogy miért ne bírná el?? Hiszen mind a két kártya szinte ugyanaz és csak órajeli különbség van köztük...vagy pont ezért??? Tervezem egy plusz kártya beszerzését azért kérdezem,és egy GT és GTS már kábé úgyanannyiba kerül. Kössz -
pigatt
őstag
Sziasztok!
Újabb forceware driverekkel működik már a powerplay, ha van bent egy külön physx kártya?
-
-
TTomax
félisten
Töltöm már a Cryostasis PhysX Tech Demo-t.... csak 1G...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ezek közül a Cryotasis, Mirror's Edge és a Sacred 2 dolgozik GeForce alapú fizikai számítással a többi csak a procit tekeri.
Bár tény, hogy ettől még a PhysX API-t használja ... 
-
TTomax
félisten
válasz
tome.jr
üzenetére
Éppen a Warmongert próbálom,elég meggyőzőt gyorsít a GSO,van ahol 50%-al több fps-t is látok... zt hiszem jobb lesz ha egy techdemot töltök le,mert a játékban nem tudom ugyanúgy méregetni,nem lesznek összehasonlithatóak az eredmények...
A Dark Sector az inkább gears of war féle irányítás.... -
tome.jr
addikt
válasz
Dark KillerX
üzenetére
A Cryostasis és Dark Sector mehetne a tesztre
Az utóbbi jónak tűnik, de ha jól láttam ua motor dolgozik benne mint Deap Space-ben, azt annyira nem volt könnyű irányítani. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
tome.jr
üzenetére
Bőven elég, a 9500GT is. Erősebb mint az eredeti PhysX kártya (az Radeon X800 alapú). A 8600GT se drága...
"GT200 mellé miért nem tettél egy Physx karit?" Mert nem az volt a teszt célja. Arra voltam kíváncsi, hogy akinek most van pl egy 8800GT/GTS-e és érdekli a PhysX akkor hogy jár jobban ha vesz mellé egy 8600GT-t vagy inkább vesz egy GTX260-at.
Bár nem rossz ötlet amúgy, GTX260 mellé betehettem volna akár a 8800GTS 512-t.

-
tome.jr
addikt
4870X2 mellé vajon elég lenne egy 9500 GT is?

-
nixx-21
őstag
válasz
tome.jr
üzenetére
Vista alatt nem működik...janos666 is leírta a logout-os cikkében h a Vista nem tud kezelni 1-nél több WDDM-et nem úgy mint az XP vagy a Win7
"...A hivatalos helyzetjelentés:
XPDM - XP driver modell, WDDM - Windows Display Driver Modell, másnéven LDDM - longhorn, azaz Vista driver modell
- Windows XP alatt semmi sem állhat a dolog útjába, tetszőleges számú XPDM futhat.
- Vista alatt viszont nem futhat egyszerre két WDDM driver, csak 1 WDDM, vagy csak tetszőleges számú XPDM, de a kettő együtt sem (márpedig nekünk WDDM kell, mert 2 XPDM futhatna, csaképp akkor se DX10, de még az is gond hogy gyakorlatilag mégsem működik az XPDM Catalyst Vista alatt, mint ahogy a microsoft írja, ez az AMD hibája, de nincs mit felróni ha az XP-s driver mégse fut Vistán...)..."
-
tome.jr
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
Aki most gondolkodik társkártya vételén PhysX-hez azoknak (is) ajánlom figyelmébe a következő kis tesztemet: Link
-
Seikai
aktív tag
Sziasztok! 9800GX2-est használok és az lenne a kérdésem, hogy a 2 gpu egyszerre működik phys-x prociként vagy 1 gpu számol grafikát 1 meg fizikát ? Mivel ez belső sli-s ezért nemtom állítani melyik számolja a fizikát... ez előny vagy hátrány ?
-
Qru
MODERÁTOR
Egy 8500 vagy 8600-os Gefroce bőven elég fizikázásra, de attól is függ milyen karid van most. Pl egy GTX260 mellé nem kell egyáltalán, mert önmagábna is elég erős a PhysX-hez. Nekem anno 8800 GTS 512 mellett volt 8600GT ott sokat dobott az fps-eken a megfelelő játékokban.
Megéri-e vagy sem? Attól függ mivel játszol. Ha olyan játékkal ami használja akkor igen.
-
Qru
MODERÁTOR
Megjelent az Albatron 9500GT vga 1x PCI-E csatolóval. PhysX-re éppen ideális...
-
gaby666
tag
hát én nem tudom , hogy mért nem megy a 9600gt-m nek? elvleg tudja, nem?

-
Qru
MODERÁTOR
-
sti10p
senior tag
Egy sima 9800GT-vel megy a Physix alapból?
-
bim
veterán
válasz
Gaboo007
üzenetére
teljesen felesleges bármit venned mert a játékok java részében nem fog működni a dolog.
nekem volt a gépemben egy 8500gt a 4870 mellett és amiben szerettem volna hogy menjen a fiziksz ott nem ment. pl.- mirror's edge, cryostasis. a legujabb physx driver amivel még össze tudod hozni a hibrid vga működését az a.9.09.0121-es physx driver. ezzel még elindul a mirror's edge de nem fog számolni semmit az nv vga.
egy szónak is száz a vége ha fiziksz érdekel akkor nv. kártyát kell venned és csak azt használni.
szerk: vagy gyári aegia kártyát kell venni.(gondolom)

-
4870 X2 mellé milyen nv kártyát érdemes venni?
-
twollah
nagyúr
Kijott az uj driver (v9.09.0203).
Tovabbi info itt.
-
Akybron
aktív tag
A Vista a 3.5-ös dotnetet tartalmazza, de annak elvileg tudnia kéne a kettes funkcióit is.
Lehet, hogy a progi bénán kérdezi le a verziószámot. -
Cyberpunk
félisten
Üdv.
Van egy kis gondom ki akartam próbálni a Physx-et a Cellfactor Revolution-ban.
Csak sajna nem akar elindulni azt írja ki hogy "Could not find ScriptingSystem.dll"
meg hogy telepítsem újra a Net framework 2.0-át pedig azt elvileg a Vista alapból tartalmazza
Valakinek ötlete 
-
mrlan
tag
Hali! Azt meg lehetne csinálni ha van egy Asus M2N32-SLI Deluxe lapom és abba raknék egy 8600GTS-t, a 9600GT mellé akkor beállíthatnám csak a 8600-at PhysX-re?
(Mert ez a két kártya elvileg nem megy SLI-ben ha jól tudom...) -
twollah
nagyúr
Kijott az uj PhysX meghajto (v9.09.0121).
Tovabbi info itt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Apple asztali gépek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Google Pixel topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) a Cellfactor al de nem sikerült be x elni az enable phyzx beállítást,Pedig próbáltam úgy hogy csak a gtx, meg úgy is hogy gtx+8400gs.Nekem van egy olyan erős gyanúm hogy (aegia kártya kivételével) csak SLI ben lehet bekapcsolni azt az opciót.Legalábbis én eddig csak olyat láttam.Ha valakinek sikerült valami más módszerrel megoldania azt természetesen szívesen hallgatnám vagyis olvasnám hogy,hogy sikerült mert kíváncsi lennék a story módra. 

Lapot meg csak ezért nem akarom kiszedni.