Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mpierre
veterán
Felrúgom a holdra a 9800GT-t.

Kari be, nv driver telepít, fizika telepít, uccsó peccsel rendberakom a registryt, újraindítom. Majd jön a bűvészkedés a monitorokkal, de nem terjesztem ki az asztalt.Na most egy sima áramtalanítás után elindul a gép és a jelszóig minden ok, majd olyan monitorkimenetre rakja az asztalt, hogy nem találom. Én meg bámulhatom a fekete képernyőt.

Mit szúrok el?
-
törölt tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. A mai napon vettem egy Ageia Physx kártyát. Egy GT220 mellé temme és Windows 7 64-bites rendszer fut a gépen. A legújabb drivert telepítettem mégsem hajlandó felismerni az eszközt. Magát a vga-t felismeri de a gyorsítót nem. Honnan tudnénk letölteni hozzá egy működőképes illesztőprogit?
Köszönöm a segítséget!
Üdv
-
schwartz
addikt
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
A felsoroltak kozul, igen. De szerintem tarskartyanak nyugodtan mehet egy olcsobb G92-es megoldas. Ha minden aron GTS450-et akarsz akkor esetedben par ezer Ft felarral mar jobb vetel egy GTX460 amit SLI-ben is hasznalhatsz a jelenlegi VGA-dal. (ha megfelelo lapod van hozza) Igy minden jatekban kihasznalhatod a masodik kartya teljesitmenyet is. Van egy ket jatek ami nem igazan szereti az SLI-s PhysX-et (majd nezz utana, hogy miert mondom ezt) ott bonthato az SLI control panelbol s az egyik kartya mehet dedikalt fizikai gyorsitonak.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
schwartz
üzenetére
Jól látom, hogy jelenleg (GTX 460-at nem számítva) a GTS 450 a legjobb fizikai gyorsítóként?

Zohan: nekem is GTX 460 mellé kéne, csak Gigabyte SOC.
AMD-s rendszerben az SLI-patch mennyire szól bele a fizikai gyorsítóként való használatba?
(már ha menne együtt a két karesz egyáltalán...)
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Már máshol is kérdeztem, de lehet ez jobb topik hozzá
Van valaki aki physx-et nem játékra hanem munkára használja és tudna róla véleményt mondani? Nekem thinking particles és rayfire tool alá kéne főleg a physx, de semmilyen tapasztalatom nincs róla.
Annyit tudok, hogy cpu-val fizikát számolni egy évtized
Közelgő gpu vásárlás miatt lenne fontos, mert alapból az amd most nekem a szimpatikusabb.Ui: cuda alapú realtime vagy hibrid render is fontos lenne
-
djyuri
őstag
Válaszra se méltattak a múltkor.

Bár szerintem inkább nem fórumozik/fórumozott ott olyan kolléga,akinek volt valaha tapasztalata tuningos és egyben extrákkal is felszerelt lappal,ami nem rövid életű.
Én csak erre tudok gondolni.Az első érdemleges választ ez ügyben Tőled kaptam..tehát erre bármilyen CF-es lap jó,hogy a Physics-et kihasználjam. Ez szinte 50% keresést rövidít nálam.
Már csak olyat kellene találnom,aminek elég nagy a tápkeresztmetszete a nagyobb processzorokhoz és esetlegesen 300W/VGA-os videókarikhoz CF-vagy CF-SLI combo-ban.
És persze ma már nem szeretnék lemondani az E-sata adta lehetőségekről sem.
Rohadtul meguntam a tuningolást a kábelekkel és a lehűthetetlen nforce-s csippekkel... -
djyuri
őstag
Sziasztok!
Melyik AMD lapba tudnék beletenni egy ATI-t és egy NVIDIA-t? Lehetőleg x4 vagy x6 procival és DDR3.köszönöm

ui.: tuningos,e-sata,1db IDE, és kiváló alaplapi hőcsöves,bordás hűtés

-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
schwartz
üzenetére
A táp bírja,de a hő az már egy másik tészta.Borzasztó hőt termel le a 2 kártya és a proci(persze agyonfeszelve minden
).A 9600gt(vagy a 240-es) azért lett volna kedvesebb a szívemnek,mert kis méretű kártya és nem folytja le a hűtést a 6870-esen,ami számomra nagyon fontos,mert izgi feszt szoktak kapni(viszont para hogy nem elég).Ezt a GTX-ről sajnos nem mondhatom el.Esetleg ha egy használt GTS250-est meg tudnék csípni...viszont a táblázat szerint a 240 vs.250 partiban van(mind a kettő 4-est kapott).Most hogy is van ez? 
-
schwartz
addikt
válasz
marositech
üzenetére
Ha a kivant konfigban marad az a tap, terheleskor necces lesz... Nem eri meg felfuteni vele a hazat mikor a 9800GT LP kulturalt fogyasztas mellett hozza a kozel azonos teljesitmenyt. Ha mindez nem szempont, akkor valaszthat nyugodtan a teljesitmeny szerint...

-
marositech
senior tag
válasz
schwartz
üzenetére
Azért ne keverd össze, hogy társkártyaként megy vagy önálló VGA-ként.
Nyugodt szívvel belerakhatja a 8800GTX-et.
Másrészt a 8800GTX-nek 128 CUDA magja van.
9800 GT-nek csak 112 CUDA maggal rendelkezik.
Viszont a GTS250-nek 128 CUDA maggal van felszerelve.Tanácsom: Fluidmark 1.2.2 tesztet kell csinálnia melyik-melyik kártya teljesít jobban.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
marositech
üzenetére
Szuper,köszönöm!
Értelem szerűen ha nagyon gyenge akkor még ronthat is a helyzeten(mintha olvasgattam volna itt hasonlókról...)? -
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem az uraknak!8 magvas Dózer+6870 CF mellé van értelme beszúrni egy 3-dik karit fizikázni?Van elfekvőben 8800gt 512mb,8800GTX 768(ez kicsit nagy és takarja a 6870-es hűtőjét)9800gt Galaxy Low Power(ez utóbbi lenne méretben a leg megfelelőbb)esetleg 9600gt vagy 250 gts.
Ezek közül van megfelelő(vagy csak ront a helyzeten) és ha igen milyen sorrendben?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
XoZ
aktív tag
-
Zohan
senior tag
sziasztok egy Zotac gtx460 1gb mellé milyen társkártyát ajánlotok fizikázni?
-
mpierre
veterán
Az mitől lehet, hogy eltűnt az nv kontroll a jobb klikkes menüből, illetve a gpu-z szerint sincs fizika? Megdöglött volna a kártya?
-
mpierre
veterán
Cata csere esetén gondolom nem kell újra pecselni a rendszert?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
belinho
üzenetére
Ha megvan a PhysX gyorsításra képes hardver, amit támogat a 258.96, akkor nagyon egyszerű az egész.
A Win7-nek driverszűznek kell lennie, tehát ne legyen rajta semmilyen GPU-driver és a PhysX system drivert is le kell szedni. Először rakd fel a kiválasztott Catalyst meghajtót. Ezt indítsd újra addig, amíg azt a driver kéri. Miután fent van a Radeon szoftvere jöhet a GeForce driver. A 258.96 jó lesz. Telepítsd fel és indítsd újra. Utána frissítsd a PhysX System szoftvert a legfrissebbre, asszem az 514-re végződő a legújabb, de a franc se tudja pontosan. Fent van az NV oldalán. Ezt telepítsd majd újraindítás nélkül jöhet a hack, amire a 1.04ff jó lesz. Szimplán indítsd el, patch-eld és jó lesz. Újraindítás után a GPU-Z-nek jeleznie kell a PhysX pipát a Radeon mellett. Ezzel működik a mód.
-
belinho
senior tag
Leírná valaki pontosan, vagy adna egy linket ahol le van írva a telepítés menete, elolvastam egy pár cikket ezzel kapcsolatban, de ahány cikk, annyiféle telepítés.
Megvan a driver nv258.96, catalyst 11.6, 1.44ff mod,fluidmark1.3.1, hardverek is megvannak, csak bírja a táp. -
belinho
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Hello!
Néztem különféle teszteket erről, ott írták, már egy 9500gt is látványos gyorsulást hoz a sima cpu-hoz képest, szóval nem tudom. Pont tudnék szerezni havertól egy gainward-ot ami passzív is, tehát a hanggal és a fogyasztással sem lenne gond, nem kéne állandóan kivenni a kártyát.De ha tényleg ennyire számít, akkor marad a 9600gt, és legfeljebb mindig kiveszem, és csak szükség esetén használom.
Azt is olvastam, hogy ezek a physx számítások nem igényelnek nagy erőforrást, mert a grafikát az elsődleges gpu számolja, a társkártya meg csak a fizikát számolja, ezért gondoltam elegendő lenne egy kisebb, de azért erős kártya is.
-
fenergie84
addikt
válasz
belinho
üzenetére
Én is ilyen dilemmába voltam, mondjuk nekem bírja a konfig a plusz kártyát, de mindenféleképp egy tápcsati nélküli kártyát kerestem...
Nekem egy ilyenre esett a választás, mert olcsó volt...valamint kiderült, hogy olyan halk, h még ilyen kártyám nem is volt...
Ami a 9500gt-t illeti, kipróbáltam és szépen lehúzta az 5850 teljesítményét, szóval nem ajánlom...
9800GT felettit keress
-
belinho
senior tag
Üdv!
Miután meglett az új kártya AMD 6850 a régi egy giga 9600gt volt, elgondolkodtam a hybrid konfiguráció kiépítésén.Viszont lenne pár kérdésem:
A procim Intel c2d e8500 3.68ghz, mellette 4gb ram, p45ds4-es giga lap, egy 320-as vinyó meg egy ssd és ezt táplálja egy corsir hx 450w-os moduláris táp.
Szerintetek elbírná a 6850-t meg a 9600gt-t együtt?A másik probléma, ha elbírja is akkor ha mindig benn van a 9600gt akkor sokat fogyaszt a rendszer szerintem, meg hangos is a zalman venti miatt.
Szóval vagy kiveszem mindig a kártyát, s csak akkor teszem be, ha van valami jó physx-es játék pl: batman, metro2033.Vagy eladom a 9600gt és veszek belőle egy passziv 9500gt vagy egy gt 220-ast, amik jóval kevesebbet fogyasztanak, nem kell tápcsati sem nekik, meg hangtalanok, igy nem kell kivenni a kártyát, de ezek gyengébbek a 9600gt-nél.
Várom a tanácsotokat! -
djyuri
őstag
Köszönöm szépen..akkor azt hiszem bepróbálom azt a társ GTX kártyát....
Remélem még a hónapban jelentkezem az eredménnyel.
Köszönöm!

-
klac
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Hello.
Olvasd viszza a korábbi hozzászólásaimat, ott találsz rá megoldást.
-
fenergie84
addikt
Szevasztok!
Újra itt vagyok, mert nem hagy nyugodni, hogy nincs Physx-em a gépben
Szóval az 5850 mellé tettem be egy 9800GT-t, felraktam 258,96 Nforce-t meg az 1,44ff javítást.
Ahogy a képen is látszik, a pipa ott van a physx-nél, de a fentebb linkelt MarsBenchmark-nál CPU-t ír ki physx számításra...beállítási lehetőséget meg nem találok, ja és mikor egyedül a 9800GT volt bent, akkor szépen kiírta a progi, hogy Physx CPU-->GPU-ra váltott...nem értem...
Valaki ötlet? -
djyuri
őstag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni,hogy melyik videókártyától használható az a funkció,hogy a második kártyát Physics kártyaként tudja lekezelni? És baj az,ha a második kártya függőlegesen csíkozza a képet? (ergo talán ramhibás)... Jó áron lenne a cucc és kihasználnám,ha tudná

ui.: 9800GTX+ OC a kiszemelt és a jelenlegi(ami hibátlan kari)az is egy 9800GTX+oc

köszönöm

-
klac
aktív tag
Teszteltem, PhysX, és PhysX nélkül, ezzel a géppel.
Van látványbeli különbség, eléggé észrevehetően, szóval rengeteg a különbség. -
Sonja
nagyúr
New GPU PhysX benchmark released for online shooter Mars
Lehet tesztelgetni.

-
flash-
veterán
van valami lista hogy mely játéknál érdemes és melynél nem a physx?
-
ruti
Közösségépítő
válasz
marositech
üzenetére
Azért működik, mert a physX-nél nincs SLI vagy XFire kapcsolat a kártyák között.
-
e00dgy
aktív tag
válasz
marositech
üzenetére
Hát még ma rendeltem meg a kártyát. Abból még nem nagyon lesz egy darabig semmi.
-
e00dgy
aktív tag
válasz
marositech
üzenetére
Neked működik ilyen párosítás a gépben?
Azt nem tudom, hogy az én alaplapomban ha belerakom a GT220 -at jó lesz e. Ez a lap csak Crossfire-t tud, az nem lényeg neki?
-
e00dgy
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy egy Nv 220 GT elég lehet physx-hez a rendszerembe?
8200 Ft -újan. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
marositech
üzenetére
FluidMark pl...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
marositech
üzenetére
A PhysX esetében elég kevés az adatmozgatás. Nem hiszem, hogy probléma lenne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
marositech
üzenetére
8600GTS-ig nincs jelentőssége ettől gyorsabb karit viszot már visszafogna a 4x slot.
-
marositech
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már róla szó lenne egy kérdésem.
Teljesítményvesztést okoz-e ha nem x8 PCI-E-be rakom a társkártyát, hanem x4 PCI-E-be?
Ha mégis volt ilyen kérdés, kaphatok egy visszavezető linket? Köszönöm! -
Dömy
tag
Sziasztok!
Az miért van hogy a Gpu-Z progiba alul nincs bepipálva a Physx, holott 'elvileg' az nvidia driver automatikusan telepíti komponenseként. Vagy azt külön kellene feltennem valahonnan?
-
klac
aktív tag
Azért megoldható Radeon és NVIDIA együtt és akkor a többi csak a programok megírásán múlik.
Sőt még CFX mellett is megy a PhysX.
PhysX nélkül.
PhysX el. -
Tuco78
aktív tag
Üdv.
Figyelj, teljesen félreértesz én nem sirok.
Az ati karim féláron hozza közel ugyanazt a teljesitményt amit a gtx480 dupla pénzért!!!
A fizika hiánya csak egy kis apróság de ha ilyen könnyen és olcsón megoldhatom mint,hogy veszek egy 8800gt akkor miért ne?
Én nem azt irom hogy az ati isten az nvidia meg szar hanem azt,hogy érdemes megnézni mindkét oldalt mielőtt vásárolsz és nem kell bevenni az nvidia marketingjét!
De hát aki fanatikusa valamelyik oldalnak az úgy is az alapján fog dönteni valamelyik oldal mellett! -
cytec
csendes tag
Üdv.
Emberek, nem értem.
Ha annyira jó az ATI akkor miért használja mindegyik az Nvidia-t mankóként?
Talán meg kellene kérdezni a gyártót, hogy a sok-sok év alatt miért nem tudott végre előrukkolni valamilyen fizikai támogatással a kártyáihoz?Ha pedig ilyen szuper akkor ne sírj fizika után, használd úgy ahogy van, ha már annyira jó.
-
cytec
csendes tag
Üdv.
Sokan már leírták a 8800 szériát, pedig nagyon is jók még.

-
Tuco78
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Ok.kösz a tanácsot akkor vesszek inkább mellé vmilyen karit.
A 9800gt biztos jó választás lenne?
Csak azért kérdezem mert úgy tudom az nvidia csak simán átnevezte a 8800-ast tehát akkor inkább egy 8800gt mert az olcsóbb is.
A fenébe most adtam el egy 8800gt-t amikor vettem a 4870x2-t
Ha ezt tudom akkor inkább megtartom! -
Tuco78
aktív tag
Még egy kérdés:
Valahol olvastam,hogy hibás vga-t(csikozza a képet) is lehet használni physx kártyának.
Mennyre igaz ez?
Mert van egy ilyen 9600Gt 512MB kártyám.
Meg a 9600GT nem fogna vissza a 4870x2-t? -
Tuco78
aktív tag
Sajna vga-t nem tudok beletenni még egyet mert a 4870x2 hűtése(Arctic Cooling Accelero XTREME 4870X2) 3 kártyahelyet foglal és takarja a slotokat!
Ezért egyedüli megoldásként csak az Ageia maradt volna PCI vagy PCIE 1x csatolóval.
De ezek szerint akkor sajna ez nem lenne túl jó... -
Tuco78
aktív tag
Szerintetek megérné venni a gépembe egy Aegia Physx PCIe1 fizikai gyorsitót?
-Amd x2 5600+
-4GB DDR2 800
-Radeon hd4870x2
-700W Hipro táppal
Lenne komolyabb változás látvány vagy teljesitmény terén? -
monosz
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Időközben teszteltem a legfrissebb NV drivert(ForceWare 270.61) Hybrid Physx-ben,és sikerült működésre bírni az 1.04ff Patch-el.A Vantage-ban valóban nem megy,vagy nem jelzi.De a Fluidmark,ill.a Maffia2,és a Metro-ban tökéletesen végzi a dolgát a fizikára használt NV kártya.
A képen,a Gpu usage4 a Gtx 460.
-
fenergie84
addikt
Közérdekű:
A múlt héten több napig próbáltam monosz mester segítségével egy GTS450-et physx-re bírni az 5850 mellett, de nem jött össze.
A probléma oka, hogy a physx javítás csak a 258.96 (azt hiszem) nvidia csomagig támogatott, viszont a kártya csak 260.XX felett működik, szóval, ha valaki GTS450-ben gondolkodik Ati kártya mellé, az ne tegye, mert felesleges... -
KisTopi95
aktív tag
Hello!
Hát ezt bírja még a tápom
Nagyobbat szeretnék, amit még elbír a giga 550p, de most nincsen rá keret. Próbáltam több driverral is, de nem nagyon jött össze semmi változás. A fluidmark 1.1.1-be a hibáról már tudnak, elvileg lesz rá valami patch is, hogy a felénél ne omoljon össze az nv kari. -
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, gondoltam kérdezősködök hátha valaki tud nekem segíteni. Most egy 5830-am van. Gondoltam hogy szebben menjen a maffia II meg a batman, veszek egy 8600gt-t. Ezt meg is tettem, csíkozós meg pöttyözős kari potom pénzért volt... Beraktam gépbe, fölraktam egy meg patchelt drivert. A GPU-z szerint 197.25-s. Ezzel már csak annyi problémám van hogy pl lefuttattam pár 3dmark06ot, hogy mennyit hoz. Hoz egy picit de nem túl sokat(6-700pt). Ellenben ha a fluidmarkot végigfuttatom, olyan mintha nem használná az 5830-at. Nemrég újra kellett rakjam a gépet. Kipróbáltam egy pár játékot(GRID, Pro street
), és azt vettem észre hogy minden szuperül néz ki, csak az autók néznek ki éppen r*hadt pixelesen...
Mitől lehet ez? Esetleg valamit rosszul állítottam be?A segítséget előre is köszönöm
Kistopi

-
klac
aktív tag
Nem mindegy melyik driverhez melyik Patch - et használod, ott a gond.
ASUS P5Q Deluxe lapban tegnap próbáltam 4870X2 mellett Gainward 8800 Gt 512 est 266,58 at tett fel a harder telepítő mikor a Win 7 64 bit felismerte majd feltettem újból és ezt követte a 1.04ff path, de nem volt az NV panelben PhysX kapcsolás, ezért a kapcsolót használtam, és jó lett.
Pedig csak ennyit csináltam semmi többet.
Bár csak a Physx Fluid Mark kal teszteltem, de működött és a GPU-Z is jól mutatta a kapcsolási állapotokat. -
sysrq
őstag
1.04ff patch, Forceware 197.25,
De most feladtam kicsit, fagyott mint a mélyhűtő, jövő hétvégén újra próba, addig utánaolvasok.
Először a legújabb 270.61-el próbáltam, abban benne van a physx driver, letöröl, 260, azzal sem megy. letöröl és a 197.25 (ebben benne van a patch) + phsyx driver.
Így már látta a gpu-z, de nem volt haszna.
Meguntam, lehetne kicsit egyszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tesómnál most döglött meg a 8800GT, az is ment a polcra dísznek. Ram hibás.. bár lehet PhysX re még jó lett volna, nem próbáltam. Bár 480 mellé sok értelme nincs berakni semmit. Főleg olyan alacsony felbontáson amin én tolom.

)

Van valaki aki physx-et nem játékra hanem munkára használja és tudna róla véleményt mondani? Nekem thinking particles és rayfire tool alá kéne főleg a physx, de semmilyen tapasztalatom nincs róla.
Közelgő gpu vásárlás miatt lenne fontos, mert alapból az amd most nekem a szimpatikusabb.