- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz echterion #39492 üzenetére
(#39493) Darth_Revan: +1, valamint utólagos, nem hivatalos támogatást a HIDevolution csinált RTX + P870 témakörben, de ők is csak a TM1-G alapjaira építve. Mondjuk némi hegesztéssel KM-nél is megoldható valószínűleg.
HIDevo-s géppel itt találsz tapasztalatokat: [link]
-
echterion
nagyúr
válasz Darth_Revan #39493 üzenetére
A bios modra van valaki már, aki meg tudja csinálni? Mondjuk ha ezt is venném, pár év múlva lenne csak aktuális. Ha addig nem tetszene meg más masina.
(#39494) MR007RM: Lyézus...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz frame120 #39490 üzenetére
Természetesen. Ha nem járatod csúcsra a géped, akkor érdemes is használni az UV-t, de ha terheled, akkor viszont meg kell neki adni azt amit "kér" és tűrni a hangos ventilátorokat.
Nekem pl. 800 MHz-hez 730mV van beállítva,(netezés és egyéb Mórickázás) de amikor 4.8GHz-en megy, akkor feltolom 1.4V-ra. Lehet matekozni, hogy ilyenkor megkarcolja a 95W-ot is.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Muerte #39485 üzenetére
Természetesen ki, mert nincsen tuning nagyobb (fizikai) teljesítmény nélkül. De ezt is egy szigorú tábla (azaz előre beállított értékek) szerint teszi a gép. De nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a TDP nem azt jeleni, hogy annyit pöfög el a proci a hűtés felé mindig, hanem azt, hogy ez a megengedett legnagyobb teljesítménye az adott komponensnek és az ezt ellátó perifériának. Különben hogy bírná az AW 138W-os hűtése a 90W-os CPU-t és a 180W-os GPU-t? (egyébként nem is bírja, de az egy másik kérdés )
Igen, nem csak azért kell a nagyobb feszültség, hogy legyen miből meleget gyártani, hanem azért is, hogy nem ugorjon az egekbe az áramfelvétel.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MR007RM
addikt
válasz echterion #39492 üzenetére
Ha nem, akkor mehet oda a kínai srác külső vga-s adaptere. Sikerült némi segítséggel mindent megoldania a veszteségmentes és áramkimaradás nélküli problémamentes használathoz. Az Ebay fogja megvenni tőle az egészet, vagyis hamarosan ott lesz kapható.
kb így fog kinézni (X16)
Persze ezzel egy időben esni fognak az mxm rtx kártya árak is.MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
echterion
nagyúr
Mérlegelem itt a dolgaimat, miközben tegnap elment a szervízbe a laposom, hogy ha úgy alakul, mi lehetne a kiváltó gép. Ráakadtam erre itt: Clevo P870KM. Ennek a vga-ja is cserélhető vagy csak a procija? Ha igen, rtx is mehet bele vajon később?
-
MR007RM
addikt
válasz Muerte #39477 üzenetére
Teszteltem, bő 1 órát bírta kilépés nélkül. Viszont nem volt olyan brutális mint eddig, az XTU beállításom is megmaradt. Előtte a gpu eddigi pici minusz UV-ját visszatoltam alapra, lehet azért. 1900Mhz már nem kedves neki, az volt beállítva előtte 1800-ra magasabb tartományoknál plafonnak. Megyek vissza tesztelni.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
frame120
tag
válasz KillHates #39484 üzenetére
Ez igaz a konfigurálható tdp-s procikra is? A 8750H pl. 35/45W (az én gépem ezt használja silent módban) és 45/60W(ezt meg normál módban) tdp-vel is tud pörögni és a hwinfo-ban, throttlestop-ban és xtu-ban sem lépi át a fogyasztás az adott korlátot, ha be van állítva. Illetve -125mV UV-vel 35/45W módban kb. ugyan akkora frekivel üzemel a proci, mint UV nélkül 45/60W módban(ezt kiméregettem renderelés alatt). Ezért gondoltam, hogy akkor nem száll el az égbe az áram. Persze ezek csak felső korlátok, hogy alatta mit művel azt nem tudom.
Egyébként érdekes, hogy úgy rémlett az eredeti biossal lefelé akárhogy tudtam korlátozni a tdp-t, most meg 3 windows updates bios frissítéssel később csak a két intel által meghatározott tdp módot tudja. Mondjuk anno XTU-ban szórakoztam vele, most meg throttle stop-ban.
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #39488 üzenetére
Akkor telefon,legyen előkészítve a sorozatszám.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Mikulásbá #39487 üzenetére
Sajnos az "online chat" még nem készült el... Hegesztés alatt van már lassan 1 éve
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Muerte
Topikgazda
válasz KillHates #39484 üzenetére
Szorzózár mentes prociknál ki lehet tolni a TDP-t,legalábbis az enyém 80-90W-ot mutat 55W helyett hwinfo-ban,ha max 100W-ra állítom+ megrántom 4,5-4,7GHz-re+ kap ~ + 2-300mV-ot.
Ez lehet bios függő is,meglehet hogy Echterion gépénél pont az kavart be valamit.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz frame120 #39470 üzenetére
Majdnem igazad van, de sajnos a TDP érték állandó, mert az az EC táblában van tárolva, azaz a proci mikrokódjából olvassa ki a multikontroller és az vezérli le a VRM-et, hogy hogyan delejezze a procit. Ezért van az, hogy UV esetén is fog trottyolni az a proci ami eleve trottyolt, ha szintetikusan csúcsra járatod, mert a teljesítménye nem fog változni, csak a görbe, hogy hogyan éri el azt. Ezért van az, hogy alacsonyabb felszültség (gy.k: V) esetén a felvett áram (gy.k: A) megnő mert a mikrokódban az alapértékekhez rendelt teljesítmény TDP értéke van megadva. Sokan nem tudják, hogy a processzorokban nincsen hőmérő, a gép az aktuális hőmérsékletét az adott perifériának a felvett teljesítményből számolja ki, tudván, hogy mennyi a TDP-je, azaz egy adott DIE-on keresztűl éppen az adott Watt értéknél mennyi tojás tud megsülni. Jártam már úgy, hogy sérült EC tábla miatt folyamatosan trottyoltatta a procit a gép, mert 100-105 fokokat mutatott, közben meg a hőkamerán 50-55 fokos volt minden a gépben.
Szóval ez elég összetett képlet amiben az UV-zás egy olyan tényező, ami elég könnyen megölheti a VRM-et. A gyártók is elég sok prototípust megsütnek mire "kimatekozzák" hogy mi az ideális energiagazdálkodás egy új periféria beépítésénél. (persze már nem ennyire "analóg" a történet, mert már u.n. modulokat vásárolnak a fejlesztők/dizájnerek, amiknek az "összeszegelését" kell csak rábízni a droid villamosmérnökökre)Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
echterion
nagyúr
válasz frame120 #39479 üzenetére
Köszi szépen. Itt sajna a proci hűtése eléggé ki van centizve (meg a gpu is, vc ide vagy oda), ez ugyan miért ne lenne. Remélem, tudják javítani, vagy új lapot belerakni, mert ennyi pénzért nemhogy jobbat, ugyanilyen tudásút sem lehet kapni nem csak az Acershop-nál, de máshol sem, így én csak buknék azon, ha csereuti vagy kp lenne a vége. Majd kicsit másképp csinálom, ha visszakapom a gépem.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Mikulásbá #39480 üzenetére
Pont így csináltam én is mikor a G751YT-t vettem,de semmi gond nem volt velük,a doboz is,gép is magyar lokalizációs volt,az nem érdekelt hogy előtte kibontották vagy sem,nem lényeges.Én nyugodtan vásárolnék onnan máskor is.Persze vásárlás előtt nem árt őket felhívni és nyomatékosan rákérdezni a dolgokra
-
nagyúr
válasz Pocok256 #39474 üzenetére
Az a gond,hogy mindkettőtöknek igaza van.A Digiprime-nak engedélye van a bővítésre az Asus-tól,a hivatalos magyar forgalmazású gépekre is.Ettől függetlenül még mindig akad szürke,kintről behozott gép is.Ezért kell elkérni a kiszemelt gép sorozatszámát és ellenőriztetni az Asus-sal.Ha stimmel,akkor AZT a gépet meg lehet venni nyugodtan,majd a sorozatszámot beregisztrálni.
-
KISDUCK
addikt
válasz MR007RM #39472 üzenetére
WoW Raid: olyan instance/dungeon ahova 10-40 fő között járnak a playerek mobokat és bossokat ölni a lootért.
Naxxramas 40-es Raid
WoW-ban azért az ekkora harcok zabálnak. Régen az első kiegészítő idején egy 25-fős BT Raid is gépeket fektetett ki. Volt hogy nem volt egy egész fps-m fight közben, annyira ment a hegesztés pedig minimumon játszottam fullhd felbotáson.Bónusz:PVP 40vs40 alterac valley
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
válasz Muerte #39473 üzenetére
Persze hogy nem, viszont akkor bátran mondjátok neki mit és mennyiért....i10, rtx 5000 minimum.
Azért nincs vsync mert ennél a játéknál indul mindig újra a gépem ha benyomom. Ezt csak nélküle tudom futtatni, tudod régi dolog.
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Pocok256
veterán
válasz blue_23 #39467 üzenetére
Ne fárassz pls nyilván nem ezekről beszélek hanem azokról a gépekről amik HIVATALOSAN nem kaphatóak Magyarországon... Ne játszd pls az értetlen rettentően fáraszt mindent 3 szor 4 szer leírni mert beleokoskodnak mindenki tudja és érti mit írok szerintem te is
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Muerte
Topikgazda
válasz MR007RM #39472 üzenetére
Ennek semmi köze ahoz amiről a diskurzus folyt..
Mé' is nem kapcsolod be a vsyncket,meg NVCP-ben a Low Latency mod-ot ultra-ra?
Egyből legalább 8-10°C-kal hűvösebben menne a vga,meg a proci is,tök értelmetlenül hajtod a cuccot fullon...nincs valós 90 fps 60Hz-es panelon,csak töri a képet,annyit érsz el vele.[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
Sosem fogom megtudni miről beszéltek, nem baj. Én ezt szoktam nyomni időnként. 4mag 8szál, 1070....itt a gpu eszik inkább, vagy a beállításaim is közre játszanak, a cpu tök mindegy hova lépek, lehet 40 fős, sosem izzad teljesen. A hőfok az más, momentán már járna az újrapasztázás. Nagyon játékfüggő mire mennyi kellhet.
(raid nálam nincs)[ Szerkesztve ]
-
frame120
tag
válasz echterion #39469 üzenetére
Pont ma futottam bele valami fórumon, hogy a predator 500-ak kaptak egy updatet, amivel már 70W-ig elengedték turbo power limitet. Neked is ezen ment amikor elhalt(ha jól emlékszem neked is ez a masinád van)?
Gondolom a vrm még a 45/56W-os gyári korlátra lett tervezve UV nélkül, a mérnökök kimatekozták, hogy 70W-ig még elbírja az áram növekedést, így kiengedték az updatet, de az UV-val már sok, amivel persze nem számolnak.UV-nek amúgy is úgy van hőmérséklet szempontjából értelme, ha az ember annyival lejjebb viszi a power limitet, így a működési freki ugyan az marad, az áramfelvétel ugyan az marad, de a felvett teljesítmény és a hőmérséklet alacsonyabb. Legalábbis én így gondolom, a nyomorult gépem nem írja, hogy mennyi az áramfelvétele a procinak, csak pislog a current limit throttling.
Amúgy én is gyári limitekkel használtam egy darabig, örültem a plusz teljesítménynek, de olvasva killhates eszemefuttatását az elfüstölt AW gépekről inkább visszább vettem(mondjuk én nem stressz teszteltem a masinát, csak renderelgetek néha ezt azt blenderben).
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Pocok256 #39455 üzenetére
En is tolom a classicot, most berantott eleg szepen, viszont egy erdekesseg hogy eddig minden jatek alatt kapott a gep -140 UV-t minden birta meg a teszt progik is, wow classic 200% renderrel 3 perc es ujraindul meg kikacsol a gep
Vissza vettem 130 ra igy jo.### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Beri78
őstag
Mindenkinek köszönöm a választ. (MR007RM, KISDUCK, Pocok256)
Akkor ezek szerint nincs olyan low budget laptop (180-250k között), amin akár egy 40-40 raid is teljesíthető?Mondjuk nekem messze nem kell ultra beállítás A Legion laptop 1050ti-vel 7-es quality-n nyomta, igaz 20-as raidben....
Akkor szerintetek mi az a legalsó szint, amin még a raid is belefér, és graphic quality 5 tartható 60 fps-sel...szerintetek?
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
Metacska
aktív tag
válasz KISDUCK #39461 üzenetére
Köszi.
Közben jobban kerestem és találtam infómorzsákat.
Viszont például hivatalos ASUS viszonteladók, szóval szürkeimportos tákolt masinákat nem igazán értékesíthetnének.
Régebben (2014-2015) még valóban bolti garanciát adhattak és machinálhattak, de gyártói garancia biztosítása mellett ez fura lenne. Persze kár lenne elvitatni, hogy ha régen ügyeskedtek, akkor miért ne menne ugyanaz most is...........[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz Metacska #39458 üzenetére
"Rengeteg típusból kapható náluk olyan config, ami máshol itthon nem."
Ez az egy baja van csak... sok esetben nem magyarországra szánt gépet forgalmaznak .... aminek a garanciáját magyar szervíz vagy elvégzi vagy nem ... ha nem akkor a bolton keresztül kell intézni ami eszméletlen macera..
-
blue_23
senior tag
válasz Metacska #39458 üzenetére
4 évvel ezelőtt engem is óva intettek, hogy előfordulhat az eladott laptopokhoz nincs Magyarországon érvényesíthető garancia, ezért vásárlást követően érdemes megkérdezni a gyártót, hogy ne maradj hoppon (szériaszám alapján).
Bár abból kiindulva, hogy az oldal azóta Asus Gold partner, magyar Asus honlapján is fel van tüntetve mint forgalmazó, meglepődnék, ha probléma lenne.
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
Metacska
aktív tag
válasz KISDUCK #39448 üzenetére
Keresem, de nem találom a Digiprime-os kritikát.
Mi a baj velük? Most készülök náluk gépet venni nem kevés pénzért. Gyártói garanciát adnak. Innentől kezdve, ha bontatlan a csomagolás, ép a gép, nem sok közöm lesz hozzájuk a jövőben.
Rengeteg típusból kapható náluk olyan config, ami máshol itthon nem.
Köszi.
-
MR007RM
addikt
válasz MR007RM #39454 üzenetére
Még annyit, szerencsésebb lenne ha a csövek a ventilátorokból jönnének ki nem pedig ráragasztva a tetejére ami mostanság sajnos nagyon divatba jött. Nem kap a hőcső vége elegendő hűtést azon a végen, a másik vég forró szerepével szemben, nem lesz elég hatékony a cső belső keringése, vagyis magyarul sz@rt sem ér hogy ott van.
Erre az észrevételre kritikát csak a mestertől fogadok el. Tőle is csak privátban.
MSI-nél csak a GT szériát mint prémium kategóriát ajánlom annak aki minőségre vágyik. Nekem is olyan van, az a baró.
-
Pocok256
veterán
-
MR007RM
addikt
válasz MR007RM #39452 üzenetére
MSI GL63 ..... valszeg talán nincs nagy eltérés kategórián belül.
(#39453) t.imi: Van már annyi féle ezekből.
Tennék még be pár csövet + fúrnék bele pár lyukat.[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
Jó kérdés! Így hírtelen......
Videó alapján habár nem szedte szét kétkörösnek látszik a hűtés.De majd a többiek megmondják.
-
-
MR007RM
addikt
válasz KISDUCK #39448 üzenetére
Ez tényleg siralmas.
Ha most magamnak kellene gépet keresnem talán nem lennék ennyire felületes. Elég sok időt bele kell ölni ebbe, ehhez nincs türelmem. Minél többet vagyok itt annál bonyolultabb ez nekem.
Az biztos olcsón nem lehet megúszni ezt a témát hiába szeretnék sokan.MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
KISDUCK
addikt
válasz MR007RM #39447 üzenetére
Hát szerintem szűkös ez a hűtés ennél az msi-nél. Pár hónapja gondolkoztam rajt én is, de el is ment tőle a kedvem amikor megláttam ezt:
Beri78 fórumtársnak semmit nem merek ajánlani 180-220k körül. A digiprime-tól pedig a "milyen notebookot vegyek" topikban óva intenek. A tavaszi-nyári időszakban nézegettem én is rengeteg gépet, de semmi használhatót nem találtam 180k-300k között, de még 400k-ig se volt olyan amire azt mondtam, hogy oké, ez jó lesz.. Nagyon hálás vagyok echterionnak, mert ő linkelt még ide egy utolsó darab dell 7577-t 280k-ért. Az a gép húzott ki a laptopválasztós csávából és elégedett is vagyok a masinával (teljesítmény/minőségben és ár/érték arányban nagyon jó kis gép)..
-
MR007RM
addikt
válasz KISDUCK #39446 üzenetére
Értem.
Az MSI-nél az erősebb i7-es változatra gondoltam ami fontosabb egy ilyen játéknál.[link] Viszont így több is mint az említett rá szánt összeg.[link]
De mindegy ezt bebuktam.[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz MR007RM #39445 üzenetére
Nem olvastad amit írtam ugye? Nem mindegy hogy erdőben ugrálva vagy raid közben mérik azt az fps-t. Lenovo 530 15-ös raid 1050ti + 8300h szépen behuppog az fps 16-ra és ez csak 20 fő, nem 25 meg nem 40-es raid meg nem 40vs40 battleground.
hp pavilion gming 150ti + 8300h itt a szellemvárosban van 120 fps. Remélem most már érted a mondandóm lényegét?! A wow nem egy benchmark, nincsenek benne állandó terhelések....
Írhatod a kollégának hogy i7 jobb lenne meg rtx5000 32gb-s ebayről bele és jól megy a wow, nyilván okkal kérdezte ezt a 2 gépet.szerk.: nem figyeltem az msi gf63 8rc csak 1050-nel kapható, szóval gyengébb a grafikus teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
válasz KISDUCK #39444 üzenetére
Én ezt a UserBenchmark-ot néztem összehasonlítva az ajánlott gtx 750 Ti kártyával összevetve az 1050 hogy teljesít. A proci nem kérdés mondjuk i5 3gen vs 8gen esetén sem melyik lehet a gyorsabb. i7-el jobb lenne az biztos.
Mondjuk ja benéztem....nem laptop. Szóval értem.
[link] az is ott van. Jól teljesít.[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz MR007RM #39443 üzenetére
Azért a wow nem ilyen egyszerű, egy elég masszív multiplayerről van szó. Nem tudom hogy most a játékmenet hogy szuperál, de ott vannak/voltak 25/40 fős pve raidek ahol kellett azért min 30 fps és ment ott az ívhegesztés rendesen, pvp-ben van/volt 40v40 ahol megint ment a hegesztés, városokról ne is beszéljünk... addig amíg az erdőben egyedül püfölöd a gombát, addig megállja a helyét a rendszerkövetelmény, de nem tovább.
-
MR007RM
addikt
válasz Beri78 #39438 üzenetére
World Of Warcraft (gépigény)
Valamikor régen még Amiga -val toltam Macintosh emulátorral....ahogy nézem i5 gtx 1050 nem lehet gond neki.
-
-
KISDUCK
addikt
válasz Beri78 #39438 üzenetére
MSI GF63 8RC notebookcheck teszt
Acer Nitro 5 (Ryzen 7 2700U, Radeon RX 560X, FHD) laptop teszt
Az acernek van egy kis gyári kehéje aksiról: fórumtárs beszámolója r5 2500u-s gépről, nem tudom hogy a 2700u-val szerelt gépet is érintheti-e. -
KISDUCK
addikt
válasz echterion #39437 üzenetére
"Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó alkalmazások tesztje" olvasd el, én régen ez alapján klónoztam, de a Bootable Partition Manager is jó erre a feladatra. Elég egy nvme slot, abba átrakod amit menteni akarsz, beteszed a gépbe az előre elkészített bootolható usb-t a választott programmal, madj egy tetszőleges háttétárra lemented iso-ba rendszert amiből visszaállítod a meghajtódra ha visszakaptad.
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Bocs a láma kérdésért - de köztetek van aki tartósan játszik World of warcraft-ot laptopon? Ki milyet használ ehhez? Nekem igazából csak ez az egy játék lenne, amit laptopon játszanék - különben iroda programokat használok.
Laptop téren kicsit se vagyok otthon, így nem tudom mi lenne elég....MSI GF63 8RC (220e huf) ?
Acer Nitro 5 AN515-42-R7TX (190e huf) ?A 1050-es kártya i5 procival elég? Mennyire hangosak ezek a gépek ilyen játék közben? Max napi 2-3 órát menne a masina. Tudom, hogy a fentiek belépő kategória, de erre a felhasználásra elég lehet? Utána olvastam sokat, de már túl sok infó jött....és nem tudom mi lehet az igazság...
Köszi a segítséget
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
echterion
nagyúr
válasz Pocok256 #39434 üzenetére
Na igen, ez működik, ha van rendszered, ami működőképes és elég nvme slot-od. Na most nekem csak olyan gépem van itthon, amiben egy slot van és azon megy a win. Tehát vagy a mentendő ssd- lévő rendszert használom, vagy mást nem, mert nincs is ilyen linuxom és még sose használtam linuxot. Most épp karikázik a másik laposban az ssd, megátom, mi lesz. Pc-ben nem állt fel, el se kezdte a boot-ot.
-
MR007RM
addikt
Én még mindig a Paragon Hard Disk Manager (15) Professional-t használom hdd vagy ssd klónozásra. Van pár megoldás.
-
Pocok256
veterán
válasz echterion #39432 üzenetére
Miért kéne felállnia a rendszernek <3
Beteszed az ssd t a gépre rádugod azt amire kiakarod menteni a cuccokat majd fogsz egy linux live telepítő usb t arról bootol a laptop és onnantól azt és oda másolsz ahogyan és amikor csak akarod. Problem solved
hihetetlen megtudjátok nehezíteni a saját életeteket
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz echterion #39432 üzenetére
Ha nem áll fel a rendszer,de csökkentett módban elindul,akkor már le tudod menteni a cuccaid elvileg,bár volt olyan eset 1x hogy sérült fájlokként másolt le külső vinyóra adatokat,ezért ha windows alól nem 100-as,akkor van egy progi:Mini Tool Power Data Recovery.Sok mindent tud.Sokszor megmentettem már vele döglött vinyóról/SSD-ről (amit a win csak formázni lett volna hajlandó) adatokat másoknak.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
Acer Ferrari 2005-ből [link] Ez is olyan mint az én ősrégi Travelmate 4270-em,még mindig megy,pedig naponta használják.
Abban x1600 ATI van,ebben x700.Érdekes hogy ennyi év eltelt és még nem döglöttek meg. -
addikt
válasz blue_23 #39425 üzenetére
Na majd meglátjuk, én kíváncsi leszek rá azért. Kb. 16 nap még és kiderül.
A 2019-es Helios 300 meg Európában egyelőre durván túl van árazva. A tavalyi verziója viszont már szépen beárazódott normális szintre 900 Euro környékére.
Nekem a lényeg az, hogy lehessen tőlük cégre rendelni, mert akkor még tudok faragni az árából valamit.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
blue_23
senior tag
válasz Hopkins95 #39424 üzenetére
Biztos több lesz. Amerikában 1100 dollár Helios 300, ami Németországban 1400 euro, itthon 500k forint.
Ez a lapos amerikai áron 1800 dollár, akciósan 1500, szeirntem 1900-2000 euro körül lesz Németországban.
Én is fülessel játszom, de a 56 dB Helios 300 annyira hangos volt, hogy hallható fülessel is, ez a lapos pedig ennél is hangosabb.
[ Szerkesztve ]
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
addikt
válasz blue_23 #39423 üzenetére
A hangja az nem érdekel mondjuk, mert fülessel játszom általában. 550 ezer az sok, legyen 450 ezer azaz 1500 Euró és akkor boldog leszek. Ha ugyanannyi lesz Euróban mint Dollárban, az korrekt, és akkor azt már nem is veszem figyelembe, hogy amúgy az Eurónk erősebb.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
addikt
válasz matyee #39421 üzenetére
Igen, de ha ez ilyen paraméterekkel érkezik és ilyen tömeggel Európába is, akkor az egyik eddigi legkönnyebb és legjobb üzemidővel rendelkező gaming laptop lehet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz echterion #39359 üzenetére
Megtaláltam az ideális gaming laptopot! Igaz drágább mint amit írtam, de megérné talán ezt a pluszt!!! S még SD kártyaolvasó is helyet kapott benne. Dave Lee videója róla: The IMPOSSIBLE Gaming Laptop
Európában nem elérhető egyelőre, valaki viszont ezt linkelte az egyik kommentben: The New XMG countdown
Állítólag Európában az XMG-től kapjuk meg ugyanezt! Kíváncsian várom mennyibe fog kerülni, 1500 Euróért ez egy elég jó Deal lenne!
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
válasz MaxxDamage #39409 üzenetére
Persze hogy kell, de nem ennyiért. Ez a kártya a világ egyik csodája. Nem kellene hogy létezzen, de létezik! Ehhez fohászkodom már egy éve és láss csodát valaki meghallgatott. Az igaz hogy dugják fel az áraikat maguknak oda ahová kell, haha de kivárom nyugodtan a geforce változatokat mik ez után szoktak jönni szűkebb pénztálcát megközelítve.
(#39411) KillHates: Alig várom hogy lássalak. Vagy nem.... Csak semmi meghibásodás. Viszont igénybe vehetnéd az FBI kapcsolataidat hogy ez a kártya kinézhet-e magának, vagy sem. Nagyon szeretném.
Egyébként tudom már esedékes lenne a folyékony fém paszta csere, amint tudok meglátogatlak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #39408 üzenetére
Azt én sem tudom. Hogy legyen egy akkora e-péniszem, hogyha megfáradok két FireStrike között, akkor rá támaszakodhassak mint a kenguruk!
Persze, hogy semmi értelme, most is 180W-os tápról nyomom a Witcher-t 50-60 fps-el ami bőven elég (2000 MHz GPU, 2000 MHz CPU és 45 fokos minden)Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
gyépés
aktív tag
válasz Hopkins95 #39410 üzenetére
Én anno tavaly cybermonday alkalmával vettem az enyém ennyiért. Alapban az MSI drágább kicsit a többinél azonos kategóriában. Talán, mert kevesebbet trükköznek a gépeiken kölcséghatékonyság címen. De lehet csak a nevük miatt. Viszont sokszor akciózzák. Én vártam egy hónapot az akcióra. Az viszont biztos, hogy 1660 TI még akcióban sem fog kijönni ennyiért MSI-ből. Legalábbis én úgy érzem.
Az amazonon tényleg benéztem, a 17"-es, GL73-8RD van 1000 euro alatt, ami nekem is van. Valamiért azt többször akciózzák.
Neked lehet így tényleg nem ideális, csak a csatlakozók miatt gondoltam, mert a kategóriában ebben talán a legjobb.
Én olcsó workstationt akartam, jó hűtéssel, biossal, csatlakozókkal. Ez a gép tényleg inkább arra való. Most is egy usb-c dokkolóba van minden bedugva, csak a mini dp van még használva, ami daisy chainnel 2 külső monitort hajtmeg, és persze a táp. Szegény ember mobil workstation-je."Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
nagyúr
válasz PR0JECTNR56 #39400 üzenetére
Köszönöm az elismerő szavakat
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
válasz gyépés #39403 üzenetére
Utánanéztem az MSI GL63-8RD-nek, de ahogy látom ez sem a jó üzemidejéről híres. A másik dolog meg hogy 1000 Euróért a GTX 1050-es verziót kapom, ami szerintem annyi pénzért kevés. Legalább egy 1650 dukál már bele annyiért. Lenovonál ugyanannyiért GTC 1660Ti-t kapok ugye.
-
MaxxDamage
félisten
válasz MR007RM #39407 üzenetére
Most nem mondod hogy neked tényleg olyan kell? Mire? GTX 1070 neked bőven jó/elég szerintem.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz echterion #39404 üzenetére
Nem gondolom hogy lett ott fizikai sérülés.Normál esetben a BIOS-nak alapra kellene állítania mindent ilyen esetben a következő induláskor,de vannak esetek pl. AW17 / 18 is "beragad" kékhalál után és a szimpla BIOS reset nem oldja meg és nem is egyszerű mutatvány feléleszteni,de fel lehet.Nálad is valami ilyesmi vagy hasonló lesz a megoldás szerintem.Kérdés hogy a szervízben ahova kerül,mennyire fogják vágni a témát.
•Turn the system off and disconnect the AC adapter
•Disconnect CMOS battery and system battery
•Do a power drain (press and hold power button 30 seconds)
•Remove all memory modules
•Reconnect AC adapter and power system on
•Let laptop beep until it turns itself off
•VERY QUICKLY, WHILE IT IS OFF, BUT BEFORE IT ATTEMPTS TO BOOT AND LIGHTS COME ON AGAIN, INSERT A MEMORY MODULE
•System will start to beep 5 times
•Power system off
•Reconnect CMOS battery and system battery
•Replace any panels removed for access to memory modules
•Done…Esetleg ha majd beszélsz velük annyira kérdezz rá,meg tudják-e blind flashelni a bios-t usb-n keresztül ami alapra állítana mindent,az is egy megoldás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
Ezt találtam kisebb keresés után. Egy dolog hogy túl drága és az-e amit keresek egyáltalán. RTX 2070 van ddr5-el is 6 helyett?
Ez olcsóbb. Ja ez rtx 4000.....
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz PR0JECTNR56 #39400 üzenetére
Köszi. Biztosan meg fogják tudni. Vagy lapot cserélnek. Megvolt az átpasztázás, a feteken nem látszik semmi sem. Sok reményt nem fúztem hozzá, de azért csak hagytam fél órát pihenni elem nélkül, hátha...de nem lett hátha.
-
gyépés
aktív tag
válasz Hopkins95 #39378 üzenetére
Nekem MSI GL73-8RD gépem van. A GL63-8RD elég hasonló 15 inchen, lehet erre is érdemes ránézned. Német amazonon olyan 1000 euro körül van. Az anyagminősége nem tökéletes, de a BIOS-a, meg a hűtése szerintem teljesen OK, meg úgy nincs belőle kihazudva semmi, csak minden műanyag. Az akksiideje nem olyan erős szerintem, de nem nagyon használtam még akksiról. Viszont a portjai a legjobbak a kategóriában: hdmi, ethernet, mini pd, usb c, 3x usb a 3, kártyaolvasó, 2x jack (headset+microphone). Én szeretem, munkára használom.
[ Szerkesztve ]
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
MaxxDamage
félisten
válasz MR007RM #39399 üzenetére
1. Ne legyen úgy! Eddig jól bírja a laposod (nem mostani széria) és remélhetőleg fogja is gond nélkül. (bár nem kizárt az ellenkezője sem.
2. Sajnos nem tehetek mást, mint várok.
Beszéltem illetékessel, aki tud segíteni és a héten már nem ígérte, de Hétfőre igen. Felveszi a kapcsolatot a Holland illetékessel és kicsit talán gyorsítva lesz a dolog és talán a (most következő) héten rendezve lesz. Mint már mondtam, nem egyszerű az én esetem. ~Holland Asus ---> Ingram ---> Demand ---> Computrans ---> én (a cash útja)
Az első fázis sem ment még végbe
Nincs mit, miért borogatnom...max. akkor lenne ha a Holland Asus / gyártó már rendezte volna és itthon akadt volna meg a történet. Karacsonyig csak befejeződik a történet. A forint meg egyre sz*rabb◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/32GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000/Magyar billentyűzet!
- Dell Inspiron 8.gen I5 + Radeon 530 2GB VGA
- HP ProBook 640G5 Core i5 8.gen notebook
- Garanciás Acer Predator I7 - 32GB - RTX 3070 - 15.6" QHD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest