Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
kdavid23 #38291 üzenetére
Az ugyanaz a gép, mint amit én linkeltem. Persze le lehet csupaszítani, csak épp itthon nem éri jobban meg, mintha velük rakatnál be több ramot, ssd-t. Az egy év gari meg karcsú, mert ha a második évben saját koltségre egyszer visszaküldöd, már többet buksz rajta, plusz jóval macerásabb is a folyamat.
-
Darth_Revan
veterán
-
zbundy
aktív tag
Na 99%ban eldöntöttem melyik laptopot szeretném. Egy áldásért jöttem a hozzáértőkhöz
Ennél többet nem akarok rá költeni. Esetleg árérték arányban, anyaghasználatban, hűtés tekintetében ajánlanátok inkább mást vagy ez jó döntés? Elsősorban játékra lesz a gép.
Asus ROG Strix III G531GU-AL001
Processzor típus
Intel® Core™ i7-9750H
Processzor frekvencia
2,6 GHz
Grafikus vezérlő
NVIDIA® GeForce GTX 1660Ti
Grafikus vezérlő memória
6 GB
Memória
8 GB DDR4
Háttértár kapacitás
512 GB SSD
Kijelző méret
15,6 " -
válasz
KFORboy #38295 üzenetére
Én Starcraft2-ben benne vagyok. Úgyse győz le senki sem, még 1v2-ben sem, még úgy sem, hogy már fél éve hozzá se nyúltam a játékhoz. S csak a jobb kezemet fogom használni, billentyűzetet nem, sőt, inkább egér helyett touchpaddal nyomom majd ... nem. Érintőképernyőt fogom használni
[link] -
KFORboy
senior tag
Kellene már csinálnunk egy Discordot srácok...
De komolyan
KillHates persze emeltdíjas volna :"D
De még a végén megbékélnének az ellenszevek meg neadj Isten, lenne valami közös játék ahol egy csapatként szét RÉPELJÜK a nagy világ random játékosait. -
gera021
aktív tag
ASUS FX705DU-AU035T, ezt a tipust neztem ki altalanos hosszu tavu felhasznalasra, erdemes ryzen procival felszereltet venni?
-
MR007RM
addikt
[link]
Hát nekem ez akkor tetszene nagyon ha mind két végén mxm csati lenne.A hűtés az más kérdés......
-
Darth_Revan
veterán
Prime napok vannak most az Amazonon.
Gamer laptop terén pl Best Buy az új 2019-es Helios 300: [link]
Most ez a gép ezzel az akcival 395.000 Ft (minden költséggel, azaz erre már nem jön semmi rejtett költség) 450.000 Ft helyett.
- 9750h
- gtx 1660 ti
- 16 gb ram
- 256 gb nvme ssd
- 144 hz 3ms kijelző
- usa bill
- 1 év magyarországon is érvényes garanciaPrime előfizetés kell a rendeléshez, de van 7 napos ingyenes trial, azaz a rendelés után lemondható a Prime előfizetés.
Ilyen felszereltséggel lazán veri az összes másik GTX 1660 Ti laptopot. Egyedül az ASUS TUF laptop olcsóbb ennél, de minőségben a TUF meg se tudja közelíteni.
Sőt, ha Magyarországon is elérhető lesz ez a gép, akkor is tuti nem lesz 400k alatt. -
válasz
hszilard666 #38282 üzenetére
Ne reménykedj, nem a rommá tetovált f@szira gondoltam
-
válasz
hszilard666 #38280 üzenetére
Itt van Neked barátnő:
-
zbundy
aktív tag
válasz
echterion #38275 üzenetére
Köszönöm! Szemezgetek három géppel, amik már közelebb vannak a 400ezerhez. Ennél tovább biztos nem megyek. Másik topicban már kikértem a véleményeket, de kíváncsi vagyok itt van e valakinek tapasztalata valamelyikkel. Főleg az árérték arányokra lennék kíváncsi, illetve ki mit ajánlana? Számomra mindegyikben van valami előny ami a többiben nincs, nem tudom mi lehetne a legfontosabb szempont. Itt is vannak i5ös procik, ezek már jobbak? Vagy ugyan úgy kevesek lesznek?
Asus ROG Strix SCAR III G531GU
Ár: 365900-
Intel® Core™ i5-9300H Processor (8M Cache, up to 4.10 GHz)
256 GB M.2 PCIe SSD meghajtó
NVIDIA® GeForce™ GTX 1660Ti 6GB GDDR6Acer Predator Helios 300 PH315-51-749A
Ár: 385900-
Intel® Core™ i7-8750H Processor (9M Cache, up to 4.10 GHz)
1 TB HDD 7200 rpm
NVIDIA® GeForce™ GTX 1060 6GB GDDR5Ár: 364900-
Intel® Core™ i5-8300H Processor (8M Cache, up to 4.00 GHz)
256 GB M.2 SSD + 1 TB 5400 rpm HDD meghajtó
NVIDIA® GeForce™ GTX 1050Ti 4GB GDDR5 -
echterion
nagyúr
válasz
zbundy #38261 üzenetére
Igen, az lenne a legjobb, ha emelnél. Ennek a gépnek a legnagyobb rákfenéje az i5, sajnos a mai játékokhoz kevés, olyan szarul vannak megírva, hogy a sima 4 mag nem igazán elég, lásd pl. Ubi játékok, vagy az fps-ek többsége. Volt i5-ös gépem, a saját káromon tanultam meg, hogy egy 1060-ashoz már kevés az új játékokban, a régiekhez elég még.
-
válasz
MaxxDamage #38269 üzenetére
Az bánt az egészben, hogy anno, ha van nálam töltő a gépedhez, akkor ki tudjuk próbálni és nem engedtelek el volna 90 fokos CPU-val, addig b@sztattam volna amíg nem hozza a kívánt eredményeket. Mert oké, hogy Prime+FurMark alatt elfossa a mai gépek közül a legtöbb magát, de az nem "életszerű", de hogy játékok alatt is forr a rendszer, az elég gáz. Legközelebb majd jobban odafigyelünk...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
KillHates #38268 üzenetére
Lehet jó lenne ez, csak én várok el tőle túl sokat?
Fene se tudja...de ami van (leírva) az mind igaz és engem pl. nagyon zavar... és így pl. "gyártói" spec. szerint (nézve) nem tekinthető megfelelőnek... (szerintem)
Minden jó, ha a vége jó...és remélem ez a story is így végződik majd...csak nem tudni mikor!UI:
Az is kicsit érdekes, hogy 1x 85c a max. CPU temp, másodszor meg 96c+ és throttling van... (na ez sem normális) és ugyanazon körülmények mellett volt a teszt futtatva, max. volt egy restart a 2 között. -
válasz
MaxxDamage #38266 üzenetére
Hátb@sszameg! Kivagyok teljesen a 752-esed sztorijától, az évszázad mellényúlása
Azóta ha keresnek privátba, hogy milyen gépet ajálnok, leírom a Te sztoridat és elnézést kérve kihátrálok a kérésből.
-
válasz
hszilard666 #38251 üzenetére
Jaj, te mindig az egzotikusra buksz...
aztán a használhatóság/praktikusság, meg hol marad?
-
zbundy
aktív tag
Egyébként az ASUS TUF sorozatot úgy egészben érdemes elfelejteni vagy ezt az 505ös szériáit? Vagy az egész szériának az anyaghasználata a baj? Mert találtam komolyabb alkatrészekkel gépet a 705ösből is.
-
zbundy
aktív tag
válasz
matyee #38260 üzenetére
Áhh nem lesz ez egy gyors vétel. Pár napja már bújom az oldalakat, ma meg betévedtem már ide is végre. Itt nálam sokkal okosabb és hozzáértőbb emberek vannak a témában. De mondom valószínűleg emelek is az ár határon, hogy jövőre is elég legyen valamire az a laptop
viszont nem célom a felső kategória.
-
zbundy
aktív tag
válasz
echterion #38259 üzenetére
Köszönöm szépen! Hú ez elég jónak tűnik. Túl jónak
egész nap keresgéltem a lehetőségek közül, de ilyen áron ezekkel az alkatrészekkel nem nagyon találtam. Nem nagyon értek hozzá, de mi lehet itt a gyengeség? Vagy mit várhatok ettől játékok terén? Bár épp kezdtem elkönyvelni magamban, hogy emelnem kell a kereten a "erős" és minőségi gépet akarok. Átnyálaztam a fórumot is és az ASUS TUF és Dell G3 vonalat el is engedtem.
-
echterion
nagyúr
válasz
zbundy #38258 üzenetére
Sajnos csak i5-tel, de akad itt egy Dell Inspiron 7577 neked, talán ez lehet neked ennyiből a legjobb választás. Egy kérdőjel van itt csak: a vga normál vagy max-q design-os-e? De ha max-q is jobban jársz ezzel, mint a TUF-okkal. Szerintem.
-
zbundy
aktív tag
válasz
matyee #38255 üzenetére
Köszönöm. 1060as kártyával az én ársávomban (250-350e) csak az ASUS TUF sorozatot találom 504est, de ebben csak egy 3 gigás kártya van és egy 505öst amiben már 6gigás DDR5 van. De erről az ASUS TUF sorozatról se olvasok túl sok jót itt, illetve a másik topicban, legalábbis nem ajánlják. Van valami kompromisszumosabb megoldás vagy javaslat? Vagy jó lesz akkor az ASUS?
-
-
zbundy
aktív tag
Középkategóriás gamer laptopot szeretnék venni. Az Asus TUF FX505 és a Dell G3 sorozatok közül gondolkodok valamelyiken. Hardverileg hasonlókat tudnak ahogy nézem. Próbálnék ebben a 250-350ezer forintos ársávban maradni. Melyik laptopot ajánlanátok összeszereltségben, anyaghasználatban, megbízhatóságban? Illetve milyen procival és vgaval? Sokat számít, hogy i5 vagy i7 van benne? Vagy feküdjek rá inkább a kártyára? 1050, 1050Ti és 1060 a legelterjedtebb mostanában ahogy látom. Nem kimondottan legújabb játékokra lenne, de nem lenne baj ha azokat is elvinné valahogy, de főleg 2-3 éves címeket pótolgatnék.
-
Ha valakinek akadna otthon a szervbankban egy felesleges RH+ 0 bal veséje:
bagatell 2 M a Rádiumban. És nem tudom, mit fog szólni majd ehhez a legtöbb itthoni Asus díler, mert a nagykerben is 2.2 M a Mothership...
-
KFORboy
senior tag
Szegény Muerte... Már megint menyi x@rt el kell majd takarítania
-
válasz
Bluesummers #38230 üzenetére
0,5-tel nem volt stabil, Windows 9.5 kicsit akadozott / kifagyott, de -1-gyel már tuti jó.
Látom senki se hisz nekem... -
válasz
-
Raymond
titán
válasz
Eleg szar a Windows 10 nalad ha csak -100mV-t bir, az enyem -190mV-t is elvisz igy nekem most Windows 8.1 megy.
-
echterion
nagyúr
válasz
-
KFORboy
senior tag
válasz
-
Win 10-et alulfeszeltem 1-gyel, most Windows 9-em van.
-
MR007RM
addikt
[link]
Nincs túlárazva!
-
KFORboy
senior tag
válasz
Raymond #38226 üzenetére
Majd kitalálok oda valamit...
Igazából matricából már csak 1 darab van, az a szivárványos (igen mert olyan gay) a többit odaadtam ajándékba mert születésnapos volt haver...
Az üveg Jäger már csak extra volt hozzá.Szerintem azt fogom csinálni, hogy leragasztom teljesen, és kivágom a betűknél meg a világító Legion Logo-t.
-
-
MR007RM
addikt
válasz
KillHates #38222 üzenetére
Mikor mindenki letámad miért ne legyek befeszülve? Nehogy magadra vedd. Szakmai topik? Akkor legyen az. Azt gondolom hogy itt aztán minden bele kell hogy férjen a végletekig. A tuning miatt legyen az bármely komponensre értendő, azért ne kelljen már magyarázkodni? Főleg ha indokolt a kivizsgálása. Az hogy jajj ahhoz ne nyúlj meg ahhoz sem azt értem, de akkor mondjunk is valamit ne csak annyit hogy te "
hülye vagy" jobb ha rá se nézel.Győzzük meg a másikat szakmailag.
Szerintem, mint azt tudjuk, a power limit erősen értendő nálam. Nem lehet szintetikusan nagyon kihajtani csak egy pillanat mikor megkarcol nagyobb értékeket aztán visszaesik. Értsd mikor a vga egyszer korábban egy quadro bios kapcsán felcsapott 160W magasságába egy pillanatra és felnyitotta a szemem. Bizonyítékom van rá, te voltál a bűnös.Aztán volt valami, azóta sem sikerült, homály fedi.
Aztán lehet túl értékellek....amin végigmentem megszűnt a halálfélelmem, ez lehet hiba. Még te mondtad, nálam mindent meg tudsz javítani egy kérdésemre.Na jó, lehet szépítek kicsit.
Korábban szerintem jobb ramjaim voltak. 1.5V. Most nem enged szinte semmit mozdítani. A tuning fogyasztással is jár, és 2 féle modul barátkozik nálam(1.35V), nem igazán tuning barát.
(Bár beragasztottam egy hőcsövet azt nem a hőcsövekre, felszedhető. Sosem piszkálom véglegesre csak ésszel. Van még + 2db CPU és VGA borda fejenként, így merek kockáztatni.)Az a forrasztás még áll részemről is, meg ami lehetséges. És a 3 nem rég kapott hőcső gyöngyszem is rád vár mit fotón megmutattam korábban. Kétszer hibázhatsz ! Vagy neked annyi.
Még tervezem mikor hogyan nézzek feléd.
-
válasz
MR007RM #38215 üzenetére
Nem értem miért vagy befeszülve miont a hatos anya?
Szerintem én vagyok az egyetlen aki sztoikus nyugalommal kiséri figyelemmel azt amit a gépeden csinálsz és én vagyok az aki próbállak jó tanáccsal ellátni, aki próbálok valamit szakmai szemmel is fejleszteni a hardvereden, aki szerzett egy kis kompakt vízhűtés modult is, hátha azzal előrébb jutunk, aki rendelt kínából olyan speciális forraszanyagot amivel a hőcsöveket úgy tudjuk forrasztani, hogy azok ne károsodjanak.
Csak azért kezdtem el dünnyögni neked az UV-vel kapcsolatban, mert Pocoknak pont az okozta a gépe halálát. Ugyanis az EC nem sz@rakszik, ha kell a power, megadja azt a perifériának, mert az van az energiafelhasználási táblázatában (azaz az EC táblában). Láttam a beillesztett HW-info-s képeden, hogy 60W-al megy procid és 120W-al a GPU-d. Ez oké is, de ha alulfeszeled valamelyik perifériát, akkor is 60W és 120W lesz amikor szintetikusan kihajtod. És mivel P=U*I ezért ha az feszültséget csökkented, akkor az áramerősség fog nőni. És itt van a gubanc. A FET-ek elviselnek egy bizonyos feszültéget vagy egy bizonyos áramerősséget. És a VAGY-on a hangsúly! Tehát ha úgy kapja meg a CPU a 60W-ot, hogy 1V a tápfeszültség, akkor a FET-en 60A áram fut át. Ha 1.2V akkor 50A. Ha a FET gyárilag 60A-es akkor amikor UV-zod péngeélen táncolsz, nincsen tartlék, ha valami anomália miatt felborulna az egyensúly.
Az UV-t ennek ellenére nem tartom ördögtől valónak! Érdemes úgy használni, hogy 2D-nél, azaz amikor netezel-filmezel-gépelsz nyugodtan mehet az UV amíg bírja stabilan a CPU de amikor játszol vagy teszteled a géped akkor viszont hagyd az eredeti EC tábla szerint futni a rendszert, azaz lődd ki az XTU-t vagy a Trottlestop-ot.
Ami a memória tesztet illeti, tökéletesen jó a Winfos beépített memória tesztje is; elég alaposan dolgozik. De bátorkodom feltételezni, hogy mivel elég jó ramjaid vannak nem lesz azokkal semmi gond. DDR3-as rendszerekben mikor memória hibával találkoztam majdnem mindig a CPU vagy a CPU foglalalt volt a hibás... -
KFORboy
senior tag
válasz
MR007RM #38218 üzenetére
RGB világítás van-é?
(#38220) matyee:
A legjobb az egészben az, hogy 0.54 USD volt 50db matrica (36 rá is ment, szarabbak alulra réteg/hézag fedőnek.
Így védve van a karcokkal szemben a fedlap, immáron harmadik hónapja szépen tart rajta.Apró mellékes;
Amit korábban fikáztatok nálam, hogy a proci UV-val nem megy -170mV-al...
MEGY !
De összességében a végleges (nemtom már hányadik, sokadik hónapja) -165mV
A hőtermelésen nagyon meglátszik, atom stabil, órajelek is, Termal trotty nincs is sohanemse azóta akárhogy hajtom ki.Fenekét szoktam megemelni a jobb szellőzés végett, ekkor még a hűtés is barátságos maxra kijáratva is !
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MR007RM #38215 üzenetére
Engedd meg hogy idézzek kicsit: "mert ugye a RAM sebesség nem sok vizet zavar és úgy stabilabb maradhatna a gép?" Első fele baromság és a második fele még nagyobb... alapjába véve /gyári értékeken használva/ stabil a gép, UV-vel nemhogy stabilabb lesz...inkább pont az ellenkezője!
Én kérek elnézést, hogy teleírtam (sírtam) a topikot az Asus-os mizériámmal... de az igaz tényeken (megtörtént) eseten alapul, de ez most itt mi? (adott helyzet) Már elnézést!
Nem akarlak bántani, érzelmileg befolyásolni, kellemetlenséget okozni... csak a jó szándék vezérel félre ne érts! Előbb gondold végig mit miért csinálsz és mi lesz annak a következménye, eredménye.
-
MR007RM
addikt
válasz
hszilard666 #38217 üzenetére
Hordó szauna. Valójában nem annyira nagy belül. 2 ember fekve vagy 4-6, inkább 4 ember kényelmesen ülve. Pontosan 1 éve kezdtem izgulni rá. Persze ez a történet nem csak rólam szól, vannak egészségi problémák a családban.....ajándéknak (is) szántam.
Lesz majd gép fejlesztés(meg van is, csak nem komplett), bár igazából jó ha a mostanimmal megvagyok. Annyi minden van az életben, vajon mikor mire, mert mindenre nem telik egyszerre. -
MR007RM
addikt
válasz
KillHates #38209 üzenetére
Persze hogy majd kuka legyen mint Pocok AW-ja a nagy szakértelem mellett? Vagy tán beleférne némi teljesítménycsökkenés a cpu-nak hisz olyan erős? Egyik sem szimpi.
Milyen nyűgtől? Nem csak UV itt a fő kérdés, hanem tudni szeretném, hibás-e valamelyik RAM modulom? Tudnám-e használni, rendelkezésemre áll-e mind a 32GB RAM ha kell, vagy csak igazából a fele? Milyen kapcsolat áll fen a RAM és a CPU között UV függvényében? Ha más időzítéseket használok lehet stabilabb a gép az adott beállítás mellett? Ha nem húznám hanem pont fordítva, visszavennék a RAM sebességéből,(mint a gpu esetében egy negatív UV mely leszedálja a csúcs órajeleket) mert ugye a RAM sebesség nem sok vizet zavar és úgy stabilabb maradhatna a gép?
Most komolyan ki nem szarja le hogy Physical Memory Load mit mutat, de azért mivel az én gépem furdal a kíváncsiság. Ebből indult ki minden, felhívtátok a figyelmem aztán röhögtök azon hogy próbálom megfejteni egyedül, mert fingja sincs senkinek sem hozzá az okoskodáson kívül.
Az XTU-ban egyébként biztos nem véletlenül van RAM tuning opció is. Nem Bios állítás, nehogy elb@szd aztán szerelhetsz.....visszaugrik minden alapra ha nem klappol. Most tesztelek egy lazább beállítást, mert véletlen feltűnt valami.
Ha már a kérdés felmerült, tanulok belőle. -
KFORboy
senior tag
válasz
Raymond #38212 üzenetére
o_O
Most frankón leolt engem...Igazából a Legion feliratot nem akartam lematricázni, meg szerintem ott fel is jönne mert fizikailag más a felületi magasság... illetve hát... ott az L-Betű előtt igen, van hely... de annyira kevés, hogy egy fél matrica SE fér oda.
De most már muszáj kitalálnom rá valamit
Bár a hétfői projekt az lesz, hogy fehér akrilfestékkel kihúzom a mélynyomott szimbólumokat a seggénél, mert már unom, hogy így több mint fél év után se találom el a csatlakozókat ha nincs atomvillanás erejű fénysűrűséggel bevilágítva a közeg...
Lenovonak is mennyibe került volna ez? 2mp mint kb nekem is ? -
MaxxDamage
félisten
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #38207 üzenetére
Amúgy b@xtasd már meg kicsit az Asust mert megőrülök a várakozástól a Logout sztori folytatása kapcsán !
Jah igen, hogy on is legyek; Legion Y530-ra milyen retro wave stílusú hátteret rakjak ami passzol is hozzá ?
Tökre idegesítő, hogy már 2 hete nem találok semmi passzosat. -
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #38207 üzenetére
Akkor legalább a billentyűzetem OC-jában segítsetek... Lehet még a végén vörösen is izzana ami tök szép lenne !
-
KFORboy
senior tag
Én szeretném undervoltolni az SSD-m, mert akkor kevesebb delejt diszipál hővé !
Tudtok segíteni ? -
MR007RM
addikt
válasz
Pocok256 #38202 üzenetére
Akkor olvass vissza! Valami nem okés nálam és nem konkrétan a ram magában a felelős. Látom szokásod más baján röhögni te ilyen vagy mind tudjuk.
Ha nem tudsz segíteni akkor minek offolsz? Amúgy a netről bármit el lehet érni, akár az összes ide bejött kérdésre meg lehet találni a választ máshol amivel már foglalkoztak, és össze lehet rakni, ki lehet kísérletezni, csak legyen rá időd. De mind ez segítséggel jobb és biztonságosabb mivel nincs két egyforma gép. De nyugi tőled nem is vártam semmit.(#38203) MaxxDamage: "az én gépem máshogy működik".....Nehogy már komolyan vedd!!! Kínomban írtam, mert nincs rá válasz.
Irány a Ram topik, létezik, mond meg ott is. Nem a sebességen akarok állítani, az már rég ki volt vesézve. Nagyon nem is piszkálom, hisz amiről nem olvasok, tudom hogy mi azt hagyom.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest