Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • body007

    addikt

    Sziasztok!

    Még nem jártam erre, de mindjárt megakadt a szemem a lecsó recepten.
    Hááát, felénk tök máshogy csinálják (fordított a paprika / paradicsom arány), ezért gondoltam leírom :B

    - 1 kg tv papri
    - 2-3 db nagyobb para
    - 2 nagyobb fej hagyma - a lecsó alapja / lényege a hagyma)
    - só, bors
    - zsiradék

    ennyi az alap lecsó, de tuningnak ezek is kerülhetnek bele:

    fűszer
    - kömény
    - őrölt piros papri
    - majoranna
    - fokhagyma

    betét
    - roppanós virsli
    - kolbász (lecsó, száraz, bármilyen)
    - rizs
    - tojás
    - és ezek bármilyen kombinációja

    Elkészítés:
    Zsiradékot felhevítjük (természetesen egy darab házi szalonna az igazi), mehet rá a hosszában (nem túl vékonyra, min. 1 cm) vágott paprika. Meg kell sütni a paprikát óvatosan (kicsit megbarnul), jöhet bele a hagyma. Dinszteljük még pár percig (a hagyma üveges legyen). Mehet bele a kockázott paradicsom (isten ments, h meghámozza valaki :D) majd só, bors és ennyi az alaplecsosz nálunk.

    Ha valaki tuningolná akkor azt ilyenkor megteheti: 1-2 teáskanál piros parika, csipet majoranna, csapott teáskanál kömény, 1-2 zúzott foghagyma. Ha betétet is szeretne bele azt is ilyenkor kell beletenni, pl.: fél bögre rizs + 1 bögre víz, 5 szál roppanós (frankfurti, borjú, ilyesmi) virsli, fél szál kolbász (ha száraz kolbász kerül bele azt még a legelején a zsiradékba le kell sütni majd kivenni és ilyenkor visszatenni), 5 tojás...

    Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

Új hozzászólás Aktív témák