Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    Sárgabaracklekváros, és eperlekváros crostata, teljes kiőrlésű lisztekből

    Tavaly nyáron találkoztam ezzel a süteménnyel Olaszországban, és nagyon megtetszett főleg az, hogy a tésztája teljes kiőrlésű lisztekből készült, így gondoltam kikísérletezek egy ahhoz hasonló verziót. Könnyen és kevés hozzávalóból elkészíthető sütemény. :)

    Tészta:
    - 375 g liszt (KBL200, és TBL300)
    - 150 g vaj
    - 75 g tej
    - 112 g porcukor
    - Vanília aroma vagy vanilás cukor, fél citrom reszelt héj, csipet só
    - 10 g sütőpor

    Töltelék:
    - Eper és baracklekvár

    A szobahőmérsékletű vajat elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a többi hozzávalót. A tésztát csak addig szabad gyúrni, amíg összeáll, nem szabad "túlgyúrni". A hűtőbe tesszük minimum 1 órára, hogy a vaj ismét megdermedjen és dolgozni tudjunk vele, (egyébként, ez a tészta napokig eláll hűtőben, ha marad belőle érdemes eltenni).

    A tésztát kinyújtom és a formába illesztem, majd meghintem egy kis kekszmorzsával amire rákanalazom a lekvárt, 170 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütöm, amíg színt nem kap a teteje.
    Ha kivesszük a sütőből folyósnak kissé tűnik az állaga, de ha lehűl megdermed, ezt a süteményt csak hidegen szabad megvágni, különben szétfolyik, másnaposan a legjobb (nem úgy ha te vagy másnapos, hanem ha a süti az. ;) )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák