Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    válasz Bodor #5323 üzenetére

    Szóval akkor itt folytatom

    Ezek után feltettem az új Inteles Raid drivert, nevezetesen a Intel® Rapid Storage Technology (RAID) driver version 9.6.0.1014 for Intel® Desktop Boards.nevezetű szoftvert és drivert, melynek hatására az alábbi eredményeket kaptam .Ezeken az eredményeken nem segített a Diskeeper sem. A win7.-ben be van kapcsolva a TRIM funkció, bár szerintem ez nem sokat jelent, mert az ssd nem trimmes. Az eredményeken látszik, hogy az új inteles driverrel a kisebb fájloknál 16 kb-ig drasztikusan nő az olvasási sebesség, utána viszont siralmas lesz, míg az írási sebességek hasonlóak mindkét driverrel. Használat során kicsit fürgébbnek találtam a rendszert a programok indításánál, ami nem is meglepő, mert főleg kis fájlokat kell olvasnia, de mivel az átlag olvasás 70 mb-nak tünik, ezért megijedtem és "visszaghostoltam" a rendszert a régi driverrel, mert azért csak szimpatikusabb volt a 300 MB körüli olvasás....
    Mit javasoltok az általános használat és az ssd élettartama szempontjából? Melyik drivert? Vajon melyik esetben lesz tartós az írási és olvasási eredmény? (A régi driver a diskeeperrel együtt már bizonyított az egy év alatt)
    Hozzáteszem, hogy a Raid tömb még sosem volt 60%-nál jobban teleírva, és csak az oprendszer van és lesz rajta a programokkal.
    Üdv

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák