Hirdetés

Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Bodor #35477 üzenetére

Őszintén szólva eléggé meglepett a reakciód... :Y Eléggé félreértetted a hozzászólásom szándékát, ha azt szűrted le belőle, hogy "a kákán is csomót szeretnék találni"... :U
    Amit írtam, nem kötekedés volt, hanem puszta szakmai érdeklődés, és úgy gondolom, ezzel neked sem ártok - plusz ha valamit állítasz, és azt, aki olvassa a cikkedet, érdekli, hogy mégis mire alapozva állítasz fel egy bizonyos ponton ellentmondásosnak látszó elméletet (még ha nem is az, mert később megmagyarázod, hogyan gondoltad, akkor talán közös nevezőre jutunk), akkor azon talán nem kell megsértődni.
    Ha sokan esetleg referenciának használják fel a cikkedet, akkor nem árthat, ha kicsit jobban is belemerülünk a témába. A cikked elolvasása után legalábbis rólad is feltételeztem, hogy szereted műszaki szemmel megközelíteni a dolgokat, és érdekelnek a miértek, a magyarázatok is, kíváncsi vagy a hátterére.
    Éppen ezért is eléggé megrendült az ebben való hitem "a laptopok szarok" megjegyzésed, és a mostani, kvázi "mit tudom én, ez van, de nem is érdekel, miért"-típusú válaszod miatt. Az, hogy "a laptopok szarok", nem gyengén téves állítás, remélem csak türelmetlenségből írtad ezt, és nem gondolod komolyan.

Az mSATA SSD-s problémára: eddig nem igazán hajlottál arra, hogy dühös felindulások helyett megmagyarázd, hogy miért is gondolod, hogy ténylegesen annyira durván lassabb, mint ahogy állítjátok, ha Te magad írod, hadd idézzek a cikkedből:
    "A valós felhasználásbeli tapasztalatok és tesztek azt mutatják, hogy a magas szekvenciális és a 4KQD32 szegmensre vonatkozó IOPS értékek, szinte alig befolyásolják azt, hogy milyen gyorsnak érezzük a rendszerünket. Ezt a tényt nem győzzük eléggé hangsúlyozni a topikban!"
    Ezek szerint ne higgyünk a marketingdumának, ne gondoljuk, hogy olyan nagy különbség lesz attól, hogy valamelyik SSD-nél alacsonyabb vagy épp magasabb értékek szerepelnek.
    Nem arról van szó, hogy "nem akarlak megérteni", hanem az előző idézet és az általad korábban írtak miatt egyik szavad üti a másikat, pontosan ezért kérdeztem rá.
    Kíváncsiságból kérdezem, hogy próbáltad a kettőt? Összehasonlítottad azonos körülmények között? Ha nem, akkor feltételezem, Te is éppen a számokból indulsz ki, azokból a számokból, amelyek hitelét korábban megkérdőjelezted.

Az a baj, ha ilyen dühösen reagáltál, akkor ezek szerint a cikkeddel kapcsolatban érdeklődésként feltett kérdéseimet is "kákán csomókeresésnek" fogtad fel. Remélem azért nem így van.

Aktív témák