- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Modding és elektronikai kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Mi a véleményetek az LG 27GR83Q modellről?
Tesztek alapján fedné amit én szeretnék, de ha van valakinek ne tartsa magába a véleményét -
vaakuum
addikt
Adott egy 27GN950 monitor. Meglepve fedeztem fel, hogy a fórum görgetése közben maga a monitor zizereg, serceg, sistereg. Amennyiben nincs scrollozás, nincs, vagy nem hallható a hang. Ha az egeret a kattintható gombok fölött mozgatom, akkor is adja ezt a hangot. Nincs rajtam füles, ezért tűnt fel. Mi okozhatja?
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
Vettem egy LG Ultragear 34GN850 monitort és van egy érdekes csatlakozás hátul aminek a másik vége usb és a számítógéppel lehet össze kötni. Tudja valaki, hogy az mire jó?
-
Sziasztok!
Van egy LG 27UD58-B monitorom.
Van a menüben egy HDMI ULTRA HD Deep Color opció.
Ha ez ki van kapcsolva, akkor az én HDMI kábeleimmel csak 30Hz-el megy a monitor 4K-ban, de ha bekapcsolom, akko rmegy a 60Hz.2019-es Thinkpad-del, olcsóbb Medion laptoppal, és 2023-as MacBook Pro-val is teszteltem, mindegyiknél ugyanaz a helyzet.
A kábeleim nagyon régiek, tehát eleinte simán hihető volt, hogy csak 30Hz megy át rajtuk 4K-ban.
Mit csinál ez a funkció?
Létezik, hogy valami trükkel HDMI 2.0 adat átmegy a régebbi kábelen, vagy maga a kábel tudná alapból is, csak a monitor nem tudja máshogy? -
KaliJoe
tag
Sziasztok Tech óriások,
Van valakinek tapasztalata a LG 27QP88DP-BS QHD IPS Ergo monitor-ral. Mire kell figyelni a gép kiépítésekor, ami majd hajtja?
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Az volna a kérdésem, hogy nincs valami univerzális szoftver, amivel a monitor beállításait ki lehet váltani? Egy W2253TQ monitor (nem mai darab), de az érintőgombos vezérlésétől kivagyok.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
A minap beszereztem egy LG 27MP59G Monitort.
RX 570 kártyám van.
Nem vagyok egy nagy monitorguru, eddig csak rádugtam, és ment. Ezzel is ezt tettem, de ez valahogy nem tetszik. HDMI kábellel van a kártyára kötve.
1 méterről is látszik, hogy a kép vibrál, apró rombuszok rajzolódnak ki a képernyőn. Az, hogy pixeles, az gondolom a 27 colos full hd felbontás sajátossága.
Ha ilyen van valakinek tudna segíteni, hogy miket állítsak be rajta?
Előre is köszi. -
goboc78
tag
Sziasztok!
Az LG 27GL650F-B monitorról mi a véleményetek ? -
gaben94
csendes tag
Sziasztok!
1hete vásároltam egy LG 27 UL 600-W 4K-s IPS kijelzős monitort, azótais szenvedek, hogy mi lenne a legjobb beállítás a szememnek, vegyük most azt az esetet, ha mondjuk csak böngészek, vagy világos témában használok sok-sok editort. Brightness, contrast, sharpness, tudna esetleg adni valaki valami jó tippet? Hol homályos, hol bazi nagy a fényerő, hol nem tudom mi... tiszta rossz,előre is köszönöm a segítséget!
-
edda80
tag
Miért van az, hogy a monitorom Full HD-s, 75 Hz-s, de gamekben is csak 60-ig engedi Full HD-ben?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok, mivel nincs HP Monitor (Vagy egyáltalán Generic Monitor topic), remélem nem bánjátok hogy ide szemetelem az olyan kérdést, ami bármilyen monitorra igaz lehet.
HP Compaq LA2405wg CCFL háttérvilágítású monitoromról lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan tudom a csövek élettartamát maximálisra kihozni. Ha elhagyom a gépet egy-másfél órára, és kikapcsolom, vagy ha bekapcsolva hagyom minimum fényerőn? Úgyszint mi a helyzhet akár 3-4 órával is? -
Redplee
senior tag
Hello,
LG 27 GL850B monitornál nem tudok átállítani semmit, csak fényerőt, élességet. Kontraszt, gamma, szín, rgb, fekete, dfc ki van szürkülve. Miért?
-
Hemy7
újonc
Sziasztok!
Próba, szerencse...
Cseréltetett már valaki panelt LG 34UC** (34UC87, 34UC88, 34UC98, 34UC99) modellen? Mennyi pénzbe fájhat a művelet?
Köszi és üdv:
Hemy7 -
kpeter
tag
Sziasztok! Próbálom megfejteni az LG monitorok modell számának jelentését, de nem világos és leírást nem találtam eddig. Valami olyasmi kezd körvonalazódni, hogy pl. 34WN80C-B
34: méret
W: felbontás (3440x1440)
N: modellév (2020?)
8: sorozat, ami utal pl a bementek típusára/számára (7: nincs USB-C, 8 és fölötte: van USB-C)
0: multimédia (0 nem, 5 igen?)
C: ívelt (C = igen)
-B: szín (B = Black)
Ha jó nyomon vagyok, akkor a WK, WL, WN között 3 év különbség - ami persze nem baj, ha ez mondjuk az árban is megjelenik. Viszont ahol a betűk mögött 3 szám van, ott a 3. digitnek van külön jelentése?Bocs, ha volt már, kereső nem segített.
-
gilfoyle
őstag
Erről mi a véleményetek? LG 34WL750
Köszönöm előre is! -
Fortum
tag
Sziasztok !
Van egy LG 24MP59G IPS monitorom amit kb 2éve vettem. Össze van kötve két PC-vel (HDMI+ DP). Amikor a másik gépet használnám, csak akkor ad képet ha kihúzom a monitor tápját.
A másik probléma, FPS gaming módnál olyan képet ad, hogy szinte elviselhetetlen. Ilyenkor kalibrálni kell? (szinte egyből bekönnyezik az ember szeme tőle, nem játszom szinte semmit vele, de nagyon zavaró volt amikor kipróbáltam). XFX RX480-al használom.
A gyári drivere is elég béna szerintem, sokszor lefagy, összeségében nem vagyon túlságosan megelégedve vele.A HDMI és DP (club3D) kábelek újak.
Mivel ez az első "komolyabb" monitorom nem értek hozzájuk.
A felsorolt problémákat hogyan tudnám orvosolni?Köszi előre is segítségeket.
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Ma jött meg az új LG 29UM69G-B monitor és volna egy kérdésem.
A Default input source hogy álltható?
DP-on keresztül kötöttem a gépre, de ha így kapcsolom be a gépet akkor alap esetben nem érzékeli, hogy van input, át kell váltani manuálisan a DP-re.Never mind, kicseréltem egy másik DP kábelre és azonnal jó.
[ Szerkesztve ]
-
Ezvalid
csendes tag
Sziasztok!
(Ha lett volna már ilyen problémáról szó, akkor előre is elnézést)
Asztali PC mellett 2db LG 24MP59G monitort használok (a PC-ből 1-1 HDMI kábel megy a monitorokba). Általános felhasználás mellett semmilyen problémát nem tapasztalok, de amint elindítanék egy játékot (vagy akár a UPlay klienst önmagában), akkor mindkét monitor elkezd villódzani (a játékot csak egy képernyőn használnám, a másik képernyőn csak egyszerű böngésző vagy Discord maradna).
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget! -
laci12234
tag
Sziasztok van egy lg 29um69g monitorom
az lenne a kérés hogy hogy tudom bekapcsolni a freesyncet és az 1ms egyszerre bekapcsolni ??
hdmivel van össze kötve
és asus rog strix gtx 1070 es kártyám van -
Dr. Student
senior tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni,
LG monitort használok és leginkább játékra szeretném beállítani,
A következő beállítások megfelelő összehangolása lenne a célom -
Black Stabilizer - 0-100 között lehet állítani
FreeSync - On/Off
1ms Motion Blur Rediction - On/Off
Response Time - Low/Middle/HighÉrdekes, hogy ameddig a FreeSync bekapcsolva van, addig az 1ms MBR opciót nem is lehet állítani teljesen kikapcsolva van.
Tudnátok javasolni beállítást? Köszi.
-
Srácok, nekem 22MK430H-B monitorom van és az lenne a kérdés, hogy a HDMI MHL-t támogatja e? Előre is köszi.
-
Krihó úr
csendes tag
Zseniálisak az LG monitorok. Ajánlott!
-
D013
aktív tag
Sziasztok,
Bár LG, de egy 2016.os alsókategóriás fullHD tv-ről lenne szó, ezt használom monitornak már lassan 3 és fél éve. 60hz az alap, tegnap az AMD kezelőfelületén 5hz-kel ugrálva feljutottam 75hz-ig, és megy. A kérdésem, tudom hogy biztos sokan kérdezték már, mennyire vágja ez meg a tv éllettartamát? -
Sziasztok!
Megvettem ezt a csoda monitort.
De a Windows valamiért csak 59Hzn hajtja. Ezt hogy lehet átállítani?
Előre is kösziJah és hogy lehet beállítani, hogy a külső monitor legyen az elsődleges? Mert az világ kincséért sem...
-
Sziasztok!
Egy kicsit hülye kérdésem lenne.
Adott egy LG 20MK400H típusú monitor.
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg/20mk400h-p416124409/#termek-leiras
Azt írják és a képeken is van rajta fejhallgató csatlakozó. Ilyenkor ott hogy jön a hang? a HDMI-ről ?
Előre is köszi a választ. -
sunset
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy LG 27M59G-P full hd-s monitor. DisplayPort 1.2-es kábellel ,75 Hz-n megy.
A gépben van egy NV. 1060-as videó kártya. Ki szeretném próbálni az nvidia freesync-et,de az nvidia kezelőpultban nem jelenik meg a g sync opció. Ugye -ott tudnám beállítani.
Mi lehet az oka hogy ez a beállítás hiányzik? Vagy létezik hogy csak win 10 alatt jelenne meg?Nekem win 8.1 van. Mert minden más feltétel rendben van.A monitoron a freesync bekapcsolva, a csatlakozó megfelelő-és a videókártya is alkalmas a feladatra.A Legfrissebb NV. driver van fenn.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
nyamsas
aktív tag
Sziasztok.
Van egy LG 29WK600-w-s monitorom, viszont csak egy 1.4-es HDMI kábellel használom.
Mellette egy MSI 1660 ti Ventus xs videókártya van.
Kérdésem az lenne, ha veszek hozzá egy 2.1-es HDMI kábelt, úgy tudom használni a 75Hz-et, vagy a Freesync-t?
Tudom van külön Display port kábel(Radeon kártyám volt előtte, használtam a freesync funkciót), de nem vagyok biztos benne, hogy nvidia kártyával működne-e.
Esetleg kaphatnék valamilyen tanácsot, hogy kell-e nekem ez a 2.1-es HDMI, vagy inkább sima Display port kábelt vásároljak hozzá?
Köszönöm az esetleges választ/válaszokat.
Peace! -
repro
tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék. Van egy régi LG24MP55-P monitorom.
Használat közben időnként kiírja, hogy 5 perc múlva kikapcsol, ha nem nyomok meg egy gombot.
Próbáltam beállítani, hogy hsználat közbe ne kapcsoljon ki, de nem sikerült.
Ha tudnátok segíteni megköszönném -
Poplacsek
senior tag
Windowsos LG Onscreen Control korábbi verziói elérhetők valahol? Esetleg valaki tud linket?
Az LG-től tölthető legfrisebb 4.43 verzió képtelen felismerni a monitorhoz kapott USB-C - USB-C kábellel PC-hez csatlakoztatott 32UD99-et.. Pedig korábban ez működött és néha lecsekkoltam, hogy a monitor szoftver a legfrisebb-e.
Vagy mi más lehet a baja, a PC-m USB drivere? -
FunPro
őstag
Sziasztok!
Adott egy (több) lg 22mp48d-p monitor (bár szerintem a modellszám jelen esetben lényegtelen) amivel kapcsolatban szeretnék segítséget/tanácsot kérni.
A probléma a következő:
A monitort (és a hozzá tartozó gépet) éjszakára kihúzom az áramból, ami azt eredményezni, hogy a napi első indításnál a monitoron megjelenő kép felbontását korántsem mondanám megfelelőnek (megnő minden). Egyébként egy szimpla újraindítás megoldja a dolgot, de akkor is bosszantó.Először a gépre gyanakodtam, de érdekes módon, ha másik monitorral használom a gépet, nincs ilyen probléma.
És a legérdekesebb része az, hogyha kihúzom az áramot majd 1-2 óra múlva visszadugom, semmi probléma nincsen.
Jelenleg tanácstalan vagyok, mert már próbálgattam mindent.
Valakinek valami ötlet esetleg?
-
Iludka
tag
válasz
Andrash22 #2394 üzenetére
Szia. Köszi. Igen tudja a G syncet. A másik kérdésem pedig: Ez az Lg 34UC79G-G elég rossz a szín beálítása illetve nekem nagyon pixeles illetve Contrastos a monitor akár hogy áligatom. Milyen programmal lehetne jól be kalibrálni a monitort? Mert elötte volt egy jóval régebbi Lg 34um65p monitorom aminek sokkal szebbek voltak a szinei. Mitől lehet ez? Köszönöm a válaszokat.
-
Andrash22
csendes tag
elvileg igen:
https://www.displayninja.com/freesync-monitor-list/ -
Iludka
tag
Sziasztok. Lg 34uc79 G-B tudja a Gsyncet kezelni?
-
Andrash22
csendes tag
ár értékbe van hozzá hasonló? lg32 uk550b ? valaki használ ilyet?
-
válasz
mainster #2390 üzenetére
Én nem átalakítóval mennék, hanem HDMI-VGA kábellel. De ez sem biztos, sajnos a Mac-ek kényesek erre. Egy próbát megér. Vagy ha tudsz szerezni Thunderbolt 2 adaptert, az még jobb.
Indítási dallam kikapcsolásához írd be terminálba:
sudo nvram SystemAudioVolume =% 80Ha nem működne, akkor ezek valamelyike:
sudo nvram SystemAudioVolume =% 01
sudo nvram SystemAudioVolume =% 00
sudo nvram SystemAudioVolume =”"Visszavonáshoz:
sudo nvram -d SystemAudioVolumeMac topik:
https://prohardver.hu/tema/a_nagy_mac_topic/friss.html -
mainster
újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Mac Mini 2014L-t. Ezt otthon össze akartam kötni az LG 22M37A-B 21,5" LED monitorrommal, s mivel a mac mini-n HDMI csati van, ezt egy Lanberg AD-0017-BK HDMI-A - VGA (Apa-Anya) Adapterkábellel szerettem volna megoldani.Se kép, se hang. A mac mini működik, ezt láttam a boltban is, az indítódallam is érkezik a házából, és az állapotjelző led is ég, de a monitoron semmi sincs... Hol a hiba, vajon a csati a rossz?
Másik kérdésem: hogyan lehet kikapcsolni ezt az indító dallamot?Köszi szépen!
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok!
29um58-hoz anno volt nagyon jó gyári színprofilom, amivel nagyon szépek voltak a színek. Sajnos nem találom (lehet, hogy a CD-n volt, de már nem tudnám mivel beolvasni). Valaki esetleg feltudja tölteni nekem légyszíves? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Üdv!
LG 29UM68-ot szeretném a 2 HDMI porton keresztül Picture-by-Picture módban használni, "Original" képarányokkal (1920x1080):
- egy PS4-el (sub forrás, a beépített hangszórókkal), illetve
- egy PC-vel (main forrás, külön külső hangrendszerrel).A probléma, hogy a PC képét "összenyomva" jeleníti meg PBP-ben, mintha a teljes 21:9-es képarányt használnám (2560x1080), még akkor is, ha 1920x1080-ra állítom a PC képernyőfelbontását - ilyenkor két fekete csík látszódik az W10 asztal két oldalán.
Kb., mint ITT, csak nekem az egyik fele, a PS4 képe rendesen megjelenik.Mit tudok tenni, hogy normálisan jelenjen meg a PC képe?
Itt pl. a fószer úgy rak egymás mellé 2 PC-t, hogy teljesen kitöltik a helyet, pixelhelyesen (valszeg' custom felbontással), és NEM Dual Controller-el, látni a 2db egérkurzort.
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
Sziasztok!
Ha valakinek állítható magasságú 27" LG monitora van, kérem mondja meg, hogy mekkora a minimális magassága a gyári állvánnyal? (A neten minden specben csak egy érték van (~57 cm) megadva az állványhoz és nem tudom, hogy ez minimális/maximális vagy középérték?) Köszönöm!
-
Julot
aktív tag
válasz
NandorHUN #2385 üzenetére
A Vesa 100x100 a fúratközéppontok 100mm x 100mm távolságát jelenti, én pedig a befoglaló méreteket és a lekerekítési rádiuszt szeretném tudni!
, mivel a konzol helye be van süllyesztve és nem tudom belefér-e az enyém? ...és azért kérdeztem, mert google nem a barátom!
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Vettem ma lányomnak egy ilyen monitort. Szerencsére van rajta egy szép nagy pixelhiba. Pirosnál fekete, sárga fehér színnél kékeszöld.
Ezt cserélik, visszaveszik, ha csak egy db van? Nem igazán futottam bele sok éve már ilyen hibába, ezért aztán nem vagyok képben, hogy működik ez manapság... -
hello28
aktív tag
Sziasztok
Erdeklodni szeretnék milyen monitort vásároljak szerintetek ,adott egy MacBook és hozzá egy jó monitort szeretnék!!!
Munka és egy kicsi játék is pl ps4 néha!!!
Neztem a Lg34uc 79 tudod ez inkább gamer de munkára mennyire jó??
Köszönöm előre is !! -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 29WK600 monitort. 2 gépet szeretnék látni egyszerre rajta. Mindkettő HDMI kábellel rá van kötve, mindkét gépre telepítve van a dual controller. Az egyik main, a másik sub módban.
De 1 lépést nem találok: hogy fogom látni egyszerre a kettőt? Semmit nem találok a szoftverben, hogy hogyan menjek tovább. Néztem videókat, ott a monitoron is kapcsolni kell valamit. De olyan az én monitoromon nincs. -
BlueOcean
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG IPS277L-BN monitorom amit most el szeretnék adni
Hibátlan állapotban van szerintetek mennyit érhet? -
boff
senior tag
A 75hz-et sikerült beállítani de pl az onscreen control sem működik mert nem látja a monitort.
-
boff
senior tag
Sziasztok! Vettem egy LG lg 27mk430h-b monitort és az a problémám vele, hogy a drivert az istennek se tudom feltelepíteni, rákattintok a telepítőte, leokézom és nem történik semmi. 75hz-es a monitor de így csak 60on tudom használni. Köszönöm előre is a segítséget!
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék,nem olyan régen vettem egy LG monitort, amit mások forumban ajánlottak és nagyon szépen teszi is a dolgát, egy LG 32GK850F -ről lenne szó.
A problémám az, hogy túl nagy és asztalomra téve túl közel vagyok hozzá, így szeretnék valami fali konzolt venni, hogy így távolabb tudjak tőle ülni.Még sose vettem ilyesmit , mindig saját talpazatot használtam. Tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni, milyen márkát érdemes venni? Milyen boltból? Mire érdemes figyelni? Esetleg valami nem túl drága konkrét típus(okat) tudnátok mondani, ha van ilyen?
Előre is köszönöm !
-
GAbre
veterán
válasz
Hrabo86 #2366 üzenetére
Google-z rá a monitorra g-sync-el.
Volt anno vmi nem hivatalos lista,amit az emberek frissítettek,hogy milyen kártyával/monitorral milyen felbontáson volt kompatibilis.(erre is rákereshetsz)
De így hirtelen elnézve,nem sok esélyt látok,hogy működik,mivel ezen is csak hdmi van.És displayportra lett kifejlesztve ez.Hdmi-re csak átbarkácsolták gyártók.
Legalábbis amennyire én tudom. -
Hrabo86
tag
Sziasztok,
valaki nincs esetleg jobban képben, hogy tudhatom meg a Freesync-es LG 27MP68VQ-P monitoromról, hogy támogatja-e G-syncet? Pár hónappal ezelőtti bejelentés után, hogy sok monitoron működőképes, elkezdték tesztelni a monitorokat, de az enyémről pont nem találtam infót. Pedig sajnos ezen múlna most hogy milyen videokártyát vegyek, RX580-t, vagy jobb ár/teljesítmény arányú gtx1660-t.
Ezt találtam: teszt
köszi! -
Kesze
csendes tag
Üdvözlet!
Most szereztünk be az irodába 3db LG 34" 34WK650-W 21:9-es ultrawide monitort. A dokkolóra dugva használjuk, a noti kijelző le van csukva. A kollégák szemüvegesek, ők nem panaszkodnak, de nekem bármelyik kijelzőt 2 percig nézve el kezd fájni a szemem, illetve mögötte.
59Hz-en van a frissítés, natív felbontáson a kijelző, a fényerőt lehúztam, nem lett jobb. A beállítások között vaktában próbálkoztam, de nem segített semmi eddig.
Valaki segítsen, mer kifolyik a szemem!Előre is köszönöm a segítsége!
-
GAbre
veterán
Gondolom kb felesleges ideírnom,mert nem nagyon van élet,de azért megpróbálom.
A monitorom 75hz-en ilyen villogásokat eredményez..
Aggódnom kéne,hogy tönkremegy majd esetleg? -
Andrewkiss86
újonc
Sziasztok!
Pár napja vettem egy LG monitort. TV nézésre is akarom használni, az első kérdésem az hogy lehet-e? A HDMI 1-en van a PC ott jó minden. A HDMI 2-n van a DIGI beltéri egysége ott csak kép van hang nincs, sajnos a monitornak nincs belső hangszórója ezért külső hangfallal tudom megoldani. Hogy tudok a HDMI 2-re hangot varázsolni ahol a DIGI van? Köszönöm a válaszokat!
Itt a monitor linkje: https://oaziscomputer.hu/termek/5919/lg-27uk600-w
-
asprey
tag
válasz
koti199204 #2355 üzenetére
Igen tökéletesen működik egy GTX1070-nel
-
Translator
tag
Sziasztok,
valaki meg tudja mondani, mi a különbség az LG 22MK430H-B és a LG 22MK430H-P monitorok között?
Extra: valakinek van tapasztalata velük? Ha igen, milyen? -
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne LG34UM58-P monitorom.
Leírásban és support is mondta,hogy tudja a 75 hz-et.
De sehol nem tudom beállítani.Max windowsba 720p felbontáson.
Sajnos a windows-omba is van vmi gigszer,mert nvidia drivert se tudja felrakni,csak ha experience vagy windows telepíti magától,és nincs nvidia control panelem se(szét google-iztam megoldások,de nincs)
Valakinek 5let? -
huskydog17
addikt
válasz
egyedülülő #2356 üzenetére
Igen, közben felkerestem az ügyben az LG supportot is, és ők is megerősítették, hogy a monitor FullHD-ban csak 60Hz-et tud.
-
egyedülülő
őstag
válasz
huskydog17 #2354 üzenetére
Tudtommal nem.
-
koti199204
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne akinek LG 34UC79G monitorja van kipróbálta-e már hogy a Freesync megy Nvidia kártyával? -
huskydog17
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki hogyan lehet előcsalni az LG 27MP58VQ-P típusú monitoirból a 75 Hz-et?
Hivatalos adatlap szerint mindhárom bemeneten (D-Sub, DVI, HDMI) tudnia kell a 75 Hz-et. A probléma, hogy nem megy, mármint a natív (FullHD) felbontáson.
DVI alól próbálom, Dual Link kábellel, ami elvileg bőven elegendő sávszélességet biztosít.
Ha át akarom rakni kiírja, hogy DVI-D Out of Range, pedig Dual Link a kábel, szóval totál nem értem.A legújabb, hogy most már meg sem jeleníti a 75 Hz lehetőséget csak ha custom resolution-t állítok be a Radeon Settings-ben. Próbáltam LG driverrel és anélkül is, sehogy nem megy, kizárólag 60 Hz-en üzemel, pedig az adatlap szerint tud 75-öt is.
Lehetséges, hogy csak HDMI 1.3 vagy 1.4 kábellal tudja? Van valakinek ötlete, hogy miért nem engedi a 75 Hz-et? Ja igen, a VGA egy Radeon RX470 (MSI Gaming) natív DVI-D kimenettel.
Csak nem akarok feleslegesen HDMI kábelt venni, ugyanis ma pont emiatt vettem Dual Link DVI-t, erre nem műxik az a feature ami miatt vettem a kábelt, szóval nem akarom, hogy a HDMI kábel is pénzkidobás legyen. Lehetséges DL DVI-al beüzemelni a 75 Hz-et? Köszi előre is!
-
aaa112
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy LG Flatron E1942 tápkábel nélkül.
Tudnátok nekem linked adni egy (utángyárott is lehet) tápkábelhez, amivel használni tudnám a monitort? Sajnos nem a szokványos 3 pines tápkábel kell hozzá.Köszönöm előre is!
Üdv!
-
Kasza08
őstag
Sziasztok!
Tegnap óta egy 27UK850 boldog tulaja vagyok. Az első problémám vele az, hogy ha rádugom hátul a külső vinyót, és a gép elalszik vele a monitor is, akkor ébredés után azzal fogad az OSX, hogy nem csatoltam le megfelelően a merevlemezt. Be lehet azt állítani, hogy Standby-ban is tartsa meg a kapcsolatot? USB-C-vel van összekötve a Macbook és a monitor.
Előre is köszi -
bigbadforty
tag
Display Port kábellel kipróbálva, így működik a FreeSync és a 1ms Motion is, ugye külön-külön csak.
Esetleg tudja valaki, hogy lehet elérni tökéletesen a FreeSyncet nVidia kártyával? nVidia vezérlőpanelben 3D alkalmazás kezelés van beállítva VSync mellett, játékban pedig ki van kapcsolva. 75hz a képfrissítés DP kábellel.
-
bigbadforty
tag
Hali,
Tegnap jött meg ez a monitor, nekem se engedi a funkciót, a Freesyncet se tudom beállítani nVidia kártyával.
Elvileg DisplayPort kábellel működik, a Freesyncre azt írták, HDMI-vel nem hozza be a Geforce panelen a beállítást. RTX 10 szériával ugye már használhatod a funkciót. Gondolom a 1ms Motion Blur is DP kábeles lesz. Ma próbálom ki este, jelzek majd.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
van egy lg 27mp59g monitorom, nem tud valaki hozzá kalibrált értékeket? Kicsit pirosnak érzem. Az ICC profilt letöltöttem már ph-ról. Vagy van valami beállítás? -
malibu
tag
Sziasztok!
Van egy 34-es LG monitorom, amin van usb-c(dp alt-mode) csatlakozó.
Ez mire való? Esetleg rá lehet kötni hdmi adapter nélkül valahogy egy s9+ telefont, amin szintén usb-c csatlakozó található? -
-FLY->
őstag
Helló!
Valakinek van tapasztalata a 72 órás pixelgarancia érvényesítésével kapcsolatban, a kérdés az lenne, hogy ilyen esetben ki jár el, a webáruház, vagy az lg?
Webáruház próbál lerázni, hogy az lg fogja cserélni, nem ők. -
doug96
csendes tag
Sziasztok,
adott egy LG Flatron E2240S típusú full HD monitorom. Az értékessége az, hogy amikor a laptopomhoz csatlakoztatom, tökéletesen működik, szép képet ad. Amikor az asztalimhoz, akkor pedig power saving mode-ba kapcsol. Külföldi fórumokon az áramtalanítós módszert írták legtöbb helyen, nem igazán oldotta meg a gondom. Van valakinek ebben jártassága, hogyan szabadult meg a hibától?
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Egy LG 22MP47D-P monitorral kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy akinek esetleg van, és használ LUTManagert és ha igen, milyen icm fájllal? Mert az LG hivatalos oldaláról letöltött ehhez a monitorhoz tartozó IPSFULLHD.icm olyan nagyon kontrasztos, kis fényerejű képet eredményez.
-
-=RelakS=-
veterán
Egyes LG monitorokhoz mellékelik a Dual Controller szoftvert. Elég érdekes cuccnak tűnik, azonban van vele egy kis gondom.
Két hálókártya van a gépemben. Az első a belső hálózatra van dugva, a második pedig közvetlen arra a számítógépre, amit szeretnék irányítani.
Ha az első hálózatot letiltom, és elindítom a Dual Controllert, akkor megtalálja a második hálózatot, tud csatlakozni a másik számítógéphez, öröm, boldogság.
Viszont ha az első hálózat is él, akkor folyton azt veszi fel a beállítások közé, és nem hajlandó a második hálókártyán keresztül kapcsolódni a másik számítógéphez.
Van valakinek ötlete, hogy hogy lehetne ezt megoldani? Pl fixálni, hogy milyen ip tartományban működjön a Dual Controller, vagy valahogy elrejteni előle az első hálózatot. -
athomi
veterán
LG 24MK600M
IPS Glow: [link] -
Kiskutya
veterán
Hali! Van itt olyan akinek van lg 27uk650 monitora? Az lenne a kérdésem hogy 1080p be van olyan jó képe mint egy sima fhd monitornak? Meg a freesync megy e hdmin keresztül?
-
wolf033
senior tag
Üdv!
Van egy 34UM69G monitorom, és az lenne a kérdésem, hogy lehet azt elérni, hogy a pc bekapcsolásával a monitor is bekapcsoljon és ne keljen mindig külön bekapcsolni.
-
Móncsa
aktív tag
Üdv.
Mivel és hogyan lehet egy LG 24MP56HQ-S monitorból okos tv-t csinálni?
Mi kell ahhoz hogy az ingyenesen fogható földfelszíni digitális adásokat lehessen rajta nézni?Köszönettel.
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettme egy LG29UM69G monitort. Jelenleg a hozzá kapott HDMI kábellel van bekötve és 75Hz üzemel. Az lenne a kérdésem hogy van bármi értelme a HDMI kábelt DisplayPort ra váltani? NVIDIA kártyám van, tehát Freesync nem fog menni egyébként sem.
Előre is köszönöm a választ!
Üdv
-
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne 1 ilyen monitorom [link].
Mivel elég nagy gondoltam kihasználom és a tv-boxot is rákötöm,és akár 1 képernyőn mind2-őt láthatom(pip-picture in picture).
De nincs se opció a menüjében,se a letöltött win-os programban. :S
Ezek szerint erről a funkcióról le kell mondanom? -
Nem akarok vészmadárkodni, sem összeesküvési elméleteket gyártani, de van valami a tervezett elavulás dologban. Amúgy nekem is volt némi felhősödési gondom a kijelző panellel, amit szintén gariban javíttattam. Azóta szerencsére hibátlan. Most járt le a három év, kíváncsi leszek...
Jelenleg ezzel szemezgetek: LG 38WK95C-W
Kissé félek tőle, mert nem olcsó darab és ha ez is felhős, vagy pixelhibás lesz, a javítás komoly macera. Viszont a jelenlegi 34 colos képátlóhoz és 3440x1440-es felbontáshoz képest csábít a nagyobb méret és többlet pixel. Keresek teszteket és meglátjuk...
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Van valami statisztika, hogy az LG monitorok mennyire gyakran hibásodnak meg?
Ugyanis egy év és pár naposan ment tönkre a 27MP89HM-S monitorom. Szerencsére 3 év garancia van rá. Gariban javíttatom.
Ám nekem ez az első ilyen eset, hogy egy monitor csütörtököt mond.
Igaz eddig Samsung monitoraim voltak, azok nem nagyon romlottak el. -
Trash
tag
Üdv!
Használtan vásároltam egy LG 24MN33D monitort, de nem kaptam hozzá tápkábelt.
Esetleg le tudná valaki írni nekem, hogy milyet kell vásárolnom hozz?
Köszönöm szépen előre is! -
Rainman05
tag
Sziasztok. Vásároltam egy 22mp65hq-p monitort és az lenne a kérdésem hogy normális hogy amikor HDMI kábellel van összekötve akkor nincs Alvó mód? Mikor elmegy a gép készenlétbe akkor azt írja nincs jel és kikapcsol a monitor. Sajna menüjében nem találok rá megoldást. Esetleg van rá megoldás vagy innentől kapcsolgatnom kel külön a monitort?
-
Sziasztok,
LG34UM95-P kijelzőt használok, amihez Mac Mini kerülne lassan, de sajnos nem tudom milyen HDMI konnektor van benne. 1.4, vagy 2.0? Néztem az adatlapot, de vagy nincs odaírva, vagy átsiklottam felette... Egyébként a Intel UHD Graphics 630 HDMI-n keresztül megfelelő, vagy jobb a TB csati, TB3-DP kábellel? Segítenétek?
Köszi! -
Yany
addikt
Akciózzák a bestiát: 38uc99.
1 napig lehet nevezni rá.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Üdv!
Van egy LG 29UM58 monitorom.
Elvileg van benne hangszóró,de nem szól.
Jack dugón kijön a hang.
De sajna a monitor nem szól.
Van valami trükkje? -
Grent.08
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy LG34UC79G monitor, a problémám, hogy a megjelenő szövegek borzasztóan zavaró minőségiek, egyszerűen olyan, mintha alacsony felbontásba használnám a monitort. Hellyel-közzel megoldja a problémát a lentebb látható beállítás, ( Kimeneti színformátum - RGB ) viszont igy csak 100Hz-t tud működni a monitor, továbbra is kiválasztható a 120 illetve 144Hz, de kis villogás és gondolkodás után visszaáll 100-ra.
YCbCr színformátumba engedi a 144Hz-et viszont akkor meg túl sötét lesz a monitor maxos brightness mellett is, és a szövegek is borzasztó rosszul jelennek meg.
Képet a különbségről nem tudok csatolni, hiszen mindenképp megjelenítési problémáról van szó.
Monitoron belüli beállításokat is próbálgattam már, resetelni mindent gyárira, de nem jutottam előrébb.
Kérem akinek van ötlete jelentkezzen.
Köszönöm! - Dávid
-
kwisatz2017
kezdő
Sziasztok,
Segítséget kérnék az alábbi hibajelenséggel kapcsolatban:
LG 24MP59G-P monitor, használat közben néha elkezd villogni a képernyő (fekete kép,vissza az eredeti képernyő, fekete kép stb), mint pl. amikor ablakot váltok, de semmi kiváltó oka nincs és néha 5-10 villanás után marad az eredeti képernyőkép, de van, hogy csak az újraindítás segít vagy a kábel ki-be dugása (vagy az se).
Display Portos kábellel van összekötve.
Mi lehet ez a hiba, monitor vagy VGA esetleg? Radeon RX 560 2GB VGA van a gépben.
Másik hiba, ami lehet, hogy összefügg ezzel (de lehet, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz), hogy egy HDMI kábel megy ki a VGA-ból egy Samsung TV-be, és filmlejátszás közben ott is néha villan egyet a kép, de ott mindig csak egyet és nem "ragad be" ebbe.
Bármi ötlet, mi okozza ezt az anomáliát? -
asprey
tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene! LG 23EA63V Flatron monitorom bal oldalán az ikonok vízszintesen csíkosak persze nem csak az ikonok hanem az egész kijelző! Olyan mintha kisebb felbontáson működne. Ha az ikonokat áthúzom a jobb oldalra hibátlan éles és nem csíkos. Enyhén kékes is a kijelző bal oldala. Tápegységet cseréltem, kompletten ki lett cserélve az egész elektronika. (mert azt hittem az lesz a hiba forrása)
Megpróbálom pár fényképen bemutatni a hibát.
Minden segítséget előre is köszönök.[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz
pandras2000 #2319 üzenetére
Ipari rendszerek megjelenítő felülete.
Itt nem számítanak a problémák amiket írtam a cserével kapcsolatban.
-
korcsi
veterán
válasz
pandras2000 #2317 üzenetére
Láttam már monitort amit így javítottak, működik, fényerő szabályozás nincs, picit látszanak a ledek, de scada-hoz megfelel.
-
pandras2000
csendes újonc
Sziasztok! Adott egy korosabb LG L24WT-SF Flatron monitor, ami megadta magát, elsötétült és látszólag nem reagál semmire.
Egy hobbi szinten hozzáértő ismerősünk megnézte, megbontotta, és szerinte azok az alsó és felső képcsövek mentek benne tönkre, amelyek a háttér világítását biztosították. Elmondása szerint felül is és alul is 2-2 db ilyen képcső van a monitorban.
Az ismerősünk szerint ilyen képcsöveket már nem lehet beszerezni, de szerinte az is megoldás lehet, hogy a fénycsövek helyére alulra és felülre is beköt egy-egy led sort. Olyat, amit méterre lehet venni.
Szerintetek ez működhet?
Találkoztatok már ilyen megoldással? -
DeFranco
nagyúr
kis segítséget szeretnék kérni:
ha valakinek van LG 23MB35PM-B monitora vagy hozzáfér ilyenhez megtenné hogy leméri nekem, hogy teljesen leengedett állapotban mennyire van az alsó káva az asztaltól? magyarul milyen mélyre lehet leengedni?
a választás szempontjából fontos lenne tudni
-
gyufóka
csendes tag
Sziasztok !
Vásároltam egy lg 27mp59g-p tipusú monitort.
A gyárilag megadott game modok nekem nagyon sárgák, a sima custom mode ami megfelel.
Ebben a módban ha beállitom a game adjustnál az 1ms motion blur-t akkor az működik is ??
Illetve van hozzá display port kábelem, de nem akar vele müködni, mi lehet a baj?
Köszi ! -
Zufo
tag
Sziasztok,
Lenne még egy kérdesem. Van egy lg 34um69gb monitorom és ki szeretném probalni a motion blur reduction opcio kepességet, viszont jelen állapotban nem érhető el ez a funkcio... azt irja a monitor. Kérdesem az hogy lehet aktivalni ezt a funkciot dp kábel kell esetleg hozzá ? Vagy vmi program hiánya ?
-
tomi20100
tag
Valaki nem tudja, hogyan kell kikapcsolni a Dinamikus kontrasztot?
-
Zufo
tag
Sziasztok,
Van egy LG 34UC69GB monitorom 75hz+fs és kövi héten vennék egy rx580 vgat. Kérdesen az lenne hogy freesynchez elég a gyári hdmi kábel vagy mindenféle képpen display porton keresztűl csatlakoztassam ?
Köszönöm ![ Szerkesztve ]
-
-
Akkor a helyedben megnézném egyesével a monitorokat. Ha úgy minden jól megy, akkor az alaplapi drivernél kezdeném a hibát keresni, mert nem jól kezeli a dual monitort. Ha nem jól megy, akkor esetleg a monitor beállításait nézném meg. Lehet ott kapcsol ki egy beállítás miatt. Ha ott is klappol minden, akkor a monitor elhalálozik...
-
Darko
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #2305 üzenetére
De ha a monitorok lekapcsolnak 5 perc után (a gép még megy, csak a monitorok mennek alvó módba), és megmozdítom az egeret akkor nem kellene mind a 2 monitornak magához térnie? Régebben így volt, amíg volt egy r290-es kártyám a gépben. Most csak az alaplapi van i7 4770K procival. Csak az egyik kapcsol be. Olyan mintha az első monitor totál kikapcsolna. Kézzel kell bekapcsolnom utána, bekapcsoló érintőgombhoz hozzáérnem.
-
Darko
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a probléma ha a monitort (LG 27EA73) csak a bekapcsológombjával lehet éltre kelteni, magától a gép bekapcsolásakor nem kapcsol be, illetve ha alvóból jön fel a gép akkor sem? 2 monitor van a gépre kötve. Az első ami nem kapcsol be az hdmi-vel van a gépre kötve, a másik DVI csatival. A 2. monitor szépen bekapcsol.
-
fauv
őstag
Időközben tárgytalanná vált.
-
fauv
őstag
Tiszteletem !
A fiam LG monitorjának a tápkábele behalni készül. Annyit tudok róla, hogy 19 V 1,3 A.
Esetleg tudnátok segíteni benne, hogy honnan tudnék szerezni hozzá újat, vagy esetleg ha lenne valakinek itt Pesten használt, de jó, akkor megvenném.
Köszi előre is
-
Hali!
2 monitor között vacilálok és segítség kellene!
1. LG 32MP58HQ-P 32" IPS LED Monitor
2. LG 29WK500-P.AEU MONITOR
A gépem adatai le van írva mihez menne.
A kérdésem az lenne, hogy így elsőre a 29-ces tetszik, de játszani 1920-ban játszanék. Mennyire lenne csúnya így? Melyiket érdemes megvenni amúgy?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Proxmox VE
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szólánc.
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...