Aktív témák
-
didyman
őstag
Ebben ugye van egy kis cselesség. Rendszerpartíciót alapértelmezés szerint a telepítő formáz, 4k-s clusterméretre. Ezt utólag nem tudod megváltoztatni, de NTFS rendszert bármikor szó nélkül másolhatsz át másik lemezre/(partícióra, ha a boot.ini-t megszerkeszted hozzá!), amit előtte akármekkora clustermérettel formáztál, csak legyen az aktív bejegyzés megadva neki (és ne az éppen indított rendszert másold, hanem pl. bartpe-vel indított alól). Tapasztalat szerint a 4k jó kompromisszum vegyes fájlméretekhez. Apró fájloknál ugye a helyfoglalás az, ami számít (hiszen a 100B-os txt is 4096B-ot fog foglalni), de a nagy clusterméretet meg rendszerint gyorsabban lehet kezelni. tehát videokonvertáláshoz nagy méret, rendszerhez a közepes, rengeteg apró fájlhoz (html-ek pl!) a kisebb méret optimálisabb. Én a lapozófájlos meghajtónak is nagy méretet adtam anno, mert nem tudom

Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- Jackson elektromos gitár
- Asus ROG Strix Scope Deluxe /DE/Red switch/
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming F17 - 17.3" FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi