Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kompakt vízhűtés
Aktív témák
-
troly
tag
Sziasztok!
Érdekelne erről az SSD típusról mi a véleményetek.
CSSD-F60GB2-BRKT
33000FT-ért tudnám megvenni Pécset.Szerintetek ez a fajta megérné vagy nem?
Csak egy játék meg a windows futna rajta.Segítségeteket előre is köszönöm!

-
lorenzen
aktív tag
Ha teljesen felesleges egy gyorsabb ssd-t használni, akkor hogyan fogják eladni a gyártók az ssd-ket?
Mindig van olyan alkalmazás, ami nyer a gyorsabb SSD-vel, mert a futási sebességének limitje az adatelérés sebesség.
(Az SSD sebességét, a memória sebességéig lehet(ne) gyorsítani, elméletileg. Ha ez gyakorlatban sikerülne, nem lenne szükség többé memóriára. (szép álom)) -
Bodor
veterán
válasz
fagy53
üzenetére
Az az érdekes, hogy te az eddigi tesztek lapján becsülsz, igazából amíg nem lesz egy ilyen 120MB-os ssd, addig nem tudhatjuk, hogy milyen különbséget érezhetnénk. A te állításod csak egy következtetés. Lehet, hogy 20MB/s különbséget nem lehet megérezni a valós alkalmazásokban ( eddig kb. ennyit tudtunk mérni mert nem volt nagyobb különbség, egyelőre a becslésekhez ez a mérvadó ) , de majd 100MB-ot már igen. Majd meglátjuk.
Egyébként ha igaz az állításod, akkor kíváncsi leszek hova, mit fognak fejleszteni az ssd gyártók.
Ha teljesen felesleges egy gyorsabb ssd-t használni, akkor hogyan fogják eladni a gyártók az ssd-ket? Nagyobb tárhely ugyanannyi pénzért? Ez is egy alternatíva. -
dchard
veterán
Nah végül is nem Corsair force lesz hanem G.skill Phoenix pro 60gigás. Ennél biztosan tudom, hogy licenszelték a Sandforce-tól a módosított firmware-t, és csak egy ezressel drágább mint a Corsair, nekem ennyit ez megér, ráadásul van raktáron.
Holnap majd berakom.
Dchard
-
Davzone
senior tag
-
fagy53
nagyúr
"Azért én szívesen átklónoznám a rendszerem egy ilyen " 4K random 120 MB/s-ot tudó ssd-re ha lenne ilyen, hogy tényleg lássam-érezzem, hogy semmi különbség nincsen érzésre a 15MB/s-ot tudóhoz képest......" - meglepődnél, mert a nagy különbség ellenére sem éreznéd a különbséget, hacsak nem szervert üzemeltetsz. Kivétel lehetsz, mert már sokan papoltuk és bizonyítják a tesztek is, hogy egy bizonyos határon túl a normál használatnál nincs érezhető különbség. Teljesen felesleges pl. a 40MB/s 4k random-ról 120MB/s 4k random SSD-re váltani kizárólag az AS SSD bench pontjainak jelentős növekedésének okán.

-
Bodor
veterán
banhammer: finest megtalálta a hibádat: ha nincs achi, akkor nincs frissítés. Vidd át valakihez az ssd-t és ott frissítsd, ha fontos.
Davzone: " Ennyire gagyi a progi? " Igen ... ahogy ssdlife és társai is...
fagy53 : Az most mindegy , hogy milyen gyors a rendszerem. Viszont akárhogy is próbálom értelmezni amit írtál, nem igazán sikerül . Lehet már kivagyok a karácsonytól....

Idézem , mit nem értek :"Az eddigi tesztek alapján mondom, meglepődnél....
Gondolod, hogy Te kivétel lennél?
"Min lepődnék meg? És miért gondolod, hogy én azt gondolom, hogy kivétel lennék?

-
banhammer
veterán
Asus M2N-E (NForce 570 Ultra chipset) alaplapom van.
A BIOS-ban talán be van állítva az AHCI (sehol se találtam a BIOS-ban ilyen opciót), mert a Windows nem kiabált amikor beállítottam az AHCI-t a registryben.A programot próbáltam a Számítógépből, rendszergazdaként indítani, de akkor se akarta az igazat.
-
Davzone
senior tag
Hali mindenkinek!
Van egy OCZ solid2 30gb ssd-m.
Szeptembervben vettem ujonnan!
Azóta 2szer volt rá win telepitve,egyszer asztali gépben majd kb 2 hónap mulva belekerült a netbookomba a vinyó helyett!
Minden frankón megy,nincs vele gond,viszont a smart állapota kicsit elszomorított!
Tegnap raktam fel az ashampoo hdd control 2őt,ami már kezel ssdket is!
Bios nem szól hogy gondlenne,pedig smart enabled.
A progi viszont állandóan azt irja kritikus vagy rossz.
Ha ráfrissítek random változik a teljesitmény és egészség értéke a drivenak!
30 és 90% között dobálja az értékeket!
Ennyire gagyi a progi?
Asztaliban vertex2 60gb-al hibátlan rendesen 100% minden ugyan olyan beálitásokkal!(defrag,pagefile hibernate ilyesmik minden kivan lőve)
Smart állaapot! -
Bodor
veterán
válasz
fagy53
üzenetére
"A 4k random 15MB/s felett csak a szervereknél számít, hiába veszel 120MB/s-ot tudó SSD-t- nem jársz jobban."
Azért én szívesen átklónoznám a rendszerem egy ilyen " 4K random 120 MB/s-ot tudó ssd-re ha lenne ilyen, hogy tényleg lássam-érezzem, hogy semmi különbség nincsen érzésre a 15MB/s-ot tudóhoz képest......
-
fagy53
nagyúr
Találó.... 
dchard : üsse kő, 10MB/s-al gyorsabb lesz, és..? Soha nem veszed észre a különbséget, csak a tesztekben. Ha egyszer körülnézel az itteni és külhoni tesztekben, akkor láthatod, hogy mennyire eltérően szerepelnek az SSD-k a különféle alkalmazásokban. Az Intel X25-M, Vertex2 nem 10MB/s-al gyorsabb 4k randomban , mint a Kingston V+ 325 hanem 3-szor, 5-ször és a legtöbb általánosan használt alkalmazásokban alig van különbség vagy éppen jobb a Kingston.
A 4k random 15MB/s felett csak a szervereknél számít, hiába veszel 120MB/s-ot tudó SSD-t- nem jársz jobban. -
hemaka
nagyúr
ez mi miatt lehet? Nincs particionálva. Viszont a partition alignment nem lett beállítva, amiatt?.

-
dchard
veterán
Nah még nem vettem meg a SF-1200-zal szerelt Corsair F60-at, mivel rábukkantam erre a cikkre:
[http://thessdreview.com/latest-buzz/sandforce-firmware-update-confirmed-great-news-for-new-ssd-buyers/]Ami szerint az SF-1200-hoz néhány gyártó kapott olyan firmware-t,a mivel a meghajtóik az SF-1500 teljesítményét hozzák. A fenti cikkben lévő tesztben látható, hogy ez igaz a Corsair F90-re, de vajon a most értékesített F60-akban is már az új firmware van?
Félre ne értsetek nem a nagyobb IOPs-ra verem ki az e-péniszem, de ha ettől akár csak néhány megával gyorsabb lesz az aligned 4k random read, már megéri inkább olyan SF-1200-zal szerelt SSD-t venni, amiben ez az új firmware van. Ráadásul azt mondják, hogy ez nem lesz elérhető minden gyártó minden termékére idővel.
Dchard
-
bluobluo
aktív tag
Marhaérdekes ez az SSD, legalábbis ami ezeket a méréseket illeti!
Kb 1 hete lemértem akkor ezeket az értékeket kaptam:
Most meg ezt, ami több mint fura:
Van ami lényegesen lassult, van ami lényegesen gyorsult
Kérdésem pedig az, hogy magától lesz ez jobb, vagy lehet ezen állítani valamivel?
....vagy hagyam a fenébe? -
Bodor
veterán
-
Jarlaxle
senior tag
Milyen progival erdemes egyik SSD-rol egy masik SSD-re atmasolni a win7 particiot?
-
Bodor
veterán
bluobluo: Ha eddíg nem lett volna világos,igen, teljes biztonsággal használhatod a Ccleanert az ssd-n !
robyeger : Ezek után én már mindent elhiszek neked... -
dudo
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Nem buherált éppen 24-én délelőtt szurkoltam le érte 30 rugót!
Amúgy elolvastam a win7 blogon egy cikket és így kell működnie, ha ssd-t érzékel a win automatikusan ezeket kikapcsolja.Idézet az msdn blogról:
Windows 7 will disable disk defragmentation on SSD system drives. Because SSDs perform extremely well on random read operations, defragmenting files isn’t helpful enough to warrant the added disk writing defragmentation produces. The FAQ section below has some additional details.Be default, Windows 7 will disable Superfetch, ReadyBoost, as well as boot and application launch prefetching on SSDs with good random read, random write and flush performance. These technologies were all designed to improve performance on traditional HDDs, where random read performance could easily be a major bottleneck. See the FAQ section for more details.
-
Gorneck
legenda
válasz
MPowerPH
üzenetére
Több, mint 14 hónapja vagyok ssd tulaj...a hibernáláson kívül nem kapcsoltam ki semmit...de azt is azé mert nem használom...defrag pl eleve le van tiltva az SSD-n, max csekkolni érdemes, hogy tényleg...nem kell finomkodni, nem azé vesszük, hanem hogy használjuk...arról nem is beszélve, hogy értelmes indok nincs mijjé is kéne ezeket az os funkciókat kikapcsolni...
-
shteer
titán
-
dudo
tag
És mi történik abban a helyzetben ha a windows automatikusan kikapcsolja a superfetch és társait?
-
Colos1
őstag
válasz
robyeger
üzenetére
Én régebben kísérletezgettem a prefetchel, hogy milyen gyors a BOOT.
Az eredmény:
Prefetch on: 26-32 sec,
Prefetch off: 28-30 sec.A következtetéseket mindenki vonja le maga.

Kevesebb memóriánál nem szükséges kikapcsolni a prefetchet, mert egyrészt a ReadyBoot 90 másodperccel a win7 felállása után törli a RAM -ból az általa létrehozott pár 100 megás fájlt, másrészt meg a superfetch által betöltött cuccok - a rendszergyorsítótár - törlődnek, ha aktív memóriaterületre van szükség. Lehet hogy gyorsabb, ha nem kell a passzív adatokat törölni, de azt senki sem fogja észrevenni, viszont a kikapcsolásával HDD esetén elvesztett 8...15 sec BOOT időt annál inkább, SSD esetén meg nem lesz tapaszhalaltató semmilyen teljesítményváltozás.
Én amúgy egy hétig próbálgattam, hogy prefetch -el vagy anélkül, és arra a következtetésre jutottam, hogy ha valaki a gépemen titokban bekapcsolná, a sebességen tuti hogy nem venném észre.
A lapozófájlt pedig szerintem érdemes hagyni, de nem kell több GB -ot beállítani. A Win7 nem viccből pakol bele, 4 GB RAM mellett is.

-
MPowerPH
félisten
válasz
robyeger
üzenetére
Nagyjából tisztában vagyok vele, mit csinálnak azok, amiket kilőttem. Ezekről tájékozódtam, csak úgy üresben nem szoktam lelőni valamit.
A lapozó file azért marad, mert a torrent általában egész nap megy, játék mellett is. nem tartok torrentes gépet.

Akkor Prefetch, Superfretch -et nyugodtan visszakapcsolhatom?
-
robyeger
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
kevés memóriánál van értelme letiltani a Prefetch és superprefetch szolgáltatásokat, de ha jól látom neked 6Gb ramod van. A prefetch azért hasznos, mert a bootoláskor sok apró kis fájlt egy nagyobb kötegelt állománnyá gyúrja, ezért az SSD is hamarabb fogja betölteni a memóriába, mint ahogy HDD lemezek is tették. Szekvenciális olvasás a legjobb bármelyik háttértár számára. Sőt 6GB-nál már érdemes kikapcsolni a lapozó fájlt is, hacsak nem torrentezni akarsz játék közben. Szóval fogad meg a Jómunkásember tanácsát!

-
robyeger
addikt
Amit egy CClenar program tud, az mind szabadon állítható bármelyik windowsban, pl: a win7-ben az ideiglenes internetfájlok által lefoglalt lemezterület méretét is módosíthatod /törölheted:
vezérlőpult / hálózat és internet / internetbeállítások / böngészési előzmények / beállítások / Ideiglenes internetfájlok és az előzmények beállításai
A Windows7 korában én azt javaslom; aki nem ért hozzá az ezen beállításokat ne piszkálja, aki meg ért hozzá, annak nincs szüksége külső progira ehhez, szóval akkor mire is jó?, marketingre?
Te is írtad, sok régi HDD-vel foglalkozó program beleillesztette a profiljába a SSD-kel kapcsolatos műveleteket, hidd el van olyan Disk wiper progi is, ami tud SSD-re szemétgyűjtést végezni. -
MPowerPH
félisten
-
bluobluo
aktív tag
Köszi a tartalmas leírást robyeger-nek is!
Igen szemetelésre gondoltam, ami a használat közben összegyülhet innen-onnan
A win xp-nél sűrűn használtam, azért is kérdeztem, hogy használhatnám-e anélkül, hogy kárt tennék az ssd-ben?
Nem tartom magamat szakértőnek, de szerintem mindegy milyen vinyót használunk, a szemét akkor is összegyűlik valahol, kérdés, hogy ssd esetében használhatok-e akkor ccleanert? -
Jim-Y
veterán
Sziasztok, 25-30K körül milyen SSD-t ajánlotok, ha 40->64Gb-os SSD-k játszanak? Win7 prof 64bit lenne rajta,illetve programok, játékból max 1-2, azok is kisebbek és ritkán használtak. üdv
-
MPowerPH
félisten
válasz
kovecses
üzenetére
Semmi extra. Beírod a címsorába, hogy about:config, majd létrehozol egy új karakterláncot, aminek a browser.cache.disk.parent_directory nevet adod meg. Aztán már csak az új elérési utat kell megadnod. Majd FF leállít, és törlöd az eredeti cache mappát a local settings -ből.
-
MPowerPH
félisten
Ja igen, Mozilla cache -el nem boldogulok. Gondolom ez is valamilyen parancssoros móka lesz, de nem találom rá a megoldást.

mod: közben rájöttem.

-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Win7 64bit alatt én ezeket kikapcsoltam ki:
-SuperFetch
-Prefetch
-Indexelés
-Töredezettség mentesítés
-HibernációA Boot defrag az alapjáraton asszem off, friss telepítésről lévén szó. Kell még valami?
A lapozófile -al mi legyen, tiltsam, vagy maradjon?
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
-
balu077
tag
Sziasztok.
Karira kaptam egy intel X-25M ssd-t.
Telepíteni szeretném, de ha Achi módra váltok a biosban, nem bootol lemezről.
Valakinek van ötlete? -
Bodor
veterán
válasz
robyeger
üzenetére
Szerintem két dologról beszéltek. De majd bluobluo megmondja.
Ha takarításról van szó, akkor szerintem bluobluo a windows és a programok szemetelésének a kitakarítására gondolt, amit a Ccleaner igenis tökéletesen és biztonságosan megold (persze konfigurálni kell ) , és nem zavarja össze a rendszert, csak a felesleges szemetet törli. Én évek óta használom, és még sosem okozott galibát. A másik ilyen program, ami biztonságos és merem ajánlani, a Glary Utilites.
Teljesen mindegy, hogy a program ssd-t vagy hdd-t takarít, ssd-nek nem lesz kára belőle.A Garbage-collection megint egy másik dolog !
Ezt írják róla: Garbage-collection: SSD-szintű hulladékgyűjtő szolgáltatás
Annak érdekében, hogy a fent leírtakat elkerülhessük, azaz az eleve hulladék adatot tartalmazó blokkokat ne kelljen írás előtt még egyszer beolvasni az SSD vezérlője amikor a meghajtó épp nem csinál semmit elkezd hulladékot gyűjteni. Ez annyit tesz, hogy a felesleges adatokat tartalmazó blokkokat megjelöli, így a rendszer tudni fogja, ha írásra kerül a sor, hogy az adott blokkban csak “szemét” van, azaz üresnek tekinthető, tartalma azonnal felülírható. Ezáltal gyorsul az írás folyamata, vagyis az új SSD teljesítményéhez hasonló írási mutatókat érhetünk el. Ez a szolgáltatás az adott SSD firmware-ében kap helyet és alkalmazásáról az SSD vezérlője gondoskodik, amikor a rendszer tétlen. A garbage-collection funkció elég régóta jelen van a különböző gyártók termékeiben. A meghajtó üresjáratban összegyűjti a szükségtelen fájltöredékeket és megpróbál helyet felszabadítani azáltal, hogy átmozgatja, illetve törli a szükségtelen adatot.Ha olyan régebbi vezérlőjű ssd van a gépben , ami nem támogatja a TRIM-et, vagy RAID0-ban használod őket, akkor a Garbage Collection programként használható az O&O Defrag 14 PRO, és a Diskeeper with Hyperfast alkalmazás, melyek alapvetően kiváló hdd töredezettségmentesítő programok, de emellett már felkészítették az ssd-k optimalizálására is, vagy ha úgy veszzük akkor nevezzük egyfajta "Garbage-collection: SSD-szintű hulladékgyűjtő szolgáltatásnak."
A harmadik dolog a Disk Wiper programok csoportja, amik enyhén paranoiás felhasználók csoportjának készült, és hdd-knél használatos. Röviden: Ha törlünk valamilyen fájlt, akkor ténylegesen nem törlődik az adat a lemezen a következő adat írásig ami oda ír, hanem csak a címzése törlődik, így a windows nem találja, töröltnek minősíti. A "törölt " adatok így egy programmal könnyedén visszaállíthatóak egy ide illő programmal. Ez egyesek szerint biztonsági probléma, ezért valamilyen wiper programot használnak, ami többször is felülírja különböző algoritmusokkal a kérdéses területet, ezáltal az adatok már biztosan nem állíthatóak vissza. Erre az ssd-n szerintem ( és hdd-n sem hacsak nem publikus gépen teszel-veszel) semmi szükség, sőt a sokszori írás még hátrányos is lehet az ssd élettartamára.
-
Davzone
senior tag
Hardverkerben nagyon jó áron vannak most a 60 gigás OCZ-k!
[link]
Agility 2 60gb 31125Ft,és 3év garral, ahol linkelted ott drágább és a gar is gyári szal külföldre kell postázni valszeg!
Vertex 2 meg 2ezerrel(10000IOPS vs 50000IOPS amit átlagos felhasználás melett nem veszel amugy észre) drágább,volt is nekik vagy 20 darab 1 hete de már nincs egy se!
Én vettem kettő és nagyon elégedett vagyok!A lapozófájlt tedd át a vinyóra, hibernálást,indexelést és a rendszevisszaállítást kapcsold ki,így megmented az ssd-t pár felesleges írásciklustól!TRIM support van mindbe,win7 okosan elis kezelgeti szóval nem kell félni!
Amit linkeltél intel azis van náluk ugyan annyiért,és abból is 10+ van raktáron!
Ha épp elfogyna sztem rövid határidővel hoznak,elég gyorsan változik a raktárkészletük akár naponta többször is! -
robyeger
addikt
válasz
bluobluo
üzenetére
ccleaner a hülye gyerekek programja
, ha gyorsabb nem is lesz tőle semmi, legalább esélyt ad arra, hogy a rendszert talán sikerül összezavarni. SSD-k terén 3 verzió lehetséges:
1. Nyugodtan hátradőlhetsz, semmit nem kell csinálnod, ha Windows7 oprendszert használsz és AHCI drivert, továbbá az SSD támogatja a TRIM-et.
2. Ha csak olyan oprendszer alatt használod, ami nem támogatja a TRIM-et (Windows XP) vagy Raid-ben használod mondjuk Win7-en, akkor Garbage Collection - Collector / Disk Wiper nevű programokat keressél. (Olyan is megeshet, hogy Raidben nem létezik olyan program, ami el tudná ezt a feladatot végezni, ott el kell felejteni a Raidben való használatot.)
3. Az SSD belső natív TRIM support-al rendelkezik, így szintén hátradőlhetsz bármilyen oprendszer és még raid-ben való használatkor is. -
fagy53
nagyúr
válasz
hemaka
üzenetére
Van, HDSentinel. A próbaverzió is tudja ezt!
Így néz ki az enyém -
fagy53
nagyúr
válasz
hemaka
üzenetére
Nem másodpercekre értette a várakozást, napokról van szó, mert gyűjti az adatokat a napi írásmennyiségről és annak alapján becsüli meg a várható élettartamot. Minél hosszabb a megfigyelési időszak, annál pontosabb a becslés.
Egyébként ez a fajta becslés szerintem ebben az esetben fals eredményt ad és csak felesleges pánikot okoz, ne foglalkozz vele!
Én már letöröltem...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ela
tag
Békés ,Boldog és Gazdag Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársamnak.
ela
-
bluobluo
aktív tag
Erre valaki?
#13219 -
Medical
aktív tag
Sziasztok!
Két napja én is, SSD tulajdonosa vagyok. ADATA SSD S599 128GB, alábbi laptopomba raktam be. ASUS K52F SX244D. Oprenszer. win7 64 Bit. CPU i5-450M
Teljesen meg vagyok elégedve a op.rendszer fel telepítése nálam kb. fele annyi időbe került, a bout és programok betöltése pillanatok alatt történik.
Egy pár teszt:(/IMG)[/L] [L:/dl/upc/2010-12/24/26554_ickhqmo3mguoienf_as_ssd_benchmark.png](IMG:/dl/upc/2010-12/24/26554_ickhqmo3mguoienf_as_ssd_benchmark.thumb.png)(/IMG)[/L]](//cdn.rios.hu/dl/upc/2010-12/24/26554_ickhqmo3mguoienf_as_ssd_benchmark.thumb.png/800)
(/IMG)[/L] [L:/dl/upc/2010-12/24/26554_egr4q48uszqung3y_crystaldisk.png](IMG:/dl/upc/2010-12/24/26554_egr4q48uszqung3y_crystaldisk.thumb.png)(/IMG)[/L]](//cdn.rios.hu/dl/upc/2010-12/24/26554_egr4q48uszqung3y_crystaldisk.thumb.png/800)

-
robyeger
addikt
Itt van egy WD SiliconEdge Blue SSC-D0128SC-2100 SSD meghajtó eredményei. Nem azért vettem mert brutálisan gyors, hanem a full WindowsXP kompatibilitás végett, mivel a JMicron612 vezérlők még 512byte sector méretet használnak az újabb 4096byte(4Kb) szemben, így még a particiókat se szükséges alignment-álni.

-
Lg52xMAX
tag
Csatlakoztam az SSD tulajdonosok táborához egy Intel SSDSA2MH120G2K5 vel.
Észrevételeim (nem stopperal mért, teljesen szubjektív):
A Win7 indulása nem sokkal lett gyorsabb.
A leállítás viszont nagyon gyors.
A programok indítása is sokkal gyorsabb lett.A korábbi rendszer meghajtóm egy Seagate 500GB 7200.12 szériából volt.
Sebesség:
Miért nem lehet ezt a képet normálisan beszúrni?
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Olyat kérdeznék, hogy takarító progit milyet használhatok ha SSD van beállítva?
Azt tudom, hogy töredezettségmentesítőt nem, de talán ccleanert igen.
Jó volna egy lista vagy bármi, hogy mit lehet használni!
Kösz előre is! -
hahajdu
aktív tag
láma kérdés jön, de kérlek válaszoljatok: ha veszek egy ilyet, akkor tényleg drámai gyorsulást fogok tapasztalni program betöltési sebességeknél (ha erren installálom a windowst)?
más: azt irja, hogy SATA2, de az én alaplapomon elvileg csak 6 x SATA 3Gb/s van. Menni fog?

-
hemaka
nagyúr
Az SSD Life Kingston-nál nem méri az adatok mennyiségét? Vagy csak még várnom kell kicsit?

-
fagy53
nagyúr
válasz
B@ldrick
üzenetére
Nálam kikapcsolt TRIM-nél is csinálja, ez a vezérlő sara, muszáj pakolgatnia az egyenletes terhelődés miatt. Sajnos a NAND Flash memóriáknak ez a véges írásciklusszáma az oka a vezérlők bonyolult működésének. Ha lesz olyan tároló chip ami pótolja a mai mem modulokat és nincs ilyen megkötése, akkor nagy tehertől szabadul meg a vezérlő és mi felhasználók is úgy használhatnánk az SSD-t mint a HDD-t.

-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, tudom hogy már le van írva párszor, elég ha belinkelitek. Szóval a héten én is megvettem az SSD-et, egy Corsair Force 120-at. És igaz úgy terveztem, hogy az új prociig nem üzemelem be, de mivel kisegítenek, így mégis sor kerül rá. Mit kell tennem, hogy minden flottul menjen. Elég ha linkeltek egy tanulós olvasmányt.

-
toldy
őstag
válasz
fagy53
üzenetére
Igen közben elolvastam az előző nagy ssd tesztet is. a napi 1-2 gb az amiről én tudok letöltök, felmásolok,másolok stb.
Bodor: Eredetileg ezeket a 60asokat néztem
Agility 2
Vertex 2
Callisto Deluxe
F60
+ benn hagyom a 120gb hdd-t a letöltéseknek, zenéknek, képeknek, adatoknak , ?lapozófájl? stb. A 90-100gb többet még nem foglaltam el a hdd-n mióta megvan a külső, így ellennék kisebben is. Egyébként van egy 500gb külső hdd-m és arra szoktam mentegetni a dolgokat 1-2 hetente.Csak közben találtam egy ilyet, és ennyiért ha januárban még lesz szerintem ez mellet döntök.
-
Bodor
veterán
120 GB lenne az igazi ha már az előző is akkora volt, de azt a legolcsóbb helyen sem kapod meg 60 alatt. Jófajta 80 GB-os ssd-t én legolcsóbban itt és ezt találtam. Körül lehet nézni itt a 60 GB-os ssd-k között is, mert azok már tényleg jó áron vannak. Én a G.SKILL PHOENIX PRO, OCZ Vertex 2, OCZ Agility 2 , Mushkin Callisto Delux, márkákat ajánlanám, mert ár/érték arányban ezek a legjobbak. Árkímélő még a KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2N/64G és a Corsair Force F60
A drágábbak maximum a tesztekben mutatnának többet, de felhasználói szinten nem érezhető nagyobb gyorsaság. Keresgélhetsz még jobb árak után [itt ] és itt is. Ha 80 GB mellett döntesz, akkor is érdemes bent hagyni a hdd-t háttértárnak. -
fagy53
nagyúr
Szinte mindegy, a ma kapható újak erre a célra egyformán megfelelnek. A választásnál fontos paraméter legyen a garancia. A 60-80GB alig különbözik és azonos ár esetén vedd meg a "jóárasított" 80GB-ot, célszerű a HDD-t megtartani és arra használni amit írtál.
A zéró irkálás az SSD-nél már a múlté lesz, 10 órát magára hagyva is majd 1GB-ot összeirkál magának.
-
toldy
őstag
üdv,
Januárban szándékozok venni egy ssd-t rendszernek, programoknak, és az aktuális játékoknak ( ami épp a gépen van ált max5db). Nálam a rendszer jelenleg egy 120gb samsung hdd-n van ( ami csak 111gb) és 50gb foglalok, de nem szoktam 100gb felé menni. Nagyon maximum naponta 1-2gb írás van, de van hogy zeró
Na most a kérdés, mely ssd-t ajánlanátok? legalább 60gb esetleg egy jó árasított 80gbs, max 40-45k szánnék rá ( ez a vége). Ha 60gb mellet döntök akkor bent hagyom a gépben a 120-st adatoknak, letöltéseknek, így ez a méret is érdekel.
Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BMW topik
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"

, ha gyorsabb nem is lesz tőle semmi, legalább esélyt ad arra, hogy a rendszert talán sikerül összezavarni. SSD-k terén 3 verzió lehetséges: