- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Computex 2026: Kezünkben az Asus visszatérő androidos táblagépe
- Nyáron hozza a Steam Machine-t és a Frame-et a Valve
- Computex 2026: FSP gépházak professzionális és otthoni környezetbe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2026: áradás a Noctuánál
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
veterán
-
csibe1
veterán
-
balojazz
senior tag
ASUS ZenWiFi BD4 (1-Pack) (90IG0960-MO3C00) Router
Akad már 30-ért is.
Hol árulják 60-ért?Van a sima és az outdoor verzió. Utóbbi 50 fölött van.
-
Duree
veterán
-
balojazz
senior tag
You’ll notice that the ultra-fast, ultra-high-frequency 6 GHz band isn’t supported, and there’s also no dedicated backhaul band for the mesh stations to pass data back and forth between themselves. That all has to go over the frontside radio connection, eating into the bandwidth available for your devices... Ez nekem túl sok kompromisszum. Ez inkább WiFi 6, vagy annyi se: 5 GHz-en is gyenge teljesítményt mondanak a tesztelők.
-
DudeHUN
őstag
Köszi az infót!
Ez így már mindjárt jobban hangzik.Képes bármilyen eszközzel együttműködni?
Gondolok itt arra, ha mondjuk a szolgáltatói router egy Fritzbox, akkor arra is képes wifin csatlakozni és továbbadni a wifi jelet a többi eszköznek?Vezeték nélkül, mint repeater képes. Meshhez Asus AiMesh képes routerek kellenek.
-
JulianSinulf
őstag
Köszi az infót!
Ez így már mindjárt jobban hangzik.Képes bármilyen eszközzel együttműködni?
Gondolok itt arra, ha mondjuk a szolgáltatói router egy Fritzbox, akkor arra is képes wifin csatlakozni és továbbadni a wifi jelet a többi eszköznek? -
DudeHUN
őstag
Ez a cikkből nem derült ki.
És képes a kapott jelet szét is osztani a közeli eszközök között?Persze. Ugyan olyan a router, mint a többi AiMesh képes eszköz. Akár fő routerként, de csompópontként is üzemelhet.
-
csibe1
veterán
-
csibe1
veterán
Deco X50 Outdoor kb. ugyanezt tudja és nem 60 ezer, hanem "csak" 40... Nekem is egy ilyen van a terasztető alatt, kábellel összekötve a benti/fő X55-tel, megspékelve egy PoE injektorral. Kifejezetten jól teljesít.
Ezek a cuccok szerintem olyanoknak valóak akik pl. otthonról dolgoznak (mint mi) és nyáron szeretnek kiülni a kertbe, teraszra, akárhova... Nyilván csak arra, hogy a telefonodon is legyen net a kertben, arra sok ill. felesleges.
ASUS ZenWiFi BD4 (1-Pack) (90IG0960-MO3C00) Router
Akad már 30-ért is.
Hol árulják 60-ért? -
csibe1
veterán
-
JulianSinulf
őstag
-
DudeHUN
őstag
Ha jól értelmeztem az olvasottakat, akkor ez sem képes WLAN-ról WLAN-ra közvetíteni.
Hiába a sok (fölösleges) szolgáltatás, ha mindenképp át kell fúrni a ház falát.
Persze ablakba ki lehet rakni kábellel, bár hideg, vihar esetén nem rossz azt az ablakot inkább csukva tartani.Szerintem a legtöbb ember azt szeretné, ha a ház oldalába kitehetné, ahol a legjobb jelet fogja a fő routertől és azt osztja tovább. Mint a repeaterek. Sajnos így ezek kiváltására nem képes.
És, ha már a beltéri jelet vinnénk ki, akkor ez a rengeteg erőtpazarló szolgáltatás teljesen felesleg. A fő routerben valamennyit be lehet állítani általában.
AiMesh képes. Vezeték nélkül is tud kapcsolódni a meglévő AiMesh hálózathoz. Nem muszáj kábelezni.
-
Duree
veterán
Én egy wifi jelerősítőt használok bedugva a konnektorba a konyhába és még a kert végében 25 méter is van jel bőven, és ez mindössze 8 ezer forint volt.
-
kpityu2
addikt
-
tarek
csendes tag
Azt tudni kell beállítani is.
Anno vettem egy Mikrotik-et, mert gondoltam, hogy majd az fogja a wifi jelet és csinál nekem belőle wifi jelet és vezetékest.
Aztán kiderült, hogy a wifi részhez két wifi modul kellene bele, de az nem volt.
Viszont úgysem ártott egy tananyag, úgyhogy egy befizetéssel kaptam egy hAP Lite készüléket ajándékba. Így két készülékkel már meg tudtam oldani, hogy a távolabbi wifi routertől legyen egy egész stabil wifi kapcsolatom, amit tovább tudtam osztani a helyi eszközöknek.
Most beltéren a fő routerhez egy tp-link router van kötve meshbe. De ehhez 20 méter hálókábelt kellett elvezetnem helységeken keresztül. Szépen megcsinálni nem mindenhol egyszerű, nekem szerencsém volt, hogy egész jó útvonalon tudtam vinni, elég volt a 20 méter és nem is látni.Van wap-R mint AP ( bár már openwrt-t dobtam rá hogy legyen értelmes roaming is) hozza is a kemény 100mbit-et...
Sajnos a Miki, wifi-ben gyenge, wirelessben ( CPE-ként) ok, de wiredben kiváló.
A jelenlegi setup, hAP AC2 mint fő router + Asus ax1800 (openwrt 25.12) + Cudy AX3000 ( openwrt) + az említett wap-R.
Lassan a AC2 cserés lesz egy hex-PRO-ra ha végre kijön.
Én azt mondanám hogy a quick-set az olyan mint az átlag routeren a next-next-finish, de rendes setup tényleg pilóta-vizsgás. -
ViZion
félisten
Anno vettem egy Mikrotik-et, mert gondoltam, hogy majd az fogja a wifi jelet és csinál nekem belőle wifi jelet és vezetékest.
Aztán kiderült, hogy a wifi részhez két wifi modul kellene bele, de az nem volt.
Viszont úgysem ártott egy tananyag, úgyhogy egy befizetéssel kaptam egy hAP Lite készüléket ajándékba. Így két készülékkel már meg tudtam oldani, hogy a távolabbi wifi routertől legyen egy egész stabil wifi kapcsolatom, amit tovább tudtam osztani a helyi eszközöknek.
Most beltéren a fő routerhez egy tp-link router van kötve meshbe. De ehhez 20 méter hálókábelt kellett elvezetnem helységeken keresztül. Szépen megcsinálni nem mindenhol egyszerű, nekem szerencsém volt, hogy egész jó útvonalon tudtam vinni, elég volt a 20 méter és nem is látni....a többit is tudni kell beállítani, ez kint lesz szabadon, a szomszéd utcából is elérik. A mikrotik kicsit más, elsőre szédítően sok opcióval, de már van benne quick setup, ami a többségét elvégzi.
Logoutba nézz be, most van egy cikk a házon belüli optikáról. Nagyon vékony, jól rejthető. Ha esetleg még kell majd kanóc valahova... -
kszabika728
csendes tag
Nekem egy védett teraszon lévő konnektorba van egy pár ezer forintos repeater, a 100 m hosszú, 25 m széles kert egész területét lefedi, a youtube, böngészés jól megy, többre nekem a kertbe nincs szükségem. Egész évben kinn van, mert télen egy kamerás madáretetőt "szolgál ki", évek óta megy, jól bírja a kültéri viszonyokat is, persze eső és napsütés nem éri....
-
Tyrel
őstag
Deco X50 Outdoor kb. ugyanezt tudja és nem 60 ezer, hanem "csak" 40... Nekem is egy ilyen van a terasztető alatt, kábellel összekötve a benti/fő X55-tel, megspékelve egy PoE injektorral. Kifejezetten jól teljesít.
Ezek a cuccok szerintem olyanoknak valóak akik pl. otthonról dolgoznak (mint mi) és nyáron szeretnek kiülni a kertbe, teraszra, akárhova... Nyilván csak arra, hogy a telefonodon is legyen net a kertben, arra sok ill. felesleges.
-
JulianSinulf
őstag
Most beltéren a fő routerhez egy tp-link router van kötve meshbe. De ehhez 20 méter hálókábelt kellett elvezetnem helységeken keresztül. Szépen megcsinálni nem mindenhol egyszerű, nekem szerencsém volt, hogy egész jó útvonalon tudtam vinni, elég volt a 20 méter és nem is látni. -
JulianSinulf
őstag
Ha jól értelmeztem az olvasottakat, akkor ez sem képes WLAN-ról WLAN-ra közvetíteni.
Hiába a sok (fölösleges) szolgáltatás, ha mindenképp át kell fúrni a ház falát.
Persze ablakba ki lehet rakni kábellel, bár hideg, vihar esetén nem rossz azt az ablakot inkább csukva tartani.Szerintem a legtöbb ember azt szeretné, ha a ház oldalába kitehetné, ahol a legjobb jelet fogja a fő routertől és azt osztja tovább. Mint a repeaterek. Sajnos így ezek kiváltására nem képes.
És, ha már a beltéri jelet vinnénk ki, akkor ez a rengeteg erőtpazarló szolgáltatás teljesen felesleg. A fő routerben valamennyit be lehet állítani általában.
-
ViZion
félisten
ehh... udvaron erre van igény?
Nálam Mikrotik wap R van, bőven elég és nem horror drága.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elektromos autók - motorok
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- HGST Deskstar NAS 4TB HDD (100/100% kondíció) / SATA3 (6Gb/s) / 7200RPM / CMR // TÖBB DARAB!
- Megkímélt HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- Retró számítógép hardver pakk egyben
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objektív
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest