- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci.M
senior tag
Mod: 2X lett elküldve...
-
Laci.M
senior tag
Legújabb BIOS felrakva, WIFI továbbra is lassú.
Megint más: Az optimus az alapból működik? letöltöttem a gyári nvidia optimus drivert, de nem engedi feltelepíteni,
Elméletileg működik az ION, amilyen játékokat próbáltam eddig nem volt gond. COD2 megy fullon, a trackmania is megy szépen. Az 1005HA-n minimumon is szenvedett.
Sokat használom a gépet aksiról, ezért lenne fontos tudni mikor melyik megy. -
Laci.M
senior tag
válasz
Laca 012 #3697 üzenetére
Megnéztem Aida64-ben a wifi kártyát : Atheros AR8152 PCI-E Fast Ethernet Controller -ezt sztem is ismernie kéne a win7-nek, az 1005HA-ban AR8152 volt, azzal nem volt bajom.
Wifinél (Broadcom 802.11n hálózati adapter) találtam egy olyat, hogy: Kapcsolat sebessége 72 Mbps -ez lenne amit papíron tud elméletileg a chip? Mert akkor az erős visszalépés az 1005HA-ról mert abban 150 Mbps-es volt.
Gondolom a kártya cseréje garivesztéssel járna, amit nem akarok bukni. Ötletek, hogy miért nem ismeri? Írjak az Asusnak?BIOS frissítés érhet valamit?
-
Laca 012
őstag
Telepítési hiba szerintem nem is lehet, ha a Win7 alapból támogatja legalább a vezetékes Atheros kártyát. Az viszont lehet, hogy csak a gyári telepítőbe van beleintegrálva a driver..
Ráadásul az ismerősöm gépén nem néztem, csak az enyémről tudom, hogy egy Lite-n szabványnál is gyengébb 72Mbit/s névleges sebességű 30-35Mbit/s valós sebességet produkáló kártya van. Azért a 4-4.5MB/s sebességet tudnia kellene sztem..
Mindenesetre én cserélem MIMO 300Mbit/s -es kártyára!!
Sajnos az én 1015PN gépembe vezetékesből is a 1215n -el ellentétben a 10/100 -as lassabb chip (AR8132)került, úgyhogy legalább a wifit muszáj begyorsítanom.
A 1215N -be AR8152 a chip. Tök röhej, de a chipek lábkiosztása mérete, a környező passzív alkatrészek mind megegyeznek, tehát nem is értem, hogy miért spórolták le.. -
Laci.M
senior tag
válasz
Laca 012 #3688 üzenetére
Valakinek ötlet, hogy miért nem akarta felismerni a win7 a hálókártyát és a wifit??
Próbáltam Home premiummal, és ultimate-al is. Felraktam a drivert így szerinte minden rendben, a 8Mbites netet viszi is, de belső hálózaton nagyon lassú, 1,5 MB/sec körül másol, ami egy TP-LINK 1043ND (n-es wifi, 3 antenna a routeren) eléggé gyengécske, de ennek még nem jártam utána, lehet nem a gép hibája.
Nem telepítési hiba, már sok gépet felinstalláltam hiba nélkül. -
fkenny
senior tag
Van mellette egy nagy 15,6"-os gyors nehéz notim, de azt suliba vinni túl nehéz. A legutóbbi eredményem: 2:08 órát ment a gép úgy hogy wifi megy, képernyő a 2.fokozaton és a Bluetooth meg a táv vezérlő is ment meg az OS ami WIN7 usb- Fcs vinyóról fut. Ha Ubuntuval használom akkor is ennyi az idő. a gép 2éves és az elektronikája az akunak azt hiszi ,hogy 98%-a el van használódva de egy kis trükkel fel lehet tölteni fullra
Ebay-ról rendeltem 10cellás aksit azzal még mobilabb lesz a kicsikém
-
slippy
tag
köszi. olvastam már a mododat
igazából teljesen jó nekem így ahogy van. xp vígan suhan, ha meg nagyon hiányozna az erő, ott az eeectl
feleslegesen meg nem pörgetném, akksit is jobban enné. jó ez így nekem
amúgy 4G van. amikor megvettem más nem is létezett
így is csak cseh billentyűs gép jutott itt győrben. hát igen, akkor még nem kezdték el a hivatalos forgalmazást, csak volt egy-két nagyon elvetemült, akik beruháztak egy ilyen gépre -
slippy
tag
üdv mindenkinek.
gondoltam beköszönök, mint törpetulaj (eeepc 701 még a legelsők közül
)
ha valaki járt anno az eeepc.extra.hu oldalon (ami azóta már elköltözött/átalakult/megszűnt), annak ismerős lehetek
nemsokára három éve (napi szinten!) nyúzom a kicsikét, így ha esetleg valakinek kérdése lenne, szívesen megosztom a tapasztalataimat -
Laci.M
senior tag
válasz
Laca 012 #3683 üzenetére
Köszi szépen, fkenny már megígérte, hogy megpróbál szerezni, de ha nem jön össze megnézem azt a boltot. Az a baj, hogy csak ezért nem akarok felutazni pestre, hogy azt se tudom fogok-e kapni, ha tudnám, hogy biztosra megyek akkor simán jó lenne.
Más: 1215N-nél más is úgy járt, hogy a win7 nem ismeri fel sem a wifit, sem a hálózati vezérlőt? Azt hittem a win a rossz, már vagy 4X felraktam mire rájöttem, hogy csak driver kéne, mivel eddig minden gépen volt net egyből és így leszedett magának mindent. Akkor jöttem rá, hogy valami nem stimmel amikor rádugtam kábellel a routerre és nem világított a routeren, hogy bedugtam.
-
Laca 012
őstag
-
Jano_023
őstag
Szia,
Nekem 2 dolog jutott eszembe:
1. Ebay-en van olcsón táp! Itt megnézheted.
2. Olcsóbb a tápnál ha autós töltőt rendelsz és annak a végét vágod le. Itt nézd meg!Remélem segítettem.
-
Laci.M
senior tag
válasz
sanchomuzax #3679 üzenetére
Új töltőt nem akarok venni csak egy csatlakozó miatt, ha a mérete szabvány akkor meg lehet sztem oldani házilag is.
A méreteit lemértem tolómérővel a csatlakozónak. Az átmérő 2,5 mm, a hossz változó, mert a gumivédő rálóg, a jó csatlakozóból 12mm látszik.
http://img526.imageshack.us/i/img2960e.jpg/
http://img829.imageshack.us/i/img2959h.jpg/
http://img703.imageshack.us/i/img2964q.jpg/ -
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
1005HA-H netbookom töltő csatlakozója meghalt sajnos. Szerencsére most vettem egy 1215N-et így felváltva tudom tölteni az aksiját, csak sajnos így nem tudom eladni.
A kérdésem az lenne, hogy tudna-e adni nekem valaki egyet (kis pénzért), vagy valami boltot ahol lehet kapni ilyet. -
Laca 012
őstag
válasz
balpeter04 #3675 üzenetére
Szia!
Ugyan priviben kaptam a kérést, de szerintem ezekkel a képekkel semmi gáz, elvégre EEE PC-ről szól a topic nem?
Íme:
Egyébként brutál jó kis gép! Azonnal lecseréltem rajta a win7startert, mert különben nem működött az NVIDIA Optimus, viszont így Ultimate-tel 100%-os akkunál 7óra59perc hátralévő időről indul és kicsit ezt túl is szárnyalja legalacsonyabb fényerőn wifivel-böngészve a neten!
(8óra20perc után kapcsolt ki!)
A FullHD videók még a Youtube flash-esek is akadás nélkül mennek HDMI-n rádugott 24"-os monitoron, vagy TV-n!!
Ami kevés az az 1GB Ram, amit ki fogok cserélni 2GB-osra, mert néha betelik és akkor belassul.(Megpróbálok egy 4GB-ost is, de elvileg azt nem tudja kezelni sajnos)
A másik, ami kicsit zavar, hogy csak 10/100-as a vezetékes hálókártyája és a Wifi/Bluetooth kombó kártya Wifije is csak 72Mbit/s névleges sebességű, holott már a leggagyibb notikba is újabban minimum 150-est tesznek, a jobbakba meg 300-ast!
Ha azt vesszük, hogy ezeknek a valós sebessége kb. a felét tudja a névlegesnek, akkor ebben a gépben egy sima g-s wifinél sajnos csak alig gyorsabb (1,5x) kártya van, holott mehetne 5x gyorsabban is az átvitel. Átlagos netezésnél ez nyilván nem annyira zavaró (bár nálam a 80/25-ös DIGI-t így nem tudja kihasználni), de ha van otthon NAS, vagy home szerver mint nekem, akkor már érezni a hiányát pl. egy film hálózaton belüli másolása esetén, nem mindegy hogy 5x annyi ideig másolgat.
Nekem a bluetooth nem hiányzik, úgyhogy rendelek bele 300Mbit/s MIMO 2x2-es "sima" Wifit, és kicserélem.
Ha meg bluetooth kellene mégis, akkor mjd dugok bele USB-set.
Még a HDD-t akartam kicserélni, mert hozzájutottam egy 7200-as fordulatú 500GB-os WD -hez, de annyival hangosabb volt, hogy inkább visszatettem a gyárit..
Hirtelen ennyi az eddigi tapasztalat.Most este viszont néztem egy 1001-et , mert az van itt pesten a Savoya parki bevásárlóközpontban is. Megnéztem-megtapogattam.. Ízlések és pofonok, de sem a billentyűzet nem jött be a szorosan egymás melletti szögletes gombjaival, sem ez a kevlár utánzat amit mondasz.. Nagyjából ezen a képen látod . egyszerűen recés a felület, de annyira, hogy 5-10perc nyomkodás után rajt volt a lenyomata a kezem bőrén.. Karakterkiosztásban egyébként meg ugyan az mint a 1015PN, csak a gombok kialakítása más.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv:
Laca -
balpeter04
tag
Bocsi a folytonos billentyűzetfotókért csak szuperSzekszárdon nincs egyetlen informatikai üzlet, ahol lenne raktáron netbook.
Szóval, lenne olyan kedves egy 1001PX tulaj és lefényképezné a teljes billentyűzetét?
Neten csak angol lokalizációt találta, de a magyart is megnézném.
Előre is köszönöm! -
Laca 012
őstag
válasz
balpeter04 #3671 üzenetére
Milyen kamu karbon felület???
Nekem 1015PN van, ezen lakk fekete és matt fekete felületek vannak csak... A billentyűzeten szintén... -
Jano_023
őstag
válasz
balpeter04 #3671 üzenetére
-
balpeter04
tag
Sziasztok!
Egy 1001PX vagy egy 1015PN tulaj tudna küldeni nekem vagy PÜ-ben vagy itt néhány képet a billentyűzetről és a gépről. A lényeg a billentyűzet. Nem gagyik rajtuk ez a kamu-karbon felület?
Előre is köszönöm! -
sanchomuzax
aktív tag
Tök jól fut az Angry Birds az Eee PC-men!
Néztétek már?
-
GAS93
csendes tag
Sziasztok
Valaki megtudja nekem mondani azt hogy Ha én szeretném váltani az Asus Eee PC 701-emben az 1Gb-os 667Mhz-es RAM-om egy 800Mhz-esre az megvalósítható-e... értem ez alatt; Működni fog-e, nadj Isten... picit gyorsabb lessz?
Előre is köszönöm a vállalkozó szelleműeknekÜdv: .::GAS::.
-
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus Eee PC 1000H/XP gyári Windowsal. A CPU jó benne, 1840 Mhz-en megy stabilan. Bővíteni szeretném a gépet egy WD 7200 Rpm winchesterrel és egy Hynix vagy Kingston 4 Gb-os DDR2 RAM modullal. Az a kérdésem, hogy a gép tudja-e kezelni a 4 GB-os modult, mert windows 7 alá nagyon jól jönne a 2 GB helyett és akkor le is cserélném a OS-t.
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Ígértem fél évvel ezelőtt 1 BIOS mod-ot hogy a 700-as Eee pc-k CPU órajele a gyári 630-ról 900-n menjen. Ez elkészült, működik! ezen a linken 1 hétig elérhető!
Telepíteni a sima updater progival kell win alól. A 900Mhz eléréséhez, ha kész a frissítés, be kell lépni bios-ba és ott az OnBoard LAN Boot ROM-ot ENABLED-re kell nyomni és restart után 900Mhz-van működik a gép. A BIOS file 1302-es módosítása.
A File elkészítéséhez, egy külföldi sorstárs volt segítségemre!
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy van e valakinek ilyen vagy ilyen akkumulátora a 700-as Eee-hez. Ha igen le tudnátok e mérni nekem azt, hogy mennyire emeli meg a kép alját, mert a következő modding miatt fontos lenne.Most ezt az Eee-t 2hónapja vettem és az alábbi modokat tettem vele:[link]
A gép teteje, le lett tapétázva a karcok ellen és arra öntapadós tépőzárral lett felrakva a merevlemez és a távirányító:
A külső vinyóra WIN7 Proff van telepítve ami usb-n keresztül egész gyorsan fut! (Tervbe van véve egy sata mod, is csak még lusta vagyok megcsinálni.) Az élményindex:
-CPU: 900Mhz-n 1,7 999Mhz-n 1,9
-RAM: 4,1 (2GB)
-VGA:1,9
-Játékos VGA:1,0
-HDD(usb-s) 4,3
Ha kell bizonyíték ként majd csinálok róla képet!
Bárkinek, bármilyen kérése, kérdése van írjon!Ha sok zagyvaságot írtam bocs, ha nem tetszik a hsz-em törölhető!
-
lacam71
tag
Igen, rájöttem én is, Köszönöm! Miközben sp3-ra frissíteni próbált igencsak kevés lett a 4G így törölni kellet ezt azt, de miután felment és a download könyvtár törölve lett utána már maradt 1 G szabad.
Még valami, leírom hátha valakinek segítség: ASUS EEE PC 4G XP verziós, vettem hozzá KINGMAX 4G CLASS 6 SDHC kártyát, gyakorlatilag semmit nem tudott vele kezdeni, írás közben nagyon gyorsan kifagyott!
Megoldás: BIOS frissítés után(0910-ről 1302-re) teljesen rendbe jött!Üdv
Laci -
Laca 012
őstag
Sziasztok!
Tegnapelőtt vettem egy Asus EEE PC 1015PN netbook-ot. (N550/ION2) Már-már kezdtem megszokni, de ez a Windows7 Starter sajnos várható volt, hogy kevés lesz..
Ott kezdődött a dolog, hogy az NVIDIA Optimus, ami automatikusan kapcsolgatná az integrált és az ION videokártyát a terhelés függvényében, az eleve csak Win7 Home Prémiumtól felfelé működik. Tehát nem is értem, hogy mire gondolt az aki kitalálta, hogy Win7 Startert adjanak hozzá.
Na mindegy, gyorsan szétkaptam egy külső 3,5"-os SATA-USB külső házat, ráraktam egy SATA ODD-t és feltoltam rá egy Ultimate verziót. Na ezzel kapásból megy az Optimus (is). Meg pl a 24"-os monitoron akadás mentesen megy az összes 1080p fullHD video, még a youtube flash-es is!!
Ion viszi úgy, hogy 1920x1200-as felbontásra van állítva a monitor, kiterjesztett asztallal, a saját kijelzőjét meg az intel integrált vezérlője viszi! Win7 Starterrel csak egyik kártya működhetett és kézzel kellett állítani.Természetesen előtte lementettem az előtelepítést 2példányban is külső HDD-re, ahogy az le van írva a kezelésiben, hátha egyszer vissza kell állítani.
Volt viszont egy funkció, ami tetszett, de így nem működik! A billentyűzet fölött a bal oldali 2 nyomógomb közül a balt kikapcsolt állapotban ha megnyomtam akkor nem a Win7 indult el, hanem az asus saját oprendszere, ami gyanítom egy csökkentett grafikával induló linux.
Kérdés, hogy ezt a funkciót fel lehet-e éleszteni valahogy? 2verzióra gondolok:
Vagy valahogyan visszakerül az ASUS OS,
vagy dobnék rá egy ubuntu 10.04 netbook verziót.(ez lenne a jobb számomra)
Meg lehet-e csinálni valahogyan, hogy ne a grub-ban kelljen OS-t választani, hanem ahogy gyárilag működött, a power gombbal a Win7 indulna, a baloldali gombbal pedig a linux? A baloldali gombbal egyébként üzem közben a gépteljesítményt lehet módosítani.A másik kérdésem pedig, hogy az Akku mögött van egy sim kártya nyílás. Mivel sehol sem írnak róla semmit, nem tudom, hogy lehet-e benne valami 3G modem, vagy csak a helye?? Az ASUS oprendszer kapásból fel is dobta a csatlakozási lehetőségek között a 3G-t, de ettől még szerintem nem biztos, hogy nem csak beleesik a sim kártya, ha kipróbálom.. Ugyanis nem látni, hogy van-e ott legalább egy slot.
Aztán azt sem tudom, hogy tudja-e az USB 3.0-t, mert van ahol 3db USB 2.0 portot írnak, van ahol viszont azt írják, hogy a bal oldali 1db az telefon, mp3 ..stb. töltésére is alkalmas 2.0, a jobb oldali 2db pedig 3.0 -ás szabványt is tud..
Azt is írták össze-vissza, hogy a LAN port gigabites, vagy csak 10/100-as, de ezt már ki tudtam próbálni és sajnos csak 10/100-as. -
DonDennis
senior tag
Sziasztok nemsokára veszek egy Asus Eee PC 1215N -t. Egyetlen kérdésem mivel még sosem volt notebookom ,hogy kell egy olyan gépen pl win-el újra rakni amin nincsen dvd olvasó?
tudom nagyon hülye kérdés de röstellem és tényleg nem tudom én arra gondoltam hogy vagy külső usb-s dvd olvasóról de lehet ez hülyeség esetleg aki tudja mert biztos van azt megköszönném ha felvilágosítana.
-
lacam71
tag
Nem, így kaptam, csak azt nem értem hogy ha a vírusírtót is uninstallálom és azt írja, hogy leszedve, majd indítsam újra miért marad benne? átállítom a képernyő felbontást restart és vissza áll az eredeti felbontásra.Installnál pedig C: re pakol. Rendszergazdaként vagyok bejelentkezve szóval még ez sem lehet. Holnap visszaviszem a kereskedőnek(szerintem ő rakta újra az XP-t) akitől vettem aztán majd mond rá valamit...
más: Az SP3-at ugye minden további nélkül fel lehet rá rakni? -
lacam71
tag
Sziasztok,
Vettem használt asus 4G-t XP-vel.
Bekapcsolom úgy tűnik minden jó, DE... törlöm róla az Avirá-t, kikapcsolom a lapozó filet, installálom a registrycleanert + néhány beállítás...restart...újra betöltődik az xp és azt látom hogy mintha nem csináltam volna semmit. Ott vigyorog az Avira, az installált programoknak hült helyük a beállításoknak minden megint alap........?Megköszönném ha tudna valaki segíteni.
Laci
-
deni92
csendes tag
sziasztok!van egy eeepc 1005pe gépem,amin nagyon akadozik pár dolog.pl.az iTunes,vagy a farmerama játék.A RAM bővítése megoldást jelentene,vagy cseréljem le notebook-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- LED világítás a lakásban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpársportok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest