- OLED TV topic
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
balnan
csendes tag
Ha ezt beleteszem a Mini Slotba akkor menne az a kombináció, hogy
- a belső half mini 4GB ról bootolnám/használnám a Xandrost/linuxot
- erről az újról meg az XP-t?
Mert az új elsődlegessé válik (primary) ha jól tudom.
Most már 2GB RAM-om van az EEE 901-emben. Szeretné azt a Linux? -
lacam71
tag
Nem, így kaptam, csak azt nem értem hogy ha a vírusírtót is uninstallálom és azt írja, hogy leszedve, majd indítsam újra miért marad benne? átállítom a képernyő felbontást restart és vissza áll az eredeti felbontásra.Installnál pedig C: re pakol. Rendszergazdaként vagyok bejelentkezve szóval még ez sem lehet. Holnap visszaviszem a kereskedőnek(szerintem ő rakta újra az XP-t) akitől vettem aztán majd mond rá valamit...
más: Az SP3-at ugye minden további nélkül fel lehet rá rakni?[ Szerkesztve ]
-
sanchomuzax
aktív tag
Van a netbook vásárlóknak egy része, aki notebook tudást vár el használat közben, cserébe persze könnyű, kicsi és kis fogyasztású kellene, hogy maradjon a gép, no meg legyen olcsó. Ez lehetetlen.
Ha azonban tisztában van az ember a gép képességeivel, és rendeltetésével, és rájön, hogy hogyan lehet még jobb (lásd SSD csere), akkor nagyon megéri az árát a vas.
Google: Sancho blogja
-
sanchomuzax
aktív tag
Végül még tegnap este a 16 GB helyére tettem be, mert nem volt kedvem szétkapni a gépet trljesen. A BIOS elég friss. :-) Érdekesség, hogy primary lett, nem secondary, így az XP telepítő végre nem ragaszkodott.ahhoz, hogy a bootloader a 4 GB-oson legytn, hanem ez is a nagyra került, és C: lett a sys. A tárhely mérete elég lesz, mert alap dolgokat lát csak el a vas, bőven elég a 16 GB. :-) Pláne, hogy hasít! :-)
-
sanchomuzax
aktív tag
Megérkezett az SSD egész gyorsan nekem is.
http://picasaweb.google.com/sanchomuzax/20101203MiniPCIESSDSATA16GBEeePC9009019039051000#
A BIOS látja.
Mivel ahogy nézem, letörhető a kártya vége, elvileg beszerelhető a 4 GB helyére is. Te hová tetted be? A 4 GB vagy a 16 GB helyére?
[ Szerkesztve ]
-
sanchomuzax
aktív tag
Szia Gercsa,
URL-t tudsz dobni?
901-hez keresek én is valami épkézláb árút.Ez volt az? Nem lehetett, mert hazánkba nem szállít.
http://viewitem.eim.ebay.hu/KingSpec_mini_PCIE_16GB_SSD_Eee_PC_901_900901903_Ajv/260533815211/item[ Szerkesztve ]
-
sanchomuzax
aktív tag
A 900 és 901 teljesen eltérnek! A 900-asban lehet, hogy ugyanaz a CPU, mint a 701-ben, de hogy a 901 az más, az tuti. Volt 701-esem, és alapban melegedett, továbbá sokkal lassabb volt, mint a 901-esem. A 901-ben Atom van, a 701-ben és a 900-ban meg csak Celeron. Nézd csak meg a táblázatot: http://en.wikipedia.org/wiki/Asus_Eee_PC
[ Szerkesztve ]
-
adrian87
tag
Most néztem meg a wikipédián és mivel pontos tipust nem adott a hírdető így elég nagy a választék.
(Eee PC 2G Surf (700) Eee PC 4G Surf (701) Eee PC 4G (701)1 Eee PC 701SD Eee PC 8G (702))A 630Mhz es procisebesség nem függ a bios frissítésétől? - a hírdető szerint 900Mhz-es
Mekkora a valószínűsége, hogy 2 pci slot van benne, ha eredetileg xandrosos volt? - 1 wifinek és 1 meg üresenÖnkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg
-
fcseh
csendes tag
Nem működött jól a bios. Idegesítő hibái voltak. Ezért frissítettem.... + a legelső verzióval árulták az Asus 1005HA netbook-ot és a leírások alapján nagyon sok hibajavítást történt az újabb bios változatokba. Így hát belevágtam.
Nos.. ez a dvd hiba a régi bios alatt is megvolt.
Amikor nem látja rendesen a bios a külső usb-és dvd írót, akkor ATAPI CD-ROM-nak azonosítja be. Mintha belső ATA optikai egység lenne. Miközben ez külső SATA alapú USB-és dvd író. Amikor rendesen látja a bios akkor meg kiírja pontosan a típusát azaz HL-DT-..... (fejből nem tudom). Ez LG 20x dvd író. Egészben az a poén, hogy a barátnőmnek is van külső usb-és dvd írója (régi ACER) és azzal is ugyanezt produkálja. -
sanchomuzax
aktív tag
Akkor hiába szívatom magam vele, lehet ez a +1.5 MB/s mérési hiba is.
Régebben még az app nélkül teszteltem az SSD-ket, itt írtam róla: http://goo.gl/RznS
[ Szerkesztve ]
-
sanchomuzax
aktív tag
Kipróbáltam a FlashFire 0.99 for XP (32-bit) változatot az Eee PC 901-emen. http://flashfire.org/xe/?mid=downloadex
Az ATTO Disk Benchmark korábban enélkül a lassabb írási sebességű 16 GB-os SSD-n 13,8 MByte/sec-t mért írási sebességre (ugye ez fele akkora kábé, mint az olvasási). A FlashFire működése közben az írási sebesség 15-16 MByte/sec lett, azaz nőtt egy kicsit, de nem átütő.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
Értjük, értjük, de pl a lapostévémhez olyat adtak, full király cucc, de ezen a gépen ez a fényezés egyszerűen fos, vagy a lakkréteg, vagy nem tudom mi.. de szar na.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
fkenny
senior tag
A hűtés mod a legegyszerűbb az összes közül
Itt az a lényeg hogy bőven le legyen fedve a "cucc" 2-3mm-es rézlappal!
Jól bepasztázva és a csavarhelyeknél legyen kifurkálva ennyi lényegében!
Eredmények:
600 valamennyi Mhz-n:
terhelve:
Előtte:
87fok
mod után:
64fok
900 Mhz-n
90fok fele
Mod után:
73 fok
(nem 100% hogy pont ennyi mert emlékezetből megy )
E-sata mod:
Itt be van jelölve hogy mit hova forrassz a csatlakozót meg te döntöd el hova teszed!
Bluetooth-mod vagy bármely usb-s vacakhoz! :
itt be vannak jelölve az adatszálak! 5v az usb-s vackokak , 3v pedig a +ssd-nek kelhet.....
Röviden ennyi! Majd ha készen leszek vele megy fel blogba az egész A-z ig
Aki jártas a notebook szerelésben annak gyerekjáték az egész[ Szerkesztve ]
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
fkenny
senior tag
Köszi! Ismerem a típust most is ilyenről írok! Tudom mit várok el tőle (volt anno egy Acer Aspire One-m)
Win7 meg a külső hdd-re megy majd ha lesz rá pénzem Majd nyár eleje fele! De a modokat még most a tavaszi szünetben terveszem végrehajtani rajta !
Elvileg már holnap itt lesz Várom
Köszi a biztató szavakat ![ Szerkesztve ]
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
HaliAdi
tag
-
HaliAdi
tag
A Chrome-t akartuk pont felrakni, de az se ment. A frissítéseket kiakpcsoltam, mert drasztikusan lecsökkent a hely. Amit felraktam: Klite Kodec, winrar. Messenger helyett pidgin-t raktunk fel, mert az kevesebbet foglal. De az meg ratyi sztem.
Ezt a sima setup-osat kipróbálom.Hátha bejön.
Köszi szépen!Egy ilyen gépet nem lehet sok mindenre használni... nem ajánlom senkinek!
Ez arra, jó ,h oldalakat nézegess semmi többre.
Még egy Office-t se lehet rárakni.... :/ elkeserítő.Üdv: HaliAdi ! /Ha valakit érdekel egy termék, az PÜ-t is küldjön + jelezze, hogy milyen témában ír... köszönöm /
-
HaliAdi
tag
Hello!
Kártyát már vettünk bele. Nem is azzal van a gond, hanem,hogy a 2GB hely kevés az alapvető dolgokhoz is.
XP van rajta, egy lightosabb verzió, ami kevesebbet foglal. Messengert már nem lehet rárakni, se más böngészőt. a Flash épp ,h még rámentegyáltalán ilyen gépet minek gyártanak?
Üdv: HaliAdi ! /Ha valakit érdekel egy termék, az PÜ-t is küldjön + jelezze, hogy milyen témában ír... köszönöm /
-
Matthewsz
aktív tag
A 701-es támogatja a 2gb-ot? Az órajelre több helyen is azt olvastam, hogy érdemes a gyárival megegyezőt beletenni, én is így tettem 1005HA-nál, bár itt fordított eset van, mert 800-as volt/van benne, de csak 667-esen tud futni.
Nekem speciel egy Buffalo van most benne, rosszat nem tudok róla mondani...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Nintendo Switch
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- LEGO klub
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe gar
- Thinkpad L14 Gen3 14" FHD IPS i3-1215U 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- X13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe ujjlolv aktív toll gar
- Lenovo ThinkPad L470 i5-7200u laptop 8 GB RAM 256 GB SSD Full HD kijelző
- Apple Macbook Pro 13" 2020 Touchbar i5/16GB/512GB, ÚJSZERŰ!
- Asus ROG Zephyrus G14 AniMeMatrix / 14" 2K WQHD / Ryzen 9 / RTX 3060 / 16GB / + Logitech gamer eger
- Dell Latitude E7250 alkatrésznek vagy javításra
- Apple Macbook Pro 14" M1 Pro (A2442) 16GB/512GB, 2026.03-ig GARANCIA, ÚJSZERŰ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest