Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz wassermann #20649 üzenetére
az elképzeléssel nem lenne baj, de egy rossz konverziónál több értelme lenne a 0 konverziónak.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz zichie #20647 üzenetére
az egész közvetítő lánc 50i.
a korrekt yt konverzió az 50p lenne, de az nem sokás sajnos. viszont van egy hiba a youtube-ban, ha az élő stream 25p, a később visszanézhető változata akkor is 30 lesz.
persze ez nem jelenti azt, hogy yt-ra jól kerül fel...hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
-
veterán
válasz Pikari #20638 üzenetére
nem a modulátornak kell kiadnia akkora jelet, ami elér a mazzzzag másik végéig. meg kell nézni, hogy a többi jelek mekkorák, és hasonlót kell beleküldeni, a többit intézik az erősítők. de ezt azért a szolgáltatónak illene tudni megmondani. meg úgy általában miért nem ők oldják meg, miért egy civilnek kell megfejtenie?
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
az a kis pálcika általában csak közvetlen rálátás mellett jó (nálam újpesten nagyon épphogy működött egy olyan helyen, ahonnan látszik szabad szemmel valamelyik budai adó), házak között nem hiszem, hogy sikerrel járnál. persze bármi előfordulhat, ki kell próbálni.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz gulyasa #20480 üzenetére
a szolgáltatott jel erőssége max 2-3 tévé kiszolgálásához elegendő, több készülék esetén jelerősítőt javasolnak. Mondjuk ezt ki lehet deríteni azzal, hogy ha csak a Samut kapcsolod be és ha úgy bejönnek a nem talált csatornák, akkor megvan a válasz.
ez nem így működik. szép is lenne, egy nagyobb kábelhálózatot nem lehetne rendesen beszintezni
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz farkas-j #20321 üzenetére
akinek egy száz wattot fogyasztó pc-je van erre a célra (összehasonlításként: ennyit a 10 éves xeon workstationöm eszik terhelés alatt), amit csak ezért tartana bekapcsolva, annak nyilván nem ez az ideális megoldás. de ha valakinek van egy kis fogyasztású gépe egyébként is bekapcsolva, annak érdemes számításba vennie.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
aki a tévé/monitor előtt akarja a felvételt beállítani és megnézni, az nyugodtan csinálja ott. nekem ehhez túl messze van a cucc, és sokkal kényelmesebb, hogy utána a felvételt is el tudom érni távolról. tehát az én igényeimnek jobban megfelel ez az összeállítás, és a meglevő eszközeim mellett olcsóbb is volt. akinek egy önálló stb a kényelmesebb, az vegyen olyat, távol álljon tőlem, hogy le akarjam beszélni róla.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz SunMount3r #20215 üzenetére
rányomok az epg-ben valamire, megnyomom hogy record, és adott időben felveszi sima ts-ben. astrometa... valamilyen szerintem a későbbiek közül. windows alatt mindenesetre nem hibázik, linux alatt rengeteget.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
rengeteget szívtam a linux vs astrometa témában, aztán vettem egy xbox tunert, ami ugyan sokkal jobb lett, de még mindig voltak hibák a streamben. visszatettem az astrometát, windowst és nextpvr-t tettem mellé, azóta hibátlanok a felvételek is meg az élő adás is. a felvételeknél kevesebb varázslást tud a tvheadendnél, eleve kevesebb dologba enged belenyúlni, de alap tévénézésre és arra, hogy a kiválasztott műsort felvegye, teljesen jó. és van weben rendes műsortáblázata, ami a tvh-nak nincs.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz SunMount3r #20179 üzenetére
5 mbps, vagy alatta. régen, amikor még jó minőségű volt, akkor volt 10-11.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
-
veterán
válasz SunMount3r #20129 üzenetére
windowson nekem az astrometa is teljesen jól működik, az olcsóbb.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Gabesz87 #20120 üzenetére
meglepő, hogy ilyen nyűgös a dolog, nekem onnantól, hogy megkapta a fw-t, kb next-next-finish szinten ment a dolog. sima ubuntuval használtam, de gondolom az nem számít ebben a helyzetben.
viszont az xbox tunerrel sose sikerült continuity errortól mentes streamet csiholnomhanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz wassermann #20104 üzenetére
amikor még tvh-t használtam, gond nélkül ment kodival.
tudom, most sokkal előrébb van a kérdezőhanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Gabesz87 #20057 üzenetére
az első kettő biztosan működni fog, a második-harmadik biztos, hogy kódolatlan felvételt fog eredményezni a harmadiknak megvan a kockázata, hogy nem működik hibátlanul (linuxon az xbox tuner nekem continuity errorokat és helyenként széteső képet csinált a csillapító ellenére is, az astrometa linuxon még sokkal rosszabb, windowson hibátlan), a második jó, de drága.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Atomantiii #20054 üzenetére
megy is az xbox tuner, de a linuxos drivere amikor legutóbb próbáltam (bő egy éve) még mindig nem volt tökéletes.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz csabaizoli80 #19920 üzenetére
ha csak analóg bejáratok vannak az lg-n, akkor mindenképp sd képet fogsz kapni (oké, ha van komponens, akkor nem), esetleg dvi-vel lehet még próbálkozni.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz pube111 #19854 üzenetére
nem ismerem a helyet, de ha van hálózat is a tévéknél, akkor lehet hogy olcsóbb és egyszerűbb lenne, ha nem modulálnátok semmit sehova, hanem iptv-t csinálnátok, minden tévé kapna egy stb-t, és akkor nem kell horror pénzekért 30 csatornát előállítani.
de ha modulálni kell, és van, aki ért is a felkonfigolásához, akkor ha jól értem a user manualt, akkor ez a kártya össze tud rakni 4 muxot, abba már bele lehet taposni 30 hd streamet. már csak be kell hozatnod egy céggel, amelyik ad róla számlát
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Diák66 #19850 üzenetére
a hdmi lépés teljesen felesleges, vannak ip streamből dolgozó modulátorok is. ráadásul a kamerából már eleve egy transport stream jön ki, teljesen felesleges dekódolni majd újrakódolni.
a kérdés inkább az, hogy miért kell dvb-re felkavarni, ha már van hálózaton továbbítható stream.
de ha ez kell, én biztosan ezzel foglalkozó céghez fordulnék, mert én ugyan ügyesen guglizok, de azok az emberek valószínűleg láttak már ilyet közelebbről ishanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Atomantiii #19814 üzenetére
tudtommal nincs. én már annak is örülnék, ha linuxra lenne olyan, amivel streamhibák nélkül működik
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Találtgyerek #19774 üzenetére
mondjuk. leginkább olyat, ami működik mindigtv-vel amit itthon úgy adtak el, hogy megy vele, az az ingyenes adókkal most is működik.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Találtgyerek #19772 üzenetére
abba csúsztál bele, hogy ez a tévé valóban tud dvb-t-t, de csak mpeg2 kódolással. ez a maga korában németországban jó is volt (itthon meg nem árulták), de a magyar digitális sugárzás már eggyel korszerűbben, h264-gyel indult.
sőt a kódoltakat azóta már áttették dvb-t2-re és hevc (h265) kódolásra, de ez valószínűleg téged most nem érint.[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Találtgyerek #19770 üzenetére
egy stb viszont 10 körül megvan, ha nem kellenek extra funkciók
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Találtgyerek #19767 üzenetére
vegyél másik tévét, vagy vegyél egy set top boxot. utóbbi esetben ki kellene derítened, hogy dvb-c vagy dvb-t van nálatok, a c a kábelen szokásos verzió, de kisebb hotel- meg munkahelyi rendszereken előfordul, hogy t-t használnak.
szerk: a típus alapján a tévé csak dvb-t-t tud, így ha hang van, valószínűleg dvb-t jel van a cégnél, így olyan stb is elég hozzá. de inkább az a biztos, ha megkérdezed.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz beeeeerka #19650 üzenetére
választasz egy szimpatikus hdmi capture eszközt, van ami önállóan rögzít, van ami számítógépre. elé pedig egy eszköz, ami leveszi a hdcp-t, különben nem fogod tudni rögzíteni. ez többnyire egy olcsó aliexpresses splitter, de utána kell nézni, hogy pont melyik oldja meg a problémát
lehet, hogy egyszerűbb letölteni, amit meg akarsz nézni.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Kenderice #19522 üzenetére
van esetleg tipped olcsó (és gondolom enigma) boxra? egy tuner elég, és felvenni szeretnék vele hálózatra, vagy távolról streamelni egyszerre egy adást. tehát nem kell kártyát kezelnie, videókimenetre sincs szükség.
vagy az is jó, ha egy tvheadend tudja sat>ip forrásként használni, sőt ez talán még jobbhanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz zsombor22 #19507 üzenetére
az egyik azért nem működik, mert osztó, a másik meg azért, mert vannak frekvenciák, amik ütköznek. ha megnézed, a közösítő is úgy működik, hogy egyik tartományt egyik oldalról, másikat a másik oldalról engedi át, de akkor a upc oldal egy része kimarad.
meg egyáltalán minek az egész? van adó, ami upc-n nincs, levegőből meg van?
bónusz: a tévék általában nem kezelnek c-t és t-t egyszerre.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Mr Dini #19302 üzenetére
hogy konkrétan milyen tuner kell neked, azt passzolom, innen esetleg el lehet indulni, de nem tudom, mikor frissült. az általános rész:
egy tunerrel egyszerre egy multiplexet nézhetsz, ha a két adás ugyanazon van, akkor akár mehet is egyszerre.
hogy mpeg2-4-sok, az a tunernek mindegy.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Hieronymus #19202 üzenetére
a 768 pixel függőleges felbontás nem sd, az még a 720-nál is több kicsivel, kifejezetten érdemes hd anyaggal hajtani. az analóg adáshoz képest sokat dobott a minőségen a digitális sd, és még ehhez képest sokat a hd forrás.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Hieronymus #19198 üzenetére
volt ilyen a családban, 1024x768 a felbontása, és ugyan a távolság nem állt neki rosszul, kifejezetten szép képe volt hd forrással.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
viszonylag olcsón, 15e forintért árulnak Opticum AX Odin2 dvb-c boxot, és lehet rá pl openatv-t tenni. jól értem, hogy ez alkalmas arra, hogy távolról elérjem a streameket róla? igazából más funkciója nem is lenne.
vagy próbálkozzak tovább tvheadenddel és a mindenféle tunerekkel, hátha egyszer jó lesz?szerk: esetleg legyen csak a box a tvheadend tunere? annak előnye lenne, hogy a tvh egy igen jól használható rendszer.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Atomantiii #19095 üzenetére
nyilván semmi a világon.
viszont ha 4k feliratút veszel, azt egész selymes érzés lesz simogatni.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
-
veterán
válasz azbest #19044 üzenetére
az astrometa. pár hónapja próbálkoztam utoljára akkori friss kernellel, az astrometa még nézhetetlen szinten volt, az xbox nagyjából nézhető (mondjuk negyedpercenként egy kockásodással), de rossz pillanataiban ugyanazokon az adókon sokkal rosszabb volt, nem is értem, mitől függ. meguntam az egészet, visszament az astrometa windowsra, most már csak a tvh hiányzik
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz azbest #19039 üzenetére
jogos, nem gondoltam végig.
lehet megpróbálom újra beizzítani a mediaportalt, elsőre nem tudtam addig ütni, hogy elinduljon... most nextpvr van, de fájóan buta és kényelmetlen a tvheadendhez képest. viszont windowson hibátlanul működik az olcsó kínai dvb-c stick, linux alatt gyalázatosan. az xbox-féle valamivel jobb, de a wines kínai órákig el tud menni képhiba nélkül, ami linuxon egyikkel se jött össze.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
esetleg egy virtuális gép az egyik tuner alá? és akkor az mehet más driverrel.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz dchard #18997 üzenetére
igen, van hajlamom a slendrián fogalmazásra szóval digi kábelen szokott gond lenni, hogy a királyiak symbol rate-je nem 6900, hanem 6000. anyósék egyik lg tv-je emiatt rendszeresen nem találja meg azokat, közben meg a csumpi astrometa stick boldogan elvan 6900-ra állítva is.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz wassermann #18995 üzenetére
symbol rate?szerk: bocs, az kábelen van.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
a linux + xbox tuner kockásodása (néha egész rendben van, néha folyton széthullik a kép, mindezt egy csillapító után is) után gondoltam egy nagyot, és beizzítottam az astrometa/auzeuner tunert windows alatt. ekkor még nem sejtettem, hogy
a rendőrség fizetett ügynökeilyen küzdelmes lesz.
nulladik lépés, próbáljuk ki linux alatt, hátha az idők során fejlődött a driver. nem fejlődött (meg egyébként is nálam wines gépen egy virtuális ubuntu volt csak a tvh-nak fenntartva)
első lépés: telepítsük fel a drivert. astrometa honlap, 2019-es driver letölt, telepít. nextpvr nem talál csatornákat, saját programjával kipróbál, működik. másoknak meg de... próba dvbviewer demóval, az csak a T tunert látja... a honlap alaposabb szemrevételezése után kiderül, hogy van a T és C driver. külső alkalmazással csak a C fog menni, a 2019-esből csak az T-t csinálták meg, a korábbiaknak meg már lejárt az aláírása... A 19-es teljesen megegyezik a 17-essel, csak új aláírással (persze ez kínai viszonylatban még jónak is számít, van akik egyáltalán nem írnak alá semmit). ZaiKo leírása alapján 17-es C felerőszakol, nextpvr működik.
második lépés: konfiguráljuk fel a nextpvr-t. a cél elsősorban az, hogy neten keresztül kodival tudjak tévét nézni, így szépen megnéztem a beállításokat, feltettem a kodi addont, pin beállít, portforward, ééééés... nem megy. keresgélés, a nextpvr config.xml-jében kell egy sort átírni: <AllowRemoteStreaming>true</AllowRemoteStreaming>. megtörtént, megy a stream, nem kockásodik, stabil, boldogság.
vagyis csak részben, a boldogsághoz még el tudnék viselni pár extrát, ami a tvh-nak nem jelentett gondot: a webfelület (hiába van beállítva) nem kér jelszót, simán tudok névtelenként felvételt indítani stb. a webfelületről nem lehet már elindult felvételt törölni, kodiból viszont korábban felvett videót nem sikerül, felvétel idejét módosítani sehonnan se. a http streamekhez sincs se token, se jelszó. az epg weben áttekinthetetlen, és csak adott nap éjfélig lát előre. valamint nem kezeli a szolgáltatótól érkező csatornasorrendet, így az adókat frekvencia szerint teszi sorba.
de ugye legyünk nyitottak, nem szabad egy programhoz ragaszkodni: argus tv nem települ fel, mediaportal szintén (vagy felment, csak nem indult? nem emlékszem), mythtv-t nekem kellene winre fordítani, és bda tunert nem kezelne, dvbviewer media server drága és nincs demó belőle, és asszem ennyi volt, amihez van kodi addon.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Speederer #18963 üzenetére
köszi! mit jelent az, hogy egész jó? linuxtvwiki szerint raspbian 9 óta megy a C is, de nyilván én nem próbáltam. nálam sima (bár most épp virtuális) linuxon menne.
(#18964) Bozek: van a tuner előtt egy állítható csillapító, az sokat javított a helyzeten, de tökéletes sose lett. a kábelek-csatlakozók-osztók újak és jók, két tévén a jelszint 90 fölött, minőség 100.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
ajánljatok nekem usb dvb-c tunert
menjen linux alatt, működjön jól. az xbox tuner már közel volt a jóhoz, de sehogy sem tudtam előtte úgy jelszintet állítani, hogy minden frekvencián eltűnjenek a continuity errorok, ráadásul néha egész jó a helyzet, néha meg ugyanazon a csatornán szinte nézhetetlen. a tvheadendet szívesen megtartanám, az bevált.hanyas vagy, te disznó?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - OFF topic
- Canon EOS DSLR topic
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest