- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
válasz
Kenderice #20798 üzenetére
Szobaantenna biztos felejtős, én max akkor tudom elképzelni ha emeletes ház és van ablakból rálátás a toronyra (de ősszel ködös-párás időben simán lehet vételi gond).
Ha 1 vagy max 2 tv-re akarja a jelet, akkor egy egyszerű logper antenna működhet cserép alatt is, mamámnál is betoncserép alatt van elhelyezve. Csak nála közösítve van FM antennával és 4 felé van osztva, így van erősítő is berakva a rendszerben. De amíg 1-2 tv ment róla, passzívan is jól elvolt a logper, adótorony kb. 16 km-re van tőle.A kérdezőnek:
Úgy látom most csak 1 méretű logper van, a hosszabb nagyobb nyereségű. Esetleg vegyél hozzá egy erősítőt pl. ezt. Habár 12V-os, szeritnem a box/tv is meg tudja táplálni, elég lehet az 5V is neki. De ha biztosra akarsz menni vegyél egy tápfeladót is hozzá, pl. ilyet.
Az erősítő minél közelebb legyen az antennához, célszerű rögtön bekötni az antenna F csatlakozójára, vagy ahol száraz helyre tudod rakni (padlás), ha mégis falra/árbócra kerülne az antenna. Az tápfeladó meg lehet a tv-nél, az F csatlakozóba megy az antenna kábele, a sima koax dugós vége meg a tv-be. -
gulyasa
őstag
válasz
Kenderice #20669 üzenetére
A SATA eddig is megoldható volt egy USB-SATA adapterrel. Ha esetleg nem 2.5", hanem 3.5" eszközről lenne szó, akkor még egy külső tápos verzió kell neki és ennyi.
Ráadásul szerintem bármilyen belső eszközzel még az is a probléma, hogy melegszik és ha még rendes hűtést akarsz, akkor meg végig ott ciceregne a ventilátor is.
Volt sok évvel ezelőtt egy belső HDD-s asztali DVD felvevőm. Irtó idegesítő az a hang... -
Kifli1986
csendes tag
válasz
Kenderice #20616 üzenetére
A szerver amin fut nekem itthon domaines szerverpanelon aldomain meg minden van honlapok meg egyéb programok vannak azon az ssd-n vannak mp4 fileok. És kodi 17 alatt rewrite linkkel nem játsza le az mp4-et illetve folyamatosra akarom a lejátszást. Ne az legyen ha megállítom és megint rákattintok az elejétől kezdje. Azért akarom mert pvr kliensben kéne legyen iptv listámban localhostra. van ugye a két gyerek szobában nappaliban meg a mi szobánkban egy egy s905x set top box.
-
€uro
őstag
válasz
Kenderice #20407 üzenetére
Tegnap este még én is a 6.4-es OpenATV-vel játszadoztam - ez volt eredetileg a boxon. Ma reggel jöttem rá, hogy van újabb verzió, 7.3-ra frissítettem. YouTube és egyéb előre telepített Plugin-ek szempontjából a két verziónál nincs eltérés.
A 7.3 főmenüje így néz ki nálam:
Plugin oldal, ahova a Kodi-t és a YouTube-ot telepítettem utólag:
Infó az OpenATV-ről:
Ez utóbbi képen azt látom, hogy a skin felbontása 1280x720. Na akkor valószínűleg ezért van ugyanilyen felbontásom Kodi alatt is!
-
€uro
őstag
válasz
Kenderice #20404 üzenetére
Ha alap funkciókkal működni fog a videólejátszás, azzal egyelőre beérem. Gyakorlatilag azért kezdtem a Kodi-val foglalkozni, mert erről tudtam, hogy automatikusan le tud hívni információkat a filmekről és a kiegészítőin keresztül jól konfigurálható. De lassan kezdek rájönni, hogy ezt valószínűleg más - Enigma2-vel kompatibilisebb - lejátszók is tudhatják.
"Openatv-ben alapból benne van egy teljes értékű YT a megfelelő hardverrel rendelkező boxokra."
Telepítettem OpenATV 7.4-et. Valóban többet tud, mint az OpenPLi - már így az első tapasztalatok után is. Viszont YouTube-ot nem találtam benne. Alapból legalábbis nincs rajta. Ahogyan az OpenPLi esetében, itt is csak külön tudom telepíteni a Plugins\Extensions listából. Elképzelhető, hogy akkor nem megfelelő a készülék hardvere?
-
€uro
őstag
válasz
Kenderice #20398 üzenetére
Alapból OpenATV volt/van rajta. Meghagytam. Második slot helyre tettem az OpenPLi-t. Egyikkel sem találkoztam még korábban, úgyhogy még csak ismerkedem velük. Bár őszintén szólva, inkább csak eggyel foglalkoznék - azzal, amelyik a legtöbb lehetőséget rejti, még ha mókolni is kell vele.
Nem rég ajánlottatok a készülékhez egy írást. Az illető OpenPLi-t használ. Ezért választottam én is ezt így elsőre.
-
-
cof
veterán
válasz
Kenderice #20309 üzenetére
Szerintem 1-2 éven belül valamennyire egységesíteni fognak, ha már egy a tulaj Digi meg Vodanál. És biztos kódolás irányba mennek mert úgy le lehet kis plusz pénzt húzni az előfizetőkön eszközök béreltetésével.
A szűrők attól maradhatnak akinél már megvannak és nincs előfizezése.
Most már tuti nem áldoznék tízezreket egy komolyabb boxra.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Kenderice #20296 üzenetére
Írtam is, hogy "két külön irány" az Amiko-s, meg az Enigmás. Kérdés, hogy nekem elég lesz e az Amiko-s vonal.
#20297 cof: Tudod van amire épp van pénze az embernek és van amire épp nincs. Lehet eddig sokszor más vette át a prioritást... Nem kell ebből "cirkuszt csinálni" sem. De azért az USB tuner-es megoldás is itt lebeg még előttem...
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Kenderice #20294 üzenetére
Amiko boxot soha.-> Ezt most csak a hálózat kezelésre írod, vagy még mire? Az Amiko-s vonal tudom teljesen más, ott nem is várom el a web-es GUI-t , meg a hálózatkezelést, ott csak az lenne a lényeg, hogy megbízhatóan rögzítsen, ha elindítok egy felvételt a rákötött HDD-re.
-
cof
veterán
válasz
Kenderice #20286 üzenetére
Ok, mondjuk ezeknek az olcsó BOX-oknak biztos nincs erős procija. Szóval lehet, hogy visszafogottabb a sebesség igen mint egy RPi4 vagy egy jobb Amlogic.
Én Amlogic-ról PC-re simán másolok 80-100 MB/-s el USB3 portra csatlakoztatott HDD-ről. Oké ott van 4 mag, meg 4 GB ram is a hardverben.
-
cof
veterán
válasz
Kenderice #20281 üzenetére
Egy USB HDD-vel nem biztos, hogy meg tudod oldani egyszerre a felvételt és a lejátszást is.
De, simán. Még USB 2.0 porttal is. Az is tud olyan 35-40 MB/s, na most egy HD stream a Diginél ilyen 5-6 Mbit/s, szóval marad a HDD-n bőven sávszél akár még 5 tunernek is, hát még ha USB 3.0 portra van csatlakoztatva.
-
gulyasa
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Kenderice #20137 üzenetére
Ok, tegyük fel, hogy egy ilyet beiktatok "állandóra" a kábel és TV közé:
1. Nem tudom ebben milyen "Tuner" van a TV-jéhez (2014-es SAMUSNG H64000-as) képest, de nem lehet, hogy a TV-ben eleve jobb van (pl. képminőség ügyileg)? Mert ugye akkor az "élő" TV adást is ezen "keresztül" kell majd néznem.
2. MPEG2/AVC-ben tud rögzíteni TS-ben, eddig OK, de gondlom egy PC-s TV Tuner és egy jó felvevőprogi esetén ennél azért szabadabbak a rögzítési lehetőségek. Pl. gondolok itt HEVC-re is (mármint, hogy abban rögzítse, mert tudom, a stream alapból nem az). Nem "feltétel", de ha a minőség is fontos, hát nem is tudom...
3. A vezérlés PC-ről egyértelmű, ennek a TV BOX-nak meg a saját app-ja, meg "mit tudom én milyen", meg hogyan vezérelhető pl. egy szimpla infrás távval...
4. De csupa fül vagyok... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Kenderice #20131 üzenetére
Csak alkalmanként kellene, erre túlzásnak érzem kipengetni egy ilyen Box árát, ha már úgyis itt a PC-m.
Okos beltérire meg van egyéb "okosság" is...-> Vagyis? De írom, nem "állandó üzemre" kell. Csak annyi lenen fontos, hogy SD-ben és HD-ben is jó minőségben fogja és rögzítse a képet/hangot.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kenderice #20029 üzenetére
És a box a PC-re van kötve, hogy ott nézd az adást? Mert itt erről van szó, a kérdező nem TV-n akarja nézni az adást.
Nekem meg amúgy sincs TV-m, szóval a PC-s megoldás a kényelmesebb számomra. Na meg ha felveszek valamit, nem kell még a pendrive-ot ide-oda mozgatni a két eszköz között, hogy ki tudjam vágni a reklámokat. És ugye jó pár olyan box van, amin a felvételt nem is tudod megnézni más eszközön.
-
ekitep
friss újonc
válasz
Kenderice #19984 üzenetére
Köszönöm!
Vu+ ?; Dreambox ?; Ustym 4K?
VU+ -ról nem sok jót olvastam.
A Dreambox dm920 sok jót állít magáról, de 125e Ft-ról indul
Az Ustym 4K Pro baráti áron indul (41e Ft), openATV 6.3-al, de 4 éves hardvernek tűnik, 2 éves szoftverrel...
Mint mindenki, olcsón jót szeretnék, de nehéz megtalálni az optimumot.
Valamelyikkel (vagy egy teljesen más típussal) van valakinek tapasztalata? -
-
Atomantiii
addikt
válasz
Kenderice #19827 üzenetére
A sima multistream az megy azt tudja a tuner, én úgy voltam vele, hogy akkor a T2-MI is megy vele. Csak az a poén az egészben, hogy a negyedannyiba kerülő Ustym 4K meg simán fogja. Ha nem vettem volna meg az Uno 4K SE-t, akkor már rég vettem volna egy olyat, csak ezzel meg mit csináljak, eladni meg már bukó lenne.
Azért érdekelt volna kíváncsiságból, hogy pl az Ultimónál van-e ilyen a csatornakeresésnél vagy csak ott is a multistreamet lehet választani?
(A netboardot hagyjuk, már leíratkoztam onnan a felhígult mindenkivel kötözködő tagok miatt.)
-
Atomantiii
addikt
válasz
Kenderice #19821 üzenetére
Az érdekelt volna, hogy tudja-e bármelyik Vu+ 4K-s beltéri a sima T2-Mi módot vagy mitől függhet, hogy tudja vagy sem.
Uno 4K SE-n csak a multistreamet engedi kiválasztani, de valószínűleg nem image függő, mert az Ustym 4K meg simán engedi kiválasztani a menöben, míg az Uno 4K SE nem engedi. De akkor gondolom nálad sem lehet ilyet választani.
-
garga01
őstag
válasz
Kenderice #19760 üzenetére
ÁÁÁ siettem és le is töltöttem a gépemre, aztán a chrome megnyitotta én meg nem figyeltem
Szóval a ez helyes link a másik utasításhoz. -
garga01
őstag
válasz
Kenderice #19758 üzenetére
Alapból valami hasonlót ír a box, amikor első bekapcsoláskor nincs lekeresve csatorna. Én úgy értelmeztem, hogy nem tudja beállítani a boxot, ezért is linkeltem a leírást.
(közben találtam egy másik használati utasítást is).
De majd nyilatkozik a kérdező, hogy be tud-e lépni a menübe, vagy tényleg 'beragadt' a box. -
vati
senior tag
válasz
Kenderice #19746 üzenetére
Mindenkinek köszi a válaszokat!
Akkor egy DVB-T2/C set-top box kell nekem, ami a TS-t is tudja, és az Amiko elég ismert brand, hogy meg merjem venni.(set-top box alatt én azt értettem, hogy ha valami kódolt jel jön ki a madzagból, de nézni akarom a régi tévémen, akkor muszáj egy ilyen cucc ami dekódolja nekem. 15-20 éve kb ez volt a helyzet.
A Digi jele koaxon jön be, a (buta)tévében van DVB-C tuner ezért látom a digitális HD adásokat is alapból. Nekem csak a felvétel lehetősége miatt kellett "set-top box", ezért neveztem TV-felvevőnek. És most kell megy másik, mert az Alcor meghalt, valószínűleg a tápja, de nincs kapacitásom vele foglalkozni.) -
vati
senior tag
válasz
Kenderice #19727 üzenetére
Vagyis DVB-T2 = DVB-C ?
Azért annyira sok nincs, ami tényleg azonnal kapható is.
Ezek mind tudnak felvenni is pendrive-ra? Ez utóbbit sok helyen nem írják ki, és nekem csak ez számít, direkt felvenni szeretnék, ritkán látható műsorokat.Pl. ez: https://bolt.sat.hu/amiko-impulse-t2c-foldi-es-kabelvevo-2723
-
cocka
veterán
válasz
Kenderice #19684 üzenetére
De hiába FBC-s meg mittomén hányat tud venni egyszerre, ha a kártyán keresztül csak egyet tud kikódolni, akkor két kódolt adás felvételéhez két kártya is kéne nem?
Azt a luxust meg már tényleg nem szokták a gyártók megengedni maguknak, hogy többtuneres (akár FBC, akár nem) meg még két modulfogadó nyílás is van.
-
cocka
veterán
válasz
Kenderice #19678 üzenetére
Viszont rohadt nagy káosz van ezügyben a kereskedelemben, mert amit te írsz az OK, csak nem minden DVB-C vevőhöz írják oda, hogy dual. És ez máris zavart okoz.
van amelyikben csak kártyaolvasó van és van, amelyikben mindkettő.
Hát ez az és ezekről is megy a ködösítés meg a zavarkeltés a honlapokon, ami megnehezíti a döntést.
Nekem nem kell PiP, viszont valami olyasmi kéne, ami mondjuk különböző frekikről egyszerre tud venni minimum két kódoltat. Ez lehetséges egyáltalán vagy két kódoltat nem lehet egyszerre felvenni sehogy?
Az FBC mivel tud többet, mint mondjuk a TechniStar K4, ami állítólag négytuneres? Azaz egyszerre három adást vehetsz és egyet nézhetsz.
Amúgy a K2 elég buta, mert csak azt veheted fel, amit éppen nézel, de ha beállítasz valamit előre, akkor meg odaugrik, szóval nincs az, hogy felveszem miközben mást nézek. Ha második felvételt állítanál be, akkor meg felkínálja, hogy leállítsa-e a jelenlegit.
-
-
kisskd
tag
válasz
Kenderice #19636 üzenetére
Ez nem merült fel eddig, de elsőre ígéretesnek hangzik (bár elég borsos áron van egyik-másik, nem tudom, az olcsó belőle mennyire kuka). Per pill CoreELEC+TD310+TVHeadend (ezt tudtam tegnap este gyorsan, olcsón elérni) próbálkozás megy, volt már hogy összejött, de hol megy, hol nem a tuner, még vadászom miért, lehet hamar megunom ...
-
farkas-j
őstag
válasz
Kenderice #19564 üzenetére
A TARR nem olyan kicsi. Az ország 5 (de lehet hogy 3) legnagyobb szolgáltatója között van. Nem túl olcsó, de van egy igazán pozitív tulajdonsága. A dél-dunántúli szolgáltatási területén a kis falvakba is elvitte a szolgáltatást. Ezt a multik nem teszik meg mert nem termelnek a kis települések extra profitot.
-
norcsu81
csendes tag
válasz
Kenderice #19550 üzenetére
Apropó! Az sem mindegy, hogy CI modul vagy CI+???
Melyik kompatibilis melyikkel? Vagy egyik sem kompatibilis a másikkal?Nem akarok százezreket rászánni.
Erről vélemény? http://m3digital.hu/set-top-box/enigma2-set-top-box/amiko-viper-4k-v20-combo-enigma2-muholdvevo -
-
norcsu81
csendes tag
válasz
Kenderice #19547 üzenetére
https://bolt.sat.hu/technisat_technistar_k2_isio_kabelvevo_2492
Ezt a boxot nézem ki. Elvileg TS-ben rögzít, és visszanézhető számítógépen.
3. hosszászólás felülről.
-
norcsu81
csendes tag
válasz
Kenderice #19544 üzenetére
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, a hölgyike kedves volt és mindent elmondott... (ami ilyenkor szokás, vagy sablonszöveg...)
A beszélgetés lényege (megpróbálom ugyanazokkal a szavakkal idézni amit mondott):A kártya párosítva van a BOX-hoz amit biztosítanak, így azt semilyen más BOX-al nem lehet társítani.
Ha mégis, és működne, akkor hibabejelentést nem tudnak felvenni.
Vagy ha kártyát és "tokot" visznek a tv-hez, akkor az a kártya csak azzal a "tokkal" működik.Itt visszakérdezek, hogy mit ért a "tok" alatt? A CI+ foglalatot?
A válasz: igen.
------------------------------------------------
Akkor ha CI+ modult hoznak házhoz, az már édes mindegy, hogy a TV-ben köt ki vagy a saját BOX-omban, ugye?
Vélemény Kenderice? -
Gabesz87
veterán
válasz
Kenderice #19522 üzenetére
Regisztráltam, mint mondtam, de tök fura, hogy mindegyik topik megnyílik, de ahogy erre a Hirdetések nevűre kattintok, újra a regisztrációs oldal jön be, és mintha be lennék lépve, de mégsem
Fent írja, hogy bejelentkezve, ott a nevem is, közben még mellette a felhasználó név és jelszó beviteli mező is. Elég fura az oldal, vagy csak én nem értek valamit...
-
válasz
Kenderice #19522 üzenetére
van esetleg tipped olcsó (és gondolom enigma) boxra? egy tuner elég, és felvenni szeretnék vele hálózatra, vagy távolról streamelni egyszerre egy adást. tehát nem kell kártyát kezelnie, videókimenetre sincs szükség.
vagy az is jó, ha egy tvheadend tudja sat>ip forrásként használni, sőt ez talán még jobb -
Gabesz87
veterán
válasz
Kenderice #19520 üzenetére
Köszi szépen. Egyelőre ez a legszimpatikusabb megoldás, és valószínűleg ez is lesz. Még ha nem is használom ki. Csak egyelőre nem találtam meg még azon a fórumon, hol is hirdetik. Vagy csak azért nem látom, mert moderátori jóváhagyásra vár
Regeltem, de a Sat topikon belül a "hirdetések" nem jönnek be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kuponkunyeráló
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged