- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barnes
aktív tag
Hello!
Ma én is tulajdonosa lettem egy Technisat Cablestar HD2-nek.
A telepítésig eljutottam, de csatornákat már nem találok sajnos.Vidanetes előfizetésem van és az általuk adott modult behelyeztem kártyával együtt.
Jelet sem nagyon talál, bár a keresés közben néha felugrott 85% környékére...Mi lehet a gond?
Előre is nagyon köszi!
-
Lazinho84
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy 3 éves samsung plazma TV-m amiben még nincs gyárilag DVB-T tuner. Gondoltam kicsit felokosítom és ma vettem hozzá egy Hyundai DVB4H 331 típusú set top box-ot. A készüléket HDMI kábellel összekötöttem a TV-vel, de egy csatornát sem talált meg az automata keresés során. Tudna valaki segíteni mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm!!Üdv!
-
Timyyy
őstag
Írtam már fentebb a problémámat, most annyiban változott, hogy ugyanezt a tunert kipróbáltam a laptopunkon és azzal tökéletes volt a hang is meg a kép is németországi beállításokkal.
De ha a gépemen akarom használni, akkor továbbra is kép van, hang statikus zaj. Alaplapi hangot használok, hangkártyám nincsen, de minden másban jó a hang, ezek meg valahogy mégse férnek össze. Van bedugva egy elosztóm, hogy fülest és hifit egyszerre is tudjak használni, esetleg ez zavarhatja be a témát, hogy túl sok az eszköz? Vagy ezek nem is függenek össze? Akkor mit javasoltok mi lehet a gond, mit csináljak?Szerk: Gigabyte EP43-DS3 típusú alaplapom van, valaki segítene?
-
azbest
félisten
válasz
Dragon27 #9392 üzenetére
Ha jól működik a program akkor minek cserélni
Kódolt adásokhoz usb-s smartkártya kártyaolvasó (otp féle omnikey, vagy ez100pu amit magam ki is próbáltam, de más is jó lehet), valamint mindigtv extra kártya (havidíjas előnye, hogy +300/hó áron másod kártya is kérhető, így lehet a tévében és a gépben is) szükséges. Ezen kívül még szoftver is kell, ami ezeket kezeli. Legegyszerűbb a Homesys program használata. Valamivel több munka a szintén ingyenes smartdvb program acamd softcam pluginnal és newcs kártyolvasó kezelő programmal való beüzemelése.
--A #9391-ben természetesen "egy gép számára" akart lenni csak melléütöttem
-
Dragon27
senior tag
ma vettem ASUS MyCinema U3100 Mini Plus DVB-T USB TV tunert .
Külső antennával szépen foghatóak a csatornák .. Komárom környékéről az összes Magyar + Osztrákok .(szabad csatornák ) ahhoz képest hogy USB tunert elégerős
Szerintetek a gyári szoftvert (TotalMedia 3.5) érdemes lecserélni ? mire ?_______________________________________________
(És a DVB-T kódolásba lehet valamit kezdeni ? erre a kérdésre privát választ Köszi
-
azbest
félisten
Attól függ hogyan szeretnél streamelni.
Ha csak egy kép számára szeretnél, akkor az ingyenes smartdvb program tud egy adást arra a címre küldeni. Persze ehhez az is kell, hogy elérhető legyen a címzett gép a streamelő felől (egy hálózatban vannak, vagy publikus ip címe van a célnak).
A tuner oldalán a smartdvb-ben a tools/settings részen van udp streaming, oda kell a cél címe. A célgépen mondjuk egy vlc-t futtatva udp://@8888 (az a port amit amott beállítottál) és már mutatja is az adást.
Így: [link]
-
Rogue2
csendes tag
Köszönöm a választ, eddig ez az egyetlen fórum, ahol a kérdéseimmel foglalkoztak.
Elsőre nem az a fontos, hogy többet streameljek, hanem legalább egyet, de már a képernyőre sem tudom átirányítani.
A HD adások elvileg a 610 MHzen lennének. Hát azok még menüből sem érhetőek el, VLC-vel még onnan sem tudom lejátszani őket.
Ezek szerint a VLCvel nem tudom streamelni a DVB-T adást, és nem tudtok más Windowsos programot sem mondani erre a célra? -
gantus
csendes tag
Amikor néztem régebben a dvbt-n a kódoltakat nem próbáltam, de mediaportal vitte az fta-t, szerintem a kódoltakat is meg lehet oldani. Ha remote kliens-ben gondolkoznál, akkor egyszerübb lenne a helyzet, mert xbmc win alatt is együttműködik a tvheadend vagy mythtv linux szerverrel, és mindkettő tudja az aac-t is.
Ja, a dvbviewer recording service-ről meg majdnem elfelejtkeztem. Win alá azt javaslom.
-
azbest
félisten
jól megvariálták a paraméterezést
a 0.9.9-ben így kellett, de ott is zöld a kép:
vlc.exe dvbt:// :dvb-frequency=826000 :dvb-bandwidth=8 :access-filter=timeshift :programs=20 :sout=#duplicate{dst=std{access=http,mux=ts,dst=:8080},select=program=20}Úgy látom windows alá a 0.9.2 támogatja először a dvb-t adást... de már az is hibás.
-
azbest
félisten
most nem próbáltam ki, de korábban úgy tapasztaltam, hogy hd adással nem jött ki a hiba (m1, m2, duna2) viszont minden sd adásnál jelentkezett. A régebbi verziót tényleg máshogy kell paraméterezni.
Az újabb verzióknál valami ilyesmit használtam:
vlc.exe dvb:// --dvb-frequency=786000000 --dvb-srate=27500000 --dvb-bandwidth=8 --sout=#duplicate{dst=http{mux=ts,dst=:8080/m1},select="program=100",dst=http{mux=ts,dst=:8080/m2},select="program=101",dst=http{mux=ts,dst=:8080/duna},select="program=120",dst=http{mux=ts,dst=:8080/duna2},select="program=121"} --sout-keep --ttl 12 --sout-all --sout-mux-caching=5000a régi azt hiszem nem támogatta még azt, hogy ugyanazon a porton több név alatt különböző adás legyen. Próbáld meg úgy, hogy mindegyiknek egy különböző portot írsz.
-
Rogue2
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Sajnos itt valószínűleg nem a h264 kódolás lesz a probléma.
- Pár hónapja még ugyanezekkel a hardver és szoftver eszközökkel sikeresen továbbítottam a hálózaton
- A vlc jól megjeleníti a képet, ha menüből állítom be a helyben lejátszást.A gond az, hogy bármilyen átirányításával próbálkozom a jelnek, máris elromlik a minősége és hamar leáll. A fenti két pont alapján arra gondolok, hogy a mindigtv szolgáltatásnak valami paramétere változhatott meg, amit a vlc alapbeállításai lejátszásnál le tudnak kezelni, de amikor továbbküldöm a jelet, akkor a vlc ezt a beállítást nem alkalmazza, ezért romlik el a minőség.
A 0.8.6-ot megnéztem, de abban nem állítható be a vevőeszközök között DVB-T eszköz és a parancssorban megadott dvb-t://frequency=802000000-re azt írja, hogy nem értelmezhető.
Sajnos linuxos tudásom nincsen, azok a megoldások nekem nem segítenek.
Másoknak az az utasítás, hogy
vlc --program=20 dvb-t://frequency=802000000 --sout="#duplicate{dst=display,select='program=20'}"
ugyanúgy szar képet eredményez? -
GIJoe
addikt
Tudnátok nekem ajánlani olcsó asztali DVB-C vevőt (HD h264), az se baj, ha tud felvenni ( PVR) lejátszani...
-
szvl
tag
Sziasztok!
Digi kábeltv-hez keresek DVB-C box-ot.
Átbogarásztam egy sor számításba jövő box használati útmutatóját (Opticum XC 403, Golden Media 9060 HD, Amico CHD 7900, Synaps CHD-3000 HD, Opticum HDC 10). Meglepődve tapasztaltam, hogy az általam megszokott táblázatos formában (egy kb. 10 soros táblázat minden sorában egy csatorna következő 2-3 órányi műsorai vannak felsorolva) ezek a box-ok nem mutatják meg az EPG-t.
Ilyen táblázatra gondoltam: [link]
Ezzel szemben ezek a box-ok egy csatornának tipikusan az aktuális, esetleg a következő műsorát mutatják. Mint pl. a GoldenMedia 9060 használati útmutatójának a 10. oldalán látható: [link]Tudnátok olyan PVR funkcióval rendelkező DVB-C box-ot javasolni, meg tudja mutatni az EPG-t az általam megszokott táblázatos formában (is)? Extra kívánság, hogy az EPG nézegetése közben az aktuális csatorna képe kicsiben vagy háttérben látható legyen és a hangja se némuljon el.
-
azbest
félisten
Sajnos jó ideje bugos az h264 része a vlc-nek. Annó írtam nekik hibajelentés a fórumon is, de ahogy olvastam hasonló panaszokra érkezett visszajelzésüket, nem prioritás hogy kijavítsák. [link]
Úgy emlékszem a 0.8.6 verzió talán még jó volt. [link]
Ha házon belül linux alól próbálod streamelni, akkor a videolan dvblast progija viszont jól működik [link], viszont a forráskódjába bele kell írni a he-aac támogatás azonosítóját, mert persze nálunk mindenből kicsit speciális és kevés helyen használt megoldás van.
a demux.c -be fel kell vinni a 0x11 értéket is mert ilyen típusú a he-aac és ezt kevés országban használják ilyen értékkel. (2 függvénybe kell a case-t kiegészíteni, ott ahol a 0x1b is van) -
Rogue2
csendes tag
Sziasztok! VLCvel próbálom továbbstreamelni a magyar DVB-T csatornákat. Korábban ez működött, ma már zöld a képernyő, és lehal a dolog. Ha az SOUT paraméterben azt adom meg, hogy a képernyőre tegye ki a jelet (játssza le) már akkor is ugyanez van. Pedig a menüben megnyitva a csatornát szép a kép, amikor a következőt parancssorból adm meg neki, akkor nem:
vlc --program=20 dvb-t://frequency=802000000 --sout="#duplicate{dst=display,select='program=20'}"
Köszi a segítséget! -
zichie
senior tag
A DVBViewer alapból 121500-on keresi, de 121000 a jó érték. A budapesti Digikábeles ini fájlnak így kell kinéznie:
[SATTYPE]
1=4000
2=Digikabel Budapest[DVB]
0=12
1=121000,5,6900
2=354000,5,6900
3=362000,5,6900
4=370000,5,6900
5=378000,5,6900
6=386000,5,6900
7=394000,5,6900
8=402000,5,6900
9=770000,5,6900
10=778000,5,6900
11=786000,5,6900
12=794000,5,6900 -
Nferi1
tag
-
Kernel
nagyúr
Antennacsatlakozó nem egyenlő csak a koax. csatlakozóval. Utóbbinak a fizikai méretei eleve gondot okoznak manapság egy ilyen apró szerkezet tervezésénél, nem beszélve a vastag koaxiális kábel cipelésének terhéről. Célszerűbb egy vékony koax-->jack átalakítókábelt használni, bár ez okozhat némi jelveszteséget is, de ha van elég jel, digitális vételnél az sem gond.
Belső antennával meg az a helyzet, hogy egy ilyen antenna a hullámhossz felén vagy negyedén tud maximálisan rezonálni (elvben persze 1x méreten is), továbbá van még lehetőség az antenna részleges "feltekerésére" tekercs formájában (mely mintegy meghosszabbítja az antennát, ezért is nevezik antennahosszabbító tekercsnek), de az inkább csak kényszer szülte megoldás, hatásfoka nem olyan jó.
Így viszont a kis botantennák még a negyedhullámhoz képest is rövidítettek, különösen alacsonyabb frekvenciákon, mint az UHF alja, VHF.. Mindezt egy kis USB-tokba zárni, az adott üzemi frekvencián, fizikailag nem életszerű.
-
Nferi1
tag
Végre sikerült a dvbviewer-t és a recording service-t beállítani.
Minden normálisan működik.
Viszont az M1, M2, duna tv-t hol keressem?
Próbáltam mindenféle keresést, valaki írta hogy átkerültek a 121 Mhz-re de nem találom.
Mi lehet a gond? -
m3ss
veterán
válasz
Pancsermeste #9366 üzenetére
hmm tenyleg az kulon antenna, csatlakozoval. akkor lemeletileg a #9361-ben linkelt cucc is jo lenne?
-
azbest
félisten
válasz
Pancsermeste #9366 üzenetére
hopp ezt neki akartam: (#9365) Armagedown
[link] -
Pancsermeste
őstag
válasz
Armagedown #9365 üzenetére
Jó, de hát az is antenna csatlakozó. Én még nem láttam olyat, aminek egyáltalán nincs antenna csatija, tehát csak beépített lenne....
-
Armagedown
őstag
válasz
Pancsermeste #9364 üzenetére
nincs a sticken normál antenna csatlakozó , csak a kis botantennához a csatlakozás
-
m3ss
veterán
válasz
wassermann #9362 üzenetére
azt gondoltam, de usb-n nem latok antenna aljzatot. beepitett antennaval meg ki tudja jo lesz-e.
-
m3ss
veterán
udv
mindig tv ingyenes adasait szeretnem hd-ben fogni. panelban lakok kecskemeten, vmelyik forumban azt olvastam, hogy altalaban egy blankolt vegu koaxkabellel is be tudjak fogni. pc meg projektorra lenne kotve, igy neznem. milyen dvb-t kartyat erdemes ilyen celra venni? lehetoleg minel olcsobbat. bar valahogy elotte jo lenne letesztelnem, hogy lesz-e vetel egyaltalan...esetleg ilyesmi usb-s kutyuvel erdemes probalkozni?
koszi -
Nferi1
tag
Sziasztok!
Ha a DVBViewer Recording Servicet elindítom, a weblapján kiválasztom a csatornát a streameléshez, és a Direct connection-t választom akkor szépen megy a stream.
Viszont ha nem pipálom be (mert csökkenteni akarom a sávszélességigényt), akkor a kliensek csatlakoznak, de nem indul el a stream. Ez mitől lehet? -
Timyyy
őstag
válasz
Pancsermeste #9356 üzenetére
Beledugtam egy kötőtűt, 6 csatornát talált, de kép egyiken sincs, és a hang is csak sistergés.
-
Timyyy
őstag
válasz
Pancsermeste #9356 üzenetére
Megpróbálom majd ezt a verziót is, ha mást nemtudok, most próbálom a Windows Media centert, de azthiszem ebbe is marad a statikus zaj hang helyett.
-
Pancsermeste
őstag
Nálam a panelben semmi digi adás nem fogható, nagyon le van árnyékolva a vasbeton miatt.
Ahogy ajánlották, próbáld meg egy kis darab dróttal az analóg adást. Vmi kötőtű, vagy ilyesmi is jó, amit a koax közepébe tudsz dugni. Az analóg adás ha szemcsésen is jön be, attól a hang még jó szokott lenni. (pl. RTL, TV2 fogható)
Csak akkor a hangolásnál ne kábel TV-t, hanem TV antennát válaszd. -
Timyyy
őstag
válasz
Pancsermeste #9354 üzenetére
De panel.
-
Kernel
nagyúr
Pedig a sistergés, halk, torz hang, pont arra utal, hogy más hangnormán állsz.
Ha bedugsz egy darab drótot (szobaantennát) és újrakeresed a sávot, nem jön be valami helyi adó? Ha nem is jó minőségben, csak a próba kedvéért.
DVB-T adás nem jön be? Annál nincs PAL-kódolás, se hangnorma.
-
Kernel
nagyúr
http://en.wikipedia.org/wiki/PAL
PAL-B/G/D/K/I
The majority of countries using PAL have television standards with 625 lines and 25 frames per second, differences concern the audio carrier frequency and channel bandwidths. Standards B/G are used in most of Western Europe, Australia and New Zealand, standard I in the UK, Ireland, Hong Kong, South Africa and Macau, standards D/K in most of Central and Eastern Europe and Standard D in mainland China. Most analogue CCTV cameras are Standard D.
Systems B and G are similar. System B is used for 7 MHz-wide channels on VHF, while System G is used for 8 MHz-wide channels on UHF (and Australia uses System B on UHF). Similarly, Systems D and K are similar except for the bands they use: System D is only used on VHF, while System K is only used on UHF. Although System I is used on both bands, it has only been used on UHF in the United Kingdom due to 405-line TV services on VHF operating until the 1980s.
-
Timyyy
őstag
Megpróbálom, annyit még meg tudnál mondani, hogy akkor a régióhoz milyen országot válasszak? Mert hiába állítom át ezt a PAL cuccot, ha olyan országot választottam, ahol más van mint amit alatta megadtam, akkor mindig visszaállítja, ezért nem volt jó Magyarország sem, és akkor ezekszerint hiába tettem Németországra, akkor most olyat kell keresni, ahol alapértelmezett a D/K.
Szerk.: átraktam PAL-D-re, ha a hifit felnyomtam max hangra, akkor a statikus zaj alatt nagyon halkan meghallottam a tv adás hangját, szóval ez még így mindig nem jó. Van egy PAL_N_COMBO nevű beállítás is, itt már elég volt félhangerő a hifire, hogy halljam az adás hangját, de még mindig nagyon gyenge és a statikus sípolás meg zaj is megmaradt mellette.
-
Kernel
nagyúr
Az csak az intercarrier hangvivőt befolyásolja (meg egy kicsit a video sávszélességet).
PAL B: képvivő-hangvivő frekvenciatávolsága 5.5 MHz ("nyugati" norma).
PAL D/K: képvivő-hangvivő frekvenciatávolsága 6.5 MHz ("keleti" norma).Csak ez nálunk már keveredik, kábelhálózattól függően. De földi analóg adásnál utóbbi érvényes.
-
Timyyy
őstag
Nemtudom, hogy a select audio device menüben pl mit válasszak... de már végigpróbáltam és egyikkel se lett hang
Van egy "audio pin source" (fogalmam sincs mi ez), egy "AVStream analog audio capture", és egy "Realtek digital input" (alaplapi hangot használok, gondolom ez az). Gondoltam próba alapján az egyik csak jó lesz, de nem... most akkor vmi kábelkötözgetést szúrtam el, vagy mit? Bár azt is nehéz, mert 1 szál koax jön a tv-ből. -
Timyyy
őstag
Sziasztok!
Ma vettem egy MSI Digivox Mini Hybrid-et, usb-s. Koax megy bele a tv-ből (illetve nemtudom pontosan honnan is, mert van t-home-os boxom, de ha nem használom, tudok a tv-n analóg adást is nézni, de a szerelő azt mondta, úgy kötözgette be, hogy ha lesz tunerem, fogom tudni használni), elvileg ezzel nem lehet gond.
Telepítés oké, beállítgatok szépen mindent, csatornákat megkereste, tárolta, az egyik gond az, hogy bár kép van, hang az nincsen. A másik pedig az, hogy beállítottam neki, hogy PAL-B, save, és mire újra nézném a tv-t, visszateszi valami másikra ami elszínezi idióta színekre a képet... szóval hiába mentem el, mire benyomom a tv-t már megint rossz.
Hogyan tudok rá hangot varázsolni, és elmenteni vele azt, hogy PAL-B-t használjon? Ne ntsc-t vagy mi a tökömet, szivárvány színű tőle a kép... -
Nferi1
tag
Sikerült megoldani a problémát.
Patchelt BDA kellett, és a telepítési sorrendre is figyelni kellett.
Megtalálja a csatornákat és a dvbviewer netstream pluginjával már szépen tudom streamelni az adást. Viszont a dvbviewer service-t nem tudom elindítani. Van valahol normális leírás hogy hogyan dolgoznak össze, hogyan kell beállítani? -
Nferi1
tag
Sziasztok.
Megvettem a Cablestar HD2-t.
Windows server 2008 R2 x64 alatt szeretném használni.
A drivert felraktam, + DBA-t is, de a DVBViewer-rel nem tudok csatornát keresni, mert azt mondja hogy nincs hardware. Az options menüben viszont látja.
Ha valaki tud erre megoldást megosztaná velem(ünk)? -
neroskda
csendes tag
válasz
Bigemperor #9337 üzenetére
uhh :S nagyon jó :S
köszönöm a segítséget! -
-
neroskda
csendes tag
válasz
Bigemperor #9334 üzenetére
asztali pchez
-
neroskda
csendes tag
válasz
Bigemperor #9334 üzenetére
digi előfizetett csatornák vételére
-
neroskda
csendes tag
válasz
Bigemperor #9332 üzenetére
dobozára DVB-T van írva
ezek szerint akkor nem érek semmit vele? -
neroskda
csendes tag
helló! tudnátok segíteni?
vettem egy gigabite U7300 usb tv tunert és nem talál csatornát /digi kábel tv/
beállítás vagy szar az egész? mi lehet hiba?
segítséget előre köszönöm! -
neroskda
csendes tag
helló! tudnátok segíteni?
vettem egy gigabite U7300 usb tv tunert és nem talál csatornát /digi kábel tv/
beállítás vagy szar az egész? mi lehet hiba?
segítséget előre köszönöm! -
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #9328 üzenetére
Illetve úgy pontos, hogy opcionális dvb-t, bár a bemutató anyag a CI modul helyet alapértelmezettként láttatja.lehet csak előkészítés.
-
Bigemperor
senior tag
médialejátszóból ami dvb-t tunerrel rendelkezik és fain-os lehetne,az meg még nincs nálunk és csak jövő év második negyedévére ígérik: Dune hd tv-301
-
azbest
félisten
vagy mégis létezik olyan dvb-t vevő ami boldogul sokféle videóval? columbia 2500 plus [link] szerintem az a valószínűbb hogy tévesen tüntették fel ezeket a képességeket, hiszen az uhf modulátor nélküli változat sem tudja.. és a másik hárok márkanév alatt futó klónjai sem.
-
azbest
félisten
válasz
stan_smith #9323 üzenetére
nem tud... a box vagy hdmi vagy scart kimenetén van kép és hang, attól hogy egy antennára fűzöd egy másik boxszal még nem lesz közük egymástól.
Lehet érdemesebb lenne valami pc alapú megoldást keresni, bár biztos nem olcsó... de botlottam már bele ilyesmi hirdetésbe korábban.
(#9324) Bigemperor:
nem nagyon van ilyen. Vagy conaxos, vagy többféle codec-et támogat, de egyen nem nagyon találni ilyet. Persze lehet, hogy van csak az meg drágább, mint egy conax-os dvb-t vevő plusz valami mediajátszó. -
Bigemperor
senior tag
Tudtok ajánlani DVB-T tunert felvevő funkcióval (kódolt adáshoz is), ami jó médialejátszó funkciókkal is bír és nem gagyi?
-
stan_smith
csendes tag
Beépített DVB-T tunerrel rendelkező felvevő elé beteszek egy DVB-C tunert akkor fel tud venni DVB-C-s adásokat?
Mert ezt gondoltam ki a problémámra, mert elég nehéz dvb-c felvevőt találni, míg dvb-t felvevő rengeteg van.
-
stan_smith
csendes tag
(#9315)-re valaki?
-
-
Kecuhun
senior tag
Van egy Wayteq CX90-es dekóderem. Olyan gondom van vele, hogy amikor filmet szeretnék nézni pendrive-ról csak hang van és fekete képernyő. Próbáltam mind a három firmware-t ami a Wayteq honlapján fenntvan, de sajnos ugyanúgy fenn áll a probléma. Vmi ötlet esetleg?
-
Nferi1
tag
válasz
torrentszaki #9304 üzenetére
Köszi!
Nem tudod véletlenül hogy a kártya befér-e low profil házba?
Új hátlapi lemezt tudok neki csinálni, de nem találtam adatot a nyák méretéről. -
stan_smith
csendes tag
Olyan DVB-C vevőt / DVB-C vevőt-médialejátszót keresek, mely alkalmas egyidejűleg egy csatornán felvenni és egy másikon timeshiftet használni (csúsztatott lejátszás).
A médialejátszó nélküli vevők és a vevők-médialejátszók is érdekelnek.
A selteka cic-402hd-t találtam, viszont nem tudom, hogy képes-e erre.
-
zhagyma
őstag
válasz
r3v0Lut10n #9313 üzenetére
Erre még nem gondoltál: [link] ?
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
csendes #9312 üzenetére
Keresgélek én is azóta is (akár usb, akár belső pci, pcie) dvb-c tunert, de a fent említett korábbi modellen kívül nem találok semmit. Az viszont ilyen 20e körül mozog. Kérdésem hogy van ennél valami olcsóbb megoldás, vagy ne is nagyon keresgéljek mert esélytelen
bár aztán lehet egy set top box is vagy nem tudom mi más lehet -.- nem feltétlen kell belső egységnek lennie magyarul
-
csendes
addikt
Nincs sok jelentősége. Az USB tuner hordozható, viszont kilóg, ezért van aki nem szereti, illetve az áramfelhasználás korlátozott (500 mA, illetve hubról 100mA), kompromisszumot kell kötni az erősítőnél, de ez ritkán jelent gondot. A PCI, PCI-E kártyánál figyelni kell, hogy van-e az alaplapon megfelelő csatlakozó, illetve befér-e a házba vagy alacsony, "low profile" kell, esetleg a ház hűtését befolyásolja (például egy low profile PCI-E elvileg max. 10W-ot fogyaszthat, ami egy Atom-os rendszernél már számíthat).
-
VGYke
addikt
Ezen kérdésemre visszatérve, meg vissza olvasva a immár a fórumot, van jelentősége annak, hogy DVB-C (kábel) tuner külső USB, vagy belső PCI-(E) csatoló felületű? Melyiknek mi az előnye, hátránya?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
#46372352 #9300 üzenetére
"... a TV-ben csak DVB-T tuner van, milyen USB-s vagy kártyaformájú (a tévének van kártya olvasója) DVB-C eszközt lehetne csatlakoztatni hozzá..."
Ha a TV csak DVB-T-t tud, akkor az csak a földi sugárzású (tető antennás) digitális adás vételére jó, akár van kártya olvasója, akár nem. A DVB-C-t sajnos nem fogja tudni. Venni kell egy olyan settopbox-ot (ez lesz a DVB-C vevő) a Digi-től, aminek van HDMI kimenete és azt kötni a TV-re. Az USB-t a TV valószínűleg csak képek, zenék lejátszására tudja használni.
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
torrentszaki #9306 üzenetére
azt néztem
valami olcsóbb megoldás nem létezik esetleg annál ?
-
torrentszaki
tag
válasz
torrentszaki #9303 üzenetére
Valóban. A DIGI-nél volt a gond, a szűrőjük romlott el. Hozott a szerelő egy újat, de az sem volt jó.
Így most minden jön legálisan
Köszi mindenkinek a segítséget! -
torrentszaki
tag
válasz
r3v0Lut10n #9305 üzenetére
Olvass vissza 1 kommentet
-
r3v0Lut10n
senior tag
Sziasztok,
Digi kábel tv szolgáltatás van nálunk. Tegnap sikerült rájönnöm hogy a sima eddig meglévő antenna kábelen megy a dvb-c jel is, így a tv-t át is állítottam
(hirtelen lett is 86 csatorna 54 helyett, ráadásul műsorfüzet menü is értelmet nyert ^^) Viszont hiába keresek bárhol, eddig nem találtam pc-be való dvb-c tunert sehol. Lehet kapni egyáltalán ? PCI, PCI Express mind1 kb ... Vagy hogy tudnám megoldani hogy a gépemen is tudjak digitális adást nézni ? Mert az előző tunerom napokban halt meg, és nem akarok újra analógot venni, ha már tudom digitálisan is nézni
-
torrentszaki
tag
Valóban jó a Cablestar 2 HD, tudom mert több mint 1 éve boldog tulajdonosa vagyok. Én [link]innen vettem, ajánlott vétel.
-
torrentszaki
tag
-
azbest
félisten
válasz
#46372352 #9300 üzenetére
hallottam régebben olyan cam modult ami tudott mpeg4->mpeg2 átalakítást, de
- ilyet nem hiszen hogy könnyű szerezni,
- az sem biztos hogy boldogul minden adással
- legalább olyan drága mint egy box,ezt dobta a kereső [link]hopp ez ráadásul más fajta kódoláshoz van. Conax kódolást tudó transzkóderes cam nem tudom létezik -e.A tévé nem olyan mint a számítógép, nem tud mit kezdeni a rádugott usb tunerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest