Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Úgy tűnik a kínaiak is újítanak, 8 dolláros dvb-t tuner kategóriában egy újabb chipsetes versenyzőt kaptam ma, ITE9135:
Emlékeztetően a korábbi hasonló külsejű példányok: [af9015].
Annyit már tudok róla, hogy a 9135-öt a linux 3.2-es kernele fogja alapból támogatni, win7 pedig felismeri és tölt hozzá drivert. Még kompaktabb mint az előző, talánnem is melegszik annyira.
Az af9015-öt a linux 2.6.8 kerneltől támogatja, a win7 szintén telepít alapból drivert hozzá.
-
-
jaja1981
addikt
Sziasztok!
Olyan eszköz létezik, hogy van két gépem, és mellé egy USB bill, meg egy egér, és ezt felváltva szeretném használni a két gépen.
Van ilyen megosztó? Olyasmi, mint a PS/2 és VGA megosztók.Köszi.
-
Matthew
őstag
Van esetleg valakinek tapasztalata az Amiko STHD-8820-as STB-vel? 30k körül kapható, DVB-T és DVB-S tuner van benne alapból: teszt
Nekem elsőre tetszik, komolyabbnak tűnik mint egy Alcor vagy Wayteq, igaz az ára is 2x annyi... -
Watt25
veterán
válasz András555 #9687 üzenetére
Ha már kirakod az erkélyre, ne legyen szempont a kinézet, a leírtak alapján rendes antennát kell venned, felejtsd el a "kicsi szolid" anetennákat.
Az irányt ezekkel tudod behatárolni:
DVB-T map
Layar-hoz réteg
Ez elvileg nem Magyarországhoz van, de benne van pár magyar torony is.
A kérdésedet egyébként ide kellett volna feltenned.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
András555
csendes tag
Sziasztok!
Nem régen vettem egy ilyet:
http://www.edigital.hu/TV_antenna_digitalis_vevo/DPS_HD60_MPEG4_HDTV-adas_vevo_keszulek-p81801.htmlVettem hozzá egy ilyen antennát:
http://fujiweb.hu/termek/thomson_ant517_szobaantenna.htmlMajd amikor összeraktam a lakásba akkor nem talált semmit, majd kiraktam az antennát az erkélyre akkor már talált 4db csatornát de amikor ráléptem akkor azt írta ki, hogy nincs jel.
Vissza vittem az antennát mert úgy gondoltam valami erősebb kell és kintre kell mindenképpen nekem.
Ja és a tetőre nem lehet felrakni antennát ezért marad az erkély korlát 2.emelet valami kiesebb szolid antennára gondoltam.
Tudnátok valami jót ajánlani?
Az irányt hogyan tudom megállapítani?
Előre is köszönöm a segítséget! -
kbence97
csendes tag
válasz wassermann #9685 üzenetére
Értem, megkeresem ezt majd akkor , mert egyenlőre ilyet nem találtam.
-
kbence97
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy dyras dv-tu265 usb-s tunert. Minden rendben megy, de eléggé ingadozik itt a vétel erősség(Bp. 18.ker)(ha a kezemben tartom az ablaknál akkor fixen maximum a térereje, de pl. ha elengedem, megszakad, pedig próbáltam már oda celluxozni is, -sikertelenül-)
No és a hozzá mellékelt Arcsoft/totalmedia 3.5 szoftverben hogyha nem a maximális térerő van a HD-hez, akkor mindig megszakad a kép, ezáltal akadozik az egész.
Tudtok olyan szoftvert, amiben, folyamatosan nézhető a műsor ingadozó jelerőség mellett is (még ha nem is egyenletes minőségben) ?
Előre is köszi!
Bence -
GBogyó
tag
válasz ziggi_zug #9679 üzenetére
Bár válaszolni nem fogok a kérdésedre, de az alábbi mondatban félreértés esélyét látom:
"A DVB-T egyáltalán nem érdekel, nincs (és egy jó darabig nem is lesz) IPTV a lakásban."
A lényeg, hogy a DVB-T a földfelszíni műsorszórást jelenti (MindigTV), az IPTV meg internet alapú TV szolgáltatás. Ha félreértettem a mondatodat, akkor bocs. -
ziggi_zug
aktív tag
Sziasztok! Bocsi, ha már volt a kérdés, de nem találtam választ még:
kapható-e ma Mo-on olyan médialejátszó/felvevő, amiben DVB-C tuner, esetleg még analóg is van. A DVB-T egyáltalán nem érdekel, nincs (és egy jó darabig nem is lesz) IPTV a lakásban. Cserébe a jelenlegi kábelszolgáltató rengeteg csatornát ad mind analóg, mind DVB-C-ben. Mivel tudnám ezt valahogy rögzíteni, mert a VHS-t kicsit elavultnak érzem
Köszi.[ Szerkesztve ]
Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
celka5
tag
Üdv
Vettm egy VTX30 6670et ([link])
Ebbe vna TV Tuner DVBt-s.
Windows felismeri minden ok, Media Center viszont nem talál egyetlen adást sem.
1 kis antennát adtak hozz aminek a talpa mágneses, gépházra fixáltam).
Budapest, XVIII.ker 8.emelet, normális, hogy nem fog semmilyen adást vagy a Media Center rosszul érzékelt valamit?
Külső antenna kellene?[-CeLkA-]
-
Kernel
nagyúr
válasz wassermann #9665 üzenetére
Az USB-vevő melegedése csak az alkatrészek áramfelvételéből adódik, ami a jelenlegi technikával elkerülhetetlen, és ez csak hátrány. Hidegen is épp úgy működik, mint melegen, nem kell várni felfűtésre.
TV, video, audio készülékeknél ilyen jellegű fűtést sehol nem alkalmaznak, nincs rá szükség. Frekvenciaszintézeres hangolásnál az "alaphangot" biztosító rezgőkvarc stabilitása önmagában is elegendő, a mára elavultnak számító feszültséghangolt oszcillátoroknál pedig AFC-áramkör korrigál, ami a demodulálás után előálló DC hibafeszültséget használja ki szabályzásra.
A lentebb említett AM-mikro fejnél ilyen megoldás nem játszik, mert az csak egyszerű frekvencia-lekeverés, míg demoduláció a vevőkészülékben történik.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
RBJ
addikt
Tippjijét kérnék.
A wayteq hoz adtak 6000 ft kupont. ér ez valamit? vagy csak parasztvakítás.
Ahogy elnézem elég maszerás az intézése és az is csak alapcsomaghoz.
Nekem vagyis a babámnak családi kő ebben valami tapasztalat? Tippjijje ?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
zhagyma
őstag
válasz wassermann #9669 üzenetére
" ... hogy a T elosztó egy bemenetet ágaztat két felé és semmiképp nem két bemenetet egy kimenetre ..."
Erre jó lehet: UHF-UHF közösítő szűrű.
-
wassermann
Topikgazda
-
bigfree
csendes tag
Sziasztok! Sima T elosztóval közösítettem a digitális és a kábel TV-t csak az a baj, hogy a kábel TV nagyon szemcsés lett ettől! Nem tudtok egy jó Kábel TV jelerősítőt ajánlani?
-
RBJ
addikt
Örömmel jelentem be lepke antenna /jet-turo 50-90/ összerakva, felszerelve /2.emelet ablak mellé/ kábel bekötve, behúzva új keresés indítva a wayteq n és csodák csodájára minden csatornát lát, fizetőst nem fizetőst, jelerősség 81-82 % jelminőség 85-88% szerintem tökéletesre sikerült.
Már csak conax kártya kő ugymond és kész. Ne igazán bizza valami akciós vételbe szerintetek ?
Ja és ezuton szeretném megköszöni a segítségeteket és tippjijjéteket.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
Na még egy kérdés. Vagy 10 méter coax kábelon van az egész de nekem nemigazán van szükség vagy csak 5 re max. Vágjam le hátha még erőssebb lesz a jel vagy nincs értelme.
Most találtam még egy helyet és beállítást Jellminőség 80% jellerősség 85% .Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
wassermann
Topikgazda
Tényleg lüke vagyok, hiszen freki váltás csak akkor történik, ha az egyik muxróll a másikra vált. Viszont melegnek, az én USB-s cuccom elég meleg: tehát lehet hogy pl. stabil 50fok-on tartja az RF részt.
A csatornaváltásnál a késlekedés viszont simán jöhet abból, hogy ki kell várnia a következő "kulcskockát".
-
nono0327
csendes tag
Köszi a választ. Igazából egy kissé bonyolult a helyzet, mert szolgálati lakásban lakom, most álltunk át az analógról digitális tv-re. Tegnap kaptam meg a boxot és a conax-ot is és amikor betettem a tv-be, akkor láttam, hogy sokkal több csatorna van feloldva mindkét kártyán, mint amit megrendeltünk. Ezért nem akartam a szolgáltatót bevonni.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz nono0327 #9657 üzenetére
Talán a "nem támogatott formátum" üzenet eleve a boxból jön, vagyis az egy analóg videójel, ábra. Nincs mit tenni vele, meg amúgy sem lehetne. De ha jól megnézed, általában fel lehet ismerni a grafikából, hogy az a TV menürendszerének hibaüzenete, vagy a doboz maga írja ki?
Egyébként nem nagyon értem, mert ha adott egy előfizetés, ami érvényes a HD adók SD vételére is, akkor a szolgáltatótól kellene kapni hozzá megfelelő boxot is. Keresővel én annyit találtam, hogy a PR Telecomnál létezik egy HD PVR box (SCART+HDMI):
http://www.pr.hu/dokumentumok/users_guide_HDPV-C12CX.pdf
Továbbá van digitális SD box, SCART kimenettel:
http://www.pr.hu/pdf/egyeb/MotorolaDVI1000.pdf
http://www.pr.hu/pdf/egyeb/users_guide_HDPV-C12CX_web.pdf
(Utóbbinál a fájlnév téves, valójában egy SD vevő leírását tartalmazza.)
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Watt25
veterán
válasz nono0327 #9661 üzenetére
Na, erről beszéltek, hogy nem írtad le pontosan, hogy milyen adást akarsz nézni.
Természetesen ez a készülék nem jó arra, amire neked kell, mert ahogy írtad, a DVB-C és a DVB-T nem kompatibilis egymással.
Neked DVB-C tunerű STB kell, de még további kérdés, hogy a szolgáltató engedi-e nem saját STB használatát. (Mármint olyan STB használatát, amit nem ő ad.)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
nono0327
csendes tag
Értem, köszönöm a válaszod! És akkor az készülék ([link], amit írtam az megoldás lenne a problémámra? Bocsi, ha esetleg hülyeségeket kérdezek, de nem igazán vagyok otthon a témában. Vagy ez azért nem jó, mert csak DVB-T, nekem meg kábelen jön a jel és akkor ugye DVB-C-s kellene? (PR Telecom)
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz nono0327 #9659 üzenetére
Nézd, ha egyszer a STB SCART csatlakozóján nem jön ki a HD jel, akkor mit akarsz alakítgatni?
(Mellesleg a SCART analóg, a HDMI digitális, tehát nem lenne elvileg sem egyszerű egy ilyen átalakító elkészítése.)
Az említett STB biztos jobb megoldás, ha valóban arról van szó, hogy földfelszíni sugárzást akarsz nézni. (Nem értem akkor, hogy milyen PR nevű szolgáltatóról beszélsz.)[ Szerkesztve ]
-
nono0327
csendes tag
Sziasztok! A problémám a következő: adott egy fullHD-s LCD, ami viszont csak mpeg2 tuneres (még akkor vettem, mikor arról volt szó hogy itthon is ez lesz). A szolgáltatótól (PR) kapott stb-on csak scart kimenet van, így viszont a hd-s adóknál csak a hang jön át, a képre azt írja, hogy nem támogatott formátum (a másik LCD-n conax-al tökéletesen működik!) Létezik valamilyen átalakító, vagy valami megoldás? Egyáltalán tudok így hd adást nézni? Szeretném egyelőre a szolgáltatót nem bevonni a megoldásba. Köszi a segítséget!
-
Kernel
nagyúr
válasz wassermann #9654 üzenetére
Fűteni az AM-mikro vevőfejet szokták, azt is csak annál a megoldásnál, amikor a fejbe van építve egy oszcillátor. Ennek jele keveredik a bejövő jellel, a különbözeti frekvencia pedig az UHF-sávba esik, így közvetlenül mehet a TV-be. Ugyanis az analóg TV-adás is AM, csak nem mikro. Vagyis másképp, az AM-mikrón is hagyományos TV-adás megy, csak szokottnál magasabb frekvenciájú vivőhullámon.
Miután az oszcillátor ilyen magas frekvencián hőfokváltozásra igen érzékeny, a frekvencia kismértékben változhat, így elmásznak a csatornák. Erre találták ki, hogy a fejet inkább felfűtik egy magasabb hőfokra, de azt viszont állandó értékre stabilizálva. Ez hővisszacsatolással könnyen megoldható.
DVB-T-nél ilyenről szó sincs. Itt egy multiplex adatfolyamból kell kikódolni a kívánt csatornát, ez tisztán szoftveres kérdés, hogy milyen gyorsan tud egyikről a másikra állni. Asztali vevők célhardvere ezt kevesebb erőforrással is gyorsabban megoldhatja, mint egy PC, ahol több szoftveres réteg épül egymásra, felemésztve a számítási teljesítményt.
VLC-vel egyébként rögzíteni lehet az egész bejövő multiplex adatfolyamot is, persze jönnek sűrűn a gigabájtok, de így egyszerre több adó jele kerül a merevlemezre, később lehet közöttük tallózni. (Ezt csak érdekességképpen írtam, Linuxos fórumon szórakozott ezzel valaki.)
Ha másik multiplexre váltunk, akkor viszont a tunerben található oszcillátor frekvenciáját is más értékre kell állítani, majd kikódolni a kívánt programot. TV stb. vevőknél UHF-sávon sem okoz gondot a frekvencia stabil értéken tartása, a szokott módon, vagyis rezgőkvarc-alapon stabilizálva, majd azt leosztva, ezt nevezik frekvencia-szintetizálásnak A fenti, fűtéses történet mikrohullámon játszik.
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
Topikgazda
Az 1.re asszem tudom a választ:
- A hangolás sajnos a legtöbb ilyen USB-s pici cuccnál lassú. Valahol régen, egy külföldi oldalon mintha azt olvastam volna, hogy az RF-fokozat elhangolása finom hőmérséklet változtatással (fűtés) történik, emiatt a csatornaváltás lassúsága ... -
ragesz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Cinergy HTC Stick-em. Win7 x64 alatt használom, 4 magos cpu, 3 ghz, 8 gb ram. A gyári szoftvert használom hozzá (nem a bétát). Ami zavar, hogy csatornaváltáskor kb 5-10 másodpercig "gondolkodik". Régebbi analóg PCI-os tunerem rögtön váltott a csatornák között. Megoldható valahogyan, hogy ez is azonnal váltson? Pl. másik szoftverrel? Vagy ez az USB-s Cinergy eszköz ennyit tud?
2) Van olyan szoftver, amiben csatornánként beállíthatom a képernyő arányt? A Digi tv kábelen (de műholdon is) eléggé siralmasan küldi a képet, pl. kábelen nálam analóg tv-n az m1 jó képarányú, pc-n (digitális vétel) már rossz. Az m2 pont fordítva... Mi lehet erre a megoldás?
Köszi a válaszokat!
Üdv
-
DeathAdder
veterán
válasz wassermann #9645 üzenetére
Kössz a választ
Nincs szükségem HDMI-re, nem mai darab már a Pana plazmám, de egy ideig még használni akarom.
Biztosan van digitális sugárzás DVB-C n, erre rákérdeztem még az elején.Akkor ezek szerint jó lesz az a vevő
-
RBJ
addikt
Azért nagy szám, egy úgymond sza...os lepke ilyen jó vételt biztosít főleg erősítő nélkül. mozgatással elértem jellerőség 77% , jelminőség 85 % ot.
ez már elég jó nem ? érdemes majd erősítőt beleszánom vagy nagyon jó ez így?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
válasz zhagyma #9648 üzenetére
Na áttálítottam a kereseőben valamit. /wayteq95cx/
automata keresésnél átállítottam hogy csak LTA keresen /amit nem tudom mit jelent/ így jön az emlitett hiányos csatornák. /csak fogja!/
de a fizetőseket nem látom most.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
Most voltam a fehérházba. alatta van egy villanyszerelős szaki bolttal sima lepkeantennát adott . most szereltem össze. meglátjuk mire megyek. elvileg légtérbe nem zavar semmi.
na kiraktam az ajtonak támaszva letéve a csempére és tisztán jön az rtl, tv2. a többit is mutatja csak nincs kártya irja.
a magyar1.2 duna tv t ami ingyenes miért nem látom?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Bloksma
aktív tag
Én otthonra a szülőknek vettem egy wayteq-et. Ott az antenna a padláson van, viszont az már egy ütött-kopott régi antenna. A fehérgyarmati adótól kb 30km-re vagyunk (Kárpátalja), és mégis megy szépen. Sőt, még kicsit akadozva, de a tokaji adóról is jött. Szóval egy normális antennával azért meg lehet próbálni
-
wassermann
Topikgazda
válasz DeathAdder #9617 üzenetére
"Kérdés ,hogy az a termék megfelelne e nekem arra a célra?"
- 1. Nincs HDMI kimenete és csak SD méretet tud: ezért csak akkor, ha régi hagyományos (nem HD felbontású) TV-n akarod nézni és nem is tervezed FullHD-s vagy HD-s TV vásárlását néhány éven belül.
- 2. Csak DVB-C-t tud, emiatt rá kell kérdezni,biztosan így jön-e a digitális adás a kábelen, mert kis szolgáltatóknál előfordulhat, hogy a normál DVB-T sugárzást fogják jobb antennával és azt keverik rá erősítve a többi normál csatorna jele mellé a kábelre.
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Még új vagyok ebben a témában és csak kíváncsiságból próbáltam ki elérhető-e nálunk a mindigtv (Szekszárd, panel lakás). Itt a ph fórumon olvastam, hogy antenna hiányában lehet próbálkozni lecsupaszított végű koax kábellel, hát megpróbáltam. A TV mellett nem, de az ablakon kicsit kilógatva nagyon szépen bejött az adás. mux A, mux C is, bár ez utóbbit többször "elveszíti". Az adás szép (főleg a HD-s adások), néha, 1-2 percenként előfordul kisebb kockásodás, de amúgy semmi gond. Ebből adódik a kérdésem is. Milyen antennát javasolnátok a még jobb vételre?
Köszi.
-
Kernel
nagyúr
Mindenképp érdemes próbálkozni, 30 km nem olyan sok egyébként, pláne ha nincs közben komolyabb árnyékoló tereptárgy sem. Tokaj elég nagy teljesítményű, Miskolcon is fogható (50 km). Persze, ez fekvéstől is függ, de vannak olyan lakások, magasabb épületek, ahol szabad kilátás van Tokaj felé, még szobaantennával is vehető.
Ne tudd meg, én a Tokajnak egy valahonnan visszavert hullámát fogtam ellentétes irányból egy évig, míg nem üzemelték be az Avast. Erősítős lepkeantennával, konkrétan egy SWA-200 erősítőpanel volt benne. Direktben ugyanis nincs rálátásom, egyrészt a fekvés miatt, másrészt árnyékol egy épület is.
Tény ugyanakkor, hogy amikor régebben beszéltem egy antennaboltos ismerőssel, ő kapásból tudta az én vételi helyem problémáit is, meg amúgy ismeri az egész város vételi sajátosságait, mint a tenyerét. Arra gondolok, ha egy ilyen szaki szerint probléma van, akkor ott lehet, hogy tényleg probléma van. De attól még lehet próbálkozni is.
-
Matthew
őstag
válasz Core2duo6600 #9632 üzenetére
Köszi a választ, a timeshift-re gondolom azt akartad írni, hogy nem is valami hatékony, ugye?
Ez gond, jelenleg UPC media box-om van, ott jól működik a timeshift és a felvétel funkció is.Akkor keresem a 2 tuneres, megfelelő timeshift tulajdonságokkal rendelkező STB-t, ki tud ilyet?
-
RBJ
addikt
Most voltam egy antenna üzletben ahol úgy rámijesztett az eladó, hogy tetőre kell vinni meg hogy szabad e a rálátás Tokajra, hogy a kedvem elment az egésztől.
egy tetőteres társasházba nehogy már felvigyem az antennát.
Próbálkozzak, akkor dobhatom a kukába a wayteq t?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
-
bigfree
csendes tag
Üdv! Nem rég vettem egy Funke DSC-310-es DVB-T antennát, az M1, M2, Duna TV, Duna World egyaránt 97-98-as jelerősséggel jön az RTL Klub és a TV2 vagy besem jön vagy csak 30-40-es jelerőséggel Gellénházán lakom és Vasvári torony felé van állítva az antenna! Mi lehet a gond?
-
Dragon27
senior tag
Ma beszereztem Philips SDV8622/12 antennát .. A távolság az adótól kb. 30 Km . (Győr )
az antenna a szobába a szekrény tetején (1szintes házba)
+My Cinema-U3100MINI_PLUS/T/RCAz antenna 100% jelet ad ( .. , m1 HD esetén is jó ., de itt pontosabban hangolást igényel .
-
52a52a
tag
válasz Core2duo6600 #9632 üzenetére
Én erre gondoltam Lepke antenna, nekem a tető alatt van és jó a vétel pedig én völgyben lakok
-
Core2duo6600
veterán
válasz Viktoár #9627 üzenetére
A hama nak van az a parabolla antenna formátumú, szabályozható erősítővel az is tökéletes
(#9630) 52a52a
Melyik az a lepkeantenna ?(#9631) Matthew
Nagy künönbséget nem is fogsz köztük találni, szvsz mindegyikben nagyjából ugyanaz van.
Az Alcorrol tudok nyulatkotni, nem pont ez a típus, de akkor is.
FW frissités után, felébred készenlétből, time Shiftet külön kell bekapcsolni, nálam is valami hatékony, HD adásnál kiváltképp nem.Ha létezik 2 tuneres, akkor lehet érdemes olyat választani, mert rictiug úgy jön ki, hogy a másikról akarnék felvenni ...
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Matthew
őstag
Sziasztok,
DVB-T STB vásárlásán gondolkozom, ki is néztem két típust:
Alcor HD-2800
Wayteq HD95CXHa jól láttam, igen egyforma mindkettő viszont a tesztek eléggé szűkszavúak a felvétel/timeshift tudásuk tekintetében.
Tudna valaki kicsit többet írni ezekről? Pl, mindkettő 1 tuneres így felvétel közben csak azonos mux-on belül lehet kapcsolgatni? Standby módból mindkettő képes feléledni, hogy rögzítsen? A timeshift funkciót külön kell bekapcsolni minden bekapcsolás után vagy ha menüben engedélyezve van akkor folyamatosan küldi az USB-re a "stream-et"?Köszi!
ui.: esetleg ha van ezeknél jobb ajánlat 20-30k környékén akkor szívesen fogadom...
-
52a52a
tag
Ehhez talán jó lesz bár eléggé az antenna felső frekvencijánál van a venni kivánt freki (850MHz) az antenna pedig 865Mhz-ig jó. Előny hogy a felső frekin van az adás így talán kevésbé lesznek zavaró tényezők. (Bár egy két mobil bezavarhat, ha még használják arra felé 900Mhz-et ). Én inkább erősítős lepkeantennát vennék.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Csókolom.
Tanácsot szeretnék kérni.Nyíregyházán lakom társasházban 2 emelet. Nincs erkély csak kicsi kilépő. Elvileg tokaj felé néz pont.
Ilyen adataim vannak.
PDF export PDF exportFehérgyarmat - Penyige
Távolság 64.8 km, Irányszög 86.3 °
Terep profil, Részletes térkép
Debrecen - Pallag
Távolság 43.5 km, Irányszög 188.3 °
Terep profil, Részletes térkép
Tokaj - Nagy-Kopasz
Távolság 30.5 km, Irányszög 304.9 °
Gondolom Tokay a legmefelőbb.
[link] ez a terepprofil.
Mivel 30 km re van a torony gondolom beltéri antenna szóba se jöhet.
Valami kicsi antennára gondoltam ami elfér a kilépő korlátján. ilyenre gondoltam.
[link]
TIppjijje valakinek?[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
zsigus
őstag
válasz Core2duo6600 #9622 üzenetére
Ha erősítős a tetőantenna akkor próbáld meg kikapcsolni az erősítőt, mert sok esetben ez zavar. Ha nem akkor nincs ötletem.
-
Core2duo6600
veterán
Hát az biztos, nálam szobaantennával tökéletes, tetőantennával, meg csak a MUX a(M1, M2, duna-k) jönnek be, a teljesítménynövelés óta, nem értem, korábban jó volt.
Létezik az, hogy "túl jó" a tetőantenna ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
zsigus
őstag
válasz Viktoár #9620 üzenetére
Az a baj, hogy erre nem lehet jó választ adni, mert lehet, hogy elég a szobaantenna, de lehet, hogy a szomszéd épület(ek) vagy valami más árnyékol.
Ha van rá lehetőséged kérj kölcsön egy szobaantennát és próbáld ki, hogy bejönnek e a csatornák, ha nem akkor pedig ajánlott a tető vagy kültéri antenna.
-
zsigus
őstag
válasz Viktoár #9618 üzenetére
A lefedettségi térkép szerint esztergomban simán lehetne fogni a mindigTV-t. A sima antennával nem tudsz befogni semmit? Nálam sima szobaantennával bejön minden, és nagyjából itt is ilyen a lefedettség.
Gondolom kijelzi a TV a jelerősséget, próbáld meg a Dorogi adótorony adataival (ha jól látom ez van a legközelebb hozzád) a DVB-T-t (64, 29, 63-as csatorna) beállítani az antennát, ha szobaantennád van.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Vásároltunk egy új tv-t amiben van dvb-t tuner is.Ehhez szeretnék antennát vásárolni mert jelenleg csak analóg jelünk van de az valami borzasztóan rossz.Az egy dolog hogy a nagyképernyőn csúnyán néz ki de maga a jel is gyenge mert kb 1000 éves a kiépített rendszer.
Szóval esztergomi vagyok,nem tudom hol van legközelebb adó antenna és milyen tipusú antennát érdemes venni.Elsőkörben szobai lenne a jó hogy ne kelljen a tetőn bohóckodni.De ha indokolt a tetőantenna akkor legyen az! Na de milyen?
Üdv:Viktor
-
DeathAdder
veterán
válasz m_kovacs #9616 üzenetére
Természetesen van digitális szolgáltalása!
Sajnálom, ezt véletlenül elfelejtettem beírni a hozzászólásba
Egyébként az expresszes fickóval fel is vettem a kapcsolatot, azt mondja tudja küldeni a terméket.
Kérdés ,hogy az a termék megfelelne e nekem arra a célra?[ Szerkesztve ]
-
m_kovacs
tag
válasz DeathAdder #9615 üzenetére
Először is azt kell tisztázni, van e digitális szolgáltatása a kábeltévé szolgáltatónak.(ez nem derül ki a hozzászólásból)
m_kovacs
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Szeretnék vásárolni egy digitális kábeltévé vevőt.
Kissé laikus vagyok ebben a témakörben ezért leírom inkább nyersen.Én vajdaságban élek, kábel TV van bevezetve a lakásba analóg (coax kábelen).
Azt szeretném kérdezni hogy mely digitális vevőt ajánlanátok?
Megnéztem és találtam egyet itt aprón, és egyet expresszen, ami a viselteket illeti.
Ezen két termék megfelelne a célra amire szeretném használni?
Nagyon köszönöm előre is a választ
-
RBJ
addikt
Milyen antennát javasoltok ami olcsó és finom.
Wayteq hd-95cx hez. Úgy ahogy olvastam előnyösebb kültérit venni.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
zsigus
őstag
Sziasztok
Tudnátok nekem ajánlani egy olcsóbb DVB-T SetTop Box-ot, ami képes a műsorok felvételére, és ezeket a videókat PC-n is meg tudom nézni/szerkeszteni?
Az annyira nem nagy probléma, ha csak a kódolatlan adásokat tudom felvenni vele, de fontos lenne, hogy ne csak az STB-n tudjam visszanézni a felvételeket, és ne legyen túl drága.
Köszi
-
RBJ
addikt
WayteQ HD-95CX
ezzel mik a tapasztalatok? jobb mint az alap alcor ?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
GBogyó
tag
válasz szilard0805 #9600 üzenetére
Általában nem a szoftver beállításával van gond, hanem az antennával. Töltsd le a TSReader Lite nevű progit, írd be azt a frekvenciát, amit venni szeretnél, és addig mozgasd az antennát, amíg nem lesz jó a jel.
Homesys nekem legutoljára beállítások nélkül is működött, amolyan plug-and-play. -
Bloksma
aktív tag
válasz wolfman #9535 üzenetére
Ma vettem egy ilyen antennát: http://www.ostelsat.hu/dvb-t_antenna_erositovel_signal_hda-5000_kulteri_A6040.htm
Még beltérben is tökéletesen megy, szinte mindegy, hogy hová, és hogy teszem. A beltéri társa az nagyon érzékeny volt, és leginkább csak akkor működött, ha kiraktam az ablakba (de ott már a botantenna is jó volt) Meg kell azért jegyeznem, hogy közel vagyok az adóhoz, kb 7 km, csak nincs közvetlen rálátásom (kollégiumban lakok, meg még pár tömbház is van köztem és az adó között)
Elvileg kültéri antenna, és nagyjából szépen le is van szigetelve, viszont külföldi oldalakon nagyon nagyon hasonló antennára érkeztek olyan értékelések, miszerint kb másfél év alatt tönkrement (fagyban tönkrement). Szóval kültérre nem biztos, hogy a legjobb megoldás, de ha valakinek belefér ez a kockázat, akkor meg lehet próbálni.
Akinek jók a vételi viszonyok, azoknak ajánlani tudom beltérre is, nekem nagyon jól megy -
Watt25
veterán
válasz Core2duo6600 #9603 üzenetére
Ez MindigTV, vagy valami más?
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok
Szerintetek ez kültéren menyire jó vételre : Philips SDV8622/12 digitális TV-antenna
40 dB erősítésű antenna.
Ehhez viszonyítva :Sencor SDA 640Mert nem szeretnék túlságosan nagy antennát a tetőre .de lehetőleg távoli vételre is ...
-
nfsu17
veterán
válasz Core2duo6600 #9599 üzenetére
Szerintem ez megfelelő kiírás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán