- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- SSD kibeszélő
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Arra figyelj, hogy a win10 automatikusan lecseréli win updatesre a drivert rögtön azután, ahogy a saját drivert telepíted. A reatek működik 10 alatt, a 9015-öt nem próbáltam, de a 9135 is működött, csak nem szabad hagyni, hogy a win saját feje után menjen.
A relatekhez (r820t) 64.1.521.2012 verziót használok. Mondjuk az neked is pont megy, ahogy írod.
-
Kernel
nagyúr
Nekem olyan tuner van kettő is, ami csak egy meghatározott verziószámú driverrel működik hibátlanul:
http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/hsz_13329-13329.html
Ez a driver viszont nem megy Win10-en.
Ami megy, az meg nem tökéletes. Itt nem fagyás a probléma, hanem kb. egy óra után elkezd kihagyni, akadozni, mintha elmenne a jelszint. De ha programot váltok (konkrétan frekvenciát, vagyis másik multiplexet kell váltani, vagy újraindítani a programot), akkor megint egy óráig jó.
De mindegy, mert úgyis dobtam a Win10-et, azóta nem foglalkoztam vele. Egyébként az volt a terv, hogy ha szükséges, rendelek inkább másik tunert eBayről. Csak nem volt szükséges.
-
PeterPH
senior tag
Ajánlani sajnos nem tudok, csak meglepett, hogy egy olyan eszköz helyett, aminek van európai supportja, van mögötte számottevő közösség, és tudás, egy (számomra legalábbis) totál ismeretlen távolkeleti csodát akarsz választani. Ettől persze még bele lehet nyúlni a tutiba, de kicsi az esélye.
-
golya87
őstag
Igen, nagyvonalakban.
-
azbest
félisten
a kernelben nem látom nyomát a r820t2-nek, ha megegyezik a simával, csak akkor működhet. It9135-ös, r820t a legelterjedtebb. A kombó tunerből az r828 is működhet dvb-t módban, de a C/T2 még úgy tudom nem tökéketes. Van teljesen más fajta geniatech t230 is kombóban, ami állítólag szintén megy linux alatt.
Nézegettem én is azt a stick-et, csak nem tudom linux feltehető-e rá.
-
azbest
félisten
A napokban telepítettem raspberry pi2-re raspbian (2015-05-05) rendszerre tvheadend 4.0.4-et. 5 tuner (aktív hub) + kártyaolvasó és eddig teljesen jól viselkedik, nem volt leállás.
A tvheadend-ben is van már transcode-olás. Csak lehet fordításkor be kell kapcsolni ffmpeg-static -ot. Nem próbáltam még, de a streaming profile részen elvileg be lehet állítani. Arm proci erőből nem valószínű, hogy menne. Ha sikerül a h264-es transzkódolást raspberry-re megoldaniuk, az működhet valós ídejű újratömörítéssel.
HEVC/H.265 kapcsán esetleg az Amlogic S805 körül nézd meg (pl odroid c1-et). A lejátszást támogatja fhd-ig, az encode-ot nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Witcher topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- Trollok komolyan
- Azonnali játékos kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest