Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLac
tag
Szia!
Ezt a típust nem ismerem. Nekem GM9060 van.
És ott az időzítőnél lehet felvételi módokat választani:
1. bekapcsol és az adott csatornára ugrik.
2. bekapcsol és az adott csatornára ugrik fel is veszi a műsort, idő lejárta után leáll.
És még van pár variáció
A kikapcsolást külön meg kell adni, vagyis felvétel vége után kikapcsoljon vagy ne.Nem lehet, hogy nálad is ilyesmi van.
Kézi indításnál én sem tudom kikapcsoltatni, csak letelik a beállított idő azt várakozik szépen. -
BeLac
tag
válasz Murphistic #10050 üzenetére
Kipróbáltam az össze fűzést TC-vel.
Két .ts filével, és meglepő volt az eredmény.
Tökéletesen működött és a hosszát is jól írta ki a lejátszó (MPC-HC)!
A filéket önállóan is lelehet játszani eleje 4Gb 57:30, vége 2Gb 28:15.
és az egyesítés után 1:25:45 ez lett a hossz. Csupán pici kis hiba látszik az egyesítésnél.
Bár szerintem ez azért van mert a felvétel GM9060-al készült és a második fájl eleje öt képkockát tartalmaz a az előző fájl végéből, tapasztalatból tudom.
Eddig én is a tsDoktort használtam egyesítésre. Vágásra pedig a Smart Cutter-t. -
BeLac
tag
Szia!
USB-st ajánlanék, akkor nem kel szétszedni a PC-t.
Például: MSI TV Tuner USB DIGIVOX MINI Hybrid II (Analog/Digital + DVB-T)
Digitális + Analóg TV-tuner eszköz, USB csatolófelülettel,
alkalmas a magyarországi digitális földfelszíni sugárzás vételére.
Ára 6.290 Ft
Így akár nézheted a mindig tv szabadon fogható 7 csatornáját is.
De vannak csak analóg, beszerelhető tunerek is, ezek még olcsóbbak.
Szerintem keres rá a google-ban. -
BeLac
tag
válasz csabyka666 #9895 üzenetére
-
BeLac
tag
Szia!
Szerintem ez valami XP hiba lesz. Én is ebben a cipőben járok. A USB tunerem DVB-C és DVB-T plusz van egy másik is ami csak DVB-T. A DVB-C-vel semmi gond, tökéletesen müködik. De a DVB-T egyik USB tunerben sem müködik. De csak ezen a PC-n. Bármelyik másik gépen amit próbáltam tökéletesen müködik. És persze az antenna ugyan ott van. Az adótól 3km-re vagyok, tehát nem jelszint probléma van. A programok látják a tunert de mégis ezen a gépen csatornát nem találnak.
[ Szerkesztve ]
-
BeLac
tag
válasz DeathAdder #9742 üzenetére
Természetesen tudnád nézni a HD adást is nem HD-s TV-n, de az STB amit kérdeztél az nem tudja venni a HD-s adást. Így az nálad nem fog megjelenni. Vagyis nem lesz
m1 HD, m2 HD, Duna 2 HD, SuperOne HD, Nat Geo Wild HD, Nat Geo HD, Music Channel HD, DIGI Sport HD, DIGI Sport Plus HD,
Azt hiszem nem hagytam ki semmit.Üdv:.
Ja a lényeget kihagytam.
Ezek adják SD-ben is.
m1, m2, duna 2, SuperOne, Music Channel , DIGI Sport , DIGI Sport Plus,[ Szerkesztve ]
-
BeLac
tag
válasz DeathAdder #9735 üzenetére
Én nem vagyok benne biztos mivel a leírásokban csak az MPEG-2 -t említik. A HD adások pedig MPEG-4 -s kódolásúak.
Üdv:.
Közben meg is találtam. Tehát HD adást nem tud.
Termék jellemző WCD 1210
Teljesen MPEG-2 és DVB-C kompatibilis
Conax / Wellfly CAS
Több QAM demodulációs választás: QAM16, QAM32, QAM64, QAM128 és QAM256
1000 csatorna TV-és rádió programozható
256 színű On Screen Display, amelyek több nyelven
EPG, teletext és felirat támogatás
Három keresési mód: Kézi / Auto / All frekvencia
Változó képarány (4:3, 16:9) Letter Box
Kedvenc csatorna beállítása és a gyerekzár funkció
Automatikus mentése az utolsó csatornának
Szoftverfrissítés révén RS232-port és a kábeltelevíziós rendszerből
NTSC / PAL videó kimenet és az automatikus konverzió
Több A / V kimenet, beleértve az opcionális SCART, komponens és RF kimenet
Opcionális 18V/250mA DC kimenetet le átalakító MMDS rendszer
TávirányítóA készülék a Digi Tv kábel szolgáltatásában működik 68 csatornával.
-
-
BeLac
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
AF9015 DVB-T USB-s tunert [link] sikerülte működtetni a távirányítójával, DVBViewer program alatt.
És ha igen akkor mit hogyan kell beállítani?Üdv:.
[ Szerkesztve ]
-
BeLac
tag
válasz Core2duo6600 #9464 üzenetére
A szolgáltatónak nem az a baja hogy felveszed és később megnézed hanem esetleg felteszed az internetre, stb...
Én csupán arra akartam kilyukadni, hogy a tv-ből nem lehet kinyerni a jó minőségű (Pl:HD) videojelet. Így a szolgáltató nem fogja tiltani a kódolt adások rögzítését mivel az csak az adott készüléken játszhatok le. Persze most a CI+ ra gondolok. Mert úgy tudom van olyan ország ahol már lehet kérni csak kártyát.
De ha nem így van akkor javítsatok ki. -
BeLac
tag
-
BeLac
tag
válasz stan_smith #9414 üzenetére
Egy frekvencián több csatorna is van. Ezek közül tudod rögzíteni az egyiket és nézheted valamelyik másikat de frekvenciát nem válthatsz.
-
BeLac
tag
válasz Armagedown #9114 üzenetére
Na én rendeltem egyet.
Ha megjön leírom a tapasztalatokat. -
BeLac
tag
Fontos: A ki kódolást nem a tuner végzi.
Bármelyik DVB-T tuner jó a MindigTV-hez.
A mindigtv kódolósa MPEG4, így előfordulhat hogy a hozzá adott program nem lesz jó, mert nem tud csak MPEG2-t. Ilyenkor keresni kel hozzá egy másik progit.
De ezt már nagyon sokan leírták itt a fórumban. -
BeLac
tag
válasz gulyasa #9099 üzenetére
"hagyományos analóg jelként (UHF sávon) továbbítani tudja az éppen beállított digitális csatornát. Ezen jel frekvenciáját is lehet állítani és arra kell behangolni a tévét."
VIGYÁZAT nem mindegyik GM9060 tudja ezt a funkciót. Az enyém például nem.
4GB-os fájlokat készít, az hogy ez milyen hosszú az az adott csatorna bitrátájától függ. HBO SD Kb. 66 perc; NatGeo HD Kb. 51 perc; RTL Klub SD Kb. 98 perc -
BeLac
tag
Nekem ez van:
Golden Media 9060 Hd kábeles , HDTv vevő, USB, PVR ready, Conax, Ethernet:
HDTV
MPEG4 kábeles digitális vevő (DVB-c)
USB 2.0 csatlakozó külső adatrögzítőhöz (PVR)MP3 ill. JPG megjelenítéshez, valamint sw. frissítéshez
2 x modulfogadó
2 x Conax kártyafogadó
HDMI 1.3 kimenet
Magas minőségű VFD kijelző
YUV komponens kimenet
RCA csatlakozók (Video, Audio, L&R)
2 x Scart csatlakozó TV és VCR
RJ45 Ethernet csatlakozó
Digitális hang kimenet (koax & optikai)
RS 232 csatlakozó sw. és csatorna lista frissítéshez
Készenléti áramfelvétel < 1 Watt
Video formátumok 1080i, 720p, 576p, 480p, 576i, 480i
Többnyelvű menü (magyar is)
Zoom funkció
Automata csatorna keresés
Blind-scan (vak keresés) funkció
Keres rá a netten, van egy pár típus ami jó a digikábelre.[ Szerkesztve ]
-
BeLac
tag
Beszéltem egy sony szervizessel sajnos nincs megoldás, de szerinte a 121MHz az nem egy szabványos érték és ez okozza a problémámat.
-
BeLac
tag
válasz wwenigma #8197 üzenetére
Linket nem tudok. Egy ismerős mondta aki felhívta a digit mert nem jöttek be neki az adok.
Ja és elírtam 1350.-Ft lesz.
Egy biztos én most szívok vele, kétféle keresés van a tv-n egy autó és egy gyors. Autóban megtalál mindent kivéve a 121MHz-en lévőket. Gyorsban viszont a 121Mhz-en mindet és a többin nem mindet, kb. 20 adó kimarad köztük HD-sak is. Csatornát meg pluszban hozzáadni nem lehet. ( SONY KDL-40W4000 ) -
BeLac
tag
DIGIKÁBELESEK FIGYELEM !
Állítólag a HD-s adásokért külön kell majd fizetni 1300.-Ft-ot.
Ha valaki tud valami bővebbet az írjon.
Más, az m1, m2, Duna, Duna A, m1HD, m2HD, DunaHD, átkerült a 121 MHz-re.
Ott kel keresni.
Kérdés: Mik a szabványos frekvenciák DVB-C –n.
BeLac -
BeLac
tag
válasz misike1955 #7861 üzenetére
1. A készüléked egy tuneres ezért felvétel közben nem lehet csatornát váltani.
2. Nekem nagyon hasonló készülékem van (Golden Media 9060) és ezért biztosan állíthatom hogy nem tud AVI-t és DIVX-et.Közben ezt találtam:
A rácsatlakoztatott USB eszközről - ről képes lejátszani:# Saját .dvr és mpg kiterjesztésű felvételi fájljait.
# Szabványos MPEG1-2 fájlokat .mpg kiterjesztéssel.
# MP3 zene fájlokat
# Ogg Vorbis hang fájlokat,.ogg kiterjesztéssel
# BMP/JPG képeket (diavetítés funkció van)[ Szerkesztve ]
-
BeLac
tag
Golden Media 9060/9080
Rögzítés .ts és .mpeg formátumban tud. De HD-t csak .ts-ben. A felvett anyag minősége tökéletes és PC-n simán lejátszható. Negatívum a lejátszón nem lehet idő kódra ugorni és nem jegyzi meg hogy hol hagytad abba a film nézését. Csak gyors tekerés van 2x 4x 8x 16x 24x illetve lassítás 2x 4x 8x 16x. De ettől eltekintve nekem nagyon tetszik.Egy rögzített TS file adatai:
Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 25.00fps [Video - AVC (H.264), Main Profile, Level 4.0, 1920x1080, 25.000 fps (1b63,e0,00)]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 448kbps [Audio - Dolby Digital, 48.0 kHz, 6 chn, 448.0 kbit/s (1b67,bd,00)]
Subtitle [Subtitle (0000,00,00)]És egy MPEG file adatai:
Video: MPEG2 Video 720x576 (4:3) 25.00fps 15000kbps [Video - MPEG2, Spatially Scalable Profile, Level 8, 720x576, 25.000 fps, 15000.0 kbit/s (0000,e0,00)]
Audio: MPEG Audio 48000Hz stereo 128kbps [Audio - MPEG1 - Layer 2, 48.0 kHz, 2 chn, 128.0 kbit/s (0000,c0,00)]
Subtitle [No subtitles]timeshift: nagyon jól működik bár én nem használom. Sajnáltam a winyot mivel automatikusan rögzíti az épp nézett csatornát és nem csak megállítani lehet hanem vissza is lehet tekerni persze csak egy ideig. Ez beállítástól és csatornaváltás óta eltelt időtől függ.
ethernet port: lehet még kártya megosztásra is használni de erről nem sokat tudok.
-
BeLac
tag
válasz sittes79 #7636 üzenetére
Golden Media 9060 CRCI HD PVR külső USB-s vinyóval kiegészítve remekül használható.
Két tunert tud kezelni. Lehet rendelni például: DVB-T + DVB-C vagy DVB-T + DVB-T vagy DVB-C + DVB+C. Persze lehet csak eggyel is és lehet DVB-S is. Rögzíteni .ts és .mpg-ben tud. PC simán lejátssza. -
BeLac
tag
Segítsetek !
DigiTv kábelen ad HD adást, az most minek felel meg? 1080p vagy 1080i, mert amiket eddig nézetem DVB-C STB-k csak 1080i tudnak. pl. „GOLDEN MEDIA 9060 CRCI HD PVR” -
BeLac
tag
Egy kis segítséget kérnék!
Találkozott már valaki olyan set top box-al ami DVB-C, MPG4, 1080p, HDMI kimenetű.
És esetleg még fel is lehet venni a műsort belső vagy külső HDD-re.
ÉS
BÚÉK -
BeLac
tag
Egy kérdés, létezik Set Top Box ami mpeg4 DVB-C és DVB-T vételre alkalmas.
Én sajnos nem találtam. -
BeLac
tag
Sziasztok!
Bővült a DigiTV kinálata
Nat Geo HD, Nat Geo Wild HD, SAT1
762MHz Tatabánya -
BeLac
tag
Egy kérdés, van-e arra mód hogy az XP-ben beállítsuk hogy mi legyen az alapértelmezett videó kodek.
Én azt szeretném hogy ezt használja „ DivX H.264 Decoder ” ehelyett „Core AVC Video Decoder”.
Átlehet valahogy állítani?[ Szerkesztve ]
-
BeLac
tag
Tatabányán a Digi kábelen átvariálták a digitális csatornákat.
Itt foghatok 354000, 362000, 370000, 378000, 770000, 778000, 786000, 794000 MHz -
BeLac
tag
Sziasztok!
A Smart Cutter-el hogyan lehet kivágni a reklámot vagy egyesíteni két filét?
Mert nekem nem sikerül. -
BeLac
tag
A HBO2 kódolatlanul jön a DigiTV-n Tatabányán. (16/9 méretaránnyal, 3.5 MBit)
2010-02-06 -
BeLac
tag
válasz Core2duo6600 #4658 üzenetére
Köszi ez jó lesz.
Üdv. -
BeLac
tag
Egy Kérdés!
DVBViewer be lehet valahogy úgy állítani hogy miközben fel vesz egy műsort képpel, hanggal ne adja ki a hangszóróra a hangot mert például egy filmet nézek és az elég zavaró lenne. Azt próbáltam hogy levettem a hangerőt a DVBViewerben de akkor a felvételnek sem volt hangja.
Üdv. -
-
BeLac
tag
válasz zhagyma #4242 üzenetére
Szia !
DVI-HDMI-vel kapcsolatban elmesélném egy érdekes tapasztalatomat.
Már régóta össze volt kötve a PC (DVI-D) és a TV (HDMI) de hang nem volt a tv-n (erősítőről hallgattam így nem is érdekelt ). A videokártya ATI Radeon 3870 a tv SONY KDL-40W4000, majd egy alkalommal újratelepítettem a catalyst-et (telepítés alatt a tv be volt kapcsolva és kivolt választva az a HDMI bemenet amin a PC volt) ekkor ért a meglepetés, a tévén szolalt meg a hang persze máshonnan semmi, hangfal, erősítő.
A Hangok és audioeszközök tulajdonságokban lett egy új alapértelmezett eszköz „ ATI HD Audio rear output” ez a virtuális hangkártya biztosította a HDMI-n a hangot.
Meg kel jegyeznem hogy ellőtte az eszközkezelő-benn ilyen nem volt, se sárga felkiáltó jel.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni.Üdv:.
BeLac -
BeLac
tag
Kicsit bővebben, ha lehetne. Például: készülék , kábelszolgáltató vagy saját antenna, ha kábelszolgáltató akkor DVB-C , saját antenna akkor DVB-T elhelyezkedés irány stb..
Bár azt halottam hogy az DVB-T és mpg4 rendszerű LG tv-n országnak finneket kell választani és akkor tudja fogni a kábelszolgáltató DVB-C adását.
-
BeLac
tag
válasz dolbyman #4186 üzenetére
Szia !
A digi kábelen 4 adó van ami HD-s m1,m2,duna,digisport.
Nekem Hauppauge WinTV-HVR 930C típusú USB2 kütyüm van.
A hozzá kapott progival csak az analógot tudom fogni.
A digitálist a DVBViewer v4.0.0.0-al tudom nézni a HD-t is, persze kellet hozzá kodek ezért telépítenem kellet hozzá CyberLink PowerDVD 8-t.De az igazi szakértő zhagyma ö segített nekem is (Köszönet érte)
BeLac
ui:A rendszerem XP.[ Szerkesztve ]
-
BeLac
tag
válasz toth7396 #4078 üzenetére
Mivel műholdas Digid lesz így sehogy,
persze kérdezd a digit esetleg egy második beltéri de nem tudok róla hogy rálehet-e kötni
egy parabolára, mert ha nem akkor egy második tányér és előfizetés.Vagy megosztod a kijövő AV-t persze ekkor 2db tv-n ugyan azt lehet nézni.
De ha esetleg valakinek pontosabb infója van az írja meg. -
BeLac
tag
Nektek a Digin jön rendesen a Duna HD, mert nekem csak be-be villan egy kép kocka azt kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest