Új hozzászólás Aktív témák
-
pavicevic
tag
sziasztok!
kérlek segítsetek....vettem egy Avermedia TD310-es tuner kártyát UPC digitalhoz, természetesen az ingyenes fogható csatornákhoz, viszont se dvbviewer, se progdvb, se a smartdvb nem talál sehol csatornát.
a TV megtalálja a csatornákat, tehát van jel, viszont a tuner kártya nem. ezeket a beállításokat használom (6900 symbolrate, qam64, frekvencia kinézve a táblázatból)
másnak működik a tuner kártyája upc digitallal, tehát valamilyen beállítás nem stimmel nálam, csak azt nem tudom, hogy mi.
köszönöm előre is a segítséget!
-
korcsi
veterán
válasz
zolee145 #17116 üzenetére
TBS-ek rendben vannak, jó a támogatásuk, legalábbis linux alá havonta jön friss driver. Ebay-en európai forrásból szerintem egyszerűbb beszerezni, nincs vám és áfa és héten belül megjön illetve van még egy német webshop ami árul tbs termékeket.
Én egy 6205-öt használok, ismerősömnek szerintem két ilyen muzsikál rendben. -
zolee145
tag
Erről esetleg hallott már valaki? Esetleg tapasztalat? Magyarországi beszerzési lehetőség? E-bay-en láttam hong kongból, 27 K HUF-ért.
Amit korábban linkeltem AverMedia usb tuner 16 K, és nem jó arra amire nekem kell. Akkor ha ez 27 K, de jó jobb választásnak tűnik. Ha tényleg jó.
-
Márton
nagyúr
Ha már PR telecom..
Miért van az, hogy egyik napról a másikra eltűnik 1-2 SD csatorna képe és hangja?
Pl. M1, Digisport1.. Pont amit fater nézne.
A csatorna nevét kiírja, meg az éppen futó és következő műsor nevét is, jelerősség 80-on áll, mégsincs kép.
Ma újrahangoltam az összes csatornát, és voila, ugyanazon a frekin bejön az M1 és Digisport is.
Csak most a csatornakiosztás lett teljesen más, így tiszta káosz az egész 100 csatival újraállítani..Beltéri: Alcor 3500
Ez a baj, vagy a szolgáltató? -
Kernel
nagyúr
válasz
zolee145 #17110 üzenetére
a prémium csomag kódolatlan
Mármint a prémium csomag kódolt, de nem tudom, mi van ott a prémium csomagban, HD lehet azon kívül is.
Vannak egyébként eszközök, USB kártyafogadó, vagy PC-tuner kártyafogadós kivitelben. Ha a kódolt műsor érdekel, akkor ilyen irányban lehetne gondolkodni, de nem tudom, melyik lenne jó neked.
Mivel ezt írtad:
Van egy LG tv, benne egy kártyahely. Bele megy a kártya, meg a kábel, és nézhető a tv, minden csatorna, HD adások is.
Tehát a TV-ben is használható a kártya (nem csak a szolgáltató saját boxával).
-
azbest
félisten
válasz
zolee145 #17110 üzenetére
"miért nincs valami olyan dekódoló eszköz"
mert a szolgáltatók nem akarják. Pécés ci+ nemigen lesz, mert akkor a szolgáltató nem tudná korlátozni azt, hogy az előfizető mire használja fel a hd adást (pl rögzítés). Nem technikai akadálya van.
hdmi capture kapcsán talán előnézeti képként lehetne használni, de rögzíteni nem [link]
Mondjuk amibe kerül, annyiért 20 colos fullhd ips kijelzőt is kapni (a hangot máshogy kell megoldani)(#17112) Kernel
ahogy ránéztem a pr telekom oldalra, a hd is külön kiegészítő prémium csomagként érhető el, nincs benne a normál prémium nevű csomagban ami kódolatlan. (a sok prémiummal csak összezavarják az embert)a kártyafogadó itt ci+ modul fogadását jelenti szerintem. Az meg szolgáltatós modul. Ci+ modul fogadó meg nincs pécére tudtommal (leginkább jogi okból). Sima szoftveres olvasóban párosítás miatt nem valószínű, hogy megy.
-
zolee145
tag
Elvileg ilyen csatlakozóim vannak: D-SUB, DVI (HDCP támogatással), DisplayPort, USB HUB. Dell P2314H monitorról van szó. Közben a szolgáltatónál rákérdeztem fészen, és írták, hogy a prémium csomag kódolatlan, szóval HD csatornák nem lesznek, de amúgy 56 csatorna jön majd.
Minden esetre még mindig nem értem, hogy miért nincs valami olyan dekódoló eszköz ami pl a tv-ben van, hogy lehessen nézni a HD adást is. Ezek szerint a végleges megoldás egy tv...
Köszi mindenkinek a segítséget, és bocsi az értetlenkedésért, csak valahogy ez az egész nem igazán fért bele a fejembe.
-
Kernel
nagyúr
válasz
zolee145 #17102 üzenetére
Esetleg azt meg lehetne csinálni, hogy a box analóg kimenetét (SCART vagy RCA) rákötöd a gépben lévő analóg tuner kompozit AV-bemenetére (ha van). Ilyenkor a tuner programjában is szokott lenni egy AV-kapcsoló.
Természetesen így SD-re butított jelet kapnál, ahogy eddig is nézted, de a HD-műsorok is átmennének a gépre, és természetesen a box távszabályzójával kell programot váltani.
A box másik kimenete a HDMI, ezzel annyi a gond, hogy a TV tudja fogadni, HDCP monitor is, de a gép nem.
Létezik ugyan HDMI-bemenetű capture kártya, de azt inkább profi célokra használják és baromi drága, ha jól tudom.
-
Watt25
veterán
válasz
zolee145 #17102 üzenetére
Röviden a lényeg: A box nem kódolja ki csak azt a csatornát, amit éppen nézel rajta. És ezt a kikódolt csatornát sem adja tovább a koax-on (legfeljebb analóg módon), csak a többi kimenetén, videójel formájában. (Ami nem ugyanaz, mint ami a koaxon jön.)
A box a koaxon módosítás nélkül továbbtolja a jelet. (Ugyanaz, mintha egy T elosztóval a box előtt kettéválasztod a jelet és az egyiket a box-ba, a másikat a számítógépes tunerbe kötöd.) Ha kódolt csatornákról van szó, akkor aztújraki kell kódolnia egy másik kártyával a másik eszköznek (esetünkben a számítógépnek). -
zolee145
tag
válasz
wwenigma #17103 üzenetére
Displayport van csak a monitoron. De van hdmi - displayport átalakító. Plusz akkor kell a hangnak is egy külön megoldás, nyilván ott is a hangkimenetre egy átalakító a 3,5-ös dugónak. Akkor így a monitor vagy pc vagy tv?
De azt még mindig nem értem, hogy milyen jel jön tovább a boxból?
-
zolee145
tag
Oké, akkor most tényleg magyarázzátok el nekem, mint egy komplett idiótának, szájbarágósan:
Adott egy kábel, kódolt jellel. Okés. Bejön a lakásba. Van egy LG tv, benne egy kártyahely. Bele megy a kártya, meg a kábel, és nézhető a tv, minden csatorna, HD adások is.
Ugyanez a kábel (el van osztva, szolgáltató kötötte) megy tovább, bele egy boxba. A boxból kifelé egy másik kábel csatlakozik egy kőkorszaki tv-hez. Ezen is nézhetőek azok a csatornák is amik már csak digitálisan jönnek, nyilván HD nincs, azt nem tudja a tv.Majd jön ugyanez a kábel hozzám, bele az analóg tunerbe, és nézhetőek rajta az analóg csatornák. Most jön a lényeg: nekem is van egy boxom, még nincs beüzemelve, dobozban van. A boxhoz van egy kártya. Ha a fentebb említett LCD tv-ben nem lenne kártyahely akkor ahhoz is adtak volna egy boxot. A TV és a Monitor közt szerintem annyi a különbség, hogy a TV-ben benne van a tuner. Az a tuner (vagyis olyan) amit most külső eszközként akarok csatlakoztatni a pc-hez.
Innentől kezdve miben különbözik pl egy kábel -> box -> full hd tv és egy kábel -> box -> külső tuner -> full hd monitor? Miért jön ki kódolt digitális jel a boxból ha PC-s tunerre megy a jel, és miért nem számít ez egy belső tunerral ellátott tv esetében? Ha kódolt jel jön ki a boxból, akkor tulajdonképpen mire való a box?
-
djnice
veterán
válasz
zolee145 #17096 üzenetére
Ha kódolatlan, akkor menni fog egy DVB-C tunerrel, ha kódolt és ráadásul CI+, akkor nem fog menni PC-n.
A boxból kijövő jelen mit értesz? Mert van egyszer hdmi, ami lehet hdcp-vel van védve, azt megint nehezebb PC-n nézni, vagy van az analóg amihez jó lehet az analóg tuner is ha van videó bemenete. Ha van továbbfűzés a koaxnak, akkor jöhet szóba a DVB-C tuner. -
zolee145
tag
válasz
w.miki #17095 üzenetére
Remek. Tehát megy jel tovább. Digitális. Nem akarok plusz csatornákat, semmi olyat amit nem fizettem ki. Tehát amit kifizettem, és dekódolt nekem a box azt tudom fogni egy digitális tunerrel? Mondjuk a fent említett, DVB-C jel fogadására képes eszközzel?
Biztos én vagyok a gyökér, de nem tudom felfogni, hogy miért ne tudnám elkapni azt a kb 60 csatornát amiért fizettem, és amit dekódol nekem a box.
-
w.miki
veterán
-
zolee145
tag
Mostmár tényleg nem értem ezt az egészet. Elmondom hogyan gondolom, aztán majd elmondjátok miért rossz az eszmefuttatás.
Bejön a házba egy kábel, benne bandukol szomorúan a kódolt digitális jel. Bemegy a set top boxba, amiben benne van a szolgáltatótól kapott kártya. Ez elvileg dekódolja a jelet. Ez a jel egy madzagon kijön a boxból, és belemegy a digitális tunerbe, ami alkalmas DVB-T / DVB-T2 / DVB-C jel fogadására (AVerMedia TD310).
Innentől kezdve van egy program (screenshotok alapján szerintem ugyanaz az Aver TV 3D amit az analóg tunerhez is adtak, esetleg más a verziószám) ami megjeleníti nekem a tv adást.
Ezt így végiggondolva valahogy nem látom, hogy miért ne nézhetném ugyanúgy a tv-t, mint amikor még analóg jel jött? Hol a hiba a fentebb vázolt megoldásban? -
zolee145
tag
válasz
wassermann #17092 üzenetére
Hogy értve plusz kártyát? Van a fentebb írt box, meg van hozzá egy ilyen chipes kártya. Ennyit adtak.
-
zolee145
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha van megoldás.
Eddig analóg kábel tv volt, van egy analóg tuner a gépemben. Van hozzá a saját szoftvere, megnyitom, elindul a tv, ugyanúgy mint bármely másik program. Tudok mellette bármit csinálni, ha meghallom, hogy valami olyan megy a tv-ben akkor kiteszem teljes képernyőre, kész. Ezt csak azért írtam, hogy kb ugyanezt a kényelmet szeretném, de már digitális kábellel.
Szolgáltató nem változott, PR-Telecom, a gépemen Windows 7 fut, és a szolgáltató adott egy Amiko HD8140 T2/C set top boxot, meg a hozzá való kártyát. Kérdés az, hogy hogyan tudok tv adást csinálni a gépemre? Természetesen ha már van akkor a HD adások is kellenének. Mint kiderült (legalábbis az AverMedia szerint) a dolog nem olyan egyszerű, hogy veszek egy digitális tunert a gépembe, és ugyanúgy egy Windowsos program a sok közül a tv is.
Előre is köszi a segítséget. -
superg
senior tag
válasz
djnice #17069 üzenetére
Szó volt itt az Amiko Impulse-ról meg a sávosodásról.Nos nekem Amiko mini van [link] ami majdnem ugyanez ,ennek az elődje.Tegnap este tüzetesen átnéztem,fekete részeket,szoftveres fényerőt is rátolva hogy jobban látszódjon de nekem semmi sávosodás probléma nincs.Tök olyan mint a tv tunerével.Eddig is sejtettem mert 1 éve használom igaz csak ritkán mert a tv-be is van c tuner,de most alaposabban szemügyre vettem.Amúgy is furcsa nekem hogy ennyire gagyi legyen egy STB 2015-ben.
-
fecosrac
tag
válasz
wwenigma #17088 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel, de 24k egyetlen csatorna miatt már több mint túlzás lenne. Ennyit nem áldozok rá. Abban bíztam, hogy létezik egyszerűbb megoldás.
Így viszont hogy a fekete részen foltosodás is van, őszintén szólva a 15k-t is felesleges pénzkidobásnak tartom, hiszen, pont azért vettem, hogy minőségi képet lássak.Lehet visszaküldöm ahonnan rendeltem.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
fecosrac #17080 üzenetére
Vegyel egy olyan boxot ami tudja a CI+ slotot, a digitől kapsz cam+kártya kombót, az első ingyenes... pl. Amiko HD8260+ vagy Amikor HD8270+.
Elméletileg a 8260+ rendesen mukodik Digi CAM-mal, csupan mellette nem ment a beepitett kartyaolvaso (!), a masik ssanszos hogy jo de nem talaltam rola tapasztalatot.
-
fecosrac
tag
válasz
djnice #17081 üzenetére
Korábban írtam #17075-ös hsz-ben, hogy a weben talált egyik antenna szaküzlet munkatársa azt állította, hogy a nagra3-as szabványút is meg tudják oldani szoftverezéssel.
Azt mondta ha rendelek egy beltérit, akkor megcsinálják ezt nekem kiszállítás előtt. A probléma ott van, hogy nekem már meg van a beltéri.
Ezért kérdeztem, hogy netán tudja-e valaki milyen szoftverezésről lehet szó? -
csendes
addikt
válasz
Rendo84 #17082 üzenetére
Ebből [link] annyit sikerült kibogozni, hogy a kódolt adásokhoz Irdeto kártyaolvasó kell. Innentől kezdve az általuk 12000 Ft-ért vagy havi 490 Ft bérleti díjért ajánlott doboznál nemigen lesz jobb, még a TV CI csatlakozóba dugott Irdeto modul is többe kerül.
A HD adásokhoz a régi "SD" (MPEG-2) dobozok nem jók.
Ha vannak kódolatlan csatornák, a megadott 12000 Ft alatt esetleg ez jöhet szóba, de csak a kódolatlan csatornákhoz (ha vannak) [link] -
djnice
veterán
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
DVB-C-s minőségi set top box-ot keresek.
Sajnos a régi plazma tv-m nem tudja ezt a funkciót, így jelenleg nem tudom fogni, csak az analóg adásokat.
Árban 0-12000 Ft között szeretnék és persze minél szélesebb sávban tudjon működni, illetve használt is szóba jöhet.
Köszi előre is a segítséget! -
Kernel
nagyúr
válasz
fecosrac #17075 üzenetére
Az is előfordulhat, hogy a két box nem egyformán adja a feketeszintet, ezért a TV- lejjebb kell venni. Természetesen ez elvihet néhány sötétebb, de hasznos árnyalatot is, meg kell találni az optimumot.
Feketeszint = Brightness / Fényerő.
Lehet, sokak számára egyértelmű, de láttam már fórumon olyat is, akinek ez újdonság volt, azért írom csak.
-
fecosrac
tag
válasz
djnice #17073 üzenetére
Igen, ehhez nagyon hasonló amit látok. Olyan mint ha nem lenne elég színárnyalat, csak nem ilyen valamennyire szabályosnak mondható kör sávokat látok, hanem teljesen szabálytalan formákat.
A kódolással kapcsolatban felhívtam egy szaküzletet, ahol azt mondták ez már nagra 3-as lehet ami ebben az Amiko Impulse T2/C típusban van. Viszont miután elmondtam a gyíkomat azt mondták, hogy szoftverezéssel kivitelezhető hogy kezelni tudja az eszköz a digis conax kártyámat.
Emberünknek nyilván azt mondtam hogy még a vásárlás előtt állok azért volt ilyen készséges és ajánlotta fel hogy megcsinálják nekem ha ilyet veszek, de az igazság hogy már 2 napja meg van a kütyü.
Szóval jó lenne tudni ennek a "szoftverezésnek" a menetét. -
csendes
addikt
válasz
djnice #17073 üzenetére
[link] A ditherelés, dithering vagy zajmoduláció (egyes kontextusokban még: árnyalás) során a hasznos jelhez szándékosan kis teljesítményű, véletlenszerű zajt kevernek a kvantálási hiba véletlenszerűvé tételére. Képek esetében a dithering megakadályozza a kiterjedt mintázatok (pl. sávozódás, poszterizáció) megjelenését.
-
djnice
veterán
válasz
fecosrac #17072 üzenetére
Sima color banding, mint pl ezen a képen: [link]
A tömörítés okozza és a gyenge minőségű mpeg dekóder + postprocessing hiánya láthatóvá teszi.
A kódolt adásokhoz ha még nagra2-t használ a digi kábel, ahhoz vannak fent kulcsok a neten, ha már nagra3, akkor nem tudod megoldani csak CI+ -os beltérivel. -
fecosrac
tag
válasz
superg #17071 üzenetére
Igen, HD-nál is, de csak ha nagy fekete részek vannak, akkor tűnik fel. Legtöbb esetben mikor megy a műsor, akkor nem látni, de ha nagy felületen van fekete szín (pl. sötét szobát mutat a filmben), akkor látni a teljesen szabálytalan formájú, nagy méretű foltokat. Sajnos nem tudom jobban elmagyarázni, de nem kockásodás jellegű.
A telepítési leírást köszönöm.
-
superg
senior tag
-
fecosrac
tag
válasz
djnice #17069 üzenetére
Köszönöm a választ. Ezen a sávosodáson viszont csodálkozom. A szolgáltató által nyújtott box annyival jobb minőségű lenne? Csak mert annál sosem tapasztaltam ilyet. Én kis naiv azt feltételeztem, hogy egy 15k-s beltérinél már nem lesz minőségbeli probléma.
Ez a kódolt csatornás dolog viszont érdekelne bővebben.
Hogyan használható?
pl. nekem van előfizetésem a diginél a digi film csatornára. Azonban ez a beltéri hiába conax befogadó, nem CI+os, így nem tudom fogni a kódolt csatornát ezen a TV-n. Van más lehetőség amivel mégis működne?+A telepítéses kérdésre várnék még választ, hogy hogyan lehet. Nem találtam rá leírást sehol.
-
djnice
veterán
válasz
fecosrac #17068 üzenetére
Az emu-s szoftverrel tudod nézni a kódolt adókat is megfelelő kódok birtokában, az mcas pedig sima multicas, ami annyit jelent hogy nem korlátozódik a kártyaolvasó pl csak conax-ra.
Az Ali chipek ennyit tudnak képminőségben, a kisebb sávszél miatti mpeg sávosodást látod. -
fecosrac
tag
Sziasztok!
Vásároltam tegnap egy ilyen beltérit, hogy HD-ben tudjam nézni a kábelen érkező csatornákat. Digi a szolgáltató. Belőttem és működik is egyelőre rendesen.
Két dolog miatt kérném a segítségeteket.
A linkelt oldalon ajánl egy emu-t és egy mcas-t:
AMIKO Impulse T2C 2.2.36 emu link1 or link2
AMIKO Impulse T2C 2.2.36 mcas link1 or link2Melyik fájl micsoda? Hogyan lehet frissíteni az eszközt?
A másik, hogy a kép felbontása ugyan jónak tűnik, de a fekete részeken foltokat látok. Valami nem oké.
Mi lehet a probléma?Köszönöm előre is a segítséget.
-
PeterPH
senior tag
Ajánlani sajnos nem tudok, csak meglepett, hogy egy olyan eszköz helyett, aminek van európai supportja, van mögötte számottevő közösség, és tudás, egy (számomra legalábbis) totál ismeretlen távolkeleti csodát akarsz választani. Ettől persze még bele lehet nyúlni a tutiba, de kicsi az esélye.
-
csendes
addikt
Elsősorban azért nem, mert más modulációt használ a DVB-C és DVB-T [link]: These distribution systems differ mainly in the modulation schemes used and error correcting codes used, due to the different technical constraints. DVB-S (SHF) uses QPSK, 8-PSK or 16-QAM. DVB-S2 uses QPSK, 8-PSK, 16-APSK or 32-APSK, at the broadcasters decision. QPSK and 8-PSK are the only versions regularly used. DVB-C (VHF/UHF) uses QAM: 16-QAM, 32-QAM, 64-QAM, 128-QAM or 256-QAM. Lastly, DVB-T (VHF/UHF) uses 16-QAM or 64-QAM (or QPSK) in combination with (C)OFDM and can support hierarchical modulation.
-
btz
addikt
DVB-T-s eszközzel miért is nem lehet fogni a DVB-C-s adásokat? Régen a koaxot neki kötöttem az antennás kistévének, aminek nem volt koax benenete és ment a koaxos adás a kis kézi TV-n. Most egy kis koax bemenet nélküli DVB-T vevővel szeretném megcsinálni ezt.
Még egyenlőre nem próbáltam meg. Ezért szeretném megkérdezni, hogy elviekben lenne esély a működésre? -
GIJoe
addikt
Döntöttem nem Wetekezek inkább egy ilyenben gondolkodom, vmi klón lehet, van benne ram elég, mit gondoltok?
-
-
G@ß!
őstag
Van egy UPC internet előfizetésem, tv előfizetésem viszont nincs.
A kódolatlan csatornákat így is elérhetem? -
Watt25
veterán
válasz
pavicevic #17055 üzenetére
Minden DVB tuner úgy működik, mint a számítógépben egy hálókártya. A koaxon érkező jeleket számítógép számára értelmezhető byte-okká alakítja át. Mást nem tesz. Tehát értelmetlen a HD felbontást firtatni tuner esetén, hiszen az semmi olyasmit nem csinál, aminek köze lenne a képhez. (Vagy a hanghoz.) A megjelenítést a gép végzi. (Ha végzi. Rögzítés esetén csak letárolja a byte-okat a vinyóra.)
Nekem van ilyen tunerem is, nincsen vele nyűgöm. (De csak Win7-et használok, újabbal nincsen tapasztalatom.)
Nem lehet akadálya a kódolatlan adások megjelenítésének. -
pavicevic
tag
sziasztok!
TechniSat CableStar Combo HD-ről kérhetnék véleményt? HD adásokat (dvb-t és dvb-c esetén) rendesen kezeli? Van-e valamilyen nyűgje a tuner kártyának? Használtan szeretnék egy ilyet vásárolni...
ja, és upc digital kódolatlan csatornáit kezeli valószínűleg rendesen, igaz?
köszönöm előre is a válaszokat -
golya87
őstag
Igen, nagyvonalakban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest