- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
azbest #11641 üzenetére
Nos végül brd tippje volt a megoldás: a syswow64-be kell másolni, és onnan beregisztrálva, már okés a dolog.
Ez viszont magával hozta a következő kérdést. Ha sikeresen beregisztrálódott, akkor miért nem látja a ProgDVB?
A 64bites verzió miért nem látja a 32bites codec-et? Létezik 64bites AAC codec? -
viktor108
csendes tag
Akkor talán az lenne a legegyszerűbb, ha szereznék valahonnan egy boxot (ebben benne van a dekodoló is... gondolom), és ennek van hdmi kimenete, amit rá tudnék kötni a projektorra. ... vagy van valami analóg tuner, amiről megtudnák hajtani egy projektort?
hála
-
-
viktor108
csendes tag
Köszi az infókat.
Egy ellentmondást még látok. Ugyanis nekem két TV van ráköte a koaxra és csak az egyik előtt van digi box, a másik előtt nincs, és remekül jönnek a csatornák. Lehet, hogy a szerelő a kérésemre nem legálisan valami szűrőcsodát tett arra a koaxkábelre, amin nincs digibox?
Tényleg gyorsak vagytok és segítőkészek, köszik
-
Murphistic
aktív tag
válasz
viktor108 #11642 üzenetére
Szia! Üdv a fórumon!
A UPC ugyan digitálisan sugároz, de nem DVB-T szabványban. A digitális adásokat több szabvány írja le: a földfelszíno szabványok a DVB-T és DVB-T2, a kábeles a DVB-C , a műholdasok pedig a DVB-S és DVB-S2. A UPC kábelszolgáltató, ezért a DVB-C szabványt alkalmazza, ezért a vételéhez DVB-C vevőkészülékre van szükséged. Sajnos, te DVB-T-s eszközt vásároltál, ami a földi sugárzású adáshoz jó ( MindigTV ). Így vagy eladod, vagy ha szerencséd van egy földi vételhez való antennával tudod fogni a MindigTV ingyenes műsorait.
A UPC adásához azonban nemcsak DVB-C képes eszközre van szükséged, hanem olyanra, ami képes fogadni az adást dekódoló CI+ kártyát, amit a szolgáltatótól tudsz igényelni és azt hiszem ebben a topikban is volt róla szó. ( Úgy rémlik, hogy ilyen eszköz még nincs, csak TV-készülékekkel működik a kártya, de a többiek ezt jobban tudják )
-
válasz
viktor108 #11642 üzenetére
Azt, hogy mint a digi esetében, ezek a a digitális adások kódolatlanok.
A UPC digitális adásai kódoltak, és csak a UPC-s box-al, vagy olyan vevővel amiben van CI+ foglalat.Arról már ne is essék szó, hogy ez az EVOLVE Arcadia, egy dvb-t vevő. Ezzel csak a földfelszini digitális adásokat tudod nézni (MinDigTV). A kábeles digitális adásokhoz dvb-c vevő szükséges.
-
viktor108
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon nem értek néhány dologhoz, ezért mellé lőttem?
Szerettem volna a TV adásomat (UPC) projektoron nézni. Ezért vettem egy EVOLVE Arcadia HD DVB-t tunert.
Azt gondoltam, hogy mivel a UPC digitálisan sugároz, ezen keresztül megtudom fogni az adásokat (amikre előfizettem), és rákötöttem a projektorra. De nem talál semmi csatornát
Elmondaná valaki, hogy mit gondolok rosszul?Köszike, viktor
-
-
azbest
félisten
nekem 64 bit alatt megy...
adminisztrátor módban indított paranccsor:
regsvr32 holvan\neve.axbiztos ott van abban a mappában? Nem törölted le onnan ahol beregisztráltad?
Gondolom azért nem működik alapból, mert szinte minden codec licenszköteles, főleg ha ameriakiak a célcsoport. Hiába más a szabályozás az EU-ban, akkor is úgy írják meg a programokat és úgy készítik el a telepítőket, hogy USA konform legyen.
-
válasz
donjohnson #11636 üzenetére
Húúú
Ezexerint nem jutottunk el oda.
Köszi a tippet, de nem akarok codec csomagot, inkább visszateszem a 32-est. -
donjohnson
addikt
ha ezt a 64 bites k-lite codec pack-et felrakod, akkor nem regeli be magától?
bár lehet, hogy csak a megában van, mert a simánál nem írja. -
válasz
donjohnson #11634 üzenetére
Azzal kezdtem, hogy adminként futtattam a parancssort.
32bites rendszerrel bukok 1GB-ot(a 4-ből csak 3-at lát), de legalább működik. Most melyik ujjamat harapjam meg? -
donjohnson
addikt
Ok, I have figured it out. It throws up the error because you aren't running it as administrator. Using Vista you type regsvr32 c:\windows\system32\mmaacd.ax into the search box on the start menu and press ctrl+shift+enter. Click continue and you are done!
Not so sure how to do it in Xp though...
ez nem segít?
-
nfsu17
veterán
Te csak azt kérdezted működik-e.
Nem tudom a beregelés módszerét, mert egy ezeréves k-lite codec pakk része ez a monogram és a smartdvb-ben kiválasztva a monogramot, működik. Én VLC-t használok újabban nézésre, vagyis már azt se, mert dvb-c-zem, így nem vagyok már képben mi merre meddig. Anno belőttem, hogy tudjam nézni a mindigtv-t, azóta is megy a smartdvb-vel, de nem használom. -
-
64bites win alatt nem műxik a monogram aac codec?
-
azbest
félisten
válasz
Plasticbomb #11627 üzenetére
nem tudom, simán beírtam a keresőbe ebay.com -on, hogy mini pcie dvb-t . rendeztem ár szerint és ennyi. Azért com-os változat, mert a kínaiak ezen árulnak, olcsóbb mint az eu országokból. Más típusnál figyelni kell arra, hogy a notiban valódi pcie slot van-e vagy csak usb-s. Bár ahogy látom ránézésre a 11 dolcsi körüli Avermedia A301 valószínűleg usb-s, az talán megy mindenben.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
azbest #11626 üzenetére
Van antenna előkészítve, a csatlakozó is ott van neki üresen, de gondolom, mivel opcionálisan lehetett hozzá rendelni, hát nem lett bele rendelve... Sajnos. S sajnos mindehol csak driver letöltést látok hozzá, magát az eszközt sehol nem találtam eladóként.
Viszont köszönöm az ebayes linket, nekem nem dobott találatot, val valamit rosszul írtam, vagy rossz helyen???
-
azbest
félisten
válasz
Plasticbomb #11625 üzenetére
Az msi gx620-hoz gyárilag úgy tűnik kworld tunereket adnak, a driver letöltési oldalon látszik, hogy pontosan milyen fajtákat [link].
Viszont az nem biztos, hogy elő is van készítve neki a hely olyan példánynál, amiben nem volt. Gondolok itt például a tunerhez való antenna meglétére.Egyébként ebay-en is látni hasonlókat, de nem tudom, hogy mennyire használhatóak.
-
Plasticbomb
addikt
mini pci-e tunerről tud valaki? A laposomban lenne egynek hely, eredetileg is volt oda opcióként elérhető, de sehol nem találok olyan tunert, mint ami oda való... dvb-t kéne gondolom ma már inkább odapakolni...
-
Virág et.
senior tag
válasz
Kernel #11622 üzenetére
Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat.
A HE-ACC kódolású (rádiók és a TV2-RTL Klub) adások gyenge hangminősége azért tűnt fel, mert van Wayteq HD90CD és 95CX-em is, amelyeknél nincs ilyen probléma.
Egyébként úgy tűnik, hogy a HD60 talán egy kicsit jobban szól mint az Evolve Arcadia, de ezek párhuzamos tesztelésére már nincs lehetőségem, így ez nem 100 százalék.
Olcsón jutottam hozzá, a menürendszer és a médialejátszási képessége jobb, mint a Wayteq-eké, így egyelőre kiegyezem ezzel a kis hibájával. Megpróbálom kideríteni, hogy milyen alapra épült, hátha más gyártó firmware-e jó lesz hozzá...
(pld. a hasonló kinézetű Strong Prima V, ami állítólag nem küzd ilyen problémákkal...) -
Hegyirabló
veterán
válasz
Armagedown #11620 üzenetére
Nagyjából egyenlő távolságban a Siófok, Nagykanizsa, Kaposvár, Kabhegy négyzetben, kábé pont a közepén.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Virág et. #11621 üzenetére
Tesztelted a lejátszást számítógéppel is, ott jobban szól? Mert már maga az adás is igen gyenge, RTL Klub és társai. Engem néha kimondottan irritál, hogy úgy szólnak a hangfalaim (a TV két oldalára van telepítve, én még leragadtam a sztereónál), mintha megszakadt volna a mélysugárzó. Szinte csak a közép hallatszik.
HD más téma, több sávszélt kap, ott voltak már érdekes komolyzenei élmények is.
HD80-hoz volt letöltés, HD60 nem igazán rémlik, vagy nem tudom. De ilyen "apróságokkal" ők szerintem nem foglalkoznak, durvább dolgokat sem javítottak ki. Kereskedelmi 16:9 átállás után például ne akarjam átugrani a reklámokat a felvételben, mert egy 4:3/16:9 váltás után elmegy a kép, csak egy zöld folt látszik. (Valójában nem érdekel túlzottan, nem is veszek fel ilyeneket, csak maga a hozzáállás...)
DPS HD80 javítását vagy másfél éve még letöltöttem a honlapjukról, telepítettem. Tuner ezután beszüntette a működését, mert a frekvenciaszintézer megállt, innen kezdve csak a médialejátszás működött.
Emailben pontosan leírtam mindent, de azért visszaírtak, hogy inkább telefonáljak. Az sem volt egyszerű, mintha 3-4 órás ebédszünetet tartottak volna, én persze pont akkor hívtam őket. Utána a szokásos értetlenkedés, míg odahívnak egy szervizes akárkit, aki kapásból úgy áll hozzá, hogy nyilván én rontottam el valamit. (Az emailt nyilván nem lehetett volna átpasszolni a szervizesnek, tehát egyszerűbb volt a kisasszonynak visszaírni nekem, hogy hívjam fel őket telefonon, majd utána ő odahívta a szervizest a telefonhoz. Teljesen logikus.)
Tehát nekem ismét el kellett pofázni mindent, amit írásban egyszer már precízen megfogalmaztam, részben azért is, mert utálok így magyarázkodni. Valahogy sikerült meggyőzni a szervizest, hogy én is szervizes vagyok, csak én a saját TV-szervizemben, de attól még ne nézzük madárnak a másikat. (Nem véletlenül, erre is utaltam az emailben, ami nem lett elolvasva.)
Végül kisült, hogy a honlapon egy buta fogalmazási hibát követtek el, amitől az pont félreérthetővé vált. Ezt már nem tudom idézni, de a hülye fogalmazás miatt lényegében a nemkívánatos sorozatszámú készülékekhez ajánlották azt a frissítést, ami egy másik szériához való. Szerintem én viszont tudok magyarul, sőt valaha könyveken nőttem fel, tehát pontosan követtem a leírást. Főleg ilyen kritikus ügyben nyilván jól odafigyel az ember, többször is elolvastam.
Végén kihozta, hogy akkor majd felrakat a weboldalra egy másik fájlt is, ami ahhoz a szériához való, ami nálam is van. Ehhez már csak a webszerkesztő illető mozgósítását kellett volna kivárni, ki tudja, mikorra. Mondtam, hogy nem lehetne esetleg emailben? Elvégre az önök hibájából jártam így, most itt állok egy lerohadt készülékkel, vagyis se Barátok Közt, semmi (ezt mondjuk nem tettem hozzá). Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy szorult helyzetemben kénytelen voltam udvariasságot erőltetni magamra, pedig én legszívesebben már akkor elküldtem volna valahová, amikor szinte hülyének nézett.
Ha jól emlékszem, még le kellett küzdeni az email-cím szóbeli átadását is, de legalább még aznap tényleg elküldte, és tényleg megjavult a készülék.
Pár hónap múlva a sat.hu fórumon valahogy szóba került a téma és én leírtam az élményemet (ha már szeretek néha hobbiból firkálni) erre a szervizes gyakorlatilag belém kötött. Mivel ő is pont olvasta a fórumot. Az már cseppet sem zavarta, hogy én csupán a száraz tényeket adtam át. Még furcsább volt, amikor pár nap múlva mintha egy másik nickkel akart volna összemosni engem (de minek is nekem másik nick?), vagy nem tudni mi baja volt, de akkor nekem úgy tűnt, valami komoly baj lehet a figurával, ilyen érdekes észjárással.
Itt van végül a forgalmazó elérhetősége:
-
Virág et.
senior tag
válasz
Virág et. #11611 üzenetére
Kipróbáltam a DPS HD60-at is, menüre és hangkezelésre ugyanaz, mint az Evolve Arcadia... feltételezem ugyanabból az alomból kerülttek ki.
Sajnos az Arcadia-hoz még nincs firmware frissítés, a DPS oldala pedig megszűnt, így nem tudom, hogy volt-e valami javítás ezen a téren...Vajon a DPS-hez volt frissebb sw (jelenleg a HD60-on 1.1-es verziójú sw van rajta, HW: 1.0)?
Ha igen, akkor megköszönném ha átküldené valaki. Az is nagy segítség volna ha más, "sw-kompatibilis" STB-t tudna valaki. -
Armagedown
őstag
válasz
Hegyirabló #11619 üzenetére
Ez attól függ hogy milyen közel laksz a legközelebbi adóhoz
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Érdemes venni DVB-T tunert? Régen sokan panaszkodtak, de arra gondoltam, hogy mióta felnyomták a teljesítményt, talán már jó a vétel vele. S ha veszek, akkor melyiket érdemes?
Köszi!
-
PeterPH
senior tag
Lehet hogy csak nekem volt új információ, de aki DVBViewer Recordingservice-t, és XBMC-t is szeret használni, az már össze tudja házasítani a kettőt.
Tehát a DVBViewer RS is képes PVR backend-ként működni az XBMC alatt.
link -
nfsu17
veterán
válasz
Samott #11614 üzenetére
"Felvétel egy csatornáról és a Time Shifting egy másik csatornán (opcionális)"
Szerintem ez akkor lehetséges, ha egy adott MUX-on (TP-n) belül van a két csatorna.
Magyarán: adott mondjuk a 354Mhz. Ezen ugye lehet akár 10 SD csatorna is. Nálunk azt hiszem pont ennyi van. Bizonyos boxok akár az egész MUX-ot is feltudják venni, azaz mind a 10 csatornát egyszerre és visszanézéskor te választod ki melyiket akarod nézni. Mindigtv-vel is lehet ilyen csinálni.
Tehát ha az m1, m2 a 354MHz-en van, akkor felveszed az m1-et és nézed az m2-őt.
Ha az m1 a 354-en van, az m2 a 794-en, akkor nem megy a dolog, talán ezért "opcionális".Nekem Golden Media 9080-asom van dvb-c tunerrel és elégedett vagyok vele. Az újabb softokkal már tud avit, mkv-t is játszani, de nekem még nincs ilyen sw-em.
-
Samott
addikt
Engem is jol bevalt DVB-C doboz erdekelne, digi kabel vetelhez, ha jol latom a piacon ezek elerhetoek:
Synaps CHD-3100 CX
Synaps CHD-3100 CI CX
Synaps CHD-3100M CX
Synaps CHD-3000 CI CX PVR(18-25e)
Optibox Gekko Cable HD DVB-C (27e)
Optibox Raptor HD (60e)AMIKO CHD-8240 CI CX - 22e
ALMA C2200 CXE (22e)A synaps belteriknel ezt irjak: "Felvétel egy csatornáról és a Time Shifting egy másik csatornán (opcionális)" ezt hogy oldjak meg? Ket tuner kellene hozza, nem? Melyiket erdemes ebbol a kinalatbol valasztani? Raptor megeri a felarat?
Melyikkel van jo tapasztalat? Mi a kulonbseg koztuk?
Szerk: igazabol csak a DVB-C vetel (+PVR kepessegek) erdekelne, a medialejatszo meg egyeb szolgaltatasok nem fontosak nekem.
Koszi,
Samott -
Lackki
őstag
sziasztok,
dvb-c box érdekelne, amiben olyan média lejátszó van, ami használható is, nem csak dísznek van.
jelenleg synaps chd3000-em van, de hazahoztam egy 3100at is próbára, ami már avit is lejátszik, de ugyanúgy shit az egész. Képarányt nem lehet állítani, és kb 5 perc volt mire felismerte az 500gb-s külső vinyót.
25-30k körül érdekelne -
Zidanekrisz
csendes tag
Esetleg van valakinek tapasztalata erről a set-top box, média lejátszóról?
-
Virág et.
senior tag
Sziasztok!
Hátha valakit érdekel: a T..co akciózik egy Evolve Arcadia nevű DVB-T vevőt 6500-ért.
Ennyiért nyilván csak FTA, de szimpatikus kis kütyü: jó a képe, a médialejátszási képességei is megfelelőek (NTFS-t és feliratokat kezel)
Viszont van egy nagy hibája: a HE-ACC kódolással valamit nagyon elrontottak, olyan a hang, mintha egy vödörből szólna (valószínűleg valahol 8-10k-nél vághat)Mivel a MindigTV a z m1-m2-Duna kivételével minden mást így sugároz, ezért gyakorlatilag elég nagy megalkuvást kíván a használata. Én speciel vissza is vittem.
Mivel kellene 2-3 olcsó (9e alatti), de MM képességekkel rendelkező vevő ezért most az alábbiakat szemeltem ki:
Wayteq HD-95
Wayteq HD-95CX
Synaps THD-2855
Synaps THD-2856+Ezekkel van esetleg valakinek tapasztalata? (a 95CX-es hozzászólásokat természetesen megtaláltam már itt)
-
Zidanekrisz
csendes tag
válasz
Kernel #11609 üzenetére
Az enyémnek biztos nem ez a baja. Mivel akkor is lefagy amikor a tv antenna nincs is bedugva. Szóval nem a csatorna váltások vagy a felvétel miatt van, mert volt többször is hogy egymás után kapcsoltam be (mert mindig lefagyott) ...valamikor el sem tudtam jutni a menüig. Pl. lefagy úgy hogy van kép de nem reagál semmire, vagy zöld, fekete, lila ill. szürke képernyővel találkoztam eddig...
Ki sem lehet rendesen próbálni mert 5 percnél tovább nem bírta fagyás nélkül.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zidanekrisz #11608 üzenetére
Ilyen lila képet az én DPS 80 vevőm is produkált, mégpedig az RTL Klubról készült felvételt visszanézve, amikor egy 4:3 műsorban jön a 16:9 reklámblokk, akkor volt ilyen. Ezt még a 16:9 átállás után teszteltem azóta nem is próbáltam (miután nem is nézem ezeket a 4:3 szappanoperákat). Akkoriban fórumon mások is panaszkodtak erre, Alcor vevőnél is. Jó esetben egy full screen --> menünézet váltással visszahozható a kép. Az ok a hazai DVB-T adással való inkompatibilitás, konkrétan az SD adásban történő 4:3/16:9 váltáskor, amin egy programfrissítéssel elvileg lehetne segíteni, ha lenne hozzá. Alcorhoz talán van is, DPS-hez nincs.
Tehát mindez az említett típusokra vonatkozik, a tiédről fogalmam sem lehet.
-
Zidanekrisz
csendes tag
Csináltam pár képet is róla:
1. a készülék maga bekapcsolt állapotban kékkel világít:
[link]2. bekapcsolásnál megjelenő felirat - EVOLVE:
[link]3. és a hiba:
[link]Ez egyszerűen hihetetlen. 119€ volt az ára és egyáltalán nem tudom használni. Képesek árulni ilyen szar termékeket. Nem akartam elhinni amikor ma haza hoztam h megint hibás a lejátszó.
Holnap visszaviszem és elkérem a pénzemet. Rohadna meg ez a mocskos tesco csak a selejt dolgokat tudják árulni.
Pedig a termékleírás szerint nem a legegyszerűbb lejátszó és mégsem működik.
Videó is van hozzá: [link] -
Zidanekrisz
csendes tag
válasz
Murphistic #11600 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket.
Közben pedig vettem egyet. A neve: Evolve blade dualcorder hd set top box, médialejátszó
Eddig nagyon úgy néz ki, hogy jól megjártam vele.Tegnap vettem (TESCO-ban), de máris probléma volt vele ugyanis nem lehetett bekapcsolni - ki akartam próbálni még az üzletben hogy be-e lehet kapcsolni de azt mondták hogy nem lehet, azt csak otthon.
A lényeg:
Az üzembe helyezéskor csatlakoztattam a kábelokat egyet a konektorba, HDMI-t a TV-hez és az antennát a készülékbe.
Bekapcsoláskor a piros led átváltott kékre, de ezután a kép nem jött be, akármit is nyomtam meg a távirányítón illetve a lejátszón.
Kikapcsolni pedig már nem lehetett, pedig elvileg ugyanazzal a gombbal kellett mint amivel bekapcsoltam. Olyan volt mintha bekapcsolás után megfagyna a lejátszó és csak úgy tudtam kikapcsolni, hogy kihúztam a konnektorból és visszatettem így ismét pirosan világított a led.Ma visszavittem az üzletbe és ott is előjött ugyanez a probléma ezért kicserélték egy újra. Természetesen most már helyben kipróbálták nekem, nem mondták hogy nem lehet. Működött is, legalább is azalatt a pár perc alatt nem volt vele semmi gond amíg az üzletben ki lett próbálva.
Haza vittem:
Bekapcsolás után kb. fél vagy inkább 1 percet kellett várni arra h eltűnjön az EVOLVE felirat és megjelenjen a menü.Most viszont meg az a problémám vele h szinte állandóan lefagy a lejátszó. Néha feketeség jelenik meg és a távirányítón akármit nyomok nem reagál. Néha viszont zöld képernyő jelenik meg (akár tv-nézés közben)... mit tanácsoltok mi lehet a baja? Kb. 1 óraja tesztelem de már vagy 7-8x lefagyott.
-
Kernel
nagyúr
Ezt már nem lehet bizonyítani, csak nekem akkor furcsának tűnt, hogy a boxra rákötött HDD hirtelen lecserélt pár tucat szektort. Gyanakodtam egyébként a képen látható átalakítóra is, hogy esetleg ennek volt valamilyen káros hatása, talán nem véletlenül passzolta el nekem az eladója (elég olcsón), szóval ilyenkor már kombinál az ember:
-
válasz
Kernel #11602 üzenetére
érdemes figyelni a SMART-ot is, mert a nagy tekerésben áthelyezett, vagyis lecserélt szektorok keletkeztek, ami szerintem nem fizikai hiba miatt történt, hanem valamilyen adatátviteli hibát nézett be magának a SMART.
Ez elég meredeken hangzik. A SMART "hogyan nézhet be" adatátviteli hibát azért, mert használva van?
A winyónak tökmind1, hogy a PC-be épített vezérlőtől kapja a parancsokat, vagy az USB-be építettől.
Logikusabb magyarázatnak tűnik, hogy amúgy is bejelölt volna magának hibás területet, függetlenül attól, hogy mire van kötve. -
Murphistic
aktív tag
válasz
Kernel #11602 üzenetére
Érdekes, amit írsz. Ha jól emlékszem a folyamatos tekerést csak felvétel közben produkálta. A lejátszás már simán ment. Én akkor arra gyanakodtam, hogy fura módon van implementálva az NTFS kezelése és mondjuk minden egyes "blokk" kiírása után frissíti a fájlméretre vonatkozó bejegyzést és emiatt ugrál a fej.
Igazából csak szükségmegoldás volt, azóta mindig USB kulccsal használtam az STB-t, így nem is foglalkoztam a problémával.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Murphistic #11600 üzenetére
Ez az, amikor teker folyamatosan, melegszik, LED is világít, mintha PIO-módban járna a HDD. Én mobil rack-ből barkácsoltam össze egy szerkezetet (amin LED is van), tápegységgel, valamint PATA --> USB átalakítóval.
Viszont kísérleteztem már ezzel régebben is, akkor talán más merevlemezt használtam, de nem tekert ennyire olvasás közben. Csak néha villant fel a LED. Tehát ez arra utal, hogy akkor beállt valami nagyobb DMA átviteli sebességre, amiből tudott cache-elni a lejátszó, így csak ritkábban nyúlt a lemezhez.
További kellemetlenség, hogy érdemes figyelni a SMART-ot is, mert a nagy tekerésben áthelyezett, vagyis lecserélt szektorok keletkeztek, ami szerintem nem fizikai hiba miatt történt, hanem valamilyen adatátviteli hibát nézett be magának a SMART.
De én amúgy a PC lejátszás híve vagyok, tehát erre csak átmenetileg volt szükségem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
GrotESC #11599 üzenetére
DPS 80-as vevő például a 720p MKV-ból egyiket lejátssza, másikat nem. Bedobja, hogy "Unsupported file format". Még egy sorozaton belül is jártam így.
Ennyi különbséget látok közöttük:
1. Writing application : mkvmerge v2.9.8 ('C'est le bon') built on Aug 13 2009 12:49:06
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.12. Writing application : mkvmerge v5.4.0 ('Piper') built on Mar 10 2012 13:34:39
Writing library : libebml v1.2.3 + libmatroska v1.3.0A régebbit verziót nem játssza le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest