- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Analóg fényképezés
- VR topik
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Nagyon is lát fantáziát a Socket AM4-ben az ASRock
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Én már Samsungért nem fogok új árat kiadni. Használtan több évesen még talán. Nem csak a nem fejlődő hardver miatt nem, hanem a szoftvere miatt sem. A Samsung egy kalap szar lett.
Kár, mert nagyon sokáig imádtam a telóikat. Xiaomi detto. -
laci1892
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Mondjuk kamerás fronton úgy különben marhára nem értem én sem mi történik. Egy, 1" szenzor az ultra motorházteteje alatt bőven elférne. Rengeteg lehetőséged adna a user kezébe AI-al és jó algoritmussal felvértezve.
De az alap szériára is ráférne egy kamera hardver frissítés. S22 óta valóban nem változott a sztori.
-
BusinessGuy
őstag
Nincs szövegértelmezési gond, nem neked irtam, hanem általánosan mert ez megy.
Egyébiránt senki sem mondta hogy az exynos miatt használhatatlan, szimplán egy főbb részeken butitott telefon a snapdragon variánsokhoz képest. De még ezzel sem lenne gond ha nem azonos áron sőt drágábban adnák miközben nyilvánvaló hogy a saját fejlesztés miatt kevesebbe fáj nekik mint a snap verzió. Vagyis azonos áron / drágábban gyengébb minőséget kapsz és messze nem azt amiről a netes külföldi tesztek java szól - merthogy a tesztek szine javában a snap verziókat szokták tolni. Az meg hogy közben fényképezés videózás terén szépen lassan elmentek mellettük a kinaiak és az apple is csak a hab a tortára. Erre jön az S26 ultra ami továbbra is finghámozás ahogyan az S24u és S25u is volt az S23 ultra után - sőt bizonyos dolgokban visszalépések - és megfejelnék még ezt is azzal hogy exynos... Az S23u óta nem tud a samsung érdemi előrelépést tenni kamerában -fotózásban nüansznyi a különbség pláne ha a gcam is befigyel mindre -, van erősebb hardver jobb fényerő a kijelzőnek és nagyjából ennyi az S24u és S25u, ahogy kinéz az S26u sem lesz más miközben röhögcsélnek az iphone-on - amik közül még az I15pro-t sem tudják elverni fotózásban és videózásban nemhogy az újabbakat - és a kinai mobilokon - amik meg már kvázi generációs ugrásban vannak a samsung elött az akkukról nem is beszélve...
Nyilván bukás nem lesz mert az évenként telefont cserélő marhák ráfutnak. Pedig nagyon ráférne már a samsungra egy bukás mert mást nem tudnak csak pökhendi módon kiröhögni a konkurenciákat miközben azok kvázi lassan minden téren beelőzték őket... -
mrThomi
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"lehet, hogy a Snapdragonos verzió jobb, de ha az Exynos jól működik, akkor annál miért kell jobb"
Ezzel megválaszoltad magadnak is a kérdést. Nekem most ez a problemám a pixeleknél is. Ez a tensor is egy katasztrófa. Lassú fejlődés, amolyan google logik minden téren. Beletennének egy csúcs sznapit, ennyi pénzért ezerszer jobb valasztás lenne, de mindegy ebbe most nem menjünk bele.Nem kell ezt ennyire túlgondolni. Ha 10/8 ember azt írja problémája volt vele, de a maradék 2-t meg nem érdekli vagy nem érez különbséget, akkor én elhiszem a többség érvelését amibe jómagam is tartozok. Ha valami jó ott nincs kérdés, nem problémáznak rajta, mert teszi a dolgát ahogy kell, ha meg nem akkor jönnek a negatív kommentek. Ha valami jó abba meg nem áll bele senki, hogy naaa mér jó !!! Rengeteg telefon fordul meg nálam, így bőven van tapasztalatom minden márkánál, ami engem a legjobban érdekel, proci, kijelző, üzemidő, kapcsolati dolgok(bt,wifi,sim) rendszer stabilitás/sebesség. Az exynoss egyszerűen nem jó a legnagyobb konkurenciához képest amivel elvileg akarják tartani a lépést. Nem véletlen valjúdik vele a samsung már hosszú éveken keresztül - elhalasztják a megjelenést, kiadás után hónapokig kell patchelni hogy ne merüljön mint a titanik, de lehet még sok peldát felsorolni miért alakult ki ez a vélemény.
Hyper os-el kapcsolatban igazad van. Nem tudom mi a legnagyobb problémád vele, de nekem olyanokat csinált, hogy belakás után egyszerűen befagyott egy pillanatra, kilepett mindenből, bezárta az appokat és hirtelen a főképernyőn találtam magam letolt gatyával. Egy poco, redmi még oké, de ugyanez egy 15 ultránál már nem elfogadható.
-
Így van. Gyengébb az Exynos, de teljesen használható, az Exynossal szerelt telefonok tökéletesen működnek.
Írtam, hogy nekem sosem volt térerőgondom S21Ultra telefonnal, lehet, hogy a Snapdragonos verzió jobb, de ha az Exynos jól működik, akkor annál miért kell jobb

Itt azt írták, hogy az Exynos az "talicska sz@r", meg "hányadék".
Másik topikban azt írtam a HyperOS rendszerre, hogy "lefagy tőle az ember arcáról a mosoly", ami ugye a "hányadéknál" sokkal enyhébb kritika, mégis lényegében felakasztottak, lefejeztek, felnégyeltek, máglyára vetettek, hamvaimat egérlyukakba szórták és a nevemet ezer évig ki sem szabad ejteni

-
laci1892
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Azért vannak itt szövegértelmezési gondok.
Azzal amit itt leírtál pl. Én abszolút egyetértek. De tényleg. Minden betűjével.
Tényleg jobb a snapdragon verzió, ellenkezőjét egy percig sem állítottam.
DE! Én például saját tapasztalatból írtam amit írtam fent. Hogy ha önmagában nézzük a telefont, bőven a vállalható a készülék.
Hogy jobban melegszik mint a snapdragon verzió? Valószínűleg. Biztos! De nem jobban például mint a céges xiaomi 13-am. Azon bazzeg sütni lehetne.😅😅Szóval azért nagyon nem arról beszélgetünk, hogy ezen sütöm meg a reggeli rántottámat.
Hogy valamivel lassabb, mint a snapis verzió? Valószínűleg, igen. De önmagában megint csak nem lassú a telefon. Pont leszarom, hogy mennyi ponttal tud többet a snapdragon. Nem erre verem ki.
Azt írod jobb a snapis kamera. Valószínűleg ebben is igazad van, de önmagában megint nem rossz a telefon. Marha jó képeket készítettem az s24 (exynos)-emmel nyomtatásra, nyaraláskor 🥲Mindenki eltudja dönteni, hogy elég- e neki.... vagy tud együtt élni ezekkel a dolgokkal avagy sem.
Jobban örülnék neki én is egyébiránt, ha bemennék az adott operátorhoz és CSAK snapdragon verziójú lenne. Ha tehetem akkor például csak azt vennék. Tény.
Viszont az én Szolgáltatómnál erre nem volt lehetőség. Azonban voltak a saját preferenciáimnak megfelelő érveim arra miért Samsungot választottam.
Az exynossal együtt is az s24 mellett döntöttem. Percig nem bántam meg azóta se.Úgy gondolom mindenki ügyes és el tudja dönteni mire van szüksége.
Ennyi és pont a mondat végén. -
BusinessGuy
őstag
Az exynossal tetszik vagy sem nem csak a processzor maga a gond.
Amellett hogy általában gyengébb jobban melegszik sokkal nagyobb a perf drop pár perc használat után - a teszteknél amikor lemegy 2-3 bench szépen mutat hogy leveri az XY snapdragont csak 10-20 perc után vagy 1 gennel szinte mind alázuhan - szarabb az akkukezelése és használata, ott van még azért pár egyéb sajnos exynossal járó dolog és ezek olyan tények amit szemellenzős userek vagy aki életében nem fogta mindkét variánst a kezében/utána se járt nem fogadnak el - ettől még tények:- rengeteg alkalmazásban gyengébb optimalizáció ami nagyobb akkuhasználatot és szarabb teljesítményt ad
- jóval gyengébb software-es support mivel a userek java a snaphoz fejleszt a snappos verzióval foglalkozik - ilyen a gcam is ami az ultrák kameraképeit legalább egy mobilfotós lista top10-ébe tudja tolni ha nehezen is miközben alapból lassan a top20-ból is kiszorulnak - az exynos variánsok rég kiestek és MINDIG a snap verzió alatt teljesítenek.
- az exy mellé samsung saját modem kerül ami messze nincs párban a qualcomm felsőkategóriás csúcs modemjeivel
- az exy mellé neha gyengébb kamerák kerülnek, a képalkotás pedig az amúgysem kimagaslótól még messzebb van az exy modellekbenTehát kapsz az exynos variánssal egy kvázi butított telefont amit ráadásul nemhogy olcsóbban hanem azonos/magasabb áron is tolnak eléd az EU-ban. Vegye aki akarja, én ott el is köszönök a Samsungtól igy is vicc kategóriás amit az elmúlt 2 generációban fejlesztésként eladtak, visszatérni az exyfoshoz igazi öntökön lövés azonos/magasabb áron.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hát persze, hogy nem veszel észre kb semmit se, mivel nincs nálad a snapis verzióból is egy példány. Akkor valószínűleg lennének anomáliák..
Ugyanazon az áron nem éri meg a Samu proci, pont.
Ha olcsóbb lenne, még akár korrekt is lehetne a vétele. -
válasz
milkabrams
üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy semmi gond azzal, hogy nálunk gyengébb processzorral hoznak forgalomba telefont, mint máshol.
Ezzel ugye azt is elismertem, hogy objektíven gyengébb az Exynos proci, mint az azonos telefonba máshol épített Snapdragon párja.
Azt viszont határozottan állítom, hogy a telefon használata során 100 felhasználóból 99 soha semmilyen különbséget sem vesz észre ebből. Így azt is határozottan állítom, hogy semmilyen objektív alapja sincs annak, hogy páran "talicska sz@rnak" és "hányadéknak" nevezik az Exynos procikat

(Ettől függetlenül elárulhatnád, hogy mi az a nem murás és miért kritizálod pont az S24Ultra telefont, amikor abban Snapdragon proci van
) -
milkabrams
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Mindig vannak olyan emberek, akik szerint semmi gond nincs a termékkel, amit úgy védenek mintha a kedvenc ideológiájuk lenne, ott is felbukkannak olyanok, akik valahogy nem találkoztak azon problémákkal amikkel mindenki más igen.
De gondolom nem akarod érteni, semmi gond. Nem szeretnék veled hitvitába bonyolódni. -
válasz
milkabrams
üzenetére
nem murás a kijelzőjük.
Bocsi, ezt nem értem
Mi az, hogy nem murás
Meg főképpen hogy jön ez ide, az S24Ultra telefonban Snapdragon proci van
-
milkabrams
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
S24 ultra topik meg tele van olyan emberekkel akiknek nem murás a kijelzőjük.
-
válasz
Farkassacred
üzenetére
Tényszerű adatokat hoztunk fel, többek tapasztalatai alapján.

Tényszerű adatot? Hol

Vagy az a tényszerű adat, hogy az Exynos "talicska sz@r", meg "hányinger"

Az, hogy "gyengébb a térerő", az önmagában semmit se jelent. Ha voltál sokszor tényszerűen olyan helyzetben, hogy te még tudtál egy Snapdragonos telefonnal telefonálni, de a melletted álló ismerős az azonos kategóriájú, de Exynos telefonjával már nem tudott, az jelent valamit.
Sokáig használtam Exynosos S21Ultra telefont, sosem volt problémám a térerővel (az hogy egy Snapdragonos telefonnal méginkábbsosem lett volna probléma, az nem mérvadó
) Most Snapis van, semmi különbséget sem tapasztalok 
A fényképezés terén egy objektív hátránya volt az S21U-ban az Exynos procinak, az hogy nem volt rá GCam. Arra nem volt alkalmam, hogy egy azonos típusú, de egy Exynosos és egy Snapdragonos Samsung telefonnal is csináljak képeket és lássam a különbséget köztük (mert csak a saját szememnek hiszek, a más által készített képek mindig azt támasztják alá, amit az illető alá akar támasztani
) -
válasz
milkabrams
üzenetére
Bizony. Ha választható lenne és egyforma az áruk, ki venne exynost?
-
válasz
milkabrams
üzenetére
Hogy ellenpélda is legyen a térerőre; nálam az s22 yettellel mindenhol jobb,mint az s23,és az s25 ultra!
-
mrThomi
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem az a kérdés, hogy mit nem vagy lehet megcsinálni exyvel amit snapival nem, hanem hogy milyen hatásfokkal stb. Ennyi erővel minden mindegy lehetne, zárd ki a negatívat és engedd be a pozitívat. Ez szép és jó, de ebbe a bizniszbe semmit nem ér a jingjang spiritusz maximusz. Amíg a telefon lelke a proci(képalkotás, üzemidő, teljesítmény, melegedés, térerő, stb ...) igenis ez számit a legtöbbet és már 1% is döntő lehet.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Tényszerű adatokat hoztunk fel, többek tapasztalatai alapján.
Ami szar azt nem kell védeni véleményem szerint. Van egy jobb, meg egy rosszabb processzor, nem bonyolult kitalálni melyiket szeretné a user a telefonjába a kontinensen. -
laci1892
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Nekem s24 van. Kollégámnak s25.
Az enyém exynos, az övé snapi.Gyakorlatban a térerő dolog :
Az ő telefonján az adott helyen és napszakban az összes pálcika elérhető a térerőt jelző piktogramon.
Az enyémből egy hiányzik.A dolog érdekessége, hogy hegyoldalban van a hely egy hangárban. Egy masik Kollégámnak egy régi huawei p9-ese van. Nála néha totál elmegy az egész telefon 😅😅. Csak mint érdekesség írtam le.
Amire célozni szeretnék vele, hogy van az a teszt és körülmény ahol jobban kijönnek a különbségek. Tényleg van a snapi javára difi. De az átlagfelhasználó ezt a különbséget pont lefogja szarni. Mert nem jön ki olyan markánsan a kettő közötti különbség gyakorlatban. Ha igen ott más jellegű problémák vannak. Régebben jóval nagyobb volt ( szerintem ) a difi a két processzor gyártó között. Mára ez nem olyan marginális. Hogy jó vagy jobb lenne, ha csak snapdragon-al dobnák piacra?
Valószínűleg igen... De teljesen vállalható az exynos.
Nekem az s24 valóban hajlandó melegedni egyébként meg, viszont ez is szintén a tűrhető tartományba esik. Nálam egészen biztosan. A céges telefonom egy xiaomi 13Az például lényegesen jobban melegszik GTA SA alatt 🥲
-
milkabrams
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Sokan leírták már a saját tapasztalataikat és teszt is van bőven. Röviden: szarabb a térerő, melegszik és nem olyan jó a képfeldolgozó algoritmus.
-
csubííí
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
+1
-
Ez a tesztek szerint pontosan így van, a való életben viszont a felhasználási esetek 1%-ában hiányzik ténylegesen a teljesítménykülönbség

Te pontosan hol vetted észre, hogy egy Exynos procival nem tudtál valamit megcsinálni, de a Snapi párjával meg tudtad volna csinálni?
-
mrThomi
addikt
Egy talicska sz@r is többet ér az exynosznál
-
doooo
veterán
Eleve úgy is csinálták, hogy ne a "legjobb" legyen (alacsonyabb órajelek, más elrendezés, stb), mert rájöttek, hogy abban a készülékházban semmi szükség egy még durvábban throttlingoló valamire. A többi gyártó sem rukkolt elő semmi olyannal a flippek piacán, ami kicsit is veszélyeztetné őket ebben a helyzetben. Cserébe jó árbevételt generáltak a chip-részlegnek, a mobilos részleg meg cserébe olcsóbban kapott SoC-t. Ami így is erősebb a tavalyi Snapinál, tehát minden, csak nem gyenge.
-
bigrock
addikt
Hát ez nekem teccik.
-
-
kazmer71
csendes tag
Én inkább gyorsan veszek még egy S25-öt, amiben SD van
-
janeszgol
félisten
válasz
Garzonrobot
üzenetére
"Ha lesz SD verzió is, annak az lesz az üzenete, hogy annyira mégsem minden f@sza."
Itt a lényeg.
-
Kitartásból jeles. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz, illetve hogy melyik régió és milyen készülékekben fog exynost kapni. Ha magabiztosak és bizonyítani akarják hogy jó a gyártástechnológiájuk, akkor globál mindenki exynost kell hogy kapjon. Ha lesz SD verzió is, annak az lesz az üzenete, hogy annyira mégsem minden f@sza.
-
tms+
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez tök szubjektív. Szerintem jól nézett ki, egyedibb volt, viszont tényleg tudott kényelmetlen lenni. Ezekkel a lekerekített sarkokkal viszont kb. minden egyediség elveszik belőle.
-
Elit3Zotya
addikt
Erőben biztos nem lesz hiány, de a képekre/videókra nem biztos hogy pozitív hatása lesz.
-
a tok önmagában nem feltétlenül árulkodik az élekről, mintha lekerekítettebb lenne a belecsúsztatott Galaxy S26 Ultra
Végre visszatérnek a lekerekített vonalvezetéshez, a túlzottan éles, szögletes dizájn nem volt se szép, se praktikus.
-
"Ettől a chiptől várja a Samsung az évek óta remélt áttörést és a félvezető lendület visszaszerzését"
Hiszem, ha látom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Assetto Corsa Rally
- FreeCAD
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Google Pixel topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Analóg fényképezés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Pitaka iphone air iphone 16 pro max iphone 15 pro
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple Pitaka
- újszerű iPhone 14 Pro Max 128GB deep purple mélylila független Apple
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple garancia
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Asus ROG Destrier Ergo gamerszék
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xbox Elite Series 2 Core kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) 12 hónap gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

) Most Snapis van, semmi különbséget sem tapasztalok
)