- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ekiamedve
tag
Namost annyit csináltam hogy 2133 mhz-nél a TRFC 300 ns ről átállítottam 160 ns re meg 1,55v ról felraktam 1,6v ra aida 64 szerint eléggé megnőtt a sebesség azt szeretném még kérdezni tőled hogy így nem e teszek benne valami kárt
ezekről a ramokról van szó
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/corsair/vengeance-pro-8gb-ddr3-2133mhz-cmy8gx3m2a2133c11-p169821766/# -
pifu76
tag
hát pl. a késleltetés 60.1 szerintem ez sok, vagy nem?
nem mondom 100% ra hogy rosszak, csak gondolom. de ha jók akkor örülök neki. de BIOS-beállításokban egyedül csak annyit állítottam hogy 1600-ról 1866-ra állítottam illetve az időzítéseket beírtam. de lehet hogy nem jó??
-
totyino77
tag
van egy kis problémám van egy i7 860 és gigabyte p55a-ud3 lapom,kingmax hercules kitt 2x4gb 1600mhz neki kezdtem tuningolni 160x21 +a turboo enabled beállitásaim a következők:
tehát 21x160+ turboo boost
qpi clock ratio x36
system memory spd 10.0 1600mhz
pci express 100mhz
intel turbo boost enabled
cpu enhanced halt c1e disabled
cpu eist enabled
performance enhance standard
dram timing spd quick alap 9,9,9,24
load line calibration enabled
cpu vcore 1.22500v
qpi/vitt 1.170v
a többi fesz érték normal
nos teszteltem linx 50kör, intel burntest 20kör ,3dmark, játékokal, és stabilan müködött
de ép ma bekapcsoltam a gépet elkezdtem netezni és kékhalált dobott aztán késöbb is, újra indult a gép ez mittől lehet?
per pill használom a gépet ezek beállitásain és jó de valami még mindig nem koser aki tud nekem segiteni szivesen meghallgatom
gondoltam adok a ramoknak egy kis feszt ezért kérdem csak lehet ez a baj fogalmam sincs -
CJ3
senior tag
Köszönöm a segítsésget....Még anno DDR 2 nél az elején szórakoztam ezekkel de a neveket sose tanultam meg Command Rate stb
..........meg volt olyan ramom ami csak 2T-ben ment. Majd akkor megnézem menni fog e.... Még most a G.Skill van akkor azzal nem is erőlködök......
Remélem menni fog a lapomban Asus P8H77 M-LE....mert ugye alapból Intel-es ram, + a 6-7 es chipset-eket támogatja.....később meg majd Z77 lesz
-
surgyi
senior tag
Szia! Próbáltam szisztematikusan állítgatni a dolgokat,de a gép folyton újrindul már rögtön,majd visszaáll a működő beállításokra s úgy tud elindúlni. Már ha auto helyett fixálom a fesz értékeket sem indul el. Mi lehet a gond? Ha emelem a feszeket,akkor sem jó!
Viszont régebben, mikor csak az első ram kit volt benne,akkor ment asszem 3,6ghen simán. (DE SSD beszerelese után... hatékonyság beállítások miatt volt h kilepett játékból asszem virtuális memoriát keveselve)Beraktam ezeket a ramokat azóta nem tudok tuningolni. Lehet jobb lenne ezek helyett 2x4 vagy 2x8 gb ram kit? -
surgyi
senior tag
Nos mivel a szorzót azt hiszem engedi 22x, de a 21x tutira a cpu-nál, így 180-200 bclk körül gondolkodom. xmp-t nem akarom használni, mikor megvettem a cuccot bekapcsoltam,aztán 2 nap böngészés közben feketeség, gariban proci csere lett,pedig azt nem tuningoltam. Lehet véletlen,de lehet az xmp produkálta.
-
04ahgy
nagyúr
A második, vagy az utolsó bekezdésben írtakra gondolsz?
A másodikra a válasz egyszerű, de nem logikusan indokolható: a saját tapasztalataim alapján nem veszi be a lap legtöbbször elsőre, ha mindent beállítok nulláról a fixen stabilra, kiteszteltre. Főleg SNB, SNB-E és IVB esetén tapasztaltam ezt, de márkafüggetlenül. (Ezeknél a lapoknál ugyebár egy RAM szorzó, BCLK változtatás, vagy HT off is ki-bekapcsolást eredményez. Nem tudja rendesen "kiválogatni" a sorrendet a lap.)
Az utolsó bekezdésre meg: nem tudhatja, mi a vége a cuccnak, célszerű szisztematikusan menni a szűkösebb időzítés fele.
HGyu
-
peti005
csendes tag
Probléma megoldódott, bár nem pontosan értem hogy hogyan ugynis tegnap vettem a konfigot havernál összeraktam és este 11 töl kábé éjjel 4 ig a ramokkal szenvedtem hogy mennyen normálisan de nem ment most csinálni akartam print screen t hogy ti hátha látjátok hogy mi a baj és erre most meg simán vette és fut 1866 on
lehet hogy nem tetszett a gépnek a vidéki levegő xD
Mindenesetre köszönöm a gyors válaszokat : ) -
peti005
csendes tag
Próbáltam már másik DIMM be rakni ugyis ugyanaz az xmp profilt megtaláltam de ha bekapcsolom és berakja magát a ram szépen 1866 ra akkor azt csinálja hogy van egy MEMOK gomb az alaplapon ami ugye arra jó hogyha a memóriával nem stimmel valami akkor el kezd villogni a ledje és ezzel a gombal vissza lehet butítani és akkor ugyanugy áll 1333 on :S és addig el sem indul a gép amíg nem áll vissza :/
-
joker1220
őstag
Az LLC hez nem nyúltam, Auto (51,6%) on áll.
Jelenleg 1,35v van belőve a bios ban és 3.2Ghz helyett,
3.5Ghz-n megy a proci, csak szorzóval emeltem, így
a többi fesz NB,HT,Ram; mind manual ban de default
értéken van.Akkor hagyjam úgy ahogy van, ezek szerint a drop
folyamatos mert sosem éri el a cpu-z szerinti fesz
érték a bios ban beállított értéket -
joker1220
őstag
Még nem figyeltem , de ránézek hogy írja e a feszültséget!
Ez a vdrop os + fesz es dolog a procinál is ajánlott?
Azért kérdem mert pl ha beállítok 1,4 V t a procinak,
akkor is van hogy 1,38-9 közt ingadozik?!Vagy ezen a LoadlineCalibration állításával is tudok változtatni?!
A 9-9-9-24 rendben van de vannak ott további ram érték beállítások is amiről
fogalmam sincs, először azt hittem hogy az a második ram modul és fura
volt hogy ott mások a számok mint az elsőnél -
Szuper, már értem a témát. Köszönöm a segítőkészséged, először stabillá szerettem volna tenni a ram dolgot, ileltve bővülni, + 2x2 Gb-al utána húzni a procit. Akkor az 1600 tökéletes lesz számomra. Viszont lenne még 2 kérdésem:
1333-on 9 9 9 24 T1 -en futnak a jelenlegik
1600-on 9 9 9 28 T1-enGondolom ez fontos ha bővíteni akarok, illetve ugye a 1,5 V?
Gondolom a legtutibb az lenne ha vennék a boltba még 2 ugyanilyet, mivel ez Volt oldalon bevált, nem érdemes 2-3 ezer forintokért vadászgatni az aprón más márkákban?
-
joker1220
őstag
Köszi a választ!
1600 Mhz CL9 hez mennyi fesz kell neki!?
Mert úgy vettem észre hogy 1,5V az nem igazán
tetszik neki, mert néha megfagyVagy esetleg NB feszt kellene emelni?!
Amúgy az a fura hogy 1600 nál átkapcsol CL11 be amit
nem értek mert elvileg ennek tudnia kell 1600 on a
CL9 et -
Na, vagyok, ma próbálgatom.
Meg is vannak a kérdések:Memory Frequency-t átállítottam 1600-ra. Szorzós dolgokat sehol nem találok a Biosban.
X.M.P-t is sikerült beállítanom.Néhány kép a fejleményről:
Ramok elvileg 1600-on, de a procim nem ment le 1600-ra????
Az Aida mintha azt mutatná:Első képen látható hogy 800megaherzen futnak, időzítésem változott 9 9 9 28-ra:
Itt viszont nem tudom hogy miért nem írja az Aida az 1600-at is. A ram nem támogathatja?
-
Köszi az infókat!
Azért annyira nem kínai, csak még nem nagyon foglalkoztam a témával, és azt hittem ha belerakok 1600-osak akkor azon fog menni. Igazából az tudom hogy 1600-as kell az 1600-as mellé, vagy magasabb ha magasabbon is lehet/akarom járatni ha bírja a ram. Egyedül ezekkel az időzítéses dolgokkal nem vagyok tisztában, nem tudom hogy a 9 9 9 24 az fix-e, ileltve ha emelem a feszt vagy a herzet akkor ez változik-e vagy ez a ram sajátossága és világ életvbe így marad-e.
Gondolom a legjobb ha ugyanezt a ramot venném, de ha jól értem, hogy odafigyelek arra hogy 9 9 9 24 és CL9 legyen ileltve megfelelő legyen a herz akkor nem lehet gond?Az user manual-t értem, csak hiába nézegettem a könyvet, Chapter-ekre van oszta, és úgy oldalazva, nincs benne egy Chapterben sem a 74 oldal, tehát nincs is 74 oldalam
.
-
-
M_o_g_y_i
őstag
Ez a "ganged-unganged" mód tehát a gyakorlatban pár % különbséget hoz tehát.
Nálam 1600MHz fölött hol van DC, hol nincs. Még új a rendszer, szokni kell a dolgokat... K8-nál ezek nem voltak.
Ugyan az olvasott tesztek alapján az általam választott memóriák (ADATA XPG Gaming 2x4GB 1600MHz) nem az "über-tuning" kategóriában indulnak, de kedvező áruk (~20e. a 8GB kit) miatt ezek jöttek.
Intel lap mellett jöhet a képbe, hogy vannak XMP-profilok.
Eddig odáig jutottam velük, hogy 1600-on 1.5V 8-8-8-24 1T mellet működik!
1.45V-on is u.így ment. Feljebb még nem nagyon néztem, de gondolom egy 10% csak lesz benne! -
mgergo_ts
csendes tag
Tulajdonképpen munkára bőven elég nekem a 2GB is, szóval játékok miatt bővíteném. Nem benchmarkokra gyúrok, de valamelyest most is meg van hajtva a gép (FSB-t emeltem), szeretnék minél többet kihozni a rendszerből ésszerű határokon belül maradva. Mindezek fényében te inkább 6GB 1333-as ramot javasolnál a 4GB 1600-assal szemben?
-
sestertius
őstag
A passzív hűtés oldalára dobtam fel egy hőmérőt, ami ~2000MHz 8-8-8-24 működésnél game stb. használat alatt 40 környékén mozog. Ez a nagy, emelt hűtőbordás HyperX.
Amiért kérdeztem, hogy sima, kisebb hűtő bordás ramokra cserélném, mert a proci hűtőm nem fér el... és kicsit tartok attól, hogy azok jobban melegedni fognak. -
mgergo_ts
csendes tag
Köszönöm a választ! Még annyi érdekelne, hogy szerinted az említett konfighoz (asus p5k3 alaplap core2 e8200) érdemesebb-e vennem mondjuk egy 1600-as órajelű ddr3 modulpárt (2x2GB) a 2x1GB 1333-as helyett, vagy inkább vegyek 1333-ast és legyen összesen 6GB, de lassabb ram? röviden: sebesség vagy mennyiség?
előre is köszi a választ! -
wwenigma
Jómunkásember
DDR2-nél azért fel tudtam verni a sebességet minimum 8-10%-kal, ugyanezzel a procival - ha az idozitesekkel jol sakkoztam. Mivel AMD K7 es alatta (nem lattam DDR3-mal) + Intel LGA775 es alatta (nektem sem épp ilyen konfig van) az mar elegge "kifuto" igy szerintem altalanossagban elmondhato, hogy nem kell foglalkozni az idozitessel. Jol mutat, lehet vele villogni, de a nyers erő számít. (freki - a legolcsóbb és a leggyorsabb ramot kell venni)
-
ffodi
veterán
Inkább az a kérdés, hogy mit keres egy ilyen DDR2-vel kapcsoltaos felvetés a DDR3-as topicban?
Más:
Egyébként használ valaki Kingmax ramokat?(1600/2000MHz-es) Legfőképp a régebbi szériák érdekelnének, de jöhet tapasztalat az újról is(hercules).
Mert van itthon pár db 2gb-os modul(1600-as régi ezüst és kék bordás, Micron D9KPT), és próbálom megfelelően belőni a p55-ös rendszerbe, de sajnos 4modullal nem akar úgy menni a ram, mint 2 modullal(tudom, ez nem újkeletű probléma.)
2 modullal 1,66V-on megy simán 2100MHz felett, 4 modullal viszont 2000 alatt behal a cucc, akár 1,76V-on is. Van valakinek ezzel kapcs. valami tapasztalata?
-
Andrew Greg
tag
Okéé, köszii, nekem eddig mindig Inteles rendszerem volt, de ott valamivel könnyebb volt, sokáig E6750 volt, beállítotam 400Fsb-re és 900mhz-re a memcsiket ami 800-asok voltak, cl4-be és ment jó darabig....
Nagyon köszönöm a részletes leírást....
Van egy kis időm szerintem még ma megnézem amit írtál... -
Jano156
tag
én se értem. 775 core 2 höz szokott tuningosként nehéz ezaz egesz i5. ha nem mondja ismerősöm most msn en h tönkre mehet proci lehet kisütöm...:S ramok nagyon alacsonyan futnak mást nem is huzok csak procit h megnézzem meddig stabil hogyan megy stb. és valamiért 1.4 feszen se adja annyira a 4ghz-t. de kőrmére nézek mindjárt. nem fog kiba.... ni velem. alap fesznek 1.2526tot ír procinak... ez lehetséges? mert én 1.1516 ra emlékszem...
-
fattila92
csendes tag
Szóval. Korábban már leírtam, hogy nem egyforma a két Kingmax RAM. Az egyik a "kék hűtőbordás", a másik pedig ez az újfajta Hercules. De mindkettő Kingmax, 1600-as és 2 Gb. (2x2 Gb így) A proci az egy Phenom ll 955 X4 3,2 Ghz, az alaplap pedig egy ASRock M3A790GXH. Amikor csak 2 Gb volt, akkor egyszerűen, az időzítésen állítva sikerült 1333-ról 1600-ra állítani. A kettő együtt már nem akar működni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest