Új hozzászólás Aktív témák
-
kris07
csendes tag
válasz
JoceeHunt #3940 üzenetére
Akkor :
Corsair Vengeance 4GB DDR3 (cmz4gx3m2a1600c9
1600Mhz, 9-9-9-24, 1,5V) memória KIT 10.013 Ft
Élettartam
Vs.
G.Skill
DDR-3 4Gb /1600 KIT (F3-12800CL9D-4GBRL) 9-9-9-24 /2n 1,5V 10.300 Ft
3 év
Vs.
G.Skill
DDR-3 4Gb /1600 KIT (F3-12800CL9D-4GBXL) 9-9-9-24 /2n 1,5V 10.746 Ft
3 év
Vs.
GEIL VALUE PLUS RAM DDR3 PC12800 1600MHz 4GB KIT2 CL9 9-9-9-28 1,5V 9.490 Ft
Élettartam
Nostehát? Ez már a finish.(Nem volt egyszerű a 1.5 V -os limit miatt egy csomó eleve kiesett. Remélem bármelyiket is venném működne a jelenlegi konfigommal is..)
-
-
kris07
csendes tag
-
kris07
csendes tag
válasz
JoceeHunt #3915 üzenetére
Okké okké.. Értettelek én, csak gondoltam van még egyéb tipped, hogy hogyan csavarhatnám ki, mint egy citromot ezt az igencsak nem korszerű konfigot. Kihozni a legtöbbet anélkül, hogy lecserélném az egész gépet (tisztában vagyok vele, hogy ezt kellene már tennem, csakhát...). Tehát azt mondod, hogy nyugodtan belerakhatom a P35C DS3R-be az 1600-as ramokat 1333 támogatás ellenére, futni fognak csak 1333MHz-en és a későbbiekben aknázhatnám ki őket.
-
kris07
csendes tag
válasz
JoceeHunt #3908 üzenetére
Találtam egy Corsair XMS3 TWIN3X 4GB (2x2GB) DDR3 1333Mhz memória KIT CL9. Szerintem ez is épp elég jó nem? Már ugye ez elég relatív. A pénztárcámhoz, meg a konfigomhoz mérten. Esetleg egy kicsit megpöckölgetném, de semmi extra tuning.. Ha jó vagy tuningban segíthetnél is
-
joker1220
őstag
válasz
JoceeHunt #3839 üzenetére
2x4 = Dual Channel
4x2 = Dual Channel ( a Quad Channel csak marketing, nem lesz gyorsabb )10 különböző külföldi oldalon találtam meg ugyanezt a konklúziót;
''It's purely marketing. The only CPU's that support anything other than dual-channel and triple-channel RAM are server CPU's. Marketing RAM as "quad-channel" doesn't mean it runs in quad-channel mode when installed in a system. It just means they tested the RAM together and ensure it will run correctly when used together.''
Magyarán szimpla marketing az egész, normál PC knél a quad channel ről beszélni,
csak a szerverekkel kapcsolatban lehet tényleges quad channel.Sőt olyat is hallottam már hogy 2 modullal gyorsabb volt a gép válaszideje mint 4 modullal.
Ha rosszul tudom, javítsatok ki, de szerintem így van
-
válasz
JoceeHunt #3834 üzenetére
Itt egy teszt, ami ezzel a kérdéskörrel foglalkozik. Ebből is jól látszik, hogy a magasabb órajelből eredő magasabb elméleti sávszélességet szinte csak szintetikus programokkal tudják kimutatni (Everest benchmarkok), ám a valós alkalmazásokban ez a jelentős különbség nem, vagy csak alig mutatkozik meg. A tesztben egyébként DDR3@1066MHz és DDR3@1600MHz lett összehasonlítva. Ha gyorsítani szeretnél a rendszereden, akkor a CPU-t, uncore-t érdemes húzni, tehetsz bele SSD-t, vagy jobb VGA-t, de az 1600MHz-es RAM-ok rendszerint simán elegendőek szinte mindenre ebben az architektúrában.
-
-
válasz
JoceeHunt #3824 üzenetére
A linkelt DB-k nem SB-hez vannak, magasabb fesz kell nekik.
Joker1220: a gyári feszen tudnia kell a gyári időzítést. A BIOS-ban beállított VDimm-ből a drop miatt lejön néhány tized V, ennyivel kell többet adnod a RAM-oknak a stabil működéshez. Ha van XMP profilod, ott állítsd be az 1600MHz-es értékeket, ha nincs, akkor kézzel állítsd 9-9-9-re, ne hagyd a timingeket AUTO-n.
-
toyone
őstag
válasz
JoceeHunt #3815 üzenetére
Csak simán elindítod a Blend tesztet. Az terhel mindent.
De jobb megoldás a Memtest, van CD/Pendrive os verziója. Letöltöd, be bootolsz arról és futtatod vagy ha mindenképpen Windows alól akarsz tesztelni van Wi nes változata is. [link]hermanyi
A Sniper széria az újabb. De abból is a butítottabb, így egy szinten van a kettő. Meg legalább be van tesztelve AMD ben is. -
válasz
JoceeHunt #3804 üzenetére
Az alaplapod dobozában például, de innen is letöltheted.
A RAM-jaid 1333MHz-en járnak, ami effektív érték, az adatbusz valós sebessége ~667MHz, tehát ez rendben van. Ahhoz, hogy 1600MHz-en járasd őket, ahogy szeretnéd, a RAM-vezérlő szorzóját kell emelned, ahogy már írtuk. Ennek mikéntjét az alaplapod BIOS-ának leírásában találod, amit fent linkeltem.
Mivel a RAM-jaid nem 1333-asok, hanem 1600-asok, ha jól értettem, így bővítésnél is ilyeneket célszerű beszerezned, hogy egyformák legyenek, mert ha belejössz a tuningba, akkor mindet 1600-on szeretnéd majd járatni.
1600MHz cl9-ben simán menni fog nekik, elég annyi VDimm, amennyit a gyártó ajánl.Egyébként, ha totál kínai neked, amiket írok, akkor szerintem hagyd a dolgot így, ahogy van. Menjenek a RAM-ok 1333MHz-en, azt annyi. Olvasgass, tanulj, később belejössz, és magadtól fogsz tudni mindent.
-
válasz
JoceeHunt #3794 üzenetére
A modulod tulajdonságainál ott vannak az XMP profilok. Itt olvashatod, hogy elvileg támogatják az XMP-t a moduljaid.
Manual-ban nézd meg, hol tudod állítani a DRAM frekit, vagy ott lesznek a gyári profilok, vagy lesz egy menüpont, ahol engedélyezni tudod az XMP-t. Egy próbát mindenesetre megér.
Ha mégsem menne az XMP, akkor pedig simán a szorzót állítod, ahogy subaruwrc írta. -
subaruwrc
félisten
válasz
JoceeHunt #3779 üzenetére
vannak 1.6v ra hitelesített sandy bridge ramkitek, az a lényeg, hogy a vtt / io / - és ramfesz között ne legyen nagyobb a különbség 0.5-0.6v-nál. új kit ram vásárlásnál arra figyelj hogyha most teszem azt 1600 9 9 9 27 1.5v os kited van akkor ugyan ilyet vegyél. és ne olyat ami mondjuk 9 11 9 27 1.6v ra van hitelesítve.
biosban hogy állítottad át? nem valószínű hogy nagyon elronthattad de lehet a memória nem kapta meg a stabil működéséhez szükséges feszt. mennyire van hitelesítve? 1.5v ? -
subaruwrc
félisten
válasz
JoceeHunt #3777 üzenetére
Hello
biosban neked kell beállítani a ram szorzót 16.00-ra. a lap alapból 13.33 ra állította.
a ramok alapfeszét / 1.5-1.6v / álíltsd be, tovább nem kell.
ha bővítesz lehetőleg ugyanolyan ramokat vásárolj, vagy legalábbis ne térjen el nagyon a mostaniaktól. bár akkor sincs nagy probléma ha kompatibilis a lapoddal, maximum csak az alacsonyabbak órajelén fog futni az összes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest