- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem, hibernálást nem komálom.
Akkor leveszem mondjuk 2 gigára.
De lehet hogy amúgy is formáznom kéne a vasat, mert videókaraj cserém lesz hétvégén, és már jó lenne a 160-as winyót is kivenni a rendszer alól, a terrás egy részét meg megkapná. Nem tudom lesz-e gyorsulás ezzel, mert ssd csak télen lesz. -
Szerintem az alaplapod gyári oldala megadná a választ, de itt van, kimásolom:
1.4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory
2.Kétcsatornás memória
3.Support for DDR3 1333/1066/800 MHz memory modules
4.nem-ECC memóriamodulok támogatása
5.* Due to Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than 4 GB.Nem hiszem hogy menne 1600-on, XMP-t nem tudja a lap.
-
Na, összegzem még egyszer, ha nem voltam egyértelmű:
A mostani konfigodba tökéletesen elég a lehető legalacsonyabb időzítésű 1333-as ram!!!DE!!!
Ha később bővíteni akarsz (1-2 év) akkor lehet érdemesebb magasabb ramot venni, hogy akkor ne kelljen. A DDR3 marad még 2-3 évig és ha te mindig az 1-2 éves technikát veszek, te még gyakorlatilag 4-5 évig használnád az 1600-as vagy 1866-os ramokat.
1866-os akkor lesz belőle ha mondjuk majd tuningolod az ECO-t a maga 1,35V-járól 1,5V-ra, akkor elvileg, de ram függő, hogy ki tudsz belőle hozni 1866-ot.VISZONT:
Sokszor van hogy alacsonyabb hz-el gyorsabbak a ramok mint a magasabb hz-esek, azért mert jobb az időzítésük. Láttam hogy 800-as odavágott az 1866-osnak...
Na nem regélek, ez alapján már csak tudsz dönteni. -
Én? Nem tudom mi fér bele anyagilag neked. De mind jó szerintem, ami tetszik kinézetre és esetleg marad benne tartalék azt tedd előre.
Az ECO volt nekem sokáig porondon 2x4-be (nekem fontos volt hogy 2 napon belül legyen meg ezért nem ECO lett hanem Sniper), szerintem az fincsi lehet 1600-asba.
Megy majd 1333-on, de azért bazárba kérdezz rá, illetve maard tartalék ha inteles maradsz, mivel 1,35V-on megy, azt jelenti 1,5V-ig próbálkozhatsz vele és az időzítésekkel, léehet ki lehet hozni 1866ot is belőle a későbbiekben ha más lesz a lapka.
1866 már elég lesz 2-3 évig. Gondolom te is csak átlag user vagy (game, progik film, net). Tervezőknek kell max 1600 felett, 1866 és 1600 között szinte semmi különbség, én sem használom ki csak jól mutat és megtehetem.
G.Skill - F3-12800CL9D-4GBECO - ECO Series
4GB (2x2GB) - Dual - 1600Mhz - CL9 - 9-9-9-24 - 1.35V -G.Skill - F3-12800CL7D-4GBECO - ECO Series
4GB (2x2GB) - Dual - 1600Mhz - CL7 - 7-8-7-24 - 1.35V -Vagy nézheted a Ripjaws-okat is, ha nem lesz nagy hűtőd mint nekem (Noctua NHD14) mert az alá nem fér be, a Sniper befért.
Na most megyek, holnap leszek már csak!
Ha ráér addig holnap folyt, ha nem akkor majd az eredményről írj! -
Itt kérdezhetsz, nem ismerős nekem a konfigod meg a lapod Bios-a. Ha tudok segítek, ha nem majd jön vki
.
Az bőven megteszi, de ha lapcserét tervezel célszerű nagyobbat venni Herzben, de nem tudom ha mondjuk 1600-ast raksz be az megy-e 1333-on, de szerintem igen.
Így ha lapot váltasz jó lesz később a ram. -
Azért várj még pár véleményezőt, lehet én tudom rosszul.
Mennyi a max összeg amit rászánnál?
Ha kicsit akarod húzni a ramokat akkor érdemes lenne 1,25-ös vagy 1,35-ös ramokat nézni, G.skill nem rossz árban van a rambazar-on.
Meg kérdés a deszkád mit kezel max. --> jah, látom 1333-ig. -
Azért nézz utána, mert az Intel 1,5V-ig "ajánlja" a ramkezelést, persze van ismerősöm aki 1,65-öst is használt SB-vel. Én is sokáig tanakodtam, nekem 3 versenyzőm volt:
G.Skill ECO
Sniper SR
Sniper SR 1,25-önszóval én 1866 körülin szerettem volna használni. Végiggondoltam hogy a különböző 1,35-ös vagy 1,25-ös változatot ami ugye alapból nem 1866-on megy kb hogy lehetne felhúzni addig, nagyjából ahogy agyaltam mindegyik változat hasonlót mutathat 1,5V körül, így azt vettem ami raktáron volt 1,5Von 1866-ost. Nem csalódtam, nekem bejött. Kicsit lejjebb láthatod a régi és új eredményeket AIDA szerint.
Aztán jönnek-mennek a "fikázós" vélemények, hogy ez nekem gagyiii, hogy néz ki stb...
Mindenkinek saját izlése...
Azt vedd ami tetszik, nem kell 1,5V felett járatni hogy lehetőleg gyors legyen.
Bár én nem érzek különbséget a régi 1600 és a mostani 1866 között.
Egyébként vannak jó időzítésú ramok is 1333-ban is ami üt 1-2 nagyobb herz futásút. -
Ime egy kis eredmány a Régi (Kingmax Hercules 2x2GB 1600MHZ XMP-be) és az Új ramjaim (G.Skill Sniper 1866MHZ XMP-be 2x4GB) között. Pár nap és törlöm őket.
MÁSOLÁS
Kingmax:
Sniper:ÍRÁS
Kingmax:
Sniper:KÉSLELTETÉS
Kingmax:
Sniper:OLVASÁS
Kingmax:
Sniper: -
Szerintetek (bár már egyszer beszéltük) 2x4GB vagy 4x2 GB legyen a ram?
Írtátok hogy jobban melegedhet a 4 slotba való elhelyezés. Gyorsabb lehet 4 slotba? -
válasz
benjemin1994 #3862 üzenetére
Szerintem teljesen érthetően benne van a Gyártó oldalán.
A nagy kérdés a fesz. Intel 1,5V-ig ajánlja a Ramkezelést, ebben ritka és elég jó áron van amit 1866-on tudsz futtatni. AMD procikról nincs infóm ramvoltról. Tehát ha 1866-on akarod futtatni, mondjuk Intel-el akkor eléggé zsebbe kellnyúlni még 4 giga esetében is. 1-2 véleményt mondtak nekem hogy 1600 és 1866 között minimális különbség van gyorsaságba, csak a tervezők és a nagy autocadesek veszik állítólag észre, átlagfelhasználónak még az 1600 is bőven elég. AMD esetében kicsit kérdezgess utána. Mondjuk ez a 1,5 Volt is a Sandy-ra vonatkozik.De kérdésedre a válasz 1866
-
válasz
Rob_Taylor #3858 üzenetére
Jól megállt a topic...
-
Szuper, már értem a témát. Köszönöm a segítőkészséged, először stabillá szerettem volna tenni a ram dolgot, ileltve bővülni, + 2x2 Gb-al utána húzni a procit. Akkor az 1600 tökéletes lesz számomra. Viszont lenne még 2 kérdésem:
1333-on 9 9 9 24 T1 -en futnak a jelenlegik
1600-on 9 9 9 28 T1-enGondolom ez fontos ha bővíteni akarok, illetve ugye a 1,5 V?
Gondolom a legtutibb az lenne ha vennék a boltba még 2 ugyanilyet, mivel ez Volt oldalon bevált, nem érdemes 2-3 ezer forintokért vadászgatni az aprón más márkákban?
-
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Ilyen ramom van:
Kingmax Hercules 1600mhz
2*2 GB
Időzítéseim:
1333-on: 9 9 9 24 T1
1600-on: 9 9 9 28 T1Bővülnék, még 2*2 GB-al, ezt néztem ki, nem tudom passzol-e az enyémekhez:
Geil Black DragonSzerintetek jó hozzá?
-
Na, vagyok, ma próbálgatom.
Meg is vannak a kérdések:Memory Frequency-t átállítottam 1600-ra. Szorzós dolgokat sehol nem találok a Biosban.
X.M.P-t is sikerült beállítanom.Néhány kép a fejleményről:
Ramok elvileg 1600-on, de a procim nem ment le 1600-ra????
Az Aida mintha azt mutatná:Első képen látható hogy 800megaherzen futnak, időzítésem változott 9 9 9 28-ra:
Itt viszont nem tudom hogy miért nem írja az Aida az 1600-at is. A ram nem támogathatja?
-
Köszi az infókat!
Azért annyira nem kínai, csak még nem nagyon foglalkoztam a témával, és azt hittem ha belerakok 1600-osak akkor azon fog menni. Igazából az tudom hogy 1600-as kell az 1600-as mellé, vagy magasabb ha magasabbon is lehet/akarom járatni ha bírja a ram. Egyedül ezekkel az időzítéses dolgokkal nem vagyok tisztában, nem tudom hogy a 9 9 9 24 az fix-e, ileltve ha emelem a feszt vagy a herzet akkor ez változik-e vagy ez a ram sajátossága és világ életvbe így marad-e.
Gondolom a legjobb ha ugyanezt a ramot venném, de ha jól értem, hogy odafigyelek arra hogy 9 9 9 24 és CL9 legyen ileltve megfelelő legyen a herz akkor nem lehet gond?Az user manual-t értem, csak hiába nézegettem a könyvet, Chapter-ekre van oszta, és úgy oldalazva, nincs benne egy Chapterben sem a 74 oldal, tehát nincs is 74 oldalam
.
-
-
válasz
subaruwrc #3782 üzenetére
Sziasztok!
Megnéztem, a ramokon ezeket találta:
1.:
S/N: ZB3001407001
FLGE85F-C8KK9AHAIS2.:
S/N: ZB3005408027
FLGE85G-C8KJ9AFAISDobozokat nem tudtam kiturkálni, 8 körül értem haza és az asszony rajta feküdt (mivel az ágyneműtartóban vannak :XD), nem akartam eldobni az ágyról
.
Ezekből tudni fogunk valamit?
Tegnap beállt a netem este már nem tudtam jönni. -
válasz
subaruwrc #3778 üzenetére
Úgy tudom az intel 1,5V-ig mondja az igét nem? i5-2500k-m van. Egyszer őróbáltam, semmi mást nem állítottam át a Biosban csak hogy 1600-on menjen, fagyott is folyamatosan játék közben a masina. Akkor a szorzó miatt lehetett a gond?
Akkor mire kell odafigyelnem ha ramot veszek? Hogy 1600-as legyen vagy erre a 8-8-8---..-.. nem tom mire is? -
Sziasztok!
Help-re lenne szükségem. Nemrég állt össze a konfigom.
Asus P8P67 lapban csücsül 2x2 GB Kingmax 2048MB 1600MHz CL9 DDR3 Hercules - KM2/1600. No, a Bios 1333-on futtatja őket. Emelnem kell a voltot hogy felmenjenek 1600-ra?Másik:
Milyen memóriát ajánlotok hozzá, ha bővülni szeretnék még 2x2 GB-al? Ugyanezt vagy szemezhetek más fajtával is csak tudja az 1600-at? Bocs tudatlan vagyok ezen a területen.A segítségeteket előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen házat vegyek?
- Formula-1
- OLED monitor topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Asus TUF B365M-PLUS GAMING + I9-9900K
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest