Hirdetés
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- LG G Pad 8.3 - vissza a jövőbe
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- E-book olvasók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Mini-ITX
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrys_
addikt
G.Skill 4GB (2x2GB Kit) PC1600 DDR3 (F3-12800CL7-4GBPI) 7-7-7-18
Van ebből a cuccból 2 csomaggal. Sajnos az egyik modul tönkrement, ezért 3db van összesen. Egy X48-s lapban van 2db használva, a 3. pihen
(Vagy az 1600MHz nincs meg 3 modullal, vagy a Dual-Channel, már nem emlékszem)Ha átállnék i7 rendszerre, akkor a 3 modul működne a 3 csatornás vezérlővel 1600MHz-n? Ebben az esetben csak a procit és a lapot kellene cserélnem.
-
Chrys_
addikt
Mostanra kipróbáltam:
3 modullal kiírja az osztott DC-t, 1600-n XMP-vel már nem fut le a memóriaösszeg ellenőrzés.
Egy kis Manual állítgatás után (RAM típus az adataimnál: 9-9-9-24 7-7-7-18 helyett, fsb akármi (strap?) 266 és 333, 2N, 1,9V) már eljut a Vista64 indításáig, de ott meg a zöld futó csíknál egyszercsak lefagy.
1333-on indulna (asszem), de azon nem hagytam (fagyás utáni restartnál ezt állította be, és az ellenőrző összeget is kiírta, ezért gondolom így).Van ötleted, mivel kellene még esetleg kipróbálni?
-
Chrys_
addikt
Hi
Tudnátok ebben segíteni?
-
Chrys_
addikt
válasz
Achill3uS
üzenetére
Hi
Nekem is 2GB (2er Kit) OCZ EB XTC Platinum Kit DDR3 (OCZ3P1600EB2GK) 7-6-6-20 cucc van. De az alap BIOS-szal Asus X48 Premium-ban nem mennek 1600-at csak 1333-at (a DDR-freki kivételével minden AUTO-n). SimonYana tanácsolta az új BIOS-t de még nem jutottam el odáig. Te hogyan tudtad ezeket a modulokat rendesen üzembe helyezni? Mi ez az spd-csere?
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Diablo IV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Futás, futópályák
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Elektromos autók - motorok
- eBay
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston FURY Beast 32GB DDR5 5600MHz CL 40 EXPO/XMP -2 év garancia
- Új, bontatlan Kingston FURY Beast White RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL 30 EXPO/XMP -2 év garancia
- Eladó egy Corsair vengeance 48 Gb (2x24gb) ram RGB.
- Bontatlan ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI
- Fejlesztés hiányában megmaradt 8GB SK Hynix 2400MHz DDR4 SO-DIMM
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
(Vagy az 1600MHz nincs meg 3 modullal, vagy a Dual-Channel, már nem emlékszem)