- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
a lapot kicsit jobban megterheli (ahogy téged ismerlek, lehet picit meg is hajtanád őket
)
én próbáltam 2x1-ről 4x1-re, igazából pár % eltérés, de hogy ez a 4 modulos felállás vagy az 50% plusz memóriamennyiség okozza/okozta, passz.
mi okból 4x1-eznél? miért nem 2x2?
netán a crucial meglévő mellé szereznél egy ugyanolyat hogy meglegyen a 4gb? -
vlcsko82
senior tag
-
toyone
őstag
-
Én is ezt mondom.
Jó kis chipek azok. Nem szeretik túlzottan a szűk időzítéseket, de frekiben rendesen mennek felfelé. Anno azért kellett RAM kit-et cserélnem, mert az AW9D-MAX-om 975-ös volt, és a szűk időzítésekkel száguldott, de a GMH-k nem nagyon szerették. Aztán jöttek a CellShock-ok, amiken GKX-ek voltak, na azok mentek, mint a bolondok 900MHz környékén cl3-ban.
-
priti
addikt
Ne vegyél RAM-ot !
Most lettem kész a próbálgatással. Volt itthon egy AC alpine 7 CPU hűtő, arról leszedtem a hangtalan ventit.
A CPU blokkról, meg oldalt az ajtón lévő aktív radiról pont úgy hajlik a vizes cső, hogy csak úgy oda tudtam tenni a híd fölé rádugva a lapra, kb. a csövek tartják meg az egyik sarka ráakad a blokk lefogatóra, szóval totál dreha, de most az fújja a hidat és mivel össze van pipálva minden ez elég. Megszűnt a hiba az újraindításkor terhelés után is, de nincs olyan jó a lap, mint volt, az FSB-nek meg ami alatta van a BIOS-ban kell adni pluszt, eddig nekem elég volt auton hagyni, de a hiba viszont a hűtéssel megszűnt, így tuti hogy az alaplap miatt van. Úgy látszik nem csípi a meleget, pusztúl tőle a drága, így hogy ez a 8-as nekem elég lett középen nem néztem melyik része hevül túl, lehet alul a VGA alatt, csak a heatpipe miatt így is lehül... nemtom, de valamit sürgősen tegyél vele, mert tuti hogy alaplap neked is. -
priti
addikt
Ugyanolyan alaplapunk van. Ez nem memória hiba. Vadi új RAM-mal kezdte el nálam is csinálni, mivel 1066-os rammal már 2,2 V vagy afölött kell adni a RAM-nak, meg jöttek a magasan 500 fölötti FSB-k is.
A tiéd már valszeg mégkészebb, de az alaplap túl meleg. Próbáld ki, hogy leterheled alapon fél órát és utána forrón nyomsz egy reset-et és utána kezded beállítani a BIOS-ban a tuning értékeket, látni fogod, hogy nem áll fel a gép azokon az értékeken, amiken hidegen, első bekapcsoláskor simán feláll és stabil is. Ha megfeszülsz se áll fel csak alapon, mert forró. Egyértelmű a történet, mivel ha több feszt adsz neki attól csak mégjobban melegszik, tehát csak a jobb hűtés jelenthet megoldást, vagy a lapcsere a stabilitásra. Modjuk tényleg fura, de nálam is stabil forrón is mindaddig, amíg újra nem indítom a gépet telepítés miatt például, de ha megnézed hidegen akár újra is indíthatod, tehát egyértelmű. Sajna 40 fokon már csinálja, ez a tapasztalatom, 30 körül kell tartani a deszkát és ez forró video-val nem nagyon szokott sikerülni, szóval ott kell kezdeni, de a ramcserével mellényúlsz. -
Gorneck
legenda
Bááááz, de Én arra a kérdésedre válaszoltam könyörgöm..."Tesztelni 2,4en is lehet...használni már 2,1-2,2." Akkor mi ezzel a baj?!
Mert írtál egy kilóméter szöveget arról, hogy Te nem akarod azt beállítani amit írtam mert amin használod annak kevesebb fesz is elég...
De Én egy büdös szóval se mondtam, hogy be kell állítanod bármit is hanem a kérdésedre válaszoltam...vagyis mi a max fesz ami adható biztosággal a ramodnak...-... ezeknek a memóknak mi az a max. fesz ami biztonsággal adható?"
- Tesztelni 2,4en is lehet...használni már 2,1-2,2.Sztem nagyon egyértelmű a válaszom...
-
Gorneck
legenda
-
emre33
addikt
*** Enhancements in v2.01 : ***
New Features
Added support for 45 nm Mobile Core 2 w/ 3 Mo L2
Added support for i945GM/PM/GME & i946PL/GZ
Added support for iGM965/iGL960/iPM965/iGME965/iGLE960
Added detection for SiS 649/656/671/672
Added detection for i430MX/i430TX
Added an optional beep mode (pass completed w/o error)
Pass duration 20% reduced
Removed the blinking cursor
Reverted Test #0 to cachedBug Fixes
Solved a major bug in Memory Address Errors Reporting
Patched for Intel-Powered Mac
Corrected Intel 3-Series (P35/X38) chipset init
Corrected a bug with SPD Display and ESB6300
Correct a detection bug on P965/G965 C-Stepping
Solved a incoherency with pass progress indicator
Patched Makefile to compile on x86_64
Bootable Memtest86+ ISO more compatibleEnhancements in v2.00 :
Major Architectures changes
Modulo test now use random pattern for better accuracy
Added Advanced DMI Errors Reporting Mode
Added support for bus ratio changes on Intel Core CPU
Added support for non-integer bus ratio on latest Intel CPU
Added SPD Data Display for all Intel Chipsets (more to come)
Added serial support as a linux boot parameter (Thanks to Michal S.)
Added preliminary support for VIA CN Isaiah CPU
Added preliminary support for Intel Nehalem
Added support for VIA C7/C7-D/C7-M/Eden on Esther Core
Added support for AMD K10 (Phenom) CPU w/ timings detection
Added support for Intel Pentium E w/ 1 MB L2 Cache
Added support for Intel Core 2 45nm (Penryn)
Added support for FSB1333/FSB1600 Intel CPU
Added support for Intel 5400A/5400B w/ timings detection
Added support for Intel Q35/P35/G33/Q33 w/ timings detection
Added support for Intel X38/X48 w/ timings detection
Added preliminary support for Intel 5000P/V/Z
Removed on-fly memory timings change (unstable)
Numerous (really) bug fixes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Horgász topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V2 - origami
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Synology NAS
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest