- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- VR topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gamepad
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz
pisti88+ #5691 üzenetére
áhh visszaszívom, írtam laci666-nak és azt válaszolta, hogy azok más ramok voltak és 2x1-es kit volt... nos igen, álom lett volna 2x2-es kitnél ilyen sebesség...
5-4-4-4-12: bizonyos lapoknál vagy bios-szal a 3. értéket külön választva lehet állítani... vagy a 2. értéket, már nem tudom, ezért nme 5-4-4-12, hanem 5-4-4-4-12.várj, én nem próbáltam cl4-ben, minimum 5-ösöket adtam neki és nem hiszem h degradálódtak volna, eleve ilyenek voltak, mert először csak 2.1V-ot adtam nekik, ez az előírt feszük, ezen próbáltam emelni órajelet, nem ment, ekkor emeltem 2.2V-ra, de ott sem ment elég jól. Aztán feladtam, de itt a topikban írták, hogy 2.35V-ig még biztonságosan el lehet menni, mert 2.4V körül kezdődik a degradálódás... szóval először kipróbáltam 2.3V-on, majd 2.36V-on (2.35-öt nem tudok adni, csak 2.36-ot). De úgy sem ment... sőt volt olyan is, hogy kómás lett a gép, úgy indult el, hogy lassan post-olt, de ez csak bizonyos frekvencián volt... többet vártam ettől a ramtól, mert nem volt olcsó és hőkamrás a hűtése... lehet hogy rosszat fogtam ki... mondjuk OCZ Reaperrel sem mentem sokra, tudja a ráírt 1150-et 5-6-6-18-on, azt szevasz... jobbat ebből sem tudtam kihozni... sőt megnéztem a CSXO-CEC kitet is, azzal sem értem el sok eredményt...
bezzeg a 2x1-es kitek a CSX-től, azok mennek mint állat.
bár tudom, vehetnék olyan kitet, ami 1200-at tud 5-5-5-15-ön gyárilag tesztelve, csak hát... ezek voltak kéznél...szerk.: a tervem az, hogy 8 giga ram legyen a gépben, és akkor csinálok egy 4 gigás ram disket, és még marad 4 giga szabad ram. A RAM disk plus 9 tudja kezelni 32 bites rendszeren is a 4 giga feletti memóriát, szóval ezt meg lehet csinálni. Az első 4 gigát használja majd a WinXP, ahogy gondolja, a felső 4 gigán meg lesz a ram disk, erre lesz beállítva a temp könyvtárak, valamint a lapozófájl. Lapozófájl a biztonság kedvéért kell, ha pl megy egy memória éhes játék nálam, otthagyom a gépet pár órára, közben bnőm átjelentkezik és ő is játszik vmi gémmel... és 1200-on menne a 8 giga ram 5-5-5-15-ön, ezzel elégedett lennék, feltéve ha sikerül szerezni egy tuningos quad procit, 600-as fsb-vel menne 1:1-ben, 8-as szorzót talán nem kérek, de egy 7.5-öst, hmm... 4.5GHz-en, na ilyet szeretnék...
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magisk
- Google Chrome
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest