- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
toyone
őstag
válasz
pisti88+ #5806 üzenetére
Lehet rosszul értem
Szerintem érthető, az érdekelte mit jelentenek ezek az időzítések ott van a Memóriaidőzítések fontossága rész ott el lehet olvasni hogy mire jó ez, utána meg hogy mit minek nevezünk. Vagtamha nem ezt akartad szólj.
Én is így vagyok a Crucial- okkal ha már nem lesz ddr2-es rendszerem is meglesz mert egyszerűen az a kb 8000 ft amiért el lehetne adni (kb ilyen árak mozognak az apróban) nem téríti meg az elvesztett értékeket.
-
sz.j
nagyúr
válasz
pisti88+ #5739 üzenetére
Meg van a "hivatalos" válasz, max. 1,85V!
"... A chipek 1,8 V-os feszültségen üzemelnek, de az úgynevezett EVP (Extended Voltage Protection) támogatásával ez az érték 1,85 V-ra emelhető anélkül, hogy az OCZ érvénytelenítené a garanciát...."
Ez nem nekem való ...
-
sz.j
nagyúr
válasz
pisti88+ #5717 üzenetére
Igen, nagyon kellemesnek igérkeznek és épp ezért lehet, hogy feleslegessé válnak a Crucial Ballistix 1066MHz-es memóim.
-
proof88
addikt
válasz
pisti88+ #5695 üzenetére
szerintem próbálja meg gariztatni... mondjuk ha Western Digital lenne, az tuti kicserélné... külföldi fórumon olvastam, hogy gyereknek volt 2 db ADFD Raptora, az egyik 8 ms körüli elérési idővel rendelkezett, a másik viszont 8.6 körül, visszaküldte a gyárba h ez neki így nem jó és küldtek helyette egy másikat.
a winyónak amúgy nem volt baja és természetes h vannak ilyen kis eltérések, de azért kicserélték neki.
mondjuk mintha CSX-ről is olvastam volna vmi ilyet, hogy bocsánatkérő levéllel küldtek új kitet, amikor visszaküldtek nekik egy meghibásodott kitet... szóval sztem érdemes lenne visszaküldeni, de lehet boltban ahol vette, ott is cserélnék... de a gyártó sztem nagyobb eséllyel cseréli ki... -
proof88
addikt
válasz
pisti88+ #5691 üzenetére
áhh visszaszívom, írtam laci666-nak és azt válaszolta, hogy azok más ramok voltak és 2x1-es kit volt... nos igen, álom lett volna 2x2-es kitnél ilyen sebesség...
5-4-4-4-12: bizonyos lapoknál vagy bios-szal a 3. értéket külön választva lehet állítani... vagy a 2. értéket, már nem tudom, ezért nme 5-4-4-12, hanem 5-4-4-4-12.várj, én nem próbáltam cl4-ben, minimum 5-ösöket adtam neki és nem hiszem h degradálódtak volna, eleve ilyenek voltak, mert először csak 2.1V-ot adtam nekik, ez az előírt feszük, ezen próbáltam emelni órajelet, nem ment, ekkor emeltem 2.2V-ra, de ott sem ment elég jól. Aztán feladtam, de itt a topikban írták, hogy 2.35V-ig még biztonságosan el lehet menni, mert 2.4V körül kezdődik a degradálódás... szóval először kipróbáltam 2.3V-on, majd 2.36V-on (2.35-öt nem tudok adni, csak 2.36-ot). De úgy sem ment... sőt volt olyan is, hogy kómás lett a gép, úgy indult el, hogy lassan post-olt, de ez csak bizonyos frekvencián volt... többet vártam ettől a ramtól, mert nem volt olcsó és hőkamrás a hűtése... lehet hogy rosszat fogtam ki... mondjuk OCZ Reaperrel sem mentem sokra, tudja a ráírt 1150-et 5-6-6-18-on, azt szevasz... jobbat ebből sem tudtam kihozni... sőt megnéztem a CSXO-CEC kitet is, azzal sem értem el sok eredményt...
bezzeg a 2x1-es kitek a CSX-től, azok mennek mint állat.
bár tudom, vehetnék olyan kitet, ami 1200-at tud 5-5-5-15-ön gyárilag tesztelve, csak hát... ezek voltak kéznél...szerk.: a tervem az, hogy 8 giga ram legyen a gépben, és akkor csinálok egy 4 gigás ram disket, és még marad 4 giga szabad ram. A RAM disk plus 9 tudja kezelni 32 bites rendszeren is a 4 giga feletti memóriát, szóval ezt meg lehet csinálni. Az első 4 gigát használja majd a WinXP, ahogy gondolja, a felső 4 gigán meg lesz a ram disk, erre lesz beállítva a temp könyvtárak, valamint a lapozófájl. Lapozófájl a biztonság kedvéért kell, ha pl megy egy memória éhes játék nálam, otthagyom a gépet pár órára, közben bnőm átjelentkezik és ő is játszik vmi gémmel... és 1200-on menne a 8 giga ram 5-5-5-15-ön, ezzel elégedett lennék, feltéve ha sikerül szerezni egy tuningos quad procit, 600-as fsb-vel menne 1:1-ben, 8-as szorzót talán nem kérek, de egy 7.5-öst, hmm... 4.5GHz-en, na ilyet szeretnék...
-
toyone
őstag
válasz
pisti88+ #5678 üzenetére
Nem , tényleg 20k-ban adta asszem
De pont ez az aki gépet vesz és lehet venni über ddr2-őt meg közepes ddr3-at akkor már azt mondja legyen a ddr3. És abból se fogsz idehaza túl sok Team-os kittet látni. De nem kell panaszkodni azért van bőven miből válogatni így is.
Amúgy tényleg NO1-es kit. -
toyone
őstag
válasz
pisti88+ #5676 üzenetére
Kaoszpapja-é volt
Ugyan ez van a Vga-k nál vagy az alaplapoknál is, az "elitebb" cuccokra egyszerűen nincs kereslet, így alig van forgalmazó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- E-roller topik
- Drón topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest