Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
válasz
ztarget #12552 üzenetére
Érdemes megpróbálni. Honlapról nézd meg az 1-gyel előbbit biost esetleg (bár most néztem hogy csak 1 van előtte).
3500--nál még nem kellene elvileg semmi máshoz nyúlni.
Kb 180bclk-ig (néhol 200-ig) elég az alap vtt/qpi fesz.
Itt csak a ramokra kell odafigyelni, illetve ha nagyon nem akar menni, akkor még max a qpi órajelét lehet csökkenteni - de ez is inkább már olyan 4-4,2Ghz-nél jelentkezne.
Pll fesz emelése is inkább már a magas bclk-nál számít. -
lizakattila
senior tag
válasz
ztarget #12504 üzenetére
Hali!
Köszi! Am én is integrált vga-val nyomom jelenleg.Szerintem az valami bug lehet, kizárt dolognak tartom, hogy nem azt adná neki, amit biosban beállítasz.
Bios melyik van a lapon? Néztem és van egy viszonylag új (februári) 1.9-es, érdemes lenne megpróbálni.
Illetve a saját progijával is ezt mutatja (OC Tuner)? Mert még azok, amik normálisan tudják kezelni a dolgokat, legalább is monitorozni.Ha egyik sem jön be, akkor azt érdemes megpróbálni, hogy beállítod azt a feszt, amit még normálisan mutatnak a progik is. Nyomsz rá egy primeot, vagy IntelBurn Testet és megnézed a hőfokokat terhelés alatt. Aztán emelsz a feszen (elég pont annyit, amire már a tesztprogik behülyülnek) és újra nyomsz egy primeot vagy ibt-t és megnézed itt is a hőfokokat. Ha nem emelkednek drasztikusan, akkor valszeg csak tényleg valami bug lehet. (Ha valami oknál fogva nagyon megemelkedne a hőmérséket, akkor természetesen állítsd le a tesztet.)
Hirtelen ennyi ötletem van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Yettel topik
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Hardcore café
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest