- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
varhpeti
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy "kis" segítséget kérni. A minap vettem egy Hyper TX3-at. Ez az első nem gyári hűtő, amit használok és ez volt az első pasztázásom is, szóval nem vagyok valami expert a dologban, de igyekeztem minél jobban utánaolvasni.
Az a problémám, hogy a proci elég magas hőmérsékletű és a hűtő is magas fordulatszámon pörög terhelés nélkül is. Számszerűsítve:Easy Tune 6 szerint:
- proci 42 C fok
- hűtő 1840 RPM
Everest Ultimate v5.02 szerint:
- proci 34/41/79 C fok
- hűtő 2100 RPM
BIOS, mikor legutóbb néztem, 2 napja
- proci 47 C fok
- hűtő 2400 RPM (ekkor az Easy Tune is hasonlókat írt)2 napja (beszereléskor) még magasabb adatok voltak (pár fokkal és párszáz RPM-mel, lásd: BIOS adat).
Gondoltam, hogy tuti rosszul pasztáztam le, és le is szedtem, megcsináltam megint (gyári CM paszta). Másodszor viszont annyira körültekintő voltam, hogy nem tudom elképzelni, hogyan lehet faszábban megcsinálni (handmade). :IAmi idegesít, hogy a TX3-nak a hőcsövei ugye amúgy felesben vannak összedolgozva a hűtőlappal, vagy mivel, ezért a procival érintkező felület nem sima, hanem barázdás. Na, itt akkor mi a teendő? Ki kell tölteni a barázdákat a pasztával vagy csak a procira kell tenni pasztát (vékonyan, éppcsakhogy... blabla - bocs a cinizmusért, csak már majdnem felrobbantam
)
Na, talán mindent leírtam, ha kell még valami infó, akkor pótlom. Itt a konfigom, semmi tuning:
Gigabyte MA-770-UD3; AMD Athlon 64 X2 6000+; Sapphire Radeon HD4850 512 MB; 2x2 GB 800 MHz Kingmax; Gigabyte Triton 180 ház; Chieftec GPS450
Tudom, a proci régi, a Kingmax rossz, de most cseréltem lapot és házat, és vettem egy Corsair tápot, szóval ennyi pénzem volt...Légyszi, ha van valami ötletetek, hogy mi lehet a hiba, hogyan orvosoljam, akkor segítsetek! Ha csak a pasztázás lehet rossz, akkor majd gyakorlok, és ehhez is szívesen várom a gyorstalpaló tippeket!
Előre is nagyon köszönöm!
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest