- Előre vagy hátra? A SilverStone rackmount házának mindegy
- Két új Arrow Lake HX CPU érkezik a gamer notebookokhoz
- MacBook Neo vs MacBook Air – Megéri a félár?
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- Autós kamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tápos kibeszélő offtopik
- Projektor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
varhpeti
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy "kis" segítséget kérni. A minap vettem egy Hyper TX3-at. Ez az első nem gyári hűtő, amit használok és ez volt az első pasztázásom is, szóval nem vagyok valami expert a dologban, de igyekeztem minél jobban utánaolvasni.
Az a problémám, hogy a proci elég magas hőmérsékletű és a hűtő is magas fordulatszámon pörög terhelés nélkül is. Számszerűsítve:Easy Tune 6 szerint:
- proci 42 C fok
- hűtő 1840 RPM
Everest Ultimate v5.02 szerint:
- proci 34/41/79 C fok
- hűtő 2100 RPM
BIOS, mikor legutóbb néztem, 2 napja
- proci 47 C fok
- hűtő 2400 RPM (ekkor az Easy Tune is hasonlókat írt)2 napja (beszereléskor) még magasabb adatok voltak (pár fokkal és párszáz RPM-mel, lásd: BIOS adat).
Gondoltam, hogy tuti rosszul pasztáztam le, és le is szedtem, megcsináltam megint (gyári CM paszta). Másodszor viszont annyira körültekintő voltam, hogy nem tudom elképzelni, hogyan lehet faszábban megcsinálni (handmade). :IAmi idegesít, hogy a TX3-nak a hőcsövei ugye amúgy felesben vannak összedolgozva a hűtőlappal, vagy mivel, ezért a procival érintkező felület nem sima, hanem barázdás. Na, itt akkor mi a teendő? Ki kell tölteni a barázdákat a pasztával vagy csak a procira kell tenni pasztát (vékonyan, éppcsakhogy... blabla - bocs a cinizmusért, csak már majdnem felrobbantam
)Na, talán mindent leírtam, ha kell még valami infó, akkor pótlom. Itt a konfigom, semmi tuning:
Gigabyte MA-770-UD3; AMD Athlon 64 X2 6000+; Sapphire Radeon HD4850 512 MB; 2x2 GB 800 MHz Kingmax; Gigabyte Triton 180 ház; Chieftec GPS450
Tudom, a proci régi, a Kingmax rossz, de most cseréltem lapot és házat, és vettem egy Corsair tápot, szóval ennyi pénzem volt...
Légyszi, ha van valami ötletetek, hogy mi lehet a hiba, hogyan orvosoljam, akkor segítsetek! Ha csak a pasztázás lehet rossz, akkor majd gyakorlok, és ehhez is szívesen várom a gyorstalpaló tippeket!

Előre is nagyon köszönöm!
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós kamerák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- További aktív témák...
- INGYEN FOXPOST - BeQuiet System Power 8 - 600W 80+
- Zalman CNPS7700 Al-Cu LGA 775 CPU hűtő
- Corsair RM650X / Moduláris Gold Táp / Félpasszív Hűtés! / Cavarmatricás / Beszámítás OK!
- Chieftec Smart Seriels GPS-400A8 80 Plus minősítésű 400W tápegység
- Eladó egy Be quiet! Silent Loop 3 360mm processzor hűtő
- DJI mini 3 drón display unit
- GameSir G7 Pro Zenless Zone Zero Univerzális Bluetooth játékkontroller Xbox / PC / Android
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Apple iPhone 17 Pro Cosmic Orange 256GB karcmentes 100% akku (49 ciklus) garancia 2026.12.29-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)