Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meszike91
senior tag
Sziasztok, ez van ha magasabb beállításokkal próbálok battlefieldezni. Mi lehet az oka? Bf3, 4, és 1 is csinálja. Próbáltam visszavenni a memória és a gpu órajelét is, de akkor is csinálta. Újratelepítettem a drivert és a játékot is, de az se segített.
Azt se tudom mi lehet a probléma, a vga-m haldoklik vagy csak valami bug? Low-on bf3-ban és 1-ben se jön elő, bf4-ben csak néha, ott pályafüggő. Titanfall 2-ben viszont sehogy se tudtam ezt előhozni. Ott minden beállításon rendben van a játék.
A videót nem én csináltam, de a jelenség ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Adott a következő kártya: [link]
Érdeklődnék, hogy a kártya tud 2 monitort egyszerre kezelni a DVI-os csatlakozókon keresztül?
Vagy az egyik monitor DVI-D csatlakozón keresztül van rákötve, a másik Display porton keresztül?A két monitor: Dell P2314H
Üdv,
GBoy -
fpeter84
senior tag
válasz
Legendark #67492 üzenetére
Jól tippelek, hogy kriptobányászatra kell a több kártya 1 gépben? Biztosan elvisz több dupla csatlakozós kártyát az a táp, amire 6 véget tettek? Óvatosan az Y elosztókkal, akár tűz is lehet belőle ha durván leterheled a gyengébb minőségű példányt - szerencsésebb esetben csak instabil lesz a rendszer és előbb húzod szét minthogy bajt okozna... Milyen vidkártyák milyen táppal? USB riserekben, vagy alaplapba dugva? Ha előbbi akkor molex/SATA/PCIe tápcsatis?
-
Legendark
újonc
Sziasztok!
8pint 2x8 pinesre átalakitót hol találok? Bárhol nézelődök nem találom. 6 db VGA slot van a tápomon és 3 nál több kártyát raknék bele
-
snecy20
nagyúr
válasz
d.véderjoe #67489 üzenetére
Ha idővel mehetne még a gépbe egy i7 3770k Ivy Bridge platformon belül, azzal azért jobban egyensúlyban lenne a GTX1060.
-
OutSider17
senior tag
válasz
d.véderjoe #67489 üzenetére
Szervusz!
Szerintem egyáltalán nem túlzás! -
d.véderjoe
tag
Sziasztok!
Új videokártya vásárláson töröm a fejem.
i5 3470 alá egy GTX1060 túlzás lenne? -
mysterioX
csendes tag
Kedves dugø, varmi2 és Csupingo!
Köszönöm szépen válaszaitokat!
Próbakártyán gondolkoztam én is csak nem fogok tudni honnan
szerezni, a baráti kör laptopos...Csak azon is gondolkoztam, hogyan lehet az, hogy a 16x-os slotban nem megy egyáltalán, még 1x sebességen sem, de a sima 1x slotban viszont igen.
A pcie busz/szálak működését nem tudom, hogyan vannak a slotok 'behuzalozva'.
Van ugyan egy másik 16x slot is, de abba nem tudom betenni a
kártyát, mert nincs helye (matx ház). Annak idején az ajánlások miatt döntöttem ezen lap mellett, nem szándékoztam crossfire-t építeni, ezért a kis ház. A varmi2 által felvetett dologról olvastam,
egyik fórumtárs írta régebben, hogy neki csak 4x ment a 16x slot
egy hajlott láb miatt.
A bios dolog viszont teljesen új, lehetséges, hogy emiatt nem tudna üzemelni, utána fogok járni, melyik revízióban miket
javítottak/fejlesztettek!Még egyszer nagyon köszönöm!
Mindenképpen írni fogok, ha van valami fejlemény, megpróbálom megnézni amiket javasoltatok!
Addig is bárkinek bármilyen ötlete támadna szívesen hallgatom!
További szép estét kívánok!
Szabolcs
-
S_Gaming
csendes újonc
Alaplap: Gigabyte B75m-D3H DUAL BIOS
CPU: Intel i5-3470 3.2 Ghz
RAM: 20 GB DDR3 (2x8 GB kit, 4 GB single)
Táp: Chieftec iARENA 450 W
HDD: WDC 500 Gb
SSD: Kingston SUV400 240 GB
Hangkártya: SB live PCI
OS: Windows 10 Education eredetirégi GPU: Sapphire Radeon HD6570 1 GB DDR3
új GPU: Inno3D GeForce GTX 1050 2 GB DDR5Azt illik közölnöm, hogy az alaplapot 2013-ban vettem újonnan és kezdettől fogva voltak fura dolgok a BIOS-szal, de minimális. Ha nem tudott belépni elsőre vagy fagyott, a 2. próbálkozás megoldotta.
Most viszont vettem bele egy GTX 1050-et. Már a driver telepítése közben elkezdődtek a problémák.
Eleinte csak az SSD-t lőtte le ezzel win összeomlást okozva. Egy ideig kikapcsolt állapotban kellett hagyni a gépet, utána újra látta az SSD-t. Néha ment pár órát így, máskor 2 percet sem. Napokig teszteltem, kiszedegettem dolgokat, aztán vissza, semmi. Win reinstall is volt, bár nem tiszta, mivel az alaplap a BIOS-ba a bootsorrendért már nem engedett be, ezért csak a meglévő windows-ról tudtam telepíteni.
Aztán tegnap végleg összeomlott, nem adott képet sem, egy végtelen boot loop-ba lépett... bekapcsolom, 1 mp után lekapcsol, majd vissza kapcsolja magát. Ha nagy ritkán adott képet, akkor a BIOS-ba akart belépni, fagyás volt a vége.
Ekkor visszatettem a régi kártyát, semmi változás.
Ezután CMOS reset, elem kivesz semmi.A lap dual bios-os, a power gomb nyomvatartós trükkel kb. a 20. próbálkozásra végre összeomlott teljesen a Main BIOS és sikeresen lement a BIOS recovery, felállt a rendszer.
Én itt arra gondoltam, hogy a BIOS volt a probléma és vissza tettem az új kártyát. Na ezt nem kellett volna. Azonnal vissza az egész, sötét kép végtelen boot loop.
Vissza a régi kártya, de ekkor már semmi nem akarta visszahozni...
A végén fogtam és bekapcsolt állapotban rövidre zártam a CMOS reset jumpert, ez azonnal levágta a gépet, gondoltam annyi a lapnak, de nem. Összeomlott a Main BIOS, lement a Recovery a Backup BIOS-ból és azóta megy a gép.
Viszont a kártya játék alatt szépen ment, bár csak egy kb. 1 órás Witcher 2-öt és két HOTS match-et engedett kipróbálni.
Igazából semmiféleképpen nem akarom visszatenni ezt a kártyát, hacsak nem találkozott már valaki ugyanilyen problémával és konkrét megoldást tud rá. Ötlet?
-
mysterioX
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Tavaly év végén raktam össze egy új számítógépet (Asrock B150M Pro4, i3 6100, 8GB RAM, Seasonic PSU).
Nagyon ritkán használom kis játékra is nagyon régi címekkel. VGA-ra nem neveztem be akkor, most viszont
vettem használtan egy HD7770 kártyát.Az lenne a problémám, ha a lap pcie x16 slotjába rakom a kártyát se kép se hang, eszközkezelő sem ismeri
fel, ventik pörögnek rajta. BIOS-ban a dVGA van beállítva (PCIExpress), mégis az int. VGA portjába
dugva ad képet a monitor. A kiegészítő 6 pines csati a helyén. Zöld LED világít a kártyán.
Viszont, ha egy pcie x1 slotba rakom át a kártyát, akkor hibátlanul megy, az intVGA letiltva. A kártya szép képet
ad semmi rendellenesség, játék alatt sem (STALKER SoC minden maxon fullHD-ban).Lehetséges ,hogy az alaplappal van probléma? Vagy valamit csak nem jól állítok be?
Üdvözlettel: Szabolcs
-
Csupingo
veterán
válasz
Juleshu #67478 üzenetére
Akkor már 1709 lehet? Van, hogy az nvidia szórakozik és csak experience-n keresztül hajlandó telepíteni, vagy csak akkor működik, ha te töltöd le a drivert az nvidia oldaláról. Úgy már próbáltad?
Lehet, hogy ez a frissítés beragadt? Esetleg ezt próbáld meg: win topik.
[ Szerkesztve ]
-
Juleshu
tag
válasz
Juleshu #67479 üzenetére
Már a windows update menüben is ilyen ifo fogad:
"Problémák léptek fel bizonyos frissítések telepítésekor, de később újra próbálkozunk. Ha újra megjelenik ez az üzenet, és a weben szeretne információt keresni vagy az ügyfélszolgálattól szeretne segítséget kérni, hasznosak lehetnek ezek az adatok:NVIDIA - Display - 10/27/2017 12:00:00 AM - 23.21.13.8813 - Hiba: 0x80070002
NVIDIA - Display - 10/27/2017 12:00:00 AM - 23.21.13.8813 - Hiba: 0x80070002
"
-
-
Juleshu
tag
Sziasztok.
Gyors kérdés, kerestem neten megoldást, már majdnem mindent kipróbáltam, de az istennek sem megy fel az nvidia driver.
Windows10, geforce 760 de szerintem a kártya típusa tökmindegy. Frissiteni akartam a drivert, ehelyett kiírta, hogy nem lehet frissíteni, majd az eddigit is elcseszte. Windows-os drivert van csak fenn, képtelenség leszedni, az újat már 4 különböző WHQL dirverrel próbálkoztam, egyik sem megy fel. Sem tiszta telepítés, sem express. A windows-os visszatelepül, de ennyi. Az meg szinte használhatatlanb játékokhoz."az nvidia telepítő sikertelen"
Third program nélküli lépésről lépésre megoldásra lenne szükségem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
tooolz
tag
Hello M.kinek lenne 1 Sapphire rx 580 n+ 8gb Oc és bios alatt ill betöltés képernyőt összerántja 1024*768 ra ennek mi lehet az oka ? elözö 1050Ti Rog strix alatt nem csinálta sem igp.Windows 10 alatt semmi gond 1080i
ami kézen fogható beállítás mindent próbáltam sz tem ..nem nagy gond de bios alatt zavaró nagyon zsugori...köszönöm
-
BUZZLGHTYR
senior tag
tesomank van egy r9 390 vga ja, gigabyte, vett egy m.2 ssdt frissitette a bios feltelepitett minden drivert és nincs kép, ftw?
a gigabite világitás mellett a silent és a stop lámpa villog, szerintem ezt eddig nem csinálta, mi lehet a ahiba oka?
alaplabol az elemet is kivettük és nem jo. -
slashpm
csendes tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni. A következő a felállás:
Videókártya 2 kimenete csatlakoztatva van:
--> Monitorhoz (DVI kábel)
--> házimozi erősítőhöz (HDMI kábel) --> TV (HDMI kábel)Az egész teljesen hibátlanul működik (full hd kép, stereó és 5.1 hang is megy hibátlanul) egyetlen apróságot leszámítva:
Amikor az erősítőt ki/be kapcsolom, akkor a monitor képe elsötétül arra a pár másodpercre, amíg az erősítő bekapcsol és magához tér.VGA: GeForce GTX 650 Ti Boost (4 különböző kimenettel)
AVR: Denon X2200WGondolom, az erősítő valami vezérlőjelet küld talán a pcnek, hogy kapcsoljon be, amit az megpróbál értelmezni.. az erősítőn pedig elvileg kikapcsoltam a HDMI controlt. Van valakinek ötlete, hogy ez miért lehet?
Előre is köszi
-
alPi86
csendes tag
Sziasztok!
Ma játék közben történt, hogy elsötétült a képernyő (hangokat továbbra is hallottam, érezhetően nem fagyott le a gép), a monitoron megjelent, hogy nem kap jelet és bumm.
Megnéztem, nem csúszott-e ki a hdmi kábel, nem. Próbáltam másik hdmi kábellel, így sem ment. Átdugtam a kábelt a monitor másik hdmi portjába, ez sem segített. Kikapcsoltam a gépet, szétszedtem, hogy történt-e valami bent, ami furcsa lehet, de se szag, se füst, se semmi, teljesen normálisnak tűnik minden. Újra bekapcsoltam a gépet és működött.
Először nem gyanakodtam melegedésre, de gondoltam, hogy azért tesztelem ezt egy kicsit, így lefuttattam a 3dmark stressztesztjét (firestrike) párszor. Először azonnal kiütötte, produkálta a fent leírt hibajelenséget, de megint be tudtam kapcsolni a gépet kikapcsolás után. A második stressz teszt lement simán, a harmadik megint kiütötte (azóta nem tudtam újra működésbe hozni, de nem is vártam sokat). A rendszerem abszolút nem hajlamos a melegedésre (semmi sincs húzva benne), a rendben lefutott teszt alatt is 71 fokig melegedett a vga (cpu 52 fokig), ami szerintem még bőven a biztonságos zónában van. Nekem ez laikusként azt mondja, hogy ennek elvileg nem szabadna melegedési problémának lenni. Egy gyanúm van még, de azt sajnos most nem tudom tesztelni, a táp. Egy 500W-os cooler master van benne, nem mai darab. Lehetséges, hogy már nem adja le a névleges teljesítményét és komolyabb igénybevétel esetén egyszerűen nem kap elég kakaót? A vga dobozára az van írva, hogy 400W kell neki minimum, rajta kívül két hdd és egy ssd van benne.
Előre is köszönöm a segítséget.
U.i.: a config: Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6 GB, Intel Core i5 4670 @ 3.40GHz, 16 GB DDR3, ASRock Z87 Pro4
Üdv,
alPi[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
Most próbálok új drivert telepíteni, de csökkentett módban nem olyan egyszerű...
A telepítő azt írja ki, hogy "Észlelő illesztőprogram betöltése sikertelen". Elvileg elindítottam a Windows installer szolgáltatást, azt hittem, arra gondol, de nem...
Egyébként nincs valami program, ami le tudja tesztelni a VGA-t, megmondja, hogy esetleg elromlott e?[ Szerkesztve ]
-
Noumena
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hátha valaki járt már így.
A problémám az, hogy amikor ki alt+tab-olok a játékból böngészőre a monitorom olyan tevékenységet produkál, mintha felbontást váltana/újraindulna.Ez a régi VGA-mal is volt(R9 270) ott az oldotta meg a problémát, hogy uninstalláltam a drivert.
A mostanival (RX580) ez sem oldja meg a problémát a Win10gondolom visszatesz valamilyen illesztőfájlt ami ezt csinálja.Én úgy gondolom, hogy bent maradt valamilyen beállítás (driverben) ami ezt a jelenséget okozza, aki jobban ért ehhez kérem segítsen.
Az asztal és a játék is 1080p a monitorom egy LG 24" Freesync HDMI-vel használom.
Előre is köszönöm,
Tamás -
Memora
senior tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni, mert valószínűleg bedöglött a VGA-m. A kép egyszer csak átváltott függőleges csíkos fehér füzethez hasonlító képre, majd fekete alapon elszórva színes csík-kezdemények jelentek meg rajta, majd nem csinált semmit. Újraindítás után már a bios képen is bal oldalt, egy pár centi széles oszlopban a kép tetejétől az aljáig kis piros csíkok látszanak. A Windows be se tölt, csak csökkentett módban, ott meg a Catalyst driver nem tölt be.
Mit javasoltok, mit csináljak? Telepítsem újra a VGA drivert csökkentett módban (ha lehet)? Egyáltalán, valahogy megállapítható (szoftveresen), hogy elromlott e a VGA? És még: egyáltalán miért indul el a gép (csökkentett módban)? Az igaz, hogy a CPU-ban (i7 2600k) van GPU is, de tudtommal az alaplap nem támogatja.
A lenti képen ha minden igaz, látszanak a halvány piros csíkokból álló oszlopok:
[link] -
Csupingo
veterán
válasz
SoulReaver #67463 üzenetére
Talán vga driver. Nem olyan rég, valamelyik változat okozott ilyen problémákat, vagy egy-két régebbit kéne kipróbálni, vagy a legújabbat.
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
Nem rég vettem egy 1080-at és azt vettem észre a youtube videóknál, hogy szétcsúszik a kép és pixeles lesz.
Google chrome és firefox-al is csinálja.
Szerintetek mi lehet a gond?
-
Cirkaloo
tag
Egyik haverom odaadta a vga-ját, mondván, hogy nem megy a gépe vele..
Vga típus: asus gtx 660.
Vga a gépbe helyezve, tápcsati nélkül a gép elindul, majd kiírja angolul, hogy csatlakoztassam a tápcsatit.
Miután ez megtörténik, se kép, se hang.Zárlat? Kondenzátor hiba? Javítási javaslat?
Köszi.
-
schumanus
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy MSI gtx 1060 3gb gamin x videókártyát.A jelenlegi táp FSP 500-60ANP. ezen a tápon csak 6 pines vga csatloakozó van, míg a 1060-nak 8 pines kell. A kérdés hogy egy 6 to 8 pin átalakítóval hogyan szuperálna? Közel 6 éve megvan ez a táp, és hiba nélkül működik ha nem muszáj nem cserélném le.
-
harry
veterán
Hello, van egy AMD 5830 VGA-m, azt jól látom a speci alapján, hogy ez nem tud UHD felbontást, 'csak' ennyit?
HDMI® (With 3D, Deep Color and x.v.Color™) Max resolution: 1920x1200
[link]Gondolom ez akkor ilyen, nem nagyon lehet vele mit csinálni, csak lecserélni? TV-t kötném rá. Azt jól tudom, hogy ez a felbontás HDMI 1.4-től támogatott, igaz?
-> Erre meg is van a valasz:
HDMI added support for 4K UHD at 30 Hz in version 1.4 (2009)[28] and 60 Hz in version 2.0 (2013).[29]
[link]A HDR-t is kipróbálnám, az meg ha minden igaz 2.0a-tól támogatott.
[ Szerkesztve ]
-
Üdv!
Egy Tonga-s R9 380 4GB és egy Pascal-os GTX 1050 Ti 4GB közül melyik erősebb?
Fogyasztásra nyilván az utóbbi a nyerő, de mai driver-ekkel nem tudom biztosan melyik tud többet... tippre a Radeon, de azért Titeket is megkérdezlek.
-
prannk
őstag
HAli. GTX 960M et EVGA val mennyit lehet ráhúzni ajánlottan? GPU re és a memóriára.
-
mhn
tag
Hali,
Erre vki vmi okosat?
https://m.prohardver.hu/tema/azonnali_vga-s_kerdesek_oraja_2/hsz_67434-67434.htmlRöviden: Egy 512MB-s Nvidia GT650m-en kifog két kijelző (1440x900 és 2560x1440)
Szigorúan 2D desktop alkamazások / böngésző használata mellet.
Thx
-
dugo_
veterán
válasz
lancellott #67448 üzenetére
Menni fog.
Ami kell hozzá:
SLI képes lap
SLI-t támogató GPU
Azonos GPU
Azonos VRAM
Azonos memóriasávszélNem számít:
Gyártó
GPU frekvencia
VBIOSDe ezeket rögtön megtalálhatod az nvidia oldalán is.
-
Vakegérke
félisten
válasz
lancellott #67448 üzenetére
Jó nevű, megbízható boltok hirdetik a portékát. Arról, hogy milyen áron keresel kártyát, nem volt szó.
-
lancellott
tag
válasz
Vakegérke #67431 üzenetére
nos igen.. ilyen online megrendelem boltban valóban van.. csak több problémám is van vele.. Elég döcögős az ügyintézés mivel mondjuk Jóskapista csinál egy online boltot, és begyűjti a megrendeléseket, és valamikor talán lesz belőle valami.. a másik, hogy g*ci drága.. Innen vettem 118 körül az előzőt.. értem, hogy felment az ára.. de mondjukmajd 50%-ot nem fizetnék pluszban rá, Mivel az ITX-es kari 129 körül mocorog, ami ugye kicsit korszerűbb is..
tehát még egyszer a kérdés lényegére visszatérve.. tudja valaki, hogy a lentebb említettkét kari menne e SLI-be kötve?
Várom szíves válaszaitokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
hiuuz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HD 7850 1gb. Mi lenne jobb:
a, - vegyek még egy 7850-et kb 18e-ért és crossfire
b, - adjam el kb 18e-ért és vegyek 35e-40e-ért GTX1050-at vagy RX560-at.
Árban ugyan ott lennék, fogyasztásban a crossfire talán több, teljesítményben nem tudom. -
emesi
csendes újonc
Sziasztok!
Éppen egy új gépet fogok építeni.
Tegnap megvettem a videokártyát, procit, stb. de az alaplap és a ház csak holnap lesz meg.
Szerettem volna kipróbálni az Asus gtx 1060 dual oc 6gb videokártyát, ezért betettem a régi gépbe
Asus p5b alaplap,
Core 2 duo E6750 2666 Mhz proci
2x2Gb ddr 2 800 Mhz memória
FSP raider 550W táp.
Win 7 64 bit
Felbontás 1920x1080Próbáltam WOT és Eurotruck simulátor játékokkal, de valami nagyon nem jó.
Hiába állítom be a képminőséget, még legalacsonyabb minőségnél is szaggat, akadozik, a kép és a hang is.
Teljesen lelassul, a hang is búg, zúg és vontatott. 3D mark alatt az elején még jó, hang is van, de utána csak búgás, és szaggat. Van, hogy 7 fps!Drivel legújabb, tiszta telepítés volt, előtte csökkentett módban DDU-val eltávolítva minden.
VGA bios nem szorul frissítésre. (Ezt is próbáltam)
Remélem nem a kártya miatt van. De akkor mi lehet? Kompatibilitás, vagy gyenge hozzá a konfig?
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
levike92 #67441 üzenetére
A gyakorlatban még nem csináltam ilyet, de valami olyasmit hallottam, nem tudom mennyire helytálló, hogy némelyik kártya nem szereti, ha nincs venti csatlakoztatva rá, talán el sem indul. Tehát ha úgy gondoltad, hogy mondjuk molexre, vagy alaplapra kötöd az új ventit, nem biztos hogy jó lesz. Olyat is írtak, hogy akár egy ellenállást kötve a kártyára már azt hiszi, hogy van rajt ventilátor és működik. Akár még a fordulatszámot is figyelheti, azt nem tudom, hogy lehet kicselezni. Esetedben talán az lenne a legjobb, ha csak a ventilátorok romlottak el, és a kártya ventivezérlő része hibátlan, hogy megfelelő ventiket véve, megfelelő csatlakozóval a kártyára kötni, ilyenkor simán működhetne, mint az eredeti. Az nvidia max. 94 °C-t ír a gpu hőfokra. Szerintem simán az alatt lehet tartani. Esetleg valamelyik modding topikban kérdezz rá.
-
levike92
tag
Sziasztok. Tegnap megadta magát a 1060-am hűtője. Szerintetek jó ötlet lehet 2-db 8 cm-es ventit felfogatni egymás mellé a bordára? (valami jobb minőségűt) Nem akarok másik hűtőt venni rá.Illetve mi a normális hőfok ennél a kártyánál terhelés közben? Úgy értem mi az ami már veszélyesnek számít.
-
dracox
addikt
Sziasztok!
Szerintetek érdemes beruházni egy GTX970-es VGA-ra a mai világban? (használtan persze)
Újabb FPS játékokhoz kellene egy nem túl drága kártya.[ Szerkesztve ]
-
fpeter84
senior tag
válasz
gezu1025 #67435 üzenetére
Nincsmit, azért lelkiekben és anyagiakban készülj rá hogy ez nem végleges megoldás... A felrepedt forrasztásoknak - főleg ezeknek az rohs ólommentes vackoknak - igazából bőven 300 fok feletti hőmérséklet kellene ahhoz hogy teljesen megolvadjanak és összeforrjanak. Az ilyen technikával ugyan kis szerencsével összetapad valamennyire, de nem lesz örök élet... De örülök hogy tudtál vele adni egy második esélyt a vasnak
-
mhn
tag
Sziasztok!
Van egy mid 2012-es Macbook Pro-m.
CPU I7-3615QM, RAM 8GB, VGA Intel HD Graphics 4000 / NVIDIA GeForce GT 650M 512MB GDDR5Külső monitorral használom aminek a felbontása 2560x1440, azaz egyszerre aktív a laptop(1440x900px) és a külső monitor is.
A problémám, hogy sokszor nagyon akadoznak a desktop animációk/effektek. Sőt, ami a nagyobb probléma, hogy sokrszor egy weboldalnál is azt veszem észre, hogy pl egy modal ablak megnyitása vagy egy komplexebb oldal görgetése akadozik.
A GFXStatus nevű programmal figyeltem, hogy külső monitor esetén mindig a GT650-et használja a gép.A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy a GT650m-nek már sok ez a felbontás, vagy valami más lehet a gond?
Megoldaná e a problémát egy "fél generációval újabb" gép, amiben ugyanúgy GT650m van de 1GB RAM-al (viszont az már retina kijelzős, 2880x1800)
Vagy esetleg simán a rendszermemória a kevés és mondjuk 16GB ram megoldaná ezt a problémát?
A 8GB-ból általában több mint 7.5GB használatban van.Vagy ennek a gépnek simán vinnie kellene ezt a felbontást és a géppel lehet valami más gond?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
7Sony7
addikt
válasz
snecy20 #67427 üzenetére
Nem, dehogy. Csak úgy vagyok vele, ha bírja hadd menjen. Én még a 25-30 fps-t folyamatosnak látom, nem zavar. Egyébként kipróbáltam high beállítással is, nem vettem észre különbséget.
Fpeter84:
Olvastam a Xeonos cikket, de egyenlőre ez is elég nekem, örülök, hogy ez is van. Jó nekem az 1440 is, csak érdekelt, hogy ha monitort cserélnék, mi lenne.[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
Sziasztok! Régi HD 4000 sorozathoz kéne driver + OPENCL 1.0.
Win7/64bit-hez volt nekem egy ilyen elmentve, de sajnos töröltem.
Most nem találok sehol ilyen integrált drivert, illetve nem tudom elérni, hogy cat 9.10.11 sorozattal legyen opencl 1.0 Úgy emlékszem 12.1 volt a nyerő és csakis az Opencl 1.0 jó a HD4000 sorozathoz.Köszi!
-
Vakegérke
félisten
válasz
lancellott #67430 üzenetére
Szerintem az első is kapható.
-
lancellott
tag
Sziasztok!
SLI topic megdöglött, úgyhogy itt kell segítséget kérnem.Van egy kártyám, MSI AERO GTX1070 és szeretnék mellé egy másikat. Viszont sajnos nem látok sehol. ami van helyette: MSI AERO GTX1070 ITX
Az órajelek nem azonosak.. futnának ezek együtt?
[ Szerkesztve ]
-
fpeter84
senior tag
válasz
7Sony7 #67417 üzenetére
Friss játékokkal elég irreálisnak érezném a FullHD-t Q9400+1030-al... Nekem egy X5460-as van 4GHz-en egy 1060-3G társaságában, és ez kell a Ass'Syndicate, FC Primal-hoz hogy ilyen felbontásban very high beállításokkal hozza az átlagos 35-45fps-t, és legrosszabb helyzetekben se essen 30fps alá... Ha úgy egyébként nem tervezel izmosabb platformra váltást, akkor érdemes lehet elgondolkodnod egy a fentihez hasonló procin, mert azzal azért még elég szépen fel lehet hozni a gép tudását, és egy hajszállal még többet is kapsz a Q9400-ért hvapro-n mint amennyiért kapsz helyette egy xeont kínából...
-
fpeter84
senior tag
-
D4v1D91
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni VGA-t. Találtam neten nagyon jó árban egy MSI GTX 1070 Gaming x 8g GEFORCE 8 GB GDDR5 káryát 30 ér. Egyenlőre nem tudom hogy merjem venni vagy sem. Annyira nem értek hozzá, hogy mit kell figyelni de egy ASRock 980DE3 alaplapom van és egy AMD-FX 6300 as procim és 8 GB ramom. Lényegében szeretném futtatni az újabb játékokat nem feltétlen ultrán de azért menjen. Ha esetleg valami mást tudnátok ajánlani 50 alatt meghallgatom .Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
fpeter84
senior tag
válasz
gezu1025 #67405 üzenetére
Ha nem nagyon tervezted a cserét, akkor azért egy sütős/hőlégfúvós kezelést még megérhet, max majd utána dobod ki vagy akasztod fel a falra! Nekem annó a 4850-nek még +2 évet sikerült adnom... 3x sikerült feltámasztanom hol 2-3 hónapra, hol egy évre - mindig visszajött idővel a hiba, aztán a 4dik csíkozás kezelése után már se kép se hang, mehetett a polcra. Természetesen egy így feltámasztott kártyát eladni nem túl erkölcsös dolog, de ha saját fogyasztásra meg tudod hosszabbítani a kártya életét akkor érdemes bepróbálkozni vele!
-
7Sony7
addikt
Srácok, egy elméleti kérdés:
Most egy 1440x900 monitorom van, ha egy Fhd monit vennék, mennyire csökkenne az átlag fps, ha jelenleg 30; proci kihasználtság 75-80%; vga szintén 75-80%. -
snecy20
nagyúr
válasz
hegegabi80 #67408 üzenetére
Így van, egy 3-5x teljesítménykülönbség meglesz a jövőben is a dVGA-k javára.
-
hegegabi80
addikt
válasz
BogyóBP #67403 üzenetére
Már van is olyan APU, ami alapszinten megjelenít egy játékot. De szerintem nem közelíti meg pl egy RX560 szintjét. És ha jól belegondolunk szerintem ne is fogja sose, mert akkor kevesebb alsó/közép kategóriás vga-t lehet eladni, szűkülne a piac, ez rossz a vga gyártóknak.
-
gezu1025
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Külpolitika
- Autóhifi
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd