Hirdetés
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
ricsi99 #87219 üzenetére
no kiderült hogy mégiscsak van szimpla szalagkábeles SLI hidam is - egy Giga laphoz kaptam, vagy az előző tulaja a lap dobozában tárolta és odaadta a lappal együtt, nem tudom - de a lényeg hogy tökéletesen működik win10 alatt is... ez miből jött hogy 10-11 alatt felejtős? nem úgy tűnik hogy bármi gond lenne...
ahogy emlékeztem... a maga szintjén kifejezetten bika kártya ez a GTX 760 még önmagában is - csak az az átok 2GB memóriája rettentő kevés... FC5-ben a memória miatt csak 1360x768-ig tudok felmenni abszolút low beállításokkal, pedig ha több memóriája lenne simán lehetne még feljebb menni: 69 fps single, 84 fps SLI értékekből simán be lehetne áldozni még egy 20-30%-ot a jobb grafikáért cserébe... ugyanez a GTX 1060 3GB-os kártyám is - a GPU sokkal többet is tudna de a memória mennyisége nagyon limitálja... -
fpeter84
senior tag
Sziasztok! Sok évvel ezelőttről megmaradt a jó öreg Gainward GTX 760-am, és most hozzám keveredett egy MSI GTX 760-as is... Gondoltam meg kéne nézni őket SLI módban hogy mire képesek együtt... Nyilván nem az ésszerűség hajt hogy 3-400 wattot elfüstöljek a "semmiért", de azért megnézném mire képesek tandemben... A lap egy GA-Z97X-Gaming 3, a proci i5 4690K, 16GB RAM, és egy Kolink KL-C850 táp ami már bányászatban is bizonyított, simán bírta a tartós 500++ watt terhelést a szimpla 12V ágán (még a C700 is vígan bírta) így ennek is neki merek vele menni. Viszont ahogy nézem, ezeknek még mindenféleképpen kellene az átkötő híd, anélkül ott van az nV driverben a két kártya de az SLI mód fixen letiltva, minden más szürke... Szimpla SLI szalagkábel nincsen a háznál, viszont találtam egy Asrock SLI_HB_Bridge_2S adaptert - fizikailag ráillik, de akármennyit guglizok GTX 760 SLI képeket, mindenhol csak a szimpla átkötőt tették rá... Tehetek egy próbát ezzel a modernebb híddal is, vagy akár fizikailag károsíthatom is őket és jobb nem erőltetni?
-
fpeter84
senior tag
válasz
Legendark #67492 üzenetére
Jól tippelek, hogy kriptobányászatra kell a több kártya 1 gépben? Biztosan elvisz több dupla csatlakozós kártyát az a táp, amire 6 véget tettek? Óvatosan az Y elosztókkal, akár tűz is lehet belőle ha durván leterheled a gyengébb minőségű példányt - szerencsésebb esetben csak instabil lesz a rendszer és előbb húzod szét minthogy bajt okozna... Milyen vidkártyák milyen táppal? USB riserekben, vagy alaplapba dugva? Ha előbbi akkor molex/SATA/PCIe tápcsatis?
-
fpeter84
senior tag
válasz
gezu1025 #67435 üzenetére
Nincsmit, azért lelkiekben és anyagiakban készülj rá hogy ez nem végleges megoldás... A felrepedt forrasztásoknak - főleg ezeknek az rohs ólommentes vackoknak - igazából bőven 300 fok feletti hőmérséklet kellene ahhoz hogy teljesen megolvadjanak és összeforrjanak. Az ilyen technikával ugyan kis szerencsével összetapad valamennyire, de nem lesz örök élet... De örülök hogy tudtál vele adni egy második esélyt a vasnak
-
fpeter84
senior tag
válasz
7Sony7 #67417 üzenetére
Friss játékokkal elég irreálisnak érezném a FullHD-t Q9400+1030-al... Nekem egy X5460-as van 4GHz-en egy 1060-3G társaságában, és ez kell a Ass'Syndicate, FC Primal-hoz hogy ilyen felbontásban very high beállításokkal hozza az átlagos 35-45fps-t, és legrosszabb helyzetekben se essen 30fps alá... Ha úgy egyébként nem tervezel izmosabb platformra váltást, akkor érdemes lehet elgondolkodnod egy a fentihez hasonló procin, mert azzal azért még elég szépen fel lehet hozni a gép tudását, és egy hajszállal még többet is kapsz a Q9400-ért hvapro-n mint amennyiért kapsz helyette egy xeont kínából...
-
fpeter84
senior tag
-
fpeter84
senior tag
válasz
gezu1025 #67405 üzenetére
Ha nem nagyon tervezted a cserét, akkor azért egy sütős/hőlégfúvós kezelést még megérhet, max majd utána dobod ki vagy akasztod fel a falra! Nekem annó a 4850-nek még +2 évet sikerült adnom... 3x sikerült feltámasztanom hol 2-3 hónapra, hol egy évre - mindig visszajött idővel a hiba, aztán a 4dik csíkozás kezelése után már se kép se hang, mehetett a polcra. Természetesen egy így feltámasztott kártyát eladni nem túl erkölcsös dolog, de ha saját fogyasztásra meg tudod hosszabbítani a kártya életét akkor érdemes bepróbálkozni vele!
-
fpeter84
senior tag
válasz
snecy20 #67383 üzenetére
nyilván jó lenne, csak még a 9550-et is a duplájától hirdetik a csillagos égig, és ha csak ennyit tud vidkártyára szánni akkor minél költséghatékonyabb annál jobb... akár még egy L5408-as is szóba jöhet - alaplapfüggően 3.2-3.8GHz-et abból is ki lehet taposni és 1800-ért házhoz hozza a postás...
-
fpeter84
senior tag
válasz
whited #67361 üzenetére
Q6600-at nem erőltetném, inkább egy xeont neki [link]
Kínából kevesebb mint 5e-ért kapsz bele egy 3.2GHz-es 12MB cache-es X5460-at vagy egy plussz ezresért E5450-et - leginkább alaplapfüggő hogy melyiket választanám, valamint hogy milyen hűtés adott, de szerencsétől és körítéstől függően 3.6-4GHz-et simán megfutnak ezek... (persze hvaprón is lehet vadászni) Nekem is egy 1060 gtx van mellette, és fullhd very high grafikán most toltam végig pl az assassins creed syndicate-et, az fps 35-45 között kolbászolt de 30 alatt soha, de a farcry primal se volt nagy kihívás a kombónak...
[ Szerkesztve ]
-
fpeter84
senior tag
válasz
NandorHUN #67356 üzenetére
Csupingo is linkelt egy hasonló cikket picit lejjebb, és abban is ez volt a konklúzió - sőt érdekes módon néha még be is előzte a 8x a 16x módot, bár erre nehéz más magyarázatot találni mint mérési hiba... Mindenesetre nem rohannék lapot cserélni - max ha tényleg árában sikerül... De a kisebb procihűtővel összehasonlító tesztelésnek is lehet adni egy esélyt, és akkor el tudod dönteni hogy fel akarod e vállalni a cserével járó macerát, veszélyt, költözést, stb...
-
fpeter84
senior tag
válasz
NandorHUN #67345 üzenetére
Esetleg a hűtő 90/180 fokos elforgatása nem segít? Ha szerzel valami kisebb de elégséges hűtőt, akkor tudsz csinálni pár összehasonlító tesztet - de nem hinném, hogy pár %-nál többet vesztesz...
szerk: Csupingo által linkelt cikk meg is erősíti - valószínűleg tényleg nem éri meg pénzt áldozni a fejlesztésre, de saját magad megnyugtatására akár csináhatsz magad is pár tesztet egy kisebb procihűtővel...
[ Szerkesztve ]
-
fpeter84
senior tag
válasz
GoTReX #67245 üzenetére
Lévén hogy a kép már ki van számolva, így csak a ramdac/digitális transceiver-nek kell kiolvasnia a memóriából és a kimenetre küldenie, így 1920x1080 felbontás, 32 bit 60Hz összeszorozva ~475MB/sec-re jön ki, ami már a sokéves alsókategóriás videókártyák memória sávszélességének is alig pár %-a, egy mai középkategóriásnak meg már csak az ezreléke. Picit árnyalhatja a dolgot ha utólagos színkorrekciót, skálázást végez még rajta a rendszer...
Egyébként tudom javasolni a DisplayChanger nevű programot, amivel ha picit megismerkedsz akkor létre tudsz hozni tetszőleges parancsikonokat az asztalodon amivel 1-1 kattintással tudsz váltogatni a két kimenet / kiterjesztett asztal stb módok között, így nem fog feleselegesen világítani az asztalon a monitor amíg a tv-n játszol / filmezel...
---------------------
Esetleg erre a kérdésemre nem tudja valaki a választ?
-
fpeter84
senior tag
a sokszoros toldást én is kerülném - késedelmet nem okoz, csak potenciális jelveszteséget - hivatalosan bő 10 méter a hivatalos max hossza, a gyakrolatban még a 15m-es kábelekkel sem szokott gond lennni... sőt ilyen adapterpáron átlagos minőségű UTP kábellel próbálva nekem még a 30m-en is átment a 720p kép, az 1080p már zizis volt...
10m-en bármelyik legolcsóbb HDMI kábel jó lesz neked, akár a 2e Ft alatti árgép találatosok is - különbség max a puhaságában, kezelhetőségében és tartósságában lesz a drágábbakkal szemben - kérdés hogy 1x leteszed és örökre ott marad, vagy gyakran fogod e mozgatni, dugdosni...
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok!
Ahhoz hogy egy evga gtx 1060 DP kimeneteire is tudjak HDMI/DVI megjelenítőket dugni, ahhoz valami speciálisabb drágább aktív konverter kell, vagy egy ilyen filléres adapterkábel is elég? Feltételezem ebben nincsen semmi, hasolnó lehet a bele mint egy DVI>HDMI adapternek, csak átkötés. Át tud váltani a GPU HDMI módba a DP porton is, vagy ezek az adapterek csak speciális konkrét eszközökön használhatóak és nekem valami külső tápos aktív konverterre lenne már szükségem?