Hirdetés
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
hellboy0415 #69398 üzenetére
Alapon 1080p-ben talán gtx 1060. Single játékokhoz jó, ha húzva van, akkor akár multikhoz is elég lehet. Esetleg húzva 1440p-ben akár gtx 1070-et is lehet mellé tenni, vagy nagyobb felbontásban. Persze ezeknek a kártyáknak azért nem fogja kinyomni a szemét, bár sp-hez szerintem simán jó.
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy i5 3570k Nvidia oldalon melyik kártyát tudja 100%-on kihajtani a 10xx sorozatból?
-
Csupingo
veterán
válasz
Barbarics #69395 üzenetére
Talán van valami sorrend a vga-nál, hogy melyik kimenet az elsődleges. Átalakító nélkül használod? Nekem az új kártya az elején csak hdmi-n adott képet biosban (a tv-t kötöttem rá), a dvi-s monitoron nem akart. Szerintem azt próbáld meg, hogy csak a hdmi-re kötsz kijelzőt és többször ki-be kapcsolod a gépet, 1-2 -szer akár teljesen áramtalanítsd is. Rá kéne jönnie, hogy arra a kimenetre adjon jelet, amin az egy szem kijelző van.
-
Barbarics
tag
-
heavygrip
senior tag
válasz
Csupingo #69389 üzenetére
Igen bevan kapcsolva a hardveres gyorsitás. Minden böngészőben ezt csinálja.
Most voltam a biosban, míg keresgéltem merre lehet az opció amivel disabledre állítom(egyébként nem találtam) addig folyamatosan ment fel a fordulat. 3900 nál kezdődött és mikor kiléptem, kb 5 perc alatt felment 4550 re... Ez mitől lehet? 52 fok nál viszont nem ment fentebb. Most vissza állt 3970 es fordulatra. -
Csupingo
veterán
válasz
heavygrip #69386 üzenetére
A biosban. Nem valami színes-szagos oldal terheli a chrome-ban 9%-ra? Az nem is olyan kevés, attól azért melegedhet. Ha csak valami egyszerű oldalt nézel, akkor is ennyire használja a cpu-t? Esetleg próbálkozz más böngészökkel is (pl. firefox), talán valamelyik nem izzasztja ennyire a processzort.
-
heavygrip
senior tag
válasz
Csupingo #69385 üzenetére
Szia,köszönöm a választ.Meg hogy utánna néztél.
Most pl a chrom 9% meg a taskeng.exe 1% illetve néha a dwm.exe1% meg monitor.exe1% . Ha ezekre gondoltál,de ha leviszem tálcára,akkor 1-2%. Egyébként igen,eddig is így volt,csak nem pörgött fel ennyire, hol lehet disabled-re tenni? -
Csupingo
veterán
válasz
heavygrip #69384 üzenetére
Ezt írják az alaplapodnál: Integrated Graphics
Enables or disables the onboard graphics function.
Auto The BIOS will automatically enable or disable the onboard graphics depending on
the graphics card being installed. (Default)
Disabled Disables the onboard graphics.
Force Always activates the onboard graphics, whether or not a PCI Express card is
installed.Elvileg auto-n is le kéne kapcsolnia, ha jól értem, de biztos ami biztos alapon teheted disabled-re. A feladatkezelő mit ír, mi használja 12%-ban a processzort? Eddig is így volt? Alap esetben pl. win asztal esetén nem kéne jobban melegednie. Játék esetén már el tudom képzelni, hogy több adattal kell szolgálnia a vga-nak, azért melegszik jobban.
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok,vettem nemrég egy gtx 1050 ti-t, egy a10 7870k mellé.
Na most, valamit maunálisan ki vagy le kell kapcsolni(mármint az igp-t), vagy megteszi automatikusan? Ugyanis mióta benne van, azóta sokkal jobban pörög a cpu venti(gyári), eddig volt kb 3600, terhelésnél 4200, most 4200 jelenleg is, ha meg terhelem van hogy 5200. Gondolom azért mert melegszik, de mitől? 2-12% on megy a cpu,Áram felvétel: 0,9 v alapból, terhelésnél 1.4 v a felvétele.
Összefügg a kettő,vagy pasztázásra érett a cpu? 2,5 éves a gép, a hőfok biosba 50 fok, hwinfónál is annyi. Nem értem mi lehet a bajelőre is köszönöm
-
varmi2
nagyúr
válasz
csi24biga #69381 üzenetére
Bőven menni fog.
A 80 plusz minősítés a leggyengébb, a minősített tápok között, tehát a falból felvett áram 20%-át elfűti, ezért melegszik. De nem kell e miatt aggódni, így van tervezve.
A cf kérsésedre a válasz: ölhetsz bele pénzt, ez a te dolgod, de semmivel, gyakrolatilag semmivel nem érsz el jobb játékélményt a cf-el. Ezek már nagyon régi kártyák, semmi softweres támogatás nincs cf ügyileg. 1Gb ram, meg mindenre kevés, és nem adódik ösze cf alatt.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz
csi24biga #69374 üzenetére
Amd-nél nem sli-nak hívják, hanem cf-nek. Az a kártya 108W tdp kerettel rendelkezik, tehát elvileg bírnia kellene a másik kártyát is, de azért jó lenne, ha leírnád a tápod konkrét típusát. Melegszik a táp? Az nem gond, így van tervezve, azért van rajta a venti. De tényleg kellene egy táp típus. Mert az hogy 600W táp, nem jelent semmit. 12V ágon mennyi ampert tud leadni, egy vagy röbb ágas a 12V? A főbb komponensek(cpu, vga) csak a 12V ágat használjá, így csak az azon leadható áramból tud gazdálkodni.
Más:
Hidd el semmi értelme az ilyen régi kártyák összekötésének, semmivel nem lesz jobb a játékélmény, főleg 1Gb karikkal.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
csi24biga #69374 üzenetére
Ha felül lett volna a tápod, akkor azt mondtam volna, hogy akár azért is fújhat melegebb levegőt nagyobb terhelésnél, mert a cpu és a vga által keletkezett hőt is átvezeti magán (ha minden igaz, bentről kifelé nyomják a meleget). Mivel alul van, csak arra tudok tippelni, hogy esetleg nem tud elég levegőt beszívni alulról, mert mondjuk közel van a ventilátora a ház lemezéhez. Esetleg a tápos topikba is kérdezz be, hogy mire számíthatsz.
-
csi24biga
csendes újonc
sziasztok -vaanekem egy ijen konfigom- fm2 alaplap és benne fm2 proci a10 5800k és 2 hdd-és vga hd5770 -és 600watt táp 80 plusz broz- ( ocz ) az lenne a kérdésem ha játszok akkor a táp melegszik de ha jol tudom akkor az egész konfig max 300watt-ot eszik hogy lehet hogy a táp melegszik hisz nem szabadna mert csak 50% át használja a tápnak vagyis még a 80+ hatásfokbol vissza van még 30% akkor hogy birna el még egy ijen kártyát sliben- mert tervben van a sli- ja és also tápként használom a gépházban-tudom most jön az a válasz vegyek egy normális kártyát igy nem kell a sli de ha tudja az alaplapom kezelni akkor leteszek rolla igy sli-t szeretnék- várom a megoldásra a választ- vagy cseréljem a tápt-erösebb re vagy birifogja-
-
Zsetko
tag
Hát normális táppal csíkoz a kártya. Szóval az a kérdés,hogy csíkozhat azért mert többször is megpróbáltál ezzel a táppal bekapcsolni a gépet?
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok,vettem nemrég egy gtx 1050 ti-t, egy a10 7870k mellé.
Na most, valamit maunálisan ki vagy le kell kapcsolni(mármint az igp-t), vagy megteszi automatikusan? Ugyanis mióta benne van, azóta sokkal jobban pörög a cpu venti(gyári), eddig volt kb 3600, terhelésnél 4200, most 4200 jelenleg is, ha meg terhelem van hogy 5200. Gondolom azért mert melegszik, de mitől? 2-12% on megy a cpu,Áram felvétel: 0,9 v alapból, terhelésnél 1.4 v a felvétele.
Összefügg a kettő,vagy pasztázásra érett a cpu? 2,5 éves a gép, a hőfok biosba 50 fok, hwinfónál is annyi. Nem értem mi lehet a bajelőre is köszönöm
-
Zsetko
tag
Proci: i3 6320,táp: Njoy titan 500w, A kártya pedig 2x6 pines zotac ref.
[ Szerkesztve ]
-
Zsetko
tag
Helóka.
Kérdésem elsősorban a veteránokhoz vagy a régebbi tagokhoz szólna.
Adott egy Gtx 970 és egy táp ami 16 ampert ad le 12v szálon.
A 970 elkezdett csíkozni. Lehet az,hogy attól csíkoz,mert erről a tápról próbálták meg elindítani(persze sikertelenül) többször is?
-
csemiubi
tag
Sziasztok!
ASUS PRIME A320M-K alaplapon egy DELL SE2717H / Win 10 Home alatt HDMI/75hz csatlakozás esetén a következő hibát írja boot során:
The current input timing is not supported by the monitor display. Please change your input timing to 1920x1080@60hz or any other monitor listed timing as per the monitor specifications.
Ha 60hz-re állítom, akkor is ugyanez. Nincs boot menü/bios opció (del/f2) ez meg se jelenik, de ezután megy a windows rendesen. Vga csatlakozásnál nincs probléma, de szeretném HDMI-vel használni. Régi gépemen is kipróbáltam a monitort ott nem jelentkezik ilyen probléma hdmi esetén (ott nincs 75 hz), ebből gondolom hogy nem kábelhiba. Próbáltam 2.0b kábelt, most fogok egy 1.4-est. Tud valaki segíteni? -
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy elromlott az egyik gépben a videokártya, és most keresek olcsón egyet, alapvető dolgokhoz kell, nem játékra.
Az alábbiakat nézegettem.AMD Radeon R5 340X 2GB DDR3, új - 8k
ASUS GeForce GT 710 2GB új - 9k
Asus GT 630 DDR3 2GB - 10kVálaszaitokat előre is köszönöm!
-
Csupingo
veterán
válasz
bolygo85 #69361 üzenetére
Tippre azt mondanám, hogy a mostani izmosabb játékok mennének közepes beállítás környékén 40-50 fps-sel, 1 év múlva talán csak 30-40-nel. Ha ekkora kompromisszum belefér, vagy inkább régebbi játékokkal játszanál, esetleg kicsit húzol a kártyán, akkor ezek az értékek, vagy ez az időszak kicsit nyújtható, de sajnos nagy csodát már nem kell várni. Vannak izmosabb kártyával foglalkozó topikok, kimondottan talán titan is, érdemes azokba is bekérdezni, hogy mire lehet számítani.
-
bolygo85
tag
Sziasztok
Monitort vásárlás előtt állok, olyan kérdésem lenne EVGA GeForce GTX TITAN BLACK Superclocked 6GB mellé érdemes lenne WQHD monitort venni vagy maradjak inkább a Full HD felbontásnál?
Elsősorban játékra és videónézésre használom.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus G751JY laptopom és egy dell u2713h monitorom.
A laptopon:
HDMI és mini displayport kimenet van,
a monitoron :
1 Dual Link DVI (Digital Visual Interface) csatlakozóaljzat (DVI-D) HDCP technológiával
1 DisplayPort 1.2 (DP)
1 Mini DisplayPort 1.2 (mDP)
1 nagy felbontású multimédiás interfész (High Definition Multimedia Interface, HDMI)milyen kábel vásárlása lenne a legjobb az összekötésükre?
köszönöm
-
-
morfondőr
addikt
válasz
rhidenor75 #69345 üzenetére
Ezt a képernyőt keresd: [link]
Gondolom nem játékra kell a kártya, így kipróbálhatod a silent módot is, de elvileg terheletlenül nem kellene üvöltenie, bár konkrétan nem ismerem ezt a kártyát. Elképzelhető, hogy hibás, garira kérdezz rá! -
rhidenor75
csendes tag
válasz
morfondőr #69344 üzenetére
Köszi a válaszodat!
A kép, amiről beszéltem: [link]Én is azt szeretném, ha a driver maga szabályozná a ventillátor fordulatát, de sajnos nem teszi, folyamatosan ordít a venti, 35-40 fokoks GPU hőmérséklet mellett.
A boltban egy passzív hűtésesre cserélnék, de szerintem az nem fog belemenni, mivel SFF a ház és közel a táp.
-
morfondőr
addikt
válasz
rhidenor75 #69343 üzenetére
Először is ne a mellékelt CD-ről telepíts drivert, hanem innen! A CD-n rendszerint jó régiek vannak. Az normális, hogy bekapcsoláskor 1-2 mp-re felpörög a venti, de utána nem kellene, hogy süvítsen terhelés nélkül. GPU Tweak-ben biztos lehet szabályozni a ventit, de egy ilyen kis légkavaró és hűtőbordánál én rábíznám ezt a kártyára, a GPU speed-et nem tudom értelmezni, szerintem azt nézd meg még egyszer vagy küldj képernyőmentést, mert vagy clock speed vagy fan speed, ilyesmi lehet, gpu speed-el még nem találkoztam.
-
rhidenor75
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon vásároltam a Dell Optiplex 9020 SFF asztali gépembe (Intel Core i5 4460, Windows 10 pro 64 bit) egy Asus GT730-2GD5-BRK ([link]) kártyát. Már a behelyezés utáni első bekapcsoláskor gyanús lett a dolog, mivel a kártya ventillátora folyamatosan 100%-on ment a bekapcsoló gomb megnyomását követően, tehát még a Windows betöltődése előtt is.
Feltelepítettem hozzá a gyárilag biztosított CD-ről a drivert és a GPU Tweak II alkalmazást.
A GPU Tweak II megnyitásakor észrevettem, hogy a GPU speed 95-100% között mozog úgy, hogy a frissen telepített Windowson semmilyen tevékenység nem folyt, csak az alap rendszer ment. A GPU hőmérséklete 35-40 fok volt.
Másik érdekesség, hogy a GPU Tweak II-ban nem találtam a ventillátor szabályozására vonatkozó beállításokat sem.Kérdéseim a következők:
1. mi lehet az oka a folyamatos 100% közeli GPU speed értéknek? Vagy ez csak azt mutatja, hogy a GPU a normális (nem felhúzott) órajelén megy?
2. létezhet olyan, hogy egy VGA-nak nem lehet szabályozni a ventillátor fordulatszámát a saját driverével/szoftverével?
3. normális dolog, hogy a gép indításakor is már 100%-on megy a ventillátor?
Válaszaitokat, hozzászólásaitokat előre is köszönöm!
-
Üdv!
Az lehet HDMI kábel hiba, ha a tévé és a videokártya közötti kapcsolat véletlenszerű időközönként (10 perc - 1 nap/alkalom) egy-egy pillanatra eldobja a kapcsolatot (3 méteres nem tudom milyen márkájú)? Ilyenkor ugye villan egyet az egész, majd megy minden tovább, csak roppant idegesítő, mert mindkét képernyőt érinti és megzavarja a videolejátszást stb. Párszor előfordult amúgy az is, hogy hosszabb időre eltűnt a kapcsolat.
A tévé egy ultraolcsó "Skyworth" csodaa videokártya pedig egy GTX1050Ti a legfrissebb driverrel (régebbivel is csinálta már, csak nem volt annyira használatban másodlagos képernyőként a tévé, hogy érdekeljen a megoldás) Win10 Pro rendszerrel.
[ Szerkesztve ]
-
Becksman
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne , hogy r4es és R5 videokártya van egy adott laptopba. Hogyan lehetne azt megoldani hogy az r5ot használja a játék? Amd control panelbe teljesítmény módba van , de a játék az R4et írja a beállításokba.
A laptop: Lenovo G50-45Előre is köszönöm a választ:
Becksman[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
pckownz #69336 üzenetére
Egy időben használtam filmnézéshez az igp-t. Konkrétan nem figyeltem, hogy mennyire melegszik jobban, de szerintem nem lehet vészes, mert nekem nincs rajt a gép oldala és csak a gyári intel hűtő van, ezért észre szoktam venni, ha vadabbul teker. Mikor játszottam vele, akkor azért jobban melegedett, ha minden igaz. Ha összehoztad, akkor megírhatnád hogy konkrétan mit tapasztaltál, mert én jó pár éve nézegettem és már nem emlékszem, valamint kicsit kiváncsivá is tettél.
Nálad talán ez az: system agent configuration - graphics configuration - CPU Graphics Multi-Monitor (enabled)
[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
válasz
Csupingo #69330 üzenetére
Áttettem arra a felbontásra és jó szépen illeszkedik.
Tuti,h az igp-ben nagyobban használtam le is lógótt a kijelzőről a kép. És ott sokkal könnyebben tudtam igazítani is az asztalt. Hdmi 2.0b kimenet ez és a kábel is.
De megnézem jobban az GPU beállításait hátha ott van vmi anomália.
-
Barbarics
tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy Asus strix rx470-et. Van egy olyan problémám vele, hogy bootolasnal nem ad a hdmi-n képet.
Dvi-on gond nélkül megy a kép végig, hdmi-n viszont no signalt dob a monitor amíg a Windows be nem tölt.
A történethez hozzá tartozik hogy egy Gigabyte ab350m gaming 3 alaplapom van. Amit először egy R9 380x-el használtam gond nélkül, igaz azt meg egy másik monitorral. Ekkor egy ryzen 3 1200-t használtam mellé. Ezek után eladtam a vgat és váltottam egy ryzen 3 2200g re. Eközben vettem új monitort is illetve volt egy bios frissítés, hogy működjön az apu. Tökéletesen ment minden amíg nem vettem az rx 470-et. Már ekkor is csak a Windowson keresztül adott csak képet a hdmin de gondoltam csak az apu zavar be így vettem újra egy ryzen 3 1200-t. De ugyan ez a probléma áll fenn. Pedig a BIOS is frissítettem mind a lapon mind a vgan(Windowst is újra raktam) . Valakinek van valami ötlete miért csinálja ezt?Elore is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
-
Csupingo
veterán
-
Elcan
tag
Sziasztok!
Mi lehet a baj, ha folyamatosan összeomlik az AMD driver majd sikeresen helyreáll. Már legalább 5 különböző driverrel kipróbáltam, szabályosan leszedve az előzőeket. Mindegyikkel ezt produkálja az otthoni gépem. Sima böngészésnél is. Munkahelyi gépben nvidia gt710 és ez is csinálja, csak ritkábban. Pedig melóban aztán semmi játék nincs. Lehet köze a mozilla firefox-hoz ennek? Már csak erre gyanakszom.
-
Csupingo
veterán
válasz
szinimini #69329 üzenetére
Ezt találtam a tv leírásában. használd ezzel a felbontással, akkor talán nem lesznek anomáliák.
Biztos, hogy igp-ven nagyobb felbontáson próbáltad? Dp-vel, vagy hdmi-vel? A hdmi 1.4 csak 24 Hz-et tud, ha minden igaz, lehet, hogy azért engedte igazítani, 60 Hz esetén meg nem? Nézd meg jól a beállításokat mindkét esetben. (Hdmi esetén 8 bit, 10 bit, kimeneti dinamika tartomány teljes, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
válasz
Csupingo #69327 üzenetére
Én kevertem most össze a dolgokat úgy nézz ki
Panasonic tx-58ex780e
4k az a 4096x2160 az UHD pedig 3840x2160.
A tv pedig az UHD felbontást tudja, ezért is lógott le róla akkor.
Akkor se értem,h az alaplapi kimeneten használva a 4k felbontást miért tudtam igazítani a tv-re a gpu-val meg ez nem is megy.
De most egy kicsit össze zavarodtam,h mi van.
Le is fekszek aztán majd holnap jobban utána olvasok ezeknek -
pckownz
őstag
Sziasztok,
Szeretnek hasznalni egy alaplapi (dsub) kimenetet a vga hdmi-je mellett, ez mukodo kepes lehet? (Vagy akar mindkettot alaplaprol)
ASUS H97 PLUS, i7 4790, 1070TI
Olvastam, hogy biosbol kell engedelyezni az igp hasznalatat, ez sokat dobna a processzor homersekleten?
-
-
szinimini
senior tag
Hali,
adott egy gefroce gt 1030 kártya és 4096x2160-as felbontáson a két széle lelóg és nem tudom beállítani, hogy ne tegye
de ha 3840x2160-ra megyek akkor okés.
De ha mind ezt alaplapi kimenetről teszem akkor ott betudom állítani,h illessze a kijelzőhöz.
Mit kellene tennem?
4k uhd tv-ről van szó
Köszi előre is -
98bja
senior tag
Hali.
Geforce GTX1050Ti 4GB kártyához elég egy FSP hexa+ 400w-os táp? i5 társaságában.
Egy online kalkulátor segítségével, minden alkatrész megadásával 314 w-os fogyasztást kaptam, de gondoltam megkérdezem tőletek. -
válasz
atika88 #69319 üzenetére
Hát, ha a HDMI-re való csatlakozás után mindkét kijelző rendben van, akkor lehet, hogy visszaszívom az előbbi HW hiba tippemet.
Bár ha a saját kijelző "néha nagyon picit elvillan", akkor ott még mindig nem 100-as valami. Ha valóban kontakt hiba, akkor az lehet bárhol: akár a képernyő szalagkábelének egy érintkezőjénél (ez akár házilag is orvosolható), akár a VGA chip egyik BGA lábánál (ez viszont kétséges, hogy javítható-e). Esetleg kérdezz rá az Azonnali notebook topic-ban is, hátha nem is VGA hibával állunk szemben.
-
atika88
senior tag
válasz
cinemazealot #69318 üzenetére
Úgy értem, hogy HDMI rádugva: majd abban a pillanatban jó kép jelenik meg a külső kijelezőn és a saját kijelzőjén a notebooknak egyaránt. Annyit vettem még észre, hogy a színek nem hülyülnek meg a saját kijelzőn, csak néha nagyon picit elvillan. De a jelenség ettől függetlenül hihetetlen, hogy azért javulna meg a kép átmenetileg, mert külső kijelzőre kötöttem a gépet?
Egy hardveres kontakt hiba mennyire probléma vajon? Kábel, csati, komplett kijelző szerinted?
-
válasz
atika88 #69317 üzenetére
"...külső kijelzőre kötve nincs hiba!"
Ez alatt azt kell érteni, hogy miután rádugtad a HDMI-t, akkor (1) külső kijelzőn nincs hiba vagy (2) a külső kijelzőtől függetlenül a saját képernyőn szűnik meg a hibajelenség?
BTW, én hardveres (kontakt) hibára tippelek.
[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Adott a következő gépezet: SONY Fit multi-flip 13" FULLHD SVF-13N1UM (SN: SVF13N1C5E) Tablet és Notebook egyben
A következő "csodát" műveli: a kijelző véletlenszerűen pislákol, vagy szimplán be/ki villan gyorsan. Van hogy színesen jelenik meg össze vissza pixelezve a Notin a kép. Ha Tablet módban használom a jelenség még durvább és gyakoribb. Noti módban türhető, csak elpislákol a kijelző és szivárványszínes lesz.
A hibajelenség csúcsa: amint külső dedikált HDMI-re teszem fel a notit legyen bármilyen hiba közben, azonnal megszűnik a hiba és külső kijelzőre kötve nincs hiba! Amint lehúzom a HDMI-kábelt, rögtön kezdi elölről a jelenséget.
A hiba egyesek szerint hardveres mások szerint szoftveres. Én nem jöttem rá konkrétan melyik, nincs több ötletem.
Köszönöm az észrevételeket és a segítséget előre is!
-
Hegyirabló
veterán
-
gigaherz
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne egy MSI R9 270X-es kártyával kapcsolatban. Anno egyik napról a másikra megadta magát, pár perc működés után szürke képenyő, és nem reagált semmire. Gép újraindítás után Windows betöltést követően pár percig működött, de fekete képernyő lett mindig belőle. Itt vettem aprón, 3 év gyártói garival, de mint kiderült refurb volt a kártya, és csak 90 nap gari volt rá..
Most lett időm megint foglalkozni vele. Bootolás után kb. azonnal fekete képernyő lesz. BIOS-ban és safe módban semmi baja, működik több tíz percig. Most húztam újra a Windows-t is hozzá, de semmi különbség. Mi lehet a hibája? Találkoztatok már ilyennel?
Másik kártyával működik a gép, a kártya másik gépbe téve hasonlóan viselkedik.
Konfig:
alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3L
processzor: Core 2 Quad Q9550
ram: Kingmax 4x2GB DDR2 1066MHz KLEE88F-B8MN6 MHIS
ssd: Kingston V300 120GB
táp: Chieftec GPS-400AA-101AKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
DaFunk1511
tag
válasz
cinemazealot #69313 üzenetére
ÓÓÓ köszönöm. Fél órát teszteltem, eddig jó.
Köszönöm, csak valahogy nem jutott eszembe mire keressek angolul.
-
válasz
DaFunk1511 #69312 üzenetére
Talán ez? Illetve egy reddit bejegyzésben is hasonlót olvasok.
-
DaFunk1511
tag
Sziasztok!
Vettem nemrégiben egy Gigabyte GTX 1050 Ti 4gb kártyát, és kimondottan csak egy játéknál megbolondul.
Minden más játék kiválóan fut, de a PUBG-nál elszíneződik minden. Leszedtem minden drivert a DDU-val (guru3d honlapról szedtem), feltettem az nvidia legújabb driverét. Előtte egy MSI R9 270x 2gb Gaming OC-volt.
Valószínű hogy újra kellett volna telepítenem a Windowst? De ha igen, nem áll össze a kép, mert más játéknál semmi hiba.Konfig:
Asus B85M-G
i5 4460
12GB (2x2 GB Kingston DDR3 1333Mhz + 2x 4gb Kingmax DDR3 1333Mhz)
Gigabyte GTX 1050 Ti 4gb
Toshiba 500gb 7200
Thermaltake Berlin 630W[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
válasz
hellboy0415 #69310 üzenetére
-
XuChi
addikt
válasz
hellboy0415 #69308 üzenetére
Az EVGA honlapján, ha beírom, az S/N-tm azt adja ki hogy még 795 nap a garancia rá. Most akkor mi van ??
-
XuChi
addikt
válasz
hellboy0415 #69306 üzenetére
De akkor már az alza sem tudja legarizni ha baj van vele ?
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy az EVGA kártya, ha nem lett beregisztrálva, akkor nem érvényes rá a garancia ? Alza garos még 2 évig, de ha az elöző tulaj nem regisztràlta, akkor buko az evga garija ? Lassan egy éves lesz a kártya!
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Tegnap meg csináltam a gépet újra telepítés stb. Ugye eddig az volt a gond,hogy random nem adott képet. ez megszűnt de most vagy egy új dolog. tegnap este kikapcsoltam a gépet és ma reggel be akartam kapcsolni. A gép szépen indul a bios gyorsan betölt és indul is a win de a bios betöltés után kb 3 másodperc után lakapcsol a gép mintha kihúztam volna a tápot. Ötlet?
-
hellboy0415
aktív tag
-
válasz
Zsöti90 #69301 üzenetére
Most látom, hogy pontatlan voltam, mert Neked nem is HDMI-to-VGA átalakító kell, hanem VGA-to-HDMI.
[ Szerkesztve ]
-
Zsöti90
tag
válasz
cinemazealot #69300 üzenetére
jó oké értem, akkor tudna valaki olyat linkelni, amivel rátudnám dugni a vga csatlakozójú pc-t egy hdmi-s tv-re?
Köszönöm
mert ahogy nézem a sima hdmi to vga kábel pl nem jó hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd