Hirdetés
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_Gaming
csendes újonc
Alaplap: Gigabyte B75m-D3H DUAL BIOS
CPU: Intel i5-3470 3.2 Ghz
RAM: 20 GB DDR3 (2x8 GB kit, 4 GB single)
Táp: Chieftec iARENA 450 W
HDD: WDC 500 Gb
SSD: Kingston SUV400 240 GB
Hangkártya: SB live PCI
OS: Windows 10 Education eredetirégi GPU: Sapphire Radeon HD6570 1 GB DDR3
új GPU: Inno3D GeForce GTX 1050 2 GB DDR5Azt illik közölnöm, hogy az alaplapot 2013-ban vettem újonnan és kezdettől fogva voltak fura dolgok a BIOS-szal, de minimális. Ha nem tudott belépni elsőre vagy fagyott, a 2. próbálkozás megoldotta.
Most viszont vettem bele egy GTX 1050-et. Már a driver telepítése közben elkezdődtek a problémák.
Eleinte csak az SSD-t lőtte le ezzel win összeomlást okozva. Egy ideig kikapcsolt állapotban kellett hagyni a gépet, utána újra látta az SSD-t. Néha ment pár órát így, máskor 2 percet sem. Napokig teszteltem, kiszedegettem dolgokat, aztán vissza, semmi. Win reinstall is volt, bár nem tiszta, mivel az alaplap a BIOS-ba a bootsorrendért már nem engedett be, ezért csak a meglévő windows-ról tudtam telepíteni.
Aztán tegnap végleg összeomlott, nem adott képet sem, egy végtelen boot loop-ba lépett... bekapcsolom, 1 mp után lekapcsol, majd vissza kapcsolja magát. Ha nagy ritkán adott képet, akkor a BIOS-ba akart belépni, fagyás volt a vége.
Ekkor visszatettem a régi kártyát, semmi változás.
Ezután CMOS reset, elem kivesz semmi.A lap dual bios-os, a power gomb nyomvatartós trükkel kb. a 20. próbálkozásra végre összeomlott teljesen a Main BIOS és sikeresen lement a BIOS recovery, felállt a rendszer.
Én itt arra gondoltam, hogy a BIOS volt a probléma és vissza tettem az új kártyát. Na ezt nem kellett volna. Azonnal vissza az egész, sötét kép végtelen boot loop.
Vissza a régi kártya, de ekkor már semmi nem akarta visszahozni...
A végén fogtam és bekapcsolt állapotban rövidre zártam a CMOS reset jumpert, ez azonnal levágta a gépet, gondoltam annyi a lapnak, de nem. Összeomlott a Main BIOS, lement a Recovery a Backup BIOS-ból és azóta megy a gép.
Viszont a kártya játék alatt szépen ment, bár csak egy kb. 1 órás Witcher 2-öt és két HOTS match-et engedett kipróbálni.
Igazából semmiféleképpen nem akarom visszatenni ezt a kártyát, hacsak nem találkozott már valaki ugyanilyen problémával és konkrét megoldást tud rá. Ötlet?