Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boff
senior tag
Sziasztok
Van egy HD3650-es kártyám 512mb/128-bit ddr2-es. A kérdésem annyi lenne, hogy játék közben a textúra villog pár helyen ez mitől lehet vagy mitől van? Rossz a vga? vagy esetleg valami más?
-
mrbig25
őstag
válasz
Findzs #14091 üzenetére
Én is remélem, hogy meg lesz oldva...
Én már végigzongoráztam régi windowson a driver újrarakást, utána friss windowson 12.2 -köztes driver 78x0 kártyákhoz - most 12.3WHQL, a hiba mindig fennállt, végül a hardveres gyorsítás kikapcsolása oldotta meg.Más:
Nekem mindig feléled és sose marad fekete a képernyő, viszont olyan problémám van, hogy ha a monitor elmegy aludni, akkor a VGA ugyan lekapcsolja magát, de kb. 5 másodpercenként 1mp-re bepörgeti a ventit és az órajeleket is felveszi -
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Frissen bemelegedett 7750es kártyához letöltöttem több gpu gadgetet is.Mind megreccsen, egy sem jelez ki sem típust, sem hőmérsékletet, vagy bármi egyebet. Miért van ez? Mert ennyire új konstrukció? Mivel tudnám mérni a dolgokat?
Előre is köszi!
Dodo -
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Kártyát cseréltem a gépben (3870->7770).
Az elején minden rendben volt, a gép felismerte, majd a CD-ről telepítettem a szükséges dolgokat.
Aztán gondoltam megnézem mennyire melegszik a többi alkatrész, mert variáltam kicsi a gépház hűtésen is.
Ekkor jöttek a problémák. Fagyások és egy kékhalál is volt.
Leszedtem a CCC-t, majd az AMD oldaláról leszedtem a legfrissebbet, feltettem, restart.
És ugyanúgy nem jó.Illetve időnként ugrik egyet a kép is simán csak böngészőt használva.
Ötlet? -
ed019
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem van hogy VGA Hűtőt szeretnék cserélni 2pin-es a csatlakozója, lehet egy kis sufni tuningal 4pin-es csatis hűtést rakni rá?
Kicsit láma kérdés de nem tudom sajnos a választ, olyat csináltam már hogy 3csatist raktam rá ugyancsak a 2csatis csatlakozásra.
Köszönöm!
-
agressiv
addikt
válasz
sultansmith #14078 üzenetére
Az AMD kártyái laggolnak mint a barom, van játék, amiben külön beállítás van az AMD lagg ellen.
-
Socket A
aktív tag
nem tudja valaki hogy miért pörög 44948484 fordulaton ez a szájbak*rt VGA?
sapphire hd6950 és a 12.3as catalyst van rajta -
törölt tag
válasz
8800 ultra azért jóval komolyabb teljesítmény mint az 5750. ne vegyük egy kalap alá,még akkor se,ha régebbi. de szerintem se éri meg elcserélni egy jóval régebbi kártyára,hiába a plusz teljesítmény. Inkább számíttasd ezt(5750) be egy jobba.Mert abba viszont igaza van a másik hozzászólónak,hogy most már várható az "elhalálozásuk"
-
ZetorGumi
addikt
válasz
attól, hogy VTX a subvendor, nem változtat semmit.
Ott lehetséges, hogy valami drivergond volt, vagy más. -
válasz
sultansmith #14076 üzenetére
Szia!
Nehogy elcseréld! Nagyon rosszul járnál. A 8800 ultra amúgy sem egy mai kari, mostanság egyre több adja meg magát.mod: Fogyasztás, tartósság, DX11, mind az 5750 mellett szólnak. Teljesítményben nagyjából egy kategória a kettő.
-
sultansmith
senior tag
Hai!
Jelenleg van nekem egy VTX 5750 1gb, de felajánlottak egy 8800 Ultra-t, 768-at.
Szőrén szőrbe menne a dolog. Jól járnék? Mennyi a különbség a két kari között? -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy AMD FirePro M5950. A kérdés az volna, hogy fogyasztás és teljesítmény szempontjából tudok-e belőle integrált VGA-hoz közeli állapotot csinálni. Meddig tudom alulfeszelni és ezt, hogyan?
-
Repsol600
addikt
Sziasztok.
Sapphire 5850 Vapor-X kártyája van itt valakinek? Arra lennék kíváncsi h. mennyi a hőfoka alapban mondjuk netezésnél és "keményebb" játék alatt? -
don.racz
csendes tag
Sziasztok!
A probléma a következő:
Tegnap haver elhozta a számítógépét mert szaggatott nálla minden féle játék és hardware cserélgetéssel kiakartuk deríteni hogy mi a gond. Mikor az ő VGA-ját beletettük a gépembe kérte a frissebb drivert. Feltelepítettük mőködött tökéletesen. Visszatettem a saját VGA-mat és arra kaptam fel a fejem, hogy mikor az ablakot leteszem felteszem szaggat az Aero... Na mondom akkor szedek új drivert ehhez a régi kis karihoz (nVIDIA 8400 GS). Ugyan azt a drivert ajánlotta mint az övéhez (nVIDIA 9600GT). Felraktam ugyan úgy szaggat az Aero. Na akkor leszedtem driver cleanert. Tisztítottam majd felraktam a drivert újra, ezt így folytattam 4 különböző verziószámú driverrel, de egyikkel sem jó. Ma újra telepítettem a Windows 7-et 64bitesen is próbáltam 32bitesen is de nem jó továbbra sem. Most már az Aero nem szaggat, de élményindex régebben a VGA-ra 3,5 volt most meg 2. Ez meg is látszik mikor indítanám a jó öreg WoW-ot.Remélem hogy tudtok segíteni. Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Bandita94
tag
válasz
KissLucifer #14067 üzenetére
Nyugodtan vedd meg a kinézett VGA-k egyikét! Működnie kell!
Szerintem nem kell a + tápcsatis! -
törölt tag
válasz
KissLucifer #14067 üzenetére
Szia! Az nem gáz,annyira,hogy pci-e 1.x vissza veszi magát arra a szintre. Viszont az emlitett vga-nál jobbat egydologmiatt nem ajánlok,mert ahogy elnézem még nem 2 magos a gép. viszont cpu limitbe fogsz botlani. nem fogja tudni jobban kihajtani a vga-t a gép. ha kétmagos procid van esetleg. akkor,úgy van értelme komolyabb vga-t venni bele,mert kifogja tudni hajtani a vga-t. de az nem rossz ötlet,hogy külön tápcsatis vga-t vegyél,mert ugyan az alaplapról is megkapja a feszt,de a plusz nem árt neki.
-
KissLucifer
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni. Tervezek venni egy VGA-t a gépembe. Dell GX620.
Ha jól tudom az alaplap PCI-e 1.0-ás (nem tudom, everest, alaplap típusára GX620-at ír). Az összes kinézett VGA meg 2.0 vagy 2,1.
Próbáltam sok helyen (google) rákeresni különbségekre, de konkrét számokat csak átviteli sebességről írnak, fogyasztást csak megemlítik, hogy 2.x-ás többet képes adni VGA-nak.
Valahol olvastam, hogy a 2.x 75W-ot képes átadni.
A kinézett VGA-k (4670,5670,6670) elindulnának ebben a gépben? Ezekre 60-70W max fogyasztást írnak. Vagy vegyek kicsit erősebb, de már tápcsatlakozóval ellátott VGA-t, aminek kb. 100W körüli fogyasztása van, mert így alapból kapja csatlakozón keresztül a 75W-ot?Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.
-
Lmh
őstag
De általában azért nem laptopon játszanak az emberek, meg amiket én olvasok, mind asztali gépekre vonatkozik. Mégis mindenhol 4 giga ramot ajánlanak...
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Jelenleg 3*1giga 800-as Kingmax RAM van a gépemben. Ha veszek egy HD6850 VGA-t annak ugyebár 1 giga memóriája van. Jelenleg win7 32 bitem van - ami Ha jól tudom - max 4 giga ramot tud kezelni. R-go totál felesleges még 1 giga ramot rakni a gépembe, igaz?
-
sultansmith
senior tag
Üdv!
Nem tudom volt-e már valakinek ilyen baja, de megkérdezem, hátha...
A gépem kifagy, elsötétül a képernyő, hang beakad, csak újraindítás segít, eseménynaplóban pedig csak egy jegyzés, hogy bizonyos események kihagyásra kerültek, stb...
A jelenség csak játék közben jön elő, random időközönként. Van, hogy 5-6 órát bf3-azom, és semmi, aztán 10 perc dota2 és vége van. Egyedül counter-strike: source-ban nem jelentkezik a probléma valamiért, az összes többi játékot már elküldtem melegebb éghajlatra.
A konfig amiről beszélünk:
Gigabyte ma78gm-s2h 1.1
AMD 565 BE alap órajelen
VTX3D 5750 1gb gddr5 alap órajelen
4gb ddr2 800 kingston & kingmax
HKC USP 3430 430W
Maga a tünet már igen régóta megvan, kb fél éve. Oprendszer reinstall sem segít, ati driverből mindig a legfrisebb volt fent. Win7 64 bitet használok, a játékok jogtiszták. -
boby13friend
csendes tag
ha mindehol zöld akárhol is vagy sajátgép, vezérlőpult akkor az monitor kábel cserére szorul
-
Boogie33
senior tag
Hali. Lehet hogy nem ide tartozik ( Sőt ) De nem tudjátok mitől lehet hogy zöld képernyős a YouTube ? Hang az van.
-
boby13friend
csendes tag
-
Boogie33
senior tag
Hali. Az lenne a kérdésem hogy elképzelhető hogy a VGA-m cserés lesz akkor melyiket válasszam helyette, Most Giga 5770 SOC.
Helyette :1:Sapphire 6790
2:----II---- 6770 Vapor X
3:----II---- 7770 1Ghz Edition
4:Asus 6850 DCU
5:MSI 6850 -
Bandita94
tag
válasz
szupitijs #14047 üzenetére
Catalyst Control panel-ben, monitor felbontásnál meg kéne lennie!
A TV-d felbontása gondolom 1360x768?
Ha nem hozza ezt a beállítást, akkor nem lesz tökéletes!Haverom leszedte Win7 frissítéskor a megfelelő drivert az LG tv-hez, ő így oldotta meg! (GTX460-al) Neki sem ment elsőre tökéletesen!( Majd megkérdezem tőle! )
Nekem az 5670 nem ismerte fel megfelelően a TV-m felbontását HDMI-vel, de sajna másik kábellel nem próbáltam! -
Bandita94
tag
válasz
szupitijs #14043 üzenetére
Egy próbát mindenképpen megér! Persze ha van hozzá kábeled!
A TV maximális felbontására állítod, annál jobb képet úgysem tudsz csinálni!
Samsung TV-m van nekem is HD ready és nagyon szép képet ad, főleg divx-es filmeket szoktam rajta nézni, mert sokkal szebb, mint a 22"-os 1680x1050-es monitoron!
Próbáltam HD filmekkel is, de 2-3m-ről nem volt nagy különbség. -
agressiv
addikt
-
Bandita94
tag
válasz
szupitijs #14037 üzenetére
Szia!
Én 5670 el kötöttem össze a Samsung TV-met, HDMI kábellel, de nem találtam olyan beállítást, amire azt mondtam volna, hogy most jó!
Sima VGA kábellel nem volt ilyen problémám előtte, de nem is az 5670-et használtam!
Nálam 5670-nek nem sok felbontás tetszett, nem is volt meg sokáig! -
szupitijs
csendes tag
hi
Tegnap vettem egy Gigabyte HD6670es vga kártyát ami hdmi kábellel van rákötve egy samsung hd ready tvre.Az lenne a gondom hogy kicsit mintha homályos lenne a kép control centerben hdtv támogatást beállítottam a felbontást ami jó,legújabb driver van fent + directx11.Valami olyasmi kellene mint a régi samsung monitorom az autosync gomb ami bekalibrálta a monitort és kitisztult minden.Előre is köszönök minden segítséget ! -
CocooN-z
őstag
válasz
boby13friend #14034 üzenetére
Persze, de sok tartalék van ebben a GCN-ben, nagyon sok új feature-rel rendelkezik, mint utólag kiderült nem csak a photoshop lenne csak ami ki tudná használni a GPU teljesítményét (videó szerkesztők progik is)
-
fagylalt
senior tag
Akkor egy jobb passzívat tudnál ajánlani 5k-ért? Mert az a 70-80 fok már majd nem gyulladási hőmérséklet.
A gyári nem csak, hogy zúg, de 65 fok alapjáraton, míg terhelés alatt 72-ig is fölmegy (egyszerű game). A java csak most jön: Furmark 1280x1024-ben a tesz alatt (100%-osan ment a gyári venti) elérte a 100 fokot!Nekem is az AGP-s verziója van.
-
CocooN-z
őstag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy Photoshop (mindig az aktuális) -ra
HD6850 vagy pedig HD7750/70 ?Egyik erősebb, de kevesebb feature-rel, magasabb fogyasztással, az újak meg hát mégiscsak a GCN-re épülnek.
Játék nuku, ügyfél kérése, tudom, hogy még talán sok is
)
válaszotokat előre köszönöm, már alakul mi is lesz, csak kíváncsi vagyok más véleményére.
-
-
boby13friend
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS X54H-YSO120V laposom és ujraraktam rajta a win7-et mert ami rajta volt már gyári hibás volt (explorer.exe folyamat, néha intézőnél lévő másoláskor és egyebekkor leállt)
és ujraraktam minden drivert csak a Catalyst hiányzik de nem látja a hardvert.Eszközkezelő:
http://www.4shared.com/photo/EVUNzprI/Nvtelen.htmlPróbáltam már az asus honlapján lévő vga drivert felrakni, de az se látta a hardvert.
Catalyst driver reakció:
http://www.4shared.com/photo/D5Z4gGLT/1_online.htmlAsus által ajánlott vga driver:
http://www.4shared.com/photo/k5QzXTDi/2_online.htmlPróbáltam hardver frissítési keresést: Semmi változás
Próbáltam kézi driver telepítést eszközkezelőn keresztül: Semmi változásMit tegyek?
Előre is köszi.
Üdv.: BOBY -
Heffi
őstag
válasz
#80875784 #14020 üzenetére
Lehet hogy így van, csak tudod az a furcsa, hogy az adatlapomon lévő gamernek mondható gép fogyasztását sem tudtam 300w fölé tornászni tuning mellett sem, ezért kétségekkel fogadom a gyártók ajánlásait. Volt egyszer egy teszt a Ph-n, hogy mire elég a 400w, ebből a cikkből indultam ki, hogy egy minőségi kissebb w-ú táp is elég kell hogy legyen.
Amúgy valóban megcseréltem, így most az i7 mellet dolgozik a 460-s, a Sapphire meg a Sapphire-val.
-
törölt tag
-
Heffi
őstag
Üdv!
Létezik az, hogy a Sapphire nem komálja az Nvidiát?
Kérdésemet a következők miatt írtam ide:
A közelmúltban építettem egy HTPCszerűséget filmezésre meg netezésre, de a gonosztevőímnek már nem elég itthon egy játszósgép, ezért ebbe is került egy dedikált VGA. A konfig: Sapphire pure platinum alaplap, G620 proci, és egy sfx350w-s táp.
Vettem egy EVGA GTX 460-s kártyát ehhez a géphez, de egyik kimeneten sem ad ki jelet. Viszont a másik gépem Sapprire 5870-e vígan muzsikál ugyanezen beállítások mellett.
Annyira kevés lenne a táp- amit kétlek -, hogy be sem indul az Nvidiiás kártya? Vagy mitől lehet ez az összeférhetetlenség?
-
törölt tag
válasz
energy4ever #14015 üzenetére
Próbáld meg frissiteni a directx-et a web-es alól. az leszed inden új komponenst. hátha?!
-
energy4ever
addikt
Sziasztok!
Remélem hogy jó helyre teszem fel a kérdésemet!
Adott egy Clevo laptop, benne egy ATI Mobility radeon x700-as VGA kártyával, több helyen olvastam hogy támogatja a Pixel Shadert(2.0 - 5.0), de nem akarja vinni a játékokat, Silent hill 5 kilép Pixel Shader 2.0 problémával, Silent Hill 4 kilép Pixel Shader problémával(ez pedíg egy elégé régi játék, minden a gépben dupla akkora mint a játék követelménye), Resident Evil 5 kilép pixel Shader 2.0 problémával szintén.
A VGA-nak fent van normálisan a drivere, több játékot is visz pl GTA SA, Resident Evil 4,stb.
Mit tudok vele csinálni hogy vigye az említett játékokat?
A válaszokat előre is köszönöm! -
-
pokroc
tag
Üdv.
Integrállt vga-t össze lehet kötni apu-s vga-val? -
Boogie33
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest