-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Kisebb piackutatást szeretnék végezni,Nvidia közép és alsókategóriás kártyát fogok vásárolni,azonban az árakkal nemigen vagyok kibékülve.Lesz a jövőben egy esetleges videókártya árcsökkentés,várható ilyen esemény Nvidia fronton? -
stickles
tag
Sziasztok
Lenne egy nagy problémám , adott egy Vtx3d 6750 1gb gdb5 , amit egy 450W-os Chieftec táppal használok , és játék közben gondol 1et és kifagy a gép , valamikor elcsíkozódik 1 másodpercre és reset gombbal tudom életre kelteni , de valamikor a numlock nyomogatásával , újra lehet játszani annak ellenére h a kép elmegy , de ilyenkor a hang nem . és nagyon idegesítő , a gagyi játékoknál vagy a legújabbaknál , random szerűen jön elő . Kivétel 1 game-t , (rengar)nak hívják a karit , online mmo a game és ha én nyomom vele, vagy más nyomja egy fight során akkor is elszáll a gépem , valami ötletetek van esetleg ? nagyon örülnék ha sikerülne fényt deríteni a hibára -
feltamadas
tag
Szép napot
milyen videókártyát ajlotok a régi helyett, ami nem sokat fogyaszt
30000 keret én a Radeon HD 7770 gondoltamezeket használnám
Crysis2 és a Crysis3 szeretném játszani milyen felbontást bírna el a lenlegi config.a gépem
processzor E6750
(4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB)
Alaplap neve Gigabyte GA-G41MT-S2P (1 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3
Kingmax 2 x 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
Videokártya ATI Radeon HD 4830 Series (512 MB)
Lemezes meghajtó WDC WD5001AALS-00J7B1 ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) 32MB
Táp corsair power 400w 80PLUSmonitort most vesz full hd led amire gondolok
-
Sziasztok!
67770-hez mi a legjobb driver? Gondolom az újabbakat felesleges feltenni hozzá.
-
Raki
aktív tag
válasz
BomiBoogie #26092 üzenetére
THX a gyors választ, és szerinted mi számít enyhe tuningnak, olyan 10%-os túlhúzás? Illetve ha 1x-2x elszáll a gép gom nem olyan nagy baj, reset és kész.
-
janszi89
csendes tag
Sziasztok!
Némi képmegjelenítési problémát szeretnék megvitatni veletek. Van egy Asus EAH6670 /DIS/1GD5 D videókártyám, ami egy 32" Sony LCD TV-re van kötve. Mivel mindkét eszközön van HDMI csatlakozó, gondoltam egy HDMI - HDMI kébellel kötöm össze. Helyből működött is, a kép és a hang is átvihető egyszerre, de pici idő után a kép átvált UV lila és UV zöld színekbe, valami ronda-világos képre. Néha ez visszaáll, de a legtöbb esetben így is marad. Sima D-Sub (VGA) kábellel tökéletes .Esetleg csak valami beállítás szükségeltetik? Még vadi új és garanciális, ha baja van inkább visszaviszem még most. De ugyanígy jártam az előző kártyámmal ami egy 4850es volt, csak garanciába ráfizetéssel kaptam helyette ezt a kártyát. Xboxal tökéletesen működik a tv. Két hdmi kábellel is próbáltam, mind a kettővel produkálta a hibát ugyanúgy, xboxra is rádugtam mind a két kábelt és ott pedig egyiknél sem
Van ötletetek milyen irányban kellene keresnem a hibát?
Köszi. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Húzd a "core" órajelet, aztán a "memóriát", a 7850/70-es topik tele van eredményekkel, de neked kell megtalálni a kártyád határait. A feszt majd akkor érdemes nézegetni, ha már alapon eljutottál a csúcsra és még nem elég.
-
Aullah
tag
válasz
BomiBoogie #26088 üzenetére
Oké, majd megnézem.
-
Raki
aktív tag
Hali all!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy szeretném egy kcsit húzni a VGA-t, de nem akarom hogy elszálljon vmi.
Kérdésem a következő:
A Sapphire Trixx nevű progit használom, és nem teljesen értek 2 csúszkát, egyik a VDDC nevű, ez gom vmi feszültség mV-ban, a másik ami full kérdőjel az a Board Power Li nevű, ami plusszba és mínuszba is mehet.
PLS aki tudja mik ezek a beállítások írja le nekem részletesen, mert nem akarok csak így kontárkodni... -
janszi89
csendes tag
Sziasztok!
Némi képmegjelenítési problémát szeretnék megvitatni veletek. Van egy Asus EAH6670 /DIS/1GD5 D videókártyám, ami egy 32" Sony LCD TV-re van kötve. Mivel mindkét eszközön van HDMI csatlakozó, gondoltam egy HDMI - HDMI kébellel kötöm össze. Helyből működött is, a kép és a hang is átvihető egyszerre, de pici idő után a kép átvált UV lila és UV zöld színekbe, valami ronda-világos képre. Néha ez visszaáll, de a legtöbb esetben így is marad. Sima D-Sub (VGA) kábellel tökéletes .Esetleg csak valami beállítás szükségeltetik? Még vadi új és garanciális, ha baja van inkább visszaviszem még most. De ugyanígy jártam az előző kártyámmal ami egy 4850es volt, csak garanciába ráfizetéssel kaptam helyette ezt a kártyát. Xboxal tökéletesen működik a tv. Két hdmi kábellel is próbáltam, mind a kettővel produkálta a hibát ugyanúgy, xboxra is rádugtam mind a két kábelt és ott pedig egyiknél sem
Van ötletetek milyen irányban kellene keresnem a hibát?
Köszi. -
Aullah
tag
BomiBoogie:
Ahha, értem.
És mennyi az a hőmérséklet, amin mehet? Csak azért kérdem, mert szeretném, ha halkabb lenne. Speedfanben beállítom, hogy csak félsebességen menjenek (Azt írja, hogy most így 3700RPM), így most 61fok böngészés közben...Most akkor kicsit megnyugtattál.
-
Aullah
tag
Sziasztok. Nagy bajban vagyok, kéne a segítség.
Adott egy netezésre, flash játékokra szánt gép (phenom x4 9650, 5gb ram, msi nf520-c35 alaplap)... eddig volt benne egy ideiglenes 8400GS, de annyira meleg volt, meg olyan hangos volt, hogy inkább vettem egy MSI NX8600GT-t. Elvileg ezzel jobban kéne mennie, de ahogy az előzőnél, ennél is a GPU hőmérséklete 57fok úgy, hogy gyakorlatilag csak be van kapcsolva a gép. Flash közben meg felmegy 63-ra... szerintem ez nem normális és nem tudom mit tegyek. Hőmérsékletet speedfannel mérem. -
törölt tag
hali.
ati radeon hd4850-es videokartyam van, 13.1-es catalysttal rohadtul melegszik..nem fut a hatterben kb. semmi program(max utorrent, de semmi olyan ami a videokartyat terhelne) es a GPU 92 fokos, jatek kozben meg sem mertem nezni. viszont most driver nelkul az elozo programok futasa kozben 36-37 fokos.
mi lehet a gond?bocsi..telorol irtam.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #26080 üzenetére
Persze, a 7770 azért erősebb és később ha váltasz procit, akkor is jobb lesz. Csak a passzívnál hangosabb, de nálad azért nem fontos a teljes némaság.
-
albinolynx
senior tag
Tetszetős darab. Viszont ennyiért nem lenne érdemesebb 7770-et vásárolni?
Mondjuk ezt: [link]
Talán nem túlzottan zajos a nagy ventilátora.Robixman: nekem az a tapasztalatom (solidworks 2008 óta és mellette szintén 2008 óta 4 évnyi solid edge tapasztalattal), hogy el lehet lenni egy sima integrált laptop vga-val is ezekkel a programokkal. Persze élből mellőzöd a csicsát és nem űrhajót tervezel. Viszont én futottam már bele olyan fogyatékosságba felületmodellezés során, hogy látni szemmel láttam egy adott kontúrt, de nem tudtam programon belül kijelölni. Tudom, furcsán hangzik. Ellenben primitív modelleknél semmi ilyet nem tapasztaltam. Tehát professzionális felhasználáshoz nem árt a quadro/firegl.
Egy másik, c2d gépemben quadro 3500 dolgozik. 1-2 évig még kiszolgálja minden bizonnyal az SW újabb verzióit. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #26069 üzenetére
Ehhez mit szólsz? Minden, csak nem hangos, de teljesítményre korrekt.
-
Robixman
tag
Engem is érdekelne a válasz.
Új gép vásárlása előtt állok, amit alkalomadtán Solid Edge, PS munkákra használnék, de birkózzon meg a HD filmekkel is. Játékra ott van az Xbox360.
Mi számít általában a grafikai munkáknál? Memóriaméret a gépben? Memóriaméret a kártyán? Legújabb Open GL/DirectX támogatás? Memória sávszél? Cuda?
Csak mert lehet találni ugyanolyan árban használt 256bites kártyát Open GL 3.0-val, DX10-el, mint egy új 128bitest GL4.3-al, DX11-el.Vagy, ha ismertek valami jó leírást erről a témakörről, nem leszek rest elolvasni.
-
nis.
csendes tag
válasz
BogyóBP #26076 üzenetére
Kifejtenéd kicsit, hogy miért? Vannak esetleg tapasztalataid?
offtopic:
A hasonló teljesítményű nyolcmagos procik 2x vagy 3x ennyibe kerülnek. Ha két prociban nézem, akkor a ugyanilyen teljesítményű konfigok is 3x 4x ilyen drágák. (ezt vettem alapul: http://www.cpubenchmark.net)
Illetve ezeket nem lehet húzni, az i7-et pedig igen. Ezért választottam ezt. Tényleg megérné teljesítményben elkölteni négyszer ennyi pénzt?Köszönöm a segítséget!
Desktopot a gtx-re értem, hogy desktop/consumer széria, míg a quadro workstation hivatalosan.
-
nis.
csendes tag
sziasztok,
szeretnék egy gépet összerántani 3d munkára és video post productionre.
mayát és adobe cs6-ot használok, mental ray-t és v-rayt szeretnék 3d rendereléshez használni.
a tervezett gépem eddig így néz ki:
i7-3930k
32/64GB ram
asusP9X79ehhez szeretnék egy megfelelő videókártyát. mivel az adobe csak az nvidiákat támogatja (CUDA) így két széria közt vacilálok:
quadro 4000 vagy gtx 680/690utána olvastam a témának és elég vegyesek voltak a vélemények. tapasztalt hozzáértők véleménye érdekelne, hogy érdemes-e a desktop szériában gondolkodnom?
papíron én is összehasonlítottam őket, de mindkettő 2 gigás vrammal bír és 256Mbites. a gtx két magos és több CUDA mag van benne, de az általam használni kívánt programok ezt nem tudom mennyire tudnák kihasználni (illetve mennyire támogatott). Van valakinek tapasztalata ezzel? A quadro "certified" mindkét programban ellenben a gtx-ek gyorsabbak és újabbak. a gtxek jobban melegednek és állítólag kevésbé
"stabilak/megbízhatóak" ilyen célra. mi igaz ebből és mi a marketing? azt mondják a quadro régi és drága is. mit gondoltok? melyik érné meg?köszi,
nis. -
RootRulez
félisten
válasz
csucsu21 #26071 üzenetére
Sztem inkább 512DDR5, mint 1024DDR3.De a legjobb, 1024DDR5.Közbe értelmeztem si és úgy fest a második az 2GB akart lenni, csak kiamradt a kettes.
Szóval felesleges a 2GB fedélzeti emmória.
A memória sebességből jobban profitálna a VGA, szért is szorgalmaznám a DDR5-öst. De megnéztem, hogy 512-es nincs is ebből a kariból (iponon). Pedig sztem annyi is elég lenne neki.
-
csucsu21
aktív tag
sziasztok öcskös gépében tönkre ment a videókari
most amit néztem egy gigbyte 6670 -es az lenne a kérdésem van belőle pár száz forintos különbségel 1gb és gb ddr3 al van értelme meg venni a nagyobb memóriával ?
vagy ez csupán ( paraszt vakítás ) ?
vagy esetleg 18K ig mien vgat ajánlotok sajna most csak ennyi a keret rá -
expander
senior tag
válasz
BogyóBP #26061 üzenetére
viszont ha teljesen meghalt, akkor hogy "mukodik" meg most is ?
mert megy a vga, geprol irom ezeneket az uzenetek is, csak olyan mintha nem lenne feltelepitve hozza driver, ezaltal felbontast is csak 1024x768 es 1280x1024et ajanl fel... illetve ha meghalt volna a kartya, akkor nem ismerne fel a win sem gondolom...
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #26057 üzenetére
-
BogyóBP
addikt
válasz
flash- #26067 üzenetére
Ebben a kérdésben már nem vagyok kompetens, ha találsz itt egy ármester rangú embert (tehát pl ahol az van a neve alá írva hogy ármester) irj rá egy privit hogy ő mit gondol. Szubjektiv amit kérdezel mert mindenkinek másra kell a teljesitmény. Ha pl battlefield ezni, vagy Dirt ezni akarsz akkor ATI, ha Batmanozni vagy NFS ezni akkor Nvidia.
És akkor az újabb kérdés hogy 3D vagy sok monitor támogatás stb stb..
-
BogyóBP
addikt
válasz
flash- #26065 üzenetére
Lehet egy geforce al jobban járnál vagy AMD platformod van? Milyen procid van? Azért kérdem mert ha pl veszel egy erős VGA-t a cpu-d meg csak mondjuk egy alap i3 as akkor lehet hogy belecsúszol majd egy csúnya cpu limit be, ugyanis az ATI kártyák alá erős vas is kell, a geforce okra ez nem jellemző mivel ott a fő számolo egység inkább a kártyán van és kevésbé annyira terheli le a cpu-t mint egy ati kártya.
-
flash-
veterán
sziasztok
mostanában lettem arra figyelmes hogy vga teszteknél egy egy példány mellett ott van az hogy boost.
de nem írják le hogy magyarán mi az hogy boost,(tuning?)ha tuning akkor mennyire van tuningolva..
vagy a mostani új vga-kon esetleg szoftverben van olyan hogy boost opció és ez automatikusan felhúzza valamennyire a kártyát mindenféle manuális fesz és mhz állítgatás nélkül? -
BogyóBP
addikt
válasz
expander #26059 üzenetére
Egyértelműen megsült a kártya, reball vagy kiégetés. A dollár jelekkel meg gondolom a gyártó programozta bele mint szándékos bug hogy ideje új kártyát vásárolni
. Ne vedd sértésnek a mokámat, de amúgy tényleg megsülhetett, az a széria amúgy is kályha széria volt gondolom gyári hűtéssel hajtottad és most bexart.
-
expander
senior tag
sziasztok, van egy msi gf 8800gt oc kartyam, ma egyik pillanatrol a masikra bongeszes kozben lefagyott a gep (illetve szerintem a vga-val tortent valami), majd par masodperc mulva kekhalal es ujraindult a gep. ujraindult, teljesen jol mukodott minden ismet, majd kb 10perc mulva, mostmar az egesz gep megfagyott, nekem kellett ujrainditani. a boot screen tele van $ jelekkel, es a windows sem ismeri fel a kartyat, illetve az eszkozkezelo tokeletesen felismeri, de ezt irja: A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)
sosem volt meg ilyen es hasonlo sem, tehat nemtudom mitol lehet, kiszedtem a kartyat, megtisztogattam, portalanitas stb, drivert frissitettem, mindenfele hibauzenet nelkul felment, de most sem mukodik... valakinek valami otlet ?
ja es nincs huzva a kartya, gyari ertekeken megy, es mikor "meghalt" akkor sem dolgozott igazan, bongeszes kozben volt... -
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Mit ajánlatok ebbe?
Játék kivételével minden (CAD-es modellező program igen, de nem szeretnék quadro-t, vagy firegl-t). Tv-re nem kötöm. Lesz hozzá egy 24-27" monitor.alaplap: MSI 760GM-P21 (FX)
processzor: AMD II 250 x2 3GHz
ram: 8GBJelenleg az alaplapit használom, ami egy ATI 3000 HD.
Olyan kártyát szeretnék, amit sokáig tudok majd használni. Ne zajongjon feleslegesen, de azért normális hűtője legyen. Alaplap, processzor csere tervbe van véve, de nem mostanában (0.5-1 év). -
RootRulez
félisten
válasz
solfilo #26055 üzenetére
Csíkozás az VRAM lehet, vagy melegedés...
Furmarkkal mit csinál?
-
Lehet nem jó helyen:
Egy ismerősnek próbálok távsegíteni, de nem nagyon tudok neki mit mondani.
A gépe:
Athlon II X3 455
Sapphire 6770 512 MB
ASROCK 760GM-GS3
4 GB 1333-as ram
CHICONY Hipro 430W HP-D4802RWR2Egy ideje panaszkodik, hogy gondol egyet a gép és újraindul. Most azt írta, hogy egyre gyakrabban csinálja. Emellett ma csinált neki olyat, hogy a monitoron bordó-sötét bordó függőleges csíkok jelentek meg, mielőtt újraindult a gép. Kérdeztem, jelenleg netezés alatt 36 fokosnak mutatja a CCC a 6770-et.
Táp vagy vga?Vagy valami más lehet?
-
válasz
Darko_addict #26053 üzenetére
Sokat nem tudtam segíteni.
De a felbontás miatt inkább egy 7770, kérdezz be a topicjába, hogy melyik mennyire hangos idle.
-
Darko_addict
őstag
válasz
solfilo #26052 üzenetére
Mármint várjak a 7770-re, vagy maradjak 7750-nél?
Köszönöm a tanácsod.Az idle a mérvadó, mert ha megy a gép és "nincs használatban", akkor dolgozok rajta és csend kell, viszont ha játszom, vagy filmet nézek, a hang nem zavar, mert más elnyomja úgyis, az Xboxomnál pedig semmi nem lehet hangosabb, szóval megszoktam a zajt játékok közben.
-
válasz
Darko_addict #26051 üzenetére
Akkor szerintem megvan a kártyád.
Bár várj még véleményekre, biztos vannak halk kártyák az erősebbek között (7770, 650Ti). Idle gondolom egyik sem üvölt.
mod: 7770-nek már lehet necces a passzív hűtés. Idle nem para, de játék közben azért kell rendesen hűteni a házat gondolom.
-
válasz
Darko_addict #26049 üzenetére
Egy passzív 7750 szerintem megfelel a kritériumoknak. Bár felbontást nem írtál.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
i3-as (2125 - 3,3GHz) proci mellé keresek ATi 7-es szériás VGA-t, ami ("hallhatóan") nem hangosabb idle módban, mint a PC-m leghangosabb komponense, a HDD, ami gyári értéke szerint maximum 29dB-t produkál.
Ár nem releváns, mert i3-hoz nem igazán szoktak ajánlani drága VGA-kat. -
nyikszi
őstag
válasz
#54715584 #25868 üzenetére
Köszi, most tudtam csak beszerezni egy átalakítót (DVI-HDMI) és nagyon klasszul működik az asztal kiterjesztés.
Kérdésem a következő lenne ATI tulajokhoz. Meg lehet oldani, hogyha bekapcsolom a TV-t. akkor ne érzékelje a HD felbontást és ne váltson azonnal át kiterjesztett asztalra, hanem egy előre elmentett beállítást én indítsak el és csak akkor legyen kiterjesztett az asztal?
-
Szabix01
tag
válasz
BomiBoogie #26037 üzenetére
Hát ezt rossz hallani :/ azért köszönöm a választ.
-
chriss81
tag
Sziasztok!
Van egy nagy gondom:van egy POV Gts250 Vga-m,512mb,256-bit ddr3.
Olyat csinál hogy beszaggat a filmeknél és a játékoknal.Az everestet ha megnyitom kb10mp-ig a gyári 740mhz-t irja majd csak 301-et.?!
A gyári nvidia driver fennt van,több gépben is kiprobáltam.Mi lehet a baja??Valaki valami ötlet?
THX -
XP NINJA
őstag
válasz
szabonagyur #26039 üzenetére
létezik. vagy valami mini DP ből HDMI re alakitót szerezz be
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Vettem egy HD 7770-es kártyát amin van 2 db Displayport, 1 HDMI, 1 DVI. Van hozzá 3 monitor, 2 22" és 1 30" .
A 3at egyszerre szeretném használni, és ahogy olvastam kötelező legalább egy monitort DP-n rákötni. Itt jön a probléma, hogy a kártyán csak mini Dp van a monitoron meg a rendes. Ebben az esetben is kötelező az átalkító és az, hogy az aktív legyen? Létezik olyan kábel, hogy DP-mini DP?
A másik 2 monitor mehet DVI-ről meg HDMI-ről?
-
Szabix01
tag
Sziasztok.
Van 1 Nvidia Geforce 8800 GT és olyat csinál a drágaság feszt hogy ha youtubon nézek videot a képernyő illesztő "kiakad", a monitor fekete lesz mintha ki be kapcsoltam volna és olyankor ujra kell inditani a google böngészőt. Fent volt a 310es driver és ezt a problémát akkor is csinálta ha 3ds játékkal játszottam , letöröltem és felraktam a 190 es drivert, elértem azt hogy a játék közben nem csinálja ezt a "kakapcsolomamonitortésvissza" dolgot de a youtubon ha nézek videot 1 idő után ezt csinálja.
Mi lehet a baja , miért csinálja ezt a VGA?
Érdekesség még hogy a mozgó képes videok a youtubon gyorsabban "kiakasztják" mint ha csak 1 kép van. (Szóval ha gameplayt, klipet nézek hamarabb csinálja ezt a gép mintha csak olyan videot nézek ahol csak 1 kép van és zene megy)
Üdv Szabix01
-
Vakegérke
félisten
-
Gamerous
tag
Sziasztok!
Egy kedves barátomnak 9600GT-je van. A problémája az, hogy kevesebb az fps-e az új driverekkel mint a régi jól bevált programmal. Viszont az a gond, hogy nem emlékszik melyik volt a legjobb driver.
Valaki esetleg ajánljon már egy megfelelő drivert.
Köszönöm! -
Vakegérke
félisten
válasz
Grave_444 #26026 üzenetére
Én ezt vettem, de van ilyen is. Egy kicsit jobban van húzva gyárilag. Az már vicc kategória, hogy a hátsó venti nálam kihasznált, míg a másiknál szinte fölöslegesen fúj.
kornyiktamas: Nincs szükség a gúnyos vigyorra. Kérdeztél, és olyan választ is kaptál, amelyet nem is kértél. Remélhetőleg nem baj, ha megosztjuk veled tapasztalatainkat.
Vagy mégis? Te tudod.
Az Asus már bizonyított VGA téren, meg lehet bízni benne. Csak ennyi az indok. -
XP NINJA
őstag
válasz
kornyiktamas #26025 üzenetére
.
-
XP NINJA
őstag
válasz
kornyiktamas #26021 üzenetére
Én is inkább az asust venném
-
Vakegérke
félisten
válasz
kornyiktamas #26021 üzenetére
Inkább Asus. Mondom ezt úgy, hogy én is ezt vettem, idáig nem csalódtam benne.
-
törölt tag
Üdv!!
Egy olyan gondom lenne, hogy mikor elinditom a Dead Space 3 játékot és bemegyek a beállitásokba és átállitom a felbontást a monitoromnak megfelelően akkor ahogy rányomok kikapcsol a gép!Kevés neki a laptop vga-ja??? -
kornyiktamas
aktív tag
lehet akkor ilyen lesz.. mennyivel lenne nagyobb a teljesítménye? hány %-al?
mert akkor inkább ezt veszem meg és a gépbe optikai meghajtót nem rakok.. a mostanit beleszerelném
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kornyiktamas #26019 üzenetére
Azt írtad max 36... Ha van több pénz akkor mehet a 650ti is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kornyiktamas #26017 üzenetére
-
kornyiktamas
aktív tag
sziasztok.
Intel Core i3 3220 proci mellé kellene a következő weboldalról egy max 36k körüliig lévő videókártya
nézegettem én is hd 7700 meg gtx 650.. a gtx 650nek nagyobb a memória sebessége akkor miért mondják, hogy szarabb mint a hd 7700? stba legjobbat szeretném ennyi pénzért. köszönöm
-
Vakegérke
félisten
válasz
Zolom89 #26015 üzenetére
Mivel szép idő eltelt közben, hadd mondjam el a véleményem.
"Ha nálam is jelentkezik a hiba mint nála akkor a gariztatás része akkor már őt érinti nem? Vagy ilyenkor hogy van? Mi a teendő?"
Ha a hiba nálad is jelentkezik, külsérelmi nyom pedig nincs, akkor szerintem illendő intézni a garanciát, vagy legalábbis segíteni a vevőt, hogy érvényesítse.
-
Zolom89
senior tag
válasz
spista222 #26014 üzenetére
A kártyát személyesen vette át, megnézte kibontotta a dobozból, cimkéket ellenőrizte. Sértetlenek is voltak.
Ha valamit ő rontott el akkor annak lehet valami külsérelmi nyoma? Gondolok itt arra hogy lesarkaz vele valamit..Felajánlottam neki hogy nálam is megnézhetjük a kártyát mert tudom hogy nálam hibátlan volt.
Ha nálam is jelentkezik a hiba mint nála akkor a gariztatás része akkor már őt érinti nem? Vagy ilyenkor hogy van? Mi a teendő?Köszönöm a segítséget csak ilyen helyzetbe nem kerültem még soha és volt már egy-két adásvételem.
-
Zolom89
senior tag
Hali.
Lenne egy fura eset.
Volt egy Asus HD6950 kártyám ami hibátlanul ment nálam, semmi melegedés semmi csíkozás meg semmi.
Ezt eladtam mert én már nem játszom és vettem egy kisebb kártyát.
A gond az hogy a vevő panaszolja hogy a kártya túlmelegszik, szinte egyből felmelekszik 110fokra, azt mondja hogy két drivert is kipróbált és ugyan az a gond. Kérdem én az hogy lehet h nálam teljesen jól ment, hibátlan..nála meg ilyen drasztikus dolgok vannak? A kártya kb 60 percet lehetett gépnélkül amig elvittem neki és ezért nem értem ezt most
A kártyán van BIOS kapcsoló és mind a két állásban ugyan az a hiba.Egyébként van rendes garancia a kártyára még vagy másfél év.
-
spista222
addikt
Más is észrevette már hogyha például megy a Firefox ami alapból eszik egy kis GPU-t akkor nincs zerocore(HD7750 13.2 Beta 5)?
Mindig be kell zárni a Firefox-ot. -
peq
aktív tag
Ha 7770be is lenne passzív, lehet elboltolnám a mostani passzív 6850em. Tényleg jobban megy új driverekkel? 2-3-4 éves játékokkal is jobban boldogul? Mit ér akkor a dupla sávszél meg a több rop és textúrázó egység?
-
spista222
addikt
Azért kellett volna leszedni mert másképp nem férek hozzá a fetek bordájához
legfeljebb tűvel
azzal meg nem lehet szép munkát végezni, Az én kártyámon már nagyobb FET borda van így ez nem fér ki sehol a GPU bordája miatt.
A fet borda körülbelül a warning jelzésnél van -
-
BogyóBP
addikt
válasz
spista222 #26001 üzenetére
Hát elég tré ha az onnan leesett de lehet kapni ilyen hőveszető ragasztó szalagot ami kifejezetten az ilyen hűtőbordák felrögzitésére lett kitalálva. Leginkább a ramsüniken van ilyen. Ez ilyen két oldalán ragado hajszálnál is vékonyabb ragasztoszalagról beszélünk. Ovatosan lebontod a hűtést, megkeresed a bordát, letisztitod, rárakod a csikot majd lehúzod a másik oldalárol is a felületed és mehet rá a FAT ek re.aztán vissza a hűtés. (esetleg ez így működhet)
-
BogyóBP
addikt
válasz
spista222 #26004 üzenetére
Nem, mert én úgy tudom hogy ezek ilyen előrenyomott pasztalapkával teszk rá ami rajta marad a VGA-n ha leveszed. Max annyit tehetsz hogy: ha le is veszed ugyanúgy visszarakod de ugye akkor már nem fog úgy hűteni mint előtte mertugye megszünik a paszta okozta vákuum. Ráadásul ezek a paszták annyira egy szarok hogy fél év alatt az egész kiszárad és már semmire nem jó..
-
spista222
addikt
válasz
BogyóBP #26002 üzenetére
Ne viccelj még hozzá sem nyúltam a képet itt Ph-n találtam, elsőnek megnézem ki mit szól hozzá.
Na amit bekarikáztam(az én verziómon nagyobb fekete borda van nem csak akkora mint ezen) az már nincs ráragadva a fetekre.
Használtan vettem elvileg megbízható emberkétől.
Már az is felvetődött bennem hogy így használta mert ha álló gépben van akkor nem okozhat hibát.peq Ebben én is egyetértek már fényképezőt is szedtem szét, szépen összerakva utána ment garira
és kaptam egy másikat.
Nem is a csavarokkal van gond hanem a pasztával.
Szerinted a gyári paszta kibír egy levételt és visszarakást?
Mert ha én rakok rá pasztát azt már észrevehetik. -
spista222
addikt
Szerintetek akkor mi a teendő hogyha van egy garanciális Sapphire HD7750 Ultimate-em most hozta a postás.
DE!
Valamiért a fet hűtőbordája nincs a helyén (elengedte a ragasztó) és ki sem akar jönni onnan(semerre sem fér ki).
Van itthon mindenem hogy vissza tudjam ragasztani de akkor le kellene venni a hűtőt.
Így nem merem kipróbálni mert bár hűtés lehet hogy elég lenne neki de mégis van egy lötyögő fémdarab a panel közelében
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest