Hirdetés
- Rendkívül pénztárcabarát, de modern ház a Galax kínálatában
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vélemény: de miért kellene eladni az Intelt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Dell notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy milyen jelei vannak hogyha nem megfelelő a VGA számára egy adott driver.Pl.a játék közben milyen jelei vannak egy nem megfelelő vga drivernek.Köszi.....
-
agemate
addikt
Még szerencse, hogy IDLE-ben csöndben van, játék alatt meg amúgy is a hangszórók a hangosabbak. Csakazértis
Beolajozom, ha nem segít, garanciáztatom. Köszi a segítséget!
-
agemate
addikt
Szereztem egy Sapphire 6850-et és terhelve marhára kerreg (nem süvít) a venti. Mintha csapágyas lenne, vagy nem lenne rendesen megolajozva. Mit tudnék tenni? Volt már ilyen kártyám és bizony az nem kerregett. Továbbá 73°C LOAD hőmérséklet mennyire oké?
-
DonDennis
senior tag
XFX ről mint gyártóról milyen véleményetek van? Különösen a 6950 es széria érdekelne azt tudom hogy a 4850 es szériájuk legtöbbje hibás volt de melyik gyártónak ne lett volna ilyen szériája.
-
OddMan
őstag
Az ént tápomon az alábbi adatok vannak feltűntetve.
MAX DC OUTPUT: 400W
+12V1 = 14A
+12V2 = 15ASzóval ha nálad kisebbek ezek az értékek, akkor esetleg lehetnek gondok.
Az is lehet, hogy nálad csak 1db 12V-os ág van.
Nálam az egyik ágon a proci (C2Q Q9400) a másik ágon pedig a VGA (Radeon HD6870) és még az összes többi eszköz kapja a tápot.[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Szerintem egy normálisabb 400W-os táppal simán menni fog.
Hivatalos oldalról ollóztam:
Thermal and Power Specs:
Maximum GPU Temperature (in C) 105 C
Maximum Graphics Card Power (W) 141 W
Minimum Recommended System Power (W) 450 W
Supplementary Power Connectors 6-pin x2Nekem 400W-os tápom van és megy vele a 6870-es Radeon és múltkor volt a gépembe egy GTX560-as GeForce és azt is simán vitte a tápom.
Amúgy milyen tápod van?
A 12V-os ág(ak) hány ampert tud(nak)?
Ezek az adatok a táp oldalára vannak írva.
[ Szerkesztve ]
-
V60
aktív tag
Segítséget kérnék tőletek. Egy XFX 9800 GTX+ 512-es kártyához mekkora táp kell minimum? Előre is köszi
-
OddMan
őstag
Ki akartam próbálni a "FurMark 1.9.1" programot és a köv. hibaüzenetet kapom amikor próbálom elindítani: "Display driver stopped responding and has recovered". Mellesleg a "GPU Caps Viewer 1.14.3" is ugyan ezt csinálja.
A furcsa, hogy a játékok viszont szépen mennek pl. The Witcher 2.
A Catalyst verziója: "amd catalyst 11.10 preview2 win7".
VGA: Sapphire HD6870 Vapor-X[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Hali!
Egy HD6770 1 GB menne egy FSP 350 wattos táppal (25A@300W) ? Jelenség az, hogy nincs kép, de a windows betölt
....mondjuk próbáltam egy Chiftech 400 AAval is amire 380 watt van maximálisan megjelölve, de azzal is ugyan az
IGPvel megy, i3 2100 van mellette.
ASROCK H61DE/S3
+
VTX3D HD 6770 1GB DDR5A VGA megy egy ASrock Z68 Pro3 lapban, mondjuk ott a táp egy Corsait VX450 volt.
Vélemény? Kompatibilitási probléma lehet a lap és a VGA között? Lapba próbáltam egy SP HD5670-et, azzal van kép.
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Erre vmi ötlet:
Ma kivettem a vga-t, mert cpu fant cseréltem. Azóta néha azt csinálja, hogy elmegy a kép egy kis időre. Villan 2-öt a led a monitoron és vissza jön. De ezt játékok alatt vagy simán csak netezés alatt is csinálja. Megpróbáltam már a 275.33-at újra tenni de nem segített. Lepucoltam ccealnerrel, de utána sem lett jó. Már átettem a 16x-osból a 8x-ba, de ugyanazt csinálja...
[link] -
Gyöször
senior tag
Helló!
Mit tudtok a gigabyte windforce3 hűtős 6870ről?
Az lenne a lényeg, hogy ne sokat fogyasszon netezéskor, meg ilyenkor szinte hangtalan legyen.
Ha játszok akkor tőlem porszívózhat is. -
Csabi8507
tag
Sziasztok Urak!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy 30.000 ft-ig akarok venni most egy videó kártyát.
Most egy asus hd 4850-em van.
Tudnátok ajánlani nekem valamit.
Előre is köszi. -
törölt tag
válasz
csucsbicep #6059 üzenetére
Nálam a 9500 GT-nél az alapfeszültséghez hozzá sem lehetett nyúlni, egyetlen program sem támogatta a megváltoztatását. De a GPU-t 550MHz-ről 650-re, a memóriát pedig 800-ról 900-ra tudtam húzni úgy, hogy semmilyen 3D-s programban nem hibázott. De épp ez volt a határ, mert ha még 5Mhz-et húztam, akkor már pöttyözött meg csíkozott. A venti alapon 50%-on járt, és a tuning előtt mindig 100%-ra húztam a biztonság kedvéért.
8500GT-m nekem is volt, de ahhoz hozzá sem mertem nyúlni ilyen téren. Bár nem hiszem, hogy olyan sokat hozott volna rajta, ha megy.
-
törölt tag
válasz
mosquetoo #6054 üzenetére
Nekem volt egy Galaxy 9500GT-m, DDR3-as memóriával. Nekem nagyon jó volt, csöndes volt, és jól lehetett húzni is. A GPU-n és a memórián is kerek 100 MHz-et tudtam húzni, alapfeszültséggel. Persze a venti sebességét fel kellett vennem 100%-ra, de így is alig hangosodott valamit. Stabil kártya volt, csak kinőttem.
-
mosquetoo
tag
Szerintetek melyik a jobb kártya ?
-GEforce 9500gt 512mb
vagy
-Asus Radeon X1950 pro 256mb ? -
troland26
őstag
hali
Van nekem egy 5830-as karim . Nem igen játszom és nem is tervezem csak majd a diablo3-al ( odébb van ) , magyarán el akarom majd adni . Van nekem egy alaplapi 4250-es ..az lenne a kérdésem , hogy ezzel gond nélkül tudok majd full hd-ba filmeket nézni vagy tartsam meg inkább az 5830-at ?
-
asterix76
tag
üdv mindenkinek
kérdésem hogy alaplapi intel x3100 videókari alkalmas e 1920x1080-as felbontással filmet nézni ?
-
Hunork
veterán
válasz
@matthew@ #6046 üzenetére
Program files könyvtár: ATI vagy AMD. más nemigen lehet.
Users-Rendszergazda- itt minden alkönyvtárat nézzél át, és szintán, ami ATI, AMD, CATALYST...mindent!Jut eszembe, a szabályos telepítés esetén lehet, hogy több állományt is el kell távolítani, NV esetében is így van, ezt se felejtsd el!
És uninstall után csökkentet mód, és úgy szoktam kézzel törölni. Bár, ahány ház, annyi szokás...
-
@matthew@
őstag
Oksi, a másik és utolsó kérdés: milyen mappákban kell törölnöm és mit? Olyan mappákat amik ATi nevűek vagy h? Vagy az sem gáz ha először csak az ATI drivert törlöm a telepítés/törlés résznél és utána ha nem megy akkor még 1x neki futok és ahogy Te is írtad vagy egyszerűbb ha egyből megcsinálom?
-
Hunork
veterán
válasz
@matthew@ #6044 üzenetére
Üdv!
Szívesen, bár jó lenne a segítségem!
Driver: Ne rakd rá semmire, teljesen uninstall, utána reboot, indítás csökkentett módban, törölj ki mindent kézzel is, ahogy fentebb írtam, reboot, utána ez a driver! Mennie kell, szerintem, de persze nem tudhatom, NV-s vagyok...
Viszont a Fórumban van Rage topic, kérdezz ott is rá, ha nem megy!
És nagyon szurkolok neked! -
@matthew@
őstag
Nagyon szépen köszönöm! Remélem sikerül vhogy megoldani, hiszen ezért a game-ért pucoltam le a HDD-mről egy csomó helyet, mert az 1TB már betelt
de mint1 ha találsz vmi megoldást akkor azt nagyon szépen köszönöm előre is, és én is olvasgatok.
Szerk.: Ezt már próbáltam, de az eredeti drivert fenn hagytam és arra nyomtam ezt rá és vmi hibát ki is írt. Lehet az volt a gond h nem töröltem le a régit?
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz
@matthew@ #6041 üzenetére
Na, kérlek, először törölj minden drivert a szabályos módon, én utána még kézzel is ki szoktam törölni mindent, könyvtárakat mindenhonnan (program files, users...), ezt csökkentett módban szoktam, aztán jöhet ez:
[link]Ha ez már nem ment, akkor egyelőre passz, mindjárt keresek neked fórumot is.
De azért próbáld meg így újratelepíteni a drivert. Aztán majd még jelentkezek. Pár perc...[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz
@matthew@ #6041 üzenetére
Hoppá!
AMD karid van, bocs, nem néztem. na, azzal gondok vannak, nagyon ehhez nem értek, mert NV karim van, elsőre indult. Keress a fórumban rá, biztos van topic, amelyik ezzel foglalkozik. Ahogy hallottam, vagy az ID, vagy az AMD adott ki patch-t, vagy ad ki, de nem könnyű most az AMD-seknek ezzel a játékkal...amit sajnálok...
De egy biztos, alap driver nem lesz jó, nézd a híreket, vagy a játék honlapját, vagy itt egy topikot, biztos segítenek majd. 8bár most én is utánajárok, és szólok, ha találok valamit!) -
@matthew@
őstag
Oksi, akkor viszont miért van az h nem indul el?
Ezt írja ki: Appid is not configured mi lehet a gond? Leszedtem a RageDrivert az ATi oldaláról de abban is hiba volt amikor telepítettem, mit csináljak és milyen sorrendben? Most az alap driverem van fenn, ami a CD-n volt kb. 1,5 éve, először frissítsem, vagyis ezt szedjem le és tegyem fel a 11.9-et? és az után a Rage Drivert? -
OddMan
őstag
A GPU-Z.0.5.5 nálam nem érzékeli az OpenCL-t. A kártyám ATI Radeon HD6870-es. Szerintetek ez lehet attól, hogy nem raktam fel az OpenCL APP SDK csomagot, amit a Catalyst csomag tartalmaz?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Recon666 #6036 üzenetére
csak nem tudom miért nem szabályozható, mert automatikusan kellene neki szabályozni
Mert ami a kártya venti tápjára csatlakozik első csatlakozó azon 4 vezetéknek van hely.
Lehet rossz helyre van bekötve a zöld.
Kedves tulaj (A_ScHuLcZ) fordulat szám visszajelzést látsz ????
Mert a zalman ventinál a fekete a gnd, a piros a 12V és a fehér a fordsz.
Viszont a másik vezetékek nagyon tarkák. Sárga 12V, fekte gnd. és a zöld lehet a fordulat szám visszajelző,. amit ha a kártyán lévő csatlakozó 4. helyére dugnál, akkor lehet szabályozhatóvá válna. Ez csak egy ötlet[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne (tudom h nem teljesen ide tartozik de nem volt jobb 5letem h hova írjam) hogy most tettem fel a Rage nevű játékot és a telepítést után a Visual C++ 2010-es verzióját is fel kéne tennem, de ezt írja ki: Please resolve the following:
A newer version of Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable has been detected on the machine. --> ez most azt jelenti h már fent van a gépemen egy ilyen (ha igen akkor meg is találtam a telepítés/törlés-nél) és h azt szedjem le és utána ezt tegyem fel vagy mit csináljak? Illetve ha leszedem akkor vhogy vissza tudom tenni ha mégis az kéne később? Előre is köszi a helpet és bocsi ha rossz helyre írok -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Recon666 #6032 üzenetére
Ne is próbálkozzak akkor más progikkal se, nem fog menni?
Ez nem jó, ennek nem örülök, nem ilyen ventivel adtam be a szervízbe.. Igaz nem is ez a kártya volt az, újat kaptam.
Mit tudok tenni?
Kézzel rákötni a táp egyik csatijára az 5v-os részre nagy butaság?[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Az biztos, hogy szerencsém volt, le is főtt volna a kávé, ha más baj lett volna.
-
Bedugtam Displayport kábellel a monitort, de nincs kép. Mi lehet az oka? (nincs átalakító, a monitorban van DP bemenet, a videókártyában meg DP kimenet)
-
x_o_n
veterán
remek
nem terveztem táp cserét de akkor nézek másikat,
köszi -
x_o_n
veterán
üdv
2db 4870 cf-be... mekkora táp kell neki?
konfig i7cpu-8gb ram-2x650gb hdd+ 1tb hdd-audigy-ssd
jelenleg 500watt 80p+ chieftec de elég e 2db 4870el? -
madgie
titán
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Silencer83 #5993 üzenetére
El kell bírnia.
-
Zohan
senior tag
szerintetek mivel járnék jobban gtx 470 1gbal vagy gtx 295 1792 mb-al?
játékra használom a gépet és az alapvető különbség a dx10 vs 11 de mennyire látható ez?
mondjuk hogy bf3mazni fogok a gépen.
fogyasztásuk nem érdekel
[ Szerkesztve ]
-
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Van 2db GTX470-em Sli-ben a probléma pedig ezen a videón látható. Ezt csinálja több játéknál, nem tudom mi miatt csinálhatja ezt, Sli híd vagy összeakadnak a pci-e x1 X-fi TitaniummalKipróbáltam, több drivert, a kártyákat is cseréltem, de ugyan az, ellenben ha 1 kártya dolgozik, nincs semmi gond.
A konfig az adatlapon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Rendkívül pénztárcabarát, de modern ház a Galax kínálatában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Videós, mozgóképes topik
- Fotók, videók mobillal
- Politika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)