Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Puma K
nagyúr
Helló,
ha most vennétek VGA-t 1-2 évre, akkor RTX 3050 vagy RTX 2060-ra esne a választásotok?
A technikai különbségekkel tisztában vagyok, de érdekelne a véleményetek.
Mikor egy ideig RTX 2060-am volt, akkor közvetlenül egy GTX 1080 Ti után és a nemrég eladott RTX 3070 Ti előtt úgy voltam-vagyok, hogy az RTX 2060 teljesítménye elég. Gyakorlatilag nekem 2560x1440@165Hz-hez egy 5,1GHz-cen járó 9900K mellett nem volt okom a panaszra megfelelő grafikai beállítások mellett (nem minden címben és nem minden esetben volt célom a "fix" 162 FPS) adott játékokban amikkel játszom.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #82095 üzenetére
Nekem ilyen kártyám van, ez dög nehéz, van benne fém rendesen, nem műanyag, mint a többi. Ezt simán lehúzza a súlya a jobb sarkánál bő 1 centit is.
Nem találtam róla infót mekkora a súlya.
És ez még csak 2 ventis, Andrásé meg 3.#82096 - Tequila86
Azt javasolnám ha van haver / barát / bárki, akinek a gépében ki tudnátok próbálni, az sok kérdésre választ adna.
Nem tudom lehet-e elferdült PCIe slotot javíttatni vagy megéri-e?
De ha más gépében kitámasztva megy gond nélkül, akkor simán lehet megadta magát a lapodban a slot. -
Tequila86
tag
válasz
#82860288 #82094 üzenetére
Bepattan a helyére, nem akadályozza semmi.
Sajnos a házam nem olyan, hogy riser kábellel be tudjam rakni állítva.
Igazából már az előző kártyám is nehéz volt és lehúzta valamennyire, de nem ennyire.
Most már veszett fejsze nyele, mert ha alátámasztom se jó. Csak a gépházat elfektetve működik, vagy ha újjal hozzáfeszítem a laphoz a kártyát.
Szerintetek ez simán érintkezési hiba? Nem lazulhatott/sérülhetett meg a PCI slot, amit egy új lappal kiválthatok? Nyílván ott már alátámasztanám az elejétől fogva, hogy ezt a szituációt elkerüljem a jövőben. -
Hogyan húzzhatja le a kártya magát ha merev az egész?
Én a csavarokat sem szoktam meghúzni, a mostani kártyámnak még hátlapja sincs csak egy zsepit raktam a másik kártyához hogy ne karcolja össze. Mondjuk ez egy masszív házban van amire rá is lehet állni.eleve a hűtő merevíti az egészet, vagy annyira gagyik a mostank kártyák hogy görbülnek? Nincs a borda és a hátlap között semmi merevítés? Vagy maga a hátlap alja nincs rendesen a helyén?
-
törölt tag
válasz
Tequila86 #82092 üzenetére
Aah, akkor jól tippeltem.
Nálam 2 ventis kártya van, de már azt is lehúzta a súlya és az egyik játék folyton kilépett asztalra.
Egy műanyag csőből vágtam ki egy darabot és azzal támasztottam meg.
De vannak kifejezetten gpu tartók, nem tudom itthon milyen néven árulják őket. [link]
Vagy ahogy javasolták, beteheted függőlegesen is egy ilyen szalaggal.A kártyának be kell pattannia a PCIe slotba, ha nem pattan be és marad ott, akkor lehet valamire felfekszik a kártya. Nem lehet hogy az alatta lévő SATA portok vagy kábelek miatt?
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
Pár napja feltettem itt egy kérdést. Új videokártya (RTX 2060-at váltott egy RTX 3060 Ti)
Elsötétedő kép, elkeseredett és eredménytelen problémakeresés.
Akkor még csak találgatások voltak, de most sikeresen kiszűrtem, hogy mi okozza a gondot.
Csak akkor működik, ha a kártyát picit megemelem, de egy picit még bele is kell nyomni a PCI slot-ba. Ha csak megemelem, az magában nem hoz eredményt. Illetve ha a gépet elfektetem és így emelem meg, úgy is működik.
Jól gondolom, hogy kuka a lap a PCI slot miatt? Vagy ez még mindig lehet videokártya probléma?
Köszi a válaszokat!
András -
válasz
MasterDeeJay #82090 üzenetére
Csesztem már el úgy, hogy nem volt rajta bios, viszont a Windows akkor is felismerte "Microsoft Basic Display Adapter"-ként (szenzorok nem valós adatokat mutattak). Bios chip leszedését még megpróbálom, viszont más nem igen merek. Ha ez sem lesz megoldás akkor marad így.
Szakemberhez azért nem vinném, mert többet nem szívesen költenék rá, így is gondolkozok a leváltásán, most hogy kicsit normalizálódtak a vga árak.
-
válasz
Kalacskepu #82079 üzenetére
Cseszd el a biosát. Elvileg akkor az eszközkezelő sem fogja látni. (bár feszt kap a mag és ramjai)
Vagy durvább dolog fizikailag szedd le róla a bios chippet, vagy magát azt a táprészt azaz annak fuse smd-jét ami ellátja esetleg a VRM résznél magát a vrm vezérlőjét. De ehhez inkább hozzáértő kellene mert több irányból is kap tápot és ha rosszat szedsz le akár elmehet az egész kártya.
Ha végleg le akarod tiltani akkor keress meg egy olyan embert aki vga-kal foglalkozik hogy a VRM részt szedje le neked. -
t.imi
addikt
Urak, techpowerupon kívül honnan tudnék bioshoz jutni?
Egy inno3d 1660ti twin x2-höz? -
::Trunks::
senior tag
Sziasztok! Találkoztatok MSI Afterburner-nél olyannal ,hogy hiába állítok a memory, és a core clockon, valójában semmi sem változik? Feljebb rakom, monitorozás közben a gyári órajelet mutatja. Továbbá a Power limit sem állítható semmilyen irányban. Ilyennel még nem találkoztam ,lehet rajta valamilyen lock? Ez egy KFA RTX 2080. Köszi
-
python1
veterán
Üdv Mindenkinek!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy manapság érdemes még foglalkozni Nvidia Quadró K4200 4GB-os kártyával, vagy AMD FirePro S7150 8GB vs Nvidia 960-1050 TI ellenében?
Mindez HTPC-be menne kizárólag filmezésre, viszont madvr-hez, ami eléggé combos kártyát igényel.
Válaszokat előre is köszönöm! -
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Az adatlapomon lévő konfigba szeretném a videókártyát cserélni újabbra, viszont ahogy látom a mostani kártyákon szinte kizárólag HDMI vagy DP található.
Mivel a monitoromon (BenQ GL2240M) csak VGA, illetve DVI csatlakozó van, ezért az új kártyához szükségem lesz egy DVI-HDMI átalakítóra. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy kell-e valamire figyelnem ilyen átalakító vásárlásánál. Előre is köszi!
-
AggressiveGT
csendes tag
Sziasztok!
Vsync problémámra keresek megoldást. HD Youtube lejátszásakor a kép felső negyede késik és akadozik. Ha nagyobb képet mozgatok a böngészőben szintén ez van. Firefox és Chrome alatt is ugyan az a probléma. Játékoknál nincs semmi gond. Mit kéne állítanom?
VGA: MSI 1050ti
rendszer win 7 -
varmi2
nagyúr
válasz
Kalacskepu #82079 üzenetére
Nem tudok ilyenről.
-
bossvico
senior tag
Az RX 6600 müködik PCI-E 3x16 os alaplapban? Gondolom lefele is kompatibilis, használja így valaki, minden ok?
-
Üdvözlet!
Nem tudom mennyire fogok rá választ kapni, de azért megpróbálom. Dupla GPU-s (két die van egy pcb-n) kártyánál a második GPU-t ki lehet valahogy teljesen "kapcsolni" ? Nem arra gondolok, hogy eszközkezelőben letiltom és kész, hanem hogy abszolút ne is működjön (Windows ne lássa stb). Sajnos sérült maga a die (lesarkaztam) és lényegében felesleges. Valami tipp vagy ötlet ?
-
Tequila86
tag
válasz
#82860288 #82077 üzenetére
Nincs kitámasztója és egy picit lehúzza. Elég nagy és nehéz is. Alig fért be a házba.
Viszont az eszközkezelőben találtam egy nem működő létfontosságú rendszereszközt az egyéb kategóriában. Nem írt róla semmit, csak hogy PCI. Nem lehetett drivert telepíteni. Leszedtem az alaplaphoz egy chipset drivert, így most az el is tűnt. Okozhatta driver hiba?
Egyenlőre azóta is működik. -
Tequila86
tag
Sziasztok!
Egy hete lecseréltem az RTX 2060-at egy RTX 3060 Ti Asus TUF OC-re.
A gép:
i5 8600, MSI B360 Gaming Plus lap
16 GB RAM, táp 700W (tudom, hogy az ajánlott 750W, de csak 1x8 pin csatlakozót kér)Tegnapig tökéletesen működött, majd egyszercsak fekete kép. Többszöri újraindításra megjavult. Ma bekapcsolásnál szintén csak fekete kép a monitoron, nincs jel. Újraindítottam párszor, semmi. Próbálgattam másik DP portot, de semmi. Átmozgattam a kábeleket, kivettem a kártyát, beraktam újra, semmi. Másik tápcsatit dugtam rá, semmi. Árraktam HDMI-re, bejött a kép. Újraindítottam párszor, megint elsötétedett. Visszaraktam DP portra, most jó.
Szerintetek mi lehet a baj? Gariztassam? Esetleg elálljak?
Üdv.: András
-
Borisz76
nagyúr
válasz
bossvico #82069 üzenetére
RX6600-t nem ismerem.
Még 2019 nyarán vettem egy Zotac Gaming GeForce RTX 2060 AMP kártyát ...akkor mintha a fogamat húzták volna a 137.000 Ft-s árával.
( Ha emlékeim nem csalnak....)
Azóta is szépen ketyeg , nem hangos, nem melegszik.
Mondjuk jelenleg is "csak" FullHD-ben ( 1920*1080 ) használom.
És ritkán játszom...inkább filmet nézek. -
bossvico
senior tag
Sziasztok,
Ha új kártya vásárlás akkor RTX 2060 vagy RX 6600?
Kb egy árban mozognak németbe az amazonon.
Erre lenne keret. Csőváz. -
Lord Myn
senior tag
Sziasztok,
Szeretnek haszalni G-Sync kompatibilis monitort nvidia VGA-s gamer laptoppal, ugye elvileg ez csak DP-n keresztul mukodik es ilyen (nativ) kimenet nincs a notin. USB-C - DP konverterrel mukodhet a dolog? Ha igen, mire kell figyelni, milyet vegyek?
Elore is koszi!
-
sz.jani73
újonc
Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem.Adott egy Asus Radeon RX 570-s kártyám,ami sajnos nem ad képet.Nem vagyok a téma szakértője,szeretném valakinek megmutatni aki diagnosztizálná a problémát mielőtt kidobnám.Sajnálnám,nem volt olcsó....Javítható még?Előre is köszönöm....
-
válasz
KBence0606 #82063 üzenetére
Pcie slot csak akkor osztható több részre (osztóval vagy akár egy kártyán van több nvme vezérlő az is osztásnak számít) ha a lap támogatja.
Biosban ilyesminek kell lennie:
De kellene tudnom hogyan néz ki az az osztó?
Egyszerű 16x ből csinál több 1x-et vagy 1x-ből csinál valamiféle chippel több 1x-et?
Illetve még a biosban az above 4g decoding-nak is engedélyezve kell lennie.
Bár őszinte leszek Asus H110M-A lappal ennyi eszköz nem hiszem hogy fog működni, nem erre van ez a lap kitalálva hogy ennyi eszközt kezeljen a biosa. -
KBence0606
újonc
válasz
MasterDeeJay #82061 üzenetére
Szia pcie bifurcation-t hogy tudom manuálisan beállítani?
-
karika26
csendes tag
Szép estét mindenkinek:
A kérdésem a következő :
MSI B450 Tomahawk Max
Ryzen 3600 vagy 5600
Corsair vengeance lpx 2 x 8 GB 3200Mhz
FSP Hydro G 650W 80+ Gold
Samsung EVO Plus m2 500 Gb
Ezen konfighoz tanácstalan vagyok milyen vga lenne a legoptimálisabb,ebben kérnék segítséget
A cél hogy ne maxon pörögjön sem a gép sem a vga,de olyat szeretnék amit kihajt,de nem a játék és a minnél több fps a lényeg,és nem is drága kártyát szeretnék,csak amiivel elbír.A segítséget és a tippeket előre is köszönöm mindenkinek.
-
válasz
KBence0606 #82060 üzenetére
Pcie bifurcationt támogatás kell a pcie osztáshoz, lehet kézzel kell beállítni. Azaz biosnak is tudnia kell. Illetve above 4g decoding is kell úgy tudom.
-
varmi2
nagyúr
válasz
KBence0606 #82058 üzenetére
Ezek nagyon régi kártyák. És lehet végig csákányoltak 5-6 évet. Kilehelte a lelkét. Ha bányába töröd a fejed, ne ilyen régi karikat vegyél, mert a bánya utan eladhatatlan lesz. Vagy a kártyák árából inkább eth-t vegyél. 2-3 évnyi termelés kijön. És azonnal ott van, úgy hogy nem fizetted ki az addig elhasznált áramot.
-
KBence0606
újonc
válasz
jokeph #82057 üzenetére
Igen, a bedugtam a saját számítógépembe (amiben nem is volt másik kártya) és ugyanúgy nem indult el, mint a bányász gépben.
Viszont amit elfelejtettem legelőször leírni: A Risernél és ahol a 6-pines kábel csatlakozik a videókártyához a fény világított, tehát azok kapnak áramot. -
jokeph
nagyúr
válasz
KBence0606 #82056 üzenetére
A kérdéses VGA-t egyedül próbáltad ?
Hogyan csatlakoztattad a 4. és 5. VGA-t ?
Fizikailag 3 db pci-e csati van a lapon.
Az x16-os slot 16 sávját elvben 1*8+2*4 felállásban lehet konfigurálni BIOS alól, így kijönne az 5 eszköz.
Hogy ezt tényleg tudja e a lap/be lehet e neki állítani, azt passzolom.#82058KBence0606: akkor lehet van egy döglött VGA-d.
saját gépbe is akkor nyilván rádugtad a szükséges + tápellátást.
Integrált VGA van a gépedben amiben próbáltad ? -
varmi2
nagyúr
válasz
KBence0606 #82052 üzenetére
Lehet az alaplap nem támogat többe hardvert. Nincs elég pcie szál neki.
-
Erunosta
tag
válasz
KBence0606 #82052 üzenetére
Én csak laikusként tippelem, hogy ezek a különféle kártyák nem fognak együtt működni. Nem egyforma GPU-kkal kéne ezt csinálni? Teszem azt RX 580-akkal, ami persze lehet más márka (ASUS, Sapphire, XFX) csak RX 580 mind.
-
KBence0606
újonc
Sziasztok!
Nemrég elkezdtem bányászattal foglalkozni (Megépítettem az első bányászgépemet: 1db 580 8gb, 2db XFX 470 8gb, 1db Sapphire 470 8gb,1 db 1060 6gb). Sorban el is kezdtem rákapcsolni a videókártyákat, harmadiknak az egyik XFX 470 8gb-osat kötöttem be. Amíg csak három videókártya volt a gépben szépen működött is, viszont amikor rákapcsoltam a hátralevő 2 darab videókártyát, majd újra elindítottam a bányászgépet az 5-ből csak 4 kártya működött, és valamiért az előbb említett XFX 470-es nem indult el. El is kezdtem próbálkozni, hogy mi van, ha más kábeleket vagy risert használok, de továbbra sem akart elindulni, ekkor elkezdtem a Bios beállításokban keresgélni de semmit sem találtam az ügy érdekében.
Ezért kérem a segítségeteket, van esetleg valami ötletetek amit megpróbálhatnék? Azon is gondolkoztam, hogy esetleg a videókártya Bios-át kéne reset-elni fizikailag. Mivel a kártya nem indul el, így gépen keresztül nem tudunk hozzáférni.
Mindenkinek köszönöm szépen a segítségét! -
Erunosta
tag
válasz
MasterDeeJay #82050 üzenetére
Értem és köszönöm. Alapból az volt a tervem, hogy majd rakok rá ramsünit, de mint kiderült nem megy rá. Ahhoz meg nem értek, hogy vágassak rá méretre egy ilyen egybe 2mm-es lapot ami fedné körbe az összeset. Marad ahogy van, remélem Club3D mérnökei nem csak spórolásbol hagyták ki a direkt ramhűtést.
-
válasz
Erunosta #82049 üzenetére
Nincs jelentősége, több más energiatakarékossági dolog is van ramoknál. Frissítési időkkel is tud játszani a kártya.
Régebbi kártyáknál ramoknál sem volt ilyen energiagazdálkodás mégis működtek.
Továbbmegyek szervereknél jellemző hogy túlmelegedés esetén magától throttlingol a ram modulonként stabilítás miatt, nem mentem bele a témába esélyes hogy már modern videókártyáknál is van ilyen.
Zero rpm jó dolog lenne de csak akkor ha azonos bordán vannak a ramok és a vrm. -
Erunosta
tag
válasz
MasterDeeJay #82047 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Igen használok MSI Afterburnert és 30%-on megy 40 C-ig onnan pörög fel.
380X-em zero rpm-es volt és engem zavart, hogy nem megy venti kb 50 C-ig.
VRAM akkor nem annyira melegszik, hiába ugrál órajele? Ez amúgy normális? Böngészés közben min (150) max (1500) között ugrál órajel, nincs köztes állapot. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #82047 üzenetére
+1.
-
válasz
Erunosta #82046 üzenetére
Gyárilag nem minden 280 és 280x-en volt ramhűtés. Igazából csak a zero rpm kártyánál gond ha totál semmi levegőt nem kap amikor terhelés nélkül nem megy a venti. (kis gpu hőfok de minden más meg forr)
Ramot terhelése attól is függ mennyi adatmozgás van benne, hiába megy nagy órajelen ha gyakorlatilag nem végez munkát (csak a refresh-t). Böngészés közben is van hardveres gyorsítás, azaz nem a totál alap órajelen megy hanem emelt órajelen. De ettől még hűvösebb mint játékok alatt ugyan azon órajelen. Netezéskor is kell menjen a kártya pl videó gyorsításhoz kell neki a nagyobb órajelű ram ha kézzel ezt befolyásolod akkor az kihathat a videógyorsításra.
Azt tudom ajánlani hogy ha aggódsz érte akkor msi afterburnerrel kézzel csinálj hozzá egy kicsit emeltebb venti profilt azaz olyat aminél a minimum hőfokon még nem hallható a kártya ventije de magasabb mint a gyári beállítás, ezáltal több levegő jut a ramokra is. -
Erunosta
tag
Most szereztem egy Club3D R9 280X RoyalQueen videokártyát. Az egyetlen gondom vele, hogy memóriákon nincs direkt hűtés. Szabadon vannak és csak a ventik hűtik. A probléma, hogy memória előszeretettel megy maxon böngészés közben is amikor a ventik nem olyan aktívak. Érdemes lenne undeclockolni memóriákat? Ha igen, mennyire? Valahol olvastam memóriát nem olyan egyértelmű underclockolni, azaz többet árthatok mint nyerek, instabillá válhat.
Egyáltalán mennyire gond, hogy nincs direkt hűtés rajtuk? Mennyire melegszenek vram-ok?
Gondoltam ramsünikre, de néhány helyen alig van 3mm vastagság, oda nem férne el egy olyan.
Egyéb megoldás, vagy hagyjam a csudába?Esetleg van olyan program amivel fixálhatnám a memória órajelet a GPU órajel fügvényében. Pl böngészéskor GPU órajel alig megy fel 500-ra, míg VRAM-é maxon teker vagy ugrál. Beállítani, hogy mondjuk ne menjen 1k MHz fölé ha GPU nincs 700MHz felett. Így csak játékoknál menne maxon a VRAM, böngészéskor nem.
-
Bryan65
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni a problémám az lenne hogy a fiam gépébe átraktam az RX 580 nitro videó kártyámat mert én vettem egy másikat, játék közben semmi gond de abban a pillanatban mikor leteszi a tálcára a játék alatt mindegy milyen játéknál 100% ra ugrik a kártya kiterheltsége, és a hőmérséklet az egekbe száll, aztán ha vissza lép a játékba lassan vissza áll minden normális értékre, pedig szerintem fordítva kéne lenni, nem tudom mit kéne tenni vagy mit kellene beállítani.
Köszönöm ha tudnátok segíteni nincs semmi tuning minden alaphelyzetben van. -
Debilon
addikt
üdv!
VGA cserén gondolkodom (Sapphire RX580 Nitro+ 4GB-ről RX6600XT-re), de a kinézett VGA-n nincs DVI kimenet.
Jelenleg monitor csere sajnos nem pálya(BenQ G920WL, 1440x900 felbontás, DVI-D bemenetes)
DP to DVI vagy HDMI to DVI amit érdemes lenne szerezni, és melyik/milyen fajtát?
-
-
attiati
veterán
Nvidia driverben a gyorsbillentyűket hol lehet módosítani vagy kikapcsolni?
Átfedésben van a Total Commander gyorsbillentyűimmel és nagyon zavaró.Nvidia driverben:
ALT+F1 = képernyőmentés
ALT+F2 = fotó üzemmód -
törölt tag
válasz
Dr. Student #82039 üzenetére
BIOS-ban CMS / Legacy probléma lehet.
Keresd meg a beállításokban ezt a kettőt, a lényeg, hogy ne UEFI legyen. -
UserX
addikt
válasz
Dr. Student #82039 üzenetére
NINCS!!!
Nekem ment Giga lapban Sapphire. -
Dr. Student
senior tag
Sziasztok,
Itt már feltettem a kérdést, de mindenképp szükségem van valami tanácsra mert elakadtam, így elnézést, de ide is berakom.. hátha:
Alaplap+VGA .. nem tudom melyik a ludas.. de minden működik külön-külön... egybe viszont nem.
Van valami B560 chipset és RX580 kártyák közötti inkompatibilitás??? -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Adott egy "épülő" retrógép, amiben van 2db 9800 GT SLI-ben.
Ha elkezdem 3dmark06-tal tesztelni, akkor azt látom, hogy kb fele annyi a pont, mint amit elvárhatok.
Jobban megnézve, ha engedélyezve van az SLI, akkor a 2 VGA kb fél kihasználtsággal megy (45-50% GPU load), ha az SLI disabled, akkor megy olyan 80-90% körül.A CPU mellette egy Q9400, csak nem kevés
Win8 Pro van most rajta, 327-es driver.
Valakinek valami ötlet? Régen (10+ éve) még vágtam ezeket, de mostmár sajna kicsit messze van tőlem az emlék.. (azért és épül, hogy kicsit nosztalgiázzak..
)
-
Csupingo
veterán
válasz
Grave_444 #82036 üzenetére
Létezik usb to vga átalakító is, talán azzal növelhetnéd a kimenetek számát.
-
Grave_444
nagyúr
Ha adott egy laptop, amin tegyük fel van 1db vga, 1db hdmi csatlakozó arra rá lehet kötni 3 külső monitort úgy, hogy mindegyik monitoron külön lehessen dolgozni?
Ha nem működik gondolom olyan asztali gép kell, amin van annyi kimenet, mint kijelző. -
törpe1
újonc
válasz
***ANDRÁS*** #82034 üzenetére
Utolsó lehetőségként ezt én is kipróbálom.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
***ANDRÁS*** #82032 üzenetére
Az alaplap leírását nézd át.
Ott lehet olyan megkötés, hogy ha ezt vagy azt a foglalatot használod , akkor oda csak 1X sáv vagy 4X sáv jut.
Tehát adott mennyiségű sávot , "csatornát" szétoszt az eszközök között.
Ha nincs plusz semmi a gépben, akkor meg megkapja mindet a PCIe csati....azaz a VGA -
***ANDRÁS***
aktív tag
Sziasztok! Pár napja beruháztam egy MSI RTX 3070Ti gaming x kariba és most vettem észre, hogy videókártya pci express x4 3.0 megy pci express x16 3.0 helyett. Ilyen próblémával még sosem találkoztam, elöző 2070s is ment x16 3.0-ban, szóval elégé tanácstalan vagyok. Alaplap egy Asrock z370killer sli egy 8700k procival. Csere a 12 genre nyáron lesz. Két m2 PCIe 3.0 x4 SSD van a lapon.
-
törpe1
újonc
Sziasztok!
Egy kék képernyő megjelenés óta a windows 10 betöltése után kb.5 másodperccel leáll a videókártyám (MSI radeon r7 370),és a monitor is kikapcsol.Próbáltam windows újratelepítést,újrapasztáztam a kártyát,tápot cseréltem 700w,80+ ra,de ezek sem segítettek,és mintha a Biosban sem jelenne meg.Mi lehet a probléma?
-
Werkly
őstag
Riva tunernél a Scanline Sync, hogy működik? Mikor és hogyan van értelme használni? Együtt nem használható a framerate limittel? Kösz az útbaigazítást!
-
törölt tag
válasz
DuncanGhola #82024 üzenetére
Driverben tudnod kellene állítani a plusz képernyőt, ha felismerte.
Win + P billentyűs opciók esetleg vagy asztal jobb klikk és Képernyő beállítások? -
törölt tag
válasz
DuncanGhola #82022 üzenetére
Ha uninstallálod a drivert DDU-val és újratelepíted megérhet egy próbát.
Vagy már az is megvolt? -
sanya53
aktív tag
válasz
DuncanGhola #82019 üzenetére
dobtam egy új rendszert azóta minden oké.
-
DuncanGhola
aktív tag
Sziasztok, teljesen értetlenül állok azelött, hogy tényéeg nem lehet kivezetni HDMIvel egy TVre a jelet AMD kártyáról? olyan mintha random ismerné csak fel aTVt, ha viszont dast to device megy akkor kilövi a filmet, de így ugye nem lehet játszani, amugy egy 5 éves samsung 4K TV
-
-
nova001
senior tag
sziasztok
adot egy GAINWARD GeForce RTX 3060 Ti Ghost LHR
mennyi az ideális hőfok max terhelés mellet ?+1:
ha a windowsba 120hz van állitva a monitor nvidia panelen, a játékba ha 144hz rakja az ember attol még 120hz megy ? szval az nvidia panel felülbirálja a beállítsokat ? -
nszero
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #82002 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Shappire rx 580 8Gb os a kártya. Az alaplap második pci slottal működik egy régi kártyával. Rx 580-al egyből letilt a táp. Megpróbálom meg nézni mi ment zárlatba.
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Hülye kérdés de ha nem lenni semmi chip hiány háború covid stb. akkor mennyi lenne a rtx 3060 a sima 329usd+27%vat ami kb 150ezer huf, végülis csak azt akarom kiderüíteni mégéri e már 190megvenni vagy sem 2 éve várok már de még ennyi se nagyon akarok kiadni érte, most gtx 1060 6gb van amd 5600x-el 32gb ram. -
törölt tag
Az lehetséges, hogy azért működött hibásan a GPU, mert a súlya lehúzta és emiatt feszült a PCIe slot?
Fallout 4 egyébként is bugos, de tiszta telepítéssel modok nélkül is sokszor crashelt az utóbbi időben, leesett az fps, szaggatott a játék és hasonlók.
Most kitámasztottam a GPU-t és teljesen vízszintben van és 2 óra játék alatt nem volt semmi problémám. -
válasz
jokeph #81988 üzenetére
Na hallod van nálam most egy 2013-as MSI 7770 ghz ed. ami soha nem volt szétszedve (matrica a csavaron és mindegyik csavar sértetlen, irodai gépből való) gyári pasztája van, a közel 10 éves pasztával fél óra furmark alatt 63 fokot mutat. Ez esetben semmi értelme sem lenne cserélni.
Jó persze alapból takarékos és hűvös a 7770 gpu de a lényeg hogy a betonpaszta is jó rá. -
válasz
SunMount3r #82006 üzenetére
Értem, köszi.
Én kifejezetten játszani szeretnék 3D-ben.
Elvileg megvan minden:
- kompatibilis monitor amit nem volt egyszerű találni, gyakorlatilag csak úgy van esélyed emberi áron elhozni, ha az eladónak gőze sincs, mit tud
- szemüveg, ez szembe jött velem cserelehetőségként. Sajnos kiderült hogy ez még édeskevés, és akitől van annak a régi laptopja alapból tudta, beépítve a kompatibilis monitort és az infra jeladót a szemüvegeknek
- USB-s piramis ami az infrát kiadja, ezt német aprón találtam és előre utalás után postázták egy német kolegám címére aki egy hónappal később jött hozzánk és elhozta
- 1070Ti-vel a drivernek is mennie kellCsak ugye ott a dolog másik fele, hogy 2 gépet nem akarok, mert ugye sok-sok pénz még egy is.
A rendes 1440p 144Hz monitoromhoz a 1070Ti már gyenge, a 3060Ti meg a spéci drájverrel nem kompatibilis.
A 3DVision monitor, ami csak 1080p, syncet sem tud.
Szóval vagy megoldom egy gépben 2 driverrel valahogy váltogatva, ha másképp nem megy akkor dualboottal, vagy nem tudom, azt biztos nem akarom, hogy ki-be kelljen szerelgetni mert azt biztos nem csinálnám.
Alternatívan pedig eldönthetem, melyiket tartom meg. 1440p monitor + 3060Ti, vagy 3D vision.
Esetleg mindkét kártyát eladom és egy 2080, 2080S, 2080Ti, azok még támogatják a 3D vision drivert. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #82004 üzenetére
A spec NV féle 3D vision monitorokhoz nem hiszem, hogy jók. Ezt 3D képes TV-kre értettem inkább, azoknak mindegy, hogy milyen a videokártya, ill. persze lehetnek ilyen monitorok is. Játékra persze nem tudom biztosan, de 3D filmezésre egészen tuti jó az AMD és Intel is a mai napig. Sajnos, gondolom téged a játék érdekelne.
-
válasz
SunMount3r #82001 üzenetére
Miért az aMD-nek és az intelnek van ilyen mint a 3dVison az nvidiánál?
Van szemcsim, kis piramisom, 3D vison ready régebbi monitorom, már össze akarom dobni, ha kell, dual boottal. -
-
válasz
nszero #81992 üzenetére
Szokott zárlatba menni a videókarin vrm de inkább a pcie tápcsati oldalán és lekapcsol tőle a gép, illetve van smd biztosíték is ilyen esetekre a bejövő részeken.
Volt-e javítva a kártya? Tápegység bevállt márkás?
Mondjuk azt nem tudom hogy féig/rosszul berakott kártya nem-e ér hozzá a femkerethez vagy esetleg aközé került-e be valami.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- Viccrovat
- iPhone topik
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest