Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vélemény: de miért kellene eladni az Intelt?
- Videós, mozgóképes topik
- Dell notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Rendkívül pénztárcabarát, de modern ház a Galax kínálatában
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
A GPU-Z is ugyanezeket jelzi szenzoronként, bár fura módon összegző gpunak a ramot írja.
Amúgy a kártyán eléggé kis fika hűtés van a fogyasztásához mérten, így a 70 fokos gpu-n nem csodálkozok.
A venti szó szerint süvít 60-70%on. A Zalman Z9 U3 ház nem hinném, hogy sokat rontana a helyzeten még annak ellenére is, hogy asztalba van berakva, legfeljebb teszek az aljába még egy házventit. -
mcs
veterán
Szereztem átmeneti kártyának egy VTX3D Radeon HD 6770et.
MemIO hőmérsékletnek terheléskor normális érték a 79 fok? -
Janan5
újonc
Üdv!
Pontosan itt a probléma hogy nem tudom eldönteni, hogy melyiket vegyem meg, mivel PCE 2.0 vam és nVidia páriként a GT730 -at találtam a legjobb választásnak. Viszont ebből 3 fajtát gyártottak.
1. GeForce GT 730
(64b DDR3)2. GeForce GT 730
(128b DDR3)3. GeForce GT 730
(GDDR5) --> És ennek 5000 MHz -es a memóriája.Így is a 128 bites a legjobb választás?
Köszönöm a válaszokat!
-
Ricsi5000
csendes tag
Sziasztok!
Az volna itt a kérdésem, hogy egy i5 4690k ki tudna hajtani egy asus strix gtx 970 kártyát?[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Új MSI kártyáknál minden típusnál le van ragasztva az egyik venti buborékmentesen fóliával? Vagy más módon lehet eldönteni, hogy tényleg original példányról van-e szó?
-
napoleon2323
tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne (az adatlapomon szereplő konfig-gal).
Alapjáraton általában minden rendben, ám ha egy játékot megnyitok, ami egy kicsivel jobban meghajtja a gépet a monitor elkezd vibrálni (mintha a régi CRT monitorok esetében), hullámozni igen erősen, illetve mintha emiatt a színmélységet is elveszti a kép. Ez a hiba az új VGA vásárlása óta jelentkezik, ám az előző tulajnál nem jött elő, holott Ő SLI-ben használta a kártyát, illetve szerintem nem feltétlen videokártyára utal ez a hiba.
Próbáltam rákeresni a témára a "flickering" szakszó alatt találtam meg a hibámnak legmegfelelőbb leírást. Ott a földhurokról beszélnek (ha jól értettem a dolgokat), aminek az a biztos megoldása, hogy a gépet és a monitort egy külön falicsatlakozóba dugjuk, ám ez sajnos a ház kialakítása miatt nem lehetséges...
Ami még érdekes, hogy valamikor jóval enyhébben lehet észrevenni, illetve a VGA kábel mozgatásával is lehet "játszani" ezzel (evvel a módszerrel még alapjáraton is elő tudom hozni a problémát), illetve tudom picit enyhíteni is a hullámzást, de így is bántó a szemnek .
VGA kábel volt cserélve.
Valaki találkozott ezzel a problémával és esetleg megoldást is talált rá?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Panthera
őstag
Üdv!
Ha két monitort kiterjesztett módban szeretnék használni, megoldható-e különböző felbontások beállítása? Vagy ne is kísérletezzek ilyennel?
(Az egyik monitor 4:3 arányú 17", a másik 16:9 és 22". VGA: Nvidia 8500 GT, 1-1 D-sub és digitális kimenet.)
A driver jó régi (Win XP), egyelőre csak úgy sikerült, hogy azonos volt a felbontásuk. -
-
Janan5
újonc
Üdvözletem !
Egy kezdő gamer PC-t szeretnék építeni ami a jelenlegi játékokat kisebb nagyobb beállításokkal elfuttatja.
A választásom az nVidia GeForce GT730 ra esett , viszont nem tudom hogy itt melyiket kellene választanom a 64 biteset avagy a 128 biteset.
Ebben kérném segítséget! A válaszokat köszönöm ! -
SP4C3
veterán
válasz
IMIIKE1998 #52081 üzenetére
Sőt valamelyik play store-os alkalmazás alatt láttam a nevét, mint fejlesztő vagy közreműködő. Asszem a Link2SD nevű app az
Helyesbítés
Az APP2SD nevű app alatt láttamCredits:
Arabic-Mohamed Hany
Bulgarian-Димитър Димитров
Croatian-Bruno Švorinić
Czech-Michal Fiurášek
Danish-Christian Stangegaard Kappelgaard
Dutch-Niko Strijbol
Filipino-Vincent C. V. Estrellado
Finnish-Teemu Paavola
French-Jérémy Roth (JeremX)
Galician-Xesús M. Mosquera Carregal
German-Wolfgang Dinter
Greek-George Georgiadis
Hebrow-Benjo26
Hindi-AzamAli
Hungarian-RootRulez
Indonesian-Khairul Agasta
Italian-Luca Trevisan
Japanese-nnnnn
Lithuanian-bronxitas
Macedonian-Петар Пехчевски
Norwegian-Mathias Aavik
Polish-Kamil Szymański, Grzegorz Jabłoński
Portuguese-Altieres Lima da Silva, , Luis Barbosa de Assis Junior
Romanian-Stelian Balinca
Russian-Павел Алексеев
Serbian-Branko Radičević
Slovak-Patrik Žec
Slovenian-Matevž Kersnik
Spanish-Tomás de la Puente López,, Lahiri López
Swedish-Henrik Andersson
Tamil-KUMAR D
Telugu-Venkat Kamesh
Thai-Pimlada Singsanga
Turkish-Kutay KuFTi
Ukrainian-Михайло Грицина
Urdu-Hafiz Muhammad Moin Ud Din
Vietnamese-Phong Quang PdaViet[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz
varmi2 #52071 üzenetére
A tápegység valószínűleg szintén cserés lesz, az alaplap típusa: Gigabyte GA-MA770T-UD3P
-
nonsen5e
veterán
válasz
IMIIKE1998 #52077 üzenetére
Esetleg a Warface nem komálja az aktuális driveredet / windows verziódat. Milyen driver van fent? A legfrissebb Geforce a 355.82, a legfrissebb AMD pedig a 15.8 Beta, vagy a 15.7.1 WHQL.
-
IMIIKE1998
őstag
Üdv!
Bocsi a zavarásért, csak annyit kérdeznék, hogy az mitől lehet, hogy Warface multinál töltenek a játékok a pályára, erre kifagy, ledob a tálcára és kiírja:"A képillesztő nem válaszolt... " Azért érdekes, mert játék közben semmi gond nincs. Előre is köszi. -
RedCactus
senior tag
Megkérdezem itt is, az alaplapos topikban nem jártam sikerrel.
Alaplapom egy Gigabyte ep45-ds3. Beleraktam egy AMD R9 380-as videókártyát és bekapcsoláskor a mellékelt képet jeleníti meg. Ez egész pontosan, a Giga splash screenje alatt jelenik meg. Utána minden gyönyörűen megy hiba nélkül. Játékok is pl. GTA V. Kikapcsoltam a BIOS-ban, hogy ne jelenjen meg ez a kép a POST screen alatt. Most ugye nincs is gond, csak mégis érdekelne, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget.Valakinek lenne ötlete vagy találkozott hasonló hibával? HD6870-el és HD4850-el nem csinálja.
Próbáltam HDMI és DVI-D csatlakozókkal, de akkor is ez a helyzet. BIOS a legfrissebb.Gondolom a BIOS-ba égetett kép felbontásához vagy bit mélységéhez lehet köze.
-
doki333
csendes tag
Sziasztok
Adott egy Gygabite GTX 550 TI amit hibátlanul elraktam a dobozába 3 nappal ezelőtt.
Most ha beteszem a gépbe a venti pörög de hiába dugok rá D-Subon monitort nem ad képet.
(Csipogó nem csipog, biosban a primary: PCI-e-en van,Dvi-on sem ad képet)
Közben az alaplapi D-subon van jel.
Az Nvidia telepítőt ha ráindítom-kiírja, hogy nincsen megfelelő eszköz a gépben.(A monitor alaplapira van kötve közben.)Beszerelés előtt eltávolítottam a teljes NVidia drivert mindennel együtt.Egyedül a Physix-nél akadozott és villogott a kép és kiírta, hogy nem tudja leszedni.Mindez egy másik Vga-val volt.
Visszaraktam a régi vga-t és azonnal ment minden rendesen.Nvidia driver telepítés is.
Ötletek?L
Köszi előre is!
-
G@ß!
őstag
Ha kétkomponensű ragasztó (Arctic G1) ha lefolyt a ram mellé, esetleg befolyt picit a ram chip alá vagy a memória chip melletti pici chipek köré, akkor az tehet-e kárt a vga-ban?
-
G@ß!
őstag
Ram sünit mivel érdemes felragasztani?
-
kodahckr
csendes tag
Hali.
van egy msi gt780dx laptopom van benne egy intel i7 2630qm cpu és egy nvidia gtx570m. a problémám az hogy az intel hd graphicsot nem ismeri fel a gép. az aida azt irja ki h le van tiltva. A kérdésem az lenne hogy tudnám e valahogy engedélyezni, vagy pedig gyárilag így van megcsinálva? -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Cimborám mostani gépében egy AMD Phenom II x2 250 proci teljesít szolgálatot egy ATI HD 5670-es társaságában.
Fejlesztene, az egyik alternatíva, hogy tesz a lapba egy P II X4 945-955 procit és hozzá vmilyen használt VGA-t a 15-20.000 között. Mit tudtok javasolni neki? Talán GTX650 vagy HD6850 esetleg HD7770? :\
Jelenleg 1280x1024-en játszogat, alkalmanként TV-n, amin menne a FullHD is...
Köszi: RR
[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
válasz
pzolika9512 #52029 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ha döntened kéne, akkor a kettő közül melyiket választanád? Árban ugyanott helyezkednek el a kettő:SAPPHIRE 11233-01-20G R5 230 1GB DDR3 PCIE
ZOTAC ZT-71202-20L GT720 1GB DDR3 PCIEMelyiknek kisebb a fogyasztása? Olvastam még régen valamit, hogy az AMD-nek alacsonyabb a fogyasztása, ha nincs rákötve monitor. Ez igaz ennél a verziónál is? Alapvetően az érdekel, hogy mennyire melegszik, mert mindkettő passzív hűtéssel rendelkezik. (Nvidia felé húz a szívem az újabb architektúra miatt...)
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998 #52043 üzenetére
A VGA VRAM órajelének 1200MHz-ről 1150 MHz-re való csökkentése megoldotta a gondot.
-
G@ß!
őstag
Valaki erre: [link] ?
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
honnét tudnám kideríteni, hogy ez a kártya referencia PCB-vel van e szerelve ?
Írtam már a gyártónak, de idáig nem jött válasz.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998 #52053 üzenetére
Egyéb ötlet? Megpróbálom lentebb venni a vga órajelét.
-
kaszaking
tag
Nvidia Capture Server mit csinál? 6,5GB RAM-ot megzabált úgy hogy semmit nem csináltam
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
trancemusic #52052 üzenetére
A régi gagyi, 14A-es 12v-os ágú táppal is ugyanez volt. A net pedig kábeles, 50 Megás, amúgy meg játékban max. 40-50-és pingem van.
-
trancemusic
senior tag
válasz
IMIIKE1998 #52048 üzenetére
Csak tipp: cpu órajelet csökkentsd, lehet a 17amper terhelhetőségű 12voltos ág a határon lavíroz.
Tudom, márkás, két 12voltos ág: egy próbát megér.
Ha 3,4-ről visszaveszed 2,5ghz-rr és ugyanúgy jelentkezik a hiba, akkor ott más disznóság lesz.U. I. :vga órajelét csökkentve is előjön a hiba?
Most látom: a net. Erre nem is gondoltam...
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
IMIIKE1998 #52050 üzenetére
ha multinál jön elő, akkor lehet a neted gyenge
-
SP4C3
veterán
válasz
IMIIKE1998 #52048 üzenetére
Akkor úgy kérdezem, hogy ha elindítod a játékot rögtön bekövetkezik a galiba, vagy csak pár perc játék után?
-
SP4C3
veterán
válasz
IMIIKE1998 #52045 üzenetére
Mintha?
Túlmelegés okozhatja? -
Pepe78
őstag
válasz
IMIIKE1998 #52045 üzenetére
Már korábban javasolták a takarítást, pasztázást.
Történt ezügyben valami?
Kevés az információ. -
SP4C3
veterán
válasz
IMIIKE1998 #52043 üzenetére
Üdv.
A vidkártyádhoz kapott driver telepítő lemezről telepítsd a drivert és próbáld azzal.
-
IMIIKE1998
őstag
Üdv!
Cs:Go alatt a kép eltűnik, még a hang is kiakad, utána visszatér 4-5 mp múlva, de néha kifagy. Miért van ez? Az eseménynaplóban ezt találtam: Napló neve: System
Forrás: Display
Dátum: 2015.08.22. 15:47:20
Eseményazonosító:4101
Feladatkategóriaincs
Szint: Figyelmeztetés
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Számítógép: user-PC
Leírás:
A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Display" />
<EventID Qualifiers="0">4101</EventID>
<Level>3</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-08-22T13:47:20.000000000Z" />
<EventRecordID>4314</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>user-PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>amdkmdap</Data>
<Data>
</Data>
</EventData>
</Event>
Gyári órajelén megy a VGA, nem volt húzva. Config az adatlapomnál.
Ui: 15.7-es driver van fent, de a 14.xx(valamelyikről) váltottam, ugyan azt produkálja. :/[ Szerkesztve ]
-
Pepe78
őstag
válasz
Kumisz1988 #52041 üzenetére
Igen, gyorsabb lenne a jelenlegi procival is.
-
Kumisz1988
újonc
A mostani MSI HD 6850 1 GB ddr5-ös kártyámat cserélném az Asus karira. Azért a jelenlegi procival is észrevehető javulás lenne szerinted?
-
Kumisz1988
újonc
Köszi a gyors választ! Oks! Elég jó áron van most, ha elboldogul vele a proci megveszem!
-
Pepe78
őstag
válasz
Kumisz1988 #52038 üzenetére
Hagyni fog benne adott esetben..
Egy 4 magos amd phenom II x4 kb egy i3-2100 teljesítményével ér fel.
Én azt mondom, hogy kevéske a 270x hez.Ettől még megveheted ha jó áron van és később váltod az jelenlegi AMD konfigot.
-
Kumisz1988
újonc
Sziasztok ! szerintetek egy Phenom II X4 965 black edition elég egy Asus R9 270X 2 GB-os kártya mellé?
-
-
-
mihione
őstag
Ezzel a Vgaval a cs:gonak el kéne mennie normálisan nem?
Full hdban normálon 17-20 fps körül van,720p-ben lowon se sokkal jobb 30 körül.Egyébként nem tudtam kdieríteni milyen 6450 van bent mert neten se találtam ilyen képet.low profileos és egy kicsi venti van rajta minimális bordával.Továbbá ez CPU hőfok hogyan lehetséges?a borda és a hőcső is hűvös, de kizártnak tartom hogy ez valós legyen.Egyébkén az egész gép egy HP irodai csoda fekvő házas és lapos.
[ Szerkesztve ]
-
jatszo
aktív tag
Sziasztok! Asrock h81m-hds alaplapom van és g3320 proci, hamarosan megy bele 1 asus gtx 750. Az lenne a kérdésem, hogy az alaplapi hdmi csatlakozó működni fog-e a videókártya mellett? Köszönöm
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Most lett egy ATi Radeon HD 4350 kártya beüzemelve, és jelenleg vibrál a kép . HDMI-n rá van kötve egy Samsung F6400 tv-re ott kiterjesztett módban tiszta a kép , monitorra bármilyen felbontást állítok ugyanúgy vibrál.
Driver hiba lehet vagy valamilyen beállítás? Próbáltam videóra rögzíteni a jelenséget, de a felvett videón nem látszik a hibaKépmentésen pár infó.Ha a kártyáról lekötöm a HDMI kábelt megszűnik a vibrálás
Monitor egy Samsung SyncMaster 710N[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
Virtualizációs szerver alá milyen videókártyát ajánlatok passzívan? r5 230 vagy inkább nézzek körbe nvidia oldalán? Monitor nem lesz rákötve, maximum egy projektor néha ha valamelyik virtuális gép képét kell kitenni.
-
fbeni91
tag
válasz
IMIIKE1998 #52026 üzenetére
takarítsd ki a vga kártyát! pasztázd újra! ha ez sem segít akkor utánna írj rám! hátha tudok segíteni! üdv.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998 #52023 üzenetére
Valaki?
-
válasz
regener #52018 üzenetére
Szia, szerencsére nekem megy ^^
CCC-t kell felrakni, és az analog monitorhoz tartozó fülön kivenni a pipát az "edid"-ből, és akkor megjeleníti a windows az összes hz opciót, amit csak akarok, azt is amit a monitor nem bír. Viszont a monitor nevét már nem tudja kiolvasni, az annyira nem gáz.
Most full képernyős játékban az a bajom, hogy visszállt alacsony hz-re. A Reforce-et lehet, hogy letöltöm újra, hátha van vmi frissebb Win 7-re. -
IMIIKE1998
őstag
Üdv!
Cs:Go alatt a kép eltűnik, még a hang is kiakad, utána visszatér 4-5 mp múlva, de néha kifagy. Miért van ez? Az eseménynaplóban ezt találtam: Napló neve: System
Forrás: Display
Dátum: 2015.08.22. 15:47:20
Eseményazonosító:4101
Feladatkategóriaincs
Szint: Figyelmeztetés
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Számítógép: user-PC
Leírás:
A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Display" />
<EventID Qualifiers="0">4101</EventID>
<Level>3</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-08-22T13:47:20.000000000Z" />
<EventRecordID>4314</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>user-PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>amdkmdap</Data>
<Data>
</Data>
</EventData>
</Event> -
laja80
tag
Sziasztok!Légyszi vki segítsen!
Reggel bekapcsoltam a gépet,ment egy darabig,majd hirtelen leállt,és nincs kép.Érdekes szag jött a gépből,illetve előző nap is kínlódott,játék közbe kilépett és szaggató hang alatt csíkos kép volt,kikapcsoltam újra be és jó volt.Egy hd 7950es kártya van benne,az ment tönkre vagy lehet táp egység is?Kiszedtem memóriákat,procit,vga-t,újra össze raktam,elemet is kivettem.A gép beindul de a vga ventik nem pörögnek,kép nincs.Resetelni esetleg lehet vhogy?Vagy mi lehet a megoldás? -
Sziasztok!
Az miért van, hogy 795MB monitor nem megy 85hz fölé? Reforce sem detektált magasabb értéket. Bár azt nagyon régi .zip-ből vettem elő.
800x600 85hz
1024x768 85hz
1152x864 75hz
1280x960 75hz
1400x1050 65hz
1600x1200 65hzKisebb és nagyobb felbontás nem elérhető. Állítólag a maximális felbontás 1792x1344.
Integrált 8370D VGA-m van, nem találtam meg, hogy hány hz-et tud. Csodálkoznék, ha nem tudná a 120hz-et, esetleg direkt lebutították, de minek. F2A88XM-DS2 lapon a vga portba van dugva értelemszerűen. (egyébként a dvi-vga átalakítóm nem passzol az alaplapi dvi-be.)
Win7. AMD CCC-t nem raktam fel.
Ja, és a monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtéséből kivettem a pipát, de változatlanul max 85hz.
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
A vga hűtővel ellentétes oldala helyenként picit ragacsos, poros. Már eredetileg így nézett ki (használtan vettem). Mivel tisztíthatnám meg úgy, hogy a vga ne sérüljön?
Köszi a segítséget! -
angel1124
csendes tag
Asus 780 GTX kártyámat kellene biost frissíteni, vagy ha valaki tud segíteni garanciáztatásában akkor (nyilván nem ingyen) megköszönném 2013-es gyártmány Angliából.
HA valaki segíteni tud akkor privátban.Köszönöm
-
jatszo
aktív tag
Sziasztok! Hamarosan megérkezik a kártyám: asus. Azt szeretném kérdezni, mennyi az egészséges tuning, ami még belefér? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
JSaN
addikt
válasz
halhatatlan #52007 üzenetére
Hmm akkor nem piszkalom, csak kicsit sokaltam hirtelen ideleben. 70 kornyeken kapcsol be de akkor se fullon, most egy orat jatszottam es nem megy 75 fole, ami szerintem egesz jo. Csak ugye 70 alat kikapcsol ahogy hul, onnatol passzivban meg eleg lassan hul, de ha igy talaltak ki marad igy, amugy meg vagyok elegedve a kartyval, tetszik.
MK VII Egy 8 eves C2D E8500 konfigot valtottam tegnap, szal idaig parszor en is ossze tettem a kezem mas konfigjat latva.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
hentes555 #51995 üzenetére
eggyátalán nincs rá garancia, hogy valamikor is jó lessz!
-mivel nem ismerjük a vga multját, vagyis mitől lett olyan.?
azért kérdezz rá, hogy nem-e bios-flash alatt halt be( másik bios update,stb.) mert akkor még van esélye.(-persze az ő költsége)
de ha bármi más, memo hiba stb stb.. akkor felejtős!
5k-ért szemetet venni nem érdemes.[ Szerkesztve ]
-
JSaN
addikt
válasz
robertosz91 #52003 üzenetére
Udv
Tegnap megjott az uj kartyam, sapphire nitro r9 380 4gb. i5 4570 tarsasagaban hasznalom. Azt vettem eszre hogy nem forog rajta a ventilatorok, kb 60-70 fokig be se kapcsolnak, illetve idle alatt kb 50 fokos. Ez normalis? Bar hozza tartozik hogy 30 fok van a szobamba hala a jo tetoteri klimanak
Illetve hol hogyan tudom at allitania ventilatort hogy kapcsoljon be mondjuk alacsonyabb erteken is? -
lsc
nagyúr
válasz
szabyka95 #51994 üzenetére
Ha nem megy legalább ne vezesd félre a kérdezőt. Csak logikusan el kellene gondolkodni, van egy pár memóriacsip minden kártyán, melyiket mérik? Ha mindegyiket akkor miért csak egy érték van, biztosan nem egyforma hőmérsékletűek.
Egyébként a gpuban a memóriavezérlőt méri és mutatja.