Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Mijági
csendes tag
válasz
fagy53 #15799 üzenetére
Körbenéztem a kártya körül ,meg ki is szedtem. Nekem ilyen [link] alaplapom van és van a pci-e x16 mellett egy passzív hűtőborda ,ami lötyög. A két rugós csavar nem nyomja le rendesen és az újjammal tudom nyomkodni lejebb ,ha beteszem a kártyát ez hozzáér és kicsit felfelé nyomja(bár szerintem nem túl erősen). Olyan mintha nem lenne elég erős a rugó azokon a csavarokon. Különben bootolásnál se mindig csinálja. eddig csak egyszer
-
cucclee
tag
Feltettem az új drivert ,és most ideiglenesen egy ventit a a vga-ra (eredetileg egy proci hűtő ventije). elég hűvös ,játék során alig megy 50 fok fölé. Csak a baj az hogy még mindig csinálja. Kb.: 1 óra játék után megint elzavarosodott a kép. Az orthossal 1,5órán át teszteltem és semmi nem történt szóval szerintem nem ram hiba ,meg hát ha vga lenne a rossz akkor alapból játék elején baj lenne ,szóval nem tudom hova tenni a dolgot. Az kicsit aggaszt hogy amikor egyszer bekapcsoltam a gépet akkor a windows bootolásig hangyázott a kép...(de csak bootolásig)
Most egyenlőre várom a crysist az talán jobban leterheli. Ha ott nem csinál ilyet akkor hagyom a fenébe.
-
bokorugró
tag
/Lehet hogy offtopic, de sajnos jobb helyet nem találtam neki/
Üdv.
Valaki tudna abban segíteni, hogy egy 9250-es (AGP-128mega) radeon vajon meg tud-e hajtani egy 22"-os szélesvásznú monitort?
A másik jelölt egy geforce 6200, ami ha jól tudom akkor elbír a 22"-ossal. -
Nova91
tag
Sziasztok!
Lehet buta kérdés, de mire kell figyelni, hogy a régebbi alaplapomba bele menjen az új VGA karim? régi: Asus M2N , VGA: Sapphire toxic radeon 4850. Egyedül azt tudom, hogy a PCI expressre, de abból sem vágom, hogy 2.0-ás kártya megy-e az én alaplapomba.
Választ előre is köszönöm! -
fagy53
nagyúr
válasz
z0d1AK #15793 üzenetére
Nézd meg a hőfokokat amit írtam, gyári OC kártya, és hasonlítsd össze a tieddel!
Ezt írhatod, mármint a halott projektet annak a sok embernek akik rohannak AC S1-et venni, meg Chilla-t stb, mivel ezek pontosan olyan felépítésűek mint a gyári passzív kártyák, csak azok alapból ilyenek és nem kell rohangálni sehova.
A legjobb hűtés és csend csak az ilyen kártyákkal érhető el. -
fagy53
nagyúr
Jó választás az, de nem úgy ahogy sokan gondolják! Megveszem, beteszem, driver és nyomás! Na ez így nem megy.
Kiegészítő venti nélkül reménytelen, az enyém jól szellöző házban is 103°C-ra felment a szőrős fánkkal és le kellett állítani.
Most idle: 36°C és load 40-59°C játéktól függ és semmi hangja, betöltésnél is néma! / 88GT, 96GT / -
fagy53
nagyúr
-
Mijági
csendes tag
Mijági=Cucclee
-
fagy53
nagyúr
válasz
cucclee #15785 üzenetére
A melegedésnél Qru szerintem nem a RAM-ra gondolt, hanem a vmem-re, de ha ilyen gondod van a RAM-mal. akkor futtass le egy Orthos-t ami a proci mellett a RAM-ot is teszteli, egy -másfélóra hosszan.
Lehet ott is van tennivaló, de a képhibáidat nem biztos, hogy az okozza. -
cucclee
tag
Szerintem rájöttem. Nemrég szereztem be ezt a 2X1gb kingston ramot ,és ezek nem bírták annyira a tuningot mint a régebbi 2x512 ,visszakellett vennem alap órajelre ,de voltam olyan hülye és véletlenül rajtamardt a +0.2V és gondolom én ezért melegedhetett túl.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lala42 #15775 üzenetére
Lehet barkácsolással rámenne talán de a VRM hűtése nem lenne megoldott ha az S1-et rá is tudod barkácsolni. Márpedig a VRM marhára melegszik, és 90fok felett már instabil lesz tőle a vga (ez saját tapasztalat is) amit elég könnyű elérni ezzel a krival. Sajnos 2900PRO-ra nem olcsó egy jó hűtés.
-
cucclee
tag
Valami bios-os teszter program kéne. Az ultimate boot cd-n nem sok használható van. Egyébként a ha jól sejtem a táp miatt ilyen nem lehet ugye?
-
cucclee
tag
Bakker
Azt írja ki unknown architecture. pedig a legfrissebb 0.2.7 van fenn. Érdekes az everest felismeri (meg minden más).
-
cucclee
tag
Hello!
Van egy párhetes Gigabyte 9600gt-m (passzív). Mostanában olyan érzésem van mintha valami baj lenne vele.Bár lehet hogy alaptalan ,mert a lightsmark 2008 hibátlanul lefut 400fps-el ,a 3dmark is ,de voltak már fura dolgok. Például amikor kicsit feljebb akartam húzni a procit ,akkor újraindításnál zöld ,piros pontokkal enyhén hangyázott a kép(visszaállítottam és ez megszűnt). Általában most assassin's creed-el játszok (ami szintén jól megy) ,de ma például játék közben piros ,zöld ,kék formákba ment át a kép és kilépett. A 175.19 driver van fenn. Nincs a kártyán ventillátor ,de ígyis hideg alapon 47-49fok ,terhelve 70 fok alatt van (az everest szerint). -
lala42
őstag
-
lala42
őstag
(#15771) lala42
Na senki nem tudja a választ?
Vagy mindenki a strandonvan -
BPFeri
senior tag
válasz
lala42 #15771 üzenetére
SZia !
Az AC kompatibilitási listája alapján sem a sima S1 sem pedig az S1 rev.2 nem támogatja a HD2900 -as kártyákat.
Egyébként maga a hűtés nagyon pöpec főleg ha megspékeled egy pírma 12cm es ventivel !!
Üdv, F.
-
lala42
őstag
Hali!
Valaki tudja, hogy a Shappire ATI 2900 Pro 512/256 videokártyára feltehető-e az Accelero S1-es hűtő és hatékony-e.8 Magyarul érdemes-e beruházni bele?
Köszi a válaszokat előre is
Mert az extrem-e nem akarok költeni. (Kártya/hűtő ár/arány nem kifizetődő
)
-
fagy53
nagyúr
válasz
csikosdapro #15769 üzenetére
Szívesen
-
fagy53
nagyúr
válasz
csikosdapro #15767 üzenetére
Orthos ez a CPU/RAM teszt,
GPU Caps Viewer ez a VGA-hoz. -
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy videokarit mivel teszteljek, illetve memóriát, esetleg lapot cpu-t (cpu-t azt everesttel pörgettem igazán nem volt kaka) csak mivel lehet tesztelni, mert néha behal a gépem kék képernyő.... vmi irql pro de nemtudom aztán vár kicsit és reset, de néha csak úgy fekete képernyő és beakad minden...
-
fagy53
nagyúr
Ez így sajnos nem igaz. A P35-ös lapok nem 2.0 szabvány szerint készültek, ez a CF támogatottságán is látszik és a tápellátás a sloton keresztül sem 150W, ami pedig 2.0 szabvány. Az első igazi, valós 2.0 szabvány szerint lapok X38-as Intel chippel készűltek.
Ez persze nem jelenti azt, hogy a 2.0 szabványú VGA-k ne mennének a régebbi 1.0 szabványú lapokban, a CF működhet jobban a 2.0as lapokban, de single-ben nem veszel észre különbséget, legfeljebb a P35-ös lapban kell a +tápcsati.
Nézd meg ezt! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
japeen_hun #15759 üzenetére
Nem nagyon fogja vissza. PCI-E 1.1 és a 2.0 közötti sebesség különbség: "0.25 GByte/s to 0.5 GByte/s". 0,25GB/sec is bőven elég ma még. A másik előnye a PCI-E 2.0-nak, hogy több áramot tud adni a kártyáknak a foglalaton keresztül. Így adott esetben elhagyható a vga-ról a kiegészítő tápcsatlakozó.
-
P@trick
tag
akkor bocsánat
gyorsan utánakerestem és az első pár találatomból annyit tudtam értelmezni hogy: "az X38-ban már PCI-E 16X 2.0 is lesz". Ebből kifolyólag azthiszem már te is érted
japeen_hun: elnézésedet kérem a félreinformálásért de a lényeg, igenis működni fog a gépedben ha nem is használja ki
-
P@trick
tag
válasz
japeen_hun #15759 üzenetére
Nagyon nem vagyok képben sebesség szinten, szóval erre a kérdésedre fogalmam sincs hogy mennyire fogná vissza a kártyádat
Várd meg míg valaki más válaszol vagy megkeresem rá a választ
hosszas keresgélés után biztos lettem abban hogy tényleg nem támogatja a lapod a 2.0-t mert a lapod még csak p35-ös, de csak az X38-tól kezdve támogatott a PCI-E 2.0
-
juliabrilke
veterán
válasz
japeen_hun #15757 üzenetére
Igen, tudod rendesen használni az alaplapodban. Azért tessék utána nézni, hogy ez pontosan milyen újdonságokkal jár a pci-e 2.0 bevezetése. ;)
-
P@trick
tag
válasz
japeen_hun #15757 üzenetére
Dehogynem. simán. Ez olyan mintha egy 800as ramot tennél a 667-es foglalatba. Lehet 2.0-s a kártya, de ha az alaplap csak 1.0-s akkor csak az 1.0 korlátait fogja kihasználni a VGA
-
japeen_hun
tag
Újabb hülye kérdés:
Most nézem a videokártyákat és ilyeneket látok hogy PCI-e 2.0. Utánanéztem az alaplapomon nincs ilyen jelzés, most ez azt jelenti hogy nem is tudom használni?
Nagyon régóta nem követem ezeket a dolgokat sry hogy noob vagyok. -
P@trick
tag
válasz
japeen_hun #15755 üzenetére
Néha képes minden ok nélkül megadni magát egy VGA.
Igazából, sosem értettem, hogy ezek hogy tudnak elromlani, vagy miben
-
japeen_hun
tag
Drivert próbáltam újat, húzva nem volt egyáltalán.
Csere lesz... -
tresh
veterán
válasz
japeen_hun #15751 üzenetére
Igen ahogy írták memoria hiba is lehet föleg ha biosba is ezt csinálja,és akkor sajna csere
-
PiciKenny
senior tag
válasz
japeen_hun #15749 üzenetére
Volt húzva a kari? mert ha igen, túlhúzás, esetleg ahogy a kollega mondta. driver gond..felrakod gyors az újat azt reménykedünk jó
mod: lehet h memória gond
-
P@trick
tag
válasz
japeen_hun #15751 üzenetére
Egyszerűen memóriahibás a VGA-d. Rossz -> szerezz be egy újat
-
japeen_hun
tag
Már BIOS alatt is szemetel. Másik drivert is kipróbáltam azzal is olyan. A videokártyán kivül mindent lecseréltem a héten, ez a 3dik napja hogy használom az új cuccokat, és most játék közben adja meg magát. Hát mit mondjak...fasza.
Próbáljam meg a lecserélt géppel is? Vagy ez most mehet a kukába.
Mondjuk 3éves már lassan. -
tresh
veterán
válasz
japeen_hun #15749 üzenetére
több mint valószínű h megadta magát de azért egy másik gépbe is meg lehetne lesni és egy 3d marknal is h mit csinál
lehet h csak driver gond
-
japeen_hun
tag
Hello!
Játék közben hirtelen elkezdett szemetelni a kép. ilyen minden 3D-s programnál a kép [link]
A hőmérséklet nem volt magas teljesen normális. Sapphire X800GTO2 a kártya.
Elromlott?Szerk.: Asztalon minden tiszta mint régen.
-
PiciKenny
senior tag
válasz
Atomcsipesz #15747 üzenetére
Gigát szeressük
-
Atomcsipesz
csendes tag
Köszönöm a válaszokat
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Atomcsipesz #15744 üzenetére
4850, mert erősebb mint a 9800GT.
-
Tomate
veterán
válasz
Atomcsipesz #15744 üzenetére
Mindenképpen a 4850-es!
-
Atomcsipesz
csendes tag
Gigabyte Ati Radeon HD4850 512 mb vagy pedig Gainward GeForce 9800 Gt 1024 Mb legyen a megvásárolandó videjókártyám.
Alaplap Gigabyte -
sagesz93
addikt
lsc, joi29 köszi a segítséget
-
lsc
nagyúr
válasz
sagesz93 #15740 üzenetére
Amennyiben nem kell feszt emelni akkor a gyári is jó lehet egy jól szellőző házban , általában 2,6-2,8-at visznek alapfeszen , az már szűkösen a 70.eshez is elég .
A tuning mindig proci és lapfüggő , ki kell próbálni , amennyiben a hőfok terhelésnél nem megy följebb 60 foknál akkor mehet . Egyébként egy Hyper TX2 hűtő 3,5-4 ezer forint , tuninghoz megnyugtatóbb mint a gyári . -
sagesz93
addikt
Hello! Lenne még 1 kérdésem
Egy c2d e2180 alapórajelen melyik videokártyát tudja kihajtani 100%-osan?(ati 3850 vagy 70-et kitudna? -
cucclee
tag
Hi! van egy 96gt-m és feltettem az új illesztőprogramnot hozzá. Újraindítás után rendesen indul az nv driver ,de az eszközkezelőbe egyéb pci-hídeszköznek nem találja a driverjét. Ez micsoda? mi az az egyéb pci hídeszköz?
-
tresh
veterán
válasz
sagesz93 #15725 üzenetére
erősebb a 8600gt kicsivel
de ha nem játékra veszed akkor az ati is nagyon rendbe van(havernak 2600xt je van és mindent visz fainul pl prostreet)szal attól függ mire kell
[ez se rossz kevés pénzé] -
sagesz93
addikt
és a 8600GT lehagy egy 2600XT-t is?
mert ez az ajánlat nekem jól jönne, sajna nincs sok magyar valutám
-
Qru
MODERÁTOR
-
sagesz93
addikt
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok!
Szerintetek melyik a jobb?:
PALIT 8600GT Sonic 256MB DDR3 PCIE vagy
SAPPHIRE HD2600PRO 256MB GDDR3 OverClocked PCIE
A válaszokat köszönöm! -
törölt tag
hali!
Egy E8500-ös proci elég ahhoz hogy kihajtson megfelelően 2 db HD4850-et??
Ha ez nem elég akkor 4 magosból max a Q6600 jöhetne szóba, de arra vki azt mondja hogy vmivel lassabb az E8500-nél, ha már játékra akarom használni!
Mi az igazság? -
z0d1AK
nagyúr
válasz
::Trunks:: #15714 üzenetére
biosban minden alapon van?
vagy nincs állítgatva? -
z0d1AK
nagyúr
válasz
::Trunks:: #15712 üzenetére
előző tulajnál nemtudod letesztelni?
elsőre oan, mintha túlmelegedne, de ezt kizárja a plussz venti...
plusz tápcsati rajta van? -
::Trunks::
senior tag
Sziasztok!Nemrég vettem használtan egy ASUS X1950pro-t és ha elkezdek vele játszani kb 10perc után maxra megy a fentifordulat és kikapcsolja a monitort!Az előző gazdájánál semmi baja nem volt...Emeltem a venti fordulatát +egy 8cm es ventit is raktam rá.Lehet ,hogy nem kap elég áramot???
-
zolibácsi
csendes tag
válasz
fagy53 #15705 üzenetére
Hello. Megtudtam pár infót a gépről.
msi k8t neo-v alaplap, amd sempron 3000+ (1800 mhz) proci, 1 gb ddr ram (200mhz), táp valami noname 350w-os. a gépben idáig gef 7600 gt 256mb agp-s videokari volt.ezt a kártyát kellene upgrade-elni, hogy directx9-es játék is jól menjen rajta.
Válaszod előre is köszi.
-
simos
tag
Üdv. Mindenkinek !
Tudnátok ajánlani valamilyen linket, fps számlálóra?
"szert tettem" 2 vga-ra, és nem tudom,melyiket tartsam meg.
HD 4850 Gigabyte 512
8800 GTS Leadtek 512
Tesztelnem kellene őket.
A 3Dmark06-ban szinte hajszálra ugyanazt adják!!Előre is Kösz a segítséget!!!!
Aktív témák
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia