Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Ti meik karit választanátok a helyemben?
Gainward 9600GT golden sample [link]
MSI 8800GT Zilent [link]
MSI 3870 OC [link]
3870böl ha tudtok esetleg vmi jobbat ajánlani azt megköszönöm, ezt csak saccra néztem ki, eddig nemérdekelt ez a kari, csak msot olvastam h uj driverrel elég jo lett, és árban is jo.A gép többi része Giga ep35 DS3 + C2D E4700 + GEil ultra 800Mhz 2*1Gb + Corsair vx450W + 22"os samu wide
Köszi!
-
Zoty4
őstag
Sziasztok.
3D CADes rajzolásra, munkahelyi gépre milyen vga-t javasoltok?
Lszi több alternativát írjatok, köszi24"os lg lcd lesz vele hajtva
-
greatchaos
addikt
válasz
gpatrik #14295 üzenetére
pontatlan a megnevezés
a sapphire oldalon van néhány variáció, egy slotos, kétslotos, toxic
-
gpatrik
tag
Sziasztok!
Lenne két sapphire hd3870es videokártya. Lényegében megegyezik a kettő tulajdonsága, legalább is az oldal szerint, de miben tér el, mert ugye biztos nem poénból 6 rugó a kettő között a különbség.
SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4 HTD Full PCIE
[link] 34.021 Ft
SAPPHIRE HD3870 512MB Sapphire Edition HTD PCIE
[link] 27.456Ft -
ngdr88
tag
válasz
greatchaos #14292 üzenetére
nem volt sérülés csak, csak ahogy leugrott koppant egyet a memón.
namind1 már lényegtelen, többet semmi ilyet nem adok a kezébe.
köszi. -
SutPet
aktív tag
hali! Olyan kérdésem lenne hogy valaki tapasztalt e már olyat (asus lap + galaxy VGA) hogy a kártyát csak az eredeti driverlemezről hajlandó felismerni? ez van az én 7300gt-el és ismerős 8500gt-vel is.a régi lapom (abit) felismerte simán de ez nem akarja.
-
ngdr88
tag
válasz
Bandee2 #14284 üzenetére
hát.én is azt szeretném megtudni, hogy megéri-e Connect3d-t venni, mert ha jó akkor vsszinű, lecserélném az inno8500gt-t.
Nekem pl volt már connect3d 9250-em egy évig. semmi baja nem volt, a passziv helyett ráraktam egy titan cu2ab-t és ment szépen.
Aztán mikor el akartam adni, a szervizes berakta a tesztgépükbe aztmondta nem indul.(az vmi ősrégi alaplap volt 4xagpvel.) dehát nemtom végülis h a kártyának volt e baja. Az biztos hogy elötte haverom eléggé agresszivan szedta le a hűtőt róla. Nemtom h attol romlott e el vagy mitöl vagy h csak gagyi volt az alaplapjuk azér nem ment.Connect3d-s tapasztalatokat kérünk!
-
Max3l
tag
Hi!
Fontolgatok venni egy hibás 8600 gts-t
. Célom vele hogy stabilan műkődőképes állapotba hozzam. a Hiba jelensége: A driver felrakássa után a némelyik játék alatt zöld négyzet hálós lesz a kép!! A filmek alatt csak bizonyos kodekpackokkal csinálja ezt.Nekem ace meg kodek packkal jó volt.
Személy szerint én a hibajelenség alapján túlhajtásra gondolok, azon belül is inkább memhibára, szerintetek órajel csökkentés orvosolná a problémát? Fizika sérülés nincs rajta ha jól tudom, garancia nincs rá dobozzal + a hozzájáró vackokkal kerülne 3.5k-ba, annyit megérne?Köszönöm előre a válaszokat,
Üdv.: Max3l -
Bandee2
tag
hamár itt tartunk.. 22k-ért jelenleg melyik a legjobb vétel így h most az x3850-e nem lehet kapni?
-
Bandee2
tag
válasz
fagy53 #14278 üzenetére
igen.. olcsóbban 2x annyi memória elég vonzó ajánlat.. a várakozással csak az a baj, hogy karácsony óta teszem.. már akkor akartam új konfigot, csak most lett meg rá a keret.. igaz akkor még a 8600gt volt a bestbuy.. így legalább sokkal jobb gépem lesz remélem.. közben megérdeklődöm ipon-on, hogy mikor lesz megint kapható a HIS x3850 512-es.. hátha nem kell heteket várni..
-
fagy53
nagyúr
válasz
Bandee2 #14275 üzenetére
Szinte semmi különbség nem lesz a 256MB és az 512MB használata között az ATi-nál. Az nV az egy más tészta! Ott ebben a kategóriában, ahol szinte mindig 256MB felett van a vmem használat, csak 512MB-ot vagy nagyobbat érdemes venni.
Én a 256MB-os ATi kártyámmal a 440MB-os vmem használata esetén kb 8% FPS-t vesztettem, ennyit ki lehet bírni. Persze ha 1-2k különbség van a két kártya között én is az 512MB-ost venném. Mivel állandóan változnak az árak, várhatsz egy kicsit. -
koma106
senior tag
Kérdésem lenne:
milyen hosszú egy 9600GT, vagy HD3850, esetleg HD4850?
192 mm x 19 mm VGA-t keresek, egyáltalán mi jöhet számításba?
Segítsetek!(PCIe, E4600, 2GB RAM, 22"Wide monitor, kicsi barebone ház)
-
Bandee2
tag
válasz
fagy53 #14273 üzenetére
hát ez csak 256 megás.. az x3850 ugyanennyiért volt 512-es.. most akkor nem számít ennél a kártyánál h mekkora a memóriája?? pl 88gt-nél állandóan mondogatták h meg ne vegyem a 256-os verziót.. tehát ennél felesleges az 512?? nem tudom én már követni komolyan mondom.. 96gt, 88gt, 3850, 3870.. minek van ekkora választék? nehéz a döntés..
-
Bandee2
tag
nem hiszem el, hogy pont ma vették le az ipon-ról a HIS X3850-et 22k-ért.. most akartam éppen megrendelni.. áááá.. pont mikor ennyire számít párezer ft is..
melyik vga-t vegyem meg helyette? -
z0d1AK
nagyúr
válasz
dominik009 #14267 üzenetére
annak akk elvileg bírnia kellene bőven...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
dominik009 #14263 üzenetére
hát azért ne is csodálkozz, hogy felmegy a hőmérséklet, elég nagy böhöm karik azok, és ha 2 is ott van, akkor megindul a hőfejlesztés
-
Gyusz
őstag
válasz
Milyen tápod van? Talán az nem bírja a terhelést...
-
dominik009
csendes tag
válasz
Jah bocsi kihagytam a házban 1 db 12 cm venti van más nincs :S
-
dominik009
csendes tag
Sziasztok GURUK!
Szerintem jó helyen járok.
Pénteken vettem a már meglévő 8800 GTS ( G80 as tehát a régi 320 MB-s )karim mellé mégegyet. Össze lett kötve minden megy szépen SLI is megy minden OK. De ha a ház oldala fent van akkor 83 fokos az egyik a másik (ami felül van ) az 77 fokos. Leszedtem a ház oldalát igy 68 fokos az alsó 65 a felső a karik ventije 60% on üzemel. Játék közben felkell venni 100% ra +Asztali ventivel is hűteni kell különben játék közben szimplán kikapcsol a gép wtf ??? Nemtudom mi lehet pedig játék közben sem megy 68 fok felé ( Crysis ) Cpu is 46 fokos És nemtudom mért kapcsolja ki. Állásában volt már 83 fokos is és megsem kapcsolt ki wtf ???
Szal nemtudom mi van pls help me! -
fagy53
nagyúr
-
sztojo
csendes tag
Haliho azonnali valaszolok
Bocs nem hasznalok ekezeteket meg irasjeleket de kicsit gaz megtalalni nemet notebookon.
A sztori....
Adott az adatlapomon levo konfig.
Delutan meg agy 7600 gt volt benne es semmi baja nem volt.
Vettem egy galaxy 8800 gt amit kisebb kuszkodes aran sikerult bevarazsolni a gepbe (ormotlan darab).
A problema...
Elso inditaskor eljutott addig, hogy felismerte 2 vinyot, de dvd irora mar valami idiota karatersorozatot dobott ki.
Gondoltam osszezavarodott nyomok DEL, h bios-ba lepjek. Entering bios... es it megall
Gondolat 2: bios reset mert kitudja... eredmeny ugyanez
Gondolat 3: Leszedtem tapot DVD-rol,megtalalja 2 vinyot es megint megall
Gondolat 4: Leszedek minden tapcsatit(vinyok,dvd,floppy) eljut odaig, hogy nincs boot device, be lehet lepni biosba
Gondolat 5: Leszedtem kiegeszito tapcsatit VGA-rol, startnal elsipolja a notat fekete kepernyo.
Hogyan tovabb? help...
-
Gyusz
őstag
válasz
fagy53 #14255 üzenetére
"Ha meg mondjuk S939-es alaplapot vennél, akkor meg cserélhetsz procit+alaplapot+szeretnél egy videokártyát is, szerintem nem éri meg.
"
Csak a lehetőségét említettem az S939-nek, mert minél kevesebb dolgot akart cserélni, írhattam volna valami Inteles DDR 1-es dolgot is, az is ugyanúgy nem érné meg. -
sagesz93
addikt
ok bocsi újonc vok
akkor tudnál mondani 1 kedvező konfigot olcsón? köszi! elvárás hogy a race driver GRID-et jol vigye
[gépigénye a game-nek ha valaki nem ismeri
] köszi hogy ilyen segítőkészek vagytok
-
Gyusz
őstag
válasz
sagesz93 #14252 üzenetére
Ha már alaplapot is akarsz cserélni, akkor egyszerűbb lenne az egész konfigot cserélni. Socket 754-es procikhoz nemigen lehet már alaplapot kapni és igazán erős procit sem tudsz beletenni, fölösleges pénzpazarlás lenne. Ha meg mondjuk S939-es alaplapot vennél, akkor meg cserélhetsz procit+alaplapot+szeretnél egy videokártyát is, szerintem nem éri meg.
Lehetőleg ne generálj két hozzászólást ilyen rövid időn belül egymás után, használd a MOD gombot légyszi.
Szerk.: Itt tedd fel a kérdésed és még írd meg, hogy mennyit szánnál a dologra.
-
sagesz93
addikt
és 1 adatlap amibe illik minden cucc a videokarin kivül az mennyibe lenne?
-
Wolverine
félisten
Üdv! Ma tettem egy új hűtést a VGA-mra (lásd adataim) - és azóta kizárólag akkor indul el a gép, ha a) nincs fent VGA-driver; b) csökkentett módban vagyok. A hűtés egy Zalman, amit óvatosan tettem fel, eddig a gyári volt rajta, ami eléggé tré volt szegény, a RAM-okat nem hűtötte semmi... A normál indításnál fekete képernyővel megáll az egész, majd jön a kékhalál, indoka szerint a driver egy .sys fájlja végtelen ciklusban van (a nevére most nem emlékszem pontosan...) Az eredetileg fent levő 8.2-vel és a frissen feltett 8.6-tal is ugyanez a helyzet. Javaslatok?
-
-
sagesz93
addikt
Nemvagyok ez a nagy tudásu szgép-es ember! leirom amit tudok
: Abit NF8-V2 alaplap : DDR I -es ram megy bele PCI-e -s vidikari , azt nemtudom hogy milyen procit támogat sajna
de most AMD 3000+ 2,01 GHZ-s proci van benn 250 Gigás vinyó, lg dvd iró 350 W-os mercury táp kb ennyit tudok a gépről! ezen a téren még csökkent a tudásom ; sry
-
sagesz93
addikt
pci-e-s kell !
-
Gyusz
őstag
válasz
sagesz93 #14234 üzenetére
AGP-s rendszerbe kellene? Mert akkor a fentebb említett kártya szerintem megfelelő, esetleg egy 2600XT-t is választhatsz, ha az ATI szimpatikusabb. Mondanám, hogy vegyél 3850-et, de abból az AGP-s nem fér bele a keretbe, no meg a procid is valószínűleg gyenge lenne hozzá.
-
dave93
őstag
válasz
sagesz93 #14234 üzenetére
Ennyiért én a kettő közül az egyiket venném:
Sapphire Radeon HD 3850 256 DDR3 dobozos 2 év gar: 21.990,
VGA ASUS GF 8800 GS TOP OC-s 384 DDR3 dobozos 3 év gar: 22.990,-
mod: Mondjuk azt jó lenne tudni hogy milyen konfigba megy, mert ha a proci nem elég neki akkor semmi értelme -
ngdr88
tag
Hello
EGy érdekes jelenség fordult elő a gépemmel.
ha nem ide tartozik akkor sorry.
Beszereztem egy 'csodálatos' Speedlink sl-6825-srd webkamerát.
Bedugtam, a driverje nagy nehezen soakt próbálva felment., de kép nem volt.(mármint a kamerával)
Ujrainditottam a gépet és nem indult. Egy hosszú sipolás volt én kép nem.
Asszem az vga gondot jelent. Inno3d 8500Gt 512dd2(vagy nem, ha nem akkor mit?)
Kihúztam a kamerát elinditottam simán ment minden. és megint,
Ez megelőzően a kamerát és a tv tuner-t (Leadtek Global)egyszerre bekapcsolva kékhalál.
AZ lenne a kérdésem hogy létezik hogy eg ywebkam miatt elszálljon a vga?
vagy ha nem mi lehetett? hibás a kártya? a webcamot ezért visszalehet vinni nem?
Köszi. -
sagesz93
addikt
HI szerintetek a mostani 8600 GT-ket érdemes megvenni? Pontosabban erre gondoltam : - VGA Galaxy GF 8600 GT OC-s 256 DDR3 DX 10 jó kártya? köszi
És ezt a 350 W -os táp elviszi?
-
Cheesy
őstag
Sziasztok!
A következő a problémám:
Egészen az XP "az ön beállításainak betöltése..." -ig kb. 2 mp-ként elmegy a kép a monitorról, tehát a videokari kapcsolgatja a jelet. (nem a monitor kapcsol ki-be)3 hónapos konfig, mégpedig a következő:
COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP
COOLERMASTER RC-330-KKN1 Black Elite
CORSAIR VX450W
GALAXY 9600GT 512MB DDR3 OverClocked
GIGABYTE GA-P35-DS3R
INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz 775 BOX
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz (2 darab)
PIONEER DVR-212DBK SATA Fekete
WD 400GB 7200rpm 16MB SATA2Segítségeteket előre is köszönöm!
-
fagy53
nagyúr
A VGA mellé lepd meg magad egy legalább 3.0GHz-en járó procival is! Ha többet is tud, az csak jó lesz neked. Az X2 5600+ simán megy ennyivel!
Morris: nekem sem hiányzik cserélgetni a VGA-kat, de van egy-két kedvenc játékom ami csak az ATi-val érdemes játszani, vagy azért mert szebb, vagy mert a másikon fagyogat.
Érdekes, hogy az nV driverben beállított vsync=on, érvényes a 2600-asra is, úgylátszik van egy kis átjárhatóság közöttük. -
SpZ
senior tag
Melyik a legjobb kártya 25-40k -s szegmensben ebbe a configba
Msi k9n Neo v3
Amd x2 4800+ ~2.5ghz
2gb ddr2
Chieftec 450w
Most 8600gt-m vanxxxMárka HD 4850 512mb gddr3 -ra gondoltam
-
lsc
nagyúr
Most még mindegyik gyártó kártyája ugyanaz , a matricákban az árban gariban és az extrákban különböznek . Amennyiben nem zavar ha kicsit zajosabb lesz a kártya , akkor a melegedés egy biosz cserével megoldható , és ingyen van . Cf-hez nem árt egy két kártyát befogadó alaplap , ami az nv-nél sli az az ati-nál cf . Más nem kell hozzá .
-
naot
tag
Eddig Gainward 8800GT GS-t akartam venni, de a HD 4850 kiadásával fordult a kocka. Az lenne a kérdésem, hogy ebből a kártyából melyik típust érdemes megvennem? Argep.hu-n csak Sapphire és Club 3D van egyenlőre. Ezek jók, vagy érdemes várni, amíg több gyártó is elkészíti a saját kis csomagjait? Ja, meg azt hallottam, hogy gyorsan melegedik ez a széria, és érdemes rá venni külön hűtőt. Ebben is tanácsot kérnék, milyet érdemes rá tenni, ami lehetőleg nem túl drága? Tuningolni például nem akarom, ezért talán egy olcsóbb megoldás is jó lenne, de javítsatok ki, ha ez nem így van. Van ez a CrossFire technológia. Ez ugye a kártyák összekapcsolását teszi lehetővé nagyobb tejlesítmény érdekében. Ezzel kapcsolatban a kérdésem az, hogy kell-e ehhez valamilyen speciális alaplap, driver, mit-'tom-én cucc, ami nélkül nem mennek együtt?
-
dave93
őstag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy ha a mostani 6600GTmet lecserélem egy ATi 4850re, akkor simán berakom az új VGA-t meg az új drivert felrakom és kész vagy újra kell raknom az xp-t??Csak azért mert ugye most nvidia driver van fenn és az Atihoz majd nem az kellKöszi
-
joi29
őstag
válasz
z0d1AK #14197 üzenetére
-3Dfx Voodoo Rush de egyáltalán nem drága,ha ráfut az ember,
pár ezresért megkaphatja.
-Szerény személyemnek,speciel sikerült jutányos áron megszereznie,
mert az első tulaj a vásárláskor nem volt tisztában a kártya méreteivel,
és az alaplapján a pci hidak mögötti terület igen szükösnek bizonyult e modelnek.
-Ebböl kifojólag a feledés homályába merülve vagy 8évig porosodot a dobozában,
én pedig amint lehetett lecsaptam a "drágaságra". -
fagy53
nagyúr
válasz
Bandee2 #14206 üzenetére
Azért, mert a 96GT valamivel gyorsabb, de kb annyival drágább is. Ez pár héttel ezelőtt még nem így volt. Nekem 96GT-m van, de ha most kellene vennem VGA-t, 22k körül 3850-et vennék. A gépemben felváltva használok ATi és nV kártyát, mindegyiknek ismerem a hátrányát és az előnyét, nem vagyok egyiknek sem az elkötelezett híve.
klambi: a SLI támogatás miatt a 9600GT lenne a jobb, de a pénzről még nem esett szó!
-
klambi
addikt
szevasztok
konfigomat bővíteném, (privimben bennevan) jobb vidkarival, mekkorát lenne ebbe a gépe érdemes beletenni??
-
Bandee2
tag
válasz
fagy53 #14205 üzenetére
szóval lényegtelen ha egy 96gt-t, vagy egy hd3850-est veszek, mert mindkettő kb ugyanazt tudja? P31-es alaplaphoz + E2180-as cpu-hoz lenne.. tuningolok is majd.. csak eddig mindenki a 96gt-t ajánlotta.. az ati csak a legelején került szóba egyszer.. vajon miért? pedig olcsóbb is..
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro