Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Martinjoe
csendes tag
Sziasztok
Nos vettem egy 8800 gts 512 karit és szeretném húzni csak nem értem teljesen:az van hogy belépek mondjuk a rivatunerbe és ott ugye lehet húzgálni azokat a csúszkákat az órajelekkkel kapcsolatban. Na ha most mondjuk én felhúzom a core clockot 650-ről 670-re akkor az be is áll és kész is?Aztán meg letesztelem hogy működik-e vagy mi?Pls segítsetek.. -
Morris
veterán
válasz
Gabe86 #12094 üzenetére
a proci mindenképpen kicsi hozzá. egyébként meg jobb ha X2-es, mert az még plussz kraftot is tud, nem csak magasabb órajelet.
Nekem 7600gt-m van egy 4000+ San diegoval. talán ezek vannak egy szinten. Az 1950pro, már jóval többet tud mint az én GF-em, de lehet még az én proccom is kevés lenne. -
Gabe86
csendes tag
2gb ram meg van de ha felhúzom a procit egy 2600ig?
-
Gabe86
csendes tag
majd kiderül már megvettem, amugy mekkora hajtaná ki?
-
Gabe86
csendes tag
meg a proci ami egy amd 3700+
-
Gabe86
csendes tag
ja amugy két dvd író van még benn meg egy 200gb winyo meg a floppy meghajtó
-
Gabe86
csendes tag
FSP BlueStorm 500W tápegység akkor ezt ajánljátok megvehetem? mert soproni vagyok és nincs nagy lehetőség itt nagyon márkás tápot beszerezni.
-
Egon
nagyúr
válasz
Gabe86 #12080 üzenetére
1. Jó lenne tudni a gép többi paraméterét, mert nem csak a vga fogyaszt áramot...
Egy ilyen tápra csak nagyon rövid időre kötnék rá egy mai konfigot.
2. Ha nem elég a táp, szerencsés esetben "csak" instabil lesz a gép, szerencsétlen esetben elfüstölhet ez-az (akár a vga is természetesen).
3. A gép többi alkatrészének függvényében, egy 350-400W-os FSP táp a minimum, amit javaslok; ha több pénzt szánsz rá, akkor Enermax vagy Corsair. -
-
Gabe86
csendes tag
hy!
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek egy 8800gt hez elég egy 400w atlas táp átmenetileg? Mi van ha nem elég neki a táp meghal a kártya? Milyen tápot ajánlanátok hozzá és mekkorát? előre is kösz a választ -
Henk
veterán
válasz
Klemens #12077 üzenetére
Van egy ismerősöm aki ugyanígy járt.Vett egy karit,de nem tom milyen gyártótól volt és azon megvolt szakadva a matrica.Leszedte és alatta volt az Ati lány a kardjával.Szerintem ezt nem csak úgy ráragasztotta valaki.Lehet az referencia és a Sapphire ragasztja rá a saját matricáját.Mint ahogy az első 8800gt-k ugyanazok voltak csak a gyártók rátették a saját matricáikat.Persze nem tudom csak feltételezem.
Haverom például örült neki mert leszedte és nem egy szakadt matrica volt rajta,hanem az ati lány de az legalább jól néz ki azt mondja. -
Klemens
őstag
válasz
C4mp3r #12076 üzenetére
Ja, értem!
Tehát, akkor nincs semmi külömbség a két kari között?
Mondjuk engem akkor is idegesít.
Nem rég vettem (félkonfiggal együtt, nincs 1 hete).
Egy csomó pénzem belement a cuccokba és most kiderül, hogy nem is az, aminek el lett adva. Ráadásul rajtavan a matrica is, de az sztem tuti, hogy utólag van rátéve.
Néztem brutál nagy képet a Sapphire X1800XL-ről, de semmi nincs a hűtőházon csak a matrica. Nálam meg alatta van az ami az ATI X1800-asoknál is van (az ATI-s csaj egy karddal), igaz csak bizonyos szögben látszik és nagyon kicsit, de a Sapphire matrica alól kilóg egy kicsit, de az sem nagyon feltűnő.
Örülök neki, hogy nem azt kaptam ami meg lett beszélve. -
Klemens
őstag
válasz
C4mp3r #12071 üzenetére
[link] ezeket írja ki.
Ő sem "mondja" azt, hogy Sapphire lenne.
Meg rajta van a Sapphire matrica, de olyan, mintha alatta vmi más lenne. Nem egy matrica, hanem olyan, mint az az ATI-s csaj lenne, meg a Sapphire matica mellett egy kicsit kilóg vmi fekete, nem matrica.
Lehet, hogy ez a Sapphire matrica utólag lett rátéve?
Am teljesen úgy néz ki, mintha gyárilag lenne rajta a matrica. Nincs meggyűrődve, fellevegősödve, stb. -
Hiba66
tag
válasz
desert_camo #12061 üzenetére
Szerintem inkább vegyél egy Galaxy 8800gt-t gyorsabb mint a 9600gt és ugyanannyi az ára sőt az iponnál 33-ért is van
-
Henk
veterán
válasz
desert_camo #12064 üzenetére
Nekem is kellemes csalódás volt.Nem sokra tartottam az Inno-t,de úgy alakult,hogy sürgősen kellett egy kari és az Inno éppen nagyon jó áron volt.Gondoltam mindegy bepróbálom(Gts 512Mb)
Semmi gondom nem volt vele,de lecseréltem egy Msi Gts oc-re.Mégiscsak Msi meg OC!
Az is ugyanolyan jó volt,de pl. az Inno jobban bírta a tuningot.(meg jóval olcsóbb is volt) -
Klemens
őstag
Sziasztok!
Nekem olyan gondom van, hogy felraktam a TRIXX nevezetű progit.
Ha el akarom indítani azt írja ki, hogy ez csak Sapphire kártyákkal működik.
Van egy OK gomb, és arra kattintva a progi kilép, jobban monva el sem indul.
A legszebb az, hogy nekem Sapphire karim van, egy X1800XL.
Sajna csak oem, de minden cuccot leszedtem hozzá.
ATI AVIVO
ATI CATALYST CENTER
TRIXX (ez nem megy)Valakinek van valamilyen ötlete?
Előre is köszi!
-
desert_camo
tag
válasz
greatchaos #12062 üzenetére
Szóval azt mondod inno kellemes csalódás? Nekem a jó öreg 6600GT-vel csak gondok voltak, de lehet azóta változott a világ
Lehet érdemesebb lenne egy inno 8800gt vagy 9600Gt és egy masszívabb hűtés rá?
-
shaggy
aktív tag
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy az MSI 8800GT oc milyen a gyári hűtése mert éppen vásárlás előtt állok és ő a kiszemelt és eladhatom a vf900 vagy kelleni fog rá?
-
greatchaos
addikt
válasz
desert_camo #12061 üzenetére
ilyesmi karik nem nagyon vannak használtban még. a galaxy véleményem szerint mára elvesztete at a hírét, ami korábban volt, viszont nagyon kellemes csalódás ért az innokkal kapcsolatban...
35k körül azért elég nagy a választék 96gt körben
-
desert_camo
tag
Sziasztok!
GALAXY 9600GT 512MB DDR3 OverClocked Xtreme Tuner PCIE => mi a véleményetek erről a kariról és a hűtéséről? Megéri OC editiont venni vagy nem sokat számít? Max 35ezer forintom van új karira és őt néztem ki.
Vagy ha nem őt, akkor melyik karit ajánlanátok ebben az árkategóriában? Nem feltétlen kell lennie újnak, csak legyen rá gari...Köszi!
-
fagy53
nagyúr
válasz
warren #12054 üzenetére
A csere az nem okozhat gondot, de itt nem arról van szó, hanem bővítésről, aminek nincs meg a szoftveres és hardveres háttere. Akárkinek is csinálnád ezt, célszerű lenne egy 128MB-os VGA-t párezer forintért venni neki, mintsem ezt a kilátástalan kalandot végigcsinálni, melynek az eredménye...
-
Csabadin
csendes tag
Szia!
Köszi a segítséget meg oldódott a probléma. Eszembe jutott hogy 4 memóri foglalat van a gépemben és mind a 4 foglalatban van memória és mielött el kezdődött volna ez a probléma fordítva voltak benne a memóriák és most vissza fordítottam a memóriákat ahogy régebben a hiba jelentkezése elött volt - amikor még nem olt semmi baj, és nem akarom el kiabálni a dolgot - de egyenlőre jó
Köszi a segítséget.
-
greatchaos
addikt
válasz
warren #12054 üzenetére
nem lennék meggyőzve az eredményességről, ha te egy ilyen memót kiforrasztassz, majd utána egy másikat be
továbbá véleményem szerint többe kerülne a leves, mint a hús, mert az ilyen karikat 3k-ért már bárhol kapsz, továbbá alig számít ennél a kártyánál, hogy 128 vagy 64 megás
-
warren
tag
válasz
greatchaos #12052 üzenetére
műszerészként néhány chip-csere nem okoz nagy fejtörést ( + a technika is megvan hozzá ).
az órajeleket meg még nem tom ( de biztos van rá megoldás ) -
-
-
lsc
nagyúr
válasz
warren #12041 üzenetére
Még egy kis homály
,viszont a 64 mega egy-két játékhoz már kevés lehet . A 9200 se-nek meg szerintem "sok" a 128 mega , tehát lehet olyan , hogy a 4200-on nem indul , az se-én meg elindul , de nem fut jól . Egy 128-as kártya mindenképpen jobb lenne , egy "kicsit" erősebb csippel .
-
warren
tag
Sziasztok,
érdemes lecserélni egy 128MB Radeon 9200SE Atlantis-t egy 64MB GF4 TI-4200-asra?
(a múltkorában LSC kolléga felhomályosított, hogy a GF4 erősebb, de 64Mb-os verzióban is?)w
-
fagy53
nagyúr
válasz
bt3000 #12039 üzenetére
Az én passzív Giga 96GT-met most éppen egy AC Silentblade 12cm-es hűti az oldallapra erősítve, de a 9cm-es is jó. A venti márkája jelen esetben nem igazán lényeges, hisz a névleges ford alatt pörög és így nem zajos. Ha a hűtőbordára erősíted, akkor az 5V-os üzem ugyanolyan hűtést eredményez, mint a legjobb aktív ventis VGA!
Egyébként a számítógépben használatos ventik 12V-osak, ezért ha 5V-on működteted őket jelentősen lecsökken a fordulatuk. A különbség az átmérőben van, 8cm, 9cm, 12cm. -
Csabadin
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy van egy (GECUBE X800XT VIVO) videókártyám, és nem rég jött elő egy olyan hiba vele kapcsolatban, hogy amikor bekapcsolom a gépet egy pillanatra bejön a kép de utána el is tűnik( de közben a 'háttérben' be tölt a windows). Többször újra kell indítanom a gépet mire egyszer is bejön a kép (és akkor is csak akkor amikor az asztalt, a tálcát és az ikonokat tölti már be a gép). Próbáltam már másik VGA kártyát beletenni a gépbe (igaz az csak egy 9200-es ATI) de azzal tökéletesen megy a gép, tehát sajnos a VGA kártya a bűnös.
Légyszives aki tud valamilyen megoldást az segítsen.
Előre is köszönöm a segítséget.
Gépem: ASUS P4C800-E deluxe alaplap, 3,2GHZ proci, KINGSTONE memória, GECUBE X800XT VIVO videókártya,
-
fagy53
nagyúr
válasz
bt3000 #12034 üzenetére
A 350W-os táppal nem hal meg a kártya, mindössze annyira leterheli a táp 12V-os ágát, hogy leesik a 12V-os feszültség és emiatt lefagy a VGA, de a gép is.
Igazi gond az lehet, ha a terheléstől a táp tönkremegy, mert akkor nemcsak a VGA, de az egész konfig veszélybe kerül. Ne kisérletezz a 350W-tal!
A 7V-ot meg a Zalman Fanmate 2 szabályozójával lehet beállítani, 5-11V között potméterrel lehet feszt adni a ventiknek Vannak más szabályzók is biztos a piacon, meg kell nézni. Egyébként a legegyszerűbb az 5V-on való használat, mert az kéznél van. -
bt3000
csendes tag
válasz
fagy53 #11970 üzenetére
Elnézést, de csak most tudtam megnézni a hozzászólásod, köszönöm.
További kérdéseim lennének:
1. Ha a 350 -es táppal megpróbálom mi a legrosszabb eshetőség?
2. Ha a 96GT helyett a 88 GT vásárolom (gainward ha jól emlékszem csak 4e -el drágább, mint a GB 96 silent) akkor az kidobott pénz vagy kidobott pénz és még gyengébben is muzsikál?
3. Egyáltalán a Gainward jó választás?
4. Milyen ventit ajánlasz a 96 GT-hez és a 7V-ot, hogy éred el (mindig gyári hűtést használtam, nem értek hozzá)?
5. Ha a BIOS nem enged a CPU- hoz nyúlni (Fujitsu BIOS és tiltva van), egyéb megoldás?Előre is köszönöm.
-
Dashes
őstag
Hűtőt cseréltem a VGA-n, a gép nem indult. Leszedtem a hűtőt, egy kis paszta a mag köré is került. Ez okozhatja, vagy valami más hibát keressek? Leszedtem a pasztát, felraktam kisebb réteget, de így sem indul.
-
zsolt1129
addikt
-
zsolt1129
addikt
Nem. gigabyte ga-m57 sli s4-es és nvidia chipsetes.
Aktív témák
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest